🔹قَالَ علیه السلام مَا شَکَکتُ فِی الحَقّ مُذ أُرِیتُهُ
🔹(درباره ی حق از وقتی که آن را شناخته ام تردیدی به خود راه نداده ام). کسی که زمینه ی دریافت و درک حق را دارد، همچون علی (علیه السلام) و استادی چون پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) در آماده سازی و تربیت او، با مدت طولانی همراهی وی با چنین استادی که امام (علیه السلام) داشت، محال است در امری که برهان آن را به چشم می بیند تردید کند و از حق محروم بماند.
📙شرح#حکمت_184
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص188
🔶 @Nahj_Et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام من خواستم بگم اتفاقا از وقتی کانالتون با تفاسیر همراه شده جذابتر شده.مچکرم
@Nahj_Et
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⏱ساعت: ۱۸:۰۱:۴۳
⏰تاریخ: چهارشنبه تیر ۱۴۰۲
🍃🌹قَالَ علیه السلام مَا کَذَبتُ وَ لَا کُذّبتُ وَ لَا ضَلَلتُ وَ لَا ضُلّ بیِ
🍃🌹(نه دروغ گفته ام و نه به من نسبت دروغ داده اند، نه گمراه شده ام و نه کسی را گمراه کرده ام). اما دروغ نگفتن و گمراه نبودن آن بزرگوار، به خاطر تربیت او از کودکی به راستگویی و اخلاق پسندیده است به حدی که این صفات برای او ملکه شده و دروغگویی و گمراهی را از وی دور می کند و او را از این صفات ناپسند باز می دارد. اما این که آن حضرت را دروغگو ندانسته اند در اخباری که از رویدادهای آینده و علم غیب به او نسبت داده اند و کسی به وسیله ی او گمراه نشده است از آن روست که خبردهنده ی آن اخبار معصوم، یعنی پیامبر (صلی الله علیه و آله) است، و عصمت با این دو مورد منافات دارد و مستلزم هدایت و عدم انحراف شخص راهنمایی شده است.
📙شرح#حکمت_185
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص189
🔶 @Nahj_Et
💠🔹قالَ علیه السلام لِلظّالِمِ الباَدیِ غَداً بِکَفّهِ عَضّةٌ
💠🔹(فردای قیامت شخص ستمگر انگشت ندامت به دندان گزد).نکته شايان توجه اين است که امام (عليه السلام) در اين جا ظالم را مقدم بر «بادى» کرده يعنى آن کسى که آغازگر ظلم است، از اين نظر که شخص دوم اگر مقابله به مثل کند ظلم نيست بلکه احقاق حقى است و اگر بيش از مقابله به مثل کند باز قبح و زشتى ظلم او به اندازه کسى که آغازگر ظلم است، نمى باشد و (غد) را کنایه از روز قیامت آورده است، و گزیدن دست را کنایه از پشیمانی در اثر کوتاهی در برابر امر خداوند، چنان که در آیه مبارکه آمده است: و یوم یعض الظالم علی یدیه. و هدف امام (علیه السلام) دور داشتن از ستمکاری است.
📙شرح#حکمت_186
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص190
🔶 @Nahj_Et
حکمت 140 نهج البلاغه .mp3
441.1K
🌸🍃🌸🍃
🍃
📚شرح و تفسیر #حکمت_140(کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین #محمدی_شاهرودی کارشناس برنامه های اعتقادی و معارف اسلامی
🎤بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
لظالم البادی رو اشتباه ترجمه کردی منظور آشکار کردن ظلم نیست
ظالم البادی یعنی کسی که ابتدای به ظلم کند.مثلا در جنگ،ابتدا اوجنگ راشروع کند،به همین علت هیچ گاه درجنگهای امیرالمومنین یاسیدالشهدا،آن بزرگواران آغازکننده ی جنگ نبودند.کسی که تیر اول را بزند او ظلم را آغاز کرده وروز قیامت انگشت حسرت بردهان گزد
✍️سلام مخاطب گرامی!
ضمن تشکر از دقت نظر شما، مطلب اصلاح شد
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🌺🍀🌼💐🌼🍀🌺
#حدیث_روز
#امام_حسین_علیه_السلام
إنّا أهلُ بَیتِ رَسولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) والحَقُّ فینا و بِالحَقِّ تَنطِقُ ألسِنَتُنا.
ما خاندان پیامبر خداییم، حق در میان ماست و زبان ما به حق گویاست.
📚 حكمتنامه امام حسین (ع)
جلد 1 صفحه 172 حدیث 127
#روز_مباهله
#آل_عبا
🔶 @Nahj_Et
🌟قَالَ علیه السلام الرّحِیلُ وَشِیکٌ
🌟جمعیت دنیا را که چهار میلیارد به حساب آوریم و تعداد آنان را در یک روز بدنیا می آیند و از دنیا می روند از نظر بگذرانیم و به همین نسبت سابقه دنیا را بررسی کنیم و به سرانجام آن و حوادثی که در پیش است دقت کنیم خواهیم دید که زندگی ما در برابر جمعیتی که آمده و رفته اند، یا فعلا در دنیا زندگی می کنند و در جریان مرگ هستند و یا در آینده به دنیا خواهند آمد و سپس مرگ گریبانشان را خواهد گرفت بسیار ناچیز است و حتی قابل تصور نیست و به همین جهت امام (علیه السلام) می فرماید حرکت سریع است. آن گاه که خدا فرعونیان را در میان دریا غرق می کند برای اینکه دل کسی برای آنان نسوزد می فرماید: (خیلی از مردم باغ و چشمه ها را جای گذاشتند، کشتزارهای فراوان و ساختمانهای جالب را رها کردند، نعمتهائی که در آن شاد بودند گذاشتند به همین ترتیب انتقام گرفتیم و نعمتهایشان را به جمعیتی دیگر دادیم. پس برای گذشتگان نه آسمان گریه کرد و نه زمین و نه به آنان مهلت داده شد).
📙شرح#حکمت_187
حکمت های نهج البلاغه ( همراه با 25 ترجمه و شرح )/ ص191
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 داستانِ روزی که پیامبر دست خانوادهاش را گرفت و برای کاری مهم از خانه بیرون زد
🔶 @Nahj_Et
❇️ امام علی عليه السلام (درباره ظهور دولت حقّه آل محمّد عليهم السّلام) فرمودند (۱):
🔸 دنيا همچون شتر بدخويى است كه بعد از چموشى به ما روى مىآورد و همچون شترى است كه دوشنده شير را گاز مىگيرد تا شير را براى فرزندش نگهدارى كند.
▫️ سپس امام اين آيه را تلاوت فرمودند:
🔶 ما مىخواهيم بر مستضعفان زمين منت گذاريم و آنها را پيشوايان و وارثان آن قرار دهيم.
(1). لَتَعْطِفَنَّ الدُّنْيَا عَلَيْنَا بَعْدَ شِمَاسِهَا، عَطْفَ الضَّرُوسِ عَلَى وَلَدِهَا؛ وَ تَلَا عَقِيبَ ذَلِكَ: "وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ".
📙 نهج البلاغه، #حکمت_209
+ نوید امن و امان، ص: ۱۱۳
🔶 @Nahj_Et