🔴درسهايي که بايد از علامه مصباح آموخت
🔸درس بيست و يکم: صفا و محبت
🖊احمدحسين شريفي
🔸رهبر معظم انقلاب در توصيفي از آيتالله مصباح فرمودند: «سه جهت در ایشان جمع است: هم «علم»، هم «بصیرت» به معنای حقیقی کلمه، هم «صفا». این سه تا با هم در وجود ایشان خیلی ارزشمند است.» (رهبر انقلاب در دیدار آیتالله مصباح و خانوادهشان در منزل ایشان، 20 بهمن، 1389)
🔸يکي از ويژگيهاي سلوک عملي آيتالله مصباح اين بود که محضر او مجلس صفا و صداقت و پاکي بود. براي نشستن در محضرش، لازم نبود دغدغه آداب و ترتيب خاصي داشته باشي. او چنان با گشودگي چهره با مراجعهکنندگان برخورد ميکرد که هر کسي او را بهترين و صميميترين دوست و همراز خود به شمار ميآورد.
🔸هرگز کسي را براي لغزش در سخن سرزنش نميکرد؛ هرگز در غياب کسي، دربارة او سخن نميگفت يا اجازة بدگويي از کسي را نميداد؛ از کوچکترين کاري که براي او صورت گرفته بود، بيشترين سپاسگزاريها را ميکرد؛ او يکي از جلوههاي اسم «شکور» خداوند بود.
🔸 او حتي براي هدايت و عاقبت به خيري ناسزاگويان به خود نيز دعا ميکرد. هيچ آثاري از خشم و نفرت و کينه نسبت به آنها در وجود اين مرد نبود. بلکه حتي الامکان رفتار آنها را حمل بر صحت ميکرد.
🔸در سال 84 که موج سوم حملات بسيار سهمگين تروریستهای فکر و فرهنگ عليه ايشان شروع شده بود، در ايامي که آيتالله مصباح حدود ده روز ايران نبود، بعد از بازگشت، در جلسهاي شاهد بودم که وقتي يک از دوستان، گزارشي از تهمتهاي بسيار ناروايي که توسط برخي از به اصطلاح مدعيان پيروي از خط امام(!) عليه ايشان زده شده بود، بيان کرد، ايشان البته از اينکه آن دوستِ ما، نام افراد را در جمع ذکر کرد، ناراحت شد و فرمودند من کراراً گفتهام که با افراد و اشخاص کاري نداشته باشيد؛ نام آنها را ذکر نکنيد! و سپس خيلي آرام و با طمأنينهاي مثالزدني فرمودند: «من شکي در اخلاص و نيت خوب اين آقايان ندارم، آنها گمان ميکنند من براي انقلاب و اسلام ضرر دارم و خود را موظف به مقابله با من ميدانند؛ مهم اين است که ما تلاش کنيم وظيفة ديني و اسلامي و انقلابي خود را بفهميم و در عمل به آن از هيچ کوششي کوتاهي نکنيم. و اهميتي به چنين سخناني ندهيد.»
نيم ذره تيرگي و خشم نه
غير مهر و رحم و آبِ چشم نه
🔸هرگز اجازه نداد حقايق و واقعيتها دربارة پارهاي از شاگردان قديمي او که بعد از جداشدن از موسسه نادرستترين و ناجوانمردانهترين تهمتها و دروغها را به ايشان و موسسه امام خميني زدند، بيان شود. هيچگاه هيچ سخن بدي دربارة آنها يا حتي گلايهاي کوچک از آنها هم بيان نکرد. حتي از شنيدن پارهاي از مشکلات خانوادگي و بيماريهايي که براي آنها و بستگانشان پيش آمده بود، به شدت غمگين ميشد و براي سلامتي آنها دعا ميکرد. او حقيقتاً روحي بزرگ داشت. درود و سلام پاکان الهي بر روح پاک و مطهرش باد.
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹 @mesbahieh
🔆پيامبر اکرم صلىاللهعليهوآله:
🔰فلِيَتَزَوَّدِ العَبدُ مِن دُنياهُ لآِخِرَتِهِ، وَ مِن حَياتِهِ لِمَوتِهِ وَ مِن شَبابِهِ لِهَرَمِهِ، فَاِنَّ الدُّنيا خُلِقَت لَكُم وَ اَنتُم خُلِقتُم لِلخِرَةِ
💠انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى اش از جوانى، توشه برگيرد، چرا كه دنيا براى شما آفريده شده و شما براى آخرت آفريده شدهايد.
📚تنبيه الخواطر و نزهه النواظر، جلد ۱، صفحه ۱۳۱
#حدیث
◽️علامه مصباح ریشههای انحراف اصلاح طلبی و اعتدال گرایی را برملا کرد
حجتالاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی:
◾️آیتالله مصباح این مبارز خستگی ناپذیر در مقابل خوانشهای لیبرالیستی از دین تحت نام اصلاحطلبی و اعتدالگرایی که ریشه و یا شیوهای غیر دینی و حتی ضد دینی داشت به حمایت از انقلاب برخاست و روشنگری کرد و ریشههای منحرف آنها را بر ملا کرد.
◾️در سخنرانیهای قبل نمازجمعه و در منبرها و چه در سفرها به اقصی نقاط کشور و به تنهایی وظیفهای که یک مجموعه باید انجام میداد را به عهده گرفت.
.روی عنوان ابی کلیک کنید.
@mesbahieh
شبکه اعزام سخنران و استاد عمار يزد برگزار میکند:
🔹چهارمین نشست مجازی #عمار_انقلاب
🎤 سخنران: آیتالله محمود رجبی، قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و عضو شورای عالی حوزه علمیه قم
💠 موضوع: سبک تربیتی مرحوم علامه مصباح یزدی (ره)
📅 دوشنبه ١٣٩٩/١١/١٣ ⏰ ١٩:٣٠
🌐 از لینک زیر به عنوان میهمان وارد شوید:
📲 http://yun.ir/4xilr1
🔰 اینستاگرام ↙️
https://www.instagram.com/ammaryazd.ir
ابراهیمی1_2.mp3
16.66M
✳️#مصاحبه_صوتی
🔻تبیین مکتب فلسفی آیت الله مصباح یزدی(ره)
💠حجت الاسلام عبدالجواد ابراهیمی فر،
شاگرد آیت الله مصباح.
ابراهیمی2_1.mp3
11.48M
✅#اختصاصی
✳️#مصاحبه_صوتی
🔻ساختارآموزشی در منظومه فکری
آیت الله مصباح یزدی(ره)
💠حجت الاسلام ابراهیمی فر
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#عمار #انقلاب #مصباح
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
فرج نژاد1_1.mp3
18.96M
✅#اختصاصی
✳️#سخنرانی_صوتی
🔻مدیریت علمی و ژورنالیسم علم در اندیشهی آیت الله مصباح یزدی
💠 دکتر محمدحسین فرج نژاد
🔘استاد حوزه ودانشگاه
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#علم #ژورنالیسم #اندیشه #مصباح_یزدی
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
فرج نژاد2.mp3
15.92M
✅#اختصاصی
✳️#سخنرانی_صوتی
🔻مدیریت علمی و ژورنالیسم علم در اندیشهی آیت الله مصباح یزدی (قسمت دوم)
💠 دکتر محمدحسین فرج نژاد
🔘استاد حوزه ودانشگاه
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#علم #ژورنالیسم #اندیشه #مصباح_یزدی
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
📋#یادداشت
🔻فیلسوف انقلاب اسلامی و خدمات متقابل انقلاب و تفکر
✍️داود مهدویزادگان
🔹علاوهبر جنبه وفاداری ایشان به مشرب عقلی در مباحث علمی، به ویژگی دیگری در دانش و تخصص ایشان میتوان اشاره کرد و آن وسعت آگاهی ایشان از مکتبها و موضوعات و مباحث فلسفی است.
🔹براساس دریافتی که من از درسهای ایشان دارم عرض میکنم که علامه مصباحیزدی(ره) در شرح کتب فلسفی، چه شرح شفاء بوعلی یا شرح مرحوم خواجه نصیرطوسی بر کتاب الاشارات و التنبیهات بوعلی و یا درسهای اسفار اربعه ملاصدرا و یا درسهای نهایه الحکمه، میتوان کاملا مشاهده کرد که در هر جایی که نویسندگان این آثار بزرگ اشاراتی اجمالی به مکتبها و دیدگاههای فلسفی و آثار فلسفی داشتند، جناب استاد علامه مصباحیزدی بهعنوان یک معلم و شارح کتاب فلسفه برخود لازم میدانست که دیدگاهی را که به اجمال اشاره شده، باز کند.
🔹وقتی این بحثها را میبینیم که علامه مصباح در شرح خود بی هیچ ترس و واهمهای دیدگاهها را باز میکند و بهطور مبسوط و به قدر نیاز، آن دیدگاهها را مطرح میکند و از ابعاد و جنبههای مختلف به آن میپردازد، حس میکنیم که چقدر ایشان به آرا و اندیشههای فلسفی فیلسوفان مسلمان مسلط هستند، چقدر با مباحث عمیق فلسفی آشنایی دارند و بر آنها اشراف دارند. مهمتر از همه اینکه ایشان این مباحث را در کمال تواضع و فروتنی مطرح میکردند.
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/3522
تاثير مقاومت و افشاگري مبارزان نهضت بر پيروزي انقلاب.mp3
4.56M
🔴افشاگری آیتالله مصباح علیه رژیم پهلوی
♨️بازخوانی وقایع نهضت امام خمینی به کلام تاریخ نگار انقلاب اسلامی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی
✳️به مناسبت ایام مبارک دهه فجر
🔹ماجرای اعلامیه مشترک آیت الله مصباح، مرحوم آیتالله پهلوانی،حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی در شرایط #خفقان_بار سالگرد #انقلاب_سفید شاه
🔸 نقش ویژه آیتالله مصباح و شهید مطهری در پیشگیری از انحراف مبارزات و جذب نیروها به حرکتهای مارکسیستی و کمونیستی
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✅ سوال هوشمندانه، پاسخ عالمانه!
❓سوال مهم آقای رحیمپور ازغدی از حضرت آیتالله مصباح یزدی(ره):
اگر امروز چهل سال جوانتر بودید، چه مسائلی را در اولویت کاری خود قرار می دادید؟
✳️ پاسخ علامه مصباح یزدی(ره):
«به نظر من در چند مسأله باید بیشتر کار شود؛ در حوزه علوم اجتماعی و به ویژه علوم انسانی که اسلامی سازی آن ها مطرح است، در بین آن، آنچه بیشتر احتیاج به کار دارد، رابطه مسائل فردی و اجتماعی یا به عبارت دیگر رابطه روانشناسی و جامعه شناسی در قسمت های مختلف آن است؛ این که اصل کدام است و از کدام باید شروع کرد؟ آیا جامعه شناسی فرع بر روانشناسی است و یا روانشناسی مقدمه جامعه شناسی است و اصالت با جامعه است؟
هم چنین در مسائل دینی تبیین رابطه تقدیر با اختیار مهم به نظر می رسد؛ تبیین توحید افعالی با وجود وظایف سنگین که تا پای جان دادن بر عهده انسان وجود دارد باید مورد توجه قرار گرفته و تبیین شود.»
🌐 بیشتر در پایگاه اطلاعرسانی آثار آیتالله مصباح یزدی👇👇👇
http://mesbahyazdi.ir/node/6720
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir