✳️ #حافظ_رجب_برسی (2)
✔️ علامه مجلسی (رحمة الله علیه):
🔸 «...لم أر هذين الخبرين إلا من طريق البُرسي و لا أعتمد على ما يتفرد بنقله»
🔹 «...این دو روایت را جز از طریق بُرسی ندیدم و من به آنچه فقط بُرسی روایت کند، اعتماد نمیکنم»
📚 بحارالأنوار ج42 ص301
@Nardebane_feghahat
✳️ #حافظ_رجب_برسی (3)
✔️ علامه مجلسی (رحمة الله علیه):
🔹 «...اعلم أن الأخبار الواردة في هذا الباب غريبة و بعضها غير معتبرة الأسانيد، كروايات البرسي...»
«...بدان که روایات وارده در این باب، عجیب و برخی از آنها اسنادش معتبر نیست، مانند روایات بُرسی.
📚 بحارالأنوار ج۵۴ ص۳۴۹
@Nardebane_feghahat
✳️ #حافظ_رجب_برسی (4)
✔️ علامه مجلسی (رحمة الله علیه):
«...الأخبار المأخوذة من كتابی الفارسي و البرسي ليست في مرتبة سائر الأخبار في الاعتبار»
🔹 روایاتی که از کتاب [فضل الله] فارسی و بُرسی آورده شده، از حیث اعتبار در رتبه سایر روایات نیست.
📚 بحارالأنوار ج25 ص25
@Nardebane_feghahat
🔹 زمانه عجیبی است. برخی بهگونهای از جلسات تبرّی صحبت میکنند که انگار وسعت دیدشان فقط کوچههای گذرخان است. آنقدر از اوضاع دنیا بیخبرند که انگار همه جهان، گذرخان و کوچه ممتاز است!
🔸 دیشب در مسیر برگشتِ به خانه، پیرمردی با بنده همکلام شد. خواست برایم حدیثی بخواند که استفاده کنم! نقل کرد که از امیرالمؤمنین پرسیدند: فردا چطور است؟ حضرت جواب دادهاند: «الیوم البَدْتر»! دوباره عرض شد: دو روز بعد چطور است؟ فرمود: «الیوم البَدْتر»! پیرمرد خواست نتیجه بگیرد که هر روز از روز قبل بدتر خواهد شد.
ولی متوجه نشدم که این روایت کجاست؟! لابد بررسی سندی هم کرده! البته نیازی به روایت نیست، چون آنچه عیان است، چه حاجت به بیان است! قوتِ متن جابرِ ضعف سند است. البته از پیرمرد تشکر کردم و خداحافظی نمودم.
🔹 خاطرم هست در جایی منبر میرفتم. شخصی از من خواست که در منبر از یک برنامه مذهبی تلویزیونی تعریف و تمجید کنم. انگار مردم خیال میکنند که وظیفه ما بیانِ اعتقادات آنها بر روی منبر است!
🔸 چندی پیش یکی از اساتید فرمود: «گاهی افرادی که هیچ کتابی در زمینه دین نخواندهاند و هیچ تخصصی در دین ندارند، اظهار نظراتی مینمایند و ما را هم مورد نقد قرار میدهند، انگار نه انگار که ما عُمری در این زمینه مطالعه و تدریس نمودهایم. خوب است که انسان بفهمد که مخاطبش کیست و با چه کسی صحبت میکند!»
✔️ جای آن است که خون موج زند در دل لعل
زین تغابن که خزف میشکند بازارش
✍ رضا حسینی
@Nardebane_feghahat
✔️ آیت الله جوادی آملی (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱)
🔸 حتماً به آن دسته از شاگردانتان که استعداد بیشتری دارند توجه خاص بکنید ولو دو سه نفر باشند چون فرهنگ نخبه پروری میراث سید مرتضی است. ائمه نیز این کار را میکردند. به عنوان مثال امام صادق (ع) حتی برای حفظ جان زراره تلاش میکرد.
🔹 صحنهای در تلویزیون دیدم که روستایی بود صعب العبور به گونهای که برای رفتن به آن باید از میان آب بگذرید و از آنجایی که پلی بر روی آب وجود نداشت مردم مجبور بودند با کابل از روی آب رد شوند. طلبهای برای تبلیغ به آن روستا میرفت و با عبا و عمامه همان کابل را می گرفت و از آب رد می شد. حقیقتاً نمیدانم که او برنده است یا من!
@Nardebane_feghahat
✔️ مرحوم صاحب حدائق (قدس سره):
🔹 قد أنکر سجدة الشکر بعد الصلاة العامةُ و شدّدوا في إنکارها مع ورودها في أخبارهم.
🔸 و الظاهر أن السبب في ذلک مراغمة الشیعة حیث شدّدوا في إستحبابها و الملازمة علیها کما استفاضت به أخبارهم.
📚 الحدائق الناضرة ج8 ص352
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ آیتالله شبیری زنجانی (مدظله):
🔹 مرحوم حاج آقای ما درباره اینکه أعلم علمای شیعه به طور مطلق در تمام أزمنه کیست، نوشته است: برخی شهید اوّل را اعلم میدانند.
🔸 شهيد اول خيلى فوق العاده بود. اگر حواشى ايشان بر «دروس» را ملاحظه كنيد، مبهوت مىشويد كه چقدر بر فقه احاطه دارد.
🔹 كتاب دروس شهيد اول ـ كه ناتمام هم ماند ـ بعد از مراجعه به جواهر و همه كتابها، هنوز هم تازه است و مطالب زيادى در آن وجود دارد كه در اين كتابها نيامده است.
🔸 كتاب دروس كتاب تازهاى است و بر فقيه لازم است كه حتى بعد از مطالعه «جواهر الكلام»، به «دروس» مراجعه كند و از مطالب ابتكارى آن بهره ببرد.
🔹 شهيد در بعضى از نُسَخ دروس حاشيه هايى دارد كه با «منه» مشخص شده است . اين حواشى خيلى قوى است و مثلاً ذكر مىكند كه فلان مطلب در كجا ثمره دارد و يك دفعه حدود ده مورد از ثمرات آن را ذكر مىكند. اینها شاهد بر احاطه فوق العاده شهيد بر فقه است و نشان مىدهد كه فقه مثل موم در دستش بود.
📚 جرعه ای از دریا، ج2 ص 308
#شبیری_زنجانی
#شهید_اول
@Nardebane_feghahat
✔️ عن زين العابدين(عليه السلام) أنه قال: أقبل أعرابي إلى المدينة فلما صار قرب المدينة خضخض(1) و دخل على الحسين (عليه السلام) و هو جنب.
🔸 فقال له: يا أعرابي أما تستحيي تدخل إلي إمامك وأنت جنب؟ أنتم معاشر العرب إذا خلوتم خضخضتم!
🔹 فقال الاعرابي: قد بلغت حاجتي فيما جئت له. فخرج من عنده فاغتسل و رجع إليه فسأله عما كان في قلبه.
(1) الخضخضة: الإستمناء بالید
📚 وسائل الشیعة ج2 ص193
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ استاد محمد قائینی:
🔹 شرعی بودن سیره وابسته به تقریر شارع است. تقریر غیر از سکوت است و باید در زمان حضور امام باشد؛ بنابراین سیره نمیتواند دلیل بر حجیت سیره عقلاء بر احکام نوپیدای کنونی باشد.
#اصول
@Nardebane_feghahat
✔️ تفسیر آیت الله جوادی آملی
1399/01/11
🔹 وقتی در محضر امام صادق(صلوات الله و سلامه علیهم و علی آبائه و أبنائه الأطیبین) سخنانی حضرت فرمودند، بعضی از صحابه و شاگردان عرض کردند عجب جواهری ما از شما شنیدیم، فرمود حیفت نیامد که این مطالب را به جواهر تشبیه کردی؟ «هَلِ الْجَوْهَرُ إِلَّا حَجَر» {المناقب، ابن شهر آشوب ج4, ص248} طلا یک سنگ زردی است، نقره یک سنگ سفیدی است، منتها دورانی بر آن گذشت زیبا شد؛ از حجریّت به نباتیّت بار نیافت این هنوز جماد است سنگ است، این معارف بلند را به سنگ تشبیه کردی؟ حیفت نیامد؟!
@Nardebane_feghahat
✳️ أخذ اجرت بر اذان و تعلیمِ قرآن
🔹 وَ أَتَى رَجُلٌ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ (ع) فَقَالَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ وَ اللَّهِ إِنِّی لَأُحِبُّکَ فَقَالَ لَهُ وَ لَکِنِّی أُبْغِضُکَ قَالَ وَ لِمَ قَالَ لِأَنَّکَ تَبْغِی فِی الْأَذَانِ کَسْباً وَ تَأْخُذُ عَلَى تَعْلِیمِ الْقُرْآنِ أَجْراً.
مردی خدمت امیر المومنین رسید و گفت: قسم به خداوند! شما را دوست می دارم، حضرت فرمود: ولی من شما را مبغوض میدارم. عرض کرد چرا؟ فرمود: به جهت این که اذان را مایه کسب قرار داده و در برابر تعلیم قرآن اجرت می گیری.
📚 من لا یحضره الفقیه، ج۳، ص۱۷۸
#فقه
@Nardebane_feghahat
✔️ «قصد وجه» در عبادات به معنای عمل به قصد وجوب یا استحباب است. در موردِ اعتبار یا عدم اعتبار قصد وجه در عبادات، بین فقها اختلاف وجود دارد. عامّه (اهل سنت) قصد وجه را لازم میدانند.
#فقه
@Nardebane_feghahat