#نكوهش_از_نافرمانى_كوفيان
#نهج_البلاغه
💥أَلَا وَ إِنِّي قَدْ دَعَوْتُكُمْ إِلَى قِتَالِ هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ لَيْلًا وَ نَهَاراً وَ سِرّاً وَ إِعْلَاناً وَ قُلْتُ لَكُمُ اغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ يَغْزُوكُمْ. فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا فَتَوَاكَلْتُمْ وَ تَخَاذَلْتُمْ حَتَّى شُنَّتْ عَلَيْكُمُ الْغَارَاتُ وَ مُلِكَتْ عَلَيْكُمُ الْأَوْطَانُ.
🌎گفتم پيش از آن كه آنها با شما بجنگند با آنان نبرد كنيد، به خدا سوگند، هر ملّتى كه درون خانه خود مورد هجوم قرار گيرد، ذليل خواهد شد.
امّا شما سستى به خرج داديد، و خوارى و ذلّت پذيرفتيد، تا آنجا كه دشمن پى در پى به شما حمله كرد و سر زمين هاى شما را تصرّف نمود.
📘#خطبه_27
🔶 @Nahj_Et
💢 راه اجابت دعا
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إذَا كَانَتْ لَكَ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَهُ حَاجَةٌ، فَابْدَأْ بِمَسْأَلَةِ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِهِ (صلى الله عليه وآله)، ثُمَّ سَلْ حَاجَتَكَ، فَإِنَّ اللَّهَ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ يُسْأَلَ حَاجَتَيْنِ، فَيَقْضِيَ إِحْدَاهُمَا وَ يَمْنَعَ الْأُخْرَى.
🔹هرگاه حاجتى به درگاه حق داشتى، نخست با صلوات بر پيامبر(صلى الله عليه وآله) شروع كن، سپس حاجت خود را بخواه زيرا خداوند، كريم تر از آن است كه دو حاجت از او بخواهند، يكى را قبول و ديگرى را رد كند.
📚 #حکمت_361 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🔅🌟🔅🌟🔅🌟🔅
امیرالمومنین علی(علیه السلام) برای جوانش اینگونه تاریخ می خواند:
فرزند عزیزم!
هر چند که من به اندازه ی تمامی نسل های گذشته عمر نکرده ام،
امّا در کار و کردارشان نیک نگریسته ام و در اخبارشان اندیشیده ام،
در میانِ آثارِ به جا مانده شان گردیده ام، آنچنان که گویی خود یکی از آنان شده ام و با آنان زیسته ام...
بخش های شفاف و سودمند تاریخ را از بخشهای تیره و زیانبارش باز شناخته ام و از هر جریان، برایت گل آن را چیده ام و زیبایش را برایت برگزیده ام...
#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
#با_اینها_دوستی_نکن
#نهج_البلاغه
💥يا بنى! اياك و مصادقه الفاجر، فانه يبيعك بالتافه.
🌔پسرم از دوستی با بدکار بپرهیز، زیرا او تو را به اندک چیزی می فروشد.
📘#حکمت_38
🔶 @Nahj_Et
🌷قال الإمام عليّ عليه السلام:
ولَقد قالَ لي رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : إنّيلا أخافُ على اُمَّتي مُؤمِنا ولا مُشرِكا ، أمّا المُؤمنُ فيَمنَعُهُ اللّه ُ بإيمانِهِ ، وأمّا المُشرِكُ فيَقمَعُهُ اللّه ُ بشِركِهِ، ولكنّي أخافُ علَيكُم كُلَّ مُنافِقِ الجَنانِ ، عالِمِ اللِّسانِ ، يقولُ ما تَعرِفونَ ، ويَفعَلُ ما تُنكِرونَ .
🌸حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
رسول خدا صلى الله عليه و آله به من فرمود: من براى امّتم نه از مؤمن مى ترسم و نه از مشرك؛ زيرا مؤمن را خداوند به واسطه ايمانش جلوگيرى مى كند و مشرك را خداوند به سبب شركش از پاى در مى آورد. امّا ترس من براى شما از منافق زبان بازى است كه مطابق اعتقادات شما سخن مى گويد و برخلاف آنچه معتقديد عمل مى كند.
نهج البلاغة : الكتاب 27.
🔶 @Nahj_Et
💢 مغرور نشدن از نعمتها و صبر در بلاها
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃وأَيُّهَا النَّاسُ! لِيَرَكُمُ اللَّهُ مِنَ النِّعْمَةِ وَجِلِينَ، كَمَا يَرَاكُمْ مِنَ النِّقْمَةِ فَرِقِينَ...
🔹اى مردم! بايد خداوند، شما را به هنگام نعمت ترسان ببيند همانگونه كه از بلا ونقمت ترسان مى بيند...
📚 #حکمت_358 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🔴اگر مؤمن بدون عذر دروغ بگه...!
◽️ وَالْكاذِبُ عَلى شُرُفِ مَهْواةٍ وَمَهانَةٍ؛
🌎دروغگو در لبه پرتگاه و خوارى.
📘 #خطبه_86
🎤آیت الله #مجتهدی
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكتۀ مهمى دربارۀ شناخت دوستان و دشمنان اشاره كرده مىفرمايد: «دوستان تو سه گروهند و دشمنانت نيز سه گروه مىباشند»؛ (أَصْدِقَاؤُكَ ثَلاَثَةٌ، وَ أَعْدَاؤُكَ ثَلاثَةٌ) . آنگاه امام عليه السلام به شرح هر يك از اين دو مىپردازد و دربارۀ دوستان مىفرمايد: «(اما) دوستانت: دوست تو و دوست دوستت و دشمن دشمنت هستند»؛ (فَأَصْدِقَاؤُكَ: صَدِيقُكَ، وَ صَدِيقُ صَدِيقِكَ، وَ عَدُوُّ عَدُوِّكَ
#حکمت_295
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💎وَ اللَّهِ لَوْ شِئْتُ أَنْ أُخْبِرَ كُلَّ رَجُلٍ مِنْكُمْ بِمَخْرَجِهِ وَ مَوْلِجِهِ وَ جَمِيعِ شَأْنِهِ لَفَعَلْتُ، وَ لَكِنْ أَخَافُ أَنْ تَكْفُرُوا فِيَّ بِرَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه وآله؛ أَلَا وَ إِنِّي مُفْضِيهِ إِلَى الْخَاصَّةِ مِمَّنْ يُؤْمَنُ ذَلِكَ مِنْهُ. وَ الَّذِي بَعَثَهُ بِالْحَقِّ وَ اصْطَفَاهُ عَلَى الْخَلْقِ، مَا أَنْطِقُ إِلَّا صَادِقاً، وَ قَدْ عَهِدَ إِلَيَّ بِذَلِكَ كُلِّهِ وَ بِمَهْلِكِ مَنْ يَهْلِكُ وَ مَنْجَى مَنْ يَنْجُو وَ مَآلِ هَذَا الْأَمْرِ، وَ مَا أَبْقَى شَيْئاً يَمُرُّ عَلَى رَأْسِي إِلَّا أَفْرَغَهُ فِي أُذُنَيَّ وَ أَفْضَى بِهِ إِلَيَّ
🌔سوگند به خدا، اگر بخواهم مى توانم هر کدام شما را از آغاز و پایان کارش، و از تمام شئون زندگى، آگاه سازم، امّا از آن مى ترسم که با اینگونه خبرها نسبت به رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم کافر شوید، آگاه باشید که من این اسرار گرانبها را به یاران راز دار و مورد اطمینان خود مى سپارم. سوگند به خدایى که محمّد صلّى اللّه علیه و آله و سلّم را به حق برانگیخت، و او را برگزید، جز به راستى سخن نگویم. پیامبر اسلام صلّى اللّه علیه و آله و سلّم همه اطلاعات را به من سپرده است، و از محل هلاکت آن کس که هلاک مى شود، و جاى نجات کسى که نجات مى یابد، و پایان این حکومت، همه را به من خبر داده و مرا آگاهانده است. هیچ حادثه اى بر من نگذشت جز آن که در گوشم نجوا کرد، و مرا مطّلع ساخت.
📘#خطبه_175
🔶 @Nahj_Et
#جايگاه_دنيا_و_آخرت
#نهج_البلاغه
💥أَلاَ وَ إِنَّکُمْ في أَيَّامِ أَمَل مِنْ وَرَائِهِ أَجَلٌ، فَمَنْ عَمِلَ في أَيَّامِ أَمَلِهِ قَبْلَ حُضُورِ أَجَلِهِ فَقَدْ نَفَعَهُ عَمَلُهُ وَ لَمْ يَضرُرْهُ أَجَلُهُ وَ مَنْ قَصَّرَ في أَيَّامِ أَمَلِهِ قَبْلَ حُضُورِ أَجَلِهِ فَقَدْ خَسِرَ عَمَلُهُ وَ ضَرَّهُ أَجَلُهُ.
🌎آگاه باشيد هم اكنون در روزگار آرزوهاييد، كه مرگ را در پى دارد، پس هر كس در ايّام آرزوها، پيش از فرا رسيدن مرگ، عمل نيكو انجام دهد، بهرمند خواهد شد، و مرگ او را زيانى نمى رساند، و آن كس كه در روزهاى آرزوها، پيش از فرارسيدن مرگ كوتاهى كند، زيانكار و مرگ او زيانبار است.
📘#خطبه_28
🔶 @Nahj_Et
#خداشناسی
#نهج_البلاغه
◽️لَا تُدْرِكُهُ الْعُيُونُ بِمُشَاهَدَةِ الْعِيَانِ وَ لَكِنْ تُدْرِكُهُ الْقُلُوبُ بِحَقَائِقِ الْإِيمَانِ
🌸دیده ها هرگز او را آشكار نمی بینند، اما دلها با ایمان درست او را درمی یابند.
📚 #خطبه_179
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكتۀ مهمى دربارۀ شناخت دوستان و دشمنان اشاره كرده مىفرم
💠🔹درست است كه هميشه دوستِ دوست انسان ممكن است دوست انسان نباشد؛ با كسى دوستى كند و با دوستش دشمنى؛ ولى غالباً چنين نيست. دوستىها و دشمنىها معمولاً براثر اهداف مشترك است، هنگامى كه اهداف مشترك بود، هم دوست انسان هم دوستِ دوست او از در دوستى درمىآيند، بنابراين وجود بعضى استثناها هرگز مانع از يك حكم كلى نيست. در مقابل مىفرمايد: «دشمنان تو: دشمنت هستند و دشمن دوستت و دوست دشمنت»؛ (وَ أَعْدَاؤُكَ: عَدُوُّكَ، وَ عَدُوُّ صَدِيقِكَ، وَ صَدِيقُ عَدُوِّكَ) . در اين مورد نيز همان مطلبى كه دربارۀ دوست گفته شد صادق است؛ دشمنىها با شخص يا چيزى نيز براثر اهداف مشترك است؛ كسى كه با كسى دشمن مىشود، با دوست او هم كه اهداف مشابه دارد دشمنى خواهد كرد و به عكس با دشمنانش دوستى خواهد نمود.
#حکمت_295
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«سخنان امیر مؤمنان سلام الله علیه درباره باطن رشوه»
🔶 @Nahj_Et
#تلاش_معقول
#نهج_البلاغه
💥خُذْ مِنَ الدُّنْيَا مَا أَتَاكَ، وَتَوَلَّ عَمَّا تَوَلَّى عَنْكَ
🌔«از دنيا همان قدر را بگير كه به سراغ تو مى آيد و از آنچه از تو روى گردانده روى بگردان (و به دنبال آن مشتاب)
✍اشاره به اين كه هر انسانى در شرايط معمولى و كسب و كار عادى، درآمدى دارد كه اين درآمد خواه ناخواه به سراغ او مى آيد. مثلاً هنگامى كه زراعت مى كند معمولاً اين زراعت درآمدى دارد و همچنين دامدارى و تجارت و صنعت. ولى بسيار مى شود كه اضافه بر آن به سراغ انسان نمى آيد. امام(عليه السلام) مى فرمايد: چه بهتر كه تو هم به سراغ آن نروى و اين حقيقت زهد و بى اعتنايى به دنياست. هرگز منظور امام عليه السلام اين نيست كه انسان در خانه خود بنشيند تا رزق و روزى اش به سراغ او بيايد اين همان چيزى است كه با صراحت در روايات از آن نهى شده است. بلكه منظور آن است كه اصرار بر افزودن مال و ثروت در جايى كه اسبابش فراهم نيست نداشته باشد چراكه هم مشقت زيادى را بر انسان تحميل مى كند و هم ممكن است آلوده انواع گناهان و انحراف از مسير شرع شود و اى بسا اگر به آن نرسد زبان به ناشكرى و كفران بگشايد.
📘#حکمت_393
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
💥ولاتکن خازنا لغیرک
🌎 «و در فکر ذخیرهسازی برای دیگران مباش».
🖊انسان حرص و طمع مال اندوزی دارد و اگر با این صفت ناپسند خود، مبارزه نکند به دامهای شیطان فرو میغلتد. نکته دقیق در کلام امام علی(ع) این است که بدبختی انسان به جایی میرسد که او خزانهدار دیگران میشود؛ یعنی اموال را پی در پی جمع میکند و در راه خیر مصرف نمینماید و حتی خودش هم استفاده نمیکند و فقط بهعنوان خازن و خزانهدار، آنها را برای دیگران نگه میدارد.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
🔴همه چيز دنيا در برابر آخرت ناچيز است
#نهج_البلاغه
💥مَا خَيْرٌ بِخَيْرٍ بَعْدَهُ النَّارُ، وَ مَا شَرٌّ بِشَرٍّ بَعْدَهُ الْجَنَّةُ؛ وَ كُلُّ نَعِيمٍ دُونَ الْجَنَّةِ فَهُوَ مَحْقُورٌ، وَ كُلُّ بَلَاءٍ دُونَ النَّارِ عَافِيَة.
🌎خيرى كه در پى آن آتش باشد، خير نخواهد بود، و شرّى كه در پى آن بهشت است شرّ نخواهد بود. و هر نعمتى بى بهشت ناچيز است، و هر بلايى بى جهنّم، عافيّت است.
📘#حکمت_387
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠🔹درست است كه هميشه دوستِ دوست انسان ممكن است دوست انسان نباشد؛ با كسى دوستى كند و با دوستش دشمنى؛
💠🔹اين كلام حكيمانۀ امام عليه السلام در بسيارى از مسائل اجتماعى زندگى و دربارۀ ملتها راهگشاست؛ هرگاه ببينيم كسى با دشمن مسلمانان دوستى مىكند بايد بدانيم او هم دشمن مسلمانان است، هر چند به ظاهر ادعاى دوستى مىكند. همچنين اگر با دوستان ما دشمنى مىكند بدانيم او دشمن ما نيز هست، هرچند ظاهراً خود را در لباس دوستان ما درآورده است.
#حکمت_295
🔶 @Nahj_Et
📌امیر المومنین علیه السلام در جواب علل تأخير در مجازات قاتلان عثمان، سبب تفرقه در کلّ جامعه مى شود ، مى فرمايد:
◽️إِنَّ النَّاسَ مِنْ هذَا الاَْمْرِ ـ إِذَا حُرِّکَ ـ عَلَى أُمُور: فِرْقَةٌ تَرَى مَا تَرَوْنَ، وَ فِرْقَةٌ تَرَى ما لاَ تَرَوْنَ، وَ فِرْقَةٌ لاَ تَرَى هذَا وَ لاَ ذَاکَ
🔹 و اگر حرکتى (براى مجازات قاتلان) صورت گيرد، مردم به چند گروه تقسيم مى شوند: گروهى همان را مى خواهند که شما مى خواهيد و گروهى رأى شان بر خلاف رأى شماست و گروه سوّمى نه با شما هستند نه با آن ها (و به اين ترتيب شکاف عميقى در جامعه اسلامى رُخ مى دهد
◽️فَاصْبِرُوا حَتَّى يَهْدَأُ النَّاسُ، وَ تَقَعَ الْقُلُوبُ مَوَاقِعَهَا، وَ تُؤْخَذَ الْحُقُوقُ مُسْمَحَةً
🔹«حال که چنين است صبر کنيد تا مردم آرام گيرند و دل ها از تب و تاب بيفتد و حقوق به آسانى گرفته شود
◽️فَاهْدَؤُوا عَنِّي، وَانْظُرُوا مَاذَا يَأْتِيکُمْ بِهِ أَمْرِي، وَ لاَ تَفْعَلُوا فَعْلَةً تُضَعْضِعُ قُوَّةً، وَ تُسْقِطُ مُنَّةً وَ تُورِثُ وَهْناً وَ ذِلَّة
✔️سپس در تأکيد ديگرى مى افزايد: «مرا آسوده بگذاريد و به من فشار نياوريد و ببينيد چه دستورى از سوى من براى شما مى آيد. کارى نکنيد که قدرت ما را تضعيف کند و شوکت ما را فرو ريزد و سستى و ذلّت به بار آورد
✍اشاره به اين که در مسائل اجتماعى، شتابِ بى جا نتيجه منفى دارد. نبايد پيش از فراهم شدن شرايط و زمينه ها، اقدام به امرى کرد; چرا که ناکامى در آن سبب سستى و ذلّت و شکست است
📘 #خطبه_168
🔶 @Nahj_Et
🍑 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🍇 وَ قَالَ (عليه السلام): لَا تَسْأَلْ عَمَّا لَا يَكُونُ فَفِي الَّذِي قَدْ كَانَ لَكَ شُغُلٌ.
🍎 پرسش بیهوده :
و درود خدا بر او فرمود: از آنچه پدید نیامد نپرس، كه آنچه پدید آمده برای سرگرمی تو كافی است.
#حکمت_364
🔶 @Nahj_Et
💠🔹امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه، اشاره به نكتۀ جالبى مىكند كه بعضى از افراد احمق و نادان مرتكب آن مىشوند: امام عليه السلام به كسى كه بر ضد دشمنش سعايت مىكرد؛ ولى در عين حال به خودش ضرر مىزد فرمود: «تو مانند كسى هستى كه نيزه بر خود مىزند تا كسى را كه پشت سرش سوار شده به قتل برساند»؛ (لِرَجُلٍ رَآهُ يَسْعىٰ عَلىٰ عَدوٍّ لَهُ، بِما فيهِ إِضرارٌ بِنَفْسِهِ: إِنَّما أَنْتَ كَالطَّاعِنِ نَفْسَهُ لِيَقْتُلَ رِدْفَهُ) . «طاعِن» از ريشۀ «طَعْن» شخصى است كه نيزه مىزند. «رِدْف» به معناى كسى است كه پشت سر ديگرى بر اسب يا شتر سوار مىشود.
#حکمت_296
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
⚪️أَلاَ وَ إِنَّ لِکُلِّ دَم ثَائِراًوَ لِکُلِّ حَقٍّ طَالِباً، وَ إِنَّ الثّائِرَ فِي دِمَائِنَا کَالْحَاکِم في حَقِّ نَفْسِهِ، وَ هُوَ اللهُ الَّذِي لاَ يُعْجِزُهُ مَنْ طَلَبَ، وَ لاَ يَفُوتُهُ مَنْ هَرَبَ
▪️آگاه باشيد! هر خونى خونخواهى دارد و هر حقّى صاحب و طالبى، و انتقام گيرنده خون هاى ما مانند کسى است که داور خويش است و او خداوندى است که از گرفتن کسى ناتوان نگردد و هيچ کس از پنجه عدالتش نگريزد!
📘#خطبه_105
🔶 @Nahj_Et
🔴وظیفه مردم در فتنه:
•┈••✾◆💎✧💎◆✾••┈•
#نهج_البلاغه
◽️فَلاَ تَکُونُوا أَنْصَابَ الْفِتَنِ، وَ أَعْلاَمَ الْبِدَعِ
💠«سعى کنيد شما پرچم هاى فتنه ها و نشانه هاى بدعت نباشيد»
🖊اشاره به اين که با سردمداران فتنه ها و بدعت ها همکارى نکنيد و خود را از اين معرکه هاى خطرناک کنار بکشيد.
👈 در دوّمين دستور مى افزايد:
◽️وَ الْزَمُوا مَا عُقِدَ عَلَيْهِ حَبْلُ الْجَمَاعَةِ، وَ بُنِيَتْ عَلَيْهِ أَرْکَانُ الطَّاعَةِ
🔸و آنچه را که پیوند امت اسلامی بدان استوار، و پایه های طاعت بر آن پایدار است ، برخود لازم شمارید
🖊اشاره به اين که تا مى توانيد قوانين و دستورات الهى را که ضامن بقاى جامعه اسلامى و اطاعت پروردگار است، حتى در گير و دار فتنه ها تا آن جا که مى توانيد محترم بشمريد; چرا که اگر راه نجاتى از فتنه باشد پيروى ازاين دستورات است.
📘#خطبه_151
🔶 @Nahj_Et
💠🔹منظور اين است كه نيزه را در شكم خود فرو كند كه از پشت در آيد و به شكم دشمنش كه پشت او سوار است برسد. اين نهايت بىعقلى و حماقت است كه براى صدمه زدن به ديگرى، خودش را از ميان بردارد. در افسانههاى قديمى آمده است كه شخصى به همسايهاش بسيار حسادت داشت. به غلامش گفت: سر مرا از تن جدا كن و به پشتبام همسايه بينداز و بعد مأموران را خبر كن كه او قاتل است تا او را به عنوان قاتل تعقيب كنند و بگيرند. انگيزۀ اينگونه كارها گاه حسادت است و گاه حماقت و گاه هر دو و گاه ممكن است انسان، به دست ديگرى چنان گرفتار شود كه از زندگى سير گردد و جز اين راهى براى نجات خود نبيند.
#حکمت_296
🔶 @Nahj_Et
استاد مطهری:▶
پیغمبر اکرم فرمود: اَلرَّکعَتانِ فی جَوْفِ اللَّیلِ اَحَبُّ اِلَی مِنَ الدُّنْیا وَ ما فیها
دو رکعتِ در دل شب، برای من از همه دنیا و مافیها بیشتر ارزش دارد، از همه اینها من بیشتر آن را دوست دارم.
وسائل الشیعه، ج 5 / ص 276.
#استاد_مطهری، آشنایی با قرآن،📚💯
🔶 @Nahj_Et