◽️ ذلت رسانهای!
پتروس فداکار و آن انگشت و سوراخ سد که دروغی بیش نبود!
آن کشیش رمان بینوایان که گلدانهای نقره را به والژان بخشید هم حاصل تخیلات ویکتور هوگو بود!
"سرباز رایان" فداکاری که سه برادرش در نرماندی کشته شدند هم چیزی بیش از یک فیلم نبود چه این که آمریکاییها اصلا به ساحل نرماندی نیامدند!
بتمن و سوپرمن و اسپایدرمن و هیتمن و آیرونمن و دهها سوپرهیروی دیگر هم که کلا پلاستیکیاند.
اما ما را چه شده که قهرمانهای واقعیمان چشممان را نمیگیرد؟!
چرا این قدر مقهور و مغلوب و ذلیل رسانه و زرق و برقاش شدهایم؟!
اقبال میگفت : "بوریای خود به قالینش مده" و ناصر فیض هم سرود:
مَرگا به من که با پرِ طاووس عالَمی
یک موی گربه وطنم را عوض کنم!
ما کاملا برعکساش را هم عوض میکنیم و قالی خود را به بوریای اروپایی میدهیم چون ذلیل رسانهها شدیم و عقلانیتمان لاغر شده!
ننگ بر این شعور رنگ آمیزی شده غربزده!
#علی_لندی
◽️ نمک زندگی یا اصل زندگی!
چرا عراقیها همه زندگیشان را برای پذیرایی وسط میآورند و باز هم احساس بدهکاری دارند اما بعضی از ما ایرانیها در ایستگاههای صلواتی نهایتا یک چای هم که میدهیم فکر میکنیم خیلی هنر کردهایم؟!
دلیل عمدهاش آن است که اغلبمان خرج و برجهای زندگی را اول جدا کرده از مبل و دکوراسیون و فرش گرفته تا هزینه جشن تولد و سفرهای تفریحی و غیر آن و سپس "زیادی پولهایمان" را خرج امام حسین علیه السلام میکنیم..
اما عراقیها اصل پولشان را برای امام مظلوم خرج میکنند، چون زندگیشان هنوز مدرن نشده، هنوز در تنافس رقابت با اروپاییها نیفتادهاند، هنوز یک عده غر زن نادان بینشان نیست که به محض هزینه برای امام مظلوم نق بزنند که اول به فقرا برسید!
هر چند در موضوعات دیگری دینداری ایرانیها بر همه ترجیح دارد اما در موضوع عزاداری اباعبدالله الحسین علیه السلام خیلی فاصله داریم با برادران عراقی،
تلخ است بگویم اما واقعیت این است که برای بعضی از ما امام حسین به اندازه نمک زندگی است؛ کم و دلچسب.
اما عراقیها را دیدهام که با امام حسین علیه السلام زندگی میکنند، محور تمام تصمیمات زندگی!
#اربعین
#امام_حسین
◽️ موحدان مشرک نما
امروز جلوی درب مرکز تخصصی فلسفه ایستاده بودیم و با تعدادی از دوستان مشغول گفتگو بودیم، سر در موسسه بنری به مناسبت ارتحال علامه حسن زاده آملی نصب شده است.
یک آقای محترمی در حال رد شدن بود که به بنر اشاره کرد و گفت:
"مرجع من از این آقا خوشش نمیآمد و شما هم بهتر است این بنر را بردارید".
بعد از گفتگوی مختصر متوجه شدم از مطالب عرفانی علامه حسنزاده مکدر است.
لازم است چند نکته عرض کنم:
۱. آموزه "وحدت وجود" در عرفان آموزه محوری است و عرفا تلاش میکنند همه معارف دین (از مباحث اعتقادی تا ریزترین مسائل اخلاقی) را بر اساس این آموزه تفسیر کنند.
"وحدت وجود" به هیچ وجه به معنای این نیست که هر چه در عالم است خداست، معنای وحدت وجود بسیار پیچیده است و این برداشتهای سطحی بسیار غلط بوده و در واقع منبریهای تکفیری به فهم خود حمله میکنند نه به آنچه عرفا بدان معتقدند.
۲. تمام این بیمهریها علیه عرفایی مثل علامه حسن زاده آملی به دلیل آن است که تکفیریها و برخی تفکیکیها تصور میکنند هر قدر دین و توحید "عوامانهتر" فهم شود به صواب نزدیکتر است.
در حالی که دین لزوما آنچیزی نیست که این عده میگویند و به قول ما طلبهها این "اول الکلام" است که آیا نظر دین نظر تو است یا نظر من؟!
هیچ کدام از عرفای شیعه نگفتهاند علیرغم این که دین توحید را چنین گفته ولی من مقابلاش را میگویم؛ بلکه میگویند شما آموزههای دین را سطحی و ساده درک کردهاید و توحید عمیقتر از این سخنان عوامانه است.
۳. آسیب دیگری که در کار منتقدین عرفان وجود دارد این است که توجه به مصطلحات بسیار خاص عرفان ندارند و بدون توجه به این که این اصطلاح در این علم چه معنایی دارد کلمات ایشان را در اختیار عموم قرار میدهند و سپس فریاد میزنند:
ببینید این مشرک را! میگوید "انا الحق"
یا میگوید "لیس تحت جبتی الا الله"
غافل از این که این بیانها در چارچوب ربط حق و خلق معنای دیگری مییابد کاملا متفاوت با ذهن ماهیت زده ما!
با این همه و علیرغم این نکات باید بگویم نظر حضرت حافظ به صواب است که:
آن یار کزو گشت سر دار بلند
جرمش این بود که اسرار هویدا میکرد!
#عرفان
#علامه_حسن_زاده
◽️چند نکته درباره نهم ربیع الاول
۱) عید بودن نهم ربیع به سبب هلاکت دشمن شیعه در یک روایت بیشتر نیامده که از لجاظ سندی در حد افتضاح است. آقای مسائلی در کتابچه "نهم ربیع جهالتها و خسارتها" به برخی از این وجوه اشاره کردهاند لکن نکات دقیقتری در این باب هست که منعکس نشده است.
۲) حتی اگر این روایت صحیح بود به سبب تقیه مداراتی کاملا مطلوب و بلکه لازم بود از اعمالی که در این ایام مرسوم شده است پرهیز کنیم. درباره تقیه مداراتی (در مقابل تقیه خوفی) نکاتی در پست "وحدت را از جیبمان در نیاوردهایم " عرض شده است.
۳) عید بودن نهم ربیع به سبب آغاز امامت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز مطلب قابل قبولی نیست. ممکن است نهم ربیع به سببی عید باشد که فعلا برای ما معلوم نیست. مثل عید بودن نیمه شعبان برای امم گذشته.
#نهم_ربیع_الاول
▫️کم آبی را جدی بگیریم!
امسال به هر دلیلی بارش های جوی بسیار اندک است و حتی سخن از آبرسانی با تانکر در بعضی استان های کم بارش به میان آمده است. کم آبی را جدی بگیریم و از هدر دادن آب همیشه و خصوصا اکنون جدا پرهیز کنیم.
۱. باور بفرمایید وضو و غسل آب بسیار کمی میخواهد؛ اگر غسل بیش از یک دقیقه طول می کشد بدانید که به احکام آن آگاه نیستید؛ غسل بسیار سریع و راحت صورت می گیرد.
۲. هنگام وضو، مسواک زدن و کارهای مشابه به سادگی میشود شیر آب را بست و از هدر دادن آب جلوگیری کرد. کسی که آب را هدر میدهد نهی از منکر کنید، کار غلط او بقیه را به دردسر میاندازد. بی توجهی هم حدی دارد.
۳. عمل به وسواس حرام است و انسان وسواسی غیر از این که خود را به دردسر میاندازد در این شرایط کم آبی کاری نادرستتر انجام می دهد.
۴. شست و شوی ماشین و منزل و ... را می توان با کمترین میزان مصرف آب انجام داد. آب «جارو» نیست که به وسیله آن هم زبالهها را جمع کنیم و هم شست و شو انجام دهیم. هم چنین استحمام یک ساعته و دو ساعته کار بسیار غلطی است.
۵. هر چند عمده آب مصرفی کشور در کشاورزی استفاده می شود اما آب کشاورزی آب خام و غیر تصفیه شده است اما آب شرب خانگی تصفیه شده است و به زحمت به دست می آید. ضمن این که هر آبی را نیز نمی توان تصفیه کرد.
۶. در این شرایط اضطراری از دعا و التجا و توسل غافل نشویم. خداوند متعال یکی از اسباب کم بارشی را گناهان متراکم بندگان اعلام فرموده است، ما نیز دست به استغفار بلند می کنیم که:
يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا غَافِرَ الذَّنْبِ يَا قَابِلَ التَّوْبِ يَا عَظِيمَ الْمَنِّ يَا مَوْصُوفاً بِالْإِحْسَانِ أَيْنَ سَتْرُكَ الْجَمِيلُ أَيْنَ فَرَجُكَ الْقَرِيبُ أَيْنَ غِيَاثُكَ السَّرِيعُ أَيْنَ رَحْمَتُكَ الْوَاسِعَةُ أَيْنَ عَطَايَاكَ الْفَاضِلَةُ أَيْنَ مَوَاهِبُكَ الْهَنِيئَةُ أَيْنَ صَنَائِعُكَ السَّنِيَّةُ أَيْنَ فَضْلُكَ الْعَظِيمُ أَيْنَ مَنُّكَ الْجَسِيمُ أَيْنَ إِحْسَانُكَ الْقَدِيمُ أَيْنَ كَرَمُكَ يَا كَرِيمُ.
#اسراف_نکنیم
#خطر_بی_آبی_جدی_است
نکته!
نمیدانم در حالت خستگی سخنرانی یا تدریس داشتهاید یا خیر؟ بنده تجربه هر دو مورد را بارها داشتهام، امسال صبحها چند کلاس دارم و کلاس آخر که یک ساعت به ظهر است دیگر به سادگی کلمه به ذهن نمیآید و تپقها یکی پس از دیگری😅
یک رئیس دولت بود توی این کشور که ساعت ۹ صبح تازه از خانه بیرون میزد و بهسادگی زحمت راه رفتن به خودش نمیداد حتی اگر میخواست از کارخانه بازدید کند! آن قدر به صندلی چسبیده بود که طنز شده بود "بچههای دهه نودی فکر میکنند صندلی عضوی از بدن رئیس جمهور است!!"
حالا یک رئیس جمهور آمده که آرام و قرار ندارد، با وزرایش همه جا میرود تا گزارشهای پلاستیکی نظام فشل اداری او را از واقعیت دور نکند!
حال هی مسخرهاش کنید! که فلان کلمه را فلان طور تلفظ کرده! لیاقت بعضیها همان متکبر خدانشناس غربزده است!
#رئیسی
@elmetawhid
◽️ نکاتی در باب اهانت به مرجعیت!
۱. تعبیر «کانالیزه» شدن یک مرجع معظم تقلید تقریبا و بلکه تحقیقا معادل این است که کرارا گفته می شود «به رهبر انقلاب اطلاعات غلط می دهند». اگر بناست توهین شمرده شود همه جا توهین شمرده شود، اگر قرار است برخی اساتید حوزه گریبان چاک دهند که مقام مرجعیت زیر سؤال رفت همه جا چنین کنند تا ما هم زیر عَلَمشان سینه بزنیم!
۲. چندی پیش همین مرجع معظم تقلید که بنده شهادت می دهم هیچ هوای نفسی در ایشان وجود ندارد در مخالفت با کنگره بزرگداشت مولوی بیانیه ای صادر کرد و یادمان نرفته برخی اهل نفاق که امروز نگران مقام مرجعیت شده اند چه تعابیر زننده ای درباره ایشان به کار بردند. بدون هیچ تردیدی بخش معظمی از جریان غرب گرا هویتشان در نفی مرجعیت و بلکه فقه و فقاهت است و الا گرایش به غرب معنایی ندارد.
۳. بنا به فتوای خود مراجع معظم تقلید آنچه اتباعش لازم است حکم شرعی است و تشخیص موضوعات غیر مستنبط به عهده مکلفین است، بنابراین فرمایش ایشان را به نحو قضیه شرطیه می پذیریم یعنی «اگر ما با اکثر کشورهای دنیا قهر باشیم از دین فاصله گرفته ایم». اما آیا چنین است؟
#فتنه_نفاق
@elmetawhid
چهل حدیث، جلسه ۱، ۱۲ آبان.mp3
7.56M
شرح چهل حدیث حضرت امام خمینی سلام الله علیه
جلسه اول، حدیث اول، چهارشنبه ۱۲ آبان
◽️ جهاد با نفس؛ موضوع حدیث اول
◽️ میدان اول مبارزه با نفس
◽️ حاکمیت عقل یا حاکمیت وهم؟!
◽️ تفاوت نوع حکم وهم و حکم عقل
@elmetawhid
◽️ سکوت کنیم حذف میشویم!
"مارپیچ سکوت" نظریهای در علوم ارتباطات است که دانشمند آلمانی، الیزابت نوئل نیومن مطرح کرد. مارپیچ سکوت باور دارد که بر اساس قدرت رسانهای میتوان عقاید مخالف و انحرافی را مأیوس ساخت و اجازه داد در گرداب سکوت به فراموشی سپرده شوند.
آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار رئیس مجلس فرمودند:
"توصیه حقیر این است که باید با تمام کشورهای دنیا با عزّت و اقتدار رابطه داشته باشیم. اینکه با بسیاری از کشورها قهر باشیم صحیح نیست و به ضرر مردم عزیزمان است. شما باید با عقلانیت و تعامل سازنده، حقوق ملت را احقاق کنید."
سپس نویسنده مقاله رجانیوز به انتقاد از آیتالله صافی گلپایگانی پرداخت که انصافا بعضی از مطالب هر چند ممکن است حق باشند اما گفتن آنها از جانب هر کسی به مقام مرجعیت صحیح نیست.
اما...
اما خط هجوم غربگراهایی که اساسا اعتقادی به مرجعیت ندارند به گونهای علیه نویسنده حمله بردند که یک احتمال بیشتر باقی نگذاشتند: "مارپیچ سکوت".
غرض از این عملیات رسانهای آن است که مخالفین این فرمایشات جرات ابراز سخن خویش را نداشته باشند و در نتیجه آرام آرام از موجودیت اجتماعی حذف شوند.
بنابراین بنده وظیفه خودم دیدم اشتباهاتی که در فرمایش حضرت آیت الله صافی گلپایگانی ضمن احترام به ایشان دیدم را اجمالا گوشزد کنم:
اولا این که ما با بسیاری از کشورها قهر هستیم از کجا برای ایشان ثابت شده است؟ آیا قهر بودن با آمریکا و اسرائیل به معنای قهر با بسیاری از کشورهاست؟
ثانیا مگر دعوا و نزاع را ما شروع کردهایم که ما بخواهیم پایان دهیم؟ مگر ما ۶۰۰۰ کیلومتر آن طرفتر لشکرکشی کردهایم و پایگاه نظامی اطراف کشور خبیث و ملعون آمریکا تشکیل دادهایم؟ مگر ما مردم آمریکا را با بیسابقهترین تحریمها آزار و بلکه شکنجه دادهایم؟ و مگر ما برجام خسارت محض را نقض کردیم و زمینه دعوا و تنش را بیشتر فراهم کردیم؟
ثالثا این چه معیاری است که از زبان یک فقیه صادر میشود؟ مگر ارتباط با بسیاری از کشورها یا ارتباط نداشتن موضوع حق و حقیقت است؟ آیا ممکن نیست به سبب حقیقت با بسیاری از کشورها قهر بود؟ مگر معیار حق ارتباط معناداری با روابط کمی و کیفی با کشورهای دیگر دارد؟!!
@elmetawhid
◽️ وقتی فعالیتهای فرهنگی پوچ میشود!
مشکل کار فرهنگی بعضی از بچه حزباللهیها بی تجربه بودن و دست زدن به کارهایی با نتایجی است که معمولا یا نتیجه مطلوب را نمیدهد و یا حتی ضد مطلوب را به بار میآورد، مثل این کار که گویی لشکرکشی است و نمیداند به لجاجت و حتی شاید دو قطبی شدن دامن میزند.
🔸 از یک سو میشود حق داد به همه بچه حزباللهیها؛ چون تجربه ندارند و یکباره افتادهاند وسط جنگ هیبریدی دشمن که از هر سو برایشان میبارد.
🔹 اما از سوی دیگر هم حق ندارند چون آن قدر جزم اندیشانه کارها را انجام میدهند که به خود اجازه نمیدهند جمعی و با مشورت و دست به عصا و با همفکری متعدد و پرمطالعه کار را جلو ببرند.
بدون رودربایستی بگویم؛ بسیاری از ما توهم سواد و دانش و مهارت داریم نه خودش را و رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فرمود:
آن کس که کار بدون دانش انجام میدهد آنچه را فاسد میکند بیش از آن چیزی است که درست میکند.
#کار_فرهنگی_تمیز
چهل حدیث، ج ۲، ۱۹ آبان.mp3
6.67M
شرح چهل حدیث حضرت امام خمینی سلام الله علیه
جلسه دوم، حدیث اول، چهارشنبه ۱۹ آبان
◽️ جهاد با نفس؛ موضوع حدیث اول
◽️ گامهای سلوک اخلاقی عرفانی
◽️ گام اول: تفکر
◽️ تفکر مبارزه با دو رذیله است: حماقت و غفلت
◽️تفکر چگونه ما را در مبارزه با نفس کمک میکند؟
@elmetawhid
نکته!
دیروز در کلاس منطق برای اثبات ضرورت این علم وجوهی را ذکر کردم، یکی از این وجوه را چنین گفتم که "هویت فضای مجازی به گونهای است که به بیمنطقتر شدن کاربران دامن میزند" و بنابراین لازم است تحلیلهای منطقی را بیاموزیم.
سپس مطلب را چنین توضیح دادم:
فضای مجازی یک رسانه و بلکه یک ابررسانه است. "کارویژه" رسانه القاء پیام است.. القاء پیام نیز حرفه خاصی است و ظرافتها و فنون خاصی دارد که اغلب قریب به اتفاق کاربران مجازی (از جمله خود بنده) از فنون بیخبریم..
بنابراین به منظور پیدا کردن و حفظ مخاطب، ناخودآگاه از شیوههایی استفاده میکنیم که رایجترینشان "اغراق گویی" و "بزرگنمایی"های بی ضابطه است.
انقلابی و ضد انقلاب، سیاسی، اجتماعی، هنری و بیشتر تولید کنندههای مجازی دستمایه انتشار سخنانشان بزرگنماییهای بی دلیل است، به این تعبیرهای آشنا دقت کنید:
* مرزهای دروغگویی (یا وقاحت یا هر صفت دیگر) با سخنان فلان شخص جابجا شد!!
* سخنان او به تنهایی چند پله آمار بیسوادی کشور را بالا میبرد!
* بهترین موزیک (یا مداحی) قرن!!
* با شنیدن این سخنان به گذشته خود افسوس خواهید خورد!!
و امثال این تعابیر که منطقکُش هستند "به تنهایی آمار منطقی بودن را چندین و چند پله" ساقط میکنند!😁😅
چند توصیه راهبردی:
۱. به اندازه دلیلمان ادعا کنیم و پای خود را از گلیم دلیلها درازتر نکنیم! منطق علم دلیلشناسی است و اگر موقعیت آموزش منطق را نداریم از منطق کاربردی غفلت نکنیم!
۲. همواره به گونهای ادعا کنیم که اگر در محکمه و دادگاهی ما را مواخذه کردند بتوانیم پاسخگو باشیم. احتمالا محکمه الهی کم اهمیتتر از دادگاههای دنیا نباشد.
۳. این نگاه را در خود تقویت کنیم که محتوای مجازی معمولا "شبه علم" است نه علم؛ بنابراین بسیار خوب است که به اندازه وقتی که در مجازی میگذاریم زمانی را برای مطالعه کتاب علمی بگذاریم تا آن خرابی جبران شود.
@elmetawhid
چهل حدیث، جلسه۳.m4a
13.32M
شرح چهل حدیث حضرت امام خمینی سلام الله علیه
جلسه سوم، حدیث اول، چهارشنبه ۲۶ آبان
◽️ جهاد با نفس؛ موضوع حدیث اول
◽️ گامهای سلوک اخلاقی عرفانی
◽️ گام اول: تفکر
◽️ تفکر برای مقابله با غفلت
◽️ عامل غفلت روزمرگی است و مانع آن تفکر
@elmetawhid
◽️ماجراهای کلاس منطق 😄
دیروز هم در کلاس منطق نکتهای رخ داد که ذکر آن خالی از لطف نیست:
متن کتاب شرح اشارات (نوشته خواجه نصیرالدین طوسی) نسبتا سنگین است و بنده برای تسهیل در آموزش مطالب را به صورت نموداری نوشتم هر چند مطلب خواجه نصیر خود مشتمل بر تقسیم بندی منظمی بود اما بدون حالت نموداری تفهیم مطلب مشکل مینمود.
یکی از دوستان پرسید: "چرا گذشتگان ما از روش توضیح نموداری استفاده نمیکردند که تسهیل در القاء مطلب گردد؟"
عرض کردم: دلیلش آن است که ضمن تحصیل و یادگیری، ذهن را هم ورزش میدادند تا از "پراکندگی"، "تمرکز نداشتن" و "فراموشی" جلوگیری کنند.
الآن برای تمرکز ذهن و تقویت حافظه لازم است پول جداگانه و وقت جداگانهای بگذاریم تا این مطلوب حاصل شود ولی با شیوه پیشینیان این مطلوب حاصل میشده است.
دقیقا مثل تفکیک "کار" و "ورزش" که در زندگیهای مدرن رخ داده است؛ گذشتگان ما در ضمن کار ورزش هم میکردند و بدنهای ورزیدهای داشتند و بیماریهای چاقی و دیابت و امثال آن سراغشان نمیآمد اما اکنون برای تحصیل این مقصود، لازم است رژیمهای غذایی سخت و کار ورزشی در باشگاه انجام دهیم آن هم با هزینه جدا و زمانی متفاوت...
گاهی عمیقا به این فکر برویم که زندگی راحت، ارزش این همه تبعات را دارد؟
#تمدن_عقلانی
@elmetawhid
چهل حدیث، جلسه۴.m4a
15.18M
شرح چهل حدیث حضرت امام خمینی سلام الله علیه
جلسه چهارم، حدیث اول، چهارشنبه ۳ آذر
◽️ چرا مبارزه با نفس لازم است؟
◽️ گامهای سلوک اخلاقی عرفانی
◽️ گام اول: عزم
◽️ دشمنان عزم: "لذت طلبی" و "راحت طلبی"
@elmetawhid
◽️ و خدایی که در همین نزدیکی است...
چرا سختیها برای ما دلالت بر مهر و قهر خداوند ندارد؟
به تعبیر سادهتر چرا اکنون که ما گرفتار انواع مشقت (از خشکسالی تا گرانی و بیرونقی) هستیم در تضرع و انابه جدی نیستیم؟
۱. دلیل اولش به نظر میرسد آن است که خداشناسی ما با توسل به جهل بوده است؛ به تعبیر شهید مطهری "خداوند را در مجهولات خود جستجو کردهایم". جایی خداوند را میبینیم و میشناسیم که علم توضیحی برای آن نداشته باشد؛ به این موارد که میرسیم میگوییم "سبب آن معلوم نیست پس کار خداست!"
این نوع خداشناسی غلط است و نتیجهاش همین شده که برخی تصور میکنند بارش باران یا کار خداست یا محصول یک مکانیزم طبیعی در جو کره زمین!
👈 اما برخی دیگر هر چند بین خداوند و نظام قانونمند خلقت جمع کردهاند اما در تصورشان، خداوند محدود به قوانین شناخته شده طبیعت است. مثلا فکر میکنند اگر باران بخواهد ببارد باید فلان جریانات هوایی و جوی ایجاد شده باشد و چون چنین نیست پس امسال بارش کم است...
آیا برای خداوند محال است که ابر باران زا بدون مقدمات ایجاد کند؟ قطعا خیر!
یا مَن اِذَا تَضَایَقَتِ الاُمورُ فتَح لَنا باباً لَم تَذهَب اِلَیه الاَوهامُ!
و در این که فرمود "لم تذهب الیه الاوهام" و نفرمود "لم تذهب العقول" نکتهای برای نکته دانان!
۲. دلیل دیگری که به ذهن میرسد فضای لوث و بیمزهای است که در اثر تمسخر این آموزه دینی در اذهان ایجاد شده است، وقتی یک نادان علت زلزله فلان منطقه از ایران را "مرگ بر آمریکا" گفتن میداند خواسته یا ناخواسته به بی منطق شدن و مضحک شدن این آموزه مهم دینی منتج میشود.
از جمله مواردی که سبب موهوم جلوه داده شدن این آموزهها میشود گذاشتنشان در فیلمهای تخیلی و فانتزی است. وقتی در فیلمهای تخیلی سوپر قهرمان میبینید اندک اندک القا میشود که خیلی تخیل قویای دارید اگر به "منجی" معتقد باشید.
۳. دلیل سومش تکبرهای پنهان است؛ به بزرگی شاهانه ما بر میخورد اگر ذلیلانه سر به سجده بگذاریم و به خداوند التماس کنیم بر ما بندگان فقیر و محتاج رحمی کند!
شاید گفته شود ما که اهل مناجات و دعای کمیل و ... هستیم!
بله هستیم، ولی تا چه حد؟! به یک جا که میرسد و خداوند جواب نمیدهد حاضریم بر دعا پافشاری کنیم؟!
فکر میکنم بعضی از ما به دلیل تکبرهای پنهان از التجاء مکرر به خداوند ابا داریم و اگر نداریم پس سر به سجده ذلت و فقر بساییم که سجد وجهی الذلیل لوجهک العزیز!
#کم_آبی_را_جدی_بگیریم
هدایت شده از موسوی فرد
چهل حدیث، ج ۵، ۱۰ آذر.mp3
6.69M
شرح چهل حدیث حضرت امام خمینی سلام الله علیه
جلسه پنجم، حدیث اول، چهارشنبه ۱۰ آذر
◽️منزل دوم: "عزم
◽️تحلیل حقیقت عزم
◽️ مقدمات و مبادی عزم
◽️مقدمه بینشی و دشمن آن
◽️ مقدمه شوقی و گرایشی و دشمن آن
@elmetawhid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◽️ عدالتطلبی مصداقی
۱. "عدالت" وضع هر چیز در جای مناسبش است، اما تشخیص این که چه چیز مناسب است و چه چیز نیست در موارد خیلی زیاد از عهده عقل بشر برون است و به همین جهت احتیاج به وحی احساس میشود.
۲. معنای دیگر این جمله آن است که طلب عدالت بدون داشتن فقاهت منجر به ضلالت است، کسی که عدالت طلب است و بدون داشتن آگاهی از فقه و احکام شرعی آن را میجوید به ظلم دامن میزند من حیث لا یشعر..
۳. طلب عدالت در چارچوب فقه در قامت دستوری به نام "امر به معروف و نهی از منکر" قابل تحقق است.
۴. امر به معروف و نهی از منکر شرایطی دارد و از جمله علم به گناه و منکر بودن فعل مورد نهی است. اگر علم به حرمت نباشد نهی کردن موضوعیت پیدا نمیکند.
۵. عدالتطلبی مصداقی در اغلب موارد ظلم است چون علم به منکر بودن هم احاطه بر احکام شرعی میطلبد هم دانستن این مطلب که فعل مورد نهی از وجه ظالمانهای صادر شده است و چون معمولا این دو مورد در افراد موجود نیست لذا بزرگان از عدالتطلبی مصداقی نهی کردهاند.
۶. البته جایی که جرم محرز است مثل رفتاری که پالایشگاهها و پتروشیمیها با طبیعت خوزستان دارند یا جایی که مورد سوال جدی مردم است (مثل دلار جهانگیری) میشود طلب عدالت کرد آن هم به این صورت که از مرجع ذیصلاح حکم متناسب طلب شود نه آن که از جانب خود حکم شخص را تعیین کنیم.
۷. "عدالت" بزرگترین کمال اختیاری بشر و غایت حکومت انبیاء و اولیاء است، آن را با هیجانات بی مورد به ابتذال نکشیم.
#عدالت
چهل حدیث، ج ۶، ۱۷ آذر.mp3
7.52M
شرح چهل حدیث حضرت امام خمینی سلام الله علیه
جلسه ششم، حدیث اول، چهارشنبه ۱۷ آذر
◽️محاسبه، ابزاری کارآمد برای مبارزه با نفس
◽️تفاوت مشارطه، مراقبه و محاسبه
◽️ مکانیزم عمل محاسبه؛ محاسبه نفس چگونه مانع خطا میشود؟
@elmetawhid
چهل حدیث، ج ۷، ۲۴ آذر.mp3
6.37M
شرح چهل حدیث حضرت امام خمینی سلام الله علیه
جلسه هفتم، حدیث اول، چهارشنبه ۲۴ آذر
◽️"تذکر"؛ راهی برای کمک به مجاهده نفس
◽️ غفلت از چه اموری آدمی را دلسرد از ادامه مبارزه با نفس میکند؟
@elmetawhid
◽️ درباره گرگیج
۱. هر چند خباثت این خبیث در گفتن این کلمات قابل دفاع نیست و بلکه باید بر اساس فقه و قانون با او برخورد شود ولی منشأ این رفتارهای زشت در توهینهای صریحی است که بعضی از شیعیان اهل برائت انجام میدهند.
برائت آموزه حذف نشدنی و جزء دین مبین است اما اظهار آن و نیز تفوه به فحشهای رکیک علیه مقدسات اهل سنت واکنشهای آنها را نیز در پی دارد.
شیخ صدوق در کتاب اعتقادات این روایت را نقل کرده است:
عَن الصِّادِقِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ : أَنَّهُ قِيلَ لَهُ إِنَّا نَرَى فِي اَلْمَسْجِدِ رَجُلاً يُعْلِنُ بِسَبِّ أَعْدَائِكُمْ وَ يَسُبُّهُمْ فَقَالَ مَا لَهُ لَعَنَهُ اَللَّهُ تَعَرَّضَ بِنَا قَالَ اَللَّهُ وَ لاٰ تَسُبُّوا اَلَّذِينَ يَدْعُونَ اَلْآيَةَ .
به امام صادق علیه السلام گفته شد:
شخصی را دیدیم در مسجد که علنا دشمنان شما را دشنام میداد! حضرت فرمودند: "خداوند او را لعنت کند؛ در واقع متعرض ما شده است [کنایه از این که مخالفین را به واکنش منفی وا میدارد].
۲. من واقعا نمیدانم چگونه ممکن است استدلال این مفتی برای یک شیعه شبهه شود؟!
خلافت متخلف ثانی هیچ مشروعیتی ندارد و اذن تصرف در همه غنائم جنگی از جمله بانویی که به تزویج مولای عالم ابا عبدالله الحسین علیه السلام در آمده به اذن امام معصوم است.
چطور می شود هم اعتقاد به امامت داشت و هم امام را دست بسته دانست؟ برای من معلوم نیست!
در روایتی دیگر که شیخ طوسی در تهذیب نقل فرموده امام صادق علیه السلام فرمودهاند: اگر یک جنگ بدون اذن امام معصوم علیه السلام برپا شود غنائم آن جنگ همگی متعلق به امام است:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: «إِذَا غَزَا قَوْمٌ بِغَيْرِ إِذْنِ اَلْإِمَامِ فَغَنِمُوا كَانَتِ اَلْغَنِيمَةُ كُلُّهَا لِلْإِمَامِ وَ إِذَا غَزَوْا بِأَمْرِ اَلْإِمَامِ فَغَنِمُوا كَانَ اَلْخُمُسُ لِلْإِمَامِ» .
#گرگیج
◽️ نکته!
یک نظام سیاسی خیلی باید نادان و بیسیاست باشد که وسط این نظارت شدید بین المللی در مساله حقوق بشر و دقیقا زمانی که پرونده حقوق بشرش روی میز شورای امنیت است و نیز در هنگامه توفیق نسبی مذاکرات، شخصی را که هیچ خطری برایش ندارد با دو موتور سوار مورد ضرب و شتم قرار دهد و هزینه بیخود و بی جهت برای خود بتراشد!
یعنی آدم این قدر ساده لوح که سناریوی تکراریای که فیلمهای گانگستری هم از آن پر شده است را تشخیص ندهد!!!
داخلیهایی که برای این قضیه گریبان میدرند به نظرم انتقام از ناکامیشان در برجام را میگیرند، عیبی ندارد! ما هم خدایی داریم.
#گوهر_عشقی