اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
ادامه موارد اردو: 🔚 ۳- و اما اگر هدفمان از برگزاری اردوی تشکیلاتی رشد مسئولین (اعضای کادر مرکزی بسی
🔵 رویکرد کلان / بومی سازی رویکردها برای تشکل:
🔙 این چهار مورد اهداف و رویکردهای کلی اردوهای تشکیلاتی هستند که ما باید برای اردوی تشکل خودمان طبق شرایط و نیازهای استان، شهر، دانشگاه و مجموعه، در نظر بگیریم و بومیکنیم.
✔️ پس در ابتدا لازم است مجموعه خود را بهخوبی بررسی و شناسایی کرده تا بتوانیم رویکردهای کلی را متناسب با تشکل خودمان بومیکنیم و سپس بتوانیم نقشه نیازسنجی مجموعه خود را ترسیم کرده و طبق آن برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم.
♻️ در این مرحله به چگونگی بررسی و شناسایی تشکل که مقدمه بومیسازی رویکردها هستند، میپردازیم.
⚜ بررسی و شناسایی تشکل:
👈بررسی و شناسایی تشکل بسیار گسترده است و اجزای مختلفی دارد که از ارکان مهم و مقدماتی در آن *آسیبشناسی و *سطح سنجی است.
در ادامه توضیحاتی برای آشنایی با این دو مفهوم بیان خواهیم کرد:
🔺-آسیبشناسی:
➖ آسیبشناسی مجموعه بهصورت کلی، از دید ساختار و ارتباطات تشکیلاتی و برنامههای خروجی اجرایی از گامهای مهم برای شناخت ضعفهای مجموعه است که خود شامل بخشهای مختلفی از قبیل موارد زیر است:
🔘 -آسیبشناسی ساختار تشکیلاتی مجموعه، کیفیت ساختاری معاونتها، ارتباط و اتحاد ارکان داخلی حوزه، اخلاق تشکیلاتی و ...
🔘 - آسیبشناسی اهداف مجموعه: برنامههای اجرایی و فعالیتهای انجامشده درونحوزهای ( شامل سیرهای مطالعاتی و حلقههای بین اعضا و ...)، فعالیتهای برون حوزهای (شامل برنامههای مناسبتی، صحنی، بهنگام و ...) از نگاه کلی و کیفیت کلی نقش هر یک در خروجی مجموعه.
⚜ سطح سنجی:
➖ یکی دیگر از مواردی که به ما در شناخت اعضا بهعنوان مخاطب اردو برای برنامهریزی کمک خواهد کرد سنجش سطح اعضا از جنبههای مختلف زیر است:
🔸- سطح سنجی محتوایی: مهارتی و معرفتی اعضای تشکل بهصورت فردی (میزان اطلاعات و دانش انقلابی و تشکیلاتی/ میزان مهارتهایی که یک فعال تشکیلاتی نیاز دارد/ میزان اعتقادات و معرفت دینی-اخلاقی)
🔸- سطح سنجی اعضا بهصورت اختصاصی و با توجه به مسئولیتی که دارند ( دریافت پاسخ این سوال که اگر فردی معاونت سیاسی است دانش و مهارتهای لازم برای این مسئولیت را در چه سطح دارد؟)
🔸- سطح سنجی برنامههای خروجی مجموعه بهصورت کلی (برنامههایی که اجراشده چقدر بار محتوایی داشته اند؟ میزان تأثیرگذاری و جریانسازی برنامهها به چه صورت بوده است؟ و ...)
〰 برای رسیدن به این اطلاعات و شناخت درست از مجموعه خود میتوانید از⬅️ مسئولین فعلی دانشکدهها (در صورت چند دانشکدهای بودن دانشگاه)، ⬅️معاونتهای مختلف و یا حتی اعضای عادی در رصد، تحلیل و پایش کمک بگیرید (البته لازم نیست مطرح کردن آن بهصورت مستقیم باشد و میتوان با راه انداختن بحثهای مرتبط در جمع و یا به صورت دو نفره، در ذیل مباحث طرح شده دیگر و... به مقصود رسید).
ادوار گذشته را فراموش نکنید چرا که با توجه به شناختی که از فضای دانشگاهتان دارند و با تجربیاتی که در آن فضا به دست آوردند میتوانند مشاور خوبی در این زمینه باشند
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🔵 رویکرد کلان / بومی سازی رویکردها برای تشکل: 🔙 این چهار مورد اهداف و رویکردهای کلی اردوهای تشکیلات
🔖 بررسی و شناسایی دانشگاه
👈 همانطور که بیان شد یکی از عواملی که در نیازسنجی، هدفگذاری مجموعه و طراحی برنامههای اجرایی نقش دارد شناخت مناسب از فضای دانشگاه است چرا که دانشگاه و دانشکدهها بستر فعالیتهای ما هستند
🔙 پس لازم است به فضای دانشگاه شناخت پیدا کنیم و برای تحقق این هدف میتوانیم عوامل زیر را بررسی و تحلیل کنیم:
🔶 - محیط فکری دانشکدهها به صورت مجزا و نیز فضای کلی دانشگاه،
🔷 - محیط، افراد، مناسبات و سمتهای تأثیرگذار در دانشگاه
🔶 - منبع تغذیه محتوایی دانشجویان، اساتید و ...
🔷 - مشکلات و دغدغه های مختلف دانشجویان
🔶 - نیازها و خلأهای دانشکده و دانشگاه
〽️ ⚛ ترسیم نیازسنجی تشکل
🔚 پس از رصدی که از تشکلمان داشتیم، با تمرکز بر نتایج آسیبشناسی، سطحسنجی و شناسایی مجموعه و فضای دانشگاه، در ابتدا اهداف و رویکردهای کلی که بیان شد را برای مجموعه خودمان بومی میکنیم و سپس با توجه به همه این موارد نقشه نیازسنجی تشکلمان را ترسیم میکنیم. در واقع نقشه نیازسنجی برآیندی از بررسی و شناسایی تشکل و دانشگاه و اهداف و رویکردهای بومیشده مجموعه خودمان است.
💢 بهطور مثال با توجه به آسیبشناسیها دریافتیم که سطح محتوایی اعضای مجموعه و برنامهها باید ارتقا یابد و بعد در سطح سنجی دریافتیم تعداد افراد محتوایی مجموعه کم است، پس ارتقا سطح محتوایی اعضا باید ضریب بالایی در اردوی ما داشته باشد
👈 در این مرحله، باید به این نکته فکر کنیم که:
💯 چند درصد از این هدف را میتوانیم در اردو محقق کنیم⁉️
💯 چند درصد را به آموزشهای تداوم بعد از اردو موکول کنیم⁉️
⬅️ این پایش مثالی برای هر یک از متغیرهای ما نیاز است و پس از آن برای بخشی که قرار است در اردو محقق شود برنامهریزی کنیم.
☑️* نکته: فرایند نیازسنجی یک تشکل، تقلیدی از دانشگاههای دیگر و تکرار نیازهای شناختهشده دورههای قبل نیست. بلکه هر دوره اقتضائات و شرایط خاص خود را دارد سطح محتوایی/مهارتی/معرفتی افراد تشکیلاتی و نیازهای جامعه تغییر خواهد کرد. دقت شود که حتی اگر نیازی که از بسیج دانشجویی انتظار میرود کاملاً تکراری و کلیشهای شده باشد ولی ضرورت برطرف کردن آن همچنان باقی باشد، از پیگیری این مسائل دور نشوید.✅
♻️ تا به اینجا نقشه نیازسنجی تشکلمان را ترسیم کردیم و نوبت به آن رسیده است که طبق آن، برنامهریزیهای اجرائی اردو را شروع میکنیم.
⚫️⚪️⚫️
#آجرکاللهیاصاحبالزمان 🥀🍂
فاطمه امشب به سامرّا عزا برپا کند
دیده را یاد امام عسکری دریا کند
ای خوش آن چشمی که امشب با امام عصر خود
خون دل جاری به رخ در مرگ آن مولا کند
#شهادت_امام_حسن_عسکری(ع)🍂
#بر_شیعیان_جهان_تسلیت_باد🏴
🏴 @Organizational_Work
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت
امام حسن عسکری ع
تسلیت باد
اصول کار تشڪ✌️ـیلاتی
🔖 بررسی و شناسایی دانشگاه 👈 همانطور که بیان شد یکی از عواملی که در نیازسنجی، هدفگذاری مجموعه و طر
✅ برنامه ریزی و تصمیم گیری کلان اجرایی
♒️ پس از رصد، تحلیل و پایشهایی که داشتیم، با توجه به نقشه نیازسنجیهایی که ترسیم کردیم و رویکردهایی که برای اردو در نظر گرفتیم، برنامهریزیها و تصمیمگیریهای عملیاتی مربوط به اردو را شروع میکنیم.
👈 در ابتدا بهصورت چکلیست به گامهای پیش رو اشاره خواهیم کرد و بعد بهتفصیل به هریک از آنها خواهیم پرداخت:
· شیوه برگزاری اردو🔸
· زمانبندی اردو🔸
· ثبتنام، چینش اعضا و تعیین کادر اردو🔸
· برنامهریزیهای آموزشی اردو🔸
· برنامههای مکمل و فرهنگی اردو🔸
· برنامههای تربیتی در اردو🔸
· پشتیبانی و تدارکات اردو🔸
🔙 از این مرحله که برنامهریزی و اجرائیات برگزار شدن اردو شروع میشود توجه داشته باشیم که تشکلمان تعطیل نشود!🔜
💢 اگرچه برگزاری اردو بهخودیخود کاری بسیار وقتگیر و زمانبر است و از چند ماه قبل از اردو باید به فکر تدارکات پشتیبانی و سایر هماهنگیهای اردو بود، اما حتی به این دلایل هم نباید سایر فعالیتهای تشکل، تعطیل و یا حتی کم شود؛ باید با تقسیم صحیح مسئولیتها و درگیر کردن افراد بیشتر، به نحوی کارهای اردو را انجام داد تا به فعالیتهای دیگر مجموعه لطمهای نزند.✔️
🔹 برنامه ریزی و تصمیم گیری کلان اجرایی / شیوه برگزاری اردو
👈 شیوه برگزاری اردو برحسب اینکه اردو در چه سطح از واحدهای تشکیلاتی پایگاه، حوزه و ناحیه برگزار شود سه مدل کلی متمرکز و ناحیه ای، تجمیع دانشگاهی و دانشگاهی دارد.👉
🚨 توجه داشته باشید که یکی از عوامل مهمی که در انتخاب شیوه اردو تأثیر میگذارد، اهداف تشکل برای این اردو است و اینطور نیست که در هر شیوهای هر هدفی محقق شود.
⬅️ بهطور مثال اگر هدف از برگزاری اردو، کادر سازی با مسئول جدید تشکل است، دیگر روش تجمیع دانشگاهی و ناحیهای مناسب نیست.⛔️
➖ پس با توجه به اهداف تشکل و مطابقت آن با ویژگیهای شیوههای مختلف، مدلی مناسب و کارآمد را انتخاب کنیم. هرچند که اکثر اردوهای تشکیلاتی آموزشی دانشگاهی بوده و شیوههای دیگر کمتر برگزار میگردد.
☑️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👑تاج زیبای
ولایت به شما می نازد🌺
علی آن شاه
هدایت به شما می نازد🌺
🎉مهدی فاطمه
💐ای منتقم خون حسین
🎉تو امامی و
💐امامت به شما می نازد
🎉عید ولایت و امامت
💐مهدی موعود عج (ع)مبارک باد
🌷 @Organizational_Work
VID_20211015_204346_547_7.mp3
3.84M
🎵سرود امام عشق
🔰 تقدیم به ساحت مقدس حضرت مهدی (عج)
🔶 اجرا: گروه سرود رهپویان احلی من العسل
📜 شعر: محمد سلطان زاده / اقتباسی
♡••
آقـا مبارڪ است رداے امامتت
اے غایب ازنظر بہ فداے امامتت..
🌷 @Organizational_Work