🔹نوش جانت، باز هم بخور!
«ما حاجآقا بزرگِ کنگاور در کرمانشاه را دیدیم. این مرد بزرگ یک عمر برای مردم، پدر مهربان بود. مردم هم او را میپرستیدند.
یک عربدهکشی در کنگاور که همه او را میشناختند، شراب میخورد، مستِ مست میآمد در خیابان، عربده میکشید. رسیده بود به حاجآقا بزرگ، گفته بود: «حاجی! میدونی! خوردم... اونقد خوردم دارم میمیرما... بازم میخوام بخورما...»
حاجآقا بزرگ چه میگوید؟ اگر اشاره میکرد تکهتکهاش میکردند. گفت: «نوش جانت! بازم بخور... بعد بیا دو رکعت نماز هم بخون...»
مست بردش مسجد، حالا در کنگاور که مردم همه متّقی و اهل نماز شب، دیدند یک لات عربدهکشی را آورده مسجد، حاجآقا بزرگ او را آورده، چه میشود گفت؟! سرش را دم حوض شست، تمیزش کرد، آوردش و گفت نماز بخوان. اینجور مردم را هدایت میکردند».
🔶 @Nahj_Et
▫️وَ اعْتَمِدُوا وَضْعَ التَّذَلُّلِ عَلَى رُؤُوسِکُمْ، وَ إِلْقَاءَ التَعَزُّزِ تَحْتَ أَقْدَامِکُمْ، وَ خَلْعَ التَّکَبُّرِ مِنْ أَعْنَاقِکُمْ; وَاتَّخِذُوا التَّوَاضُعَ مَسْلَحَةً بَيْنَکُمْ وَ بَيْنَ عَدُوِّکُمْ إِبْلِيسَ وَ جُنُودِهِ
🟠تاج تواضع بر سر نهيد، و خودبرتربينى را زير پا افکنيد، حلقه هاى زنجير تکبّر را از گردن فرو نهيد و فروتنى را سنگر ميان خود و دشمنتان; يعنى ابليس و سپاهيانش برگزينيد.
✍در اين عبارت امام(عليه السلام) تواضع را تشبيه به تاج و خودپسندى را به موجود بى ارزشى که زير پاها مى افتد و تکبّر را به غل و زنجيرى که بر گردن مى نهند و فروتنى را به سنگرگاه محکمى که انسان را در برابر دشمن حفظ مى کند، تشبيه کرده است که هر يک پيام روشنى براى انسانها و مخصوصاً افراد با ايمان دارد.
📘#خطبه_192
🔶 @Nahj_Et
📌درگذشت میرزا محمد حسن آشتیانی
🔹 محمد حسن آشتیانی در ۱۲۴۸ق در آشتیان استان مرکزی متولد شد. او در ۱۳ سالگی عازم بروجرد شد و دروس مقدمات را آنجا طی کرد و سال ۱۲۶۵ق راهی نجف شد. وی در سال ۱۲۸۱ق به درجه اجتهاد رسید و به ایران بازگشت و ساکن تهران شد.
🔸ایشان در سال ۱۳۰۶ق همزمان با سفر ناصرالدین شاه قاجار به اروپا، در مقام رهبری نهضت مقاومت و اعتراض مردم در جریان واگذاری امتیاز انحصاری دخانیات به یک شرکت انگلیسی کوشید تا علاوه بر گوشزد کردن زیانهای اقتصادی این قرارداد، آثار سوء فرهنگی و اجتماعی آن را به مردم یادآور شود. این کار منجر به صدور فتوای تحریم تنباکو از سوی میرزای شیرازی شد.
🔹میرزای آشتیانی در ۲۸ جمادیالاول سال ۱۳۱۹ق در سن ۷۱ سالگی، در تهران هنگام قرائت زیارت جامعه کبیره دار فانی را وداع گفت و پیکرش را پس از انتقال به نجف در آرامگاه شیخ جعفر شوشتری به خاک سپرده شدند.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۸
#میرزای_آشتیانی
🔶 @Nahj_Et
امام علی(علیهالسلام) فرمودند:
🌸أَلاَ وَ إِنَّ هذِهِ الدُّنْیَا الَّتِی أَصْبَحْتُمْ تَتَمَنَّوْنَهَا وَ تَرْغَبُونَ فِیهَا، وَ أَصْبَحَتْ تُغْضِبُکُمْ وَ تُرْضِیکُمْ، لَیْسَتْ بِدَارِکُمْ، وَ لاَ مَنْزِلِکُمُ الَّذِی خُلِقْتُمْ لَهُ وَ لاَ الَّذِی دُعِیتُمْ إِلَیْهِ. أَلاَ وَ إِنَّهَا لَیْسَتْ بِبَاقِیَة لَکُمْ وَ لاَ تَبْقُونَ عَلَیْهَا ; وَ هِیَ وَ إِنْ غَرَّتْکُمْ مِنْهَا فَقَدْ حَذَّرَتْکُمْ شَرَّهَا. فَدَعُوا غُرُورَهَا لِتَحْذِیرِهَا، وَ أَطْمَاعَهَا لِتَخْوِیفِهَا ; وَ سَابِقُوا فِیهَا إِلَى الدَّارِ الَّتِی دُعِیتُمْ إِلَیْهَا، وَانْصَرِفُوا بِقُلُوبِکُمْ عَنْهَا; وَ لاَ یَخِنَّنَّ أَحَدُکُمْ خَنِینَ الاَْمَةِ عَلَى مَا زُوِیَ عَنْهُ مِنْهَا، وَاسْتَتِمُّوا نِعْمَةَ اللهِ عَلَیْکُمْ بِالصَّبْرِ عَلَى طاعَةِ اللهِ وَ الْمُحَافَظَةِ عَلَى مَا اسْتَحْفَظَکُمْ مِنْ کِتَابِهِ. أَلاَ وَ إِنَّهُ لاَ یَضُرُّکُمْ تَضْیِیعُ شَیْء مِنْ دُنْیَاکُمْ بَعْدَ حِفْظِکُمْ قَائِمَةَ دِینِکُمْ. أَلاَ وَ إِنَّهُ لاَ یَنْفَعُکُمْ بَعْدَ تَضْیِیعِ دِینِکُمْ شَیْءٌ حَافَظْتُمْ عَلَیْهِ مِنْ أَمْرِ دُنْیَاکُمْ. أَخَذَ اللهُ بِقُلُوبِنَا وَ قُلُوبِکُمْ إِلَى الْحَقِّ، وَ أَلْهَمَنَا وَ إِیَّاکُمُ الصَّبْرَ❗️
🌳آگاه باشيد! اين دنيايى که شما پيوسته آن را آرزو مى کنيد و به آن عشق مىورزيد، و آن نيز گاه شما را خشمگين و گاه خشنود مى سازد، خانه و منزلگاه اصلى شما نيست که براى آن آفريده شده و به سوى آن دعوت گرديده ايد.
🌱آگاه باشيد! نه دنيا براى شما باقى مى ماند و نه سلطه شما بر آن باقى خواهد ماند. اين دنيا گرچه از جهتى شما را فريب داده، ولى از جهتى ديگر شما را از بدى هايش بر حذر داشته است; پس به دليل هشدارهايش از فريبندگى هايش چشم بپوشيد و مظاهر هوس انگيزش را به جهت جنبه هاى هشدار دهنده اش رها سازيد و در اين جهان به سوى سرايى که به آن دعوت شده ايد سبقت جوييد و با جان و دل از دنياپرستى روى بگردانيد.
🍀نبايد هيچ يک از شما به سبب از دست دادن چيزى از دنيا همچون کنيزکان گريه سر دهد ; بلکه با صبر و استقامت بر طاعت خدا و حفظ آن چه را از کتابش بر عهده شما گذاشته نعمت هاى او را نسبت به خويش کامل سازيد.
🌿آگاه باشيد! اگر اساس دين و ايمان خود را حفظ کنيد، از بين رفتن چيزى از دنيايتان به شما زيان نمى رساند و بدانيد با تباه ساختن دين خود، آن چه را از دنيا براى خويش نگه داشته ايد سودى به حالتان نخواهد داشت. خداوند، دل هاى ما و شما را به سوى حق متوجّه سازد و صبر و استقامت را به ما و شما ارزانى دارد.
📚نهجالبلاغه. خطبه۱۷۳. بخش سوم
🔶 @Nahj_Et
آیت الله مدرّس اولین کسی بود که تدریس نهج البلاغه را در حوزه های علمیه رسمی کرد و نخستین مجتهدی بود که این کتاب را جزو متون درسی طلاب قرار داد.
شخصیت هایی چون حاج میرزا علی آقا شیرازی، استاد شهید مطهری و آیت الله بروجردی نهج البلاغه را نزد شهید مدرّس آموختند.
۱۰ آذر _ سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس به دست رضا شاه
📚#نهج_البلاغه
🔶 @Nahj_Et
وقتی انسان از منبع وحی دور شود اولین عقیدۀ او که خدشهدار میشود عقیده به خدا و انسان کامل است
وقتی که جان از نور ولایت دور شود عقاید هم سست میشوند.🥀
📚منهاجالبراعه فی شرح نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
✴️امام علی علیه السلام :
دنیا
فریب می دهد،
زیان می رساند،
و سریع می گذرد.
📚نهج البلاغه، حکمت۴۱۵
🔶 @Nahj_Et
📚کدام گناه بالاتر است: ترک نماز یا شهوت رانی ؟
از امام صادق(ع) سوالکردند بعضی از گناهان جنسی که از سر لذت انجام میشود، حکمش اعدام است ولی به او کافر نمیگویید، ولی طرف نماز نمیخواند به او کافر میگوید، حضرت فرمود:«او تحت فشار شهوت گناه کرده ولی کسی که نماز نمیخواند، به خدا تکبر کرده است. این خیلی بدتر است! ؛ ... سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع وَ سُئِلَ مَا بَالُ الزَّانِي لَا تُسَمِّيهِ كَافِراً وَ تَارِكُ الصَّلَاةِ قَدْ تُسَمِّيهِ كَافِراً ...»
📚علل الشرائع، ج2، ص339
اینکه میبینید یک آدم شراب خوار و دارای رفتارهای بسیار زننده، یک دفعه آدم خوبی میشود برای این است که گناهانی که با انگیزههای لذت بری، این قدر فرد را خراب نمیکند که دیگر قابل برگشت نباشد، اما شما به این سادگی نمیتوانید پیدا کنید، کسی متکبر باشد بعداً خوب شود.
ما به شدت در معرض تکبر هستیم، برای همین دین به ما میگوید:«روزی 5 مرتبه نماز بخوان.» چرا که نماز، فلسفه اصلیاش تکبرزدایی است: فَرَضَ اللَّهُ الصَّلَاةَ تَنْزِيهاً عَنِ الْكِبْرِ
📚نهج البلاغه،حکمت252
🔶 @Nahj_Et
▫️وَبَصِّرْهُ فَجَائِعَ الدُّنْيَا، وَحَذِّرْهُ صَوْلَةَ الدَّهْرِ وَفُحْشَ تَقَلُّبِ اللَّيَالِي وَالاَْيَّامِ
🟤«با نشان دادن فجايع دنيا، قلب را بينا کن و از هجوم حوادث روزگار و زشتى هاى گردش شب و روز آن را برحذر دار
✍گاه بر قلب انسان پرده هاى غفلت و هوا و هوس چنان فرو مى افتد که از درک حقايق مربوط به زندگى و سعادت خويش باز مى ماند. براى کنار زدن اين پرده هاى غفلت و بينا ساختن دل، چيزى بهتر از آن نيست که انسان حوادث تلخ دنيا و آفات و بلاها و دگرگونى هاى ناگهانى را که در زندگى قدرتمندان جهان نمونه هاى زيادى از آن ديده مى شود، مورد دقت قرار دهد و بينايى را به دل باز گرداند.
📘نامه 31 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_حکمت_۲۲۶.mp3
4.53M
شرح حکمت ۲۲۶
بهترین زن
هزار آفرین بر زن عاقل قانع با احتیاط
خِيَارُ خِصَالِ النِّسَاءِ شِرَارُ خِصَالِ الرِّجَالِ- الزَّهْوُ وَ الْجُبْنُ وَ الْبُخْلُ
زن قلدر و بی احتیاط نمی فهمد ، که چاه در راه است و صحرا پر خطر
وَ إِذَا كَانَتْ جَبَانَةً فَرِقَتْ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ يَعْرِضُ لَهَا
و .............
📙مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#حکمت_226
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
1_8522607703.mp3
45M
💠شرح نهج البلاغه #نامه_31
🎤 بیانات حجتالاسلام #محمدهادی_هدایت در سلسله جلسات شرح حکمتهای نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 گوشهای از کرامات حضرت معصومه سلام الله علیها در بیان آیتالله مسعودی خمینی
آیتالله علی اکبر مسعودی خمینی در گفتوگو با رسانه رسمی حوزه به بیان خاطراتی از امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی، جامعه مدرسین، آیت الله مصباح یزدی، حرم حضرت فاطمه معصومه (س) و ... پرداخت که برشی از این گفت و گو تقدیم مخاطبان ارجمند میشود.
📎 فیلم کامل
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 حقایق قرآن را از اهل آن بگیرید که حیات علم و مرگ جهلند
📌 نهجالبلاغه/ خطبه147/ قسمت22 از 23 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_147
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ مولا عاشقته ، خودش یه چیزی میذاره تو کاسه ات
🎙شیخ #اسماعیل_رمضانی
🔶 @Nahj_Et
💠جملاتی درباره طلحه
قال امیرالمومنین علیهالسلام:
قَدْ کُنْتُ وَ مَا أُهَدَّدُ بِالْحَرْبِ، وَ لاَ أُرَهَّبُ بِالضَّرْبِ; وَ أَنَا عَلَى مَا قَدْ وَعَدَنِی رَبِّی مِنَ النَّصْرِ. وَاللهِ مَا اسْتَعْجَلَ مُتَجَرِّداً لِلطَّلَبِ بِدَمِ عُثْمَانَ إِلاَّ خَوْفاً مِنْ أَنْ یُطَالَبَ بِدَمِهِ، لاََنَّهُ مَظِنَّتُهُ، وَ لَمْ یَکُنْ فِی الْقَوْمِ أَحْرَصُ عَلَیْهِ مِنْهُ، فَأَرَادَ أَنْ یُغَالِطَ بِمَا أَجْلَبَ فِیهِ لِیَلْتَبِسَ الاَْمْرُ وَ یَقَعَ الشَّکُّ. وَ وَاللهِ مَا صَنَعَ فِی أَمْرِ عُثْمَانَ وَاحِدَةً مِنْ ثَلاَث: لَئِنْ کَانَ ابْنُ عَفَّانَ ظَالِماً ـ کَمَا کَانَ یَزْعُمُ ـ لَقَدْ کَانَ یَنْبَغِی لَهُ أَنْ یُوَازِرَ قَاتِلِیهِ، وَ أَنْ یُنَابِذَ نَاصِرِیهِ. وَ لَئِنْ کَانَ مَظْلُوماً لَقَدْ کَانَ یَنْبَغِی لَهُ أَنْ یَکُونَ مِنَ الْمُنَهْنَهِینَ عَنْهُ، وَالْمُعَذِّرِینَ فِیهِ وَ لَئِنْ کَانَ فِی شَکٍّ مِنَ الْخَصْلَتَیْنِ، لَقَدْ کَانَ یَنْبَغِی لَهُ أَنْ یَعْتَزِلَهُ وَ یَرْکُدَ جَانِباً، وَ یَدَعَ النَّاسَ، مَعَهُ، فَمَا فَعَلَ وَاحِدَةً مِنَ الثَّلاَثِ، وَ جَاءَ بِأَمْر لَمْ یُعْرَفْ بَابُهُ، وَ لَمْ تَسْلَمْ مَعَاذِیرُهُ.
🔹ترجمه:
من هيچ گاه در گذشته به جنگ تهديد نمى شدم و هرگز کسى مرا از ضرب شمشير نمى ترسانيد (چرا که همه مى دانستند من مرد جنگم به علاوه) من به همان وعده پيروزى که پروردگارم داده است باقى ام و به آن ايمان دارم. به خدا سوگند، او (طلحه) با شتاب براى خونخواهى عثمان اقدام نکرد ; مگر به جهت اين که مى ترسيد خودش نسبت به خون عثمان بازخواست شود ; زيرا او به اين کار متهم بود و در ميان مردم، کسى حريص تر از او بر قتل عثمان نبود و او در واقع، مى خواست با جمع آورى گروهى گرد خود (به نام خونخواهى عثمان) غلط اندازى کند و امر را بر مردم مشتبه سازد و آن ها را به شک بيندازد.
به خدا سوگند، او مى بايست در مورد عثمان يکى از سه کار را انجام مى داد; ولى هرگز چنين کارى را نکرد (نخست اين که) اگر فرزند عفان (يعنى عثمان) ستمکار بود ـ چنان که او مى انديشيد ـ سزاوار بود با قاتلان او همکارى کند و با يارانش مبارزه نمايد و اگر او مظلوم بود سزاوار بود از قتل او جلوگيرى کند و براى کارهايش عذر موجهى ارائه دهد و اگر در ميان اين دو امر شک و ترديد داشت خوب بود کناره گيرى مى کرد و به گوشه اى مى رفت و مردم را با او تنها مى گذاشت ; ولى او هيچ کدام از اين سه را انجام نداد و به کارى دست زد که دليل روشنى بر آن نبود و عذرهاى ناموجهى براى کار خود آورد (نخست بر ضد او قيام کرد سپس به خونخواهى او برخاست).
📙خطبه ۱۷۴ بخش اول
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠میرزا کوچک گیلانی را با این موشن 👆 بهتر می توان شناخت
🏴 به مناسبت سالروز شهادت میرزا کوچکخان جنگلی در ۱۱ آذر ۱۳۰۰
1️⃣. میرزا کوچک گیلانی در دوران مشروطیت چه نقشی داشتند؟
2️⃣.قیام میرزا کوچک نسبت به قیام های هم عصرش چه امتیازاتی دارد؟
3️⃣. راز محبوبیت و ماندگاری قیام میرزا کوچک گیلانی چیست؟
4️⃣.چرا منشأ قیام میرزا کوچک، اسلام و دینی بود؟
5️⃣.چه کسی در رشت اولین حکومت جمهوری اسلامی را تشکیل داد؟
6️⃣.آیا میرزا کوچک خان به دنبال تجزیه گیلان بود؟
7️⃣.امام خامنه ای میرزا کوچک گیلانی را چه گونه معرفی می کند؟
🔶 @Nahj_Et
🌹امام على عليه السلام:
فقط کسانی در بازار و تجارت وارد شوند که در خرید و فروش و تجارت به عقل معیشتی رسیده باشند و عاقلانه عمل کنند.
(ميزان الحكمه ج۲ ص۹۳)
🌹امام علی علیه السلام:
كسى كه بدون آگاهى از احكام الهى به تجارت پردازد، در رباخوارى غوطه ور مىشود.
(حکمت ۴۴۷ نهج البلاغه)
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از جارچی 🇮🇷
🔴 اهل کدام استان هستید ❓
✅ استان و کانال اختصاصی خودتو انتخاب کن تا ببینی چه خبره👇😍
🔺۱- خراسانرضوی
🔺۲- قم
🔺۳- فارس
🔺۴- کرمان
🔺۵- تهران
🔺۶- گیلان
🔺۷- خراسان جنوبی
🔺۸- اردبیل
🔺۹- یزد
🔺۱۰- اصفهان
🔺۱۱- مازندران
🔺۱۲- کهگیلویه و بویراحمد
🔺۱۳- گلستان
🔺۱۴- آذربایجان شرقی
🔺۱۵- آذربایجان غربی
🔺۱۶- چهارمحالوبختیاری
🔺۱۷- کردستان
🔺۱۸- خراسان شمالی
🔺۱۹- قزوین
🔺۲۰- خوزستان
🔺۲۱- سمنان
🔺۲۲- هرمزگان
🔺۲۳- البرز
🔺٢۴- مرکزی
🔺۲۵- زنجان
🔺۲۶- همدان
🔺۲۷- ایلام
🔺۲۸- لرستان
🔺۲۹- کرمانشاه
🔺۳۰- بوشهر
🔺۳۱- سیستان و بلوچستان
🔺٣٢_جارچی ایران و جهان در ایتا 🇮🇷
🔺٣٣_ جارچی عراق 🇮🇶
🔺٣۴_ جارچی افغانستان 🇦🇫
🏁 ٣۵_ شبکه جارچی در ویراستی✍
🔺۳۶_جارچی بانوان 🧕
🔺۳۷_جارچی جوانان🧔🏻
🔺 ۳۸_جارچی نوجوانان🧑🏻🦱
https://eitaa.com/joinchat/820051968C2b85dac984
📣گسترده ترین شبکه خبریِ مردمیِ ایتا👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از قاصدک
🔴 فروشِ ملزومات حجاب ب قیمت عمده😍
🧕تا کی میخوای از این مغازه به اون مغازه
دنبال عباهایِ قیمت مناسبُ شیک بگردی!🤩
💁♀یکی از پرطرفدارترین فروشگاههایِ حجاب
اینجاس خیلی از خانومای محجبه قبولش دارن
تموم جنساشون زیر قیمت بازاره 👇😎
https://eitaa.com/joinchat/223346877C929d3d2345
🌀عبا و مانتوهایِ پاییزیش محشره ☝️💁♀
🌀دو شعبه حضوری در کرج 🛍
دل دل نکن بزن لینکو تخفیف ویژه برا تازه ورودیا🥳
💠« قناعت در مادیات؛ عامل عزت نفس»
🔆 «كَفَى بِالْقَنَاعَةِ مُلْكاً»
🔆 *«قناعت برای سلطنت انسان کافی است.»*
📘 نهج البلاغه، حکمت ۲۲۹
✍🏼 منظور از این سلطنت قدرت است؛ قدرت تسلط بر نفس خویش، قدرت تأثیرگذاری صحیح بر دیگران، قدرت تغییر قلوب و... که لازمۀ همۀ این امور قناعت در مادیات است.
🔶🔸 قناعت به دو معناست:
🔸 اول اینکه چشم ما به دنبال مال و ثروت دیگران نباشد؛
🔸دوم اینکه از دارایی خود لذت ببریم.
✅ در باطنِ قناعت لذت وجود دارد. فرد قانع از همان میزان مادیاتی که دارد لذت میبرد.
◀️ *البته که در «معنویات» به هیچ عنوان نباید قناعت وجود داشته باشد.
❇️ عالم ماده محدود است؛ به همین جهت ممکن است انسانها در امور مادی مانع یکدیگر شوند؛ اما در امور معنوی هیچکس مزاحم دریافت دیگری نیست؛ چون معنویانت نامحدود و بیکراناند.
✅ #قناعت تنها بهمعنای قطع طمع نیست، بلکه بهمعنای احساس گوارا بودن مادیات است.
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠جملاتی درباره طلحه قال امیرالمومنین علیهالسلام: قَدْ کُنْتُ وَ مَا أُهَدَّدُ بِالْحَرْبِ، وَ لاَ
🍃حضرت امیرالمومنین علیهالسلام پس از اشاره به تهدیدات طلحه و زبیر و بیان نمودن نیّات شوم این دو نفر، در ادامه سخن، طلحه را در افکار عمومى به محاکمه کشیده و مىفرماید: «این که طلحه براى خون خواهى عثمان قیام کرد هرگز در ادعاى خود صادق نبود اگر صداقت میداشت به خدا سوگند، او مىبایست در مورد عثمان یکى از سه کار را انجام مىداد، ولى نکرد (نخست این که) اگر فرزند عفان (یعنى عثمان) ستمکار بود (چنان که او مى اندیشید) سزاوار بود که با قاتلان او همکارى کند و با یارانش مبارزه نماید و اگر او مظلوم بود سزاوار بود از قتل او جلوگیرى کند و براى کارهایش عذرهاى موجهى ارائه دهد و اگر در میان دو امر شک و تردید داشت خوب بود کناره گیرى مىکرد و به گوشهاى مىرفت و مردم را با او تنها مىگذاشت»
سپس مىفرماید: «ولى او هیچ کدام از این سه را انجام نداد و به کارى دست زد که دلیل روشنى بر آن نبود و عذرهاى ناموجهى براى کار خود آورد (نخست بر ضد او قیام کرد سپس به خونخواهى او برخاست)»
امام(علیه السلام) با این دلیل روشن منطقى از روى توطئه و دروغ طلحه پرده بر مىدارد و نشان مىدهد که او یک سیاست باز دروغگو است که نان را به نرخ روز مىخورد! چرا که وضع او در برابر عثمان (مطابق حصر عقلى) ممکن نبود، از این سه حالت بیرون باشد: یا او را ظالم مى دانست یا مظلوم یا در شک و تردید بود; و هر یک از این ها بر خورد مناسبى را مىطلبد; ولى او یک روز در پشت صحنه، مردم را بر قتل عثمان تحریک مىکرد و بعد از قتل عثمان، بلافاصله در مقام دفاع از او برآمد و به خونخواهى او پرداخت.
🍃این است راه و رسم سیاست بازان حرفهاى مکّار که گاه در یک روز مسیر خود را ۱۸۰ درجه تغییر مىدهند!! برنامه معاویه در این ماجرا (هر چند دور بود) نیز چندان تفاوتى با «طلحه» نداشت.
او هم دست روى دست گذاشت تا «عثمان» کشته شود و بعد به خونخواهى او پرداخت.
آنها در واقع به قتل عثمان راضى بودند تا جاده براى خلافت آنها هموار گردد و از این کلاه، نمدى براى خود تهیه کنند.
📝نکاتی در شرح خطبه ۱۷۴ «قسمت دوم»:
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کشیش مسیحی: امید دارم که شفاعت حضرت زهرا سلام الله علیها در روز قیامت شامل من هم بشود.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤 عصمت فاطمی🖤
🎙 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی حفظهالله
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 آنان که سخن و سکوتشان، نشان از علم و منطقشان دارد
📌 نهجالبلاغه/ خطبه147/ قسمت23 از 23 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_147
🔶 @Nahj_Et