➖🔹 بسیاری از کسانی که
تشکیلاتخوانی دارند ساده از کنار محتواهای
تشکیلاتی عبور میکنند و تشکیلاتدان نمیشوند.
🌐 تشکیلاتدان، کسی است که منطق عملی حاکم بر روابط تشکیلاتی را فهم کرده و در بعد تئوریک تصویر ذهنی کاملی نسبت به تشکیلات به دست آورده است.
💢 میتوان گفت؛ این فرد بینش خوبی به تشکیلات پیدا کرده است و برخی سازههای
ذهنی وی در این راستا شکل گرفته است.
📀 تشکیلاتبازی از آنجایی که منطق حاکم بر کار تشکیلاتی منطق عمل است، فهم و درک تشکیلات به اجرای آن در عرصه میدانی وابسته است.
💿 آزمون و خطای محتوای فهم شده به صورت کارگاه اجرایی در عمل، فهم افراد را تقویت میکند تشکیلات بازی، یعنی در عمل فهم تشکیلات را در بوته آزمایش بگذاریم تا دانستههای تشکیلاتی برایمان تثبیت شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴امام باقر(ع) و سازماندهی #تشکیلات_پنهانی تشیع
▪️مروری بر حضور سازنده و مؤثر امام باقر(ع) در جامعه
◾️امام باقر(علیهالصلاةوالسلام) در ایجاد تشکیلات تشیع و یک سازمان قوی و همگانی از همهی وسایل مشروع و ممکن استفاده کرد.
همینکه افرادی را تربیت کند، به عنوان وکیل و نایب خود بگذارد که کار آن حضرت را دنبال کنند، و ادامهی تبلیغات و تعلیمات آن حضرت را به عهده بگیرند. این سازماندهی پنهانی امام باقر علیهالسلام بود، که از زمان قبل از امام باقر شروع شده بود، اما در زمان آن حضرت یک هیجان بیشتری پیدا کرد که کاری بسیار خطرناک بود.(۶۶/۵/۹)
📜خط اصلی زندگی ائمه معصومین علیهمالسلام مبارزه با دشمنان خدا و طاغوتها بوده و باید به عنوان زندگی یک انسان دویست و پنجاه ساله تفسیر شود.
👊 مبارزه با #تحریف_معارف و #احکام_اسلامی و نیز ایجاد #تشکیلات_بین_شیعیان را دو اقدام مهم امام باقر علیهالسلام.
◾عرض تسلیت سالگرد شهادت امام محمد باقر (ع)
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
#تشکیلات
💗اللﮩـم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجـْــ💗
🌐https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🎋🌐 تشکیلاتخوانی: 🔸دومین گام، تشکیلاتخوانی است کسی که تشکیلات خواه است این روحیه تشکیلات خواهی او
💢 از این رو هر کسی که علاقهمند است و محتواهای تشکیلاتی را دنبال میکند تا از تشکیلاتخوانی به تشکیلاتدانی که برسد باید وارد عمل شود و در عمل تمرین کند تا این دانستهها برایش تثبيت شود.
👈 این مرحله را تشکیلاتبازی میگوییم؛ یعنی مرحله به کارگیری دانش و فهم تشکیلاتی در محیط اقدام و عمل در این تیپ انسانها به کار در تشکیلات باور داشته و آمادهاند تا با رعایت قواعد بازی حاکم بر محیط تشکیلات در یک کار تشکلی و تشکیلات عضویت یافته و دانش خود را به منصه ظهور برسانند.
⚛ تشکیلات بازان همانند دیگر بازیگران در عرصههای دیگر تلاش میکنند تا قواعد بازی تشکیلاتی را رعایت کرده و التزام عملی به این قواعد را تمرین کنند حداقل انتظاری که از انسانهای تشکیلاتی داریم در این تیپ نمود پیدا میکند.
🫂 انسانهای تشکیلاتباز نیازمند تشکیلاخوانی و تشکیلاتدانی هستند تا حرکتسازی تشکیلاتی آنها تقویت شود،🦾
👤 ولی کسی که نمیخواهد به صورت میدانی کار تشکیلاتی انجام دهد و صرفاً میخواهد بداند فضای تشکیلات چیست، تشکیلات خوانی و
تشکیلات دانی برایش کفایت میکند.
☸تشکیلات سازی این تیپ شخصیتی توانمندی لازم برای ایجاد تشکیلات جدید و طراحی زمین بازی برای ایفای نقش و به کارگیری دیگران را در خود دارد.
👌برای راه اندازی یک تشکیلات و اثرگذاری بر دیگران در قالب یک تشکیلات باید این فرد هم در عمل و هم در حوزه نظر دارای دانش و تجربه لازم در ساحت تشکیلات باشد.
⏪ میتوان گفت تشکیلات ساز خوب باید ابتدا تشکیلات باز خوبی باشد. آدمی که خوب در زمین تشکیلات بازی میکند و به قواعد بازی این حوزه واقف است در عرصه عمل نیز ابعاد مختلف تشکیلات را بکار میگیرد.
💿 از این رو میتواند وارد حوزه تشکیلات سازی شود و تلاش کند با دعوت و به کارگیری دیگران تشکیلات جدیدی ایجاد کند این آدم، تجلی بخش نقش
و توانمندیهای رهبر خواهد بود و مغیتواند جمعی را در مسیر حرکتهای تشکیلاتی هدایت کند.✔️
🔸➖ هر چه دانش نظری کار تشکیلاتی پیشتر از عمل این فرد در اختیار وی قرار گرفته باشد میتوان شاهد بهرهوری بیشتر در انرژی و فرصت برای اقدام جدید بود.
💯 شایان ذکر است هرچه دانش ما بعد عملی پررنگتری داشته باشد احساس لزوم به یادگیری پیش از آغاز به عملیات بیشتر به وجود آمده و اثرگذاری بیشتری را میتوان از این دسته از افراد شاهد
بود.
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
💢 از این رو هر کسی که علاقهمند است و محتواهای تشکیلاتی را دنبال میکند تا از تشکیلاتخوانی به تشکیل
🎋🌐 تشکیلات بانی:
🔚 در نهایت ما به انسانهایی نیاز داریم که نگاهبانی از ساخت تشکیلات صحیح و دانش نظری و عملی آن را بر عهده داشته و مأموریت آنها مراقبت و نگران بودن نسبت به کار تشکیلاتی و آدمهای تشکیلاتی باشد تا این دانش با آنها به خوبی به اشتراک گذاشته شود و به کارگیری شود.
🔸واژهٔ تشکیلاتبان که مشابه نگاهبان ساخته شده است از این مهم حکایت میکند لازمه مراقبت از این دانش آن است که نگاهبان این ساحت، خود کل فرایند دانش تشکیلات را طی کرده باشد و بر هر دو بُعد تئوریک و عملی آن مسلط باشد؛
🔻همچنین بتواند به خوبی تشکیلات طراحی کند و قدرت راه اندازی آن را داشته باشد.
🔺این فرد میتواند دانش این حوزه را به روز نماید، از تشکلها مراقبت کند، مربی برای آدمهای تشکیلاتی باشد و مشاوره های تشکیلاتی مؤثر به فعالان
این عرصه بدهد.
📝 نظریه پردازی تشکیلاتی، ما حصل فهم تشکیلاتبانهایی است که فرایند تشکیلاتخواهی تا تشکیلاتبانی را طی کردهاند؛ ↪️
↩️ هر قدر افراد در این فرایند جدیتر باشند، قوت و عمق نظریهپردازی آنها بیشتر
است.
🔁 از زاویه دیگر نیز متناسب با نوع نقشهایی که انسانها در فرایند دانشزایی و انتقال دانش با موضوع تشکیلات برقرار میکنند، میتوان آنها را طبقه بندی کرد.
☢ در فرایند تولید و انتقال دانش تشکیلات و راه اندازی و اداره آن، تا رصد و پایش این موضوع مهم در کشور، میتوان نقشهای زیر را به عنوان نقشهای اصلی برشمرد.
👌باید توجه داشت که اگر در پی رشد تشکیلاتی در کشور هستیم، باید به این نقشها و تربیت نقشآفرینان آن توجه کرد.
🔅 اما از آنجا که در مجال دیگری به یاری خداوند متعال به این موضوع خواهیم پرداخت در این بخش به اختصار ربط بین این نقشها و فرایند دانشی
تشکیلات را بیان میکنیم:
🍃 اول مدرس تشکیلات
🍃 دوم مربی تشکیلات
🍃 سوم رهبر تشکیلات
🍃 چهارم: نظریه پرداز تشکیلات
🌐 من و چند تن از دوستانم مكرر وقتى دور هم مینشستيم و نيروهايمان را ارزيابى میكرديم، به اين نتيجه میرسیدیم كه:
🔚 نيروهاى مؤمنِ مخلصِ مسلمان در جامعۀ ما فراوناند و جامعۀ ما يك منبع بسیار پرارزش از نيروهاى نهفته است ولی این نيروها يكديگر را درست نمیشناسند، به طورى كه اجمالاً میدانيم، جامعۀ ما جامعهاى است پرنيرو؛ اما وقتى دست به هر كارى میزنیم، در همان قدمهای اول و دوم میبينيم نيرو كم داريم. آب در خانه هست، ولى ما تشنه لب میگرديم. وقتى هم شناسایی میکنیم، باز قدرت سازمان و سامان دادن و تجربۀ تشكيلاتیمان كم است.
🔹گاهى می بينيم نيروها انباشته شدهاند و كار زيادى هم انجام نمیگيرد. بنابراين، به روشنی به اين نتيجه میرسیدیم كه دچار ضعف تشكیلاتی هستيم و همواره از اين ياد میكرديم كه
👌 ايجاد #تشكيلات_اجتماعى بر پايۀ اسلام، از واجبات اساسى هر انسان متعهدِ آگاهِ مسلمان است.✔️
شهید بهشتی(ره)
📃برشی از جزوه #دین_تشکیلاتی ۵
#جزوات_تخصصی_مدرسه_مضمار
🏴 انتشار بمناسبت #هفتم_تیر سالگرد حادثه تروریستی در حزب جمهوری اسلامی و شهادت مظلومانه آیتالله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران انقلاب اسلامی
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🎋🌐 تشکیلات بانی: 🔚 در نهایت ما به انسانهایی نیاز داریم که نگاهبانی از ساخت تشکیلات صحیح و دانش نظر
⚡️ نقش اول مدرس تشکیلات:
🔹کسی است که خوب تشکیلات خوانده از تشکیلاتخواهی به تشکیلاتدانی رسیده است و در کنار آن، برای فهم بهتر منطق حاکم بر تشکیلات، مختصراً تشکیلات بازی کرده است؛ از این رو اهلیت حداقلی برای تبیین مفاهیم تشکیلاتی را دارد.
⚡️ نقش دوم مربی تشکیلات:
🔹کسی است که علاوه بر مرحلهٔ تشکیلاتخوانی و تشکیلاتدانی مراحل تشکیلات بازی و تشکیلاتسازی را هم طی کرده است؛ کسی که تجربه عملی راه اندازی حرکتهای تشکیلاتی را دارد و میتواند در کنار دیگران مسیر حرکت یک تشکیلات را تبیین کند.
👌مربی باید ضمن همراهی اقدام به
دستگیری پابهپا از تشکیلاتبازان و تشکیلاتسازان نموده و در عمل شأن معاونت برای راه اندازی یا بهینه کار کردن تشکلها را داشته باشد.
↩️ ⏪ توان انتقال دانش وی باید در عمل و در حین اجرا بروز کند و از وی کارآمدی تبیینی در درس دادن معمول تشکیلات را انتظار نداریم اما همراهی وی با آدمهای تشکیلاتی برای ما حائز اهمیت است.
⚡️نقش سوم رهبری تشکیلاتی:
💠 هر تشکیلاتی حتماً به یک رهبر نیازمند است. رهبر تشکیلاتساز است؛ هر چند ممکن است اهل مطالعه تشکیلات و تدریس تشکیلات نباشد، ولی در عرصه عمل، تشکیلاتسازی کرده است.
🔺 سکاندار تشکیلات و محور راهاندازی و راهبری تشکیلات است و چه بسا بسیاری از دانشهای تشکیلاتی را در حین عمل تجربه میکند.
🔻بر این اساس، لزوماً تشکیلات دان، «رهبر» نیست اما رهبر خبره را میتوان
تشکیلاتدان محسوب کرد؛
👈 از این رو اگر همین رهبر بخواهد در حیطهٔ آموزش وارد شود، باید مرحله تشکیلاتخوانی و تشکیلاتدانی را طی کند تا مدرس تشکیلات شود، اما از حيث این که بخواهد تشکیلاتی را راه اندازی کند میتواند با آزمون و خطا در عرصه عمل این کار
را بکند و مسیر تشکیلاتسازی را طی کند.✔️
به عشق علی(ع).pdf
3.39M
🔆امام رضا علیهالسلام:
#تبلیغ_غدیر واجب است. کسیکه #عید_غدیر را گرامی بدارد، خداوند خطاهای کوچک و بزرگ او را میبخشد و اگر از دنیا برود در زمرهٔ شهدا خواهد بود.
📍 110 پیشنهاد ساده برای گسترش جریان غدیر در خانواده، مسجد و محله
🔸15 پیشنهاد برای برگزاری جشن غدیر در محله
🔸 27 پیشنهاد در ارتباط با همسایگان و اهالی محله
🔸 9 پیشنهاد برای مادران، پدران و خانوادهها
🔸 15 پیشنهاد برای اساتید، معلمان، دانشجویان و دانشآموزان
🔸 5 پیشنهاد برای اهالی هنر و رسانه
🔸 24 پیشنهاد برای قشرهای مختلف اهالی محله
#همگی_رسانه_غدیر_باشیم
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
#تشکیلات
💗اللﮩـم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجـْــ💗
🌐https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
⚡️ نقش اول مدرس تشکیلات: 🔹کسی است که خوب تشکیلات خوانده از تشکیلاتخواهی به تشکیلاتدانی رسیده ا
⚡️ نقش چهارم نظریهپرداز تشکیلات:
⚛ کسی است که هر پنج مرحله را به طور کامل و با قوت طی کرده است و میتواند ربط منطقی بین مبانی نظری، علمی، بینشی، مفاهیم اصول و تکنیکهای تشکیلاتی برقرار کند و علتهای مربوط به اصول و روشها و قواعد حاکم بر تولید دانش در این حوزه را کشف و روایت کند.
🔅 نظریهپردازان روایتگران چیستیها، چراییها و چگونگیهای تشکیلاتی هستند.
♻️ این روایتها بستری برای تولید دانش تشکیلات بستهبندی علمی تجربیات میدانی تشکیلات را
فراهم میآورد.
➖🔸هنر نظریه پرداز آن است که میتواند تجربیات دیگران را به خوبی تعلیل و تبیین کرده و در قالب گزارههای علمی صورتبندی کند بر این اساس، لازم است این فرد هم از بعد تئوریک فهم کامل و جامعی از تشکیلات داشته باشد و هم در بعد عملی، تشکیلاتسازی و تشکیلاتبازی را تمرین کرده باشد.
➖🔹نظریه پرداز باید وقوف مؤثری بر ابعاد و زوایای تشکیلات در عمل داشته باشد و چهارچوب ذهنی مناسبی برای ایجاد ربط بین پدیدههای مختلف و اصول و روشهای مربوط
به تشکیلات و کار تشکیلاتی داشته باشد.
🔰انتشار به مناسبت عید #ولایت
⚠️#ولایت را از ریشه میخواهیم بحث کنیم. اولی که پیغمبر فکر اسلامی را می آورد؛ اولی که دعوت پیغمبر شروع میشود ، آیا پیغمبر یک تنه میتواند جامعه را اداره بکند؟ آیا یک جامعه، تشکیلات نمیخواهد ؟عده ای که این تشکیلات را اداره بکنند، نمی خواهد؟
🔆پیغمبر وقتی که میآید ، برای اینکه بتواند جامعه مورد نظر را که همان کارخانه انسان سازی ست، تشکیل بدهد؛ برای این کار احتیاج دارد به یک جمع به هم پیوسته متحد، دارای ایمان راسخ، از اعماق قلب مومن و معتقد به این مکتب، با گام استوار، پویا و جویای آن هدف
🔸یک جبهه را پیغمبر به وجود میآورد، اینها در میان چه جامعهای دارند زندگی میکنند؟ در میان جامعه جاهلی. اگر بخواهند این جریان باریک که به نام اسلام و مسلمین به وجود آمده، در میان آن جامعه جاهلی پر تعارض و پر زحمت باقی بماند، هضم نشود و حل نشود، بایستی این عده مسلمانان را مثل پولاد آب دیده به همدیگر بتابند. این مسلمانها را باید آنچنان به هم متصل و مرتبط کنند که هیچ عاملی نتواند اینها را از یکدیگر جدا کند. باید اینها را هرچه بیشتر به هم بچسبانند، هرچه بیشتر به هم بجوشانند و گره بدهند؛ چون اینها در اقلیتند. جمعیتی که در اقلیتند، ممکن است فکرشان تحت الشعاع فکر اکثریت، قرار گیرد.عملشان ، حیثیتشان، شخصیتشان، ممکن است در لابلای حیثیتها و شخصیتها و عملهای بقیه مردم، که احیاناً مخالف با آنها هستند گم بشود، نابود بشود،هضم بشود، از بین برود.
🔸برای اینکه اینها هضم نشوند، اینکه اینها بتوانند به عنوان یک جمعی باقی بمانند، تا در آینده، #جامعه_اسلامی با دستهای استوار اینها بنا بشود و اداره بشود و ادامه پیدا بکند و اینها یاوران پیغمبر باشند، برای اینکه اینها بتوانند بمانند، اینها را هرچه بیشتر به همدیگر متصل میکنند و هرچه بیشتر از سایر جبههها جدا میکنند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
#غدیر #همگی_رسانه_غدیر_باشیم
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
#تشکیلات
💗اللﮩـم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجـْــ💗
🌐https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
⚡️ نقش چهارم نظریهپرداز تشکیلات: ⚛ کسی است که هر پنج مرحله را به طور کامل و با قوت طی کرده است و م
📙 کتاب حاضر
بر اساس تعریفی که ما از تربیت آدم تشکیلاتی در کتاب خودت رو جمع کن ارائه کردیم فرایند تربیت تشکیلاتی دارای مراحل زیر است:
🔻🔻🔻
🔹 مهارت
🔹 سبک زندگی
🔹 رفتار
🔹 گرایش
🔹 بینش
🔹 دانش
🔹 محیط
🔹 استعداد
مأموریت این کتاب مبتنی بر فرایند فوق، تمرکز بر تقویت مهارتغهای تشکیلاتی در قالب ارائه نکات مهم و اصلی فنی و تکنیکی کار تشکیلاتی به مخاطبان است.
📌 مهم آن است که این تکنیکها در قالب الگوهایی مفهومی و چهارچوبهایی ذهنی و مهندسی شده ارائه شود که دارای صورتبندی علمی و فکری نیز بوده و خواننده علاوه بر تشویق در به کارگیری آنها از نحوه برقراری ارتباط بین آنها نیز به خوبی آگاهی پیدا کند.
از سوی دیگر فهم تکنیکهای تشکیلاتی زمانی ارزشمند است که با بهترین تاکتیک هنر عملیسازی (تکنیک ارائه و استفاده شود.)
📕🌐 به عبارت دیگر خواننده کتاب علاوه بر اقدام به تشکیلات خوانی بر اجرا و به کارگیری آنها نیز تشویق شده و با این اقدام، مهارتهای عینی تشکیلاتی وی نیز تقویت شود.
👈 از این جهت میتوان ادعا کرد که کتاب حاوی یک بسته بندی نوآورانه از تطبیق محیطها و ارکان تشکیلات با تکنیکهایی است که در هر رکن یا محیط میتوان به کار گرفت؛ از اینرو آن را جعبه ابزارهای لازم برای کار تشکیلاتی میدانیم که میتواند برای آدمهای تشکیلاتی
مفید واقع شود.
👤مدرس، مربی رهبر و نظریهپرداز در استفاده از این تکنیکها و به کارگیری آنها از توانمندیهای مختلفی برخوردار خواهند بود که وفق آن و بر حسب ضرورت نقش خود، میتوانند صیادان تکنیکهای مطرح شده در
این کتاب باشند.