#عقاید_امامیه
عقیده ما (شیعیان إثنا عشری) در مورد عصمت امام
معتقدیم که امام مانند نبی باید از تمام بدیهای آشکار و پنهان از سن طفولیت تا مرگ، چه عمداً چه سهواً معصوم باشد همانطور که باید از خطا و فراموشی معصوم باشد.
شیخ محمدرضا مظفر، عقائد الإمامية ص 67
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#احکام
سؤال 10 : چرا بايد مرجع تقليد داشته باشيم؟
جواب: از باب حكم عقل به «رجوع غير متخصص به متخصص».
امام خامنهای، رساله أَجوِبةُ الإستِفتاءات
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج
#گزیده_تفسیر_سوره_آلعمران_آیه
أفمن اتّبع رضوان الله كمن باء بسخط من الله و مأواه جهنّم و بئس المصير (162) هم درجات عند الله و الله بصير بما يعملون (163)
انسان ها در دنيا يا صالح اند يا طالح و اين دو مساوي نيستند. اگر معاد وحسابرسي نبود، تفاوتي ميان آنان نبود و اين با عدالت الهي ناسازگار است. برهمين اساس در قيامت، هم جهنم و دركات است و هم بهشت و درجات وهم مقام رضوان كه منزلي معنوي و زير پوشش درجات جنت مطلق و به يقين، برتر از بهشت و جنات حسّي است.
سالكان واصلِ به مقام رضا هنوز همه راه را نپيموده اند و بدين لحاظ مقام رضوان پايان راه نيست.
در نفخ دوم صور، هر كس صيرورتي دارد و صيرورت پيروان سخط الهي جهنم است.
قالَب استفهام انكاري آيه، افزون بر وجود جاذبه خاص در طرح مطلب به صورت سؤال، بيان آداب محاوره و مصداق و نشانه كمال ملاطفت و نرمي در گفتار است كه در آيات قبلي گذشت. به هر روي، خداوند سبحان در اين آيه در تفصيل مفاد ذيل آيه پيشين يعني توفيه هر نفس به آنچه كرده است به درجات پيروان رضاي الهي و دركات پيروان سخط و خشم او اشاره و در ادامه تنزيه حضرت ختمي نبوّت صلي الله عليه و آله و سلم از خيانت در مدح ايشان مي فرمايد آن حضرت پيرو رضاي الهي است و هيچ گاه از آن تجاوز نمي كند و آنان كه نسبت خيانت به وي مي دهند به سخط و غضب الهي گرفتار مي شوند و جايگاهشان دوزخ است.
مؤمنان داراي درجات اند، بلكه به استناد اتحاد مقام و متمكّن در آن، خود درجات اند و كافران، محكوم دركات. در صورت شمول درجات به دركات (از باب تغليب) درجات صعودي مؤمنان و درجات نزولي كافران مراد است؛ كافران در هبوط و سقوط درجه اند و سرانجام، مأوايشان جهنم است و خود نيز جهنم مي شوند و مؤمنان در صعود درجه اند و در نهايت، هم بهشت دارند و هم خودشان بهشت مي شوند.
تسنيم ج 16 صص 199 و 200
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#درست_بنویسیم_درست_بخوانیم
فرامین يا فرمانها؟
بعضی از افراد کلمهی «فرامین» را استعمال میکنند در حالی که نوشتن و خواندن «فرامین» درست نیست چون مفرد آن (فرمان) عربی نیست تا به صورت جمع مکسر، جمع بسته شود بلکه باید بنویسیم و بخوانیم: فرمانها.
محمدرضا کرامتی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#مطهریشناسی
تسلط علمی و انصاف
إعلامِ نظرِ اسلامشناسِ کمنظیر (أعنی شهید علامه مطهری) در مورد جزوهی اسلامشناسی دکتر علی شریعتی:
این جزوه مانند غالب نوشتههای نویسنده (دکتر علی شریعتی)
از نظر ادبی و هنری اعلاست
و از نظر علمی متوسط است
و از نظر فلسفی کمتر از متوسط
و از نظر دینی و اسلامی صفر است.
استاد مطهری و روشنفکران ص 34
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
9.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پزشکیان را دادگاهی و عزل میکنیم
👤 دکتر غضنفری؛ نماینده مجلس
" اگر پزشکیان در روزهای آینده او [ظریف]
را خلع نکند، خودش را دادگاهی خواهیم
کرد و به ۱۰ الی ۱۵ سال محکوم خواهد شد
و از ریاست جمهوری هم عزل خواهد شد."
#وفاق_با_نفاق
🗳 جهش ایران |
@jahesheiran
دکتر محمدرضا کرامتی
پزشکیان را دادگاهی و عزل میکنیم 👤 دکتر غضنفری؛ نماینده مجلس " اگر پزشکیان در روزهای آینده او [ظری
کرامتی: بعيد میدانم مسؤولان امور، چنین همتی از خود نشان دهند.
#مناسبتها
روز بزرگداشت ابو نصر فارابی و روز حکمت و فلسفه
ابونصر محمد بن محمد بن محمد بن طرخان فارابی. بی نیاز از معرفی است. به حق او را «معلم ثانی» و «فیلسوف المسلمین من غیر مدافع» لقب دادهاند [2]. اهل ترکستان است. معلوم نیست که ایرانی نژاد است یا ترک نژاد. هم زبان ترکی میدانسته و هم زبان فارسی، ولی تا آخر در جامه و زی ترکان میزیسته است.
مردی بوده فوق العاده قانع و آزادمنش؛ غالباً کنار نهرها و جویبارها و یا گلزارها و
باغستانها سکنی میگزید و شاگردان همان جا از محضرش استفاده میکردند.
2. تاریخ الحکماء، ابن قفطی، ص 277.
استاد مطهری، خدمات متقابل اسلام و ایران، صص 466 و 467
مرحوم ابن سينا میگويد: «منطق كمك خوبي است براي ادراك همه دانشها؛ لذا شايسته فارابي (فاضلالمتأخرين) بود كه در ثناي آن زيادهروي كند و او به همين دليل، آنقدر در ستايش منطق افراط كرد كه گفت: جايگاه منطق نسبت به علوم ديگر، منزل خدمتگزار نسبت به مخدوم نيست؛ بلكه منزلت رئيس نسبت به مرئوس ميباشد؛ چون معيار و ميزان درستي و كاستي دانشهاست».
جوادی آملی، سرچشمه انديشه ج 3، صص 49 و 50
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج
#گزیده_تفسیر_سوره_آلعمران_آیه
لقد منّ الله علي المؤمنين إذ بعث فيهم رسولاً من أنفسهم يتلوا عليهم آياته و يزكّيهم و يعلّمهم الكتاب و الحكمة و إن كانوا من قبل لفي ضلال مبين (164)
خداوند منّان، يعني عطا كننده متاع وزين علمي و عملي، بر برخي بندگان منّت مي نهد و مقام وزين و نعمت سنگين نبوت و رسالت را به آنان عطا مي كند. منّت مطلق و نعمت عظماي الهي، حضرت ختمي نبوّت صلي الله عليه و آله و سلم است و منّت آن حضرت از ديگر پيامبران برتر و سنگين تر است. البته هر بعثتي وزين و هر كتاب آسماني سنگين است؛ اما تعبير «منّ» و «منّت» كه از ويژگي نعمت حكايت مي كند، درباره اعزام پيامبران ديگر(عليهمالسلام) به كار نرفته و منّتي را كه در رسالت پيامبر خاتم صلي الله عليه و آله و سلم بر مؤمنان ذكر كرده براي بعثت ساير انبيا مطرح نفرموده است.
خداوند سبحان اين نعمت بزرگ و سنگين را بي هيچ چشمداشتي به
جامعه بشري مخصوصاً به اهل ايمان داده است؛ بدين معنا كه از اين نعمت فقط مؤمنان بهره مي برند كه وجه امتياز آنان وصف ثابت و مستقرِّ ايماني آن هاست؛ نه فعل گذرا و ناپايدار آن.
پيامبر اعظم صلي الله عليه و آله و سلم از ميان مردم برخاست و از خود آنان بود و براي هدايت آن ها مبعوث شد. مقصود از (المُؤمِنين) اعراب مؤمن است، زيرا اينان در شرك به سرمي بردند كه نسبت به كفر اهل كتاب، «ضلال مبين» بود، بنابراين آن حضرت صلي الله عليه و آله و سلم در ميان مردمي گمراه به رسالت رسيد: (وإن كانوا مِن قَبلُ لَفي ضَلالٍ مُبين) و در پرتو رسالت الهي ايشان آنان به سجاياي اخلاقي و امور حياتبخش اجتماعي دست يافتند. تعبير (أنفُسِهِم) نشان مي دهد كه آن حضرت براي قومي خاص يا منطقه جغرافيايي ويژه مانند قوم عرب يا جزيرةالعرب نيست، بلكه او جان مؤمنان هر زمان و هر زميني است. طبق اين تعبير لطيف، پرجاذبه و تبشير آميز، آن حضرت براي جهانيان است؛ ولي از مؤمنان شمرده شده و به منزله جان آنان است.
رسول اكرم صلي الله عليه و آله و سلم براي هدايت مردم آيات الهي را بر آنان تلاوت و فراخور فهم آن ها براي برخي از آنان ظواهر آيات قرآن و براي بعضي باطن آن را تفسير و تبيين و به مدد وحي قدسي شرايط، موانع، جزئيات و كيفيات احكام الهي را بازگو مي كرد كه حكمت به شمار مي روند و به صورت مطلق و كلي در قرآن آمده اند. بر اين اساس، ذكر «حكمت» بعد از «كتاب» در اين آيه، يا از قبيل خاص بعد از عام مطلق است؛ يا همان گونه كه اشاره شد، حكمت عنواني مستقل، و آن سنّت معصومان(عليهمالسلام) است.
در ترتيب ذكري اين آيه، تعليم پس از تزكيه آمده است؛ ليكن هدف اصلي
از تلاوت و تعليم، تزكيه و تهذيب است و بر همين اساس، حضرت رسول صلي الله عليه و آله و سلم مردم را از خرافه پرستي و پوچگرايي مي رهاند و از رذايل اخلاقي و انحطاط اعتقادي پاك و زمينه طهارت و نزاهت جان آنان را فراهم مي آورد.
هر يك از اوصاف تلاوت، تزكيه، تعليم كتاب و تعليم حكمت، نعمتي بزرگ است؛ ليكن مجموع آن ها بزرگ ترين نعمت الهي است كه معادل ندارد، بنابراين ميان تقديم و تأخير اين برنامه ها فرقي نيست.
تسنيم ج 16 صص 215 تا 217
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#رساله_حقوق
حق الله
پس حق خداوند كه بزرگترين حـق است ؛ بر گردن تو آنست كه فقط بنده او باشي و در عبادت و بندگي شرك نورزي ؛ پس وقتي كه چنين بودي و بنده مخلص او شدي ؛ خداوند نيز بر خود واجب ميكند كه دنيا و آخرت ترا كفايت نموده و آنچه را كه از دنيا و آخرت دوست ميداري براي تو حفظ نمايد .
متن عربی:
فاما حق الله الاكبر فانك تعبده لا تشرك به شيئا ؛ فـاذا فعلت ذلك باخلاص جعــل لك على نفسه ان يكفيك امر الدنيا و الاخرة و يحفظ لك ما تحب منها
*گروه مذهبی آسمان*
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#دین_از_سیاست_جدا_نیست
#سیاسی
#صاحبان_این_سخنان_غلط_در_کدام_جبهه_بودند_یا_هستند؟ 1
محمدکاظم اصفهانی: به خدای خالق و هستیبخش میتوان اعتراض جست و فراتر از آن میتوان او را فتنهگر خواند.
روزنامه ایران 1379/4/24
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معاون اجرایی پزشکیان:
خودرو باید گران می شد هرچند مردم ناراضی باشند‼️
@AtashBeEkhtiar_Qom