376.8K
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج
#گزیده_تفسیر_سوره_آلعمران_آیه 40
حضرت زكريّا(عليهالسلام) با شگفتي و همراه ادب از خداوند مي پرسد كه چگونه در پيري و با همسر پير و نازايش فرزنددار خواهد شد و پاسخ به او قانون جاودانه (كَذلِكَ اللهُ يَفعَلُ ما يَشاء) است كه حاكي از قدرت بيكران الهي است.
گفتار و تعجب حضرت زكريا نه به معناي استبعاد آن كار، بلكه از سنخ بزرگ شمردن كار و نعمت خدا و براي ادامه دادن گفت وگو با خدا يا دانستن اين مطلب بود كه آيا خداوند با حفظ موجود يعني اثرگذاري پيري و عقيم بودن همسر يا با تغيير وضع و از همسري ديگر يا با دگرگوني در او و همسرش به وي فرزند مي دهد.
فرشتگان براي كاستن از شدّت تعجّب حضرت زكريا گفتند: خداوند هر كاري را بخواهد مي كند. هيچ چيزي توان ايستادگي در برابر قدرت مطلق او را ندارد و متعلق اراده حكمتْ محور الهي، گاهي كار عادي و زماني خارق عادت است؛ مانند اعجازها.
تسنيم ج 14 ص 192
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#اسباب_بهشت_در_آيات_قرآن
با بررسي اجمالي در آيات نوراني قرآن مي توان اسباب و اوصافي را كه سرنوشت بهشتيان را به تصوير مي كشد و سبب ورود آنان به بهشت مي شود به رقم آورد كه همه در خور دقّت و تأمّل است، ليكن جستجوي كامل و فراگير از حوصلهي اين كتاب بيرون است.
يك. ايمان و عمل صالح
ايمان بايسته و كردار شايسته شمار زيادي از آيات قرآن را به خود اختصاص داده كه در بحث و كاوش بهشت نقش كليدي دارد؛ مانند: (وبشّر الّذين آمنوا وعملوا الصّالحات أنّ لهم جنّات تجري من تحتها الأنهار)؛[بقره 25]
به آنان كه ايمان آورده و كردار شايسته دارند مژده بده كه همانا برايشان باغ هايي است كه زير آنها نهرها جاري است.
جوادی آملی، معاد در قرآن ج 5 صص 248 و 249
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#اسباب_دوزخ
يكم: گناه
++======++
معصيت و گناه بزرگ ترين و مهم ترين اسباب ورود به جهنّم به شمار مي رود و با دقّت مي توان گفت همهي اسباب دخول دوزخ تحت واژهي «گناه» قرار مي گيرد، ليكن قرآن تنها به اين عنوان بسنده نكرده بلكه اسباب و عوامل ديگر را نيز تذكر داده است تا شايد انسان متذكّر گردد و به خود آيد. از اين رو مي فرمايد:
1 ـ (وإذا قيل له اتّق اللّه أخذته العزّة بالإثم فحسبه جهنّم ولبئس المهاد)؛[1]
و چون به او گفته شود از خدا پروا كن، عزت بي جا، وي را به گناه كشاند، پس جهنّم براي او بس است و چه بدبستري است.
مهاد فرشي است كه پهن و آماده مي شود تا بستر قرار گيرد. تمهيد نيز به معناي آماده كردن است. از اين رو قرآن كريم جهنّم را بستري براي تبه كاران مي داند؛ يعني انسان با هر عمل خود، فرشي براي خويش مي گستراند. از اين رو در آيهي ديگر همين معنا را بيان مي فرمايد: (من كفر فعليه كفره و مَن عمل صالحاً فلأنفسهم يمهدون)؛[2]
كسي كه كفر ورزد كفرش به زيان اوست و كسي كه كار شايسته كند در واقع فرشي براي خود در بهشت گسترده است.
2 ـ (ونسوق المجرمين إلي جهنّم ورداً)؛[3]
روزي كه گنه كاران و مجرمان را با حال تشنگي به سوي دوزخ مي رانيم.
3 ـ (إنّه من يأتِ ربّه مجرماً فإنّ له جهنّم لا يموت فيها ولا يحيي)؛[4]
در حقيقت هر كس به نزد پروردگارش گنه كار آيد، جهنّم براي اوست. نه در آن مي ميرد و نه زندگي مي يابد؛ يعني نه مي ميرد تا از عذاب رهايي يابد و نه زندگي سالم دارد كه بتوان از آن به عنوان حيات ياد كرد.
===========
[1]ـ سورهي بقره، آيهي 206.
[2]ـ سورهي روم، آيهي 44.
[3]ـ سورهي مريم، آيهي 86.
[4]ـ سورهي طه، آيهي 74.
ـ (إنّ المجرمين في عذاب جهنّم خالدون لايفتّر عنهم وهم فيه مبلسون)؛[1]
بي گمان گنه كاران در عذاب دوزخ ماندگارند. عذاب آنان كاسته نمي شود و آنها در آن جا نوميدند.
در حديث آمده وقتي دوزخيان از مالك دوزخ تقاضاي تخفيف عذاب مي كنند، پاسخ مي شنوند كه شما در اين جا ماندگاريد؛ زيرا حقّ و حقيقت بر شما آشكار شد. آري حق بر محور ولايت اميرالمؤمنين است، ليكن بيشتر شما انكار كرديد، و به آل محمّد (صلي الله عليه و آله و سلم) ستم كرديد و عهد بستيد كه خلافت را از اهل بيت رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) بگيريد.[2]
5 ـ (ومن يعص اللّه ورسوله فإنّ له نار جهنّم خالدين فيها أبداً)[3]
هر كس خدا و پيامبرش را نافرماني كند، قطعاً آتش دوزخ براي اوست و جاودانه در آن خواهد ماند.
در تفسير علي بن ابراهيم وارد شده كه هر كس خدا و پيامبرش را دربارهي ولايت عليّ بن ابي طالب (عليه السلام) نافرماني كند در آتش دوزخ جاودانه خواهد ماند. پيامبر اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمود: «يا على أنت قسيم الجنّة والنّار»؛ يا علي تو قسمت كنندهي بهشت و دوزخي.[4]
اشاره:
يك. عصيان خدا گاهي به لحاظ مسأله كلامي است، نظير آنچه درباره ولايت اهل بيت (عليهم السلام) مطرح شد وگاهي به لحاظ مسأله فقهي وحقوقي است كه نيازي
===========
[1]ـ سورهي زخرف، آيات 74 ـ 75.
[2]ـ نورالثقلين، ج 4، ص 614، ح 91.
[3]ـ سورهي جن، آيهي 23.
[4]ـ نورالثقلين، ج 5، ص 441، ح 46.
به تمثيل ندارد.
دو. آنچه در احاديث ياد شده بيان شد از سنخ تطبيق است، نه تفسير.
جوادی آملی، معاد در قرآن ج 5 صص 375 تا 378
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
شیطان در حکومت حضرت ولی عصر
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
732K
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج
#گزیده_تفسیر_سوره_آلعمران_آیه 41
حضرت زكريا بي صبرانه منتظر فرزند و مشتاق بود زمان ولادت او را بداند. وي درباره مستمع خويش ترديدي نداشت، بدين سبب با قاطعيتي خاص از خداوند آيتي ويژه خواست، بنابراين نشانه خواستن او براي آگاهي از زمان تحقق و عملي شدن بشارت الهي بود؛ نه براي تشخيص اصل وحي از وسوسه ابليس، زيرا آن حضرت بر اثر عصمت تفاوت ميان كلام فرشته و وسوسه شيطان را مي شناخت و مطمئن بود آن ندا رحماني و از جانب خداست ودرخواست نشانه و شنيدن صداي آسماني ديگر به اطمينان او افزود.
خداوند سبحان در پاسخ اين درخواست فرمود تا سه روز در حالي كه سالم هستي نمي تواني سخن بگويي و براي آنكه كسي اين سكوت را صوم صَمْت نپندارد، تنها مي تواني ذكر خدا را بگويي؛ يعني هرگاه قدرت تكلّم را جز در ذكر خدا به مدت سه روز از دست دادي بدان كه بشارت تحقق خواهد يافت؛ همچنين اين ناتواني مي توانست نشانه اي باشد تا بداند و اطمينان يابد که بشارت تولد يحيي از جانب خداست.
اين نشانه كه تكويني بود نه تشريعي، آيتي اختصاصي و براي تكريم وي بود، زيرا بر اثر لطف و عنايت خاص خداوند زبان او آيت حق تعالي شد وتوان سخن گفتن جز به ذكر خدا را نداشت، در حالي كه ترك سخنان ديگر، براي انسان سالم آسان نيست و عجز از گفتن در زمان قدرت بر آن همچون قدرت بر گفتن در زمان عجز از آن، آيت اقتدار الهي است.
حضرت زكريا براي شكر اين آيت و معجزه بايد سه شبانه روز تنها ذكر و تسبيح مي گفت.
مراد از دستور تسبيح در شامگاهان و صبحگاهان، هم مي تواند نماز باشد و هم ذكر خاص به معناي تنزيه از عيب
و تبرئه از نقص.
از آنجا كه سوره «مريم»، در مكّه و قبل از سوره مدني «آل عمران» نازل شده است، اين ماجرا در سوره «مريم» با تفصيل بيشتري آمده است.
تسنيم ج 14 صص 201 و 202
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
.
♨️ کیهان: دولتِ خاتمی۶ میلیارد دلار درآمد فروش نفت را به خزانه واریز نکرد.
🔹آقای دکتر پزشکیان!دوستان شما حکومت ۸ساله خاتمی را موفقترین، سالمترین و باشکوهترین دولت پس از انقلاب میدانند. اما گزارش دیوان محاسبات کشور در سال آخر دولت وی در تفریغ نفت میگوید: دولت خاتمی ۶ میلیارد فروش نفت به خارج را به خزانه واریز نکرده است!
اگر میخواهید با منطق علی (ع) حکومت کنید خواهشمند است دستور دهید این گزارش و گزارش سالهای قبل تفریغ نفت دوران خاتمی را برایتان بیاورند و تمرکز روی این گزارش و گزارشهای بعد به شما کمک میکند در اجرای سیاستهای کلی برنامه هفتم و اجرای برنامه هفتم توسعه، گامهای اولیه برداشته شود.
✍جناب آقای اژه ای!
صحبت از ۶ میلیارد دلار از بیت المال است.
از دو حالت خارج نیست یا کیهان دروغ میگوید و مستحق مجازات است یا ادعای کیهان صحت دارد که در اینصورت خاتمی مستحق مجازات است.
لطفا ترک فعل نکنید و محض رضای خدا به وظیفه خود در قبال این اتهام و ادعا بر اساس گزارش دیوان محاسبات عمل کنید و نتیجه را به سمع و نظر مردم برسانید.
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
استغفار معصوم و غيرمعصوم
استغفار انبياو ائمه(عليهمالسلام) تنها جنبه دفعي دارد و استغفار ديگران بيشتر جنبه رفعي (زدودن آلودگي) دارد. معصومان(عليهمالسلام) با استغفار منزّه اند؛ يعني همواره به نام و ياد حق تعالي در حال عبادت و بندگي و مواظبت از خودند كه آلوده نشوند، ولي ديگران آلودگي پديد آمده را با استغفار رفع مي كنند.
آري استغفار، طلب مغفرت براي نجات از پيامد گناه است. و اين دو قسم است يا براي آلوده نشدن است يا برطرف كردن آلودگي؛ در حقيقت انسان با استغفار از خداي غفور طلب مِغْفَر (كلاهخُود) مي كند. آنان كه بدون كلاهخُود و سلاح به جنگ شيطان رفتند، سرشكسته برگشتند؛ اكنون مِغفَر مي طلبند تا بار ديگر شكست نخورند؛ آن هايي هم كه از آغاز با بينش به جنگ شيطان مي روند، مِغْفَر بر سر مي گذارند تا آسيبي نبينند.
تسنیم ج 20 ص 347
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#فرق_کلمات
قِسط و قَسط
قِسط یعنی سهم عادلانه و قَسط، گرفتن سهم دیگران است که ستم است. إقساط یعنی سهم دیگری را پرداختن.
تسنیم ج 28 ص 415
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
.
♻️ شترسواری دولا دولا میشه یا نمیشه!
بعد از اینکه اینستاگرام به قوانین ترکیه تن داد و شرایط آنها را پذیرفت، اجازه پیدا کرد تا مجددا در این کشور فعالیت کند. وزیر ارتباطات ترکیه هم به محض رفع فیلتر اینستاگرام در ترکیه عکس اسماعیل هنیه را پست کرد.
سؤال: به نظر شما مشکل از کجاست که اینستاگرام حاضر نیست به قواعد کشور ما تن دهد و به تهدیدات ما توجه نمیکند؟! پاسخ روشن است: مسئولان ترکیه در برخورد با اینستاگرام، شترسواری دولا دولا را کنار گذاشتهاند. وقتی بنا شد که شرکت اینستاگرام تا زمان پذیرش شرایط و قوانین آنها اجازه فعالیت نداشته باشد، واقعا اجازه نداشت. بر خلاف ایران که اینستاگرام و توییتر فیلتر هستند اما مسئولین کشور، جملگی مواضعشان را در توییتر منتشر میکنند و صدا و سیما آن را پوشش میدهد.
در روزهای آینده وزرای دولت محترم برای رأی اعتماد به مجلس خواهند آمد و یکی از موضوعات اصلیای که از آنها مطالبه خواهم کرد، سیاست حاکم بر موضوع فیلترینگ است! ما در حال شترسواری دولا دولا هستیم درحالی که از قدیم گفتهاند شترسواری دولا دولا نمیشه!
👈 کانال حمید رسایی: @rasaee