🔸 علامه جعفری بعد از درس آيت الله ميرزا مهدي آشتياني، درباره «بسيط الحقيقة» از ايشان پرسيد: اگر واقعاً در عالم يك وجود است، يعني «ليس في الدّار وجودٌ إلا هو» و بقية موجودات، تحيّثات و تشخّصات اوست، جنابعالي إرسال رسل، مسئوليت و حتي تكليف عشق را چگونه حل ميكنيد؟ اگر من جزئي يا موجي از كمال مطلقهستم، پس عاشق چه كسي ميشوم؟! و استاد آشتياني انصاف داد و گفت: اينها ذوقياتي است كه بزرگان ما فرمودهاند. اعتقادات قلبي اين بزرگان اين نبوده است. صدرالمتألهين همواره با وضو بوده و پاي پياده به مكه رفته و تعبد بسيار داشته است.
📚 آفاق مرزباني، ص 28
@Nardebane_feghahat
✳️ درس تفسیر آیت الله #جوادی_آملی
94/01/22
🔹 فرمود: ﴿وَ أَمَّا ثَمُودُ فَهَدَيْناهُمْ﴾ ما راهنمايي كرديم، پس اين ارائه طريق هست؛ امّا آنها ﴿فَاسْتَحَبُّوا الْعَمي عَلَي الْهُدي﴾؛ معلوم ميشود که ما راهنمايي كرديم؛ يعني چراغ هدايت و بينايي را به آنها عطا كرديم، آنها راه را ديدند و اين كوريِ آنها بعد از ديدن است که كوري، ضلالت و گمراهي را بر هدايت ترجيح دادند که محبوبشان اين بود و اين را پسنديدند. ﴿فَاسْتَحَبُّوا الْعَمي﴾ يعني محبوبشان كوري و كجراهه رفتن بود ﴿عَلَي الْهُدي﴾،آنگاه ﴿فَأَخَذَتْهُمْ صاعِقَةُ الْعَذابِ الْهُونِ﴾ ...
@Nardebane_feghahat
✔️ شیخ بهائی (قدس الله نفسه):
🔸 عذاب القبر وهو العذاب الحاصل في البرزخ -أعني ما بين الموت والقيامة- مما اتفقت عليه الأمة سلفاً وخلفاً، و قال به أكثر أهل الملل، ولم ینكره من المسلمين الّا شرذمة قليلة لاعبرة بهم، و انعقد الإجماع على خلافهم سابقاً و لاحقاً والأحاديث الواردة فيه من طرق الخاصة والعامة متواترة المضمون وهي أكثر من أن تحصی.
📚 الأربعون حدیثا ص478
@Nardebane_feghahat
✔️ قال بعض التابعين:
«مَنْ كثرت ذنوبه فعليه بسقي الماء»
📚 تفسير القرطبي ج7 ص215
@Nardebane_feghahat
✳️ سخنان امام خمینی در روز ۲۷ مرداد ۱۳۵۸ در جمع نمایندگان مجلس خبرگان قانون اساسی در قم
🔸 «همان مسیری که ملت داشتند، همین چیزی که اگر می خواهید مطابق با میل خودتان دموکراسی عمل بکنید، دموکراسی این است که آراء اکثریت، و آن هم این طور اکثریت، معتبر است؛ اکثریت هر چه گفتند آرای ایشان معتبر است و لو به خلاف، به ضرر خودشان باشد. شما ولیّ آنها نیستید که بگویید که این به ضرر شماست ما نمیخواهیم بکنیم. شما وکیل آنها هستید؛ ولیّ آنها نیستید. بر طبق آن طوری که خود ملت مسیرش هست.»
📚 صحیفه امام ج۹ ص۳۰۴
@Nardebane_feghahat
✔️ علامه حلی (ره):
🔹 لا تصح إمامة ولد الزنا، لنقصه؛ فلا يناط به المناصب الجليلة.
📚 نهاية الإحكام في معرفة الأحكام ج2 ص15
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله #بهجت (رضوان الله علیه):
🔸 ای کاش بیشتر از این اشتباه نمیکردیم، و چاهِ محض را، راهِ محض نمیدیدیم و نمیرفتیم! حیوانات راه خود را میدانند، از همان راه که آمدهاند، بدون توقف و اشاره و پیش و پس و بدون انحراف، راه خود را طی میکنند و به مقصد میرسند، اما انسان که اشرف مخلوقات است، «بَلْ هُمْ أَضَل؛ بلکه آنان [از چارپایان] گمراهترند». برای او بدترین فحشها «خر» است، با اینکه افراد این حیوان در کنار هم راحت زندگی میکنند، اما افراد بشر، حاضر نیستند طوری زندگی کنند که مزاحمتی با هم نداشته باشند! اگر دین، خدا و شرع نباشد، عقل که هست، آیا درست است که سر سفره نعمتهای الهی بنشینیم و بدتر از چهارپایان به هم رحم نداشته باشیم و بگوییم: أَلْحُکمُ لِمَنْ غَلَبَ؟! (حکومت از آن کسی است که غلبه کند!) و بااینحال خود را اشرف مخلوقات بدانیم؛ یعنی اشرف و برتر از همه انسانها کسی است که تیر و تفنگ بیشتر، و چنگ و دندان تیزتر و قویتر داشته باشد، و کسی که دیگران را میکشد و نابود میکند و ابزار و وسائل کشتار جمعی بیشتر و قویتر در اختیار دارد، در دنیا آقاتر از همه است!
📚 در محضر بهجت ج۲ ص۲۱
@Nardebane_feghahat
درس خارج حضرت آیت الله وحید خراسانی (مدظله العالی) در سن 101 سالگی
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله #شبیری_زنجانی (مدظله العالی):
🔸 شیعه بودن حافظ در شیراز مثل سنّی بودنِ یک شخص در قم است که بعید و غیر عادی است.
.
📚 جرعهای از دریا ج2 ص300
@Nardebane_feghahat
✳️ درس خارج فقه استاد محمدمهدی شبزندهدار
1398/06/24
🔸 مرحوم آیت الله مومن نقل میکردند از مرحوم امام که ایشان فرموده بودند اگر درس خارج می خواهید بروید، یا بیع بروید و یا طهارت. خود ایشان هم می بینیم که با آن روحیه انقلابی، بیع و طهارت و خلل در صلاة را فرمودهاند. به دلیل اینکه این ابحاث از مباحث بسیار پر چالش هستند و نیرو افزایی را در مشارکین در بحث ایجاد میکند.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✳️ درس خارج فقه استاد محمدمهدی شبزندهدار
1398/06/24
🔸 مرحوم آیت الله شیخ مرتضی حائری میفرمودند که وقتی به من میگویند فتوا بده، مو بر بدنم راست میشود.
🔹 بله، فتوا دادن بسیار مشکل است و نیاز به مقدمات دارد و استفراغ وسع کامل میطلبد.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ درس خارج فقه آیت الله محمد جواد لنکرانی
۱۶ مهر ۱۳۹۶
🔸 برخی از بزرگان میگویند از کلمات شیخ صدوق (قدّس سرّه) در مشیخه، استفاده میشود هر جا کلمه «أبان» به صورت مطلق در روایات آمده، مراد ابان بن عثمان است.
#رجال
@Nardebane_feghahat