فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥| ماجرای آخرین لنج چوبی قشم
🔷بساط ساخت لنجهای چوبی در جزیره قشم به تدریج برچیده شده و این سازنده لنج در قشم میگوید که این لنج ۴۰۰ تُنی آخرین سازه چوبی در سایت لنج سازی لافت قشم است که قرار است به آب انداخته شود. ایرانیان از دیرباز دریانوردان توانمندی بودهاند و صنعت شناورسازی هرمزگان حتی در اشکال مدرن و بزرگ آن در هرمزگان قدمتی دارد اما در شرایطی که مزیت ملی ما در دریا است، توجه کافی به این صنعت صورت نمی گیرد و حتی شرکتهای داخلی نیز با وجود ظرفیتهای بینظیر، سفارشات ساخت کشتی را به خارج میدهند.
#لنج_سازی
#قشم
#اخبار_گردشگری
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
MasafTourism
🎥| ماجرای آخرین لنج چوبی قشم 🔷بساط ساخت لنجهای چوبی در جزیره قشم به تدریج برچیده شده و این سازنده
تعطیلی لنج سازی های کشور سودمند یا مضر؟
✍️ متاسفانه در سالهای اخیر، دانش لنجسازی از فروغ افتاده است و بسیاری از افراد، لنجهای فایبرگلاسی را جایگزین لنجهای چوبی و سنتی گذشته کردهاند؛ لنجسازی از میراث کهن کشورمان به حساب میآید و برای قرنها، از پدران به پسران انتقال پیدا کرده است، اما چه چیزی موجب نابودی این هنر قدیمی کشورمان شده است؟!
🔷 یکی از دلایل این مساله، هزینه بالا و مدت زمان طولانی است که برای ساخت لنجهای چوبی صرف میشود. بد نیست بدانید در سال 1380، در استان هرمزگان ۳۲ کارگاه لنجسازی فعالیت داشتند اما در حال حاضر، از این تعداد تنها ۳ کارگاه فعال وجود دارد؛ این مساله به خوبی شرایط بحرانی لنجسازی در کشور را به تصویر میکشد. در حال حاضر همچنان لنجهای چوبی در روستای گوران ساخته میشود و بسیاری از آنها را آخرین بازماندگان از لنجهای چوبی میدانند.
🔶 لنجهای چوبی دارای روح هستند و تاریخچه چند هزارساله را با خود به دوش میکشند و این موضوع موجب ناراحتی است که اینگونه لنجها را با نمونههای فایبرگلاسی جایگزین کردهاند. باید ذکر کنیم با وجود آنکه لنجهای فایبرگلاسی زودتر ساخته میشوند، اما به مراتب زودتر از دور خارج شده و دیگر کارایی ندارند. عمر لنجهای چوبی را بیش از صد سال برآورد میکنند و امروزه برخی از آنها هنوز امواج دریاها را میشکافند؛ اما عمر شناورهای فایبرگلاسی به ۲۰ سال هم نمیرسد. همچنین لنجهای چوبی قابل تعمیر هستند اما نمونههای فایبرگلاسیشان معمولا امکان تعمیر ندارند. بسیاری از لنج دارها نیز میگویند که میوهها و محصولات کشاورزی در شناورهای فایبرگلاسی زودتر فاسد میشوند اما در لنجهای چوبی برای مدت بیشتری سالم میمانند و همه اینها، از مزایای لنجهای سنتی و چوبی نسبت به نمونههای امروزیتر آنها هستند.
🔷 از طرفی شاید برایتان جالب باشد که در سالهای اخیر سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان محیطزیست تولید و ساخته هر گونه شناورهای چوبی را ممنوع و شناورهایی با جنس فایبرگلاس را جایگزین شناورهای چوبی کرده بود. همین موضوع نیز سبب شد تا لنجسازی که از قدیمیترین هنرهای دستی ایران است از رونق بیفتد. این روزها گلافان یا لنجسازانی که از کسبوکار افتادهاند بیشتر وقت آنها صرف تعمیر، اسکراپ و فتیلهکوبی شناورهای چوبی میشود و خود را از ساخت لنجهای چوبی جدید بازنشسته کردهاند.
🔶 متاسفانه این روزها، کشورهایی نظیر پاکستان و هند سازنده بزرگترین لنجهای چوبی در دنیا هستند و مانند لنجسازان ایرانی با مشکلات اقتصادی دستوپنجه نرم نمیکنند. به این ترتیب در سالهای آینده، نام این کشورها در ساخت لنجهای چوبی مطرح میشود و ایران از عرصه رقابت خارج خواهد شد.
⭕ حالا تحلیلی کوتاه بر مطالب بیان شده داشته باشیم.
آیا بصرفه تر نیست که بجای تعویض لنج ها هر ۲۰ سال یکبار و صرف هزینه زیاد لنج های چوبی استفاده شود؟
آیا در مورد از بین رفتن این اشتغال و آوارگی متخصصین این حوزه راهکاری اندیشیده شده است؟
آیا توجه شده است که با برچیده شدن لنج سازی چه تعداد کارگر بیکار میشوند وبه تبع آن چه آسیب هایی در خانواده ها مشاهده خواهد شد؟
کدام ارادهای نمیخواهد که این صنعت و هنر دیرین ایرانیان زنده بماند؟
⛔ اگر برای ورود کالاهای وارداتی که خودمان صنعت و مهارتش را در داخل دارا میباشیم گمرکی بالایی تعیین میشد، امروزه شاهد از بین رفتن کارگاههای تولیدی نبودیم. اما بالعکس شده است ،ما برای هر صنعتی که در داخل مهارت آن را داریم گمرگی پایین و در مورد صنایعی که در داخل کشور مهارتی در آن نداریم گمرگی بالایی اعمال میکنیم.
#اخبار_گردشگری
#تحلیل
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
9.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مسجد جامع هفت شویه؛
در روستای هفت شویه از توابع خوراسگان در شمال شرقی اصفهان واقع شده✨
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
جان گرفتن دریاچه ارومیه با بارش برف
#محیط_زیست
#دریاچه_ارومیه
✅ کانال گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ سبقت بیسابقه قطر در آمار گردشگری
🔸آمار سفر و گردشگری قطر در سال ۲۰۲۳ به ۹۰ درصد بیشتر از دوران پیش از همهگیری کرونا در سال ۲۰۱۹ رسید.
#آمار
#اخبار_گردشگری_جهان
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
MasafTourism
⭕ سبقت بیسابقه قطر در آمار گردشگری 🔸آمار سفر و گردشگری قطر در سال ۲۰۲۳ به ۹۰ درصد بیشتر از دوران پ
پیشرفت بی سابقه قطر در گردشگری
⭕ بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی گردشگری، قطر در ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۲۳ در مجموع میزبان ۳.۵ میلیون گردشگر بوده است و توانسته ۹۰ درصد فراتر از آمارهای پیش از همهگیری کرونا در سال ۲۰۱۹ برود.
🔷 اوج حضور گردشگران در قطر در سال ۲۰۲۳ در ماه می (۴۳۳ هزار نفر) و نوامبر (۳۹۳ هزار نفر) ثبت شده است.
🔶 این دستاورد که توسط سازمان گردشگری قطر اعلام شد بر موفقیت این کشور در شتاب گرفتن سفرها پس از جام جهانی فوتبال قطر ۲۰۲۲ تاکید دارد. این کشور در یک اقدام استراتژیک برای تسهیل سفر، روند صدور روادید خود را با اجرای پلتفرم Haya در اوایل سال گذشته تسهیل کرد و هماکنون نیز میزبان رقابتهای فوتبال جام ملتهای آسیاست.
🔷 عرب نیوز پیشتر در گزارشی شمار گرشگران خارجی قطر در کل سال ۲۰۲۳ را بیش از چهار میلیون نفر اعلام کرده بود که بالاترین سطح در پنج سال اخیر بوده است.
🔶 سعد الخرجی، رئیس سازمان گردشگری قطر، پیشتر در اینباره اظهار کرد: پیشنهادهای متنوع گردشگری قطر، با ۵۰۰ کیلومتر خط ساحلی بکر، موزههای در سطح جهانی و مقاصد فرهنگی و معاصر، ترکیبی از تعطیلات منحصربهفرد و قانعکنندهای است که میتواند متناسب با مسافران منطقهای و بینالمللی طراحی شود. تحولات جدید در بخش گردشگری قطر ادامه دارد و فرصتهای بیشتری برای رشد ایجاد میکند.
🔷 سازمان جهانی گردشگری در اوایل سال جدید میلادی اعلام کرد گردشگری بینالمللی سال ۲۰۲۳ را با رسیدن به ۸۸ درصد سطح قبل از همهگیری کرونا و ثبت ۱.۳ میلیارد ورودی بینالمللی به پایان رساند.
🔶 منطقه خاورمیانه که شامل قطر نیز میشود تنها منطقه در جهان است که در سال ۲۰۲۳ توانسته از آمارهای پیش از کرونا (سال ۲۰۱۹) عبور کند و حتی به ۲۲ درصد بیشتر از آن نیز برسد. دیگر مناطق جهان همچنان در تلاش برای رسیدن به آمارهای پیش از کرونا هستند.
🔷 قطر با ثبت چهار میلیون بازدیدکننده در سال ۲۰۲۳ شاهد بالاترین سطح گردشگری در پنج سال گذشتۀ این کشور بوده است.
✍️ اما ابتکار قطر برای جذب گردشگر چه بود؟
⭕این دستاورد که توسط سازمان گردشگری قطر اعلام شد، بر موفقیت این کشور در شتاب گرفتن سفرها پس از جام جهانی فوتبال قطر ۲۰۲۲ تاکید دارد. این کشور در یک اقدام استراتژیک برای تسهیل سفر، روند صدور روادید خود را با اجرای پلتفرم «Haya» در اوایل سال گذشته تسهیل کرد.
⭕ این ابتکار، مکانیسم ورود مسافران به قطر را ساده کرده و سیاستهای سفر آزاد به این کشور را تکمیل میکند. قطر در حال حاضر به شهروندان ۹۵ کشور اجازه دریافت ویزای آسان را میدهد.
🔶علاوهبر این، یک تقویم یکساله مملو از رویدادها و کمپینهای بازاریابی جذاب به طور قابل توجهی به افزایش گردشگری کمک کرده است.
#تحلیل
#اخبار_گردشگری_جهان
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism