📘#داستانهایبحارالانوار
💠پایههای دین
🔹مولا امیرالمومنین علی علیه السلام به جابر بن عبدالله انصاری فرمودند:
ای جابر استواری دین [۱] با چهار نفر است:
✔️۱- عالمی که به علم خود عمل کند.
✔️۲- جاهلی که در یادگرفتن کوتاهی نکند.
✔️٣- ثروتمندی که در بخشش بخل نورزد.
✔️۴- فقیری که آخرت خود را به دنیا نفروشد.
🔹هرگاه عالم به علم خود عمل نکند، جاهل از فراگرفتن دانش سر باز میزند.
و هنگامی که ثروتمند در بخشش بخل ورزد، تهی دست آخرتش را به دنیایش میفروشد.
و این چهار پایه که خراب شد کاخ فضیلت و انسانیت ویران میگردد.
🔹جابر! کسی که نعمتهای فراوان خدا به او روی آورد، دستهای نیاز مردم بیشتر به سویش دراز میگردد؛ چنانچه حقوق واجب الهی را بپردازد، خداوند نعمتها را بر او پایدار میکند.
و اگر حقوق واجب الهی را نپردازد، خداوند نعمتها را از او میگیرد و به دیگری میدهد.
[۱]: در نهج البلاغه دین و دنیا است.
📚بحار ج ۷۴، ص ۴۱۷.
.🔶 @Nahj_Et
شرح حکمت ۴۲ قسمت ۵.mp3
1.95M
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه
📒 #حکمت42 5⃣
⭕️ بیماری و پاک شدن گناهان
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 @Nahj_Et
امیرالمؤمنین علیه السلام:
أرسَلَهُ داعِيا إلَى الحقِّ، و شاهِدا علَى الخَلْقِ ، فبلَّغَ رِسالاتِ ربِّهِ غَيْرَ وانٍ و لا مُقَصِّرٍ، و جاهَدَ في اللّهِ أعداءَهُ غَيْرَ واهِنٍ و لا مُعَذِّرٍ، إمامُ مَنِ اتَّقى، و بَصَرُ مَنِ اهْتَدى
او [پيامبر صلى الله عليه و آله] را فرستاد تا به حق فرا خواند و بر آفريدگان گواه باشد. او پيامهاى پروردگارش را رسانْد و در اين راه، نه سستى كرد و نه كوتاهى ورزيد و در راه خدا با دشمنان او جنگيد بى آنكه ناتوانى به او راه يابد، يا آن كه ذرّه اى از كوشش فرو گذارد. او پيشواى پرهيزگاران و ديده رهيافتگان است
نهج البلاغه، از #خطبه_116
🔶 @Nahj_Et
حکمت ۳۷ بخش ۲ ضرورت ترک آداب جاهلی.mp3
6.09M
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه
📒 #حکمت37
⭕️ ضرورت ترك آداب جاهلى
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 @Nahj_Et
#عبرت_از_گذشتگان
#نهج_البلاغه
☀️مَنْ جَمَعَ الْمَالَ عَلَى الْمَالِ فَأَكْثَرَ وَ مَنْ بَنَى وَ شَيَّدَ وَ زَخْرَفَ وَ نَجَّدَ وَ ادَّخَرَ وَ اعْتَقَدَ وَ نَظَرَ بِزَعْمِهِ لِلْوَلَدِ، إِشْخَاصُهُمْ جَمِيعاً إِلَى مَوْقِفِ الْعَرْضِ وَ الْحِسَابِ وَ مَوْضِعِ الثَّوَابِ وَ الْعِقَابِ، إِذَا وَقَعَ الْأَمْرُ بِفَصْلِ الْقَضَاءِ وَ خَسِرَ هُنالِكَ الْمُبْطِلُونَ.
🌎آنان که مال فراوان گرد آورده بر آن افزودند،و آنان که قصرها ساخته،محکم کاری کردند ،طلا کاری کرده ، زینت دادند ،فراوان اندوختند ،و نگهداری کردند،و به گمان خود برای فرزندان خود باقی گزاشتند همگی آنان به پای حسابرسی الهی،و جایگاه پاداش و کیفر رانده می شوند ، آنگاه که فرمان داوری و قضاوت نهایی صادر شود «پس تبهکاران زیان خواهنددید»
📘#نامه_3
🔶 @Nahj_Et
حکمت ۳۸ _ بخش ۳_ ارزش و جایگاه بلند عقل و عقلانیت(2).mp3
2.66M
🌹سلسله جلسات درسهای نهج البلاغه
📒 #حکمت38
⭕️ ارزش و جایگاه بلند عقل و عقلانیت
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 @Nahj_Et
💔 درد دلهای امیرالمؤمنین در نهج البلاغه (۱۲)
🔴 نکوهش از سستی و نافرمانی کوفیان
من ديگر هيچ گاه به شما اطمينان ندارم و شما را پشتوانه خود نمی پندارم. شما ياران شرافت مندی نيستيد که کسی به سوی شما دست دراز کند؛ به شتران بی ساربان می مانيد که هرگاه از يک طرف جمع آوری گرديد از سوی ديگر پراکنده می شويد.
#خطبه_34
🔶 @Nahj_Et
#حکمت_172
❣️امير المومنين _عليه السلام _مي فرمايد :
✨النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا.
💠 مردم دشمن چيزى هستند كه نمى دانند
✍جهل همچون ظلمات است و انسان هنگامى كه در ظلمات متراكم قرار گيرد هر شبهى از دور مى بيند به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه آن را حيوانى درنده يا گرگى خطرناك مى پندارد و هر آوازى مى شنود آن را نشانه حمله دشمنى مى شمرد.
در ظلمات جهل نيز انسان گاه هر مطلبى را مخالف و دشمن خود مى پندارد حتى اشخاصى را كه درست نمى شناسد با بدبينى به آنها نگاه مى كند
🔹و به همين دليل گاه كشورها و ملت ها به جنگ هاى خونين دست مى زنند به سبب اين كه از حال يكديگر بى خبرند و هر حركتى را توطئه اى بر ضد خود مى پندارند،
✔️ لذا يكى از طرق ايجاد آشتى و صفا و اتحاد و دوستى در ميان مردم و ملت ها بالابردن سطح آگاهى هاى آنهاست و اين كه سران آنها در كنار هم بنشينند و به مذاكره بپردازند و با نيت هاى واقعى يكديگر آشنا شوند و يخ هاى بدبينى ذوب شود و ديوار بى اعتمادى فرو ريزد و در كنار هم با محبت و دوستى زندگى كنند.
🔶 @Nahj_Et