🔺️ادبیات قدرتمند و بدون تعارف ایران با روسیه!
🔹در نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس و روسیه در مسکو بندی گنجانده شد که اگرچه جزایر سه گانه کشورمان را متعلق به هیچ جای دیگری ندانسته بود، اما رفع اختلافات را به گفتگو و مراجعه به نهادهای بین المللی توصیه میکرد.
🔹اما جمهوری اسلامی همین اندازه را نیز توهین به ایرانیان دانست و گفت تمامیت ارضی ایران چیزی نیست که درباره آن با کسی وارد مذاکره شویم. جزایر سه گانه به ایران تعلق ابدی دارند و جمهوری اسلامی هرگونه گستاخی در این خصوص را بر نمی تابد. بلافاصله پس از آن نشست کذایی، سفیر روسیه در تهران احضار، و مراتب ناخرسندی ایران با قاطعیت به وی ابلاغ میشود.
🔹سپس روسها سعی میکنند با توضیحاتی اشتباه خود را جبران نمایند و طوری رفتار کنند که ضمن به دست آوردن دل ایرانیها، در نزد اعراب حاشیه خلیج فارس نیز بابت آن ماجرا و بندی که در بیانیه آمده بود ضایع نشوند.
🔹 امروز اما وزیر خارجه جمهوری اسلامی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه سلطنت عمان، ضمن بیان تعلق ابدی جزایر سه گانه به جمهوری اسلامی، آب پاکی را روی دست روسها ریخت و به صورت علنی اعلام کرد توضیحات روسیه در این خصوص را کافی نمیدانیم.
🔹این در واقع ادبیات قدرت است که وزیر خارجه ایران بدون هرگونه مماشات و مسامحه در برابر روسها به کار میگیرد و ضمن دفاع قاطعانه از تمامیت ارضی کشورمان، به آنها میفهماند آنکه در موضع ضعف قرار دارد جمهوری اسلامی نیست؛ ما درباره آب و خاک خود با کسی تعارف نداریم، و روسها بهتر است در بیان مواضع خود با احتیاط بیشتری رفتار نمایند.
#عبدالرحیم_انصاری
....
....
✅چرا آثار درآمدها در سفره مردم پیدا نیست؟
🔹میگوییم دولت رئیسی سال گذشته علیرغم تحریمها، نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار درآمد داشته؛ میگویند آثارش کجای سفره مردم مشخص است؟ آثارش را پروژه هایی مثل جاده پاتاوه - دهدشت میبلعند که ۲۹ سال روی دست مملکت مانده و هر سال هزینه هایشان چند برابر میشود.
🔹رئیسی امروز این جاده مهم که دو سال پیش اراده کرده بود تمام کند را افتتاح نمود و ضمن ارائه یک خدمت بی نظیر از اتلاف سرمایه ها جلوگیری کرد. مملکت پر است از چنین پروژه های عظیمی که عده ای یک روز با انگیزه های سیاسی یا انتخاباتی کلنگش را زده، با آن عکس انداخته و رفته اند!
🔹این پروژه ها را اگر مثلا روحانی در ۸ سالی که فرصت داشت تمام میکرد، شاید با نصف هزینه های امروز به اتمام میرسید؛ مع الاسف نبود آن عزمی که باید میبود؛ شیخ حسن خود نیز کلنگ های نا تمام بیشتری به زمین زد؛ عکس هایش را که گرفت، او نیز پس از ۸ سال با دستاوردی معادل صفر رها کرد و رفت!
🔹در همین کهگیلویه و بویر احمد شما فقط سد چمشیر، پتروشیمی گچساران و همین جاده ترانزیتی را ببینید آن وقت بهتر میفهمید درآمدها در کجا خرج میشوند. اشتغال ۳۰۰۰ نفری در پتروشیمی، و درآمدهای این واحد صنعتی از اقدامات ارزشمند دولت رئیسی است.
🔹رئیس جمهوری که از آمریکای لاتین برنگشته به آفریقا میرود، و از آنجا نیامده راهی گچساران و دهدشت میشود، انصافا فرق دارد با آن یکی که تشکش را در سفر استانی از تهران میفرستادند؛ رئیسی فرق دارد با آن که تازه روز جمعه از وقایع کشور مطلع میشد.
🔹بله عزیزان! این پروژه های عقب افتاده، این کارهای بر زمین مانده، این خشم انباشته در سینه های مردم، این بدهی های بی حساب و کتاب، خزانه خالی، نابودی غرور ملی، و سرخوردگی ملت، همه آوارهایی است که باید برداشته شوند. کهگیلویه یکی از استانهای ما است و انتظارات قطعا بیشتر از اینها؛ امید که با اراده رئیس جمهور و همراهی مردم هر روز از انباشت مشکلات کاسته شود!
#عبدالرحیم_انصاری
....
....
🔴 امیرعبداللهیان: بر تمامیت ارضی اوکراین تاکید داریم؛ توضیحات روسیه را کافی نمیدانیم!
وزیر امور خارجه در نشست خبری با همتاری عمانی خود گفت: اخیرا بیانیه مشترکی از سوی روسیه و شورای همکاری خلیج فارس منتشر شده و در یکی از بندهای آن مواردی در ارتباط با تمامیت ارضی ایران و جزایره سه گانه ایران مطرح شده است. ما با هیچ طرفی در ارتباط با موضوع استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی ایران هیچگونه تعارفی نداریم و از آنچه که در این بیانیه درخصوص جزایره سهگانه ایران مطرح شده ناخرسند هستیم.
وی در همین ارتباط افزود: در طی احضار چند روز پیش سفیر روسیه به وزارت خارجه برای اعتراض به این موضوع، روز گذشته از کانالهای دیپلماتیک توضیحاتی از مقامات روسیه در این ارتباط دریافت کردیم. ما این توضیحات را کافی نمیدانیم و هرگونه تکرار اینگونه رویهها و ادعاها در مورد تمامیت ارضی ایران را نمیپذیریم.
وزیر امور خارجه همچنین با تاکید مجدد مبنی بر اینکه ما معتقدیم راهحل بحران اوکراین، راهحل سیاسی است نه نظامی، گفت: ما معتقدیم که باید این بحران از طریق مذاکرات سیاسی حل شود. ما بر تمامیت ارضی اوکراین تاکید داریم.
کانال اخبار روسیه
پاسخ ایران به رودهدرازی بخش لیبرال حاضر در کرملین که امثال بوگدانف در آنجا لنگر انداختهاند هم ظریف است و هم هوشمندانه. این صحبتهای کمال خرازی به نظرم در دیدار با سفیر چین پیامی به نرمی و ظرافت به قول یکی از دوستان فرش ایرانی و به پیچیدگی شطرنج بود. پخت و پز بسیاری از مسائل در دستگاه دیپلماسی روسیه همچنان بر دوش جریانهای غربگرا هستند که پوتین در طول دو دهه گذشته آنها را وارد قدرت کرد شاید درهای اتحادیه اروپا و کاخ سفید را برایش بگشایند اما نه تنها کاری نکردند، بلکه تا توانستند کلاه بر سر ملیگراهای روسیه گذاشتند. در مورد این جریانها میشود روزها مطلب نوشت اما باید در موضعگیری هم دقت کرد. این موضعگیری باید به پوتین و دستگاه تصمیمگیر در کرملین یادآور شود که بهتر است پوست موزهایی که این جریان در مسیر روابط روسیه میاندازند را دور بیندازد. موضعگیری وزیر امور خارجه و خرازی هر دو درست و با دقت بود.
#جعفری
....
....
🛑 فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران : بحرین یکی از استان های ما محسوب میشود.
🔺این جزایر ایرانی ست ، اگر این حرفها را زدند ما به تاریخ برمیگردیم و برایشان خیلی بد خواهد شد، آنوقت بحرین هم یکی از استان های ما محسوب میشود.
.....
.....
✳ بزن مطرب سرودی خوش... - بخش اول
[این یادداشت در شماره امروز دوشنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۲ #روزنامه_جوان منتشر شده است.]
شاید اولین روزهایی که سرود #سلام_فرمانده تولید و پخش شد، هیچکس حتی سازندگانش هم حدس نمیزدند که روزی این سرودِ بظاهر ساده اینقدر در دلها و جانها جای بگیرد و همه آن را زمزمه کنند و آوازه آن مرزهای ایران اسلامی را هم در نوردد و به زبانهای عربی و اردو و انگلیسی و ترکی و هندی و یونانی و افغانی و چندین زبان دیگر عیناً یا تقریباً با مضمون امام زمانی ترجمه شود. اگر یادتان باشد خیلی از کسانی که دستی به ادب و ادبیات داشتند آنروزها از قوی نبودن ادبیات و واژگان بهکار رفته در آن گلایه هم داشتند اما بسیاری از همانها وقتی دیدند فرزندان خودشان چه انس و ارتباط خوبی با آن برقرار کردهاند، کوتاه آمدند و به تجلیل این سرود بخصوص به دلیل اینکه دلها را تسخیر کرده بود پرداختند.
استفاده از ظرفیت شعر و سرود سابقه بسیار زیاد و جالبی در انقلابها و تحولات جهان دارد. گفتهاند در انقلاب فرانسه مردم و گروههای انقلابی بیش از دوهزار سرود و تصنیف ساختند که البته معروفترین و ماندگارترین آنها دو سرود #مارسی_یز و #کا_ایرا با مضامینی چون «درست خواهد شد» و «ما تسلیم نمیشویم» است. در جنگ جهانی و در انقلاب اکتبر روسیه هم نمونههایی از این سرودها و آهنگها تأثیرگذار بودند از جمله #شور_امیروف اثر آهنگساز شهیر روسی فکرت امیروف.
رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هم در مردادماه سال ۱۳۸۰ درباره سمفونی شور میگوید: «من شنیدهام که در قضایای جنگ جهانی در روسیه، شورِ امیروف در تهییج مردم برای وارد شدن به میدان جنگ، بیشترین تأثیر را داشت؛ یعنی در خدمت اهداف مردمی قرار گرفت. به طور طبیعی این توقع از هنرمندِ هر کشوری وجود دارد؛ یک هنرمند چطور میتواند نسبت به این قضیه بیتفاوت بماند؛ در حالی که دشمن از ابزار هنر استفاده میکند؟»
نمونه دیگر در سالهای اخیر، آثار بشدت تأثیرگذار و حماسی #جولیا_پطرس خواننده مسیحی لبنانی است که همیشه برای جبهه مقاومت و مجاهدان علیه صهیونیسم و تمامیت ارضی لبنان و کشورهای اسلامی و عربی، یک غافلگیرانۀ شورآفرین دارد؛ کسی که عواید اثر جهانی و ماندگارش #احبائی را که در استقبال از پاسخِ نامۀ #سیدحسن_نصرالله به مجاهدان جنگ ۳۳روزه سروده و اجرا شده بود به خانواده شهیدان مقاومت اهدا کرد و بعدها هم با سرودهایی چون #الحق_سلاحی در تجلیل از حماسه مردم فلسطین در جنگ هشتروزه علیه اسرائیل این کار را تکرار کرد.
در خود انقلاب اسلامی، هم نیروهای انقلابی مسلمان و هم گروهها و سازمانهای چپ، از هنر موسیقی و بخصوص سرودهای مهیج و حماسی برای خیزش عمومی مردم نهایت استفاده را کردند. در میان نیروهای مسلمان، گروه سرود حسینیه ارشاد و کمی پیشتر از آن خوانندگانی که زودتر از دیگران پیام انقلاب را گرفته بودند به ساخت و اجرای آثاری در این زمینه پرداختند که گاه همپا یا همراه نوارهای کاست سخنرانیهای امام خمینی پخش و منتشر میشد. از مهمترین نمونههای این سرودها و تصانیف میتوان به تصنیف «از خون جوانان وطن لاله دمیده»، خمینی ای امام، برخیزید ای شهیدان راه خدا، به لاله در خون خفته، بهاران خجسته باد، ایران ای سرای امید، و بخصوص سرود #ایران_ایران اشاره کرد.
با گسترش و تقویت ترانهها و تصنیفهایی که بر اساس شعر شاعران مشهور ایرانی ساخته و تولید شد، بتدریج سرودهای انقلابی کمتر و کمتر در دستور تولید قرار گرفت، شاید هم متولیان امر احساس کردند حالا که انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده، دیگر چه نیازی به سرودهای انقلابی است؟ به همین دلیل پس از سالها مرکز سرود و آهنگهای انقلابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نام خود را به مرکز سرود و موسیقی تغییر داد و عبارت «سرودهای انقلابی» حذف شد. جالب اینکه در سالهای بعد، اگر هم سرودی ساخته شد از مفاهیم بلند و آرمانهای انقلابی و مکتبی تا حدود زیادی خالی و عاری شده بود؛ مفاهیمی چون توحید، مستضعفان، رهبران انقلاب، جهانوطنی اسلامی یا شعارهای ضداستکباری و ضدآمریکایی.
#دژاکام
✳ بزن مطرب سرودی خوش... - بخش دوم و آخر
برگردیم به ماههای اخیر و گُل کردن سرودی که توسط یک گروه ناشناس در استان گیلان تولید شد اما شهرتی جهانی یافت. پس از آن بود که خوشبختانه توجه به ابزار مؤثری به نام #سرود_انقلابی بار دیگر جدی گرفته شد و آثار متعددی با شدت و ضعف کمتر و بیشتر تولید شد. صداوسیما هم خوشبختانه در دوره جدید اهتمام محسوسی به این موضوع نشان داده و هم با هوشمندی با تولید آثاری در شبکه پویا و نهال و هم در برنامههای استعدادیابی چون اعجوبهها و نماهنگ و نواهنگ و... این تلاش را در معرض توجه عموم مردم قرار داده است که جای تقدیر دارد. البته شاخصترین کار سیما در این حوزه، برنامه «دورها آوایی است...» است که در ماههای اخیر از شبکه دو پخش میشود و بسیار حسابشده و مستند به مرور آثار موسیقایی مؤثر، انقلابی و سرودهای خاطرهانگیز طی سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی میپردازد و سوابق و لواحق شاعر و سازنده و آهنگساز آن را هم مطرح میکند و دانش موسیقایی مخاطب را بالا میبرد و اشتیاقش را به این موضوع زیاد میکند.
این راه، راه درست و البته کمی با دستانداز است که حتماً متولیان آن به مشکلات آن آگاهند ولی نباید مشکلات و برخی موانع باعث شود که از ادامه این مسیر امیدبخش و سازنده منصرف شوند یا ریتم این اقدام ارزشمند را کُند کنند. البته این کار نباید منحصر به صداوسیما باشد و بماند، ارزش این هنرآفرینی سازنده در این است که مردم و گروههای مردمی و مسجدی و انقلابی به وسط میدان بیایند و آستین بالا بزنند. درست همان کاری که سازندگان با اخلاص و مسجدی سرود «سلام فرمانده» در گیلان انجام دادند. که فرمود:
چو در دست است رودی خوش
بزن مطرب سرودی خوش
منتشرشده در صفحات اول و دوم #روزنامه_جوان دوشنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۲
دژاکام
9.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍دفاع جانانه داریوش سجادی از ایران در مناظره جنجالی با مزدور شبکه تروریستی اینترنشنال؛ نوریزاده آچمز شد!
.....
....
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
✅ افتتاح مسیر ترانزیتی بعداز ۲۸ سال
🔹پروژه بزرگ و ملی مسیر ترانزیتی پاتاوه - دهدشت یکی از قدیمیترین پروژههای نیمهکاره کشور بعداز ۲۸ سال به بهرهبرداری رسید.
🔹رئیسجمهور: مسئولان اجازه ندهند پروژهها در کشور طولانی شود
#اتفاقات_خوب
....
....