3⃣ طوفان
🔹 اینجا اما فرماندهی حماس با استدلال "عملیات فلسطینی" طوفانی را آغاز میکنند که نیمی از طرح پیشگفته دشمن را نابود کرده و نیم دیگر را دچار تغییرات وسیع در زمانبندی کرده و آن را به جلو میاندازد.
🔸 این البته برای ما نیز صدق میکند و طرح پیش گفته ما نیز تقریبا منتفی میشود.
🔹 وظیفه همگی حمایت از فلسطین است. طرحها دچار تغییرات عمیق شده است. اگر غزه و جبهه پشتیبانی که پشت سر آن قرار گرفته در نبرد جاری پیروز شود، عملاً هدف شماره ۴ که در بحث تغییر معادلات منطقه نیز گفته شد محقق میشود: تحقق هدف اما با یک زمانبندی و شیوه جدید ولو غافلگیرانه.
🔸 باز شدن جبهههای لبنان، یمن و عراق، یکی پس از دیگری باعث در دست گرفتن کامل ابتکار عمل در دستان جبهه مقاومت میشود.
🔹 این ابتکار عمل در لبه پرتگاه است زیرا بیش از ۱۰ خطای شناختی را در درون خود دارد. به زودی گزارش کاملی در این خصوص منتشر خواهد شد که اشتباهات محاسباتی ما چه بود و چه تاثیری بر وضعیت فعلی داشت.
👈 یکی از پرنمود ترین این اشتباهات توسط حزب الله در خرداد و تیر امسال است. در حالی که اسرائیل فرماندهی لشکر شرقی(حاج ابوطالب) حزب را ترور کرده، پاسخ حزبالله شلیک ۱۱۰ راکت به سمت جولان است. وقتی چند روز بعد فرماندهی لشکر غربی حزب (حاج ابونعمه) ترور میشود که پاسخ حزب نیز بدون کم و کاست، شلیک ۱۱۰ راکت کاتیوشا به عین آن نقاط است! حاره حریک بدترین پالس ممکن را به کریا ارسال میکند: جنگ نمیخواهیم! پایه این پالس چیست؟ "شما هم جنگ نمیخواهید!"
▪️ اکنون ۷ ماه از جنگ گذشته است، ۷ ماهی که درد و رنج مردم غزه افزونتر میشود، هزینه مقاومت بالاتر میرود و دشمن به مرور در حال تصاعد تنش است.
🔻 اما رویکرد فرسایشی کردن جنگ وجود دارد؛ حال این فرسایش باید خونین شود، باید دشمن در یک چرخهای از هزینهدهی حداکثری خونین بیفتد تا نهایتاً تسلیم شود.
🔻 باید ضربات نقطهای پی در پی و با فواصل زمانی مشخص وارد آورد تا نهایتاً یک ضربه تاثیرش به صورت موجی وارد لایههای اجتماعی، سیاسی و روابط خارجی رژیم شده و منجر به تسلیم نتانیاهو شود.
🔻 شیوه افزایش تعداد محرک ها در طول زمان، روشی است تا آنها در یک نقطه زمانی مناسب بتوانند منجر به تاثیر مورد نظر در فرایند تصمیم سازی شوند. بنابراین با کوتاه کردن چرخه تولید محرک در فضای رزم تاثیر این محرک ها بر فرایند تصمیم سازی دشمن در یک فاصله زمانی محدود می شود تا یکی از انها در زمان مناسب بتواند چرخه OODA حریف را مختل کند.
🔻 هدف، پیشبرد گامهای عملیاتی برای زدنِ پایههای موجودیتی رژیم است.
🔻 طرحی نیز وجود دارد که نجاتبخش مستقیم مردم غزه از پشت است.
@Muhallel
🔸 دشمن به آن محرمانه بدل میزند و در ۷ ساعت سه عملیات ترور در حاره حریک، سعدآباد و جبیت طراحی میکند تا راس نظامی حزبالله، راس سیاسی حماس و راس ارتش سودانی که اخیراً نقش کلیدی ایفا کرده را هدف قرار دهد.
🔸 تلآویو در چند ساعت عرض و طول جبهه را با عملیاتهای جهشیافته به حداکثر میرساند تا مقاومت را وارد منطقه آشوب سازد.
🔸 اما مرز یا لبه آشوب بر اساس معیاری به نام «شدت عملیات» تعریف میشود. شدت عملیات نیز حاصل ضرب شتاب در گستره اقدامات جاری در فضای رزم است. بنابراین هر چه سرعت و شتاب اقدامات در فضای رزم افزایش یابد و مقیاس اقدامات نیز گسترده شود، کنترل آنها سختتر میشود.
🔸 حال با عبور از مرز آشوب به منطقه آشوب میرسیم که شتاب و گستره اقدامات محرکها به حدی بالاست که تقریباً امیدی برای حفظ انسجام نظام خودی و انجام عملیات وجود ندارد.
🔸 اکنون دو رویکرد بالقوه موجود است: دشمن را نیز به منطقه ۱ کشانده و خودمان با تعیین لبه آشوب، ابتکار عمل را در دست داشته باشیم یا چون هدف دشمن ورود ما به این منطقه است وضعیت کلی را به ۳ ببریم و از ۳ به ۲ حرکت کنیم؟ تصمیم دوم اتخاذ میشود.
@Muhallel
🐝 دشمن اما به #دسته_زنبورها پایبند است.
🔹 در حمله یک دسته زنبور به یک فرد نمی توان برای هیچ یک از زنبورها نقش مجزا و سرنوشت سازی قائل شد بلکه برایند کلی حمله جمعی زنبورها از همه جهت هاست که فرد را مستاصل می کند و امکان یک واکنش دفاعی منسجم و منطقی را از وی سلب می کند. در این حالت تاثیر محرک های متعدد و هم زمان انسجام شناختی / روانی حریف را برهم زده و او را مدام وادار به از سرگرفتن های چرخه های ناتمام تصمیم سازی اش می کند و در نهایت باعث قفل شدن کل فرایند می شود.
🔸 دسته زنبورها اینبار متمرکز بر حزب الله اجرا میشود. پیجرها منفجر میشوند، ۲۴ ساعت بعد بیسیمها و سایر دستگاههای الکترونیکی، ۴۸ ساعت بعد با بمباران وسیع جنوب، ۱ میلیون آواره راهی بیروت شده و ۴۸ ساعت بعد از راس تا ذیل فرماندهی رضوان هدف قرار میگیرد. یک هفته بعد نیز مقر اصلی فرماندهی حزب نیز بمباران شده و میشود آنچه نباید میشد.
🔹 اکنون ابتکار عمل و صحنه به طور کامل به سود دشمن است پس ما نیز باید دستههای زنبور را راهی کنیم.
🔸 سه روز بعد، طی ۴ ساعت، اولین عملیات خیبر حزبالله آغاز شده، به عملیات استشهادی تلآویو پیوند خورده و وعده صادق ۲ اجرا میشود.
🔹 با این سه عملیات مسیر آب تغییر و سدی در برابر نتانیاهو ایجاد شده که فرصت تنفس و تجدید قوا میدهد. این عملیاتهای نظامی و امنیتی با پیوست سیاسی و تبلیغاتی چند روز بعد همراه است؛ نماز جمعه نصر و گسیل مقامات ایرانی به بیروت باعث تجدید روحیه مقاومت شده و جنگ شناختی حریف را مسدود میکند. امری که باعث آغاز ضربات زمینی و تعمیق سلسله عملیات خیبر در حیفا، خوابگاه سربازان اشغالگر و قیساریه میشود. *در این قسمت نکتهای وجود دارد که در بررسی وعده صادق ۳ بدان خواهیم پرداخت.
○ از این نقطه تا سقوط سوریه برای همه واضح و مبرهن است و بارها گفته شده و اگر نیاز باشد روزی به شکل دقیقتر خواهیم پرداخت. حال فرصت پرداختن به وضعیت فعلی و آینده است.
@Muhallel
4⃣ احیاء
🔹 هدف ما چه بود؟ عقب راندن، محاصره و مهار رژیم صهیونیست. اکنون چه شده؟ دشمن پس از ۲۰ سال از لاک تدافعی خارج شد، دهها کیلومتر در اراضی سوریه پیشروی کرد، اشغالگری در لبنان را حفظ کرد، اکنون با خیال آسوده از کریدور داوود و اتصال به کردستان عراق سخن میگوید، گاه و بیگاه از زدنِ برنامه هستهای ایران سخن میگوید و در عمل به دنبال کرانه باختری کردن لبنان، سوریه، عراق، ایران و یمن با تهدید الگوی غزه است. راه چیست؟ ریختن آتشباری بر اراضی اشغالی.
🔹 اکنون تقسیم کار میان مقاومت اینگونه است: یمن و فلسطین آتش میریزند، ایران و حزبالله اِسناد تجهیزاتی - اطلاعاتی میکنند.
🔹 یمن به مثابه ترمزی، جلوی توسعه رژیم را گرفته و به مثابه سدی در برابر نتانیاهویی که بیپروا جلو میآمد عمل میکند.
🔹 کرانه باختری و غزه نیز الگوی دشمن را تخریب میکنند. وقتی میخواهند سوریه و لبنان و ... تبدیل به مدل کرانه باختری و غزه شوند، باید کرانه باختری و غزه را از مدل بودن انداخت.
🔹 اما ایران و حزبالله در شرایطی باید یمن و غزه را پشتیبانی کنند که به طور کلی ۴ ماموریت مشترک دارند.
حزبالله
۱. پشتیبانی از محور: حزبالله شاید خود دیگر نتواند آتش بریزد اما میتواند اطلاعات بدهد، تجهیزات برساند و با تهدیدات پاسخ به نقض آتشبس، دشمن را به عقب براند. حزب الله در حالی که خود باید برنامه جامع بازسازیاش را به جلو ببرد، باید یمن و غزه را ساپورت کرده و بخش مهمی از برنامه سوریه را به پیش ببرد.
۲. بازسازی خود: بحثهای متنوعی در خصوص شیوه بازسازی حزبالله وجود دارد. این بازسازی صرفاً در بازگرداندن و بازیابی نیروها، دریافت تجهیزات جدید و ساخت گروههای جدید نیست بلکه یک بازنگری در استراتژیها و سیاستهاست. ترکیبی از ضربات دردناکِ تا حمایت غیرعلنی. توجه به سیاست داخلی بیشتر خواهد شد
۳. پرونده ریاست جمهوری و سیاست داخلی: حزب در سیاست داخلی و حتی افکار عمومی لبنان وضعیتش مانند قبل نیست؛ به جز بازسازی خود تشکیلات نظامی، توجه به سیاست داخلی و لبنان اهمیت بالاتری خواهد یافت.
۴. خروقات آتشبس رژیم صهیونی: به طور کامل توضیح داده شد. تکمیل این نکته لازم است که اشغالگری، به مقاومت مشروعیت میدهد؛ پس باقی ماندن ارتش رژیم در خاک لبنان تحت شرایطی به نفع مقاومت است.
@Muhallel
🇮🇷 اما جمهوری اسلامی ایران نیز ۴ پرونده تقریبا مشابه دارد:
۱. اِسناد: وظیفه ما در ارسال تجهیزات جدید، تامین اطلاعاتی و طرح بازسازی جدید گروهها و ایجاد گروههای جدید دو چندان است. رحمت خدا بر مجاهدان گمنام این عرصه.
۲. بازسازی: کشوری که این حجم ناترازی در حوزههای مختلف دارد قطعاً امکان کنشگری موثر و گسترده نیز نخواهد داشت. دولت یکسری طرحهایی دارد که همگی وابسته به دهها متغیر هستند. البته اکثر این طرحها حول آزادسازیها هستند که کارشناسان اقتصادی باید در این خصوص اظهار نظر کنند. اینکه برخی پروندههای خاک خورده باز شده و البته رویکردهای جدید مذاکراتی وجود دارد. مهمترین تغییر، حل پرونده هر کشور جداگانه است. آخر این هفته رئیس جمهور قرار است قرارداد راهبردی با روسیه را امضا کند و این روند تحویل تجهیزات نظامی و سایر همکاریها را متحول میکند. تلاش برای اجرایی شدن قرارداد ۲۵ ساله چین از سوی راس حاکمیت و همچنین آغاز مذاکرات با اروپا از دوشنبه. مذاکره با آمریکا نیز در مرحله مذاکره برای مذاکره است. در این نیز همه مسائل بررسی خواهد شد.
۳. ارتقاء قدرت نظامی و امنیتی: باگهای امنیتی باید شناسایی و رفع شوند. در این مدت نیز اتفاقات شگرف و مهمی رخ داده که در صورت لزوم نهادهای مربوطه اطلاع خواهند داد. اما ما در حوزه قدرت نظامی به سمت بازدارندگی مستقیم میرویم؛ این امر دلایل مشخصی دارد. ما اکنون در حوزه تولید تسلیحات به سطوح مشخصی رسیدهایم که امکان بازدارندگی کامل از سوی خودِ ما وجود دارد. رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۹ محل رونمایی بخش کوچکی از این دستاوردهاست. این ادامه دارد.
۴. پرونده یک پاسخ: در خصوص وعده صادق ۳، استدلالات مشخصی وجود دارد. در حوزه فنی، در آفند، ما باید حملهای انجام دهیم که دقت، سرعت و حجم تخریب بیشتری داشته باشد. در حوزه پدافند باید به سطحی برسیم که خسارات شب ۵ آبان دیگر رخ ندهد. در حوزه اقتصادی و سیاسی این نگرانی جدی وجود دارد که پاسخ بلافاصل ما، منجر به یک پینگ پنگ میان ایران و اسرائیل شود و توان و ظرفیت ما را بسوزاند که فقط یک مورد آن، زدن زیرساختهای انرژی است که در این فصل و وضعیت، پیامدهای نامشخصی دارد. پس فرمت وعده صادق باید یک عملیاتی باشد که پیش از اجرا، امتیازگیر باشد و هنگام اجرا تغییر دهنده معادلات. در هر سه وعده، بحث آتشبس در لبنان و غزه مطرح شد. پیش از آتشبس در لبنان، تحرکات موشکی کشور، موجب پذیرش آتشبس در تلآویو شد. وعده ۲ در میانه یک طرح عملیاتی جهت تغییر صحنه صورت گرفت. پس استدلال این است که فرمت وعده صادق باید نه یک تک عملیات نظامی که در راس یک طرح جامع در زمان مناسب قرار گیرد که بیشترین تاثیر را از حیث سیاسی و نظامی و استراتژیک داشته و کمترین خسارات مادی و سیاسی را وارد سازد. البته که باید اهرم شود و در مذاکرات مختلف از آن بهره برد. اینکه گفته میشود در رزمایش اجرا میشود نیز بستگی دارد. وقتی زمان رزمایش ۲ ماه اعلام میشود یعنی ما دو ماهِ سخت و پرچالش پیش رو داریم که کل نیروهای مسلح باید در آمادهباش عملیاتی باشند. حال میدان، زمان و سیاست تعیین میکنند که مثلا امشب حمله پیشدستانه کنیم، کل حمله را لغو کنیم یا اصلا امشب باید از خود دفاع کنیم و سپس پاسخ دهیم!
@Muhallel
مُحَلِّل
اکنون تاریخ جدید تعیین کنندهای در تحولات لبنان وجود دارد؛ پنجشنبه ۲۰ دی. در این روز قرار است بالا
بالاخره پنجشنبه سرنوشتساز رسید و امروز جلسه پارلمان برگزار میگردد و اگر اتفاق خاصی در این چند ساعت رخ ندهد، ژنرال جوزف عون به عنوان رئیس جمهور لبنان انتخاب خواهد شد.
در این مدت یک جنبش دیپلماتیک آمریکایی - سعودی - فرانسوی برای انتخاب عون وجود داشت.
هر سه کشور نیز به دنبال منافع خاص خود از قِبَل انتخاب عون هستند که برقراری توازن، اصلاحات، تقویت ارتش در برابر حزبالله و ایجاد دریچه نفوذ برای احیای نقش خود از جمله این موارد است.
حزب الله و امل نیز همانگونه که در کنارهگیری سلیمان فرنجیه مشخص بود، مشکلی با عون ندارند اما به دنبال ضمانتهایی هستند که وی علیه موجودیت آنها اقدام نکند.
همانطور که قبلا گفتیم حزب الله اساساً به دنبال تغییر تاکتیک و استراتژیهای خود است و اهمیت به وضعیت سیاسی و همچنین در اولویت بودن لبنان از جمله این تغییرات خواهد بود.
اتفاقات اخیر البته شکستی برای جعجع هم است که به دنبال تعویق انتخاب رئیس جمهور تا ورود ترامپ به کاخ سفید، حمله آمریکا و اسرائیل به ایران و رسیدن خودش به کاخ بعبدا بود.
@Muhallel
مُحَلِّل
مطابق اخبار فوق، سردار قاآنی در دو سفری که در مدت کوتاه اخیر به عراق داشته، از فصائل عراقی خواسته تا به دستورات و الزامات دولت تبعیت کنند و فعالیت نظامی خود را نیز متوقف کنند.
البته هدف، تقویت مقاومت و ایجاد هماهنگی کامل تهران و بغداد علیالخصوص در پرونده سوریه و ایستادگی در برابر بازگشت داعش است.
جمهوری اسلامی ایران دیگر نمیخواهد متحدین خود به مسلخی بروند که دلخواه دشمنان است؛ آن هم وقتی که رژیم صهیونی در کمین هجوم به عراق است.
@Muhallel
قبلا نیز گفته شد که اگر بخواهیم وعده صادق ۳ را اجرا کنیم، پاسخ احتمالی رژیم نیز از حیث حجم و نقاط هدف بیشتر خواهد بود پس بالتبع عملکرد پدافند ما نیز باید برتر از شب ۵ آبان عمل کند.
رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹ محل آزمایشات مهمی است.
در یک سناریو، حدود ۸۰ تیر انواع بمب و موشک و پهپاد همزمان به هدفی شلیک شد که پدافند نیروی هوافضا همگی را رهگیری و منهدم کرد.
@Muhallel
نمیتوانید مقاومت لبنان را دور بزنید!
در دور اول، حزبالله و جنبش امل تصمیم گرفتند به نامزد خاصی رای ندهند و برگ سفید به صندوق بیاندازند، تا زمانی که تعهدات مشخصی از سوی فرمانده ارتش، جوزف عون، و نمایندگان سعودی، آمریکایی و فرانسوی در مورد مدیریت کشور در مرحله آینده، بازسازی، تشکیل دولت، وزارت مالیه، استراتژی دفاعی و نام فرمانده آینده ارتش دریافت کنند. فشارهای بینالمللی برای وادار کردن آنها به پیشبرد این روند بدون توافق و معامله، به نتیجه نرسید. تمامی اظهارات غیر از این صرفاً برای انحراف افکار عمومی است. تصمیم دور اول برای رساندن این پیام به همه بود که هیچ رئیسجمهوری بدون موافقت ما انتخاب نخواهد شد. پس از ارائه تعهدات و توافق، فرمانده ارتش به عنوان رئیسجمهور انتخاب خواهد شد.
پیشبینی میشد جوزف عون ۷۶ رأی کسب کند، اما تنها ۷۱ رأی به دست آورد و پنج رأی از دست داد. این مسئله نشان میدهد که تنظیم اعداد معانی خاصی دارد.
نمایندگان بینالمللی با فشار، نامزد خود را بر همه تحمیل کردند، اما در عین حال با این دوگانه (حزبالله و امل) مذاکره کردند. چهار جلسه با مشاور سعودی، یزید بن فرحان، برگزار شد که آخرین آن بامداد روز گذشته با علی حسن خلیل بود و سپس امروز، دو ساعت پیش از جلسه، در پارلمان برگزار شد. همچنین دیداری میان این دوگانه و فرمانده ارتش صورت گرفت. نتیجه این دیدار این بود که میتوانید با ما گفتگو کنید، اما نمیتوانید ما را دور بزنید.
در نهایت، با وجود همه فشارها و کشمکشها، تصمیم نهایی درباره پرونده رئیسجمهور با حزبالله و امل بود. وزارت مالیه در اختیار این دوگانه باقی خواهد ماند و عربستان سعودی نیز با تضمینهایی متعهد به بازسازی کشور شده است. در دور دوم، جوزف عون به عنوان رئیسجمهور انتخاب خواهد شد.
✍ حسین کازرونی