به بهانهی بحثهای پیرامون پیامرسانهای اجتماعی در این روزها بهتر هست دقیقتر این شبکهها را بررسی کنیم.
شرکت متا یا همان فیسبوک سابق، صاحب سه زیر مجموعهی بزرگ واتساپ، اینستاگرام و شبکه فیسبوک است.
حالا با هم ببینیم این غول بزرگ رسانهای با کمک زیرمجموعههایش چه دسترسیهایی دارد.
تمام مطالب زیر از خود سایت متا جمعآوری شده:
متا به تمام کارهایی که در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها انجام میدهید فعالیت یا همان activity میگوید. حال این فعالیتها جمع آوری میشوند مانند :
• محتواهای تولیدی مثل کامنت، لایک و صوت
• محتواهایی که از طریق فیلترها و لایو تولید میشوند.
• کلیه پیامهای ارسالی و دریافتی. البته متا ادعا میکند این پیامها رمزگذاری شدهاست و فقط در صورت شکایت کاربران و به صورت قانونی به آنها دسترسی خواهد داشت.(الله اعلم)
• خریدها ومعاملات و اطلاعات کارت بانکی
• هشتگهایی که استفاده میکنید.
• زمان، دفعات و مدت زمان فعالیتهای شما در هر کدام از این اپها
اطلاعات دوستان، دنبالکنندگان، گروهها، حسابها، صفحات فیسبوک و اینستاگرام و سایر کاربران که با آنها در ارتباط و تعامل هستید.
• اطلاعات مخاطبین شما مثل نام و آدرس ایمیل یا شماره تلفن آنها
• همچنین بر اساس فعالیت دیگران مطالبی را درباره شما استنباط میکنند. مثلا:
• اگر هردوی شما در لیست مخاطبان یک نفر باشید، شما را به هم پیشنهاد میکند.
اطلاعاتی که از دستگاه جمع آوری میکند:
• وبسایتهایی که بازدید میکنید و دادههای کوکی مانند از طریق افزونههای اجتماعی یا Meta Pixel
• برنامه ها و اپهایی که در گوشی استفاده میکنید.
• بازی هایی که انجام میدهید.
• جمعیت شناسی، مانند سطح تحصیلات شما
• تبلیغاتی که میبینید و نحوه تعامل شما با آنها
• شناسههایی که دستگاه شما را از سایر کاربران متمایز میکند.
• سیگنال های دستگاه شما
• موقعیت مکانی GPS، دسترسی به دوربین، عکسها و اطلاعاتی درباره شبکهای که دستگاه خود را به آن متصل میکنید، از جمله آدرس IP شما.
• اطلاعات از کوکیها و فناوریهای مشابه.
حالا موضوع زمانی جالب میشود که حتی اگر از محصولات متا استفاده نکنید یا از آنها بدون حساب استفاده کنید، ممکن است اطلاعات شما همچنان جمع آوری شود.
به زودی راجعبه بقیه پیامرسانها وشبکههای اجتماعی نیز اطلاعات میگذاریم و جنگ واقعی که در فضای مجازی رخ میدهد را توضیح میدهیم.
@Nirafan
در قسمت سیاستهای حفظ حریم خصوصی در تلگرام، ابتدا باید اشاره بشود که این شبکه پیامرسان است نه شبکه اجتماعی. این دو تا خدمات به اطلاعات متفاوتی نیاز دارند.
منبع این قسمت هم از سایت خود تلگرام است.
(اسپویل: واقعا از لحاظ امنیت جالب است. حیف که فقط همه به ایران که میرسند قوانین استثنا دارند.)
خب اول از همه پیام، ویدیو و عکس ارسالی کاربران به صورت رمزگذاری شده در فضای ابری چت ذخیره میشود.
نام مخاطبان و شماره آنها برای ساخت گراف تعاملی با افراد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. از این ویژگی برای ارتباط بهتر کاربران و دوستانشان استفاده میشود.
تنها کوکیهایی که تلگرام ادعای استفاده از آن را دارد کوکیهایی هستند که برای کار و ارائه خدمات در وب استفاده میشوند و از کوکیها برای پروفایل یا تبلیغات استفاده نمیشود. مرورگر کاربر باید امکان کنترل این کوکی ها را بدهد، کاربران میتوانند که کوکی ها را با مرورگر خودشان مسدود کنند، اما اگر این کوکیها را غیرفعال کنند، دیگر نمیتواند وارد وب تلگرام بشوند.
تلگرام اشاره میکند که اگر دادگاه( دادگاه کدام کشور؟؟) حکم به تروریست بودن کاربر بدهد IP و شماره تلفن آن کاربر را افشا میکند.
کاربران ویژه که حق عضویت پرداخت و از تبدیل صوت به متن و یا ترجمه استفاده میکنند، باید از سرویس گوگل به عنوان شخص ثالث استفاده کنند که البته تلگرام ادعا میکند فقط پیامها را به گوگل ارسال میکند و نه هیچ اطلاعات دیگری
پر واضح است که از لحاظ امنیت بین متا و تلگرام، تلگرام بسیار بهتر عمل میکند.
#Telegram
@Nirafan
ایلان ماسک، توییتر را صیانت میکندتشکیل شورای نظارت بر محتوا در توییتر
..
ایلان ماسک اعلام کرده است میخواهد برای نظارت بهتر بر محتوای توییتر شورایی برای نظارت بر محتوا تشکیل دهد، همچنین ممکن است توییتر به شاخههای مختلفی تقسیم شود و کاربران علاوه بر تعیین سطح محتوا بتوانند در فضایی اختصاصی به صفآرایی آنلاین در مقابل یکدیگر بپردازند.
ثروتمندترین فرد جهان روز جمعه برای آرام کردن نگرانیها در مورد افزایش محتوای مضر در دوران رهبری او از ایجاد یک شورای نظارت بر محتوا خبر داد.
ماسک روز جمعه توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد و حالا این شبکه اجتماعی با ۲۳۰ میلیون کاربری تحت کنترل اوست.
ماسک در اظهارنظر دیگری پس از پیشنهاد شورای نظارت بر محتوا گفت، شاید بهتر باشد محتوای توییتر را در شاخهها و بخشهای جداگانه تفکیک کنیم. ماسک همچنین از پیشنهاد تقسیم این شبکه اجتماعی به بخشهایی با حالتهای مختلف حمایت کرد. بر اساس این پیشنهاد، توییتر همانند بازیهای ویدئویی یک حالت «رویارویی» را شامل شده و حسابهای دارای نشان آبی میتوانند در آن به مناظره با یکدیگر بپردازند.
یکی از کاربران این شبکه اجتماعی روز جمعه در توییتی به ایلان ماسک گفت ایده هیات نظارتی فیسبوک و اینستاگرام «طرح بازندهای» است و نمیتواند طیف چپ یا راست سیاسی را راضی نگه دارد. ماسک در پاسخ به این کاربر گفت شاید «ایده بهتر» این باشد که بتوانیم از بین نسخههای مختلف توییتر نسخه مورد نظرمان را انتخاب کنیم، درست همانند فیلمی که بر اساس سطحبندی انتخاب میکنیم.
او نوشت: «شاید راه بهتر باشد همانطور که فیلمی را بر اساس ردهبندی سنی و محتوایی انتخاب میکنید، بتوانید نسخه توییترتان را هم انتخاب کنید.»
ماسک در ادامه گفت، میتواند اینطور باشد که کاربر در ابتدا سطحبندی محتوای خود را انتخاب کند و پس از انتشار نیز این سطحبندی «بر اساس بازخوردها اصلاح شود».
#اخبار_روز
@Nirafan
🔔دوستانی که دلتنگ وضعیت واتساپ بودید😉
✅ *از دیروز ویژگی «وضعیت» برای همه کاربران بله که دارای نسخه آخر کافهبازار، مایکت، و گوگلپلی باشند در دسترس است.*
📣در گروه ها و کانالهای خود اطلاع دهید تا *پیامرسان بله* را بهروزرسانی کنند و از امکان وضعیت لذت ببرند. 😌
#خبر_خوش 😍
#اخبار_روز
@Nirafan
خیلی از اپلیکشن های ایرانی با نام های دیگه و یک توسعه دهنده فیک در اپل استور هستن
مثلا گپ با نام تجاری ویدا
روبیکا با نام روبوکا
طاقچه با نام تگ ریدر
و......
همراه اولmypdf رو گذاشته تو اپ استور ، نصب که میکنی ایپی ت اگر ایران باشه در اولین اجرا تبدیل به همراه من میشه!😉😉😉
#اخبار_روز
@Nirafan
بیاین با هم یک سری تحلیل از توییتهای توییتر که تا ۶ آبان جمعآوری شده و حاوی هشتگهای زیر هست رو بررسی کنیم:
⭕️ مهساامینی
⭕️ مهسا امینی
⭕️ مهسا_امینی
⚫️ ژیناامینی
⚫️ ژینا امینی
⚫️ ژینا_امینی
🔵 mahsaamini
🔵mahsa amini
🔵mahsa_amini
🔴jinaamini
🔴jina amini
🔴jina_amini
⚪️zhinaamini
⚪️zhina amini
⚪️zhina_amini
#تحلیل
@Nirafan
نیرافن (Nira fan)
دایرهها اکانتهای فعال را نشان میدهد که با توجه به تاثیری که روی باقی اکانتها میگذارند و با توجه
خوشه های قابل مشاهده در میان کاربران:
🔵 سلطنت طلبان
🔵جدایی طلبان
🔵 فمینیستها و زنان روزمره نویس توییتر
🔵 طرفداران موسیقی کره ای BTS و EXO
🔵طرفداران پرسپولیس
🔵 منافقین
🔴 هسته مرکزی راهبری اعتراضات از اتحاد افراد شاخص این گروهها بجز منافقین شکل گرفته است.
🔴افراد تاثیرگذار هسته مرکزی بیشتر مجریان و خبرنگاران ایران اینترنشنال و دیگر رسانههای خارجی مانند من و تو، بی بی سی فارسی، صدای آمریکا، ایندیپندنت فارسی، رادیو زمانه، آواتودی و ... هستند.
🔴خوشه منافقین دور افتاده و تقریبا ایزوله است.
#تحلیل
@Nirafan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هواوی سال ۲۰۱۹ از طرف دولت آمریکا به جاسوسی برای کشور چین متهم شد و مدتی بعد توسط ترامپ تحریم شد. این اتفاق باعث شد خیلی از شرکتها نتوانند با هوآوی همکاری کنند که مهمترینش گوگل بود.
از این زمان به بعد هوآوی باید بدون سیستم عامل اندروید گوشیهای هوشمند تولید میکرد و شوک بزرگی به شرکت وارد شد.
سیستم عامل اندروید، منبع باز است یعنی توسعهدهندگان به کد آن دسترسی دارند اما بعضی از ویژگیها مخصوص خود شرکت گوگل است. هوآوی دو تا برنامه ریخت: اولی ارائه نسخه ضعیفتر سیستم عامل اندروید بود یعنی ویژگیهای اختصاصی گوگل را حذف کرد ولی بهتر از هیچی بود. برنامه دومی ارائه سیستم عامل خودش به نام هارمونی بود. هارمونی هم یک سیستم عامل منبع باز مبتنی بر لینوکس است و ویژگیهایی که مخصوص خود گوگل بود رو بازنویسی کردند تا بتونند تمام امکانات مشابه اندروید رو داشته باشند.
اما فقط هوآوی نبود که مجبور شد این کار رو انجام بدهد. کشورهای روسیه و فنلاند هم کار مشابه هوآوی را مجبور شدند انجام بدهند.
@Nirafan
با توجه به وضیت اقتصادی سال 2022 بسیاری از شرکتهای تک در آمریکا بخش استخدام را به حالت تعلیق درآوردند. شرکت متا (صاحب فیسبوک- اینستاگرام و واتساپ) اعلام کرده حدود 11 هزار معادل 13 درصد کارکنان خودش رو اخراج میکند. به همین دلیل پروژه توسعه و ساخت ساعت هوشمند و نمایشگرهای هوشمند فعلا متوقف میشود.
#اخبار_روز
@Nirafan
کمپانی کسپراسکای (KASPERSKY) اعلام کردهاست که سرویس VPN خودش، Kaspersky Secure Connection، رو در روسیه متوقف میکند .
نسخه رایگان این سرویس تا 15 نوامبر به حالت تعلیق درمیآید و فروش نسخه پولی هم در فروشگاههای موبایل و سایت تا دسامبر در دسترس هست.
علت این عدم سرویس دهی اینست که، ناظر مخابراتی روسیه، روسکونادزور (Roskomnadzor)، در ژوئن 2021 اعلام کرد که استفاده از VPN در روسیه ممنوع هست. در دسامبر 2021 نیز دوباره این ممنوعیت را اعلام و مشخص کرد که استفاده از پانزده VPN زیر نیز ممنوع است :
• NordVPN
• Express VPN
• ProtonVPN
• yprVPN
• Opera VPN
• PrivateTunnel
دلیل ممنوعیت این 15 VPN، عدم اتصال خدمات فروشندگان این شرکتها به پایگاه داده FGIS است. با اتصال به این پایگاه داده دولت سانسور مد نظرش را بر روی اتصالات VPN اعمال میکند. همچنین ترافیک و هویت کاربران رو هم تحت نظارت قرار میدهد.
سه شنبه هفته پیش هم وزارت تحول و دگرگونی دیجیتال روسیه (همون وزارت ارتباطات خودمون) از سازمانهای دولتی خواسته بود تا لیستی از VPNهای مورد استفاده، هدف از استفاده و مکانهای اتصال رو ارائه بدهند.
همچنین در ماه آگوست، روسکونادزور، اعلام کرد که در حال توسعه یک اسکنر مبتنی بر هوش مصنوعی است که میتواند اطلاعات آنلاین رو بهطور کامل تجزیه و تحلیل کند و تا دسامبر هم رونمایی میشود (حدود یک ماه دیگر). به همین خاطر استفاده از VPN در روسیه افزایش یافتهاست.
#اخبار_روز
@Nirafan
🟥 ساعاتی پیش گروه هکری #بلک_ریوارد ادعا کرد: به اسناد و اطلاعات شرکت ملی نفت ایران، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا و دهها زیرمجموعه دخیل در پروژههای نفت و گاز ایران دست پیدا کرده است.
📂 اسناد و اطلاعات این مجموعه در حال نشت هست.
📖 حجم اطلاعات افشا شده بیش از ۸۰ گیگ هست.
#اخبار_روز
@Nirafan
آدرس ما در پیامرسانهای روبیکا، بله و ایتا
https://rubika.ir/Nirafan
https://ble.ir/nirafan
https://eitaa.com/Nirafan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ضربه امنیتی بزرگ به اسرائیل؛ ویدیویی که عصای موسی رو کرد!
گروه هکری عصای موسی ویدئویی از دوربینهای مدار بسته قدس اشغالی در هنگام وقوع انفجار روز گذشته را منتشر کرد.
این گروه هکری نوشته است: "زندگی سیاه.. شما هزینه هرخونی که ریخته بشه رو خواهید پرداخت. هیچ ارامش و راحتی در سرزمینهای اشغالی نخواهید داشت. ما پایان شمارو رقم میزنیم. درضمن، دوربینهاتونم براتون فرمت کردیم."
@Nirafan
آدرس ما در پیامرسانهای روبیکا، بله و ایتا
https://rubika.ir/Nirafan
https://ble.ir/nirafan
https://eitaa.com/Nirafan
نرم افزار ویراستی که مشابه توییتر هست توسط انجیدنی ( مدیر گپ ) ساخته شده و به مرور قابلیت ها و امکاناتش اضافه میشه
نرم افزار سرعت بالا و کارکرد روان داره 😍
آدرس ویراستی:
https://virasty.com/get
@Nirafan
آدرس ما در پیامرسانهای روبیکا، بله و ایتا
https://rubika.ir/Nirafan
https://ble.ir/nirafan
https://eitaa.com/Nirafan
جدیدترین نسخه سروشپلاس با کیفیتی متفاوت و ویژگیهای جذاب در دسترس عموم قرار گرفت:
برخی از ویژگیهای این نسخه عبارتند از:
🔸بازطراحی بنیادین معماری و تکنولوژی پیامرسان
🔸افزایش سرعت و میزبانی از ۲۰۰ میلیون کاربر
🔸بازطراحی و افزایش سرعت لود گفتگوها
🔸امکان ارسال پیام ویدیویی در گفتگوها
🔸بازطراحی افزایش سرعت لود پیامها
🔸افزایش سرعت پیامرسانی
🔸افزایش کیفیت تماس صوتی و تصویری
🔸اضافه شدن امکانات کامل مدیریت دسترسی
کاربران و مدیران در گروه
🔸 امکان ویرایش ظاهری متن (برجسته، کج، زیرخط و ...)
🔸امکان ساخت گروه عمومی و خصوصی
🔸امکان ارسال ایموجی متحرک
🔸اضافه شدن امکان تعیین سطح دسترسی مدیران کانال
🔸امکان امضای خودکار پستهای کانال
🔸امکان ارسال و نمایش عکس و فیلم به شکل آلبوم در گروه و کانال
🔸امکان تنظیمات حریم خصوصی برای جلوگیری از افزوده شدن به گروه
🔸لیست سیاه برای گروه و کانال
🔸امکان حذف و اضافه کردن مخاطبین از درون برنامه
🔸ارسال ساخت نظرسنجی به صورت ناشناس
@Nirafan
آدرس ما در پیامرسانهای روبیکا، بله و ایتا
https://rubika.ir/Nirafan
https://ble.ir/nirafan
https://eitaa.com/Nirafan
دستگیری معترضین کنگره با کمک گوگل
🔴 بعد از انتخابات آمریکا و حمله هواداران ترامپ به کنگره، تحقیقات در خصوص این اعتراضات در FBI شروع شد و FBI از طریق حکم حصار جغرافیایی توانست تعدادی رو دستگیر کنه.
حکم حصار جغرافیایی یا geofence warrant یه حکم بازرسی هست که توسط دادگاه صادر میشود و به مجریان قانون اجازه میدهد تا پایگاه دادهها رو برای یافتن همه دستگاههای تلفن همراه فعال در یک منطقه جغرافیایی خاص جستجو کنند.
یکی از افرادی که در این قضایا متهم شد آقای دیوید رین هست که توسط اطلاعاتی که از سابقه مکانی گوگل بدست آمد، متهم شد. وکلای ایشون الان درصدد محدود کردن و از بین بردن سوابق حریم خصوصی هستند.
گوگل با استفاده از سابقه موقعیت مکانی یا Location History هر ساله 10هزار حکم حصار جغرافیایی رو در ایالات آمریکا دریافت و بعد از بررسی، پاسخ میدهد. این سرویس از طریق WIFI و GPS و بلوتوث کار میکند و میتواند فرد رو در چند متری مشخص و حتی در حالت پرواز هم کار کند.
گوگل از این حکم دفاع کرده و گفته که ضمانتهایی برای حریم خصوصی و در عین حال اجرای موارد قانونی وجود دارد.
در این اعتراضات FBI در گام اول درخواست کرد که همه دستگاههایی که در یک منطقه 4 هکتاری از جمله کنگره و اطرافش، بین ساعات 14 تا 18:30 شش ژانویه وجود داشتن شناسایی بشود. گوگل 5,723 مورد شناسایی کرد.
در گام دوم FBI اطلاعات دستگاهها رو بین ساعات 24 تا 00:15 و 21 تا 21:15 خواست. این ساعت هنوز اعتراضات شروع نشده و اطلاعات مربوط به افراد کنگره بود. گوگل 200 تا دستگاه شناسایی کرده و از لیست اولیه حذف کرد.
در مرحله آخر دولت اطلاعات مشترکین از جمله ایمیل و شماره تلفن و اکانت کاربرانی که احتمال بالای 70 درصد در منطقه حکم حصار جغرافیایی بودند و همچنین افرادی که سابقه موقعیت مکانی اونا بین 6 تا 13 ژانویه پاک شده بودرو درخواست کرد.
با این اطلاعات FBI توانست 1,535 دستگاه رو در خصوص این شورش شناسایی کند بطوریکه حتی نقشه حرکت افراد در داخل کنگره رو هم به دست آوردند.
آقای رین هم ابتدا با این اطلاعات متهم شد اما بعد با کمک این اطلاعات توانستتد ایشون رو در دوربین های کنگره هم شناسایی و جرمشون رو اثبات کنند.
https://www.wired.com/story/fbi-google-geofence-warrant-january-6/
@Nirafan
🔴 باخبر شدیم که توییتر امکان استفاده از شماره ایرانی رو برای اکانتهاش بسته و دیگه نمیشه از شماره ایرانی استفاده کرد.
این موضوع برای کسانی که میخوان با اپ موبایل در توییتر ثبت نام کنن یا شماره اکانتشون رو تغییر بدن میتونه مشکل ساز باشه.
ولی برای اکانتهای فعلی که شماره ایرانی دارن مشکلی پیش نمیاد.
در حال حاضر ظاهرا از طریق نسخه وب توییتر میشه تنها با ایمیل ثبت نام کرد. ولی ممکن هست در اینده به کاربر گیر بده که شماره موبایلش رو حتما باید اضافه کنه.
برای اینکه این احتمال کم بشه، حتما تایید دو مرحله ای توییتر رو با استفاده از اپ، مثلا با Google Authenticator، فعال کنید.
@Nirafan
وزیر ارتباطات: " واتساپ جزو ضعیفترین پیامرسانهای دنیاست"
زارع پور در مصاحبه خود با صدا و سیما، اعلام کرد واتساپ از ضعیفترین پیامرسانهای دنیاست چراکه در این پیامرسان کانال معنی ندارد.
در اینجا لازم است نگاهی به عملکرد واتس آپ داشته باشیم:
از دید کلاینتها (کاربران) واتساپ، این پیامرسان همهچیز تمام نیست. علتش هم نبودن خیلی از ویژگیهای پیامرسانهای دیگه مثل تلگرام هست.
ولی از دید فنی اگر بار ترافیکی که روی واتسپ هست رو روی خیلی از پیامرسانهای دنیا بذاریم، همهشون از دسترس خارج میشن!!
برای مثال شب سال نوی ۲۰۲۰ بالای ۱۰۰ میلیارد پیام توی این پیامرسان رد و بدل شد که حدود ۱۲ میلیارد پیام، حاویتصویر بوده!
نکتهای که برای مقیاسه مهم است!
هر برنامهنویسی با هر استکی و هر سطح دانشی اگر یک پیامرسان توسعه بده قطعا اکثر موارد برای ۱۰ تا کاربر همزمان آنلاین و نرخ ۵ پیام در هر دقیقه کار میکنه.
اما اگر تعداد کاربران آنلاینش ۱۰۰۰ نفر بشود چی؟ ۱ میلیون چی؟ ۱۰۰ میلیون چطور؟
بلایی که چند وقت پیش سر سیگنال اومد و با زیاد شدن یکبارهی کاربرانش توییت گذاشت که سرویس کند شده و گاها از دسترس خارج میشه و دارن سعی میکنن درستش کنن. (که البته بروز مشکل طبیعی بود).
چندبار همین اتفاق برای تلگرام هم افتاد که البته از دسترس خارج نشد ولی کند شد.
مقیاسپذیری ممکنه در مراحل اول با زیاد کردن منابع سختافزاری قابل انجام باشه ولی رفته رفته لایه نرمافزار را درگیر میکند و همه چیز (استک مورد استفاده، الگوریتمها، ساختارهای داده و ...) رو زیر سوال میبره و حتی بعد از اون هم مجددا ممکنه برگرده به لایه سختافزار و حتی مجبور بشیم سخت افزار جدیدی براش بسازیم...
(برای مثال میتوان سرویس TrueTime از گوگل رو مطالعه کرد.)
آقای وزیر انتقاد کنید، ولی لطفا علمی صحبت کنید.
@Nirafan
ظاهرا هکرها با کمک رخنه امنیتی در توییتر توانستند اطلاعات ۴۰۰ میلیون کاربر را دارک وب به فروش برسانند.
@Nirafan
مقایسه و برسی پیامرسان های بومی با یکدیگر: در این مقایسه از پیامرسان خاصی طرفداری و یا حمایت نشده و سنجش تنها بر اساس استفاده و امکانات آن ها می باشد.
@Nirafan