33.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️کلیپ بسیار زیبای امیرالمومنین
🎤صابر خراسانی
🔶 @Nahj_Et
📌از نامه هاى امیر المومنین علیه السلام به عثمان بن حنيف انصارى، فرماندار بصره، است، بعد از آنکه خبر به آن حضرت رسيد که به ميهمانى جمعى (از مرفهين) اهل بصره دعوت شده و او هم در آن ميهمانى شرکت کرده است.
┄┄┅═✧❁🔸💎🔸❁✧═┅┄
#نهج_البلاغه
⚪️فَانْظُرْ إِلَى مَا تَقْضَمُهُ مِنْ هَذَا الْمَقْضَمِ فَمَا اشْتَبَهَ عَلَيْکَ عِلْمُهُ فَالْفِظْهُ، وَمَا أَيْقَنْتَ بِطِيبِ وُجُوهِهِ فَنَلْ مِنْهُ
📩به آنچه در دهان مى گذارى و مى خورى بنگر، آنچه حلال بودنش براى تو مشکوک باشد از دهان فرو افکن و آنچه را به پاکى و حلال بودنش يقين دارى تناول کن»
✍اين نکته قابل توجّه است که امام عليه السلام به قدرى مراقب کارگزاران خود بوده و در حرکات و رفتار آنها دقت مى کرده که کوچک ترين نقطه ضعفى نداشته باشند تا جايى که حتى شرکت در يک مهمانى نامناسب را بر آنها خرده مى گرفته و با نامه بلندبالايى مملوّ از نصايح مختلف به آنها هشدار مى داده و نصيحت مى فرموده است. کارى که شايد در هيچ جاى دنيا معمول نبوده و نيست.
نکته ديگر اينکه نظر مبارک امام(عليه السلام) اين است که حاکمان و مقامات برجسته حکومت اسلامى هميشه در کنار مردم و توده هاى مستضعف باشند و به مرفهان بى درد که توقعشان از همه بيشتر و ياريشان به هنگام يارى دادن از همه کمتر است، هرگز اهمّيّتى ندهند. تجربه نشان داده که در مواقع بحرانى تنها گروه اوّل مدافعان سرسخت و ايثارگران بى منّتند.
📘#نامه_45
🔶 @Nahj_Et
💠 امیرمؤمنان علی علیهالسلام :
اِعْقِلُوا اَلْخَبَرَ إِذَا سَمِعْتُمُوهُ عَقْلَ رِعَايَةٍ لاَ عَقْلَ رِوَايَةٍ فَإِنَّ رُوَاةَ اَلْعِلْمِ كَثِيرٌ وَ رُعَاتَهُ قَلِيلٌ
🪶حدیثی را كه مىشنويد پيرامون آن تفكر كنيد، تفكر براى عمل، نه تفكر براى نقل کردن زيرا گویندگان علم بسيار و عمل كنندگان به آن كم است.
📚#حکمت_98
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💠«خصلت هاى نيك زنان، خصلت هاى بد مردان است (اين خصلت ها عبارتند از:) تكبر و ترس و بخل (زيرا) هنگامى كه زن متكبر باشد بيگانه را به خود راه نمى دهد و اگر بخيل باشد مال خود و همسرش را حفظ مى كند و اگر ترسو باشد از هر چيزى كه ممكن است به آبرو و عفت او صدمه بزند مى ترسد (و از آن فاصله مى گيرد
📘#حکمت_234
🔶 @Nahj_Et
💢 شهادت محمد بن ابی بکر
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إنَّ حُزْنَنَا عَلَيْهِ عَلَى قَدْرِ سُرُورِهِمْ بِهِ، إِلَّا أَنَّهُمْ نَقَصُوا بَغِيضاً، وَ نَقَصْنَا حَبِيباً.
🔹 هنگامى كه خبر شهادت محمد بن ابى بكر به امام عليه السلام رسيد، فرمود:
اندوه ما بر او به اندازه شادى شاميان است، زيرا آنها دشمن بزرگى را از دست داده اند و ما دوست بزرگى را.
📚 #حکمت_325 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔲 سلطان قلبم
جانم علی موسیالرضا💔😭
🔶 @Nahj_Et
🔼 حدیث روز
🔻 امام رضا عليه السلام:
عبادت به فراوانى روزه و نماز نيست بلكه عبادت به بسيار انديشيدن در كار خداوند است
لَيسَتِ العِبادَةُ كَثرَةَ الصِّيامِ وَ الصَّلاةِ، وَ إنَّما العِبادَةُ كَثرَةُ التَّفَكُّرِ في أمرِ اللّهِ
📖 تحف العقول صفحه۴۴۲
◼️ فرارسیدن شهادت حضرت علیبنموسیالرضا(علیهالسلام) تسلیت باد.
🔶 @Nahj_Et
#شیعیان از زبان امام
امیرالمومنین علی(علیه السلام) فرمود:
«شیعتناالمتباذلون فی ولایتنا المتحابون
فی مودتنا المتزاورون فی احیاء امورنا
الذین ان غضبولم یظلموا و ان رضوان
لم یسرفوا برکه علی من جاوروا سلم
لمن خالطوا"
«شیعیان ما بر محور ولایت ما [به
همدیگر] بذل و بخشش میکنند،
همدیگر را در مسیر محبت ما
دوست میدارند و برای زنده کردن
امر [و ولایت] ما [اجتماع میکنند
و] به دیدار یکدیگر میروند؛کسانی
که اگر غضب کنند، ستم نمیکنند
و اگر خشنود شوند، اسراف و زیاده
روی نمیکنند و برکت بر همسایگان
خود و سلامتی [و آرامش ] برای
همراهان خویشند.»
کافی، کلینی، ج2، ح24
سبک زندگی علوی(رفتار در اجتماع)
امام علی(علیه السلام)
🔶 @Nahj_Et
◼️حضرت علی علیه السلام فرمودند:
◾️ فَإِنَّ الْغَايَةَ أَمَامَكُمْ، وَإِنَّ وَرَاءَكُمُ السَّاعَةَ تَحْدُوكُمْ.تَخَفـَّفُوا تَلْحَقُوا، فَإِنَّمَا يُنـْتَظَرُ بِأَوَّلِكُمْ آخِرُكُمْ.
▪️پايان راه فرا روى شماست و قيامت از پشت سر، شما را به پيش مى راند. سبكبار شويد تا به پيشتازان بپيونديد، چرا كه اولين هاى اين كاروان، آخرين نفرهايش را انتظار مى برد
📚نهج البلاغه #خطبه_21
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌عجب احادیث امید بخشی🔰
🎋بفرستیدبرای هرکسیکه دوستش دارید
🌸امیرالمؤمنین علیهالسلام:
بهآنچه اميدش را ندارى اميدوارتر باش از آنچه بدان اميد دارى؛زيرا موسى ع (درآن شب تاریک) رفت كه براى خانوادهاش آتش بیارد، اما [ درآنجا ]خداوند با او سخن گفت و او را به پيامبری مبعوث فرمود.
📚امالی شیخ صدوق، ص۲۶۱
🌸امیرالمؤمنین در سفارش خود به فرزند بزرگوارشان امامحسن عليهماسلام:
اعلَمْ أنّالذيبيَدِهِ خَزائنُالسَّماواتِوالأرضِ···
فلا يُقَنِّطَنَّكَ إبطاءُ إجابَتِهِ...
بدانكه آنكسىكه خزانههاى آسمانها و زمين در دست اوست به تو اجازه دعاكردن داده و اجابت آنرا ضمانت فرموده ···
پس،مبادا تأخيردراجابت تورا نوميدگرداند؛ زيراكه عطایا به اندازه نيّت بستگى دارد.
📚نهج البلاغة، نامه۳۱
🌸اى فرزندم! هيچ گنهكارى را نوميد مكن؛
ایبسا كسىكه عمرى گناهمیكنداما فرجامش به نيكى ختم مىشود
و اىبسا كسىكه عمرى عمل خير مىكند،اما درپايان عمرش گرفتار فساد میشود و رهسپار دوزخ میگردد.پناهبهخدا ازآتش دوزخ
📚بحارالأنوار،ج ۱، ص۲۳۹
🔶 @Nahj_Et
◼️امام حسن علیه السلام فرمودند:
◾️حُسْنُ السُؤالِ نِصْفُ الْعِلْمِ وَمُداراةُ الناسِ نِصْفُ العَقْلِ وَالْقَصْدُ فِى المَعيشَةِ نِصْفُ المَؤُونَةِ
▪️پرسش صحيح و نيكو، نيمى از دانش است.
سازش و مدارا نمودن با مردم نيمى از تدبير و انديشه انسانى است.
ميانه روى و مراعات اقتصاد در زندگى، نيمى از مخارج انسان را مى كاهد
📚شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحديد، ج4، ص333
🔶 @Nahj_Et
زیارت مختصر امام رضا علیه السلام :
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا وَلِىَّ اللَّهِ وَابْنَ وَلِیِّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا حُجَّةَ اللَّهِ وَابْنَ حُجَّتِهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اِمامَ الْهُدى وَالْعُرْوَةَ الْوُثْقى وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ اَشْهَدُ اَنَّکَ مَضَیْتَ عَلى ما مَضى عَلَیْهِ آبآؤُکَ الطّاهِرُونَ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْهِمْ لَمْ تُؤْثِرْ عَمىً عَلى هُدىً وَلَمْ تَمِلْ مِنْ حَقٍّ اِلى باطِلٍ وَاَنَّکَ نَصَحْتَ لِلَّهِ وَلِرَسُولِهِ وَاَدَّیْتَ الاَْمانَةَ فَجَزاکَ اللَّهُ عَنِ الاِْسْلامِ وَاَهْلِهِ خَیْرَ الْجَزآءِ اَتَیْتُکَ بِاَبى وَ اُمّى زآئراً عارِفاً بِحَقِّکَ مُوالِیاً لاَِوْلِیآئِکَ مُعادِیاً لاَِعْدآئِکَ فَاشْفَعْ لى عِنْدَ رَبِّکَ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا مَوْلاىَ یَا بْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ اَشْهَدُ اَنَّکَ الاِْمامُ الْهادى وَالْوَلِىُّ الْمُرْشِدُ اَبْرَءُ اِلَى اللَّهِ مِنْ اَعْدآئِکَ وَاَتَقَرَّبُ اِلَى اللَّهِ بِوِلایَتِکَ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْکَ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ
سلام بر تو اى ولى (و نماینده ) خدا و فرزند ولى او سلام بر تو اى حجت خدا و فرزند حجت او سلام برتو اى پیشواى هدایت و رشته محکم حق ، و رحمت خدا و برکاتش نیز بر تو باد گواهى دهم که تو به همان راهى رفتى که پدران پاکت بدان راه رفتند درودهاى خدا بر ایشان باد اختیار نکردى کورى (گمراهى ) را بر هدایت و تمایل نگشتى از حق بسوى باطل و تو براستى خیرخواهى کردى براى خدا و پیامبرش و پرداختى امانت را پس خداوند پاداشت دهد از دین اسلام و مسلمانان به بهترین پاداش ، آمده ام پدرم و مادرم به فدایت به درگاه تو براى زیارت با معرفت به حق تو و دوستدارم دوستانت را و دشمنم با دشمنانت پس شفاعت کن از من در نزد پروردگارت
سلام بر تو اى مولا و سرور من اى فرزند رسول خدا و رحمت خدا و برکاتش بر تو باد گواهى دهم که توئى امام راهنما و سرپرست با رشد و هدایت بیزارى جویم بدرگاه خداوند از دشمنانت و تقرب جویم بدرگاه خدا بوسیله دوستى تو درود خدا و رحمت خدا و برکاتش بر تو باد.
#شهادت_امام_رضا
🔶 @Nahj_Et
این کلام پیامبرگرامی اسلام که «لا طاعة لمخلوق في معصية الله عز وجل» این در حکم یک قانون اساسی است، اختصاصی به زمین و زمان و مکان خاصی ندارد، هیچ کس حق ندارد که حکم خدا را کنار بگذارد و بگوید که من مأمورم و معذور، بلکه این یک قانون اساسی جهانی و برای تمام اعصار و مکان هاست.
🔹 مولا امیرالمومنین در خطبه 199 نهج البلاغه بیان می کند که بدانید این اعضا و جوارح برای شما نیست؛ هیچ کس حق ندارد بگوید این دست و این چشم من است و هر چه را بخواهم می بینم و هر کاری دوست داشتم انجام می دهم، این چنین نیست، بدانید که این اعضاء و جوارح سربازان الهی هستند، این اعضاء هر چه انجام دهید را گزارش می کنند و در قیامت شهادت می دهند، این دستی که دارید دست شما هست اما سرباز خداست، رومیزی و زیر میزی و رشوه گرفتن و رشوه دادن را قبل از اینکه بخواهید کتمان کنید، اعضای بدن شما به این موارد، شهادت خواهند داد!
🔹 اگر کسی میخواد عارف بشود، عارف نه یعنی صوفی شود، عارف شود یعنی انسان شود، این چنین شخصی نه بیراهه باید برود و نه راه کسی را ببندد و باید بگوید من که مخلوق خدایم باید اوصاف او را نیز داشته باشم، لذا باید کاری بکند که یدش بشود ید الله، عینش بشود عین الله و سمعش بشود سمع الله، در چنین صورتی انسان مظهر «هو السمیع» و «هو البصیر» شده و ازچشم و گوش او جز نورانیت نباید صادر شود، انسان باید محبوب خدا شود، وقتی محبوب خدا شد در تمام تجلیات فعلی ذات اقدس اله بهره خاص خودش را می برد.
🔹 نهج البلاغه برای تنها مسائل سیاسی و اخلاقی و اقتصادی و اینها نیست، تنها برای بهشت رفتن و جهنم نرفتن نیست، بلکه اینها نیز گوشه ای از فواید نهج البلاغه هست که انسان باید محبوب خدا شود؛ انسان باید از محب بودن به محبوب بودن حرکت کند.
#حکمت_113
لینک مطلب:
https://B2n.ir/q54321
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1402/06/02
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
◾️دو بیتی که حضرت امام رضا علیه السلام درباره مزار و مصیبت خود سرودند
🎤شهید#مطهری
🔶 @Nahj_Et
┄┅═✧❁✨﷽✨❁✧═┅┄
#اسعدالله_ایامکم
«وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ»
«بعضی از مردم با ایمان و فداکار،همچون علی (ع) در «لیلة المبیت» بهنگام خفتن در جایگاه پیامبر «ص» جان خود را بخاطر خشنودی خدا میفروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
📓(سوره مبارکه بقره، آیه ۲۰۷)
💠ابنابىالحديد معتزلی از علماى قرن هفتم اهلسنّت در شرح نهجالبلاغه:
تمام مفسّران گفتهاند اين آيه درباره على ابن ابى طالب«ع» نازل شده كه در ليلة المبيت در بستر رسول خدا «ص» خوابيد، و اين موضوع در حدى از تواتر است كه جز كافر يا ديوانه آنرا انكار نمىكند.
💠در شب اول ربیع سال ۱۳ بعثت مشركانِ مكّه قرار گذاشتند از هر قبيلهاى يكنفر را براى كشتن پيامبر«ص» انتخاب كنند و آنحضرت را دسته جمعى از بين ببرند تا بنى هاشم به خونخواهى او قيام نكنند و با اين عمل از دعوت پيامبر راحت شوند، پيامبر اکرم از نقشه آنان با خبر شد و على«ع» براى اينكه پيامبر از مكّه بسلامت خارج شود، در بستر ايشان خوابيد و اين آيه در شأن او نازل شد.
📚تفسير احسنالحديث، ج ۱ ص ۳۷۶
📚شرح نهجالبلاغه، ج ۱۳ ص ۲۶۲
🔶 @Nahj_Et