💠 امام جلودار و خطشکن بود...
🔹 خصوصیت جلودار بودن و خط شکنی امام ویژگیای است که امروز در جامعهی ما هر کجا باشد موفق است. امام جلودار بود، همهی کسانی که نشستند و [به] مردم گفتند: بشورید، به نتیجه نرسیدند.
🔸 امام اول به تنهایی حرکت کرد با عدهی قلیلی، سختیها و ستمها و تبعیدها و آوارگیهای زیادی را کشید، اول خودش خونِ دل خورد و خون داد، بعد فریاد زد به مردم؛ ملت به پا خیزید!
🔹 امام به ترس سیلی زد، اول ترس را در حوزه و طلاب کشت و حوزه را از غزلت و گوشهنشینی خارج کرد و وارد سیاست کرد. بعد ترس را در جامعه کشت.
🔸 امام جلودار بود، خطشکن بود، اصلاً دلیل اینکه ما در دفاع مقدسمان در یک جنگِ نابرابر و تحمیلی موفق شدیم دشمنی که همهی زرادخانههای شرق و غرب را در کنترل خودش داشت [را] شکست بدهیم، نشأت گرفته از این فرهنگ و پیام و درس و مدرسهی امام بود. فرماندههانِ ما جلودار شدند.
🔰 سخنرانی شهید سلیمانی در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن _ کرمان ۱۳۹۶
🗂 تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
💢 نقدهای بیقوت و خدشه پذیر، مولود همین سطحی نگری ناشی از بیتجربگی و بیعملی
در حوزه تشکیلات است.
♨️ از سخنرانها که گذر کنیم، با ناله کنی جماعت مواجه میشویم که صرف دغدغه، انگیزه آنها در راه اندازی تشکیلات بوده و احتمالاً پس از مدتی نظارهگر از هم پاشیدگی تشکیلاتی بودهاند که تمام وقت خود را صرف آن کردهاند.
🚫 دلسوزی و پیشگیری از چنین
نالههایی چندان هم سخت نیست.
مگر غیر از این است که یک بار به دنیا میآییم و یک بار فرصت داریم که از عمر خود استفاده درست ببریم؟
✔️ فی الحال که شما لحظاتی را برای خواندن این متن اختصاص میدهید همین لحظات از کفتان رفته و دیگر برنخواهد گشت شاید اکنون علت بیان تند ما را بهتر درک کنید ما نگران عمر گرانقدر تمام افرادی هستیم که دغدغه تشکیلات دارند اما دانش
لازم را کسب نکردهاند.
👌دغدغه، لازمه انجام کار تشکیلاتی است ✔️
🔚 و قطعاً اگر اثر دیگر ما در زمینهٔ
چیستی و چرایی کار تشکیلاتی را بخوانید
بیشک دغدغه کار تشکیلاتی» در شما شکل خواهد گرفت.
💠 اما اگر ما در شما دغدغهای ایجاد کردهایم و شما را به امری توجه دادهایم بر خود لازم میدانیم تا در کنار بایستههای تربیت تشکیلاتی تکنیکها و مهارتغهای کار تشکیلاتی در میدان عمل را نیز به شما ارائه دهیم تا به بهترین شکل، دغدغه خود را در عمل پیاده کنید.☑️
👈 در همین راستا شما باید از جسم روح فکر و نمود اجتماعی ،تشکیلات ابعاد تشکیلات در حوزه عمل، تعریف و انواع آدم تشکیلاتی، ساختار و ابعاد تشکیلات و تکنیکها و آفتهای کار ،تشکیلاتی درک درستی داشته باشید. موارد ذکر شده هم رئوس محتوای این کتاب
را در بر می گیرد.
👌☸ تمرکز بر ابعاد مختلف محتوای تشکیلاتی در كتب متعدد ناظر به ضرورتی است که در ترویج
این نوع فعالیت در راستای تسریع پیشرفت و همافزایی در کارهای جمعی احساس میکنیم.
🔸به امید فردایی بهتر
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
💢 نقدهای بیقوت و خدشه پذیر، مولود همین سطحی نگری ناشی از بیتجربگی و بیعملیدر حوزه تشکیلات است.
🔖مقدمه مولف:
🌐 تشکیلات و مفاهیم مرتبط با آن، مفهومی عملی است نه نظری یعنی در کشاکش عرصه عمل و عینیت تجسم و ظهور مییابد و ادراک میشود؛ از این رو هرچه در مقام نظر به آن پرداخته میشود.
🔻روایتی است از عملیات عینی و بیرونی آدمهای مختلفی با تیپهای مختلف در پی یادگیری مفاهیم مرتبط با تشکیلات هستند و البته بسیاری نیز در پی یادگیری تکنیکها و مهارتهایی هستند که اگر آن را به کار گیرند، اثربخشی بیشتری در تشکیلات خود داشته و بهرهوری تشکیلات خود را بالا میبرند،
🔺مهارت به کیفیت تحقق یک رفتار مربوط میشود؛ از این رو میتوان فردی تشکیلاتی را تصور کرد که مبانی را میداند و رفتار تشکیلاتی نیز دارد اما مهارتها و تکنیکهای لازم را در کیفیت رفتار خود به کار نمیگیرد تا اثرگذاری او چند برابر شود مهارتها در رفتار تشکیلاتی
همانند روغن در موتور که روان کننده حرکت چرخ دندهها -هست روانکننده و تسهیلکننده عملیات در تشکیلات است و میتواند ارتباطات تشکیلاتی را بهینه کند.
🟣🟡🟣
🔚 البته باید توجه داشت که مهارتها در عمل کردن به آموزههای تشکیلاتی تولید و توسعه مییابند؛ هر کسی که در پی توانمند شدن در کار تشکیلاتی است باید این مهارتها را در عرصه عمل بیشتر به کار گیرد.
🔸هرچه ما در عمل به آموزههای تشکیلاتی عمل کنیم. مهارتهای بیشتری را کسب میکنیم و
👇👇
🔹مهارتهای جدیدتری را نیز میتوانیم تولید کنیم عرصه عمل در تشکیلات زاینده مهارتها است؛
👈بنابراین برای مهارتافزایی، تشکیلاتی راه اصلی «عمل کردن» است نه «مطالعه کردن» هر چه مطالعه مهارتها به ما منتقل کند مادامی که در عمل آن را به کار نگیریم فاقد هر نوع فایدهای برای کار و عمل تشکیلاتی است؛ از این رو توصیه مؤکد ما
به همه خوانندگان عزیز آن است که وجهه همت خود را بر عمل تشکیلاتی قرار دهند که بسیاری از مهارتها را در پی خود تولید خواهد
کرد.
🟡🟣🟡
⚛ در کلاسهای آموزشی بسیار از ما میپرسند که تکنیکهای کار تشکیلاتی چیست و بسیاری از مصادیق مشکلات خود در کار تشکیلاتی را مطرح میکنند که ریشه در فقدان یا ضعف یک مهارت تشکیلاتی دارد.
⏪ البته نباید فراموش کرد که بینش ،تشکیلاتی تبیین کننده بسیاری از مسائل تشکیلات، است اما ادراک مهارتها و اشراف به آنها نیز برای یک آدم تشکیلاتی امری ضروری و لازم است.
📙 کتاب، حاضر تلاش کرده است تا از زاویهای جدید به ماهیت تشکیلات و ابعاد مختلف آن نگاه کرده و در خلال این مهم بخشی از مهارتها و تکنیکهای تشکیلاتی را که میتواند در کوله بار و تجهیزات همراه هر آدم تشکیلاتی قرار گیرد؛ فهرست کرده و در یک دستهبندی ارائه کند.
💢 هرچند این تمام تکنیکها نیست و در مجلدات بعدی که به مفاهیم تشکیلاتی میپردازیم به یاری خداوند متعال تلاش خواهیم کرد تکنیکها و مهارتهای بیشتری را مورد توجه قرار دهیم. امید است این کتاب به اندازه خود در برطرف کردن بخشی از نیازهای ضروری این
جعبه ابزار مورد نیاز کمک کننده باشد
این کتاب در هشت فصل و یک مقدمه نسبتاً مفصل تنظیم شده است؛ در مقدمه یک تیپشناسی از آدمغها در نسبت با تشکیلات ارائه شده است که فلسفه تولید محتوای تشکیلاتی و آموزش و یادگیری کار و آموزه های تشکیلاتی
را تبیین میکند.
➖🔶در فصل اول به ساحتهای چهارگانه تشکیلات پرداختهایم؛ ساحتذهایی که بین انسان و تشکیلات یکسان بوده و هر انسانی از طریق آنها و با کمک آن ساحتها در وجود
تشکیلات کنشگر است؛ پرداختهایم که به دو نوع تشکیلات 👈
⏪ تشکیلات ساز و
⏪ تشکیلات باز
🔺قابل طبقهبندی است ویژگیهای این دو دسته تبیین شده و نحوه شناسایی آنها دعوت و به کارگیری آنها در تشکیلات و آموزش و تربیت آنها بررسی شده است.
🔻تلاش ما بر این بوده تا تمرینهایی نیز برای ارتباطگیری بهتر مخاطب با محتوای کتاب ارائه شود. در ادامه محیطهایی که آدمهای تشکیلاتی در آنها شناسایی شده و رشد میکنند.
🌐 جایگاههای تشکیلاتی واجد این کارکرد و زمان مناسب برای شناسایی این دو نوع از آدمها مورد بررسی
قرار گرفته است.
#پندانـــــــهـــ
ميگنبہخدا نزديكشو،
هرچۍبخواۍبهتميده
اينيہسياستہ . . .
بہخداكہنزديكميشۍ
ديگہهيچۍنمۍخواۍ ....!
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
⚛ در کلاسهای آموزشی بسیار از ما میپرسند که تکنیکهای کار تشکیلاتی چیست و بسیاری از مصادیق مشکلات خ
👈4⃣ در فصل چهارم از مجموع ابعاد ساختار و فضای تشکیلات، به ساختار تشکیلات که ترکیب جسم و فکر تشکیلات است پرداخته شده و در حالتهای سهگانهای که ساختار تشکیلات خواهد پذیرفت کیفیت مواجهه
آدمهای تشکیلاتی با ساختار مورد واکاوی قرار گرفته است؛
🔚 این که اگر تشکیلات دارای ساختار کامل و مناسب باشد چگونه باید با او برخورد کرد؛ اگر دارای ساختار ناقص یا نامناسب باشد، با چه الگویی باید با آن مواجهه کرد و اگر فاقد ساختار، بود به چه شکل میتوان با آن مواجه
شد، در ادامه این فصل تبیین شده است.
👈 5⃣ در فصل پنجم فضای تشکیلات که ترکیب فکر و روح تشکیلات است مورد دقت قرار گرفته است. سه فضای انسانی آرمانی و فیزیکی برای تشکیلات برشمرده شده و تلاش شده است تا ویژگیهای هر یک از این فضاهای سه گانه-که- به کیفیت تعامل ما با آنها مربوط میشود بیان شود.
👈6⃣ در فصل ششم از ترکیب محتوایی که در فصول قبل تبیین شده است راهبردهای عملیاتی در مواجهه با تشکیلات در قالب یک الگوی کامل ارائه شده است.
💮 حالتهای مختلفی که پیش
روی آدم تشکیلاتساز و تشکیلاتباز در ورود به سازمان یا، تشکیلات با فضای همراه یا غیرهمراه و با ساختار کامل ناقص یا فاقد ساختار قابل تصور است احصا شده و راهبردی که در هر یک از این حالتها باید برگزینیم ارائه شده است.
👈 7⃣ در فصل هفتم با عنوان تکنیکهای کار تشکیلاتی تلاش شده است تا به رویکرد اثرگذاری اجتماعی توجه شود و در این راستا تکنیکهایی برای، جذب عملیات عمومی در تشکیلات و تکنیکهایی برای اعمال رهبری در
تشکیلات ارائه شود.
👈8⃣ در فصل هشتم نیز به طور مستقل به آفتهای کار تشکیلاتی پرداختهایم و تلاش کردهایم تا خاستگاه این آفتها را در قالب آفتهای ذاتی تشکیلات و آفتهای برخاسته از تعامل ارکان چهارگانه تشکیلات با یکدیگر مورد توجه قرار
دهیم.
📖 میتوان گفت خواننده کتاب در قالب یک الگوی مفهومی از تشکیلات که در ذیل ساحتهای کار تشکیلاتی مطرح شده است با رویکری جدید و از زاویهای نو به تشکیلات نگریسته و تکنیکهای مهمی که در این مواجهه باید بداند و در موقعیتهای مختلف به کار گیرد را در اختیار خواهد داشت.
🟢🟡🔴
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
👈4⃣ در فصل چهارم از مجموع ابعاد ساختار و فضای تشکیلات، به ساختار تشکیلات که ترکیب جسم و فکر تشکیلات
🔖پیشگفتار
📍منطق عمل در تشکیلات:
📝 حکما و فلاسفه به صورت سنتی حکمت را به دو نوع نظری و عملی تقسیم میکنند.
🍃 حکمت عملی به کیفیت عینیت پیدا کردن امور در عرصه عمل مربوط میشود و زمانی که به آن میپردازیم باید به منصه ظهور رسیدن آنچه به آن معتقد هستیم را مبنای حرکت خود قرار دهیم.
⬅️ از این رو است که در این حکمت از تدبیر منزل و سیاست مدن سخن به میان میآید، تدبیر و برنامهریزی برای کیفیت اداره امور خانواده قوم و سیاستگذاری و تدبیر برای کیفیت اداره جامعه و کشور.
🔻هر دو به کیفیتهای عملیسازی ارزشها و آرمانهای انسانی مربوط میشود؛ از این رو هم موضوع این علم و هم بخش عمدهای از محتوای آن به عرصه عینی در جامعه مربوط میشود.
⚛ دانش تشکیلات و کار تشکیلاتی نیز از این حیث از نوع دانش عملی است و منطق عمل و عملگرایی
بر آن حاکم است.
🌐 زمانی که از تشکیلات و کار تشکیلاتی صحبت میکنیم از یک اتفاق میدانی و عملیاتی روایت میکنیم که در حال انجام است.
⏪ بر این اساس دانش تشکیلات:
🔅 اولاً در عرصه عمل و تحقق تولید میشود نه در محیط ذهن اندیشمندان؛
🔅 دوماً مادامی که به کارگیری نشود، کارآمدی آن در بوته آزمایش قرار نگرفته و نمیتوان از مفید بودن یا نبودن آن سخن گفت؛
🔅 سوماً کسانی این دانش را در اختیار دارند که تشکیلات را اداره کرده یا در اداره آن مؤثر بودهاند.
🔹روایتگران این دانش، تنها زمانی از عهده روایت خوب برخواهند آمد که عمل و تجربه این دانشمندان را روایت کنند؛
🔅 چهارماً در عمل به این دانش در محیطهای جدید و بکر میتوان شاهد بازتولید این دانش بود و نسخههایی جدیدتر از آن را تولید کرد.
🔅 پنجماً هر فرد عامل به چنین دانشی میتواند تولید کننده دانش جدیدی باشد و در مقام تعلیم آن به دیگران برآید.
👌در واقع شاگرد خوب این عرصه، معلمی توانا است✔️
🔺بر این اساس، زمانی که ما وضعیت یک تشکیلات را توصیف میکنیم در حقیقت عرصهای را توصیف میکنیم که در میدان عمل جاری و ساری است.
📚 کتابها و کلاسهای تشکیلاتی به ما کمک میکند تا توصیف بهتری از این فضای عملیاتی پیدا کنیم و راحتتر در عرصه عمل وارد شویم با این نگاه آموزههای تشکیلاتی به مثابه جعبه ابزاری است که اگر در میدان عمل به کار گرفته نشود، موجب هدر رفتن امکانات میشود.
💎 از برکات روز دحوالارض بصورت گروهی بهره ببرید
✏️ حضرت آیتالله خامنهای:
🌸 «روز بیستوپنجم این ماه روز #دحوالارض است که روز با برکتی است... ایّام در ماه ذیقعده که اوّل ماههای حرام است، ایّام و لیالی مبارک و متبرّکی است، پر از برکات است؛ باید از اینها استفاده کرد.» ۱۳۹۴/۶/۱۸
🗓 ۲۵ ذیقعده روز دحوالارض
تشکیلات اسلامی مِضمار
🔰 مبانیِ تخصصی تربیت تشکیلاتی
🆔 eitaa.com/joinchat/466485249C9adacb35a5
#تشکیلات
💗اللﮩـم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجـْــ💗
🌐https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🔖پیشگفتار 📍منطق عمل در تشکیلات: 📝 حکما و فلاسفه به صورت سنتی حکمت را به دو نوع نظری و عملی تقسیم
👤فردی که جعبهای از ابزارهای مختلف با کاربردهای مختلف دارد باید شغلی داشته باشد که در قالب آن ابزارهایی متعدد و متنوع را نیز به کارگیری نماید اما اگر این فرد واجد
جعبه ابزار مطلوب نداند که این ابزارها به چه کاری میآید، عملاً استفاده و بهرهای از آن نمیبرد این جعبه ابزار برای مهندس و استادی که حرفه و تخصصش تعمیر است معنا دارد زیرا در عرصه عمل میداند که این ابزارها به چه کاری میآید.
⏳ تا زمانی که از ابزارها استفاده نشود ابزار برای ما کارآمد نیست و کارایی ندارد؛ به عبارت دیگر فرقی میان نداشتن ابزار با داشتن ابزار و نداشتن علم و قدرت به کارگیری آن نیست در هر دو صورت، این
ابزار در میدان عمل به کار ما نیامده است.
📌 آموزههای مربوط به تشکیلات و کیفیت کار تشکیلاتی نیز حکم ابزارهایی را دارد که باید در میدان عمل تعریف و تثبیت شود.
🔛 رابطه علم و عمل تشکیلاتی، رابطهای کاملاً دوطرفه و همافزا است احادیث زیادی در خصوص رابطهٔ علم و عمل داریم که همگی در اینجا قابل تأمل است.
🌷 امیرالمؤمنین علی میفرمایند:
👌«کولهات رو بردار!»
🌸«الْعِلْمُ مَقْرُون إِلَى الْعَمَلِ فَمَنْ عَلِمَ عَمِلَ وَ مَن عَمِلَ عَلِمَ وَالْعِلْمُ يَهْتِفُ بِالْعَمَلِ فَإِنْ أَجَابَهُ وَإِلَّا ارتَحَلَ عَنْهُ»؛
👈 علم همواره قرین و همراه با عمل تولید میشود هر کس علمی به دست میآورد و میداند به دانش خود عمل میکند و از او عملی صادر میشود؛
⏪ و هرکس عملی از او صادر میشود متناسب با آن عمل برای او دانشی تولید میشود،
📚 علم، زمانی که حضور مییابد همواره عمل را فریاد میزند و او را به خود فرا میخواند تا او را همراهی کند؛ اگر این فراخوان از سوی عمل اجابت شد، علم نیز در وجود آن انسان مانا و ماندگار میشود،
🔻در غیر
این صورت از نزد صاحب خود میرود.
🔺مشاهده میشود که به کارگیری علم در عرصهٔ عمل تثبیت کننده آن در وجود انسان معرفی شده است. این که از ،علم تولید عمل میشود معمول، است اما این که از عمل علم تولید میشود، در این حدیث شریف قابل تأمل است.
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
👤فردی که جعبهای از ابزارهای مختلف با کاربردهای مختلف دارد باید شغلی داشته باشد که در قالب آن ابزاره
↔️ این حدیث تا حدودی منطق عملی بودن را حکایت میکند.
🌷رهبر معظم انقلاب (دامظله) در توضیح این حدیث میفرمایند:
🔹«خب ما دو روز قبل از این جلسه اهل علم را داشتیم امروز هم جلسه اهل عمل را. اگرچه بسیاری از شماها اهل علمید؛ علم را با عمل توأم کردهاید و همان طور که در روایت شریف هست که «العلم يهتف بالعمل فان اجاب و الا ارتحل»؛ علم عمل را به دنبال خود فرا می خواند دعوت میکند. اگر عمل به دنبال علم آمد
🔻🔻🔻
🔺آن وقت علم میماند، باقی میماند - یا شاید بشود گفت توسعه پیدا میکند، رشد پیدا میکند اگر عمل به دنبال علم نیامد علم هم باقی نمیماند.
🔸«و الا ارتحل»؛ عمل که نبود، علم هم میرود. اهمیت عمل را این جا میشود فهمید؛ اهمیت کار را این جا میشود فهمید. کار بدون علم کم اثر است؛ علم بدون کار، بی اثر
است. اهمیت کار این است.»✔️