🌼یک نکته از قرآن
🌼شماره ۳
🌼جزء سوم
🌼سوره بقره
🌼آیه ۲۵۶
🌺لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ ۖ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ ۚ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انْفِصَامَ لَهَا ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ
🌼دینداری واجب است؛ اما دیگران را نمیتوان و نباید بهزور دیندار کرد؛ چونکه راه از چاه کاملاً مشخص است. پس هرکه در زندگی از آنچه در تعارض با خداست، دوری کند و خدا را باور داشته باشد، به چنان تکیهگاه مطمئنی پناه میبَرد که هیچ تزلزلی در آن راه ندارد. خدا شنوای داناست.
◾️سی ثانیه تفسیر: برخی گمان می کنند لا اکراه فی الدین یعنی: انسان آزاد است که هرکاری خواست بکند و کسی حق ندارد به او بگوید بالای چشمت ابروست.
این آیه میگوید اکراه در اعتقاد قلبی ممکن نیست. چرا که راه کج از صراط مستقیم کاملاً متمایز است. پس کسی که خطا برود باید مسأله عقیدتی اش را حل کرد. وگرنه به زور کسی را نمیتوان مسلمان کرد. پذیرش دین و مکتب، یک موضوع عقلی است نه فرمایشی و دستوری، که مثلاً به کسی بگوییم متدین شو! او هم بشود. اما کسی که راه و چاه را میتواند بفهمد، یعنی کور و دیوانه و مردار نیست راه رشد را از چاه غَیّ تشخیص میدهد.
پس پیامبران و امامان و دانایان برای چه برانگیخته شدهاند؟ برای اینکه غافلان و خوابزدگان را متوجه و هوشیار و بیدار کنند.
#تفسیر #سی_ثانیه
#محمد_رضا_محمدی_پیام
@nooralanooor
May 11
🌼یک نکته از قرآن
🌼شماره ۴
🌼جزء چهارم
🌼سوره آل عمران
🌼آیات ۱۰۰ - ۱۰۴
💮💮💮💮💮💮💮💮💮💮
🌺يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تُطِيعُوا فَرِيقًا مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ يَرُدُّوكُمْ بَعْدَ إِيمَانِكُمْ كَافِرِينَ (١٠٠)
وَكَيْفَ تَكْفُرُونَ وَأَنْتُمْ تُتْلَى عَلَيْكُمْ آيَاتُ اللَّهِ وَفِيكُمْ رَسُولُهُ وَمَنْ يَعْتَصِمْ بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِيَ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ (١٠١)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلا تَمُوتُنَّ إِلا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (١٠٢)
وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلا تَفَرَّقُوا وَاذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (١٠٣)
وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (١٠٤)
💮💮💮💮💮💮💮💮💮💮
🌼(ترجمه)
اي كساني كه ايمان آورده ايد! اگر از گروهي از اهل كتاب (كه كارشان نفاق افكني و شعله ور ساختن آتش كينه و عداوت است) اطاعت كنيد شما را پس از ايمان به كفر باز ميگردانند. (۱۰۰)
و چگونه ممكن است شما كافر شويد با اينكه (در دامان وحي قرار گرفته ايد و) آيات خدا بر شما خوانده ميشود، و پيامبر او در ميان شماست؟! (بنابراين، به خدا تمسك جوييد!) و هر كس به خدا تمسك جويد، به راه راست، هدايت شده است. (۱۰۱)
اي كساني كه ايمان آورده ايد! آنچنان كه حق تقوي و پرهيزكاري است، از خدا بپرهيزيد! و از دنيا نرويد، مگر اينكه مسلمان باشيد! (بايد گوهر ايمان را تا پايان عمر حفظ كنيد!) (۱۰۲)
و همگي به ريسمان خدا ( قرآن و اسلام و هر گونه وسيله ارتباط ديگر) چنگ زنيد، و پراكنده نشويد! و نعمت (بزرگ) خدا را بر خود، به ياد آريد كه چگونه دشمن يكديگر بوديد، و او ميان دلهاي شما، الفت ايجاد كرد، و به بركت نعمت او، برادر شديد! و شما بر لب حفره اي از آتش بوديد، خدا شما را از آن نجات داد؛ اين چنين، خداوند آيات خود را براي شما آشكار ميسازد، شايد هدايت شويد. (۱۰۳)
بايد از ميان شما جمعي دعوت به نيكي، و امر به معروف و نهي از منكر كنند! و آنها همان رستگارانند. (۱۰۴)
💮💮💮💮💮💮💮💮💮💮
◾️سی ثانیه تفسیر: آنچه مایه ایمنی از ارتداد و تمایل پیدا کردن به مسیحیت و یهودیت و کفر است، گوش جان سپردن به آیات قرآن و پیروی از تعالیم پیامبر است. این حالت پیروی، اعتصام به خدا شمرده میشود که موجب هدایت يافتن به شاهراه پایدار الاهی (صراط مستقیم) است. یکی از مصادیق مهم تقوا رعایت همین نکته است؛ که مبادا به انحراف در عقیده کشیده شویم. (تقوای اعتقادی) همه باهم و منسجم (پیوسته و بافته و تافته به یکدیگر) باید به قرآن و هدایتهای پیامبر چنگ بزنیم و نباید متفرق شویم. نعمت قرآن و پیامبر مایه اخوت جامعه اسلامی و رفع دشمنیهاست. اما آنچه در این میان سلامت جامعه را ضمانت میکند وجود مراقبت مستمر همگانی یا همان امر به معروف و نهی از منکر است که جامعه را به سرمنزل مقصود میرساند.
#تفسیر #سی_ثانیه
#محمد_رضا_محمدی_پیام
@nooralanooor
پیامبر اکرم -درود خدا بر او- فرمود:
🔹صوموا تَصِحّوا.
🔶روزه بگیرید تا سالم بمانید.
منتخب میزان الحکمه ۴۲۷۶
@nooralanooor
پیامبر اکرم -درود خدا بر او- فرمود:
🔹من قل طُعمه صح بطنه و صفا قلبه و من کثر طعمه سقم بطنه و قساوت قلبه.
🔶هرکه غذایش کم باشد شکمش سالم تر و خونش پاکیزه تر است و افراد پرخور شکمی بیمار و خونی غلیظ دارند.
منتخب میزان الحکمه ۲۲۱
@nooralanooor
پیامبر اکرم فرمود:
🔹یقول الله عز و جل من لم تصم جوارحه عن محارمی فلا حاجة لي في ان يدع طعامه و شرابه من أجلي
🔶خداوند -عز و جل- میفرماید:
کسی که جوارح و اندامهای خود را از حرامهای من نگاه ندارد، من نیازی به این ندارم که به خاطر من از خوردن و آشامیدن خودداری ورزد.
منتخب میزان الحکمه ۴۲۹۱
@nooralanooor
امام علي عليهالسلام فرمود:
🔹لاقربة بالنوافل اذا اضرت بالفرائض
🔶مستحبات وقتی به واجبات آسیب بزنند انسان را به خدا نزدیک نمیکنند.
نهجالبلاغه حکمت ٣٩
🔥برخی افراد گمان میکنند کارهای مستحب میتواند جای کارهای واجب را بگیرد. مثلاً آیا اگر خودروی شما بنزین نداشته باشد میتوانی آن را ببری کارواش تا بهتر برانی؟!! اول واجب را تأمین کن... بعد برو سراغ مستحب!
@nooralanooor
امام علی عليهالسلام فرمود:
🔹من کفارات الذنوب العظام إغاثة الملهوف و التنفيس عن المكروب
🔶 از جمله کفارههای گناهان بزرگ فریادرسی گرفتاران و تأمین آسایش برای مصیبت زدگان است.
نهجالبلاغه حکمت ۲۴
🔥برخی میگویند: "عبادت بهجز خدمت خلق نیست." شکی نیست که همه کارهای خوب عبادت است. اما خدمت به دیگران گل سرسبد تمام خوبیهاست. اجری بزرگ و پاداشی سترگ دارد و روح انساندوستی را در جامعه مینوازد.
@nooralanooor