💠وَعِفَّتُهُ عَلَى قَدْرِ غَیْرَتِهِ
🔹«عفت هر کس به اندازه غیرت اوست»
✍غیرت به معناى حفظ ارزش هاى مربوط به خود و جلوگیرى از تجاوز دیگران به حریم اوست که غالباً در عرف ما در امور ناموسى به کار مى رود. بدیهى است کسى که نسبت به نوامیس خود غیرت دارد هرگز حاضر نمى شود به نوامیس دیگران چشم خیانت بدوزد، بنابراین هر اندازه غیرت انسان بیشتر باشد عفت او هم بیشتر خواهد بود.گرچه عفت و غیرت هر دو غالباً در عرف امروز ما بیشتر در مسائل ناموسى به کار مى رود; ولى از نظر ارباب لغت و علماى اخلاق، هر دو معنایى وسیع دارند: «عفت» به معناى خوددارى و حالت انزجار از ملاحظه صحنه هاى زشت و «غیرت» هرگونه اهتمام و دفاع از حقوق الهى و انسانى خویش است
📙#حکمت_47
🔶 @Nahj_Et
♨️حوادث بعد از مرگ
📿ثُمَّ أُدْرِجَ فِي أَکْفَانِهِ مُبْلِساً،وَجُذِبَ مُنْقَاداً سَلِساً، ثُمَّ أُلْقِيَ عَلَى الاَْعْوَادِ رَجِيعَ وَصَب، وَ نِضْوَسَقَم، تَحْمِلُهُ حَفَدَةُ الْوِلْدَانِ، وَ حَشَدَةُ الاِْخْوَانِ، إِلَى دَارِ غُرْبَتِهِ، وَ مُنْقَطَعِ زَوْرَتِهِ وَ مُفْرَدِ وَحْشَتِهِ
🟤پس از مرگ او را مأیوس وار در کفن پیچانده، در حالى که تسلیم و آرام است، بر مى دارند، و بر تابوت مى گذارند. خسته و لاغر به سفر آخرت مى رود، که فرزندان و برادران او را به دوش کشیده تا سر منزل غربت، آنجا که دیگر او را نمى بینند، و آنجا که جایگاه وحشت است، پیش مى برند.
✍آرى! نخست، آخرين لباس را بر اندام او مى پوشانند; لباسى که از تشريفات و زرق و برق لباس هاى دنيا - که روزها و گاه هفته ها براى تهيّه آن زحمت مى کشيدند و با بهاى سنگينى تهيّه مى شد - کاملا دور است حرکت دادن او، به وسيله تابوت به سوى آرامگاه هميشگى اش صحنه تکان دهنده ديگرى است. نه از خود اراده اى دارد، نه پيشنهاد و اعتراضى! به هر کجا که ببرندش، تسليم است و در هر جا دفنش کنند، کاملا مطيع! پيکرى که گاهى ماه ها يا سال ها در زير ضربات بيمارى هاى گوناگون فرسوده شده; حتّى در روزهاى بازپسين حياتش توان و قدرت و حرکتى نداشت; تا چه رسد به بعد از مرگش.
📙#خطبه_83
🔶 @Nahj_Et
💠مؤمن همیشه خندونه
🔹 انسان مؤمن اگه هزارتا غصّه هم داشته باشه، طوری رفتار میکنه که دیگران متوجّه نشن؛ برای او آرامشِ همنوعش خیلی اهمیت داره.
💎 امیرالمؤمنین حضرت علی علیهالسّلام فرمودند:
«اَلمُؤمِنُ بِشرُهُ فِي وَجِهِهِ وَ حُزنُهُ فِي قَلبِهِ.»
🔻شادی مؤمن در چهره او، و اندوهش در دل او است.
(نهج البلاغه، #حکمت_333.)
🔶 @Nahj_Et
35.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 از حضرت امیر(ع) در نهج البلاغه آمده:
چنانچه از حیوان به عنوان مرکب استفاده شد، نباید آن را خسته کرد.
ایشان در ادامه بر رعایت عدالت میان حیوانات نیز تأکید می کند: «میان آن شتر مرکوب و سایر شتران عدالت را برقرار ساز و شتر خسته را آسوده گردان و آن را که کمتر آسیب دیده یا از رفتن ناتوان گردیده آرام ران.»
🎙حجت الاسلام والمسلمین ارسطا
🔶 @Nahj_Et
🪐بازگشت به ارزشهاى جاهلى بعداز رحلت پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله
🌐حَتَّى إذَا قَبَضَ اللهُ رَسُولَهُ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ رَجَعَ قَوْمٌ عَلَى الاَْعْقَابِ وَغَالَتْهُمُ السُّبُلُ وَاتَّکَلُوا عَلَى الْوَلاَئِجِ وَ وَ صَلُوا غَيْرَ الرَّحِمِ وَهَجَرُوا السَّبَبَ الَّذِي أُمِرُوا بِمَوَدَّتِهِ
🔴تا آن كه خدا پيامبرش را نزد خود برد (افسوس) كه گروهى به گذشته جاهلى خود بازگشتند و با پيمودن راه هاى گوناگون به گمراهى رسيدند و به دوستان منحرف خود پيوستند و از دوستى با مؤمنان بريدند كه به آن امر شده بودند
✍ بازگشت به عصر جاهليّت و زنده کردن ارزشهاى آن زمان است که با نهايت تأسف پس از پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله در جامعه اسلامى ظاهر شد ناصالحان پُستهاى مختلف جامعه را در اختيار گرفتند و صالحان کنار گذارده شدند و دنياپرستى آشکار گشت و بيت المال اسلامى که به همه تعلق داشت تدريجاً در اختيار قشر خاصى قرار گرفت
جمله «غَالَتْهُمُ السُّبُلُ» اشاره به اختلاف آرايى است که پس از پيامبر صلى الله عليه وآله به وجود آمد و بسيارى از افراد محکمات اسلام را مطابق سليقه شخصى خود و منافع خويش تفسير کردند و اين کار موجب گمراهى بسيارى از مردم شد ، همان گمراهى که امام عليه السلام از آن به هلاکت تعبير فرموده است و جمعى از مسلمانان محرم اسرار خود را از بيگانگان و منافقان انتخاب کردند
📙#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
حکمت 193 نهج البلاغه.mp3
5.45M
🔔 مراحلخودسازی
🌟مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ رَبِحَ وَ مَنْ غَفَلَ عَنْهَا خَسِرَ وَ مَنْ خَافَ أَمِنَ وَ مَنِ اعْتَبَرَ أَبْصَرَ وَ مَنْ أَبْصَرَ فَهِمَ وَ مَنْ فَهِمَ عَلِمَ🌟
🔹 کسی ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺣﺴﺎﺏ ﻛﺸﺪ، ﺳﻮﺩ می ﺑﺮﺩ
🔸ﻭﺁﻥﻛﻪ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﻏﻔﻠﺖ ﻛﻨﺪ، ﺯﻳﺎﻥ می ﺑﻴﻨﺪ
🔹 ﻭ کسی ﻛﻪ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺑﺘﺮﺳﺪ ﺍﻳﻤﻦ ﺑﺎﺷﺪ
🔸ﻭ کسی ﻛﻪ ﻋﺒﺮﺕ ﺁﻣﻮﺯﺩ ﺁﮔﺎهی ﻳﺎﺑﺪ
🔹 ﻭ ﺁﻧﻜﻪ ﺁﮔﺎهی ﻳﺎﺑﺪ می ﻓﻬﻤﺪ
🔸ﻭ ﺁﻥ ﻛﻪ ﺑﻔﻬﻤﺪ ﺩﺍﻧﺶ ﺁﻣﻮﺧﺘﻪ ﺍﺳﺖ.
📚 #حکمت_208 نہج البلاغہ
🔶 @Nahj_Et
💢 مقابله به مثل در برابر دشمن
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 ردُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ، فَإِنَّ الشَّرَّ لَا يَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّر.
🔹سنگ را از همانجا كه آمده بازگردانيد، چراكه شر و بدى را جز با (همان) شر و بدى نمى توان دفع كرد.
📚 حکمت 314 نهج البلاغه
✍️ مقابله به مثل یک تاکتیک جنگی است وقتی دشمن به خاک کشور حمله می کند با هر وسیله ای که برای سرکوب ما استفاده می کند باید مثل وسیله خودش جوابش داد.
امام علی (علیه السلام) مثال به سنگ می زند ولی کاربرد کلامش بسیار وسیع و جامع است این ساده لوحی است که از طرف دشمن حربه ای پرتاب شود و ما از باب ترحم بگوییم که عکس العمل نشان نمی دهیم.
#حکمت_314
🔶 @Nahj_Et
🔰جهاد تبیین در نهج البلاغه
✅دستور مولا به جهاد تبیین در بستر شهادت
اللَّهَ اللَّهَ فِي الْجِهـــَادِ بِأَمْوَالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ أَلْسِنَتِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
خدا را خدا را، که در جهاد با مال و جان و زبان خويـش در راه خداوند کوتاهى نکنيد، (و از هر سه وسيلهدر اين راه بهره گيريد)
نهجالبلاغه #نامه_47
🔶 @Nahj_Et
🟣 دنیای حرام در کلام مولا
امیرالمومنین علی علیه السلام:برابر دنیا خویشتن دار و برابر آخرت دلباخته باشید. آن کس را که تقوا بلند مرتبت کرد خوار نشمارید، و آن را که دنیا عزیزش کرد گرامی ندارید. برق درخشنده دنیا شما را خیره نکند، و سخن ستاینده دنیا را نشنوید. به دعوت کننده دنیا پاسخ ندهید، و از تابش دنیا روشنایی نخواهید، و فریفته کالاهای گران قدر دنیا نگردید.
همانا برق دنیای حرام بی فروغ است، و سخنش دروغ، و اموالش به غارت رفتنی، و کالاهای آن تاراج شدنی است.
آگاه باشید! دنیای حرام چونان عشوه گر هرزه ای است که تسلیم نشود، و مرکب سرکشی است که فرمان نبرد، دروغگویی خیانتکار، ناسپاس حق نشناس، دشمنی حیله گر، پشت کننده ای سرگردان، حالاتش متزلزل، عزّتش خواری، جدّش بازی و شوخی، و بلندی آن سقوط است.
📚 نهج البلاغه، #خطبه_191
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
حکمت 199 - نكوهش اوباش
❇️ وَ قَالَ عليهالسلام فِي صِفَةِ اَلْغَوْغَاءِ هُمُ اَلَّذِينَ إِذَا اِجْتَمَعُوا غَلَبُوا وَ إِذَا تَفَرَّقُوا لَمْ يُعْرَفُوا وَ قِيلَ بَلْ قَالَ عليهالسلام
🌺و درود خدا بر او، فرمود: (در تعريف جمع اوباش، فرمود) آنان چون گرد هم آيند پيروز شوند، و چون پراكنده شوند شناخته نگردند. (و گفته شد كه امام فرمود)
❇️هُمُ اَلَّذِينَ إِذَا اِجْتَمَعُوا ضَرُّوا وَ إِذَا تَفَرَّقُوا نَفَعُوا فَقِيلَ قَدْ عَرَفْنَا مَضَرَّةَ اِجْتِمَاعِهِمْ فَمَا مَنْفَعَةُ اِفْتِرَاقِهِمْ فَقَالَ
🌺آنان چون گرد هم آيند زيان رسانند، و چون پراكنده شوند سود دهند. (از امام پرسيدند: چون اوباش گرد هم آيند زيان رسانند را دانستيم، امّا چه سودى در پراكندگى آنان است، فرمود)
❇️يَرْجِعُ أَصْحَابُ اَلْمِهَنِ إِلَى مِهْنَتِهِمْ فَيَنْتَفِعُ اَلنَّاسُ بِهِمْ كَرُجُوعِ اَلْبَنَّاءِ إِلَى بِنَائِهِ وَ اَلنَّسَّاجِ إِلَى مَنْسَجِهِ وَ اَلْخَبَّازِ إِلَى مَخْبَزِهِ
🌺صاحبان كسب و كار، و پيشه وران به كارهاى خود باز مىگردند، و مردم از تلاش آنان سود برند، بنّا به ساختن ساختمان، و بافنده به كارگاه بافندگى، و نانوا به نانوايى روى مىآورد.
📙نهج البلاغه #حکمت_199
🔶 @Nahj_Et
#شرح_حکمت_۲۲۱
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨بِئْسَ الزَّادُ إِلَى الْمَعَادِ الْعُدْوَانُ عَلَى الْعِبَادِ
💠 «بدترين توشه براى آخرت ستم بر بندگان (خدا) است»
✍مى دانیم دنیا سرایى است که همگان از آن براى رفتن به سوى آخرت توشه بر مى دارند و هر کسى به فراخور حال و اعمال خود توشه اى تهیه مى بیند.
🔹گروهى ظلم و ستم بر بندگان خدا را توشه این سفر سرنوشت ساز قرار مى دهند که به گفته امام(علیه السلام) بدترین توشه هاست زیرا گناهانى که جنبه معصیت الله دارد و یا به تعبیر دیگر ظلم بر خویشتن است با توبه آمرزیده مى شود و حتى بدون توبه امید عفو الهى و شفاعت درباره آن وجود دارد ولى آنجا که پاى ظلم بر دیگران به میدان مى آید نه با آب توبه شسته مى شود و نه با عنایت شفاعت و جز با رضایت صاحب حق نجات از عواقب آن ممکن نیست و به همین دلیل امام(علیه السلام) آن را بدترین زاد و توشه قیامت شمرده است.
📙 #حکمت_۲۲۱
🔶 @Nahj_Et
🌸🍃🌸🍃
🍃
💎سپاس خداوندی را که سخنوران از ستودن او عاجزند و حسابگران از شمارش نعمت های او ناتوان و تلاشگران از ادای حق او درمانده اند.
خدایی که افکار ژرف اندیش ذات او را درک نمی کند و دست غواصّان دریای علوم به او نخواهد رسید.
پروردگاری که برای صفات او حدّ و مرزی وجود ندارد و تعریف کاملی از آن نمی توان داشت
برای خدا وقت معینی وجود ندارد ، او مخلوقات را با قدرت خود آفرید و به رحمت خویش بادها را به حرکت درآورد و به وسیله کوه ها اضطراب و لرزش زمین را به آرامش تبدیل کرد
📙#خطبه_1
🔶 @Nahj_Et
حکمت 16-تَذِلُّ الْأُمُورُ لِلْمَقَادِیرِ حَتَّى یَکُونَ الْحَتْفُ فِى التَّدْبِیرِ.mp3
3.09M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 دستورالعملی برای خوشنویسی
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 و قَالَ (علیه السلام) لِكَاتِبِهِ عُبَيْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِي رَافِعٍ: أَلِقْ دَوَاتَكَ، وَ أَطِلْ جِلْفَةَ قَلَمِكَ، وَ فَرِّجْ بَيْنَ السُّطُورِ، وَ قَرْمِطْ بَيْنَ الْحُرُوفِ، فَإِنَّ ذَلِكَ أَجْدَرُ بِصَبَاحَةِ الْخَطِّ.
🔹امام عليه السلام به كاتب خود، عبيدالله بن أبى رافع فرمود: مركّب دوات خود را با گذاشتن ليقه در آن تنظيم كن و شكاف نوك قلمت را طولانى نما وميان سطرها فاصله بينداز و فاصله بين حروف را كم كن كه اين به جلوه وزيبايى خط مى افزايد.
📚 #حکمت_315 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💠فتنۀ داخلی
🔹فتنۀ خودی و فتنۀ داخلی همیشه سختتر است. دیدید امیرالمؤمنین علیه السلام جلوی کفار شمشیر میکشید؛ اما این جانورهایی که مسلمان بودند، دست مولا را بسته بودند. این حقیقت است. امروز دست دشمن از داخل آستین خودِ ما درمیآید؛ هوشیار باشیم.
🔸در جنگ صفین، اکثریت سپاه امیرالمؤمنین علوی بودند؛ یعنی شیخین (خلیفۀ اول و خلیفۀ دوم) را قبول داشتند، منتها میگفتند امیرالمؤمنین در جریان قتل عثمان نقشی نداشته است. سپاهِ مقابل، عثمانی بودند.
🔹معاویه در خلال جنگ، نامهای به امیرالمؤمنین نوشت: «ای علی به خاطر داری که شیخین تو را همچون شتران، برای بیعت میکشاندند و میبردند؟» چرا این را نوشت؟ که حضرت علی برگردد و به شیخین توهین کند، بعد معاویه این را سند کند و ببرد به سپاه امیرالمؤمنین نشان بدهد و بگوید که ببینید علی چه میگوید! تا سپاه حضرت علی ریزش کند. امیرالمؤمنین اینجا سکوت میکند و میفرمایند: «خواستی خار کنی اما ستودی. اینکه کسی مظلوم واقع شود عیبی بر او نیست.»(نهج البلاغه، نامۀ ۲۸) حضرت بازی نمیخورد.
🔸آیا امروز اینطور نیست که آنها فحش بدهند که ما هم فحش بدهیم؟ کسانی که در این بازی شرکت میکنند شیعۀ معاویه هستند، شیعۀ علی نیستند. شیعیان علی کَیِّس و زرنگ هستند، ششدانگ هستند، به وقت حرب و محاربه، هیچکس نمیتواند جلوی آنها را بگیرد و به وقت مصلحتاندیشی و حکمت، آرام مینشینند.
نهج البلاغه #نامه_28
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از قاصدک
💜 دیگه نگران نباش که اعتماد به نفست کمه
و به خودسازی و آرامشت نمیرسی
برای دیدن آموزش های #رایـــگان
اینجــــــــــــــــــــــا کلیــــــــــــــــــــــک کن
تا توی کانال عضو بشـی😍🌱
💜 بهت یاد میدم به نسخه ی بهتر خودت تبدیل بشی
و اعتماد به نفست رو بالا ببری و
جـــــــــــــذاب بشــــــــــی👑🌱
✅ کافیه روی لینک زیر ضربه بزنی👇
.
https://eitaa.com/joinchat/1634271298C2b479acc30
🌾🌰 رفت و آمد با خویشاوندان بی حجاب و اهل گناه
✅ اگر حضور در آن مجلس موجب ارتکاب گناه و یا تأیید آن باشد یا نهی از منکر متوقف بر خروج از آن مجلس یا شرکت نکردن در آن باشد، باید آن مجلس را ترک کرده و یا شرکت ننمایید و صله رحم متوقف بر مراوده و رفت و آمد نیست و با احوالپرسی و پیغام فرستادن از طریق تلفن یا نامه هم محقق میشود.[1]
🌾🌺 امیرالمومنین(علیهالسلام) می فرمایند: «همنشینی با هواپرستان فراموشخانه ایمان است.»
✅ تعبیر حضرت بسیار رسا و کامل میباشد؛ آری اینگونه معاشرتها فراموشخانه است؛ یعنی انسان آنقدر تحت تأثیر دوستان و معاشران بد قرار میگیرد که تا وقتی با آنها معاشرت دارد مثل این است که او را در فراموشخانه بردهاند و افکار و عقایدش در معرض فراموشی قرار میگیرد. [2]
✳️ منابع:👇
[1]. دفتر اطلاع رسانی امام خامنه ای
[2]. نهج البلاغه، #خطبه_86
🔶 @Nahj_Et
🔰به نام دین
#حدیث_روز
💠پیامبر اکرم (صل الله علیه وآله وسلم) به امیر المومنین امام علی (علیهالسلام)فرمودند: اُمّت اسلام، پس از من، به وسیله ثروت، دچار لغزش مىشوند و با دین خود، بر پروردگارشان منّت مىگذارند و با این حال، باز هم رحمت خداوند را آرزو مىکنند و خود را از عذاب او در اَمان مىدانند. این در حالى است که حرامِ خدا را با توسّل به توجیههاى ناصحیح، حلال مىشمارند؛ آنها به نام آب انگور، شراب مینوشند؛ و به نام هدیه، رِشوه میگیرند و به نام خرید و فروش، رِبا را جایز مىدانند.
📚 شرح نهج البلاغه ،ج9، ص205
🔶 @Nahj_Et
🟡شركاى اموال ما
📿لِكُلِّ امْرِيءٍ فِي مَالِهِ شَرِيكَانِ: الْوَارِثُ وَآلْحَوَادِثُ
🔮 «هر انسانى در اموالش دو شريك دارد: وارثان و حوادث»
🖊اشاره به اينكه افراد بخيل به چه مى انديشند؟ آيا تصور مى كنند اين اموال را با خود مى برند با اينكه از دو حال خارج نيست: يا به وسيله حوادث و پيش آمدهاى روزگار ازقبيل ورشكست شدن در تجارت ، ربوده شدن به وسيله سارقان ، سيل و آتش سوزى و امثال آن بر باد مى رود و يا در صورت مصون ماندن از حوادث به دست وارث مى رسد.
وارثى كه غالبآ دلش به حال صاحب مال نسوخته و آن را تملك مى كند و از آن براى منافع خود و عيش و لذت بهره مى گيرد بى آنكه به فكر صاحب اصلى مال باشد.
📙 #حکمت_335
🔶 @Nahj_Et