📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصاویری از نماز مرحوم آیت الله محمدرضا مهدوی کنی بر پیکر مرحوم آیت الله میرزا #محمدباقر_محیالدین_انواری با حضور علمای ساکن در تهران
#انواری_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
علمای همدان
9⃣8⃣ #معرفی_علمای_همدان 👤مرحوم حاج میرزا #محمدباقر_محیالدین_انواری(رضوان الله علیه) 📆متوفی : سال ۱
0⃣9⃣ #معرفی_علمای_همدان
👤مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری(رضوان الله علیه)
📆متوفی : سال ۱۳۴۳ شمسی
🕌مدفن : همدان_روستای امزاجرد
#انواری_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
#زندگینامه
🔰مرحوم میرزا محمود انواری فرزند مرحوم میرزا #علی_انواری امزاجردی در سال ۱۲۶۸ شمسی(۱۳۰۶ قمری) در روستای «نوار» یا «انوار» از توابع مرکزی شهرستان رزن همدان دیده به جهان گشود.
او در خانواده ای مذهبی و اهل علم رشد یافت و در سال ۱۲۸۵ شمسی وارد حوزه علمیه همدان شد و نزد علمای همدان تلمذ نمود و در کنار تحصیل و یادگیری علوم دینی در مسجد امامزاده یحیی و مسجد پیغمبر به اقامه نماز پرداخت.
ولی به اصرار جماعتی از مردم امزاجرد و اصرار برخی از علمای بزرگ همدان به امزاجرد آمد.
تاكید اهالی متدین امزاجرد برای حضور ایشان در امزاجرد بیشتر براى ارشاد مردم و جلوگیرى از تبلیغات مسمومانه فرقه ضاله بهایبت که به آن محل منتقل شده بودند که رفته رفته انحرافات خود را تبلیغ می کردند، بود که میرزا محمود از باب ادای تکلیف تقاضای آنان را پذیرفت و به امزاجرد آمد.
📜برخی از ویژگی های مهم مرحوم آیت الله میرزا محمود انواری :👇
1️⃣عبودیت :
یقینا بزرگترین و جامع ترین بعد شخصیتی مرحوم آیت الله انواری عبد صالح خداوند بودن است و تمامی سجایای اخلاقی و مراتی فردی و اجتماعی او تحت الشعاع این وجد از شخصیت اوست.
همینطور به قطع یقین می توان اظهار داشت که محبوبیت آیت الله انواری در بین مردم و چه در عبودیت و تقوی ایشان ریشه دارد که هرکس تقوی الهی پیشه کند، خداوند رحمان محبت و مودت او را در قلوب مردم خواهد نهاد.
مرحوم آیت الله میرزا محمود انواری در راه به دست آوردن رضای معبود خود و اطاعت ادای مولای خود از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند و به تمام مظاهر دنیا پشت پا زده و با اینکه می توانسته در حد یک مرجع جهانی مشهور گردد به روستایی پا می نهد تا مردم ان دیار را به نور معرفت نورانی ساخته و از ظلمت جهل رهایی بخشد.
2️⃣علم :
آیت الله انواری در سال ۱۲۸۵ شمسی وارد حوزه علمیه همدان شد و در مدرسه زنگنه به تحصیل علوم دینی پرداخت و در سال ۱۲۹۷ شمسی به تهران رفت و چند سال در مدرسه «سید نصرالدین» و در «مدرسه سپهسالار» علوم عقلیه و نقلیه را آموخت و در سال ۱۳۰۱ شمسی به قم مهاجرت کرد و از محضر حضرات آیات عظام؛
*مرحوم شیخ عبدالکریم حائری یزدی(موسس حوزه علمیه قم)
*مرحوم شیخ ابوالقاسم کبیر قمی
*مرحوم میرزا محمد فیض قمی استفاده کرد.
از آیت الله انواری تالیفات متعددی نقل شده که به هشت اثر مختلف علمی، فقهی، تاریخی و مذهبی که متاسفانه بعضی از آنها چاپ نشده است اشاره می گردد.
۱)هدایت المسترشدین
۲)اختیارات الایام
۳)تیر شهاب
۴)شیطان و سرکشی او
۵)شمع هدایت
۶)حجت ظاهر
۷)تحفه الواعظین
۸)تذکره الاعصائب(نقل و تلخیص تاریخ مفصل همدان)
3️⃣مردمی بودن :
این عالم جلیل القدر پس از رسیدن به مدارج والای علمی و روحانی و پس از طی طریق و سیر و سلوک معنوی به جامعه ای که از آن جا برخاسته بود، برگشت و به هدایت مردم و تبلیغ دین مبین اسلام پرداخت در حضور مرحوم آیت الله انواری به امزاجرد می توان از چهره های شاخص یعنی «حاج باقر امزاجردی» اشاره نمود که با همراهی سایر اهالی امزاجرد در پذیرایی آن عالم وارسته پیش قدم بودند.
با این همه آنچه که باید خاطر نشان شد این است که معظم له از مراتب علمی حوزه چه تحصیل، تدریس و اجتهاد، زندگی شهری و رفاه اجتماعی گذشته و به روستایی که در زمان طاغوت از کمینه امکانات نیز برخوردار نبوده، قدم نهاد.
با شرایط صعب زمان حاکم ، نسبت به هدف والای خود که همان هدایت مردم و زدودن افکار و اعمال غلط زندگی مردم بوده است، اقدام می نماید.
افکار غلطی که به علت حکومت طاغوت و سردمداران فاسد و فاسقی که حامیان اصلی فرقه ضاله ی بهائیت و بی بند و بار اجتماعی بودند به وجود آمده بود،
ایشان با پشتکار فراوان و تلاش مستمر که تقریبا سه دهه پایانی عمر شریف شان را شامل می شود با انجام وظیفه ای که بر دوش علما و فقهای دین اسلام است پرداخت که می تواند به عنوان یک مثال و اسوه باشد که پس از تفقه در دین به قوم خود بازگشته و به انذار مردم پرداخته است
این اسوه تقوی و صبر و استقامت و مبارز با درایت فراوان شرایط زمان را درک و با اتخاذ تدابیر و سیاست های بلند مدت دقیق توانست بدون چالش افکار ضاله ای که همچون موریانه به جان دین مردم افتاده بود را بزداید و حد و مرز دقیقی از ایمان و کفر برای مردم ترسیم نماید.
بی شک ثمره ی تلاش وی همچنان کام جانها را شیرین می کند، شاهد این مدعا حضور مردم امزاجرد در انقلاب اسلامی و شرکت فعال آنها در سال های دفاع مقدس و انجام شعائر باشکوه دینی و مذهبی است که نمی توان آنها را فارغ از تلاشهای آن فقیه بزرگ و شاگردانش دانست که با اخلاق نبوی فرزندان فاضل و سایرین از اهل علم را تربیت نماید.
استاد شیخ جعفر انواری از اساتید حوزه علمیه همدان، از فرزندان ایشان می باشد.
@OlamayeHamedan
✍ادامه مطالب :👇
🔵راهکارهای عملی معظم له در هدایت مردم
آنچه از مشاهدات و تحقیقات در خصوص روش و سیره معظم له بر می آید این است که کار هدایت مردم را در دو بعد پیگیری نموده اند :
🔹️الف)روش ساختن صراط مستقیم در اذهان و قلوب مردم :
از آنجایی که زندگی مردم در زمان گذشته با خرافات و عقاید غلط آمیخته شده بود، هر ذهن آگاه اذعان می دارد که اولین قدم در راه اصلاح، روشن ساختن حق و باطل در این شرایط است که این امر از نظر ریز بین مرحوم آیت الله انواری دور نبوده و ایشان در این روستا اقدامات موثری انجام داده و توانسته عقاید اسلامی را با زبان بسیار ساده در جان مردم بنشاند.
برای مثال به سخنان پیرمرد روشن ضمیری که چند صباحی از فیض نفس معظم له بهرهمند بود و از خواندن و نوشتن چیطی نمی دانست اشاره می نمود که برای اینکه اثبات کند خدا عادل است استدلال می کرد و می گفت کسی ظلم می کند که یا جاهل باشد یا نیازمند در حالی که خدا هم علیم است و هم غنی ، پس از ظلم مبری است. این نمونه مُشتی است از خروار تعلیمات معظم له
🔹️ب)الگوی عملی :
آنچه باعث شده مرحوم آیت الله انواری در دلها ثابت بماند عامل بودن ایشان است به طوری که مردم را «با غیر زبان» به حق دعوت می کرده است.
یقینا اگر در زمان معظم له از کسی پرسیده می شد که متدین ترین، مخلص ترین و متواضع ترین در جامعه کیست؟
ایشان را در جواب معرفی می کردند، ایشان برای اینکه کاملا در دسترس مردم باشند به شغل مردم نیز گاه مشغول می شد و گاه با دستان مبارک خود به باغداری می پرداخته، ایشان با سرمشق قرار دادن رسول خدا(ص) با حفظ جناح مردم را به ملکوت رهنمون می شد.
از مرحوم آیت الله میرزا محمود انواری تألیفات متعددی نقل شده که به هشت اثر مختلف علمی، فقهی، تاریخی و مذهبی می رسد.
متأسفانه هیچ کدام چاپ نشده است و از کیفیت آنها هم اطلاع نداریم.
کتابهایی چون؛
*کتاب «هدایة المسترشدین» در نجاست اهل کتاب
*کتاب «اختیارات الایام در میمنت و تشوّم ایام»
*کتاب «تیر شهاب» در رد بهاء و باب
*کتاب «شیطان و سرکشی او» کتابی است علمی و تاریخی و دینی
*کتاب «شمع هدایت»
*کتاب «حجت ظاهر درباره امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشريف)»
*کتاب «تحفة الواعظین» همان گونه که از اسمش پیداست در مواعظ و مجالس است.
*کتاب «تذكرة المصائب»
🤲ماجرای نماز باران :
یکی از حوادث و رخدادهای که در دوره پربرکت ایشان نشان دهنده اوج شخصیت معظم له و تاییدات پروردگار متعال است نماز بارانی است که ایشان اقامه کردند و به نقل از شاهدان ، پس از تمام شده نماز و قبل از رسیدن مردم به خانه و کاشانه شان بران رحمت الهی شروع به باریدن می کند در حالی که قبل از نماز کوچکترین نشانه ای از آن نبوده است.
سرانجام ایشان پس از سالها تبلیغ و مجاهدت در روز جمعه ۲۳ مرداد سال ۱۳۴۳ شمسی مطابق با روز ۵ ذی القعده سال ۱۳۸۴ قمری در امزاجرد از دنیا رفت و پیکر ایشان بعد از تشییع در کنار مسجد جامع امزاجرد که از آثار خود آن مرحوم بور، به خاک سپرده شد.
📚نقل و تلخیص از کتاب تاریخ مفصل همدان(آیت الله شیخ #احمد_صابری_همدانی)، ج۳، ص۳۸۵
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
12.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤲ماجرای خواندن نماز باران توسط مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری(رضوان الله علیه) و مبارزه با جریان انحرافی بهائیت در همدان در بیانات نوه ایشان حجت الاسلام شیخ جعفر انواری
#انواری_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویری از مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری(رضوان الله علیه) فرزند مرحوم میرزا #علی_انواری(رضوان الله علیه) در حین اقامه نماز باران معروف ایشان در امزاجرد همدان
#انواری_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
✅مرحوم آیت الله حاج شیخ #احمد_صابری_همدانی(رضوان الله علیه) به خدمت مرحوم آیت الله #آخوند_ملاعلی_معصومی_همدانی(رضوان الله علیه) می رسد و متوجه تغییر حال ایشان می گردد.
وقتی از این تغییر ایشان سوال می کند، مرحوم آقای آخوند(ره) در جواب رویای صادقه ای که از حضرت رسول اکرم(صلّی الله علیه و آله) دیده اند را برای ایشان تعریف می کند که نامی از مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری(رضوان الله علیه) هم برده می شود.
#انواری_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷 #تصاویر_علمای_همدان
🔰تصویری از مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری(رضوان الله علیه) و مرحوم حاج شیخ #احمد_علی_مروج و تنی چند از امزاجردی ها در باغات انگور امزاجرد در سال ۱۳۴۳ شمسی
#انواری_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
📷تصویر #قبور_علماء
🔰تصویری از مزار مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری(رضوان الله علیه) در کنار مسجد جامع روستای امزاجرد
#انواری_ها
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan
علمای همدان
0⃣9⃣ #معرفی_علمای_همدان 👤مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری(رضوان الله علیه) 📆متوفی : سال ۱۳۴۳ شمسی
1⃣9⃣ #معرفی_علمای_همدان
👤مرحوم میرزا #یحیی_انواری(رضوان الله علیه)
📆متوفی : سال ۱۳۷۵ شمسی
🕌مدفن : قم_آرامستان بهشت معصومه(سلام الله علیها)
#انواری_ها
┈┉┅━━━━━━━━┅┉┈
🔰مرحوم شیخ یحیی انواری فرزند بزرگ مرحوم آیت الله میرزا #محمود_انواری در سال ۱۳۰۳ شمسی در روستای «نوار» یا «انوار» از توابع مرکزی شهرستان رزن همدان به دنیا آمد.
مقدمات را نزد مرحوم والد تلمذ نمود و سپس برای ادامه تحصیل و تکمیل مدارج علمی به حوزه قم عزیمت نمود و تا آخر عمر در آنجا ساکن شد.
او در قم نزد علمایی چون؛ آیات عظام؛
*مرحوم سید حسین بروجردی
*مرحوم سید محمدکاظم شریعتمداری
*مرحوم امام خمینی
*مرحوم سید شهاب الدین مرعشی نجفی
*مرحوم سید محمدرضا گلپایگانی(رحمهم الله) تلمذ نمود.
سرانجام ایشان در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۷۵ شمسی برابر با ۲۱ ذی الحجه سال ۱۴۱۶ قمری، در اثر سکته ی قلبی در قم درگذشت و پیکر ایشان صبح روز شنبه تشییع و در آرامستان بهشت معصومه(سلام الله علیه) قم به خاک سپرده شد.
✍کانال #علمای_همدان
🆔 @OlamayeHamedan