#کلمات_قصار
فصیح کیست؟
در فرهنگ قرآن، فصیح کسی است که هم خوب سخن بگوید و هم گفتارش خوب باشد و هارون علیه السلام چنین بود.
تسنيم 380/30
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
.
♻️ حمید رسایی: یکی از آهنگهای محسن یگانه در یوتیوپ بیش از ۲۰۰ میلیون بازدید داشته است. درآمد حاصل از این بازدید بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. مالیاتی که بابت این درآمد پرداخت میشود چقدر است: هیچ !
در حالی که کارمندان و کارگران و دیگر اقشار ضعیف بابت حقوق ماهانه ۱۵ میلیون تومانی که میگیرند، باید مالیات بدهند!
راهحل چیست: یکی از حفرههای فضای مجازی ول و رها در کنار معضلات اخلاقی و کلاهبرداریها، دقیقا همینجاست. افرادی که از طریق صفحاتشان درآمدزایی دارند، باید مالیات بپردازند. ساماندهی به این فضای ول و رها نیاز به قانون دارد.
چرا قانون آن تدوین و تصویب نمیشود؟ چون جماعتی منفعت طلب و #کاسبان_فیلترینگ، مردم بیاطلاع از این حفرهها و برخی مسئولان بزدل را به اسم محدود کردن فضای مجازی میترسانند.
•┈┈••✾••┈┈•
✔️حجتالاسلام محمد کرباسی
https://eitaa.com/joinchat/3069379539C268a435227
دکتر محمدرضا کرامتی
. ♻️ حمید رسایی: یکی از آهنگهای محسن یگانه در یوتیوپ بیش از ۲۰۰ میلیون بازدید داشته است. درآمد حاصل
درود بر نمایندهی بصیر و شجاع حمید آقای رسایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆 جبران نمیشوی سید...💔
🇮🇷کانالهای #نشریه_عبرتهای_عاشورا 🇵🇸
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 splus.ir/ebratha.org سروش
.
⭕️🔻حدیثی که سبب شد آیت الله شیخ جعفر سبحانی تبریزی (حفظه الله) از جوانی، دست به قلم شوند!
⚡️قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : اَلْمُؤْمِنُ إِذَا مَاتَ وَ تَرَكَ وَرَقَةً وَاحِدَةً عَلَيْهَا عِلْمٌ ، تَكُونُ تِلْكَ اَلْوَرَقَةُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ سِتْراً فِيمَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَلنَّارِ ، وَ أَعْطَاهُ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بِكُلِّ حَرْفٍ مَكْتُوبٍ عَلَيْهَا مَدِينَةً أَوْسَعَ مِنَ اَلدُّنْيَا سَبْعَ مَرَّاتٍ .
ترجمه
🔺️اگر مؤمن از دنیا برود و یکورقه از خودش باقی بگذارد که بر آن #علمی نوشته شده باشد، روز قیامت این ورقه بین او و آتش حائل میشود، و نه تنها مانع از آتش است، بلکه خداوند تبارک و تعالی در عوض هرحرفی که بر آن ورقه نوشته است، شهری وسیعتر از دنیا به اندازه هفت برابر به او اعطا میفرماید!
📗 الأمالي ، جزء ۱ ، صفحه ۳۷ .
⚡️بنده در دوران جوانی این حدیث را مشاهده کردم و سبب شد که قلم به دست گرفته و آثاری را از خود به جای بگذارم.
📚 برگرفته از سخنان آیت الله سبحانی در درس خارج اصول ـ نقل از افق حوزه، چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ .
@jawaher_kalam
@varesoon
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج
#گزیده_تفسیر_سوره_آلعمران_آیه
وما أصابَكُم يَومَ التَقَي الجَمعانِ فَبِاِذنِ اللهِ ولِيَعلَمَ المُؤمِنِين (166) ولِيَعلَمَ الَّذينَ نافَقوا وقِيلَ لَهُم تَعالَوا قاتِلوا في سَبيلِ اللهِ اَوِ ادفَعوا قالوا لَو نَعلَمُ قِتالاً لاَتَّبَعناكُم هُم لِلكُفرِ يَومَئِذٍ اَقرَبُ مِنهُم لِلْإيمانِ يَقُولُونَ بِأَفْوَاهِهِم مَّا لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا يَكْتُمُونَ(١٦٧)
هيچ حادثه اي بدون اذن تكويني پروردگار رخ نمي دهد. شكست مسلمانان در جنگ احد و مصائب ناشي از آن اتّفاقي نبود، بلكه تدبير الهي و اجازه پروردگار آن را همراهي مي كرد.
مصيبت و سيّئه هرچند (بِإذنِ الله) و من عند الله است؛ اما «من الله»، بلكه (مِن عِندِ أنفُسِكُم)[1]
است.
===========
1- سوره آل عمران، آيه 165.
حكمت اين امتحان و اصابت تلخ، تمييز سره از ناسره و بازشناسي مؤمنان از منافقان در سطح جامعه است؛ البته همان گونه كه در پايان آيه دوم آمده است، خداوند به اسرار نهاني انسان داناست؛ حتي به خفاياي مطالب و مقاصد منافقان و ديگران كه خودشان نيز به آن ها ناآگاه و از آن ها غافل اند، بنابراين علم خداوند بر آزمون مترتّب نيست؛ افزون بر اينكه مراد از (ولِيَعلَم) علم فعلي خداي سبحان است؛ نه علم ذاتي و ازلي او.
به هر روي، از حكمت هاي جنگ اُحد بازشناسي و تشخيص مؤمنان صابر از منافقان هنگام برخورد با سختي ها بود. از عطف (ولِيَعلَمَ المُؤمِنِين) بر محذوف برمي آيد كه پيكار احد اسرار و حِكَم ديگري نيز داشت كه چون براي همگان گفتني نيست، از آن ها نام برده نشده است. عقل انسان عادي هرگز نمي تواند اسرار پيچيده نظام آفرينش را دريابد و رموز جزئي آن را كشف كند؛ ولي اين عدم ادراك، به اَحسن بودن نظام جهان خدشه اي نمي زند.
در اين دو آيه از اهل ايمان با وصف (المُؤمِنِين) ياد شده است تا ملكه و استمرار و رسوخ ايمان در دل هايشان را برساند؛ ليكن براي منافقان، فعل به كار رفته است: (الَّذينَ نافَقوا) تا بر تجدّد و حدوث نفاق در دل آنان دلالت كند، زيرا آغاز نفاق منافقان بود و هنوز برايشان ملكه نشده بود و با اين تعبير، در داوري منصفانه اي حساب تازه منافقان از منافقان كهنه كار جدا مي شود.
منافق به ظاهر مدّعي اسلام و در باطنْ منكر آن و كافر است و در وصف او به «منافق» چند احتمال مي رود: 1.دو راه اظهار اسلام و پوشيده نگهداشتن كفر را مي پيمايد تا هميشه راه فرار داشته باشد. 2.پوششي از اسلام به خود گرفته و هرجا خطر حس كند به اسلام متمسك مي شود. 3.نَقَب و سوراخي به اسلام ظاهري زده و فوراً خود را در لايه آن پنهان مي كند كه روپوش اسلامي وي مانع ديدن كفر دروني او گردد.
براي اتمام حجت، منافقان نيز به شركت در جهاد در راه خدا و دفاع از كيان اسلام فراخوانده شدند و چون فراخوانندگان به افكار بلند، پيامبران و مؤمنان بودند كه عقايدي برتر از منافقان پست انديش داشتند، تعبير (تَعالَوا) به كار رفته است.
دفاع پيشنهادي به منافقان: (أوِ ادفَعوا) يا به معناي همكاري با مؤمنان و كمك به افزايش و توانمندي آنان است؛ يا نگهباني از نواميس و اموال و تجهيزات جنگي مسلمانان، در صورت هراس از شركت در جنگ؛ و طبق احتمالي ديگر درباره جمله (قاتِلوا في سَبيلِ اللهِ أوِ ادفَعوا) شايد پيشنهاد آيه چنين باشد كه در راه خدا بجنگيد؛ يا اگر براي خدا نمي جنگيد، حداقل تعرّض دشمن به جان، مال و ناموس خود را دفع كنيد.
منافقان براي پوشاندن كفر خود و گريز از نبرد در پاسخ پيشنهاد دفاع گفتند: (لَو نَعلَمُ قِتالاً لأتَّبَعناكُم). براي اين جمله، چند معنا محتمل است؛ مانند 1. اگر مي دانستيم جنگ مي شود، شما را همراهي مي كرديم. آنان با جمله دو پهلوي (لأتَّبَعناكُم) (همراهي مي كرديم) به جاي «لقاتلنا معكم» (همراه شما مي جنگيديم) راه فرار و توجيه را براي خود بازگذاردند.
2. پيكار با دشمن زماني معقول است كه عِدّه و عُدّه نظامي تا اندازه اي با دشمن برابر باشد، وگرنه اقدام به آن، نوعي انتحار و القاي در تهلكه است.
منافقان هنگام خطر نشان دادند كه به كفر نزديك تر از اسلام اند و فقط در گفتار با مسلمانان موافق اند. بدين سان خداوند سبحان از كفر و نفاقشان پرده برداشت. با توجه به اينكه منافق حقيقتاً كافر است و هيچ قربي به ايمان ندارد، كلمه (أقرَب) در اين آيه افعل تعييني است نه تفضيلي. منافق در روز خطر با آن دسيسه به كفر شفاف نزديك تر شد، و كفر صريح و علني او به فعليت مي رسد.
گفتني است با آنكه منافق كافر است و اين دو شبيه يكديگر و به لحاظ استحقاق جهنم داراي حكم كلامي يكسان اند و جايگاه هر دو جهنم است، قرآن كريم بر اساس رحمت ويژه الهي و به دلايلي به صراحت آنان را كافر نخوانده، بلكه آن ها را نزديك به كفر دانسته است.
تسنيم ج 16 صص 247 تا 250
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#عجیب
آنچه ساحران ارائه دادند، «افك» و دروغ بود: «تَلْقَفُ مـا يَـافكون» [أعراف 117] بنابراین هنگامی که موسی به امر الهی عصا را انداخت سحر ساحران باطل شد و آن مارهای دروغین از حرکت افتادند و همه تماشاچیان دیدند که در میدان مبارزه جزيك مار واقعی و شماری چوب و طناب نیست؛ یعنی معجزهٔ موسى سحر و افك ساحران را بلعید.
تسنيم 654/29
از آیه «فَلَمّا القوا قال موسى ما جِئْتُم بِهِ السِّـحْرُ إنَّ اللهَ سَيُبْطِلُهُ إِنَّ الله لا يُصلِحُ عَمَلَ المُفسِدین» [يونس 81] نیز فهمیده می شود که معجزه موسی
سحر ساحران را باطل کرد؛ نه اینکه چوبها و طنابها را بلعید.
همان، ص 655
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#رفع_اشتباه
#خاطره_علمی_کرامتی
قرعهی فال یا قرعهی کار؟
در کلاسی گفتم حافظ شیرازی بیت:
آسمان بار امانت نتوانست کشید
قرعهی فال به نام من دیوانه زدند
را بر اساس آیهی «إنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَن يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ... (أحزاب ٧٢) گفته است.
دانشجویی گفت: «قرعهی کار» درست است نه «قرعهی فال». دیوان حافظ نگاه کردم دیدم حق با آن دانشجوست. خدا خیرش دهد.
روز 26 مهر 1403 در دانشگاه پیام نور بجنورد استاد بزرگواری آن بیت حافظ را مثل من خواند. در آخر جلسه، ضمن تشکر از ایشان، خاطرهام را به ایشان عرض کردم.
محمدرضا کرامتی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
مایک پومپئو (وزیر خارجه دولت ترامپ) گفته ترور سردار سلیمانی کار درستی بود، اگه جوبایدن قبول نداره از #جوادظریف بپرسه!!
⁉️چرا باید درست بودن ترور حاج قاسم از ظریف پرسیده بشه؟!
❌ چرا ظریف پاسخ پمپئو را نمی دهد علت را همه می دانند اگر پاسخ بدهد پمپئو افشاگری های جدیدی علیه وی خواهد داشت؟
✅ هواداران دکتر عباسی| رائفی پور👇
https://eitaa.com/joinchat/209518911C3b3e6a6869
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج
#گزیده_تفسیر_سوره_آلعمران_آیه
اَلَّذينَ قالوا لاِخوانِهِم وقَعَدوا لَو اَطاعونا ما قُتِلوا قُل فَادرَؤوا عَن اَنفُسِكُمُ المَوتَ إن كُنتُم صادِقين (168)
منافقان درباره جنگ اُحد قولي داشتند و فعلي: فعل آنان حضور نيافتن در صحنه نبرد بود و قول آن ها تخطئه حضور در جنگ، آسيب پذيري شركت كننده در آن، توجيه عدم حضور خود و تثبيط ديگران از شركت در آن بود و چون قول آنان از فعل آن ها زشت تر بود، در اين آيه پيش از فعلشان آمده است.
سرشناسان منافقان در حالي كه خود از همراهي و شركت در رزم خودداري كرده بودند، درباره برادران قومي و نژادي خود كه در آن جنگ كشته شده بودند مي گفتند كه اگر از ما در خودداري از حضور در جنگ پيروي مي كردند كشته نمي شدند؛ يا به همكيشان و همفكران خويش مي گفتند چنانچه كشته شدگان به سخنان ما گوش فرا داده و از فكر ما پيروي مي كردند كشته نمي شدند.
خداوند سبحان در پاسخ مي فرمايد اگر آنان راست مي گويند مرگ را از خودشان دور كنند؛ اما هرگز نمي توانند چنين كنند، زيرا مرگْ تقدير حتمي الهي است و مانع پذير نيست؛ همچنين حضور در صحنه جنگ عامل قطعي
مرگ نيست و غيبت از جبهه نبرد نيز عامل حتمي حيات نيست، بنابراين حيات و ممات مطابق پيشنهاد منافقان تنظيم نمي شود. افزون بر اين بايد بدانند كه كشته شدن در جنگ، شهادت در راه خداست نه مردن متعارف.
تسنيم ج 16 صص 270 و 271
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#نصیحت(خیرخواهی)
سخنانی جامع از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
دوستی با مردم، نصف عقل است. غصه، نصف پیری است.
سؤال کردن، نصف علم است.
سلام، قبل از گفتار است.
مشکینی علی، مترجم: جنتی احمد، نصايح، ص 15
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402