قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
🎙 حجتالاسلام والمسلمین استاد امینی خواه: 🔴 به وقت شام 🎤 جلسه هشتم 📝 محور سخنرانی: ✔️ منطقه شا
09_Be_Vaghte_Shaam_1403_05_23_Mashhad_Moghadas_Aminikhaah.ir.mp3
32.09M
🎙 حجتالاسلام والمسلمین استاد امینی خواه:
🔴 به وقت شام
🎤 جلسه نهم
📝 محور سخنرانی:
✔️ اورشلیم؛ مهمترین شهر دنیا در زمان حاضر و محل درگیری بین ادیان
✔️ اهمیت قبهالصخره نزد یهود؛ محل قربانی هابیل و قابیل و ذبح حضرت اسحاق (علیهالسلام)
✔️ فتح اورشلیم توسط مسلمانان در سال ۱۵ قمری و ساخت قبةالصخره
✔️ تخریب مسجدالاقصی و ساخت مجدد معبد سلیمان؛ مسئله اصلی اسرائیل در زمان حاضر
✔️ نژادپرستی و برتر دانستن خود در بین یهودیان؛ عامل رویگردانی مردم دنیا از ایشان
✔️ تصرف منطقه شام توسط کوروشکبیر در دوره هخامنشیان؛ تطابق ذوالقرنین با ایشان
✔️ غزه؛ کهنترین شهر در تاریخ و نقطه درگیری هخامنشیان با اسکندر
✔️ خراب شدن فرهنگ فلسطینی در زمان حکومت یونانیان
✔️ترک امربهمعروف و نهیازمنکر؛ عامل لعن شدن قوم بنیاسرئیل
✔️ تخریب مجدد معبد سلیمان در سال ۷۰ میلادی توسط لشکر روم
✔️ حمله روم به اورشلیم و کشتار یهودیان؛ پایان حکومت یهود بر شام تا به امروز
✔️ ایلیا، نام مسیحی و تاریخی شهر اورشلیم
✔️ نهم آو (ماه پنجم عبری)؛ نکبتترین روز یهودیان و روز عزاداری ایشان
✔️ بن زکّای؛ موسس حوزه علمیه یهودیان و احیاگر ایشان
✔️ حمله ساسانیان به حکومت روم و پادشاهی مجدد ایرانیان بر اورشلیم
✔️ شهادت فرستادهای مسیحی در شام در حالی که سر امام حسین (علیهالسلام) را به آغوش داشت.
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📝تفسیر سوره مبارکه حج آیات ۳۱ الی ۴۱ 📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی ↩️ پس از آن به ی
📝تفسیر سوره مبارکه حج آیات ۳۱ الی ۴۱
📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی
↩️ لذا این گونه افراد یک باره طوق عبودیت پروردگار را از گردن بر مى دارند، و راه انکار مبدأ و معاد را پیش مى گیرند و به تعبیرى که در آیات فوق خواندیم مى گویند: زندگى همین است و بس و هیچ خبر دیگرى نیست و هر کس غیر این بگوید دروغگو است! دم غنیمت است و این چهار روزه عمر را باید خوش بود، از هر چمنى گلى باید چید و از هر وسیله لذتى، لذت جست! و این چنین خلافکارى ها و زشتى هاى اعمال خود را توجیه مى کنند.
از این گذشته، فراهم ساختن چنان زندگى پر زرق و برق بدون غصب حقوق دیگران، و ظلم و ستم، معمولاً ممکن نیست، تا رسالت پیامبران و قیامت را انکار نکنند این راه براى آنها هموار نخواهد شد.
و اینجاست که مى بینیم اکثریت کسانى که داراى چنین زندگى هستند، به همه چیز پشت پا مى زنند و با دیده تحقیر و انکار به همه چیز مى نگرند.
این بینوایان کور دل، و اسیران چنگال هوا و هوس، از سایه اطاعت و لطف پروردگار بیرون مى روند، ولى طوق عبودیت هوا، هوس و شهوت را بر گردن مى نهند، و خود بنده بندگان دگر مى شوند، افکارى منحط، ارواحى آلوده، و دل هائى سیاه و تاریک دارند، دورنماى زندگى آنها شاید براى بعضى جالب باشد، اما از نزدیک وحشتناک است; چرا که نا آرامى حاصل از گناه و ترس از زوال نعمت ها و مرگ، فکر آنها را همواره در اضطراب فرو مى برد.
* * *
۲ ـ تراب و عظام
تراب به معنى خاک و عظام به معنى استخوان ها است، معمولاً بدن انسان نخست، تبدیل به استخوان هاى پوسیده، سپس خاک مى شود، بنابراین، جاى این سؤال باقى است که: چرا در آیه فوق، تراب بر عظام مقدم داشته شده است؟.
این تعبیر، ممکن است اشاره به دو بخش مختلف بدن آدمى باشد، نخست، گوشت ها فرو مى ریزد و خاک مى شود، و استخوان ها سال ها بعد از آن باقى مى ماند، سپس مى پوسد و از بین مى رود.
این احتمال، نیز قابل توجه است که تراب اشاره به نیاکان بسیار قدیم باشد که همگى خاک شدند، و عظام اشاره به پدران که استخوان هاى پوسیده آنها باقى است.(۲)
* * *
۳ ـ غثاء چیست؟
در آیات فوق خواندیم: قوم ثمود بر اثر صیحه آسمانى همچون غثاء گشتند.
غثاء در اصل به معنى گیاهان خشکیده اى است که به صورت بسیار در هم ریخته بر روى سیلاب قرار دارد، همچنین به کف هائى که روى دیگ در حال جوشیدن پیدا مى شود نیز، غثاء مى گویند.
تشبیه اجساد بى جان آنها به غثاء ، اشاره به نهایت ضعف، ناتوانى، در هم شکستگى و بى ارزش بودن آنها است; چرا که خاشاک روى سیلاب، از هر چیز بى ارزش تر و سبک تر است، نه از خود اراده اى دارد و نه بعد از گذشتن و فرونشستن سیلاب، اثرى از آن باقى مى ماند.
در مورد صیحه آسمانى، شرح مبسوطى در جلد نهم، صفحه ۱۶۴، ذیل آیه ۶۷ سوره هود داشتیم.
البته این مجازات منحصر به قوم ثمود نبود، بلکه چند قوم گنهکار با همین عذاب الهى نابود شدند که شرح آن را در همانجا بیان کردیم.
* * *
۴ ـ یک سرنوشت عمومى
جالب این که: در آخرین جمله از آیات مورد بحث، مسأله را از صورت خصوصى بیرون آورده و به صورت یک قانون کلى و همگانى بیان مى کند، مى فرماید: دور باد قوم ستمگر از رحمت خدا .
و این در حقیقت، نتیجه گیرى نهائى از کل این آیات است که آنچه در این ماجرا گفته شد، از انکار و تکذیب آیات الهى، و انکار معاد و رستاخیز، و نتیجه دردناک آنها، مخصوص جمعیت و گروه معینى نیست، بلکه همه ستمگران را در طول تاریخ شامل مى شود.
✍ پی نوشت:
۲ ـ تفسیر روح المعانى ، ذیل آیات مورد بحث.
✔️ پایان
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📝 شرح و تفسیر خطبه ۱۰۶ بخش اول 📝 وصف دین اسلام ↩️ در واقع، امام(علیه السلام) در اینجا جاده اى را
📝 شرح و تفسیر خطبه ۱۰۶ بخش اول
📝 وصف دین اسلام
↩️ "ولى در خطبه مورد بحث و بعضى دیگر از خطبه هاى نهج البلاغه، دنیا تشبیه به میدان تمرین و آخرت تشبیه به میدان مسابقه شده; تشبیهى بسیار رسا و گویا. در واقع انسان ها در این میدان با آموزش هاى عقیدتى و پرورش هاى اخلاقى، چنان قوى و نیرومند مى شوند که در میدان مسابقه آخرت مى توانند به سرعت در بهشت جاى گیرند و در آسمان قرب خدا پرواز کنند. و این که در خطبه بالا، «تصدیق» به عنوان «منهاج» و «صالحات» به عنوان «منار» آمده، اشاره به همین آموزش و پرورش الهى است. از این تشبیه نکات زیر استفاده مى شود:
الف) سعادت و نجات در آخرت را بى حساب به کسى نمى دهند; بلکه در پرتو سازندگى هاى فکرى و اخلاقى و عملى خواهد بود.
ب) با پایان دنیا پرونده اعمال بسته مى شود و قیامت جاى حساب است نه عمل. همانگونه که میدان مسابقه جاى تمرین نیست.
ج) جایزه این مسابقه، برترین جوائز است! چرا که این مسابقه برترین مسابقه ها است.
د) تفاوت درجات و مراتب انسان ها با اعتقاد، اعمال و اخلاق آنها ارتباط دارد. ممکن است گروهى بهشتى باشند، ولى هر کدام در مقامى از مقامات بهشت; همانگونه که شرکت کنندگان در یک مسابقه، نفر اوّل و دوم و سوم دارند که هر کدام جایزه متناسب رتبه خود مى گیرند.
هـ) هیچ چیز از اعمال و رفتار ما در دنیا از میان نمى رود و آثار همه باقى مى ماند. همانگونه که آثار همه تمرینات براى مسابقه دهندگان محفوظ است. این همان است که قرآن مى گوید: «فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّة خَیْراً یَرَهُ * وَ مَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّة شَرّاً یَرَهُ».(14)
در حدیثى از امام مجتبى(علیه السلام) مى خوانیم که: حضرت بعد از آنکه ماه رمضان را به عنوان مضمار خلق و میدان تمرین مى شمرده، مى فرماید: «وَ ایْمُ اللهِ لَوْ کُشِفَ الْغِطَاءُ لَعَلِمُوا أَنَّ الْمُحسِنَ مَشْغُولٌ بِإِحْسَانِهِ، وَ الْمُسِیئَ مَشْغُولٌ بِإِسَائَتِهِ; به خدا سوگند! اگر پرده برداشته شود، مردم خواهد دانست که نیکوکار، بهره مند از نیکوکارى خود و بدکار، درگیر بدکارى خویش است».(15)
2- اسلام شریعت سهل و آسان
همانگونه که در خطبه بالا و روایتى که در ذیل آن نقل کردیم، آمده است: اسلام شریعتى است سهل و آسان. یعنى در عین این که همه اعمال انسانها را تحت برنامه قرار مى دهد، برنامه اش چنان است که مایه تنفّر و رمیدن مردم نمى شود.
دقّت در احکام اسلام چه در عبادات و معاملات و روابط انسانها و چه در مجازات ها، همه در پرتو این اصل تنظیم شده; حتى شدیدترین مجازات هاى اسلامى مثلا قتل مرتکب زناى محصنه، این اصل رعایت شده; چرا که اگر مجازات شدید است، در عوض اثبات جرم به آسانى ممکن نیست. غالب دعاوى با دو شاهد اثبات مى شود. در اینجا چهار شاهد لازم است و حتّى در اجراى بعضى از حدود که به صورت شلاّق انجام مى شود، دستور داده شده: در تابستان در هواى خنک، و در زمستان در موقع گرمى هوا اجرا شود. دست ها را زیاد بالا نیاورند، تا ضربه شدید شود و بر جاهاى حسّاس بدن نزنند و امثال این دستورها.
✍ پی نوشت:
14. سوره زلزال، آيات7 - 8.
15. بحار الانوار، جلد 75، صفحه 110.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
#در_محضر_اهل_بیت
✅ شیـعـه اینگـونـه است!
☀️امام صادق علیه السلام :
✅ «در حقيقت شيعه على كسى است كه عفّت بطن و فَرْج دارد، سخت كوش است، براى آفريدگار خود كار مىكند، به پاداش او اميد دارد و از كيفرش بيمناك است؛ هرگاه چنين افرادى را ديدى [بدان كه] آنان شيعه جعفرند».
⁙ «إنّما شِيعَةُ عليٍّ مَن عَفَّ بَطنُهُ و فَرجُهُ و اشتَدَّ جِهادُهُ و عَمِلَ لِخالِقِهِ و رَجا ثَوابَهُ و خافَ عِقابَهُ، فإذا رأيتَ اُولئكَ فاُولئكَ شِيعَةُ جعفرٍ».
📚 الكافی: ج۲ ص۲۳۳ ح۹
@Nahjolbalaghe2
VID_20241124_145157_250_320kbps.mp3
2.36M
#موعظه
♨️ عذابهایی که آدم خسیس در دنیا و آخرت میکشه !
🎥 استاد شجاعی
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
. 📝ترجمه کتاب الغدیر ✅ قسمت: ششصد و یک 🔷#واقعهغدیرخم #علامهامینی ↩️ ﺍﺑﻴﺎﺕ ﺯﻳﺮ ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﻗﺼﻴﺪﻩ ﺩﻳ
.
📝ترجمه کتاب الغدیر
✅ قسمت: ششصد و دو
🔷#واقعهغدیرخم
#علامهامینی
↩️ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺍﺑﻴﺎﺕ ﻧﻴﺰ ﺍﺯ ﻗﺼﻴﺪﻩ ﺩﻳﮕﺮ ﻭﻱ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﺁﻥ ﺭﺍﻧﻴﺎﻓﺘﻢ: ﻋﻠﻲ ﺍﺳﺖ ﺁﻧﻜﻪ، ﻳﻜﺒﺎﺭ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﻭﺣﻲ، ﺁﻓﺘﺎﺏ ﻏﺮﻭﺏ ﻛﺮﺩﻩ، ﺑﺮﺍﻳﺶ ﺑﺮﮔﺸﺖ. ﻭ ﺑﺎﺭ ﺩﻳﮕﺮ، ﺧﻮﺭﺷﻴﺪ ﺑﺎﺑﻞ ﻛﻪ ﻣﻲﺭﻓﺖ ﺩﺭ ﺍﻓﻖ ﻓﺮﻭ ﺍﻓﺘﺪ ﻭ ﻏﺮﻭﺏ ﻛﻨﺪ، ﺑﺮﺍﻳﺶ ﺑﺮ ﺁﻣﺪ. ﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﻛﻪ ﺑﻪ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﻭﺣﻲ ﺁﻣﺪ ﻛﻪ ﺧﻮﻳﺸﺎﻭﻧﺪﺍﻥ ﻧﺰﺩﻳﻜﺖ ﺭﺍ ﺍﻧﺬﺍﺭ
[ جلد چهارم ﺻﻔﺤﻪ 142]
ﻛﻦ ﻭ ﺍﻭ ﺑﻪ ﭼﻬﻞ ﺗﻦ ﭘﻴﺮ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﻓﺮﺍﻫﻢ ﺁﻣﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﻣﻦ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺷﻤﺎﻳﻢ ﻭ ﻣﻲﺩﺍﻧﻴﺪ ﻛﻪ
ﺩﺭﻭﻏﮕﻮ ﻧﻴﺴﺘﻢ ﻭ ﺍﺯ ﭘﻴﺶ ﮔﺎﻩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺗﻮﺍﻧﺎ، ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﻋﻄﺎﻫﺎ ﻭ ﺑﺨﺸﺸﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺩﺍﺭﻡ. ﭘﺲ ﻛﺪﺍﻡ ﻳﻚ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﮔﻔﺘﺎﺭ ﻣﺮﺍ ﭘﺬﻳﺮﺍ ﻣﻲﺷﻮﻳﺪ، ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺳﺨﻦ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺭﺍ ﻧﭙﺬﻳﺮﻓﺘﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﺭ ﺩﻳﮕﺮ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺁﻳﺎ ﻛﺴﻲ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻳﻨﺪﻩ ﺭﺍ ﺍﺟﺎﺑﺖ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ، ﻋﻠﻲ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﻣﻴﺎﺑﻲ ﺭﺳﻴﺪ، ﻭ ﺑﺎ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺑﻪ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺑﺮ ﻫﻤﮕﺎﻥ ﺳﺮﻭﺭﻱ ﻳﺎﻓﺖ ﻭ ﺍﻳﻦ ﺍﺯ ﻋﺎﺩﺍﺕ ﻋﻠﻲ ﺑﺪﻭﺭ ﻧﺒﻮﺩ.
✅ ﺣﺪﻳﺚ ﺳﺮﺁﻏﺎﺯ ﺩﻋﻮﺕ ﺩﺭ ﺳﻨﺖ ﻭ ﺗﺎﺭﻳﺦ ﻭ ﺍﺩﺏ
ﺍﻳﻦ ﺣﺪﻳﺚ ﺭﺍ ﮔﺮﻭﻩ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﭘﻴﺸﻮﺍﻳﺎﻥ ﻭ ﺣﺎﻓﻈﺎﻥ ﺣﺪﻳﺚ ﺍﺯ ﺩﻭ ﻓﺮﻗﻪ ﺷﻴﻌﻪ ﻭ ﺳﻨﻲ، ﺩﺭ ﺻﺤﺎﺡ ﻭ ﻣﺴﺎﻧﻴﺪ ﺧﻮﺩ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻭﻋﺪﻩ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﻛﻪ ﺳﺨﻦ ﻭ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻗﺎﺑﻞ ﻭﺟﻪ ﺍﺳﺖ، ﺑﻲ ﺁﻧﻜﻪ ﺑﻪ ﺍﺳﻨﺎﺩ ﺍﻳﻦ ﺳﺪﻳﺖ ﻏﻤﺰﻩ ﺯﻧﻨﺪ ﻳﺎ ﺩﺭ ﻣﺘﻦ ﺁﻥ ﺗﻮﻗﻔﻲ ﻛﻨﻨﺪ، ﺑﺎ ﻓﺮﻭﺗﻨﻲ ﭘﺬﻳﺮﺍﻱ ﺁﻥ ﮔﺮﺩﻳﺪﻩ ﺍﻧﺪ. ﻭ ﻫﻤﻪ ﻣﻮﺭﺧﺎﻥ ﺍﺳﻠﺎﻣﻲ ﺑﺎ ﺩﻳﺪﻩ ﻗﺒﻮﻝ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻧﮕﺮﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﺑﻪ ﺍﺭﺳﺎﻝ ﻣﺴﻠﻢ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺻﻔﺤﺎﺕ ﺗﺎﺭﻳﺦ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻨﻈﻮﻡ ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﺭﺷﺘﻪ ﺷﻌﺮ ﻭ ﻧﻈﻢ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺰﻭﺩﻱ ﺩﺭ ﺷﻌﺮ ﻧﺎﺷﻲ ﺻﻐﻴﺮ (ﻡ 365) ﻭ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﻣﻠﺎﺣﻈﻪ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﻧﻤﻮﺩ. ﻭ ﺍﻳﻨﻚ ﻟﻔﻆ ﺣﺪﻳﺚ: " ﻃﺒﺮﻱ " ﺩﺭ ﺻﻔﺤﻪ 216 ﺟﻠﺪ 2 ﺗﺎﺭﻳﺨﺶ ﺍﺯ ﺍﺑﻦ ﺣﻤﻴﺪ ﺭﻭﺍﻳﺖ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﮔﻔﺖ: ﺳﻠﻤﻪ، ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺎ ﺣﺪﻳﺚ ﻛﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﻣﺤﻤﺪ ﺑﻦ ﺍﺳﺤﺎﻕ ﺍﺯ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﻐﻔﺎﺭ ﺑﻦ ﻗﺎﺳﻢ ﺍﺯ ﻣﻨﻬﺎﻝ ﺑﻦ ﻋﻤﺮﻭ، ﺍﺯ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﺣﺎﺭﺙ ﺑﻦ ﻧﻮﻓﻞ ﺑﻦ ﺣﺎﺭﺙ ﺑﻦ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﻤﻄﻠﺐ، ﺍﺯ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﻠﻪ ﺑﻦ ﻋﺒﺎﺱ ﻭ ﺍﻭ ﺍﺯ ﻋﻠﻲ ﺑﻦ ﺍﺑﻲ ﻃﺎﻟﺐ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﻦ ﺣﺪﻳﺚ ﻛﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﻋﻠﻲ ﻓﺮﻣﻮﺩ ﭼﻮﻥ ﺁﻳﻪ ﻭ ﺍﻧﺬﺭ ﻋﺸﻴﺮﺗﻚ ﺍﻟﺎﻗﺮﺑﻴﻦ ﺑﺮ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺧﺪﺍ (ﺹ) ﻧﺎﺯﻝ ﮔﺮﺩﻳﺪ، ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ (ﺹ) ﻣﺮﺍ ﻓﺮﺍ ﺧﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﻓﺮﻣﻮﺩ: ﺍﻱ ﻋﻠﻲ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺮﺍ
ﺑﻪ ﺗﺮﺳﺎﻧﺪﻥ ﺧﻮﻳﺸﺎﻭﻧﺪﺍﻥ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺧﻮﻳﺶ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﺑﻮﺩﻡ ﭼﻪ ﻣﻲﺩﺍﻧﺴﺘﻢ ﻛﻪ ﻫﺮﮔﺎﻩ ﭼﻨﻴﻦ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎﺩﻱ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻜﻨﻢ، ﻧﺎﺭﺍﺣﺘﻲ ﻣﻲﺑﻴﻨﻢ ﭘﺲ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﻧﺸﺴﺘﻢ ﺗﺎ ﺟﺒﺮﺋﻴﻞ ﻓﺮﻭﺩ ﺁﻣﺪ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﺍﻱ ﻣﺤﻤﺪ ﺍﮔﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﻣﺎﻣﻮﺭﻱ، ﻧﻜﻨﻲ. ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﻋﺬﺍﺑﺖ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﻛﺮﺩ. ﭘﺲ ﺍﻱ ﻋﻠﻲ ﺑﺎﻧﺪﺍﺯﻩ ﺻﺎﻋﻲ ﺧﻮﺭﺍﻙ ﺗﻬﻴﻪ ﻛﻦ ﻭ ﭘﺎﻱ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﻱ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻨﻪ ﻭ ﻗﺪﺣﻲ ﺍﺯ
[ جلد چهارم ﺻﻔﺤﻪ 144]
ﺷﻴﺮ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺎﻟﺒﺮﻳﺰ ﻛﻦ ﻭ ﺳﭙﺲ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﻤﻄﻠﺐ ﺭﺍ ﮔﺮﺩ ﺁﻭﺭ ﺗﺎ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻔﺘﮕﻮ ﻛﻨﻢ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﻣﺎﻣﻮﺭ ﺑﻪ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺑﺮﺳﺎﻧﻢ، ﻣﻦ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺭﺍ ﺑﺠﺎ ﺁﻭﺭﺩﻡ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍﻧﺪﻡ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﭼﻬﻞ ﺗﻦ - ﻳﻜﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻳﺎ ﻛﻤﺘﺮ - ﻓﺮﺍﻫﻢ ﺁﻣﺪﻧﺪ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻧﺸﺎﻥ ﻋﻤﻮﻫﺎﻱ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ: ﺍﺑﻮ ﻃﺎﻟﺐ ﻭ ﺣﻤﺰﻩ ﻭ ﻋﺒﺎﺱ ﻭ ﺍﺑﻮ ﻟﻬﺐ ﻧﻴﺰ ﺑﻮﺩﻧﺪ.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2