🌹آمادگی برای قیامت در کلام حضرت امیر علیهالسلام🌹.
آگاه باش که راهی سخت و دراز در پیش داری که توفیق شما در پیمودن این راه در گرو آن است که به شایستگی بکوشی و تا می توانی توشه برگیری و بار گناه خود را سبک گردانی که سنگینی آن در این راه دشوار، رنج آور است. پیشاپیش تا می توانی به آن سرای توشه بفرست. مستمندان را یاری رسان تا بدین وسیله توشه ای بر دوش آنان بگذاری که روز قیامت به تو باز گردانند. تا می توانی انفاق کن و برگ عیشی به گور خویش بفرست. اگر از تو وام خواهند غنیمت بشمار که اگر به وامی دست کسی را بگیری، در روزهای سخت آن دنیا، دست تو را بگیرند. بدان که در پیش روی تو گردنه های صعب العبور وجود دارد که تا می توانی باید سبک بار بوده و توشه راه داشته باشی. (نهج البلاغه صبحی صالح، نامه 31، بند 9).
🌹
« تا آن زمان كه مدت عمر دنيا كه مكتوب افتاده است به سر آيد و كار به آن مقدار كه مقرّر است فرا رسد و آخر آفرينش به آغاز آن بپيوندد. فرمان خداوند در پديد آوردن خلقى نو برسد. آسمان را در جنبش آورد و بشكافد و زمين را به لرزه درآورد و سخت تكان دهد و كوههايش را از جاى بركند و پراكنده سازد و از هيبت جلال او و از خوف سطوت او بر يكديگر كوبيده شوند، و هر چه را در آنهاست بيرون افتد و آنها را، پس از كهنه شدن نو كند و پس از پراكندن گرد آورد. سپس براى كارى كه مقرّر كرده، آنها را از هم جدا سازد تا از اعمالى كه در نهان و پنهانى مرتكب شده اند بازخواست نمايد. ايشان را دو گروه كند، گروهى را نعمت دهد و گروهى به عذاب گرفتار سازد. اما آنان را كه اهل طاعت اند در جوار خويش پاداش دهد و در سراى خود جاويدان گرداند. جايى كه فرود آمدگانش رخت به جاى ديگر نبرند و احوالشان دگرگون نشود و ترس به سراغشان نيايد و بيمار نگردند و با خطرى روياروى نشوند و رنج سفر تحمل ننمايند. اما معصيت كاران را در بدترين خانه ها فرود آورد دست هايشان با غل و زنجير به گردن هاشان بسته شود. آن زمان كه سر هايشان به پاها نزديك گردد، جامه هاى آتشين بر بدنشان پوشاند و در عذابي كه حرارت آتش آن بسيار شديد است و بر روي آنها بسته و صداي شعله ها هراس انگيز است، قرار دهد. جايگاهي كه هرگز از آن خارج نگردند و براي اسيران آن غرامتي نپذيرند و زنجير هاي آن گسسته نمي شود مدتي براي عذاب آن تعيين نشده تا پايان نپذيرد و نه سرآمدي تا فرا رسد.»
📙نهج البلاغه#خطبه_109
🔶 @Nahj_Et
🌹امام على عليه السلام:
لكنْ مِن واجِبِ حُقوقِ اللّهِ على عِبادِهِ النَّصيحَةُ بمَبْلَغِ جُهْدِهِم ، و التَّعاوُنُ على إقامَةِ الحقِّ بَينَهُم
از حقوق واجبِ خداوند بر بندگانش اين است كه با تمام توانشان خير خواه يكديگر باشند و براى بر پا داشتن حقّ در ميان خويش، هميارى كنند
📚نهج البلاغه #خطبه_216
🔶 @Nahj_Et
🔹️در محضر نهج البلاغه
🔅امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
🔸️ ليكن خداوند بندگان خود را به انواع سختیها مىآزمايد و به واسطه كوششهاى گوناگون به بندگيشان مىكشد و به اقسام ناخوشايندها و ناملايمات مبتلايشان مىكند تا كبر را از دلهايشان بيرون بَرد و فروتنى را در جانهايشان جاى دهد و آن را درهايى گشوده به سوى فضل خود و وسايل آسانى براى بخشش خويش قرار دهد.
📚 #خطبه_192
🔶 @Nahj_Et
💎 با معلم خود چگونه برخورد کنیم؟
🔻امام صادق عليهالسلام:
تَواضَعُوا لِمَن طَلَبتُم مِنهُ العِلمَ
❇️ در پيشگاه كسى كه از او دانش میآموزيد، فروتن باشيد.
📚 كافى: ج ۱، ص ۳۶
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰روز معلم مبارک
💠نقل از امیرالمؤمنین علیه السلام است :
🔸من علّمنی حرفا فقد صیّرنی عبدا🔸
🔶 @Nahj_Et
امام خامنهای:
سخن امیرالمومین نهجالبلاغه است؛ فصیحترین کلام آدمی در میان عرب. «نهج البلاغه» اوج هنر و اوج زیبایی است؛ زیبایی لفظ و زیبایی معناست. انسان مبهوت میماند! هیچ شاعر بزرگ عرب، هیچ نویسندهی هنرمند عرب، نتوانسته بگوید که من از مراجعهی به نهجالبلاغه بینیازم.
📚بیانات در خطبههای نماز جمعهی تهران 10/10/1378
🔶 @Nahj_Et
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😍یاد و خاطره آن معلم شهید و مرد الهی گرامی باد
✅مبنای تربیت رو بشنویم از زبان شهید مطهری :
🎥 اگه میخواهی کسی رو تربیت کنی اول به خودت نگاهی بنداز!
🙏به نظرم این حدیث ارزشمند نهج البلاغه باید مبنای کار همه معلمهای عزیز ، در مسیر تعلیم تعلیم و تربيت باشه :👇
مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ، وَلْيَكُنْ تَأْدِيبُهُ بِسِيرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِيبِهِ بِلِسَانِهِ; وَمُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَمُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالاِْجْلاَلِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَمُؤَدِّبِهِمْ. 👇
🔶امام علی علیه السلام فرمود : كسى كه خود را در مقام پيشوايى و امامت بر مردم قرار مىدهد بايد پيش از آنكه به تعليم ديگران مىپردازد به تعليم خويش بپردازد و بايد تأديب و تعليم او نسبت به ديگران پيش از آنكه با زبانش باشد با عمل صورت گيرد و كسى كه معلّم و ادب كننده خويشتن است به احترام سزاوارتر از كسى است كه معلّم ومربّى مردم است.
📙#حکمت_73
🔶 @Nahj_Et