فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
#امیرالمومنین_علیه_السلام :
🔸 با مردم چنان معاشرت كنيد كه اگر بميريد بر شما بگريند و اگر زنده باشيد [غايب شويد ]مشتاق ديدن شما باشند.
🔹 خالِطوا النّاسَ مُخالَطَةً إن مِتُّم مَعَها بَكَوا عَلَيكُم ، و إن عِشتُم (غِبتُم) حَنُّوا إلَيكُم .
📚 نهج البلاغه #حكمت_10
🔶 @Nahj_Et
امام علی علیه السلام در توصیف پیشوای حق- فرمود:
میدانید که شایسته نیست بخیل، بر ناموس، جانها، غنیمتها و احکام و پیشوایی مسلمانان، ولایت یابد تا در مالهای آنان، حریص گردد،؛
و نه نادان تا به نادانی خویش، مسلمانان را به گمراهی بَرَد و نه ستمکار، تا به ستم، عطای آنان را بِبُرَد؛ و نه بی عدالت در تقسیم مال، تا به گروهی ببخشد و گروهی را محروم سازد؛ و نه آن که به خاطر حکم کردن، رشوه ستاند تا حقوق را پایمال کند و آن را چنان که باید، نرساند و نه آنکه سنت را ضایع سازد و امت را به هلاکت در اندازد.
نهج البلاغه، #خطبه_131
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️امیرالمومنین علی علیه السلام:
☀️قَدْ كُنْتُ وَ مَا أُهَدَّدُ بِالْحَرْبِ وَ لَا أُرَهَّبُ بِالضَّرْبِ وَ أَنَا عَلَي مَا قَدْ وَعَدَنِي رَبِّي مِنَ النَّصْرِ
💠تا بوده ام مرا از جنگ نترسانده، و از ضربت شمشیر نهراسانده اند، من به وعده پیروزی كه پروردگارم داده است استوارم.
📚 نهج البلاغه،#خطبه_174
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🔴 نتیجۀ شکر و دعا و توبه
💠خدا در شكرگزارى را بر بنده اى نمى گشايد كه در فزونى نعمت ها را بر او ببندد،
و در دعا را بر روى او باز نمى كند كه در اجابت كردن را نگشايد،
و در توبه كردن را باز نگذاشته كه در آمرزش را بسته نگهدارد.
🎤حجت الاسلام #عالی
🔶 @Nahj_Et
💠 امام علی(عليه السلام) فرمود:
اى مردم! متاع دنيا همچون گياهان خشكيده «وباخيز» است بنابراين از چنين چراگاهى دورى كنيد. دل كندن از آن لذت بخش تر است از دل بستن و اعتماد به آن، و استفاده از آن به مقدار نياز بهتر است از جمع كردن و انباشتن ثروت آن. كسى كه از آن بسيار گردآورى كند محكوم به فقر و نيازمندى است و هر آن كس از آن بى نيازى جويد به آسايش و آرامش خود كمك كرده است. كسى كه زر و زيورهاى دنيا در نظرش شگفت انگيز باشد قلب او نابينا مى شود و آن كس كه عشق آن را به خداوند بى اهميت و افكندنش به گورستان براى دوستانش آسان است. (امام(عليه السلام) فرمود:) انسان مؤمن، تنها با چشم عبرت به دنيا مى نگرد، از مواهب آن به مقدار ضرورت بهره مى گيرد و آهنگ دلرباى آن را با بغض و نفرت مى شنود. هرگاه گفته شود فلان كس توانگر شد (ديرى نمى پايد كه) گفته مى شود بدبخت و بى نوا گشت و هرگاه مردم از فكر بقاى او (در اين جهان) شاد شوند (چيزى نمى گذرد كه) خبر مرگ او آن ها را محزون مى كند. اين حال دنياى آنهاست و هنوز روزى كه در آن به راستى غمگين و مأيوس شوند (روز رستاخيز) فرانرسيده است.
📚 نهج البلاغه #حکمت_367
🔶 @Nahj_Et
💠امام در پاسخ به سوالي درباره معناي «لاَ حَوْلَ وَ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللّهِ» چنين فرمود:
🍃ما در برابر خداوند با مالکيت او شريک نيستيم بلکه ما چيزي را مالک نيستيم حز آنچه او به ما تمليک کرده و هرگاه قدرتي يا مالي را به ما ببخشد -در حالي که او از ما به آن مال سزاوارتر است- ما را مکلف به وظايفي (درباره آن) فرموده و هرگاه آن را از ما پس گيرد تکليفش را نيز از ما برداشته است.
📚نهج البلاغه، #حکمت_404
🔶 @Nahj_Et
☀️امیر المومنین علیه السلام فرمودند:
🔸بار خداوندا!
بارانت را بر ما ببار،
و ما را مایوس برمگردان.
و با خشکسالی و قحطی نابود مفرما،
و با اعمال زشتی که بیخردان ما انجام دادهاند، ما را به عذاب خویش مبتلا مگردان.
ای مهربانترین مهربانها!
بار خداوندا!
به سوی تو آمدهایم از چیزهایی شکایت کنیم که بر تو پنهان نیست،
و این هنگامی است که سختیهای طاقت فرسا ما را بیچاره کرده،
و خشکسالی و قحطی ما را به ستوه آورده،
و پیشآمدهای سخت، ما را ناتوان ساخته،
و فتنههای دشوار کارد به استخوان ما رسانده است.
(نشر دهید)
📚 نهج البلاغه بخشی از #خطبه_143
🔶 @Nahj_Et
حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها:
أنَّى تُؤْفَكُونَ؟ وَ كِتَابُ اَللَّهِ بَيْنَ أَظْهُرِكُمْ، أُمُورُهُ ظَاهِرَةٌ، وَ أَحْكَامُهُ زَاهِرَةٌ، وَ أَعْلاَمُهُ بَاهِرَةٌ
شما را کجا به بیراهه می برند؟ درحالی که کتاب خدا (قرآن) میان شماست، امور قرآن آشکار است، احکامش درخشان است و نشانه های آن فروزنده.
(از خطبه فدکیه) - بحارالأنوار ج29 ص220
◼️ سالروز شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها بر شما تسلیت باد
🔶 @Nahj_Et
✅گروه سعادتمند در کلام مولای متقیان
✍️حضرت علی(ع) فرمودند: خوشا به حال آن کس که خود را کوچک میشمارد و کسب و کار او پاکیزه است و جانش پاک و اخلاقش نیکوست. آنچه مازاد بر مصرف زندگیاش را در راه خدا بخشش میکند و زبانش را از زیادهگویی بازمیدارد و آزار او به مردم نمیرسد و سنت پیامبر(ص) او را کفایت کرده، بدعتی در دین خدا نمیگذارد.
📚نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
#جانشین_خدا
🌹 قالَ امام علی علیه السلام: «هَجَمَ بِهِمُ العِلمُ عَلى حَقيقَةِ البَصيرَةِ، وباشَرُوا روحَ اليَقينِ وَ استَلانوا مَا استَعوَرَهُ المُترَفونَ و أَنِسوا بِمَا استَوحَشَ مِنهُ الجاهِلونُ و صَحِبُوا الدُّنيا بِأَبدانٍ أرواحُها مُعَلَّقَةٌ بِالمَحَلِّ الأَعلى، اُولئِكَ خُلَفاءُ اللّهِ في أرضِهِ وَ الدُّعاةُ إلى دينِهِ. آهِ ، آهِ شَوقاً إلى رُؤيَتِهِم. »
🌷امام علی علیه السلام فرمود: «در توصيف جانشينان خدا در زمين ـ : علم ، آنان را به حقيقتِ بصيرتْ كشانده است و با روح يقين، در آميختهاند و آنچه را نازپروردگان، دشوار ديدهاند، آنان، آسان يافتهاند، و با آنچه نادانان از آن رَميدهاند، اُنس گرفتهاند و در اين دنيا، با بدنهايى زندگى مىكنند كه روح آنها به جايگاه بَرين، تعلّق دارد. اينان، جانشينان خدا در زمينِ او هستند و دعوتگران او به سوى دينش. وَه ، وَه كه چه شوقى است مرا به ديدن ايشان!»
📚نهج البلاغة #الحكمة_147
🔶 @Nahj_Et
#شرح_حکمت_168
❣امير المومنين _عليه السلام _مى فرمايد :
✨الاَْمْرُ قَرِيبٌ وَالاِصْطِحَابُ قَلِيلٌ✨
💠«فرمان مرگ نزديك است و مدّت همراهى (با مردم و مواهب دنيا) كوتاه»
✍این حقیقتى است که همگان آن را مى دانیم و آثار آن را همه روز با چشم مشاهده مى کنیم; هر روز پیکر بى جان بعضى از دوستان یا غیر دوستان را مى بینیم که بر دوش دیگران به سوى آرامگاهشان حمل مى شود. جاى خالى بسیارى از دوستان و بستگان و عزیزان در میان ما نمایان است. قبور آنها در دسترس ماست: غالباً به زیارت قبورشان مى رویم و از همه برتر در صفحات تاریخ یاد نام آورانى را ملاحظه مى کنیم که در عصر خود چه قدرت و زندگى پرغوغایى داشتند;
✔️ ولى به سرعت همه پایان گرفت و چیزى جز استخوان هاى پوسیده آنها در زیر خاک و قصرهاى ویران شده شان باقى نمانده است. با این وصف غالباً گرفتار غفلتیم، به پایان زندگى خود نمى اندیشیم، توشه اى مناسب براى سفر پر خوف و خطر آخرت فراهم نمى سازیم.
🔶 @Nahj_Et
💠 امام علی عليه السلام به شخصى كه در حضور او (از روى غفلت و بى خبرى) استغفرالله گفت، نهیبی زد و فرمود آيا مى دانى استغفار چيست؟
🔰 استغفار مقام بلند مرتبه گان است و واژه اى است كه بر شش معنا اطلاق مى شود (مراحل شش گانه اى دارد):
🔹 نخست پشيمانى از اعمال گذشته، دوم تصميم بر ترك هميشگى آن ها در آينده. سوم اين است كه حقوقى را كه از مردم ضايع كرده اى به آن ها بازگردانى تا به هنگام ملاقات پروردگار (به هنگام مرگ يا محشور شدن در قيامت) حق كسى بر تو نباشد و چهارم اين كه هر واجبى كه از تو فوت شده است حق آن را ادا كنى (و قضاى آن را به جاى آورى). پنجم، گوشت هايى را كه براثر حرام بر اندامت روييده با اندوه بر گناه آب كنى تا چيزى از آن باقى نماند و پوست به استخوانت بچسبد و گوشت تازه در ميان آن ها برويد و ششم آن كه به همان اندازه كه لذت و شيرينى گناه را به جسمت چشانده اى زحمت و مرارت طاعت را نيز به آن بچشانى.
👈 پس از انجام اين مراحل مى گويى: استغفر الله.
📚 نهج البلاغه، #حکمت_417
🔶 @Nahj_Et