مژده ای دل که دگر اول شعبان آمد
پیک شادی ز بر حضرت جانان آمد
مژده ای دل که برای دل غمدیده ما
هدهد خوش خبر از نزد سلیمان آمد
┈── 🍃🌸🍃
فرا رسیدن ماه شعبان ایام ولادت باسعادت امام حسین(ع) حضرت ابوالفضل العباس(ع) و امام سجاد علیه السلام بر عاشقان آل عصمت تبریک و تهنیت باد.
@Mahdkarim_sh2
💠 #صلوات_شعبانیه
🔹 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَهِ النُّبُوَّهِ وَ مَوْضِعِ الرِّسالَهِ ...
🔸 خواندن این صلوات به صورت روزانه در ماه شعبان هنگام ظهر توصیه شده است.
@Mahdkarim_sh2
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺سالروز ولادت سرور شهیدان، امام حسین علیه السلام مبارک باد 🌺
📋 بیشتر از آنچه بخواهند! ؛ خداوند در این آیه دو بشارت بزرگ و زیبا درباره بهشتیان می دهد. اول این است که هر چه بهشتیان بخواهند در بهشت هست. بشارت دوم این است که در نزد ما نعمتهای بیشتری است. نعمت هایی که به فکر آنها نرسیده است، تا آن را تمنا کنند. واقعا تـعـبـيـرى از ايـن زنـده تـر و رسـاتـر و دل انـگيزتر برای توصیف نعمتهای بهشتی قابل تصور نیست.
🔷 آیه روز:
لَهُم مَّا يَشَاؤُونَ فِيهَا وَ لَدَيْنَا مَزِيدٌ (ق / آیه 35 )
🔶 ترجمه :
هر چه بخواهند در آنجا براى آنها هست، و نزد ما نعمتهاى بیشترى است (كه به فكر هیچ كس نمىرسد)!
🗓 یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
#آخرت ، #بهشت ، #نعمت ، #نعمت_بهشتی
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@Mahdkarim_sh2
🌸
*با اشکِ تو آمیخت خدا آب و گِل ما
ای حضـرتِ نزدیـکتر از مـا به دلِ ما*
💐میلاد رحمت الله الواسعه امام #حسین علیه السلام و روز #پاسدار مبارک باد.
🏷#عزیزم_حسین
@Mahdkarim_sh2
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت۲۷
🔸قسمت اول
🔹 بیماری، درد و درمان در نهج البلاغه
💠 و درود خدا بر امیرالمؤمنین فرمود: "با درد خود بساز، چندان كه با تو سازگار است".
🔰 یکی از موضوعاتی که در نهج البلاغه شریف به آن پرداخته شده است، مسأله بیماری و درد جسمانی است. مثل همه موضوعاتی که وقتی امیرالمؤمنین (علیه السلام) در آنها ورود می کنند، ظرائف و نکات عمیقی از آن استخراج میکنند، که کس دیگری به آن دست پیدا نکرده است، ماجرای بیماری و درد هم یکی از همین موضوعات است که نکات خیلی جالبی در نهج البلاغه پیرامون آن پیدا می شود.
ما در سه بخش بررسی میکنیم :
1️⃣ بیماری
2️⃣ درد
3️⃣ درمان
🔻اول برویم سراغ بیماری: مولا علی (علیه السلام) در نهج البلاغه در حکمت ۳۸۸ برای بلاها، مراتبی را بیان فرموده است که بخشی از آن مربوط به بیماری تن و یک بخشی از آن مربوط به صحّت بدن است.
🔻در حکمت ۳۸۸ می فرمایند: "آگاه باشید که فقر نوعی بلاست و سخت تر از فقر بیماری تن است و سخت تر از بیماری تن، بیماری قلب است. آگاه باشید که همانا عامل تندرستی تقوای دل است".
🔻یک نمونه از این بیماریهای دل را که منجر میشود بدن انسان هم از سلامتی محروم بشود، حسادت معرفی کرده اند و درحکمت ۲۲۵ می فرمایند: از غفلت حسودان نسبت به سلامتی جسمشان تعجب می کنم. کنایه از اینکه چرا حسود متوجه نیست که با حسادتی که در درون خودش شعله ور کرده به جسم خودش ضرر میزند.
🔻در حکمت ۱۰۸ امیرالمؤمنین (علیه السلام) نسبت به مرضهای قلب، یک حکایتی و حکمت بسیار بسیار جالب دارند. می فرمایند: "به رگهای درونی انسان پاره گوشتی آويخته كه شگرف ترين اعضا درونی اوست و آن قلب است، چيزهایی از حكمت و چيزهایی متفاوت با آن، در او وجود دارد. پس اگر در دل اميدی پديد آيد، طمع آن را خوار گرداند و اگر طمع بر آن هجوم آورد حرص آن را تباه سازد و اگر نوميدی بر آن چيره شود تأسف خوردن آن را از پای درآورد، اگر خشمناك شود كينه توزی آن فزونی يابد و آرام نگيرد، اگر به خشنودی دست يابد، خويشتن داری را از ياد برد و اگر ترس آن را فراگيرد پرهيز كردن آن را مشغول سازد و اگر به گشايشی برسد، دچار غفلت زدگی شود و اگر مالی به دست آورد، بی نيازی آن را به سركشی كشاند و اگر مصيبت ناگواری به آن رسد، بی صبری رسوايش كند، و اگر به تهيدستی مبتلا گردد، بلاها او را مشغول سازد و اگر گرسنگی بی تابش كند، ناتوانی آن را از پای درآورد و اگر زيادی سير شود، سيری آن را زيان رساند، پس هرگونه كندروی برای آن زيانبار و هر گونه تندروی برای آن فسادآفرين است".
این یک بخشی از نسبت بین عقل و بدن است.
🔻 مسأله دیگری که در نهج البلاغه به آن پرداخته شده است و این روزها به بهانه کرونا خیلی در فضای مجازی و غیر مجازی گفتگو می شود، مسأله سرایت بیماری از شخصی به شخص دیگر است، که ان شاءالله در بخش بعدی توضیح خواهم داد.
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #مهدوی_ارفع
↩️ ادامه دارد...
🏷#نهضت_جهانی_نهجالبلاغه_خوانی
@Mahdkarim_sh2
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت۲۷
قسمت دوم
🔹 بیماری، درد و درمان در نهج البلاغه
🔰 بخش دیگری از مبحث بیماری ذیل حکمت ۲۷ مربوط به سرایت بیماری است.
⁉️ آیا بیماری از کسی به کسی سرایت می کند یا نه؟
🔻در نهج البلاغه شریف در حکمت ۴۰۰ امیرالمؤمنین (علیه السلام) مطلبی را فرموده اند که بعضی از عزیزان تصور کردند که منظور حضرت این است که اصلا بیماری مُسری نداریم. آن عبارت این است: «الْعَدْوَى لَيْسَتْ بِحَقٍّ»؛ مرحوم آقای دشتی هم اینگونه ترجمه کرده است: " اعتقاد به رسیدن بیماری به دیگری درست نیست ". از این عبارت اشتباهاً برداشت شده است که پس ما بیماری مُسری نداریم، پس اصلاً مسأله کرونا ، مراقبت و دست ندادن و ماسک و... چیز بیخودی است! بنده ان شاءالله توضیح میدهم تا این شبهه هم به بهانه حکمت ۲۷ دفع بشود.
🔻اولاً اگر در این حکمت از ابتدا دقت کنید، امیرالمؤمنین (علیه السلام) مشغولند و درمورد بعضی از اعتقادات و باورهایی که از زمان جاهلیت برای اعراب مانده است صحبت می کنند؛ بعضی را نفی می کنند و بعضی را اثبات می کنند. مثلا می فرمایند: "چشم زخم حقیقت دارد. استفاده از نیروهای مرموز طبیعت حقیقت دارد. سحر و جادو وجود دارد. فال نیک راست است. رویداد بد را بد شگون دانستن درست نیست و..."
🔻نظیر این فرمایش در روایت پیامبر عظیم الشأن هم هست با همین عبارت:«لا الْعَدْوَی» یا « الْعَدْوَى لَيْسَتْ بِحَقٍّ».
در آنجا پیامبر(صلوات الله علیه و اله) می فرمایند: العدوی حقیقت ندارد، "هامَّه" و "صفر" هم حقیقت ندارد.
🔻 اجازه بدهید "هامَّه" را توضیح بدهم تا معلوم بشود پیامبر در آن حدیث و امیرالمؤمنین در حکمت ۴۰۰ چه چیزی را دارند نفی و رد می کنند. "هامَّه" یعنی چه؟ عرب از زمان جاهلیت اعتقاد داشت وقتی کسی می میرد، استخوانهایش شبیه یک جغد میشود و این جغد گاهی می آید و بر می گردد روی دیوار خانه می نشیند و این بدشگون است، چون در واقع خبر مرگ است. بعضی ها هم گفته اند نه "هامَّه" اصلا خودش اسم جغد است. اعتقاد عرب جاهلی این بوده است که اگر جغدی آمد بر در خانه ای نشست و آواز خواند این دارد خبر مرگ اهل خانه را می دهد. این اعتقاد غلط را داشتند. حضرت فرمودند " هامَّه" غلط است. یا "صُفْر"، "صَفْر" و " صَفَرْ" هر سه درست هستند. معتقد بودند یک نوع بیماری در شکم شتر هست که به بقیه منتقل می شود که حضرت این را دفع کردند.
🔻 اما اینکه " العَدوی" را هم نفی کردند، ببینید وقتی نفیِ "العدوی" می کنند دو معنی از آن برداشت میشود:
یکی اینکه آیا واقعا سبب نیست؟ یعنی اگر من با یک جُذامی رفت و آمد و معاشرت کردم، راحت غذایش را خوردم ،این معاشرت مقدمه نیست برای اینکه من هم جُذام بگیرم؟ چنین چیزی از این روایت برداشت نمیشود. چون بر خلافش، روایات زیادی داریم. امروز هم علم هم اثبات کرده است. مثلا از خود پیامبر حدیث داریم که از جُذامی فرار کنید، همانگونه که از شیر درنده فرار میکنید. یا روایت داریم که انسان بیمار را از جمع سالم جدا کنید. پس معنی اینکه " العدوی" حق نیست، چیست؟ معنی اینکه "العدوی" حق نیست این است که بیماری به تنهایی نمی تواند به صورت قطعی باعث بیماری شخص دیگری باشد، مگر اینکه اراده الهی باشد و تقدیر الهی باشد. یعنی برای بیماری سببیّت میشود قائل شد، اما علت تامّه نیست.
🔻 نتیجه این نگاه این است: ما موظفیم از اسباب بیماری دوری کنیم، اما اعتقادمان این نیست که حتما اگر کسی با یک بیمار نشست ، بیماری را از او گرفته! ممکن است عامل دیگری داشته باشد. پس از این عبارت « الْعَدْوَى لَيْسَتْ بِحَقٍّ» کسی حق ندارد برداشت کند که مراقبتهایی که در قصّه کرونا یا هر بیماری دیگری باید انجام بشود، اینها بیخود است. چون اصلا ما بیماری مُسری نداریم! چرا بیماری مُسری داریم اما اعتقاد به اینکه بدون اذن و اراده خدا این بیماری منتقل بشود، غلط است و الّا سببیتش درست است. یعنی یکی از راههایی که ممکن است انسان دچار بیماری بشود، همنشینی و معاشرت با کسی است که این بیماری مُسری را دارد.
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #مهدوی_ارفع
↩️ ادامه دارد...
🏷#نهضت_جهانی_نهجالبلاغه_خوانی
@Mahdkarim_sh2
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺سالروز ولادت اسوه ایثار و ادب، حضرت ابوالفضل العباس مبارک باد🌺
📋 لزوم کارآمدی و تعهد کارگزاران؛ از شیرین ترین ماجراهای ذکر شده در قرآن، ماجرای زندگی موسی پیش از رسالت است. این آیه مربوط به زمانی است که موسی پس از اینکه به دو دختر شعیب کمک کرد تا حیواناتشان را سیراب کنند، توسط شعیب به منزلش دعوت شد. پس از بیان ماجرای گریختنش از مصر برای شعیب، یکی از دختران شعیب به پدرش پیشنهاد کرد که موسی را استخدام کند. چون او قوی و امین است. او قدرت موسی را هنگام آب کشیدن از چاه و سیراب کردن حیوانات در آن شلوغی دیده و البته در ماجرای مرگ دیوان سالار مصری از زبان موسی نیز شنیده بود. همچنین از برخورد همراه با حیا و متانت موسی با او و خواهرش در جریان اتفاقات آن روز، امانت داری موسی را درک کرده بود. نکته مهم این است که در فرازهایی از قرآن بر شرط وجود همزمان کارامدی و تعهد در فرد، برای گماردن او به مسئولیت های مختلف اشاره شده است که این نکته از همین آیه و پیشنهاد خرمندانه دختر شعیب به پدرش هم قابل استفاده است.
🔷 آیه روز:
قَالَتْ إِحْدَاهُمَا يَا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ (قصص / آیه ۲۶ )
🔶 ترجمه :
يكي از آن دو (دختر) گفت: پدرم! او را استخدام كن، چرا كه بهترين كسي را كه استخدام ميتواني كني آن كس است كه قوي و امين باشد
🗓 دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
#اجتماعی ، #سیاسی ، #موسی ، #شعیب
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@Mahdkarim_sh2
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹شرح #حکمت۲۷
🔸قسمت سوم
🔹 بیماری، درد و درمان در نهج البلاغه
🔰 مسأله بعدی، مسأله درد است.
چند نکته درباره "درد" در نهج البلاغه بیان شده است که بنده خدمت شما عرض میکنم.
1️⃣ اولین نکته همان مطلبی است که در حکمت ۲۷ که موضوع این بحث ماست مطرح فرموده اند. حضرت می فرمایند:« إمْشِ بِدَائِكَ مَا مَشَى بِكَ»؛ "تا وقتی که امکان تحمل دارد، با درد خودت بساز". چرا؟ چون درد خودش بیماری نیست، علامت است که سیستم بدن دچار یک حمله ای شده، دچار یک عدم تعادلی شده و عوامل دفاعی سیستم بدن به جنگ آن عامل بیماری رفته اند، گاهی این مبارزه در قالب تب خودش را نشان میدهد، گاهی در مقابل درد، گاهی به صورت سوزش و امثال این.
🔻 امروز هم در علم پزشکی ثابت شده که اگر کسی سریع به معالجه بپردازد و درد را تحمل نکند، این داروها و معالجه سیستم دفاعی بدنش را ضعیف می کند و دفعه بعد دیگر آن دوز دارو هم اثر نمیکند. مجبور میشود دوز دارو را یا بالا ببرد یا دارو را تغییر بدهد و داروی قوی تری استفاده کند. اما اگر تا جایی که ممکن است درد را تحمل کند، این سیستم طبیعی که خداوند تعبیه کرده است، خودش به جنگ عوامل بیماری زا می رود و مشکل را حل می کند.
پس یک مسئله این شدکه دردی که ناشی از بیماری هست را تا جایی که ممکن است تحمل کن که این باعث تقویت سیستم دفاعی بدن می شود.
2️⃣ نکته دوم که امیرالمؤمنین بیان میفرمایند اینکه درد برای مؤمن اگر اختیاری نباشد، یک لطف است چون باعث ریزش گناهانش می شود. در حکمت ۴۲ آمده است وقتی امیرالمؤمنین (علیه السلام) به عیادت یکی از بیماران رفتند، اینگونه فرمودند: "خدا آنچه را كه از آن شكايت داری- یعنی این دردی که از آن شکایت داری- (بيماری) موجب كاهش گناهانت قرار داد، در بيماری پاداشی نيست امّا گناهان را از بين می برد و آنها را مانند برگ پاييزی می ريزد و همانا پاداش در گفتار به زبان و كردار با دست ها و قدم هاست و خدای سبحان به خاطر نيّت راست و درون پاك، هركس از بندگانش را كه بخواهد وارد بهشت خواهد كرد.
⏪ پس بیماری مؤمن میتواند یکی از اسباب ریزش و آمرزش گناهانش باشد.
3️⃣ نکته آخر در مورد "درد" این است که انسان خود ساخته بعد از اینکه خوب شد، درد خودش را بیان می کند؛ نه در موقعی که درد دارد و بیمار است.
🔻امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ۲۸۹ از برادری الهی یاد می کنند که در گذشته داشته اند و او از دنیا رفته است. اوصاف جالبی از او نقل می کنند، یکی از آن اوصاف این است: « وَ كَانَ لَا يَشْكُو وَجَعاً إِلَّا عِنْدَ بُرْئِهِ»؛ یعنی آن دوست من هیچ وقت از درد شکوه نمیکرد مگر بعد از تندرستی. که این شکوه از درد بعد از تندرستی در واقع یعنی "شکر نعمت"؛ یعنی می گفت خدا را شکر دو هفته پیش یک دل دردی داشتم الحمدالله خوب شد. در هنگام درد دردش را به کسی نمی گفت اما بعد از درد این را بیان می کرد به گونه ای شکر نعمت سلامتی را میکرد، این هم از بحث درد.
🎙حجت الاسلام والمسلمین استاد #مهدوی_ارفع
↩️ ادامه دارد...
🏷#نهضت_جهانی_نهجالبلاغه_خوانی
@Mahdkarim_sh2
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹سالروز میلاد با سعادت امام زین العابدین مبارک باد🌹
📋 کلیدها در دست خداست؛ کلید چیزی را در اختیار داشتن کنایه از تسلط کامل داشتن بر آن است. خداوند بر همه چیز آسمان ها و زمین تسلط دارد. این خیلی مهم است که ما بدانیم کلید هیچ منفعتی در آسمان ها و زمین دست فرد یا گروه و حکومتی نیست. سپس به طور خاص آیه به رزق اشاره دارد که مطابق خواست الهی و بر اساس علمی که خداوند بر خیر و شر بندگانش دارد، میان افراد تقسیم می شود. واقعیت این است که نظم مادی خاصی برای رزق وجود ندارد. یعنی نمی توان میان میزان رزق فرد را به توانایی هایش، سوادش، علمش، حجم کاری که انجام می دهد و ... رابطه ی مشخص و ثابتی پیدا کرد. پس اگر انسان از صمیم قلب به این حقیقت ایمان بیاورد، دیگر برای کسب رزق پا روی قوانین الهی نمی گذارد. بلکه سعی می کند در چارچوب برنامه الهی حرکت کند و نتیجه را به خداوند واگذار نماید. اگر افزایش رزق را هم می خواهد به جای این در و آن در زدن به سراغ کلیدهای خداوند، یعنی دستورالعمل هایی که در دین برای افزایش روزی در اختیار انسان ها گذاشته شده است، می رود.
✅ پیشنهاد : کلیدهای آسمان و زمین در دست خدا است و از مهمترین راه هایی که بتوانیم از این کلیدها در راه پیشبرد حاجت های مشروع خود استفاده کنیم، دعا است. امام سجاد علیه السلام، مجموعه گران سنگی از دعاها در حوزه های مختلف را در قالب صحیفه سجادیه برای ما به یادگار گذاشته اند، که بهره برداری مستمر از آنها قطعا زندگی ما را عوض خواهد کرد.
🔷 آیه روز :
لَهُ مَقَالِيدُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ إِنَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ (شوری/آیه ۱۲)
🔶 ترجمه :
کلیدهای آسمانها و زمین از آن اوست؛ روزی را برای هر کس بخواهد گسترش می دهد یا محدود میسازد؛ او به همه چیز داناست.
🗓 سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳
#عبادی، #رزق، #روزی، #مشیت_الهی
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@Mahdkarim_sh2