💢 پتروشیمیهای متانولی ارزش کاسته ایجاد میکنند❗
🔹طبق گزارش اندیشکده سیاستگذاری ماهد، درآمد دولت در سال ۱۴۰۱ از فروش خوراک به شرکتهای متانولساز برابر با ۱.۲ میلیارد دلار و ارزش صادراتی متانول نیز برابر با ۲.۲ میلیارد دلار ۱۴۰۱ است.
🔹با فرض خامفروشی گاز یا جایگزینی گاز به جای گازوئیل در نیروگاهها، درآمد حاصله برابر با ۳ و ۶ میلیارد دلار محاسبه میشود.
🔹بد نیست صاحبان پتروشیمیهای متانولی به جای جنجال رسانهای برای دریافت خوراک ارزانتر، کمی هم به فکر توسعه زنجیره ارزش باشند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰 مزایای مردمی کردن ساخت نهضت ملی مسکن
🔶 در مخارج و هزینههای تولید مسکن، قیمت تمام شده تامین زمین اصلیترین بخش از سبد هزینهها را شامل میشود. با تامین این بخش از نیازها برای ساخت مسکن با اهدای زمین به متقاضیان، بیش از ۷۰ درصد هزینههای تولید مسکن مردم حل میشود. این موضوع هنگامی حیاتی میشود که مقایسه مسکنهای ساخته شده دولتی و مسکنهایی که به مردم زمین داده شده را مورد مقایسه قرار دهیم.
🔶 آمارهای منتشرشده از روند پیشرفت نهضت ملی مسکن، حاکی از سرعت پایین ساخت و ساز و تحویل فقط 4200 واحد مسکونی است. این یعنی با سرعت موجود، نهضت ملی مسکن شبیه یک رویای دستنیافتنی به نظر میرسد. این درحالیست که در طرف دیگر، بر اساس آمار ارائه شده از وزارت راه و شهرسازی، در شهر طبس ساخت 2000 واحد در تایخ آذر99 شروع میشود و تا آخر اسفند 1401 یک هزار و پانصد واحد از دوهزار واحد در پروژههای طبس تحویل داده شده است و 500 واحد باقیمانده هم حدود 60درصد پیشرفت داشته است.
🔶 ساخت مسکن توسط مردم نیز چالشهای مختص به خود را دارد و وزارت راه باید با سرکشی و نظارت دقیق، از ساخت مسکنهای غیر استاندارد جلوگیری کند. سختگیریهای ازم در صدور پروانه پایانکار و بررسی فنی ساختمانهای ساخته شده از الزامات این طرح است.
🔶 اما مزایای ساخت مسکن به وسیله مردم به صورت واحدهای ویلایی و تک یا دو طبقه، آنقدر زیاد است و سرعت پیشرفت بالاتری دارد که به تمامی چالشهای آن میارزد. تنها راه کنترل بازار مسکن و اجارهبها چه به صورت دراز مدت چه کوتاه مدت، عرضه زمین به متقاضیان است و با سیاستهای قیمتگذاری در دراز مدت نمیتوان مردم را خانهدار کرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
📊حجم صادرات ایران به قاره آفریقا در یک دهه گذشته؛ کاهش محسوس ۳۴ درصدی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
⭕️ تخصیص ارز اربعین به زائران در دستورکار شبکه بانکی
👤مدیر روابط عمومی مرکز مبادله ارز و طلای ایران:
🔹باتوجه به نزدیک شدن مراسم عظیم اربعین حسینی، بانک مرکزی برای خدمترسانی به زائران عزیز، تخصیص ارز اربعین را در دستور کار قرار داده است.
🔹کارگروه مشخصی برای بررسی نحوه تخصیص ارز اربعین تشکیل شده و در اسرع وقت تخصیص ارز در دستور کار شبکه بانکی قرار میگیرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#مصاحبه
🚦بررسی ابهامات واردات خودروی کارکرده
واردات خودورو کار کرده به سرنوشت واردات خودروی نو دچار خواهد شد؟!
📢واحد اقتصاد موسسه مصاف به دلیل اهمیت موضوع واردات خودرو و بررسی ابهاماتی که مطرح شده. مصاحبهای با آقای سلیمانی کارشناس حوزه صنعت ترتیب داده که به شرح ذیل است.
👤آقای سلیمانی درباره میزان اثرگذاری واردات خودرو برای کنترل بازار خودرو گفت:
قطعاً بازشدن مسیر واردات به بهبود وضعیت بازار کمک زیادی میکند. اما بستگی دارد که این موضوع روی چه اسکیپی اجرا شود و اجازۀ واردات به چه تعداد خودرویی داده شود. خودروی دستدوم چون ارزبری کمتری نسبت به خودروی نو دارد.
🔶آقای سلیمانی دربارهی بحثهایی که راجع به کمبود قطعات یا تأمین قطعات مطرح میشود نیز گفت: این موضوع خیلی جدی نیست چون بالاخره ما پنج سال پیش یک سری خودروهای وارداتی داشتیم و قبل از آن هم وارداتی داشتیم، الان سن آنها از پنج بیشتر است. به همین دلیل قطعات بیشتری نیاز دارند بهخوبی در بازار تأمین میشود.
اینها بیشتر بهانههایی است که جلوی واردات گرفته شود تا همین وضعیت نابسامان بازار حفظ شود و ذینفعان استفاده کنند. البته بعضی افراد هم نادانسته در این تله افتادند و حالا با اسم حمایت از تولید و این مسائل سعی میکنند که جلوی واردات را بگیرند.
🔷وی دربارهی نحوهی اجرایی شدن و مدت زمان اثر گذاری بر بازار بعد از مرحله اجرای این مصوبه گفت:
بهمحض اینکه اجرایی شود میتوانیم اثرات مثبت را بر بازار داشته باشیم. ولی نکته مهم این است که حتماً اجرا شود نه اینکه حالا در گیرودار آییننامههای مختلف و سازوکارهای پیچیده و عجیبغریبی که بعضاً ابداع میشود گیر کند و اجرایی نشود.
💢آقای سلیمانی در پایان گفت: قبلا واردات خودروهای نو هم به این مسیر افتاد و اجرایی نشد. و الان هیچ خودرویی ترخیص نشده.
دلیل عمدهاش هم این است که سازوکارهای بوروکراسیای که در این مسیر واردات وجود دارد یک سری پیچیدگیهایی دارند که عمدتاً در شرایط تحریم قابل تأمین نیستند و اینها باعث میشود که مسیر بسته بماند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔺بیبیسی هم دستاورد مهندسان ایرانی در فاز ۱۱ را تحسین کرد
🔹موفقیت متخصصان ایرانی در توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی بدون حضور غولهای نفتی دنیا به قدری تحسین برانگیز بود که بیبیسی نیز نتوانست به آن اعتراف نکند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🚦شرایط جدید گمرک برای ورود موقت خودرو
🔹گمرک ایران در بخشنامه مهمی تسهیلات جدید گمرک برای ورود موقت خودروهای سواری به کشور را اعلام کرد که این اقدام موجب شفافیت و انحصارزدایی میشود.
🔹بر اساس این بخشنامه متقاضیان مشمول این تسهیلات میتوانند به مدت پنج ماه خودروی سواری را به شیوه ورود موقت وارد کشور کنند.
🔹همچنین محدودیت کشورها نیز که قبلاً شامل کشورهای خاصی میشد، برداشته شده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
1️⃣می گویند این #آفریقا اصلا چه اهمیتی داره؟
با همین حرفها سالها کشور را از #سرزمین_فرصتها دور کردند.
خبر ندارند در ۲۰ سال اخیر چه رقابتی در دنیا برای حضور و نفوذ در آفریقا شکل گرفته. آفریقا قاره آینده است و رقابت آمریکا، چین، اتحادیه اروپا (از جمله فرانسه) و هند و ترکیه و برزیل و
2️⃣و سایر قدرتها برای حضور اقتصادی، صادرات و همکاری در آفریقا خیره کننده است. چین در ۲۰ سال اخیر حجم تجارتش با آفریقا بیش از ۲۰ برابر شده (۲۷۰ میلیارد دلار و چهار برابر آمریکا) و رقابتی تنگاتنگ با سهم ۲۸ کشور اروپایی در بازار آفریقا دارد.
درباره جهش صادراتی هند و ترکیه و برزیل
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
مصــــافاقتصادی
#توییت 1️⃣می گویند این #آفریقا اصلا چه اهمیتی داره؟ با همین حرفها سالها کشور را از #سرزمین_فرصته
#توییت
3️⃣بعدا خواهم گفت. گویا در سالهای گذشته ما با القای غربگرایان در خواب بوده ایم و آفریقا با همه بزرگی اش، زیر پونز نقشه دیپلمات ها و ژنرالها، دیده نشده. #آفریقا فقیر نیست، یکی از ثروتمندترین قاره هاست. این را غربی ها خوب می دانند که سالها با دزدی و غارت ثروت آفریقا پیشرفت کرده اند
4️⃣برعکس استعمارگران، منافع ما اما در بازی #برد_برد با کشورهای مستقل و مظلوم آفریقاست. سفر #رییس_جمهور_ایران بعد از ۱۱ سال به آفریقا اگر چه دیر است اما می تواند نقطه عطفی باشد برای حضور راهبردی اقتصادی ایران و تعامل دو جانبه با ۵۴ کشور آفریقایی.
#آفریقا_سرزمین_فرصتها
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰 ضعف مدیریتی در اجرای طرح مسکن مهر
🔶 معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: از ابتدای دولت ۳۰ هزار واحد مسکن مهر تحویل داده شده است. وعدههای تحویل سایر واحدها نیز توسط این مسئول داده شده است. اما تحویل قطرهچکانی خانهها به متقاضیان بعد از ۱۲سال انتظار در کدام روش مدیریت ساخت مسکن توجیه منطقی دارد؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
💢کنیا؛ دروازه ورود ایران به آفریقا
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🏠 تنها ۸ درصد از مستاجران واجد شرایط موفق به دریافت وام ودیعه مسکن شدند
🔶 بر اساس آمار و اطلاعات وزارت راه و شهرسازی، در ۳ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۳۳ هزار ۳۹۹ خانواده مستاجر در سامانه وزارت راه و شهرسازی برای اخذ تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام کردهاند.
🔷 از این تعداد، تاکنون ۵۶ هزار ۱۱۶ خانواده برای دریافت وام ودیعه مسکن واجد شرایط شناسایی شده و به بانک عامل معرفی شدهاند.
🔶بر این مبنا، تاکنون فقط۸ درصد از متقاضیان واجد شرایط وام ودیعه مسکن موفق به دریافت تسهیلات شدهاند که ۴ هزار ۳۷۵ متقاضی هستند و ۹۲ درصد مستاجران موفق به دریافت وام ودیعه نشدند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌درآمد ۶.۲ میلیارد دلاری ایران از محل جذب گردشگر
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری:
🔹بر اساس گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری، ایران در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار از جذب گردشگر ورودی درآمد کسب کرده است.
🔹️این میزان درآمد بیش از یک دهم صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته است.
🔹️در سال گذشته از محل درآمدهای غیرنفتی ۵۰ میلیارد دلار درآمد کسب شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
💢رشد بزرگ با شغلهای کوچک
🔹 دیگر کشورهای جهان چه نگاهی به مشاغل خانگی دارند؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🏠عرضه زمین در شهرهایی که مشکل مسکن ندارند!
🔶 وزارت راه شروطی که برای اهدای زمین در طرح جوانی جمعیت در نظر گرفته است را تولد فرزند سوم از آبان ۱۴۰۰ به بعد و در شهرهایی که زیر ۵۰۰ هزار جمعیت دارند آن هم به شرطی که نرخ باروری در آن شهر زیر ۲.۵ باشد، اعلام کرده است. زمین دادن با این همه شروط نه به جوانی جمعیت کمک میکند نه مشکن مسکن را حل میکند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
🔰 تحقق اهداف بریکس اقتصاد جهان را متحول میکند؟
🔶بریکس (BRICS) نام گروهی از کشورها به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است. مشابه همه پیمانها و ائتلافهای اقتصادی، بریکس نیز واجد سیاستهای خاص خود در حوزه تجارت، سرمایهگذاری، شرکتهای خرد، کوچک و متوسط، تأمین مالی، تغییرات اقلیمی، انرژی، توسعه زیرساخت، امنیت غذایی و در نهایت توسعه انسانی است.
🔶 قدرتهای نوظهور منطقهای به دنبال تحقق بلندپروازیهای جهانی خود از طریق پلتفرمهایی مانند بریکس یا بریکس پلاس هستند. بسیاری از کشورهای علاقمند به عضویت در بریکس، کشورهای سنگین وزن در مناطق مربوطه خود مانند آرژانتین در آمریکای لاتین، بنگلادش در جنوب آسیا، مصر در آفریقا، عربستان سعودی در غرب آسیا و اندونزی در شرق آسیا هستند. از همین روی، این گروه نوظهور را میتوان به موج یا نسل جدید بریکس تشبیه کرد، اگرچه تعداد کشورها و پیامدهای آن بر اصلاح حکمرانی جهانی نیز بیشتر است.
🔶گروه بریکس اکنون یکچهارم تولید ناخالص ملی و حدود یکسوم خاک جهان را در اختیار دارد. ماموریت مهم بریکس و آنچه که بریکس را از G7 متمایز کرده است، حذف دلار در مبادلات تجاری است. این ویژگی به کشورهای نوظهور در اقتصاد، این اجازه را میدهد که برای رهایی از چرخه اقتصاد غرب وارد اقتصاد بلوک شرق شود. ایران نیز در فراز و فرود تحریمهای غرب، نتوانسته ائتلاف اقتصادی با اروپا و آمریکا داشته باشد. بریکس این امکان را به ایران میدهد که اقتصاد خود را با کشورهای نوظهور در اقتصاد، متحول کند.
🔶 در مجموع، ادغام قدرتهای منطقهای در جنوب جهانی موجب تغییر دگرگونکننده در اقتصاد جهانی و پیکربندی مجدد اتحادهای اقتصادی میشود که مرکز ثقل آن، جهان در حال توسعه است. جهانیسازی از بالا به پایین که در دهههای اخیر ادامه داشت، با پارادایم منطقهمحور و مسیرهای جدید برای یکپارچگی اقتصادی و دیپلماسی اقتصادی بینالمللی جایگزین میشود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
📌دستور رئیسجمهور برای لغو افزایش قیمت خودروهای مونتاژی توسط شورای رقابت
رئیسجمهور در جلسه هیات دولت:
🔹شورای رقابت با چه توجیهی قیمت خودروهای مونتاژی را افزایش داده است؟ معاون اول و وزرای اقتصاد و صمت مامور بررسی و اصلاح این روند هستند.
🔹️اینکه در سال «رشد تولید و مهار تورم» یک بخش بدون اخذ مجوزهای لازم کالاها را گران کند، قابل پذیرش نیست و دستگاهها باید خود را موظف به مقابله با گرانی و تورم بدانند.
#یاداشت
🔰شروعی دوباره برای تجارت با قارهی فرصتها
🔶 با توجه به سفر رییس جمهور کشور به سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمباوه، بحث اهمیت و ظرفیت روابط تجاری با این سه کشور بسیار داغ است. این سفر که بعد از ده سال توسط بالاترین مقام اجرایی کشور در صدد انجام شده است. مشابه سایر روابط دوجانبه بین ایران و کشورهایی مانند ترکمنستان و عربستان و غیره، با توجه به قرار دادهای بسته شده قراراست باعث افزایش چشمگیر حجم معاملات تجاری بین دو کشور شود.
🔶 تا قبل از این سفر در دولت سیزدهم شاهد جهش صد درصدی صادرات به آفریقا بودهایم. با رفع مشکلات زیرساختی در اثر توافقات احتمالی این سفر، رشد بیشتری پیشبینی میشود. قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در خصوص میزان تجارت ایران با سه کشور کنیا ، اوگاندا و زیمباوه اظهار کرد: مطابق آمار سال گذشته از حدود ۷۴ میلیون دلار معاملات بین ایران و این سه کشور، ۵۴.۷ میلیون دلار سهم صادرات ایران و ۱۹.۱ میلیون دلار سهم واردات ایران بوده است.
🔶 میان این سه کشور، کنیا به عنوان دروازه ورود به معاملات تجاری با آفریقا شناخته میشود. از ۵۴.۷ میلیون دلار صادرات ایران به این سه کشور، ۵۳.۲ میلیون دلار متعلق به کشور کنیا است. صادرات قیر با ۴۱ میلیون دلار، یعنی ۷۵ درصد از کل سهم صادرات به کنیا، بیشترین سهم را بین کالاها و فرآوردههای صادراتی به کنیا را شامل میشود. بیشتر کالای واردتای از این سه کشور چای با سهم ۸۴ درصدی به ارزش ۱۶ میلیون دلار بوده است.
🔶 این سه کشور که مجموعا جمعیتی بالغ بر ۱۱۵ میلیون نفر دارند، به عنوان شروعی برای یک روابط تجاری گسترده در قاره آفریقا به شمار میرود که دولت سیزدهم با امضا توافقات طولانی مدت طی سفر آتی رییس جمهور، میتواند ظرفیت بزرگی برای تجار ایرانی برای صادرات کالاها و فرآوردههای داخلی به این کشورها را فعال کند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
💢 به ازای هر ۴۴۰ ایرانی، یک بنگاه مشاور املاک!
⭕️ روزنامه خراسان نوشت: گفته می شود به ازای هر ۴۴۰ ایرانی یک بنگاه مشاور املاک وجود دارد. طبق اطلاعات رسمی مرکز آمار، در سال های ۷۵ تا ۹۹، تعداد واحدهای مسکونی کشور ۱۴۹درصد رشد کرده در حالی که بنگاه های مشاوران املاک مجاز کشور از حدود۸ هزار واحد صنفی به بیش از ۱۵۰هزار واحد (بیش از ۱۸۰۰ درصد) افزایش یافته است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
📢ارجاع لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به کمیسیون اجتماعی
عقب نشینی برای بررسی بیشتر یا فقط زمان خریدن؟
🔷امروز دوشنبه، ۲۶ تیر ماه در صحن علنی مجلس به دستور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، این لایحه برای رفع ابهام به کمیسیون اجتماعی برگشت. استدلال او اجرای اصل ۱۳۰ قانون اساسی و ماده ۱۵۳ قانون آیین نامه داخلی مجلس است.
🔶رئیس مجلس با اشاره به اینکه وظایف وزارت بازرگانی باید به صورت دقیق مشخص شود، گفت: مجلس بر اساس اصل ۱۳۰ قانون اساسی، حق ندارد تصمیمگیری درباره وظایف وزارت بازرگانی را بر عهده دولت و یا سازمان امور استخدامی بگذارد از این رو این لایحه طبق ماده ۱۵۳ قانون آیین نامه داخلی مجلس برای رفع ابهام به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده میشود.
💢اما سوال مهم اینجاست، چطور ممکنه برای ایراداتی که در طی دو ماه برطرف نشدهاند بشود در یک هفته راه حل پیدا کرد؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🔺رشد ۳ برابر سرمایهگذاری صندوق توسعه ملی در ساخت نیروگاه
🔹از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۵۵۴ میلیون دلار جهت ساخت نیروگاه توسط صندوق توسعه ملی پرداخت شده درحالیکه در ۲ سال پایانی دولت دوازدهم این رقم ۱۹۰ میلیون دلار بوده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
🔰 مزیت از سرگیری روابط ایران-عربستان با چاشنی اقتصاد
🔶 مدرنسازی و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان، عمدتا از طریق کاهش وابستگی به نفت، توسعه منابع درآمدی جایگزین و افزایش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد این کشور مطرح است. از این رو تلاش عربستان برای تحقق این هدف افقی تازه در روابط ایران-عربستان ایجاد کرد.
🔶عربستان یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفتی و صادرکنندگان نفت خام در دنیا است که طبق برخی از گزارشها بیش از ۷۰ درصد صادرات این کشور را نفت تشکیل میدهد.
🔶بر اساس آمار رسمی، در سال ۲۰۲۲ صادرات غیرنفتی این کشور حدود ۸۴ میلیارد دلار بوده که بیشترین میزان در ۱۲ سال گذشته است. شرکای اصلی عربستان نیز کشورهایی همچون چین، ژاپن، هند، آمریکا و امارات هستند.
🔶بررسیها نشان میدهد که اقلام عمده وارداتی عربستان شامل ماشینآلات، تجهیزات مکانیکی و برقی، کشتی و قایق، سازههای دریایی، دارو، آهن، فولاد، سوخت معدنی و روغنهای معدنی، تجهیزات پزشکی، تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری، سنگها و مواد پلاستیکی است.
🔶با توجه به اینکه ایران در برخی از این اقلام به ویژه حوزه معدنی، فولادی و دارویی ظرفیت صادراتی دارد و عربستان نیز به دنبال توسعه زیرساختهای صنعتی و فناوری خود است. ایران میتواند از این فرصت به منظور فعال شدن بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی در بازارهای عربستان به عنوان یک بازار جدید استفاده کند.
🔶همچنین مذاکرات نفتی بین دو کشور نیز آغاز شده است. مسائلی مانند تجارت مواد هیدروکربنی و توسعه میدانهای مشترک نیز از محورهای مذاکره دو طرف در حاشیه هشتمین سمینار بینالمللی اوپک بود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت
💢بیاعتباری اسناد غیررسمی، گامی بزرگ برای پیشرفت کشور
🔷معاملات غیررسمی مانند معاملات قولنامهای، از آنجایی که میتواند سبب سوءاستفاده افراد شیّاد و کلاهبردار شود و همچنین میتواند فسادهای متعددی در قالب این نوع معاملات صورت بگیرد، مورد بحث بوده و همواره تلاش برای غیرقانونی شدن آن وجود داشته است. اخیرا نیز مقام معظم رهبری در سخنان خود به این موضوع اشاره فرموده و گفتند: ((خیلی از فسادها در مورد اموال غیرمنقول، از همین معاملات غیررسمی و معاملات عادی به وجود میآید. باید جلوی این گرفته شود و واقعا این جوری است که اگر حالا به فرض از دیدگاه شورای محترم نگهبان یک اشکالی هم این قانون مجلس داشته باشد، مصلحت قطعی نظام و کشور در این است این قانون دنبال شود)).
🔷این نوع معاملات به سبب اینکه به طور رسمی در جایی ثبت نمیشوند میتوانند مشکلات متعددی را ایجاد کنند. مثلا در صورتی که ملکی به طور قولنامهای مبادله شود، امکان تشخیص این موضوع که آیا بدهی قبلی دارد، در رهن شخص دیگری هست و موارد دیگر، وجود ندارد. در حالی که با ثبت مبادلات در پایگاههای مربوطه رسمی کشور این مشکلات برطرف خواهد شد.
🔶همانطور که اشاره شد، الزام به ثبت رسمی قراردادها میتواند از بسیاری از مفاسد و کلاهبرداریها و دعاوی قضایی جلوگیری کند. برای به نتیجه رسیدن این قانون نیز باید به طور همزمان، هم معاملات غیررسمی باید از اعتبار ساقط شوند و هم صدور اسناد رسمی تا حد ممکن تسهیل گردد تا افراد برای انجام معاملات خود با کمترین مشکل مواجه باشند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
*کشور نیازمند یک متولی توسعه است*
از سال ۱۲۳۰ هجری شمسی بیش از ۱۷۰ سال میگذرد و در طی این مدت نسلها و حکومتها رفتهاند و آمدهاند، اما آنچه که طی این سالها از ذهنها پاک نشده است، امیرکبیر و خدماتی است که در طی ۳سال به ایران نمودهاست.
اما چه عاملی باعث شد که امیرکبیر اینگونه در اذهان ایرانیان ماندگار شود؟ شاید این موضوع حلقه گمشده تمامی دوران حکومتها باشد، در تمام طول تاریخ مردانی ماندگار شدند که توانستند کشور را در ریل پیشرفت بیاندازند و شتاب رشد و توسعه را افزایش دهند.
پیشرفت و توسعه کشور عامل اقتدار ملی و انسجام عمومی است و هر حکومتی بهدنبال ایجاد این عوامل در کشور تحت حاکمیت خود است.
این پیشرفت بدون متولی واحد و قدرتمند هرگز اتفاق نخواهدافتاد، اما چه کسی امروز در کشور متولی امر توسعه است؟ با یک نگاه موشکافانه به ساختار حکمرانی فعلی کشور، باید سازمانه برنامه و بودجه را متولی این امر خطیر دانست. سازمانی که با در اختیار داشتن قدرت برنامهریزی و بودجهریزی و تخصیص منابع عملا نقش قوه عاقله را در این پیکر ایفا میکند. با اینحال بیش از ده سال است که از سازمان برنامه بجز پرداخت حقوق و دستمزد و یارانه کار دیگری مشاهده نمیشود و عملا امر مهم توسعه نیز در کشور بدون متولی و معطل ماندهاست!
جالب است بدانید امیر کبیر پیش از صدارت در دورانی "مستوفی نظام" یا به معنای امروزی رئیس سازمان برنامه و بودجه دوران قاجار نیز بوده است.
🔵رشد ۵.۳ درصدی تولید ناخالص داخلی در پاییز ۱۴۰۱
🔶بانک مرکزی نماگرهای اقتصادی در سه ماهه سوم ۱۴۰۱ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی در پاییز ۱۴۰۱ برابر ۳۸۲ هزار میلیارد تومان بود و ۵.۳ درصد رشد داشت.
🔷بر اساس این آمار تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت ۴.۵ درصد رشد داشت و برابر ۳۸۰ هزار میلیارد تومان بود.
🔶این گزارش همچنین نشان میدهد تراز تجاری در نه ماه ابتدایی سال گذشته به ۱۵ میلیارد و ۸۰۷ میلیون دلار افزایش یافته است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco