فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠فاصله جهنمی سطح زندگی در جمهوری اسلامی!
🎥 هنوز ۲ سال از پیروزی انقلاب نگذشته که #شهید_بهشتی اینچنین صادقانه و دردمندانه، قاطعانه و محکم، بیپروا و صریح، عملکرد همین چند ماهه جمهوری اسلامی (آن هم در آن شرایط دهشتناک) را به بوته نقد میکشاند:
🔹۱۵ ماه از پیروزی انقلاب میگذرد ولی هنوز در جامعه ما سیرها و خیلی سیرها، با گرسنهها و خیلی گرسنهها با هم در جامعه دیده میشوند. تا وقتی چنین است جامعه ما اسلامی نیست.
🔹قابل قبول نیست برای ما، که اداره جامعه در دست ما باشد و باز هم در این مملکت کسی شب گرسنه بخوابد.
🔹باید حرکت و اقدامی سریع و قاطع و موثر آغاز کنیم و هرچه زودتر به این #فاصله_جهنمی سطح زندگی در جمهوری اسلامی ایران، پایان بدهیم.
🔺 اکنون اما بعد از گذشت ۴۰ سال، هنوز برخی، تاب و تحمل این سخنان را ندارند و این حرفها را تضعیف کننده نظام و در جهت خواست دشمن میدانند!
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠 جمهوری اسلامی موعود
🔹 در نظریهی جمهوری اسلامی، سالاریِ مردم هیچوقت ساقط نمیشود. نهاد سازیها برآمده از اراده ملی و مانع هرج و مرج هستند؛ اما باز مردم را کنار نمینهند.
🔹در پیام روز جمهوری اسلامیِ امام (۱۲فرودین۵۸) اگر نهاد و دستگاه اداری ای به خروج از اراده ملی کشید و جبر و غلبه ورزید، مردم باید بتوانند از آن به دادگاه صالحه داد خواهی کنند و اگر دادگاه کاری نکرد، خودِ جمهور (نه گروه فشار) به دهن آن دستگاه جبّار بزند. یعنی روح نهضت تا آخر مراقب نظام دیوانی باشد.
🔹 در جمهوری اسلامی مطلوب، مردم فقط نقش آفرین انتخاباتها نیستند؛ بلکه بر اساس اسلام، سالار[یعنی سالار!] زندگیِ جامعه، خود مردمند.(۹۵/۹/۴)
🔹 روز ۱۲ فروردین روز جشن ملی و گفتگو از این #رویای_ایرانی_اسلامی است تا تحقق کامل آن مهیا شود.
#روز_جمهوری_اسلامی
✍محسن قنبریان
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠هذیانهای نواصولگرایانه: خوارج، عدالتخواه بودند!
ایام شهادت علی بن ابیطالب (ع) است. ایامی که قرنهاست فرصت بازخوانی منشور حیات و حکومت علوی و یادآوری اصل زوالناپذیرِ «عدالت» است. اساساً این ایام جز برای گفتن و شنفتن از #عدل_علی نبوده.
حالا چند سالی است گروهی از نواصولگرایان، که عداوت با عدالتخواهان، کر و کورشان کرده، بر خود فرض میدانند در این ایام، بهجای شرح عدل علی (ع) و تبیین حکمرانی علوی، در مذمت عدالتخواهی بکوشند. آنهم در رسانههایی که نام و نانشان از حکومت اسلامی است.
آنها در کینهورزیشان چنان دچار افراط شدهاند و عنان تعادل از کف دادهاند که در روز روشن میگویند «خوارج هم عدالتخواه بودند»! تا مثلاً با این تطبیق ابلهانه، مردم را نسبت به تحرکات عدالتخواهانهٔ امروز بدبین کنند. ابلهانه است، اما اصرار دارند بر تکرار و تداوم این بلاهت.
خوارج و عدالتخواهی؟! یعنی خوارج هم دنبال مبارزه با #فقر و #فساد و #تبعیض بودند؟ یعنی این جماعت خشکمغزِ متحجر، دنبال برانداختن #اشرافیت_دولتی و #ویژهخواری و #قبیلهگرایی بودند؟
از مردم و مستضعفان و تاریخ که خجالت نمیکشند، لااقل به عنوان شیعهٔ علی(ع) از نام مبارک او شرم کنند و اینقدر پریشان و هذیان نگویند.
نواصولگرایان میتوانند از هر کنش عدالتخواهانهای منزجر باشند _حق هم دارند_ و هرکس سودای عدالت داشت، به هر انگ و برچسبی بنوازند، اما عدالتخواه جا زدن خوارج، خیانت به تاریخ و اسلام است.
در ایام منتسب به امیرالمومنین (ع) بهجای برانگیختنِ شوق عمومی در جهت عدالت و نزدیک شدن به شاخصهای جامعهٔ علوی و اصلاح امور، همت گماشتهاند برای متنفرسازی عمومی از عدالتخواهی؛ که البته آب در هاون کوبیدن است این اراده.
اگر بنا بر تطبیق تاریخی هم باشد، قطعاً خوارج را باید مصداق تام و تمامِ تحجر، جمود و عدالتستیزی دانست؛ یعنی دورترین جریان به عدالتخواهی و نزدیکترین جریان به تحجر.
بیراه نیست که دستهای از تندترین متحجرین، شمشیر را علیه عدالتخواهی آخته کردهاند.
آنها ماهیت خود را فریاد میزنند.
بارها گفتهایم اصولگراها عدالت را امری فرعی میدانستند، اما نواصولگراها، رسماً عدالتستیزند. بیانیههای جاهلانه و کینهتوزانهٔ ایام شهادت مولا، گواه روشن این عداوت است.
✍ روحالله رشیدی
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠 پیروان حقیقی علی ع را اینجا بشناس نه آنجا!
برخی مواقف و موقعیت ها هست که خیلی ها حاضرند در آن بایستند و فریاد هم بزنند ولی نقاطی هم هست که اگر میخواهی پیروان حقیقی علی بن ابی طالب علیه السلام را بشناسی به آنها بیشتر فکر کن! نقاطی که احتمالا باید با کلیدواژه «آمادگی برای هزینه دادن» شناخت:
»»» هیچ گاه اعتراض او را در جلسات کسی ندیده با این توجیه که نمیشنوند یا ته دل میداند که احتمالا برخی «خوش شان نمی آید!» و حتی اگر احتمال مخالفت بدهند سکوت میکند تا منفعتی به خطر نیفتد!
»»» علیه هیچ طرح یا اقدامی موضع عمومی ندارد با این توجیه که بالاخره عده ای هستند در مسوولان کشور که از آن اقدامات دفاع می کنند! بدبختی اینکه برخی از جوانان خوش آتیه به فکر آینده هستند و این محافظه کاری ها را از این سن دارند.
»»» پای هیچ بیانیه یا متنی را امضا نزده و همواره به روش «آسته برو آسته بیا که گربه شاخت نزنه!» یا به قول خودش «سری که درد نمی کنه را دستمال نمی بندند!» زیست کرده است.
»»» تنها نقاطی که اعتراض او احیانا شنیده شده جاهایی است که همه فریاد زده اند نه عده قلیلی مباد که تندرو نام بگیرند!
🔗 پ ن: خدایا به برکت مقاومت مردم و مجاهدان غزه به ما هم نعمت شجاعت عطا کن!
به قول بنده خدا فلان ایت الله هیچی از امام کم نداشت جز شجاعت... فارزقنا!
✍علیرضا کمیلی
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠 شب قدر
واژه ی «لیلة القدر» اشاره به قدر دارد. البته که انسان تا اندازه خود را نداند، قدر ندارد؛ که البته نه اندازه کمّی؛ چرا که قدر، گاهی به معنی قیمت و بهاست و گاهی به معنای اندازه ریاضی است. ما یک زمانی قدر را به معنای قیمت در نظر می گیریم که در واقع، ارزش و اندازه ای است که کمّی و ریاضی نیست. قاعده ی کلی اینست که هیچ چیز و هیچ موجود بدون اندازه ای در عالَم وجود ندارد؛ اما ما برای خداوند اندازه ای قائل نیستیم، بلکه او اندازه آفرین است؛ «وَمَا قَدَروا اللهَ حَقّ قَدرِهِ»
شما در این عالَم طبیعت، نمی توانید موجودی را تصور کنید که اندازه نداشته باشد و این اندازه ی کمّی است. اما گاهی منظور ما قدر و قیمت است و ارزش و بهای چیزی را در نظر می گیریم. ارزش هم، به یک معنا، همین اندازه است اما قدری بالاتر از آنست. مثلا ارزش معنوی و اخلاقی را فرض کنید. اخلاقیات، ارزش های انسانی هستند. صدق، خوبی، عدالت، امانت، وفای به عهد، همه ی اینها از یک ارزشی برخوردارند. اینها هم ارزش و اندازه هستند و قدر دارند؛ اما نه قدر کمّی هندسی. اینکه گفته اند انسان باید قدر خود را بیابد، بدن انسان از یک اندازه کمّی برخوردار است و به طور کلی، هر جسمی و بدن انسان به حکم اینکه یک جسم است، دارای ابعادی است و می توان با قطعیت ریاضی آن را اندازه گیری کرد. اما انسان، از یک اندازه ی معنوی هم برخوردار است که دیگر نمی توان آن را با متر اندازه گرفت و این همان قدر عَقول است. عقل، این اندازه را می سنجد. صدق، وفای به عهد، و زیبایی دارای ارزش و بهایی هستند که عقل آنها را اندازه می گیرد. انسان، همه ی اندازه ها را در خود دارد. انسان، هم اندازه ی مادی و هم اندازه ی معنوی دارد. ....
ارزش معنوی انسان بسیار بالاست. اما در سوره ی قدر که می فرماید: «إنّا أنزَلنَاهُ فِی لَیلَة القَدرِ»، این تنها قدر انسان نیست. البته هنگامی که انسان، قدر خود را بشناسد، می تواند قدر همه چیز را بداند. انسان، محیط بر عالَم است وصرفا یک موجودی در بین موجودات دیگر در عالَم نیست. این کلمه ی «القدر» با «ال» به این معناست که همه چیز در این شب، قدر و اندازه ی خودش را می یابد.
✍دکتر ابراهیمی دینانی
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠نفرت پراکنی
توی این مملکت هزاران ساله که ماههای قمری در حال جابجایی در فصول هستن و همیشه مردم احترام ایام عزا رو نگه داشتن.
آدم به وضوح میبینه جریانی به اسم اسلام داره زمینهسازی میکنه که مردم به عقاید و علایق قلبی خودشون هم بی حرمتی کنن و محبت اهلبیت را از قلوب برانند و حول هر چیز پیش پا بساط نفرت پراکنی را برپا کنند.
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠مدیریت سازگار عید و عزا در جامعه ایرانی
جامعه ایران قرنهاست توانسته میان اسلامیت و ایرانیت سازگاری ایجاد کند و همین سازگاری علت «دوام» ایران شده است.
در زمان غزنویان، بودند کسانی که سلاطین را از دنبال کردن جشنهای ملی منع میکردند. عنصری بلخی در مدح سلطان محمود غزنوی، او را از جشن سده پرهیز میدارد: «خدایگان بزرگ، آفتاب ملک زمن/ امام عصر، خداوند خسرو ذوالمن.... تو مرد دینی و این رسم ، رسم گبرانست/ روا نداری بر رسم گبرکان رفتن.»
در مقابل، اسدالله علم، وزیر دربار محمدرضا پهلوی در یادداشتهایش آورده که: «اول فروردین ۱۳۴۸ مصادف با دوم محرم بوده است و عدهای از شاه خواسته بودند «چون دهه عاشورا است، خوب است سلام منعقد نشود». و علم به شاه گفته بود «البته چنین اجازهای نخواهید فرمود. مراسم ملی را که نمیتوان فدای این حرفها کرد.» فرمودند «درست میگویی». آخوندها را هم دعوت کردیم، آمدند و اول صبح آنها تهنیت عرض کردند.» در یادداشت ۱۳ فرودین ۱۳۴۹ هم ناخرسند است که «چون سلام عید را به علت تصادف با چهارده محرم موقوف کردیم، که هیچ دلیلی نداشت -و حتی من عقیده داشتم که اگر در روز عاشورا هم بود باید مراسم ملی را ترک نمیکردیم- آخوندها چسبیدند که امروز مصادف با رحلت امام زینالعابدین است، باید موسیقی رادیو موقوف باشد!»
غزنویان به توصیه امثال عنصری گوش ندادند و تمدن ایرانی-اسلامی را رونق بخشیدند، جشن سده را هم برگزار کردند ولی نه به آداب گبرکان!
اما محمدرضا پهلوی به توصیه امثال علم گوش داد و تقویم هجری شمسی را هم تغییر داد و حکومتش یک دهه نشده بود که ساقط شد.
ایرانیان سدههاست که توانستهاند غم و شادی، عید و عزا، و اسلامیت و ایرانیت را با هم مدیریت کنند. علمها و عنصریها را رها کنید و نترسید از چند اظهارنظر و رفتار در فضای مجازی و واقعی.
جامعه ایران بزرگ است و عاقل. تجربه تاریخی میگوید در مواردی از این دست، اعتماد به تجربه و عقلانیت تاریخی جامعه ایرانی، کمهزینهترین راه است. «دستکاری» جامعه نه به این سادگی ممکن است و نه مطلوب. لذا بهتر آن است که حوزه اجتماع به خانواده و مسجد و هیات و نهادهای مدنی سپرده شود.
✍محمدرضا جوادی یگانه
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠 کدام علی(ع)؟
🔹درود خداوند بر او فرمود به #جنگ_فقر_و_غنا بیتوجهی میکنید و با این حال گمان میکنید در قیامت، در جوار قدس الهی خواهید بود؟ هیهات که نمیتوان برای به دست آوردن بهشت، خدا را فریب داد.
نهجالبلاغه خطبه ۱۲۹
🔹و درود خدا بر او که فرمود خداوند از عالمان پیمان گرفته که در میانه جنگ فقر و غنا بیقرار باشند و این «بیقراری» را فلسفه حکمرانی دینی میدانست.
نهجالبلاغه خطبه ۳
🔹و درود خدا بر او که فرمود هیچ فقیری گرسنه نمیماند مگر به آن سبب که غنیای حق او را خورده است؛ مگر به دلیل جنگ فقر و غنا.
نهجالبلاغه حکمت ۳۲۸
🔹ایده اجتماعی علی (علیهالسلام) محدود به جنگ فقر و غنا نیست، اما برای او #عدالت اجتماعی و #نابرابری مسئله است. برای او توزیع نابرابر ثروت و در پی آن، منزلت و قدرت مطرح است؛ نه فقط عدالت قضایی و برخورد با مفسدین.
🔹ایده اجتماعی علی (علیهالسلام) محدود به جنگ فقر و غنا نیست؛ اما برای او #عدالت تنها ارزش مطلق است.
🔹ایده اجتماعی علی(ع) محدود به جنگ فقر و غنا نیست، اما در زمانهای به سر میبریم که تقدسمآبی این همه رواج یافته و این همه تریبونِ رسمی، خرجِ خروارها تمجید بیحاصل از علی(ع) میشود و حتی با او هم عقبماندگی در عدالت توجیه و تمهید و تعمیق میشود..
🔹ایده اجتماعی علی(ع) محدود به جنگ فقر و غنا نیست، اما همین چند جمله نهجالبلاغهخوانی هم کافی است تا ما را در برابر این پرسش قرار می دهد که «کدام علی(ع)؟»
✍حجت الاسلام مجتبی نامخواه
@Kolbe_Andishe_Farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠جمهوری اسلامی عدالت خواه به معنای دقیق کلمه است
🎥اظهارات حسن رحیم پور ازغدی در جمع روحانیون
آیتالله مطهری صراحتا میگوید، قرار نیست حکومت آخوندی و صنفی برقرار کنیم
شهید مطهری حرفهایی زده است که آدم میترسد الان بگوید، قابل گفتن نیست!
جمهوری اسلامی قرار نیست آزادیهای فردی رو سلب بکنه. اگر سلب کرد این جمهوری و انقلابی رفتنی است
جمهوری اسلامی عدالت خواه به معنای دقیق کلمه است.
هیچ تفاوتی بین عالیترین مقامات جمهوری اسلامی با عادی ترین مردم از لحاظ برخورداری از مزایای اقتصادی، اجتماعی و حکومتی نباید باشد والا این جمهوری اسلامی نابود خواهد شد.
و اگر بماند آن انقلاب دیگر این انقلاب نیست. ممکنه جسمش بماند اما خود این انقلاب دیگر نیست.
@Kolbe_Andishe_Farhang
21.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 فقر و تبعیض از نگاه حضرت علی(ع)
🎥مصطفی ملکیان، دهه۷۰
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠پررو کردن مردم نسبت به حاکمان!
🔹در بخشی از عهدنامه امام علی علیه السلام به مالک اشتر آمده: بخشى از وقت خود را به كسانى اختصاص بده كه به تو نياز دارند، تا شخصا به امور آنها رسيدگى كنى، و در مجلس عمومى با آنان بنشين و در برابر خدايى كه تو را آفريده فروتن باش، و سربازان و ياران و نگهبانان خود را از سر راهشان دور كن تا سخنگوى آنان بدون اضطراب در سخن گفتن با تو گفتگو كند. من از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم بارها شنيدم كه مىفرمود: «ملّتى كه نتواند حق ناتوانان را از زورمندان، بى اضطراب و لکنت بگیرد، رستگار نخواهد شد!» پس درشتى و سخنان ناهموار آنها را برای خود هموار كن، و تنگ خويى و خود بزرگبينى را از خود دور کن تا خدا درهاى رحمت خود را به روى تو باز کند، و به تو پاداش اطاعت از خودش را بدهد. (نهج البلاغة (صبحی صالح)، ص۴۴۰)
🔹ابن ابی الحدید از واقدی نقل کرده که ابن عباس گفته من شاهد سرزنش شدن امام علی توسط عثمان بودم. در بخشی از این نقل آمده: عثمان به او گفت: به خدا قسمت می دهم که برای تفرقه میان مردم بابی را باز نکنی! امام علی ضمن دفع این اتهام از خود، به او میگویند: «به خدا قسم اگر هر یک از منصوبان و کارگزاران تو و لو در غرب عالَم، ظلمی بکنند، تو هم در گناه او شریک هستی!» (یعنی اگر در نصب او حجتی نداشتی، گناه کردی، و اگر حجت داشتی، نسبت به ظلم آن شخص ضامنی و در صورت عدم جبران، گناهکاری) عثمان گفت: «حق با توست! هرآنکس را که تو و مسلمانان قبول ندارند، عزل میکنم.» بعد از آنکه امام علی رفت، مروان به عثمان گفت: اگر این کار را بکنی مردم نسبت به تو جرات پیدا میکنند! هیچ کس را عزل نکن! (شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد، ج۹، ص۱۵)
🔹در نقلی آمده که وقتی معاویه با اعتراض سودة بن عمارة مواجه شد، به او گفت: «پسر ابوطالب جرات نسبت به سلطان را به دهان شما انداخته! طول میکشد تا (این جراتها) از سرتان بیفتد.» (بلاغات النساء، ص۴۹)
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠حمله به ساختمان کنسولگری ایران
1. مسأله ربطی به نقّادی عملکرد کلّی ایران در منطقه ندارد. پیشرفت منطقه ای یکی از شاخص های چشمگیر پیشرفت ایران است و جای مناقشه ندارد.
2. راهبرد کلّی ما در مواجهه با طوفان الاقصی که از زبان سید حسن نصرالله بیان شده و تصریح شده، درست است؟ اجمالا بله و منطقی است. امّا این ربطی به نامعادله و ناموازنه نسبت ایران با حملات مستقیم اسرائیل ندارد. این دو امر ابتدائا تلازمی ندارند، می توان در یکی درست بود و در دیگری نادرست.
3. مسأله دقیقا به نقطه بعد از شهادت حاج قاسم باز می گردد. جایی که موازنه بازدارندگی بین ایران و جبهه اسرائیلی_آمریکایی در منطقه ضربه خورد. پس مسأله امر حادثی بعد از طوفان الاقصی نیست، طوفان الاقصی آن را تشدید کرد.
4. ما در پیش از حوادث سوریه زیرساختی را مهیّا کرده بودیم برای مقابله با اسرائیل که امروز از آن استفاده می کنیم. حوادث سوریه شتاب خاصی در تقویت این جریان داد. لکن با شهادت حاج قاسم و نوع کنش های اسرائیل و عدم پاسخ های ما این زیرساخت در حال افول است. یکی از شاخص هایش ترور فرماندهان عالی است. هر فرمانده ارشد که می رود چیزی از دست می رود که به این راحتی ها جایگزین نمی شود!(این را فارغ از اثر فرهنگی بسیار زیاد عدم پاسخ مؤثّر در جبهه مؤمنین عرض می کنم)
5. اصل ارهاب(انفال60) برای شرائط غیرجنگی است چونان شرائط ما. ارهاب یعنی اقتداری که مانع از دشمنی ورزیدن دشمنان می شود. اگر مدیریت راهبردی صحنه تقابل با جبهه آمریکایی_اسرائیلی به این نتیجه منتهی شود که دشمن ترسی از واکنش ما نداشته باشد حتما محاسبه نادرستی برای ما و او شکل گرفته و باید صحنه تغییر کند.
6. حتما پیشنهاد این نیست که مستقیما تلآویو را با موشک بزنند این خلاف اصل ارهاب است. امّا باید پاسخ داد. نه فقط یک پاسخ بلکه سلسله ای از پاسخ های جدّی، آشکار و با پیام روشن. تا محاسبه تغییر کند.
7. عمده استدلال پاسخ مؤثّر ندادن، پاسخ متقابل آمریکا یا اسرائیل و آماده نبودن شرائط داخلی برای این رویارویی است، در کنار آن صدمه جدّی به زیرساخت های کشور. در شرائط طوفان الاقصی یک متغیر جدید نیز وارد شده. پاسخ جدّی ما چه تاثیری بر حل مساله طوفان الاقصی دارد؟
8. می شود به این پرسش ها مفصّل پاسخ داد لکن در نهایت در مواردی ریسک مخاطرات وجود دارد! هیچ حرکتی فاقد ریسک نیست جز ذلّت و تسلیم محض دشمن شدن! امّا به عنوان یک قاعده کلّی و اصل محکّم عرض می کنم اگر در شرائط جنگی نیستیم، موازنه بازدارندگی مبتنی بر اصل ارهاب باید برقرار باشد. نبود این موازنه یعنی شکست راهبردی تدریجی. یعنی همان چیزی که به خاطر ترس از به وجود آمدنش وارد مقابله مؤثّر نمی شویم!
🔗پ.ن: یک نکته هم فارغ از محاسبات می گویم. شرائط به پیش از طوفان الاقصی بازنخواهد گشت. امّا عدّه ای دنبال بازگشت به آن شرائط هستند. کما اینکه شرائط به پیش از جریانات بهار عربی بازنخواهد گشت. کما اینکه شرائط به پیش از کشف و به کارگیری نفت شیل بازنخواهد گشت. کما اینکه شرائط به پیش از جنگ روسیه با اوکراین بازنخواهد گشت. این حقیقت را باید بفهمیم. اگر این باشد یعنی نقطه تعادل قبلی در منطقه و بعد از حذف داعش از بین رفته و اگر قرار نیست رژیم حذف شود باید تعادل جدیدی شکل گیرد. این تعادل جدید به زعم من از جنس آتش بس پیش از طوفان نخواهد بود. یکی از طرفین درگیر باید عقب نشینی راهبردی داشته باشد یا جبهه مقاومت یا جبهه آمریکایی_اسرائیلی، حالت سومی ندارد.
این تحلیل من است و ای بسا غلط باشد، امّا تا امروز اماره ای بر خلاف آن دستگیرم نشده است.
✍رضا طراوت
@Kolbe_Andishe_Farhang