eitaa logo
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
2هزار دنبال‌کننده
1.7هزار عکس
590 ویدیو
27 فایل
https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0 در این کانال سعی میکنیم مطالب درست و حسابی درمورد "اصول کار تشکیلاتی" رو خدمتتون ارائه بدیم. ارتباط با ما: @YaFatEMH313 @A313_Z313
مشاهده در ایتا
دانلود
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
⁉️ سؤالات اساسی درباره آدم تشکیلاتی ✖️ضرب دوگانه آدم‌های تشکیلات‌ساز و تشکیلات‌باز با مراحل مطرح ش
🌐 وظیفه شناسایی آدم تشکیلاتی: 🔛 جذب در تشکیلات، در محورهای زیر انجام می‌شود. ✨جذب مخاطب ✨جذب عضو ✨جذب کادر و هسته سخت 💢 به جز اولین نوع جذب، جذب در دو محور دوم و سوم مشمول آدم‌های تشکیلاتی می‌شود که برای تشکیلات بسیار حائز اهمیت است؛ 🔚 از این رو شناسایی افراد تشکیلاتی که اثرگذاران اصلی در تشکیلات هستند مسئله ای مهم خواهد بود. ❓اما سؤال اول این است که چه کسی وظیفه این شناسایی و تشخیص آدم تشکیلاتی را بر عهده دارد؟ 🔹 پاسخ اجمالی این است که آدم تشکیلاتی این وظیفه را برعهده دارد؛ یعنی آدم تشکیلاتی می‌تواند آدم تشکیلاتی را شناسایی کند. 🔚 در تبیین تفصیلی این موضوع می‌توان به سه ویژگی اصلی این فرد اشاره کرد: 👈
1⃣ اولین ویژگی توان شناسایی استعداد است. 👈 کسی که مسئول شناسایی نیرو است، باید بداند که شناسایی آدم‌ها شابلونی نیست که با کمک ابزارهایی ثابت بتوان همه انسان‌ها را بررسی و مبتنی بر آن آدم‌های تشکیلاتی را شناسایی کرد. ⏪ این فرد باید بتواند استعدادهای افراد را قبل از فعلیت یافتن تشخیص دهد. چنین فردی در مواجهه با افراد، فقط ظاهر را نمی‌بیند بلکه در پی این ظاهر به باطن می‌رسد. 🔻از پس گزارشی که داده می‌شود حرفی که زده می‌شود عملکردی که نشان داده می‌شود و سایر فعالیت‌ها، استعداد آنها را شناسایی می‌کند. 🔺تجربه نشان داده است که معلم‌ها به ویژه معلمان دوره ابتدایی توان استعداد سنجی بالایی دارند. 2⃣ دومین ویژگی فردی که می‌خواهد آدم تشکیلاتی را شناسایی کند، 👌«داشتن تجربه کار مدیریتی است.» 🔛 ویژگی اول ناظر بر سنین پایین و این ویژگی ناظر بر سنین بزرگسالی است. ⚛ کسی که در یک سازمان یا تشکیلات مدیریت کرده است به طور تجربی افراد مختلف را سنجیده است. 👌هر قدر میزان این تجربه بیشتر باشد سنجش دقیق‌تر و عمیق‌تری صورت می‌گیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🌐 وظیفه شناسایی آدم تشکیلاتی: 🔛 جذب در تشکیلات، در محورهای زیر انجاممی‌شود. ✨جذب مخاطب ✨جذب عض
3⃣ سومین ویژگی اشراف‌ روان‌شناسی است؛ 👈 به این معنا که تا حدودی با ادبیات روان‌شناسی آدم‌ها آشنا باشد و مبتنی بر آن شناسایی و تشخیص را انجام دهد. ➖🔹به عبارت دیگر، روحیات مختلف انسان را به خوبی بشناسد این شخص نباید بر اساس رفتار دیگران به سرعت قضاوت کند بلکه باید بفهمد که چه اندیشه‌ای پشت آن رفتار نهفته است. ➖🔸به هر میزانی که شناسایی کننده این ویژگی‌ها را در سطحی قوی‌تر داشته باشد بهتر می‌تواند از عهده امر شناسایی برآید 🔛 و بالعکس، هرقدر این ویژگی‌ها در او ضعیف‌تر باشد، شناسایی او با خطای بیشتری همراه است. 👌به عنوان یک نکته در شناسایی آدم تشکیلاتی می‌توان از بازی بچه‌ها در سن خردسالی گفت و تشکیلات‌باز یا تشکیلات‌ساز بودن آنها را شناسایی کرد؛ ⏪ ⏪
⏪ مثلاً در یک بازی بچگانه با چند دسته از افراد مواجه هستید برخی برای دعوت دیگر بچه‌ها به بازی اقدام می‌کنند و معمولاً از این جمله استفاده می‌کنند: «بچه ها می‌آیید بازی کنیم؟⚽️ 👈 این افراد با دعوت دیگران به بازی عملیات یارکشی کردن و تیم چیدن را شروع کرده و بازی را ساختاردهی می‌کنند؛ ⏪ چنین افرادی استعدادهای تشکیلات‌سازی هستند و اگر روی آنها کار شود، در آینده محورهای تشکیلاتی خواهند بود. 🧒👦 برخی دیگر از بچه‌ها هر چند دوست دارند بازی کنند، ولی هیچ موقع این پیشنهاد از جانب آنها مطرح نمی‌شود، 💠 بلکه منتظر می‌مانند تا کسی به آنها بگوید: «تو هم میآیی بازی کنیم؟» 💠 یا در مواجهه با دیگر بچه‌هایی که مشغول بازی هستند از عبارت «بچه‌ها منم بازی میدید؟» استفاده می‌کنند؛ 👈 این نوع شخصیت‌ها استعدادهای تشکیلات‌بازی هستند و در کار تشکیلاتی ظرفیت خوبی دارند تا به عنوان عناصر تشکیلاتی نقش آفرینی کنند. ⬅️ دسته دیگری هم هستند که اساساً علاقه به بازی ندارند و از ترس این که مبادا زمین بخورند معمولاً بازی نمی‌کنند. 🔝آنها را باید به زور به بازی دعوت کرد و با کوچکترین التهاب و آسیبی که در بازی با آن مواجه می‌شوند از بازی کناره‌گیری می‌کنند؛ 🔚 چنین افرادی استعداد کار تشکیلاتی ندارند پس شاخک‌های حساس یک آدم تشکیلاتی نسبت به شناسایی نیرو حتی در بازی‌های بچگانه هم عمل می‌کند و از دل یک بازی به ظاهر ساده استعدادهای آدم تشکیلاتی را شناسایی می‌کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
3⃣ سومین ویژگی اشراف‌ روان‌شناسی است؛ 👈 به این معنا که تا حدودی با ادبیات روان‌شناسی آدم‌ها آشنا ب
🌐 بر این اساس باید آدم‌های تشکیلاتی که در پی شناسایی دیگر انسان‌های تشکیلاتی هستند. 🔸 در قالب رفتارها و اقدامات هوشمندانه‌ای استعدادهای تشکیلاتی شدن و به ویژه 👇👇👇 👌تشکیلات‌سازی را شناسایی و با اولویت‌دهی در جذب و به کارگیری این افراد، اقدام به تأمین نیازهای افراد تشکیلاتی نمایند.
✨ویژگی‌های آدم‌های تشکیلاتی: 🔹فرایند شناسایی منوط به احصا و تعریف خوب از ویژگی‌هایی است که اگر به خوبی تعریف نشوند❗️ 👈 شناسایی را عقیم کرده و افراد مناسب برای تشکیلات شناسایی، دعوت و به کارگیری نمی‌شوند. ⏪ بر این اساس سؤال دوم برای انجام عملیات شناسایی آدم‌های تشکیلاتی این است که شناسایی کننده چه ویژگی‌هایی را باید در افراد واکاوی کرده و تشخیص دهد؟ 🔛 به عبارت دیگر چه ویژگی‌هایی در آدم تشکیلاتی وجود دارد که باید آنها را شناسایی کرد؟ ⬅️ در سرفصل قبلی به این مهم پرداختیم که چه کسی شایستگی شناسایی و تشخیص آدم تشکیلاتی را دارد. ⁉️ ولی در این جا سؤال ما این است که شناسایی کننده از روی چه ویژگی‌هایی باید افراد تشکیلاتی را تشخیص دهد؟ ⚛ از آنجایی که ویژگی‌های آدم‌های تشکیلات‌ساز با آدم‌های تشکیلات‌باز متفاوت است؛ در ادامه برخی از مهمترین ویژگی‌های آدم‌های تشکیلات‌ساز و تشکیلات‌باز بیان شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🌐 بر این اساس باید آدم‌های تشکیلاتی که در پی شناسایی دیگر انسان‌های تشکیلاتی هستند. 🔸 در قالب رف
🌐 ویژگی‌های آدم تشکیلات‌ساز: 🔸➖با شناخت صحیح ویژگی‌های آدم‌های تشکیلات‌ساز می‌توان با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها در گام‌های تربیتی سیر تربیتی مناسبی برای آنها ترسیم کرد. 📌 لازم به ذکر است که با داشتن یک یا دو ویژگی از ویژگی‌های زیر، آدم تشکیلات ساز تولید نمی‌شود بلکه از برآیند این ویژگی‌ها در شخصیت آدم‌های تشکیلات‌ساز این ویژگی‌ها به دست می‌آید و قابل بازتولید است. 👈 البته اگر فردی برخی از این ویژگی‌ها را داشت احتمال این که با گذراندن یک سیر تربیتی، سایر ویژگی‌ها در او به وجود بیاید نیز هست. 👌اهم ویژگی‌های آدم‌های تشکیلات‌ساز به این قرار است.
💪1⃣ توان استدلال قوی و زیر بار نرفتن معمولاً آدم‌های تشکیلات‌ساز کمتر زیر بار پذیرش استدلال و نظرات دیگران می‌روند و کمتر فرد دیگری را به عنوان مافوق یا رئیس می‌پذیرند؛ ❗️ زمانی هم که با این افراد بحث می‌کنید استدلال دارند، ⁉️چرا که اهل فهم عميق مطالب هستند این افراد به دلیل این که خودشان شخصیت‌های پخته‌ای دارند به راحتی زیر بار فرد دیگری نمی‌روند. 📍نکته دیگر در ذهن فلسفی چنین افرادی است؛ به این معنا که اهل دسته‌بندی مطالب و سازماندهی آن هستند؛ 📝 قدرت استدلال خود را هم به خاطر علاقه‌مندی به مباحث عقلی و فکری و مطالعه و تفکر کسب کرده‌اند. 👈 به همین دلیل است زمانی که چنین افرادی می‌خواهند کار تعریف کنند، این قدرت را دارند که مسئله را به چندین مسئله خرد تقسیم کنند. 🔙 و افراد مختلفی را تحت عنوان‌های مختلف ذیل آن مشغول کنند. 🗣صحبت از مطالب مختلف در حوزه‌های مختلف، ذهن آنها را به هم نمی‌ریزد و می‌توانند هر کدام را تجزیه و تحلیل نمایند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🌐 ویژگی‌های آدم تشکیلات‌ساز: 🔸➖با شناخت صحیح ویژگی‌های آدم‌های تشکیلات‌ساز می‌توان با در نظر گرفتن
2⃣ عزم و جدیت بالا: 📍 آدم‌های تشکیلات‌ساز آدم‌های جدی و باعزمی هستند. 👌هر زمان که نیت انجام کاری را در خود شکل می‌دهند تا آخر پای آن می‌مانند این افراد وقتی کاری را قبول می‌کنند کاملاً جدی آن را به نتیجه می‌رسانند.✔️ 🌷 امیرالمؤمنین (ع) می‌فرماید: «قدرالرّجُل عَلَى قَدْر همته»؛ 🌺 «ارزش هر کس به اندازه میزان همت اوست.» 🌐 آدم‌های تشکیلات‌ساز همت‌های بالایی دارند این افراد راحت‌تر از بقیه قیام و مبادرت به انجام کارهایی می‌کنند که تصمیم بر انجام آنها گرفته‌اند و در مسیر اجرایی کردن تصمیم خود نیز دارای جدیت هستند؛ 👈 و با کاستی‌ها و موانع اولیه از تصمیم خود باز نمی‌گردند.
3⃣ با صبر و حوصله: 🔸آدم‌هایی که زود از کوره در می‌روند و با یک برخورد به سرعت ناراحت شده و کنار می‌کشند، آدمهای تشکیلات‌ساز نیستند. 🌐 آدم‌های تشکیلات‌ساز، افرادی اهل صبر و حوصله‌اند؛ یعنی ظرفیت بالایی دارند که می‌توانند ناملایمات ضد تصمیم خود را برتافته و با کمی صبر برای آن مانع یا ناملایمت راهکاری بیابند 🌹در سیره امام خمینی (ره) این صبر و حوصله مثال زدنی است؛ وقتی نزد ایشان آمدند و خبر شهادت شهید بهشتی (ره) و ۷۲ تن را دادند ایشان با روحیه‌ای قوی گفتند: 🌺 «خدا رحمت‌شان کند، إن شاءالله ما هم به آنها بپیوندیم». ⚡️ البته این که آستانه تحمل چقدر باید باشد و تا کجا این افراد تحمل می‌کنند، موضوع مستقلی است که جای کار دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
2⃣ عزم و جدیت بالا: 📍 آدم‌های تشکیلات‌ساز آدم‌های جدی و باعزمی هستند. 👌هر زمان که نیت انجام کاری
⚛ 👈در تاریخ داستان مورچه‌ای را نقل می‌کنند که باری را هفتاد بار از دیوار بالا برد، اما در حین بالارفتن قدرت کنترل آن بار را از دست می‌داد و بار بر زمین می‌افتاد؛ 🐜 این کار را تا زمانی تکرار کرد که توانست آن را به مقصد برساند.🦾 💂‍♀ ناپلئون که در زندان شاهد این صحنه بود، از آن درس صبر گرفت و با این روحیه به جنگ رفت و با وجود شکست‌های فراوان سرانجام پیروز شد. 👌صبر و حوصله، با روحیه زودرنج بودن و از کوره در رفتن ناشی از شکست‌های ابتدایی، مخالف است. 🌷روایتی می‌فرماید: «آلَه الرِّيَاسَه سَعَه الصدر». 🌸 «ابزار ریاست دارا بودن قدرت تحمل مشکلات است.» 👑 سعه صدر به عنوان ابزار ریاست معرفی شده است. 👈به عبارت دیگر، می‌فرماید اگر تحمل شرایط برایتان سخت است اگر زود از کوره در می‌روید و اگر زود عصبانی می‌شوید، مسئولیت قبول نکنید!❗️ 🔝این روایت و روایات سعه دیگری که در مورد سعه صدر مطرح شده است را می‌توان به عنوان پشتوانه این ویژگی بیان کرد.
3⃣ دغدغه‌مندی: ➖🔸 دغدغه‌مند‌ی ویژه آدم‌های تشکیلات‌ساز، اهل درد هستند. 🤯«دغدغه آن جوشش درونی است که لحظه‌ای آنها را آرام نمی‌گذارد.» 🗣 شاعر می‌گوید: «موجیم که آسودگی ما عدم ماست».🌊 🚫دغدغه حاصل ادراک فاصله وضع موجود با آرمان‌ها است. 👈 این ادراک که همراه با شور و هیجان برای پوشش دادن شکاف و طی طریق تا رسیدن به آرمان است را دغدغه می‌نامیم. 🌐 تشکیلات‌سازها به مراتب ادراک‌شان از این فاصله بالاتر و شور و حال‌شان برای پوشش دادن این فاصله بیشتر است. 🔻دغدغه در ایشان یک ناآرامی ساکن نبودن و در جانزدن ایجاد می‌کند که می‌توانند بر آن اساس موتور حرکت رو به جلوی دیگران نیز باشند و دیگران را نیز به دنبال خود بکشند. 🔺این دغدغه‌مندی در «امام‌خمینی(ره)» موج می‌زند؛ ایشان خود را شریک غم همه مظلومان عالم می‌دانند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
⚛ 👈در تاریخ داستان مورچه‌ای را نقل می‌کنند که باری را هفتاد بار از دیوار بالا برد، اما در حین بالارف
🔙 نمود دیگر دغدغه‌مندی در توجه داشتن به دیگران و انجام مأموریت‌ها از سوی دیگر اعضای تشکیلات است. 💠 آدم تشکیلات‌ساز اگر در دیگر بخش‌های تشکیلات کم‌کاری‌هایی وجود داشته باشد، با صرف وقت بیشتر و برعهده گرفتن ضعف‌ها و نقص‌های دیگر افراد، این کم کاری را جبران می‌کند. 🌷این که در خاطرات شنیده‌ایم کسی چون شهید مهدی باکری شهردار ارومیه، پاچه‌های شلوارش را بالا می‌زند و چاه باز می‌کند؛ 👌نه تنها مسئولیت‌پذیری، که برعهده گرفتن کم‌کاری‌های دیگر همکاران سازمانی است؛ 🔚 به شکلی که نتیجه آن موجبات کاستی‌ها در ارائه خدمت به مردم را جبران نماید. 📌موارد مشابه دیگری نیز وجود دارد که آدم‌های تشکیلاتی به خاطر این که کار تشکیلات روی زمین نماند؛ ↔️ وظایف دیگر اعضای مسئول را بر عهده گرفته و با انجام آنها اصطلاحاً ضعف‌های ایشان را پوشش داده‌اند. ♨️ اینها همه ناشی از دغدغه و جوششی درونی است که نسبت به پرکردن خلاً فاصله تا وضعیت آرمانی وجود دارد ⏪ و اجازه نمی‌دهد که انسان به انتظار تقسیم وظایف نشسته و از ردیابی کارها تا حصول نتیجه غافل بماند.
4⃣ آرمان‌گرایی: 🌐 تشکیلات‌سازها به آرمان و وضعیت مطلوبی اعتقاد و باور دارند 〽️که علاوه بر آن که در خودشان انگیزه حرکت و تلاش ایجاد می‌کند، زمینه را برای به کارگیری دیگران نیز فراهم می‌آورد. 👈 این آرمان چنان مطلوب و برانگیزاننده است که می‌توان مبتنی بر آن تشکیلات ساخت و آن را راهبری کرد. 👤چنین افرادی اهل ایده‌آل‌ها هستند؛ به این معنا که علاقه دارند افق‌ها را ببینند، از آنها صحبت کنند و به دستاوردهای دم‌دستی قانع نباشند ➖🔸شاید در گفتگوهای پیرامونی شنیده باشید که برخی دیگران را متهم می‌کنند که 🔛 «بیا روی زمین حرف بزن این قدر روی هوا نباش!» 💭 این روی هوا بودن معمولاً به آرمان‌گرایی تعبیر می‌شود. ⚛ کسانی که تشکیلات‌باز هستند علاقه‌مندند روی زمین حرف بزنند؛ یعنی کاملاً اجرایی و عملیاتی ولی کسانی که تشکیلات سازند آرمان‌گرا هستند؛ 👈 به این معنا که در فضای ایده‌آل‌ها می‌اندیشند و آنها را پیگیری می‌کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💡آرمانگرایی یعنی دغدغه‌مندی ... 🤔دغدغه، حاصل ادراک فاصله وضع موجود با آرمان‌هاست . 📍دغدغه علت به وجود آمدن تشکیلات است . 💗اللﮩـم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجـْــ ◼️◾️▪️https://eitaa.com/joinchat/3336437771C6fdc6395f0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🔙 نمود دیگر دغدغه‌مندی در توجه داشتن به دیگران و انجام مأموریت‌ها از سوی دیگر اعضای تشکیلات است. 💠
🧐 🔙 چنین آدم‌هایی به وضع موجود قانع نیستند و همواره در صدد پیاده‌سازی ایده‌های خودشان و ایجاد مطلوبیت در محیط پیرامون‌شان هستند. 🌐 آدم تشکیلات‌ساز را می‌توان به مثابه کوهنوردی تصور کرد که افق را می‌بیند. شما وقتی به کوه می‌روید چه می‌کنید؟⁉️ 🔜 اول که کوهنوردی را شروع می‌کنید قله را می‌بینید؛ 👣 بعد جلوی پای‌تان را نگاه می‌کنید و حرکت می‌کنید و دوباره به قله نگاه می‌کنید و مجدد جلوی پای‌تان را می‌بینید؛ 👈 این نگاه دائمی به قله همین آرمان‌گرایی است که در این ورزش به معنای حقیقی نمایان است.✔️
🌷«امام خمینی»(ره) از مصادیق آرمان‌گرایی است. در زمانی که دفاع مقدس پایان یافته و همه در فکر بازسازی و توجه به درون کشور هستند، 👈 ایشان در پیام تشکیل بسیج دانشجو و طلبه به فکر ایجاد هسته‌های مقاومت در سرتاسر دنیا است و از این آرمان پرده برداری می‌کند. . 👀 این همان نگاه به قله در استعاره کوهنوردی است که نافی حرکت منطقی و عقلایی نمی‌باشد.⛰ 🗻همان طور که گفته شد، یک کوهنورد مستمراً نگاه خود را معطوف به قله نمی‌کند،❌ ⛔️ چرا که اگر دائم به قله نگاه کند و جلوی پای خود را نبیند، قطعاً زمین می‌خورد. ⏪ در نقطه مقابل، اگر نگاهش دائم به جلوی خودش باشد و به قله توجه نکند علاوه بر این که در مسیر حرکت او امکان انحراف وجود دارد، انگیزه و روحیه استقامت فرد نیز کاسته می‌شود، 👌🔚 در نتیجه می‌توان گفت بهترین حالت این است که کوهنورد مستمراً هم به قله نگاه کند و هم با توجه به پیش روی خود حرکت کند.