✳️ #ملاقات_فرح_با_مرحوم_خویی (6)
🔹 دستخط آیتالله خویی به ادعای اهدای انگشتر به فرح پهلوی
منبع:
@khaketeshneh
@Nardebane_feghahat
📚 حیات علمی در روزگار سامانیان (تاریخ فرهنگی خراسان در قرن سوم و چهارم هجری)
✍ احسان ذنون ثامری/ ترجمه: جمال اشرفی
🔸 به تازگی با چنین کتابی آشنا شدهام. به نظر میرسد که مطالب مفید و قابلِ استفادهای داشته باشد. امیدوارم توفیقِ خواندنِ آن را داشته باشیم.
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله میرزا غلامحسین جعفری همدانی:
🔹 یکی از کارهای ما (در نجف) برای رفع خستگی این بود که مسأله علمی مطرح میکردیم و بین مرحوم میرزا عبدالهادی شیرازی و آیتالله خویی نزاعِ علمی میانداختیم!
🔹 یک وقتی آیتالله خویی به من گفت:
«دوست دارم مدرّس بشوم مثل مرحوم آقا ضیاء عراقی» گفتم: شما بالاتر از این هم می شوید، شما مرجعیّت خواهی یافت!
همان هم شد. ایشان مرجعیّت یافت. مرحوم آقا ضیاء عراقی در تدریس قوی بود، ولی اخلاقِ تندی داشت.
#فقه
@Nardebane_feghahat
4_5875398545191737077.pdf
9.17M
📚 رساله «مشتهي العقول في منتهي المنقول» - سیوطی
🔹 البته برخی این رساله را منسوب به سیوطی میدانند. آخر و منتهای برخی امور را سعی کرده در این کتاب ذکر کند.
@Nardebane_feghahat
✔️ درس خارج فقه آیت الله مظاهری
87/12/10
🔹 راغب اصفهانی در کتابِ مفردات، ذیلِ آیه شریفه «انما المشرکون نجس» نجس را به «قذارت معنوی» معنا کرده. راغب، اصفهانی بوده. من خیال میکنم شیعه باشد ولی علی کلّ حال مشهور این است که سنّی است...
@Nardebane_feghahat
✳️ چهار فتوا دادم و عالَم را پاک کردم!
✔️ درس خارج فقه آیت الله مظاهری
88/01/25
🔹 مرحوم فیض کاشانی در «وافی» یک جمله عجیبی دارد، میگوید: چهار فتوا دادم و عالَم را پاک کردم و اگر این چهار تا فتوای من نباشد، عالَم نجس است!
۱. یکی اینکه گفتم شراب پاک است. (دقت: نه آنکه حلال است)
۲. یکی اینکه گفتم کافر پاک است و ما اصلاً انسان نجس نداریم.
۳. یکی اینکه گفتم آب قلیل به ملاقاتِ نجس، نجس نمیشود.
۴. یکی اینکه گفتم متنجّس، منجّس نیست.
#فقه
@Nardebane_feghahat
✅ قرآن کتاب پزشکی نیست، بلکه کتاب هدایت است
✔️ درس خارج فقه استاد محمدتقي شهيدی
97/09/06
🔸 شما نباید قرآن و حدیث را «کتاب پزشکی» تلقّی کنید و بعد بگویید این «پزشکی اسلامی» است بلکه «قرآن» کتاب هدایت است و کتاب پزشکی نیست. از اسلام انتظارِ این که بیماری های شما را درمان کند نیست و برای این نیامده است، بلکه به عنوان هدایت برای متّقین آمده است.
@Nardebane_feghahat
✔️ دکتر محمود رامیار در اواخرِ کتابِ «تاریخ قرآن» اشاره میکند که «بلاشرِ فرانسوی» در اواخرِ عمر خود به جهتِ کثرتِ مطالعه نسخههای خطیِ عربی، چشماش نابینا شده بود...
@Nardebane_feghahat
✳️ محدوده شریعت
✔️ درس خارج فقه استاد علیدوست
1399/9/16
🔹...برخی معتقدند که شارع {در حیطه مثلاً معاملات} خطوط کلّی را بیان کرده و یا این که اگر مطلبی هم در این خصوص آمده، از حیث آراء محموده بوده و الزامِ شرعی برای همه زمانها و مکانها ندارد. خدا رحمت کند آقای معرفت را که در یکی از مصاحبه ها (فصلنامه نقد و نظر شماره 1) در اینباره میگوید ما در معاملات یک «لا تَظلمون» داریم و یکی هم «لا تُظلمون...» تمام! در واقع شارع چند پارادایم را مطرح کرده است.
🔸 مرحوم دکتر مهدی حائری -برادر آقا مرتضی و پسر آیت الله مؤسس {مرحوم آیت الله حائری یزدی)- ایشان میگوید: حوزه معاملات، حوزه آرای محموده است، یا همان اصول تربیتی که در صلاحِ مجتمع دخالت دارد.
🔹 من خیلی معتقد به نوع نگاهی نیستم که همه چیز را به صدر اسلام برسانیم و بر اساس آن بخواهیم حکم صادر کنیم که پیغمبر چگونه اسیر میگرفتند، چه کار میکردند و... البته برداشت منفی از حرف من نشود! واقعیت این است که برخی احکام به عقلای دوران واگذار شده است.
🔸 این قضیه توجه به عرف هر زمان در مشروطه هم بحثساز شد که عدهای «مشروطهطلب» بودند و عدهای «مشروعهخواه» و حتی این قضیه به صدر اسلام و دورانِ فضل بن شاذان هم برمیگردد! یا محمد بن ادریس شافعی و جالب هم این است که هنوز هم که هنوز است، این بحث وجود دارد. این که برخی معتقدند که ما چیزی منحصراً به نام اقتصاد اسلامی و... نداریم و کل تأسیساتِ شارع به 20 مورد نمیرسد...
دقت: نگاه خودِ استاد علیدوست در مسأله، میانه است، نه حداقلی که در حدّ «لا تَظلمون و لا تُظلمون» و نه حداکثری که هر رَطب و یابسی را بخواهیم از دین استخراج کنیم.
#فقه
@Nardebane_feghahat
◾️ #تسلیت
▪️نقدّم إلى ساحة القداسة، ولي أمر المسلمين الإمام المهدي (صلوات الله عليه و عجّل الله فرجه الشريف) بأصدق التعازي و المواساة بمناسبة ذكرى استشهاد جدته الصدّيقة الكبرى فاطمة الزهراء (صلوات الله عليها) كما نقدّم إلى مراجعنا العظام العدول بخالص العزاء و إلى الأمة الإسلامية كافة.
@Nardebane_feghahat
✳️ چندین نظر در مورد رابطه فقه و احلاق
✔️ حجتالاسلام احمدیان (رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان):
🔸 درباره رابطه فقه و اخلاق نظرات مختلفی وجود دارد. برخی قائل به تمایز و جدایی این دو هستند که سردمدار این نظریه، ابوحامد غزالی است. غزالی، علم فقه را از علوم دنیایی میداند و معتقد است مردم باید از آن دوری کنند و به سمت علم اخلاق بروند و با علم اخلاق است که میتوان مراحل سیر و سلوک را طی کرد و به سرمنزل مقصود رسید. وی همچنین میگوید فقهایی که تفقه در دین را منحصر به دانستن فقه میدانند، به علم فتوا در باب معاملات بسنده کرده و از تهذیب نفس و سلوک اخلاقی غافل ماندهاند. در واقع، غزالی معتقد است فقه فقط به مصالح دنیوی میپردازد و به مصالح اخروی توجهی ندارد. بنابراین، فقه، علم ظاهر و اخلاق، علم باطن است.
🔹 برخی قائل به تعارض فقه و اخلاق هستند، برخی دیگر اخلاق و فقه را متمّم و مکمّلِ یکدیگر میدانند و از دیدگاههای مختلفی به این موضوع پرداختهاند. از یک نظر، اخلاق مبتنی بر فقه است و برای تصفیه درون آمده که این تصفیه درونی بدون اصلاح برون نیز اتفاق نخواهد افتاد.
🔸 ملامحسن کاشانی قائل به رابطه عمیق فقه و اخلاق است و نظرات غزالی را بهصورت جدی نقد میکند و میگوید فقه، علم شریف الهی و نبوی است که از وحی گرفته شده و به واسطه همین فقه است که میتوان به اخلاق دست یافت و تا زمانی که برون اصلاح نشود، نمیتوان به تصفیه درون پرداخت.
#فقه
@Nardebane_feghahat