💠شرح دعای #هر_روز_ماه_مبارک_رمضان
#دعای_روز اول :
«أللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیامِی فِیهِ صِیامَ الصّائِمینَ وَ قِیامِی فِیهِ قِیامَ الْقَائِمِینَ وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلینَ وَ هَبْ لِی جُرْمی فِیهِ یَا إلَهَ الْعالَمینَ وَاعْفُ عَنّی یا عافیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ؛ خدایا! روزۀ مرا در این روز، مانند روزۀ روزهداران حقیقی قرار ده و اقامۀ نمازم را مانند نمازگزاران واقعی مقرر فرما و مرا از خواب غافلان، بیدار ساز و در این روز، گناهم را ببخش و زشتیهایم را عفو فرما. ای عفوکنندۀ گناهکاران!»
🔹پیامهای دعا
1- درخواست پذیرش روزه؛
2- درخواست پذیرش نماز؛
3- لزوم بیداری از خواب غفلت؛
4- درخواست بخشش گناهان.
🔸پیام منتخب
✍در اول ماه رمضان، از خدا میخواهیم که ما را از خواب غفلت بیدار نماید تا سعی کنیم روزه و نمازی را که موجب رستگاری است، انجام دهیم.
✍عوامل غفلت:
الف) جهل و نادانی
ب) خودبينی
ج) مستى نعمت
د) سلامت جسمانى
هـ) آرزوهاى طولانی.
✍پیآمدهای غفلت:
الف) قساوت قلب
ب) مرگ قلب
ج) فساد اعمال
د) دوری از خداوند
هـ) هلاكت انسان.
✍نشانههای غفلت:
الف) ندیدن حقایق
بسدان و مفسدان و دوری از مجالس عبادت
ج) بیاعتنایی به عوامل هشداردهنده و بیدارکننده
د) بیهوده گذراندن عمر
🌙🌙🌙🌙🌙
🌺 سلام علیکم/با عرض تبریک حلول ماه مبارک رمضان، ماه رحمت - مغفرت و برکت خدمت شما عزیز و ارجمند توجه جنابعالی را به متن ذیل در خصوص دعای «افتتاح» جلب می نمایم .ان شاالله در این مختصر گوشه ای از وسعت بی کران این دعا را نمایان شود.
✔️ دعای افتتاح را سید بن طاووس در اقبال الاعمال/شیخ طوسی در مصباح المتهجد، چاپ ۱۴۱۸ ق، ص۴۰۴ - ۴۰۲ /کفعمی در مصباح فی الادعیه، چاپ ۱۴۱۴ ق ، ص ۷۷۳ - ۷۷۰ و البلد الامین، چاپ ۱۴۱۸ ق ، ص ۲۷۴ - ۲۷۱/علامه مجلسی در زاد المعاد، چاپ ۱۴۲۳ ق ، ص ۸۹-۸۶/شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان، چاپ ۱۳۶۹ ش ، ص ۳۲۱ نقل کردهاند.
✔️ مرحوم آیت الله مهدوی کنی در ترجمه و شرح دعای افتتاح می فرمایند:
«بنابر منابع، راوی این دعا محمد بن عثمان بن سعید،از نایبان امام زمان(عج) است.گرچه این دعا به حسب ظاهر از امام معصوم(ع) نقل نشده است لکن با توجه به این که ابو جعفر محمد بن عثمان بن سعید عمری از نوّاب خاص حضرت مهدی(عج) بوده و به خواندن این دعا مداومت داشته و نیز با توجه به مضامین عالیه دعا و اعتماد سید بن طاووس، میتوان اطمینان پیدا کرد که این دعا از ناحیه مبارک امام عصر(عج) و یا از سایر معصومین(ع) به دست وی رسیده باشد»
[مهدوی کنی،ترجمه و شرح دعای افتتاح، ۱۳۸۶ ش، ص۲]
✔️ دعای افتتاح بسیار عالیة المضامین و از نوادر ادعیهای است که روح و شوق انتظارِ درک ولایت را ظاهراً و باطناً در نفس انسان زنده میکند و آدمی را برای ادراک حضور صاحب ولایت کبریٰ حضرت ولیعصر عجّل الله تعالی فرجه الشّریف أرواحنا لتراب مقدمه الفداء آماده و مهیّا میسازد.
[علامه محمد حسین طهرانی]
✔️ گرچه در بسیاری از ادعیه همچون زیارت جامعۀ کبیره و دعای ندبه، روی محوریّت عالم کون بر مدار ولایت حضرات معصومین علیهم السّلام تکیه شده است و توجّه و تنبّه قاری را به سمت و سوی آن مرکز و مدار سوق میدهند و کیفیّت ربط بین خالق و مخلوق را که همان حبل الله المتین و یا به تعبیر دیگر امام مبین میباشد، بیان میکنند و از این جهت نسبت به سایر ادعیه دارای امتیاز و ویژگی خاص میباشند؛ ولی در دعای افتتاح، ابتدا موقعیّت و جایگاه بنده در ارتباط با پروردگار و کیفیّت ایجاد ربط و برقراری اتّصال تبیین میگردد و آنگاه رابط و واسطه و وسیلۀ این ارتباط و اتّصال برای خواننده مشخّص و معیّن میشود که جز این راه و طریقی که موجب وصول و وفود به حریم الله باشد، وجود ندارد - لذا صرف نظر از زیارات معصومین علیهم السّلام، دعایی که صراحتاً با این کیفیّت خاص تمامی اسماء چهارده معصوم علیهم السّلام در آن آمده باشد، مثل دعای افتتاح وجود ندارد و این خود نکتهای حائز اهمّیت و توجّه است.!
✔️ عبارات و جملات دعای افتتاح به نحوی است که کم شخص عالم و مطّلعی را مییابیم که در سخنان و نوشته ها از آنها استفاده نکرده و در موارد و مناسبتهای مختلف شاهد نیاورده باشد و لذا میتوان گفت که این دعا برای بزرگان اهل معرفت بویژه اولیای الهی ورد اللّسان و در ألسنه و بیان، رایج و دارج گشته است، مخصوصاً تعابیری که در قسمت انتهای دعا دربارۀ حضرت صاحبالأمر علیه السّلام وارد شده است، کمتر در جای دیگر میتوان یافت و بدین لحاظ در واقع میتوان این دعا را وسیلهای برای تقرّب و ربط با صاحب ولایت کلّیه قلمداد نمود و به همین دلیل از ناحیۀ معصوم علیه السّلام انشاء شده است و برای هر دو زمان غیبت و ظهور راه گشا و حیاتی میباشد.
✔️ دعای افتتاح از سه بخش کلی تشکیل میگردد:
الف - حمد و ثنای الهی است، بسیاری از معارف دینی به زبان حمد و ثنا و تسبیح و راز و نیاز و سوز و گداز بیان میشود.در این بخش واژههای حمد، مدح، ثنا و تسبیح بیش از ۱۹ بار تکرار میشود و در واقع چگونگی راز و نیاز با خدا را در زبان دعا به ما آموزش میدهد.
اَللّهُمَّ اِنّى اَفْتَتِحُ الثَّنآءَ بِحَمْدِکَ وَ اَنْتَ مُسَدِّدٌ لِلصَّوابِ بِمَّنِکَ وَ اَیْقَنْتُ اَنَّکَ اَنْتَ اَرْحَمُ الرّاحِمینَ فى مَوْضِعِ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَهِ ...
ب - دعا و صلوات بر محمد و آل و محمد با اوصاف ویژه
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ وَ رَسُولِکَ وَ اَمینِکَ وَ حَبیبِکَ وَخِیَرَتِکَ مَنْ خَلْقِکَ وَحافِظِ سِرِّکَ وَمبلغ رِسالاتِکَ
ج - مساله انتظار فرج و شکایت از غیبت حضرت ولی عصر(عج) و زیادی دشمنان و کمی دوستان و آرزوی دولت کریمه و آمادگی برای جانفشانی و خدمت در آن دولت و در آخر با دعای نصرت و عزت برای مسلمانان به پایان میرسد.
اَللّهُمَّ اِنّا نَشْکوُ اِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنا صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ الِهِ وَ غَیْبَهَ وَلِیِّنا وَ کَثْرَهَ عَدُوِّنا وَ قِلَّهَ عَدَدِنا و َشِدّهَ الْفِتَنِ بِنا وَ تَظاهُرَ الزَّمانِ عَلَیْنا فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ
✔️ در خاتمه از محضر پر فیض شما دوست عزیز در این شب های نورانی استدعای دعای خیر دارم. 🌺/ ارادتمندتان
برداشت از کانال
✨﷽✨
✅خطبه حضرت نبی مکرم اسلام (ص) در فضیلت ماه مبارک رمضان:
✍ای مردم ! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما رو کرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماه هاست و روزهایش بهترین روزها و شب هایش بهترین شب ها و ساعت هایش بهترین ساعت هاست.
اعمال شما در آن پذیرفته است و دعاهای شما مستجاب، پس، از پروردگار خویش با نیت های راستین و دلهای پاک، بخواهید که توفیق روزه این ماه و تلاوت قرآن در آن را به شما عنایت فرماید پس شقی و بدبخت، آن کسی است که در این ماه بزرگ، از آمرزش خدا بی بهره شود. در این ماه با گرسنگی و تشنگی خود، گرسنگی و تشنگی روز قیامت را بیاد آورید. به فقیران و درماندگان کمک و یاری کنید.
به پیران و کهنسالان احترام و به کودکانتان ملاطفت و مهربانی نموده و با خویشاوندان رفت و آمد داشته باشید. در اوقات نماز، دستهای خود را به دعا بردارید، زیرا که وقت نماز بهترین ساعت هاست و در این اوقات، حق تعالی با رحمت، به بندگانش می نگرد و اگر با او مناجات کنند، پاسخشان دهد و چنانچه او را ندا کنند لبیکشان گوید و اگر از او بخواهند عطا کند و چون او را بخوانند مستجابشان گرداند.
ای مردم ! هرکه از شما روزه دار مؤمنی را در این ماه افطار دهد، نزد خدا پاداش بنده آزاد کردن و آمرزش گناهان گذشته اش را خواهد داشت. برخی از اصحاب گفتند: یا رسول الله ! همه ما قادر به انجام آن نیستیم. حضرت فرمود: با افطار دادن روزه داران، از آتش جهنم به پرهیزید اگرچه به نصف دانه خرما ، و یا به یک جرعه آب باشد.
💥 هر کس در این ماه بسیار بر من صلوات فرستد، خداوند کفه سبک اعمال او را سنگین گرداند. و هر کس که در این ماه یک آیه از قرآن تلاوت کند، ثواب کسی را دارد که در ماههای دیگر قرآن را ختم کرده باشد.
📚 الأمالي (شيخ صدوق) ، ص ۹۵
📚عیون أخبار الرضا (ع) ، ج ۱،ص۲۹۶
🍃الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج🍃
@Mawud12
#مهدویّت
◀️سوال:
⬅️آیا حضرت مسیح(ع) و حضرت خضر(ع) زنده هستند؟
✍️پاسخ:
✅درباره زنده بودن حضرت عیسى قرآن مى فرماید:
»وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِیحَ عِیسَى ابْنَ مَرْیمَ رَسُولَ اللَّهِ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلَكِنْ شُبِّهَ لَهُمْ وَإِنَّ الَّذِینَ اخْتَلَفُوا فِیهِ لَفِی شَكٍّ مِنْهُ مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِلَّا اتِّبَاعَ الظَّنِّ وَمَا قَتَلُوهُ یقِینًا[نساء/۱۵۷]
و گفتارشان که: «ما، مسیح عیسی بن مریم، پیامبر خدا را کشتیم!» در حالی که نه او را کشتند، و نه بر دار آویختند؛ لکن امر بر آنها مشتبه شد. و کسانی که در مورد (قتل) او اختلاف کردند، از آن در شک هستند و علم به آن ندارند و تنها از گمان پیروی میکنند؛ و قطعا او را نکشتند!»
«بَلْ رَفَعَهُ اللَّهُ إِلَیهِ وَكَانَ اللَّهُ عَزِیزًا حَكِیمًا[نساء/۱۵۸] بلکه خدا او را به سوی خود، بالا برد. و خداوند، توانا و حکیم است.»
قسمت اولیه این آیات دلالت بر بالا بردن حضرت به سوى آسمان دارد و قسمت اخیر طبق این تفسیر كه ضمیر «موته» (قبل از مرگ) راجع به حضرت عیسى باشد دلالت بر زنده بودن آن حضرت مى كند.
البته قسمت اخیر آیه، دو معنا شده است:
۱. قبل از مرگ اهل كتاب، پرده ها از جلوى چشمان آنان كنار مى رود و حقایق را مى بینند پس منكران حضرت عیسى به او ایمان مى آورند و مسیحیانى كه او را خدا مى پنداشتند، به اشتباه خود پى مى برند.
۲. اهل كتاب به حضرت مسیح(ع) ایمان مى آورند و منكران او، نبوتش را قبول مى كنند و مسیحیان دست از ادعاى الوهیت مسیح و انكار پیامبر آخرالزمان برمى دارند و این هنگامى است كه مسیح، طبق روایات اسلامى در موقع ظهور حضرت مهدى(عج) از آسمان فرود مى آید و پشت سر حضرت مهدى(عج) نماز مى گزارد. یهود و نصارا نیز او را مى بینند و به حضرت مهدى (عج) ایمان مى آورند. روایاتى در علایم ظهور حضرت آمده كه این موضوع را تأیید مى كنند.
اهل سنت هم روایتى نقل كرده اند كه معناى آن این است چگونه خواهید بود هنگامى كه فرزند مریم در میان شما نازل گردد در حالى كه امام شما از خود شما است.
همچنین از برخى روایات كه در مجامع روایى شیعه و سنى آمده زنده بودن حضرت عیسى استفاده مى شود از جمله امام باقر(ع) مى فرماید: در صاحب این امر (امام زمان) چهار سنت پیامبر هست و اما سنتى كه از عیسى دارد، این كه گفته مى شود او مرده است در حالى كه نمرده و زنده است.
زنده بودن حضرت خضر، از روایات استفاده مى شود گر چه پیامبر بودن ایشان مسلم نیست و محل خلاف است.
در برخی روایات آمده است كه امام صادق(ع) فرمودند:
خداوند به حضرت خضر علیه السلام عمر طولانی عطا فرمود زیرا خدا می خواست به قائم ما(حضرت مهدی(عج) عمر طولانی بدهد و می دانست) كه بندگانش بر طول عمر او اشكال خواهند كرد، به همین جهت عمر بنده اش حضرت خضر را طولانی گردانید كه عمر طولانی حضرت قائم به آن تشبیه شود.»
در برخی روایات از طرق شیعه و سنی نقل شده كه حضرت خضر(ع) از آب حیات نوشیده است، مرحوم علامه طباطبایی(ره) در این روایت تردید و تشكیك می فرمایند و می گویند:
« این روایات و امثال آن روایات آحادی(خبر واحدی است) كه قطع به صدورش نداریم و از قرآن كریم و سنت قطعی و عقل هم دلیل بر توجیه و تصحیح آنها نداریم.
[۱]. بحارالانوار، ج ۲، صص ۱۸۱ و ۱۹۱ و ۱۹۲.
[۲]. مسند احمد، صحیح بخارى و مسلم و سنن بیهقى طبق نقل تفسیر نمونه، ج ۴، ص ۲۰۵.
[۳]. بحارالانوار، ج ۱۴، ص ۲۳۸.
[۴]. همان، ج ۵۱، ص ۲۹۱.
[۵]. كتاب هزار و یك چرا؟ نویسنده علی سالك، نشر جمال، قم، ص۲۲۴.
[۶]. ترجمه تفسیر المیزان، ج۱۳، ص۴۸۹، ذیل آیات ۶۰ تا ۸۲ سوره كهف.
🍃ألّلهُـــمَّ ؏َـجِّـلْ لِوَلِیِّکَــــــ الْفَـــــرج🍃
@Mawud12
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢کسی که دین خود را از #امام_علی (علیه السلام ) بگیرد گمراه نخواهد شد!
#استاد_طبسی
🍃ألّلهُـــمَّ ؏َـجِّـلْ لِوَلِیِّکَــــــ الْفَـــــرج🍃
@Mawud12
#تلنگر
⬅️ واقعیت دردناک
هنگامی که توی یه اتاقی نماز می خوانی و چند نفر دارن باهم حرف میزنند بعداز پایان نمازت همه ی جزءیات سخنان انان را فهمیدی ای!!
اما هنگامی که مشغول کار با وات ساپ یا تلگرام یا فیسبوک هستی و برادر یا دوستت که در کنارت نشسته است و دارد با تو حرف میزند؛
در حالی که به تو نزدیک است اما حرف او را نمی فهمی!!
این واقعیتی است که هر روز در زندگی ما تکرار میشود٠
آیا وقت ان نیامده است که در نمازمان خشوع داشته باشیم؟
🍃ألّلهُـــمَّ ؏َـجِّـلْ لِوَلِیِّکَــــــ الْفَـــــرج🍃
@Mawud12
#صحیفه_مهدیه
✅ کتاب صحیفه مهدیه✅
✳️ این کتاب بیش از 450 دعا و نماز و زیارت و .... مرتبط با امام عصر (عج) را دارد.
✳️نوشته سیّد مرتضی مجتهدی و ترجمه محمّدحسین رحیمیان، علاوه بر مقدمه و خاتمه دارای 12 باب است با اضافاتی که پس از ویرایش اول به آن افزوده شده است:
📗 باب اوّل: نمازها شامل 17 نماز
📕 باب دوم: ادعیّهی قنوت شامل 12 دعا
📗 باب سوم: ادعیّهی تعقیب نمازها شامل 17 دعا
📕 باب چهارم: ادعیّهی ایّام هفته شامل 12 دعا
📗 باب پنجم: ادعیّهی هر ماه شامل 16 دعا
📕 باب ششم: ادعیّهی هر روزه شامل حدود 40 دعا
📗 باب هفتم: توسّلات شامل 9 توسّل
📕 باب هشتم: عریضهها شامل 3 عریضه
📗 باب نهم: استخارهها شامل 8 استخاره
📕 باب دهم: ادعیّهای که به نقل از حضرت مهدی(ع) رسیده است شامل 8 دعا
📗 باب یازدهم: زیارات شامل 17 زیارت
📕 باب دوازدهم: زیارات و ادعیّهای که مربوط به وکلا و اصحاب آن حضرت است.
✅ خاتمهی کتاب شامل عبارتها و زیارتهای خاصّی است که مورد توجّه و عنایت آن حضرت است مثل نماز شب، زیارت عاشورا، زیارت جامعهی کبیره، زیارت امین الله.
✅ البته با اینکه مؤلف سعی در گردآوری دعاها و زیارات معتبر داشته است لیکن ادعا ندارد که این کتاب مجموعه کاملی از همه دعاها و ... باشد ؛ زیرا، به خاطر محدودیت های عصر غیبت بسیاری از آنچه که از ناحیه مقدسه صادر شده است را نمی یابیم.
⬅️ این کتاب به صورت الکترونیکی از بازار قابل دانلود می باشد :
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.smehdiearhhphish.com&ref=share
🍃اللهم عجل لولیک الفرج🍃
@Mawud12