✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
✅🌷شنبه، سهشنبه و پنج شنبه شرح 🦋خطبه ها
✅🌹یکشنبه، دوشنبه وچهارشنبه شرح 🌴حکمتها
✅☫روزانهتفسیر قرآن☫
✅🌷شرح متنی و صوتی نامه ها بطور کامل در کانال بارگذاری شده و شرح آخرین نامه جهت سهولت در دسترسی، در اینجا آورده شده و بقیه نامه ها به هم پیوست میباشد⬇️
لینک شرح نامه ۷۹ ( آخرین نامه): https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/24783
✅🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گذاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📝تفسیر سوره مبارکه کهف آیات ۱ تا ۵ 📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی ↩️۲ ـ کتابى پابرجا
📝تفسیر سوره مبارکه کهف آیات ۱ تا ۵
📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی
↩️۴ ـ ادعاى بدون دلیل
بررسى اعتقادات انحرافى، نشان مى دهد: غالب آنها از ادعاهاى بى دلیل سرچشمه گرفته، که گاهى به صورت یک شعار کاذب از ناحیه کسى ابراز مى شد و دیگران دنبال آن را مى گرفتند، و یا به صورت سنت نیاکان از نسلى به نسل دیگر انتقال مى یافت.
قرآن ضمناً، به ما مى آموزد که: در همه حال از ادعاهاى بى دلیل جداً بپرهیزیم، از هر کس، و مربوط به هر کس باشد.
در آیات فوق، خداوند چنین کارى را بزرگ و وحشتناک شمرده، و آن را سرچشمه کذب و دروغ معرفى کرده است.
این اصلى است که، اگر مسلمانان در همه زندگى خود از آن پیروى کنند، یعنى: بى دلیل چیزى نگویند، بى دلیل چیزى نپذیرند، و اعتنائى به شایعات و ادعاهاى عارى از دلیل نکنند، بسیارى از نابسامانیهاشان سامان مى یابد.
* * *
۵ ـ عمل صالح یک برنامه مستمر
در آیات فوق، هنگامى که سخن از مؤمنان مى گوید، عمل صالح را به عنوان یک برنامه مستمر آنها بیان مى کند; زیرا جمله یَعْمَلُونَ الصّالِحاتِ فعل مضارع است و مى دانیم: فعل مضارع دلیل بر استمرار است.
در حقیقت، باید چنین باشد; زیرا انجام یک یا چند کار خیر، ممکن است تصادفاً، یا به علل خاصى از هر کس صورت گیرد، اما هرگز دلیل بر ایمان راستین نیست، آنچه دلیل ایمان راستین است، استمرار در عمل صالح است.
* * *
۶ ـ آخرین سخن، در اینجا این که: قرآن در آیات فوق، وقتى مى خواهد نزول این کتاب آسمانى را بیان کند، مى گوید: شکر و ستایش خدائى را که این کتاب را بر بنده اش نازل کرد و این، دلیل بر آن است که: تعبیر به بنده، پرافتخارترین و باشکوه ترین توصیفى است که ممکن است از یک انسان شود، انسانى که راستى بنده خدا باشد، همه چیز خود را متعلق به او بداند، چشم بر امر، و گوش بر فرمانش دارد، به غیر او نیندیشد، جز راه او را نرود، و افتخارش این باشد که: بنده پاکباز او است.
✔️ پایان
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📝 شرح و تفسیر خطبه ۹۱ بخش دوم ☀️شناخت خدا ↩️تعبير به «إِرْتَمَتِ الأَوْهَامُ» اشاره به سرعت حرکات
📝 شرح و تفسیر خطبه ۹۱ بخش سوم
⚡️آفرینش خداوند
✅همه از تدبير او سخن مى گويند
از آن جا که در فرازهاى گذشته امام(عليه السلام) مردم را از تعمّق در کنه ذات و صفات خدا بر حذر داشت، چرا که با عقل هيچ انسانى قابل درک نيست; در اين بخش از خطبه، گويا براى اينکه تصوّر نشود راه معرفة الله بسته است طرق شناخت ذات و صفات پروردگار را به صورت اجمالى بيان مى کند و آن را بى شمار و برتر از حدّ و مقدار ذکر مى کند. مى فرمايد: «او خدايى است که موجودات را از کتم عدم به وجود آورده، بى آن که از نقشه قبلى ديگرى اقتباس کند، يا در آفرينش از آفريدگارى پيش از خود، سرمشق بگيرد». (أَلَّذِي ابْتَدَعَ الْخَلْقَ عَلَى غَيْرِ مِثَال امْتَثَلَهُ وَ لاَ مِقْدَار احْتَذى عَلَيْهِ، مِنْ خَالِق مَعْبُود کَانَ قَبْلَهُ).
اين چند جمله هم اشاره به ازليّت ذات پاک خدا است و هم اين که مخلوقاتش بدون هيچ سابقه اى به وجود آمده; آفرينش نو و بى نظير به تمام معنا.
مسأله «ابداع» (آفرينش بى سابقه) از مسائل بسيار مهم است. اهميّت آن هنگامى روشن مى شود که ما بدانيم تمام اختراعات و ابتکارات بشر، دنباله روى از امورى است که در جهان آفرينش وجود دارد. گاه براى کار خود، از يک پديده اين جهان الهام مى گيرد و گاه پديده هاى مختلف را به هم ترکيب و تلفيق مى کند; درست مانند نقّاش چيره دستى که گاه عين صورت اشياء را بر صفحه کاغذ منعکس مى کند و گاه چند شىء را به هم ترکيب کرده، از آن صورتى مى سازد. به يقين اگر پديده هاى گوناگون اين جهان نبودند هيچ نقّاشى قدرت بر هيچ نقشى نداشت و هيچ مخترعى نمى توانست دست به اختراعى بزند. ولى کار خداوند از همه اينها جدا است; هر چه دارد ابداع و ابتکار بى سابقه است و اين تنها مخصوص ذات پاک او است.
شبيه همين معناى بديع در خطبه اوّل «نهج البلاغه» به صورت ديگرى بيان شده است; آنجا که مى فرمايد: (أَنْشَأَ الْخَلْقَ إِنْشَاءاً، وَ ابْتَدَأَهُ ابْتِداءاً...).
سپس در ادامه و توضيح اين سخن چنين مى فرمايد: «آن قدر از ملکوت قدرت خود و شگفتى هايى - که آثار حکمتش از آن سخن مى گويد و از نياز موجودات به قدرت بر پا دارنده اى خبر مى دهد - به ما نشان داده که ما را بى اختيار به معرفت و شناخت او دعوت مى کند». (وَ أَرَانَا مِنْ مَلَکوُتِ قُدْرَتِهِ، وَ عَجَائِبِ مَا نَطَقَتْ بِهِ آثَارُ حِکْمَتِهِ، وَ اعْتِرَافِ الْحَاجَةِ مِنَ الْخَلْقِ إلَى أَنْ يُقِيمَها بِمِسَاکِ قُوَّتِهِ، مَا دَلَّنَا بِاضْطِرَارِ قِيَامِ الحُجَّةِ لَهُ عَلَى مَعْرِفَتِهِ).
به تعبير ديگر: از سويى، خداوند آثار قدرتش را در پهنه جهان هستى که از همه موجودات آشکار و نمايان است، به همگان نشان داده; و از سوى ديگر، نظم پيچيده و حساب شده اى که بر آنها حاکم است، نشان مى دهد که نگهدارى آنها نياز به علم و قدرت بى پايان و ربوبيّت و تدبير فوق العاده دارد. بنابراين، هم در ايجاد، و هم در بقا، بيانگر آن مبدأ بزرگ علم و قدرت است و لحظه به لحظه و ذرّه به ذرّه وجودِ آنها، حکايتِ از آن ذات پاک مى کند; به گونه اى که هر انسانى را وادار به اعتراف مى سازد و چراغ معرفتش را در درون دلها بر مى افروزد.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
#در_محضر_اهل_بیت
☀️امام على عليه السلام:
زَوالُ النِّعَمِ بِمَنعِ حُقوقِ اللّهِ مِنها، وَالتَّقصيرِ في شُكرِها
اگر حقوق خدا در نعمت ها ادا نشود و در شكرگزارى شان كوتاهى گردد، آن نعمت ها ستانده مى شوند
غررالحكم حدیث۵۴۷۵
@Nahjolbalaghe2
9.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موعظه
🔴 دجال آخرالزمان ظهور کرد!!!
🎥 استاد عالی
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
. 📝ترجمه کتاب الغدیر ✅ قسمت: دویست و شصت و هشت 🔷#واقعهغدیرخم #علامهامینی 9- ﻃﻴﺒﻲ، ﺣﺴﻦ ﺑﻦ ﻣﺤﻤﺪ
.
📝ترجمه کتاب الغدیر
✅ قسمت: دویست و شصت و نه
🔷#واقعهغدیرخم
#علامهامینی
10- ﺷﻬﺎﺏ ﺍﻟﺪﻳﻦ ﺑﻦ ﺷﻤﺲ ﺍﻟﺪﻳﻦ ﺩﻭﻟﺖ ﺁﺑﺎﺩﻱ، ﻣﺘﻮﻓﺎﻱ
1049 ﺩﺭ " ﻫﺪﺍﻳﻪ ﺍﻟﺴﻌﺪﺍﺀ " ﮔﻮﻳﺪ: ﻭ ﺩﺭ " ﺗﺸﺮﻳﺢ " ﮔﻮﻳﺪ: ﺍﺑﻮﺍﻟﻘﺎﺳﻢ (ﺭﺡ) ﮔﻔﺖ: ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﮕﻮﻳﺪ ﻛﻪ ﻋﻠﻲ ﺍﺯ ﻋﺜﻤﺎﻥ ﺍﻓﻀﻞ ﺍﺳﺖ ﭼﻴﺰﻱ ﺑﺮ ﺍﻭ ﻧﻴﺴﺖ (ﻳﻌﻨﻲ ﺳﺨﻦ ﺑﮕﺰﺍﻑ ﻧﮕﻔﺘﻪ) ﺑﻌﻠﺖ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺍﺑﻮ ﺣﻨﻴﻔﻪ ﺭﺿﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻨﻪ ﻭ ﺍﺑﻦ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ: ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﮕﻮﻳﺪ: ﻋﻠﻲ ﺍﻓﻀﻞ ﻋﺎﻟﻤﻴﻦ ﺍﺳﺖ، ﻳﺎ ﺍﻓﻀﻞ ﻣﺮﺩﻡ ﺍﺳﺖ، ﻳﺎ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﻳﻦ ﺑﺰﺭﮔﺎﻥ ﺍﺳﺖ، ﺑﺮ ﺍﻭ ﭼﻴﺰﻱ ﻧﻴﺴﺖ (ﺳﺨﻦ ﺑﻤﺒﺎﻟﻐﻪ ﻭ ﮔﺰﺍﻑ ﻧﮕﻔﺘﻪ) ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﺮﺍﺩ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ (ﺗﻔﻀﻴﻞ) ﺍﻓﻀﻴﻠﺖ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻤﺮﺩﻡ ﻋﺼﺮ ﻭ ﺯﻣﺎﻥ ﺧﻠﺎﻓﺖ ﺍﻭ ﺍﺳﺖ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺨﻦ (ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ) " ﻣﻦ ﻛﻨﺖ ﻣﻮﻟﺎﻩ ﻓﻌﻠﻲ ﻣﻮﻟﺎﻩ " ﻳﻌﻨﻲ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺧﻠﺎﻓﺘﺶ ﻭ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺍﻳﻦ ﻛﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ ﻭ ﺩﺭ ﺍﺣﺎﺩﻳﺚ ﻭ ﺍﻗﻮﺍﻝ ﻋﻠﻤﺎﺀ ﺍﺯ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﻭ ﺍﺣﺼﺎﺀ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻧﻴﺰ ﺩﺭ " ﻫﺪﺍﻳﻪ ﺍﻟﺴﻌﺪﺍﺀ " ﮔﻔﺘﻪ ﻛﻪ: ﺩﺭ (ﺣﺎﺻﻞ ﺍﻟﺘﻤﻬﻴﺪ ﻓﻲ ﺧﻠﺎﻓﻪ ﺍﺑﻲ ﺑﻜﺮ ﻭ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺍﻟﺤﻘﺎﻳﻖ) ﭼﻨﻴﻦ ﺁﻣﺪﻩ ﻛﻪ: ﻫﻤﺎﻧﺎ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﭼﻮﻥ ﺍﺯ ﻣﻜﻪ ﻣﺮﺍﺟﻌﺖ ﻓﺮﻣﻮﺩ ﺩﺭ ﻏﺪﻳﺮﺧﻢ ﻓﺮﻭﺩ ﺁﻣﺪ ﻭ ﺍﻣﺮ ﻓﺮﻣﻮﺩ ﺟﻬﺎﺯ ﺷﺘﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﮔﺮﺩ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﻨﺒﺮﻱ ﺳﺎﺧﺖ ﭘﺲ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺭﻓﺖ ﻭ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺁﻳﺎ ﻧﻪ ﺍﻳﻨﺴﺖ ﻛﻪ ﻣﻦ ﺑﻤﻮﻣﻨﻴﻦ ﺍﻭﻟﻲ (ﺳﺰﺍﻭﺍﺭﺗﺮ) ﻫﺴﺘﻢ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ؟ ﮔﻔﺘﻨﺪ ﺁﺭﻱ ﭼﻨﻴﻦ ﺍﺳﺖ، ﭘﺲ ﻓﺮﻣﻮﺩ: " ﻣﻦ ﻛﻨﺖ ﻣﻮﻟﺎﻩ ﻓﻌﻠﻲ ﻣﻮﻟﺎﻩ، ﺍﻟﻠﻬﻢ ﻭﺍﻝ ﻣﻦ ﻭﺍﻟﺎﻩ ﻭ ﻋﺎﺩ ﻣﻦ ﻋﺎﺩﺍﻩ، ﻭ ﺍﻧﺼﺮ ﻣﻦ ﻧﺼﺮﻩ، ﻭ ﺍﺧﺬﻝ ﻣﻦ ﺧﺬﻟﻪ " ﻭ ﺧﺪﺍﻱ ﻋﺰ ﻭ ﺟﻞ
ﻓﺮﻣﻮﺩ: " ﺍﻧﻤﺎ ﻭﻟﻴﻜﻢ ﺍﻟﻠﻪ ﻭ ﺭﺳﻮﻟﻪ ﻭ ﺍﻟﺬﻳﻦ ﺁﻣﻨﻮﺍ: ﺍﻟﺬﻳﻦ ﻳﻘﻴﻤﻮﻥ ﺍﻟﺼﻠﺎﻩ ﻭ ﻳﻮﺗﻮﻥ ﺍﻟﺰﻛﺎﻩ ﻭ ﻫﻢ ﺭﺍﻛﻌﻮﻥ " ﻭ ﺍﻫﻞ ﺳﻨﺖ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﻧﺪ: ﻣﺮﺍﺩ ﺍﺯ ﺣﺪﻳﺚ " ﻣﻦ ﻛﻨﺖ ﻣﻮﻟﺎﻩ ﻓﻌﻠﻲ ﻣﻮﻟﺎﻩ " ﻳﻌﻨﻲ ﺩﺭ ﻭﻗﺖ ﺧﻠﺎﻓﺖ ﻭ ﺍﻣﺎﻣﺖ ﺍﻭ.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2