💠امام علی علیه السلام:
🔹آيا شما در جاهاى همان كسانى نيستنيد كه پيش از شما بودند و عمرشان درازتر و آثارشان پاينده تر... بود و سپس بى هيچ توشه اى كه آن ها را به مقصد رساند و بى هيچ مركبى كه راه را درنوردد كوچ كردند؟
آيا شنيده ايد كه دنيا، خود را فداى آنان كند؟...
و آيا جز گرسنگى توشه اى به آنان داد؟...
آيا چنين دنيايى را بر مى گزينيد؟
📙نهج البلاغه / خطبه 111
🔶 @Nahj_Et
🔆 امیرالمؤمنین(علیه السلام):
💠 كسى با قرآن همنشين نشد، مگر آنكه از كنارش با افزایشى يا کاهشی برخاست. فزونى در هدايت و كاهش از كوردلى.
📚 خطبه ۱۷۶ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
امام علی امیر مؤمنان علیه السلام :
ثُمَّ اخْتَرْ لِلْحُکمِ بَیْنَ النّاسِ أَفْضَلَ رَعْیَّتِکَ فِی نَفْسِکَ مِمَّنْ لاتَضِیْقُ بِهِ الاُمُورُ وَلاتَمْحَکُهُ الْخُصُومُ...؛(1)
پس از میان مردم، برترین فرد نزد خود را برای قضاوت انتخاب کن کسانی که مراجعه فراوان آن ها را به ستوه نیاورد و برخورد مخالفان با یکدیگر او را خشمناک نسازد.
📙نهج البلاغه، نامه 53، ص 410.
🔶 @Nahj_Et
بر طبق روایات، به فراخور این اذن الهی، آسمانها مزیّن به حمد و تسیبح پروردگار شد و ملائک مأمور به پیوند این امر الهی شدند. اُم أیمن در خبری از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) نقل میکند: وَ عَقَدَ جَبْرَئِیلُ وَ مِیکَائِیلُ فِی السَّمَاء ... أَنَّ اللَّهَ تَعَالَی أَوْحَی إِلَی جَبْرَئِیلَ زَوِّجِ النُّورَ مِنَ النُّورِ وَ کانَ الْوَلِی اللَّهَ وَ الْخَطِیبُ جَبْرَئِیلَ وَ الْمُنَادِی مِیکائِیلَ وَ الدَّاعِی إِسْرَافِیلَ وَ الناثِرُ عزْرَائِیلَ وَ الشهُودُ مَلَائِکةَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرَضِین ...
خطبه ازدواج على و فاطمه را جبرئیل و میکائیل در آسمانها خواندند ... خدای بلند مرتبه به جبرئیل وحی کرد که نور را با نور تزویج کن؛ خدا (در این مراسم عقد) ولیّ و سرپرست بود، و خطبهخوان جبرئیل، و ندادهنده میکائیل و دعوتکننده اسرافیل و نثاردهنده عزرائیل و شاهدهای (عقد) ملائکه آسمان و زمین».
📗بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج۴۳، ص۱۱۰
#سالروز_ازدواج_دونور
🔶 @Nahj_Et
💠حضرت امام علی عليه السلام :
وقَدْ عَلِمْتُمْ أنَّهُ لايَنبغي أنْ يَكونَ علَى الفُروجِ والدِّماءِ والمَغانِمِ والأحْكامِ وإمامةِ المُسلِمينَ : البَخيلُ فَتَكُونَ في أموالهِمْ نُهْمَتُهُ ، ولا الجاهلُ فَيُضِلَّهُمْ بِجَهْلِهِ، ولا الجافي فَيَقْطَعَهُمْ بِجَفائهِ ، ولا الحائفُ (الجائف)للدُّولِ فَيَتَّخِذَ قوما دُونَ قومٍ ، ولا المُرْتَشي في الحُكْمِ فَيَذْهَبَ بالحُقوقِ ويَقِفَ بها دُونَ المَقاطِعِ ، ولا المُعَطِّلُ للسُّنّةِ فَيُهْلِكَ الاُمَّةَ .
💠حضرت امام على عليه السلام :
دانستيد كه نبايد مسؤوليت نواميس، جانها، غنايم، احكام و پيشوايى مسلمانان را به دست بخيل سپرد،
تا كه بر اموال آنان حريص گردد
و نه به دست نادان كه با نادانى خود ايشان را گمراه كند
و نه به دست جفاكار كه بر اثر جفا و بى وفايى اش از آنان ببُرد
و نه به دست بى عدالت در تقسيم مالها تا به مردمى ببخشد و مردمى را محروم سازد
و نه به دست كسى كه در حكم كردن رشوه ستانَد تا حقوق مردم را پايمال كند و در رساندن حق به صاحبانش كوتاهى ورزد
و نه به دست كسى كه فروگذار سنّت است تا امّت را به نابودى كشاند.
📙نهج البلاغة : الخطبة ۱۳۱
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒آسیب هایی که گریبانگیر اجتماع می شود (3)
نهج الباغه/ خطبه133/ قسمت18 از 18 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_133
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️الظَّفَرُ بِالْحَزْمِ
🟤پیروزى در گرو دور اندیشی است
✍«حَزْم» که به معناى دوراندیشى و مطالعه عواقبِ کار است، یکى از مهم ترین عوامل پیروزى است، زیرا افراد سطحى نگر که گرفتار روزمرّگى هستند در برابر حوادث پیش بینى نشده به زودى به زانو در مى آیند و رشته کار از دستشان بیرون مى رود و شکست مى خورند.
📘#حکمت_48
🔶 @Nahj_Et
💠امام على عليه السلام:
🔹لا تَجعَلَنَّ ذَرَبَ لِسانِكَ عَلى مَن أنطَقَكَ، وبلاغَةَ قَولِكَ عَلى مَن سَدَّدَكَ
تندىِ زبانت را در برابر كسى كه به تو سخن آموخته است قرار مده و سخنورىات را عليه كسى كه به تو راه نیکو سخن گفتن آموخت، به کار مگیر.
📙حکمت 411 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_نامه_۳۱_جلسه_۸_(اهداف_و_روشهای_تربیتی).mp3
5.19M
نامه ۳۱ جلسه هشتم
قلب خوب
علاوه بر رقت قلب ، پاک دل و با صلابت باش ، اما چگونه ؟
أَحْيِ قَلْبَكَ بِالْمَوْعِظَةِ وَ أَمِتْهُ بِالزَّهَادَةِ وَ قَوِّهِ بِالْيَقِينِ
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#نامه_31
#شرح_صوتی
جلسه هشتم
🔶 @Nahj_Et
ـ في صِفَةِ المُنافِقينَ ـ : حَسَدَةُ الرَّخاءِ، و مُؤَكِّدو (مُوَلِّد و) البَلاءِ، و مُقنِطو الرَّجاءِ
امام على عليه السلام ـ در معرّفى منافقان ـ فرمود: حسودانِ آسايش [ديگران] هستند، به گرفتارىِ [مردم ]دامن مى زنند، و اميد را به يأس مى كشانند
📙نهج البلاغة از خطبه194
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اخلاق ربانی (غرور)
🎙 #آیت_الله_مجتبی_تهرانی (ره)
📖 عتاب امام علی(ع)به فریب خورده هایی که بد دنیا می گویند
✍️ در یکی از جملاتی که از امام علی(ع) بود و در ابتدای بحث خواندم، آمده است: «وَ قَدْ سَمِعَ رَجُلًا يَذُمُّ الدُّنْيَا»؛ امام علی(ع) شنید کسی دارد به دنیا بد می گوید که عجب دنیایی است، دیدی چگونه بیچارۀ مان کرد؟ این دنیاست که انسان را گول می زند، چه کار کنیم که ما را بیچاره کرد. مثلاً آخرت مان را به باد داد. حضرت به او فرمود: «أَيُّهَا الذَّامُّ لِلدُّنْيَا الْمُغْتَرُّ بِغُرُورِهَا»؛ ای کسی که داری به دنیا بدگویی می کنی؛ ولی خودت به همان فریب ها فریفته شدی! مگر هر کسی آمد و چیزی گفت که بخواهد انسان را گول بزند، من باید قبول بکنم؟! در ادامۀ بحث می رسیم به اینکه جواب دوّم را بگوییم که شیطان هم در کار بود، ولی مسئله این است که این طرف، رحمان هم بود. تو به طرف دیگر غش کردی و حالا بد می گویی؟! «الْمَخْدُوعُ بِأَبَاطِيلِهَا»؛ تو آمدی و به مزخرف ها و چیزهای باطل دنیا گول خوردی، امّا «أَ تَغْتَرُّ بِالدُّنْيَا ثُمَّ تَذُمُّهَا»؛ تو مغرور به دنیا شدی، بعد به آن بد می گویی.
📙 نهج البلاغه، حکمت 131
#اخلاق_ربانی
#غرور
🔶 @Nahj_Et
امام علی (علیه السلام) فرمودند :
دنیا گذرگاه است،نه قرارگاه
و مردم در آن دو دسته اند :
دسته ای ک در دنیا خود رافروختند و به نابودی افکندند
و دسته ای ک خود را خریدند و آزاد کردند
📙نهج البلاغه حکمت ۱۳۳
🔶 @Nahj_Et
📚تاثیر حکمت خوانی و مراجعه به سخنان حكمت آميز ❗️
امام علی (علیه السلام) در حکمت ۹۱ نهجالبلاغه میفرماید:《اين دلها، همانند جانها ملول و خسته مىشوند، پس براى نشاط آنها، سخنان حكمت آميز را بجویید.》
همانطور که پس از کارهای سخت و طاقتفرسا، جسم ما خسته میشود، پس از یک مصیبت و فشار روحی نیز ممکن است روح ما دچار افسردگی و خستگی شود و اینجاست که باید روح را تقویت کرد؛ اما گاه ممکن است در چنین شرایطی، اولین چیزی که جهت رفع افسردگی به ذهن انسان برسد، مراجعه به روانشناس و مشاوره و مصرف دارو و یا گشت و گذار در طبیعت باشد و این، کمتر به ذهن انسان برسد که خستگی روح و افسردگی را با سخنان حكیمانه نیز میتوان برطرف نمود!!
در این حکمت منظورِ حضرت، تنها مراجعه به حکمت های نهج البلاغه نیست، بلکه منظور، سخنان حکیمانهای همچون قرآن و نهجالبلاغه و امثال آن است که اگر انسان با آنها اُنس بگیرد، اصلا افسرده نخواهد شد!
حال، این سخن امام سجاد(ع) را در نظر بگیرید؛ ایشان فرمودند:《 اگر غرب تا شرق عالم، همه بمیرند و تنها یک "قرآن" با من باشد، من هرگز وحشت نخواهم کرد!》
تلاوت، قرائت، تدبر و اُنس با قرآن و روایات معصومین(ع) و در مرتبه بعد، مراجعه به سخنان حکیمانهای همچون اشعار و آثار برخی از شاعران و نویسندگان، میتواند افسردگی دلها را از بین ببرد و بهتر است که انسان، قبل از مراجعه به روانشناس و مصرف هرگونه دارویی، ابتدا این موارد را امتحان کند!
🎤 حجتالاسلام محمد طاهری
#نهج_البلاغه
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 چرایی این که امام(علیه السلام) به خلفای سه گانه مشورت می دادند
📌 نهجالبلاغه/ خطبه134/ قسمت1 از 5 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_134
🔶 @Nahj_Et
🔸راهنمایی عمر در جنگ با ایرانیان
💠حضرت علی علیه السلام فرمودند:
🌺 إنَّ هذَا الاَْمْرَ لَمْ یَکُنْ نَصْرُهُ وَلاَ خِذْلاَنُهُ بِکَثْرَة وَلاَ بِقِلَّة. وَهُوَ دِینُ اللهِ الَّذِی أَظْهَرَهُ، وَجُنْدُهُ الَّذِی أَعَدَّهُ وَأَمَدَّهُ، حَتَّى بَلَغَ مَا بَلَغَ، وَطَلَعَ حَیْثُ طَلَعَ; وَنَحْنُ عَلَى مَوْعُود مِنَ اللهِ، وَاللهُ مُنْجِزٌ وَعْدَهُ، وَنَاصِرٌ جُنْدَهُ. وَمَکَانُ الْقَیِّمِ بِالاَْمْرِ مَکَانُ النِّظَامِ مِنَ الْخَرَزِ یَجْمَعُهُ وَیَضُمُّهُ : فَإنِ انْقَطَعَ النِّظَامُ تَفرَّقَ الْخَرَزُ وَذَهَبَ، ثُمَّ لَمْ یَجْتَمِعْ بِحَذَافِیرِهِ أَبَداً. وَالْعَرَبُ الْیَوْمَ، وَإنْ کَانُوا قَلِیلاً، فَهُمْ کَثِیرُونَ بِالاْسْلاَمِ، عَزِیزُونَ بِالإجْتِمَاعِ ! فَکُنْ قُطْباً، وَاسْتَدِرِ الرَّحَا بِالْعَرَبِ، وَأَصْلِهِمْ دُونَکَ نَارَ الْحَرْبِ، فَإنَّکَ إنْ شَخَصْتَ مِنْ هذِهِ الأَرْضِ انْتَقَضَتْ عَلَیْکَ الْعَرَبُ مِنْ أَطْرَافِهَا وَأَقْطَارِهَا، حَتَّى یَکُونَ مَا تَدَعُ وَرَاءَکَ مِنَ الْعَوْرَاتِ أَهَمَّ إلَیْکَ مِمَّا بَیْنَ یَدَیْکَ🌺
✅پيروزى و شکست اين امر (اسلام)، تاکنون بستگى به فزونى و کمى جمعيّت نداشته است، اين آيين خداست که خداوند آن را پيروز ساخته، و سپاه اوست که آن را آماده کرده و يارى نموده، تا بدان جا که بايد برسد رسيد، و هر جا بايد طلوع کند طلوع کرد.
خداوند به ما وعده پيروزى داده است، و او به وعده خودش عمل خواهد کرد، و سپاه خودرا يارى مى کند.
(بدان) موقعيت زمامدار مانند رشته است که مهره ها را جمع مى کند و ارتباط مى بخشد، اگر رشته از هم بگسلد، مهره ها پراکنده مى شوند، و هر يک به جايى خواهد افتاد، به گونه اى که هرگز نتوان همه را جمع کرد.
عرب، گر چه امروز از نظر تعداد کم است، ولى با وجود اسلام بسيار است، و با اجتماع (و انسجامى که در پرتو اين آيين پاک) به دست آورده است، قدرتمند و شکست ناپذيرست. حال که چنين است تو همچون قطب آسياب باش، و آن را به وسيله عرب به گردش درآور و آتش جنگ را دور از خود شعلهور ساز; چرا که اگر شخصاً از اين سرزمين خارج شوى، ممکن است اعراب باقيمانده (که در ميان آنها منافقان وجود دارند) از گوشه و کنار سر از فرمانت برتابند، تا آن جا که نقاط آسيب پذيرى که پشت سر نهاده اى از آنچه پيش رو دارى مهمتر خواهد بود!
📚نهجالبلاغه. خطبه ۱۴۶. بخش اول
🔶 @Nahj_Et
📚کتاب پَرپَرک (حکمتی از نهج البلاغه)
🦋#پرپرک چند بار درسهایش را با خودش تکرار کرد و رفت تا قبل از کوچشان توی آسمان گشت بزند.اما...
📖این داستان براساس یکی از #حکمت های #حضرت_علی_علیه_السلام در کتاب #نهج_البلاغه نوشته شده:
"وقتی سخن درستی را شنیدید آن را بفهمید و عمل کنید، نه اینکه فقط بشنوید و نقل کنید."
نهج البلاغه حکمت۹۸.
🔆مناسب گروه سنی : ۶تا۱۱سال
✍نویسنده: فرزانه فراهانی
📖تعداد صفحات: ۱۶صفحه
🛍خرید آنلاین از سایت باسلام👇
https://basalam.com/sahifehnoor/product/3900762?ref=830y
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اخلاق ربانی (غرور)
🎙 #آیت_الله_مجتبی_تهرانی (ره)
📖 دنیا هر چیزی که به انسان داده پس می گیرد
✍️ در روایت دیگری که خطبۀ دویست و سی نهج البلاغه است، امام علی(ع) فرمودند:«...فَاحْذَرُوا الدُّنْيَا فَإِنَّهَا غَدَّارَةٌ غَرَّارَةٌ خَدُوعٌ مُعْطِيَةٌ مَنُوعٌ مُلْبِسَةٌ نَزُوعٌ لَا يَدُومُ رَخَاؤُهَا وَ لَا يَنْقَضِي عَنَاؤُهَا...»؛ از دنیا بپرهیزید که فریبنده است، بازی دهنده است، معطی و بخشنده است. امّا در کنارش، بخشندۀ پس گیرنده است، «مُلْبِسَةٌ نَزُوعٌ»؛ پوشاننده ای است که بعدش کَننده است؛ یعنی لباس را ابتدا تن تو می کند و بعد هم از تنت در می آورد، «لَا يَدُومُ رَخَاؤُهَا»؛ آسایش اش همیشگی نیست، «وَ لَا يَنْقَضِي عَنَاؤُهَا رنج و دردش تمام شدنی نیست.
📙 نهج البلاغه، خطبۀ 230
📚 #اخلاق_ربانی
📕 #غرور
🔶 @Nahj_Et
بيدارباشيدکه آزمون های بزرگ درپيش است
💠اَلا وَ اِنَّ بَلِيَّتَکُمْ قَدْ عادَتْ کَهَيْئَتِها يَوْمَ بَعَثَ اللهُ نَبِيَّهُ وَ الَّذِي بَعَثَهُ بِالْحَقِّ لَتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً وَ لَتُغَرْبَلُنَّ غَرْبَلَةً وَ لَتُسَاطُنَّ سَوْطَ الْقِدْرِ حَتَّي يَعُودَ أَسْفَلُكُمْ أَعْلَاكُمْ وَ أَعْلَاكُمْ أَسْفَلَكُمْ
💠آگاه باشيد، تيره روزى ها و آزمايش ها، همانند زمان بعثت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم بار ديگر به شما روى آورد.
سوگند به خدایی كه پیامبر (ص) را به حق مبعوث كرد، سخت آزمایش می شوید، چون دانه ای كه در غربال ریزند، یا غذایی كه در دیگ گذارند، به هم خواهید ریخت، زیر و رو خواهید شد، تا آنكه پایین به بالا، و بالا به پایین رود .
در فتنه های آخرالزمان و این دنیای رنگارنگ و فریبنده به ریسمان اهل بیت علیهمالسلام و ولی فقیه زمان چنگ زنید تا دچار گرفتاری و گمراهی نشوید .
📙فرازی از خطبه ۱۶ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🛑 باید یاد بگیریم از نهجالبلاغه استفاده کنیم
🔹️امام جمعه اصفهان: باید یاد بگیریم که از نهج البلاغه استفاده کنیم، باید نهج البلاغه را بهتر بشناسیم و به دیگران هم یاد بدهیم.
🔸️نهجالبلاغه یکی از منابع اخلاقی، اجتماعی و سیاسی ما است. هرچه از اسلام بعد از قرآن داریم از نهجالبلاغه و بعد هم از صحیفه سجادیه است. همانگونه که علما گفتند: اگر قرار بود قرآن برادری داشته باشد، آن فقط نهجالبلاغه میتواند باشد و اگر بخواهد خواهری داشته باشد، صحیفه سجادیه است.
🔶 @Nahj_Et