⭕️ اقرار سایت اسرائیلی به تاثیرات منفی اقتصادی تهدیدات انصارالله بر رژیم صهیونیستی و شرکت ZIM
روزنامه گلوبوس اسرائیل در گزارشی نوشت: پس از مدتی سکوت رسانهای، شرکت کشتیرانی «زیم» روز سه شنبه اعلام کرد که با توجه به وخامت اوضاع امنیتی در دریای سرخ و دریای عرب(برای کشتیهای اسرائیلی)، تغییراتی در خطوط مواصلاتی خود از شرق به اسرائیل ایجاد کرده است.
این شرکت اعلام کرد که هر چند قصد دارد که تعهد خود برای خدمات رسانی به بنادر اسرائیل و مدیترانه شرقی را حفظ کند؛ اما در حال انجام این اقدام مطابق با پروتکل های ایمنی، دقیق است و همین امر باعث دیر شدن زمانبندی تحویل کالا بعضاً تا 19 روز شده است.(جایگزین شدن مسیر دور آفریقای دماغه امید نیک-تنگه جبل الطارق- اسرائیل به جای مسیر دریای سرخ)
سهام شرکت کشتیرانی صهیونیستی زیم (ZIM) دو روز پس از انتشار پیام کوتاه سرتیپ یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن، با افت ۴.۲ درصدی به پایینترین میزان خود در پنچ سال اخیر سقوط کرده و این شرکت طی[....]
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/30895
🏷 #اقتصاد_رژیم_صهیونیستی #جنبش_انصارالله #دریای_سرخ #طوفان_الأقصی
@PGulfStudies
♨️رقابت میزبانی اکسپو ۲۰۳۰؛ اسرائیل از حمایت عربستان پا پس کشید!؟
🔺بنابه گزارشها، اسرائیل از تصمیم خود برای حمایت از عربستان، جهت میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ عقبنشینی کرده است.
🔺«تایمز اسرائیل» به نقل از شبکه «کان۱۱»، این تصمیم رژیم صهیونیستی را با «انتقادات ریاض از تلآویو به دلیل جنگ غزه» در پیوند دانسته است.
🔺به گزارش «کان»، اسرائیل تصمیم گرفته بهجای عربستان، از ایتالیا حمایت کند.
🔺این نمایشگاه که در سال ۲۰۳۰ برگزار میشود، یکی از تأثیرگذارترین سکوهای جهانی است که سه شهر رم ایتالیا، بوسان کرهجنوبی و ریاض عربستان سعودی برای میزبانی آن رقابت میکنند.
🔺اسرائیل سال گذشته در در سایه پیشرفت پرشتاب روند گفتگوهای عادیسازی، اعلام کرده بود که از نامزدی عربستان در این رقابت، حمایت خواهد کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️شرکت اماراتی: پروازها به اسرائیل صرفه اقتصادی ندارد، اما به تعهد خود ادامه میدهیم!
🔺درحالی که بسیاری از شرکتهای هواپیمایی پروازهای خود از/به سرزمینهای اشغالی را، در سایه جنگ، تعلیق کردهاند، شرکت اماراتی الاتحاد اعلام کرده این پروازها علیرغم عدم صرفه اقتصادی ادامه خواهد داشت.
🔺به نوشته العربیالجدید، مدیرعامل الاتحاد تصریح کرده بهرغم کاهش تقاضا، این شرکت متعهد به ادامه پروازها به اسرائیل است تا این پیام را بدهد که تنها بهدنبال سود نیست.
🔺به گفته کارشناسان، تداوم پروازهای الاتحاد، ریشه در ملاحظات خاص سیاست امیرنشین ابوظبی دارد؛ چنانکه شرکت هواپیمایی الامارات، اواخر نوامبر گذشته، به دستور دولت امیرنشین دبی، پروازهای خود را تعلیق کرد.
🔺به گفته این کارشناسان، تصمیم الاتحاد، فارغ از پیوندهای تجاری و پروژههای انرژی بین امارات و اسرائیل، در چارچوب ابعاد ژئوپلیتیک رابطه دو دولت در مورد مقابله با ایران، تعریف میشود، و از همین رو، صرفه اقتصادی، مانع از تداوم سیاست امارات در قبال اسرائیل نخواهد شد.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پیشنهاد سعودیها به ایران؛ همکاری اقتصادی در ازای جلوگیری از گسترش دامنه جنگ غزه
🔺سعودیها به ایران پیشنهاد دادهاند در صورتی که مانع از تبدیل جنگ اسرائیل و حماس به یک درگیری گستردهتر شود، به همکاری و سرمایهگذاری در این کشور خواهند پرداخت.
🔺 خبرگزاری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه افزوده این پیشنهاد، پس از آغاز درگیریها، و دو هفته پیش، هنگامی که رئیسجمهور ایران با ولیعهد سعودی در ریاض دیدار کرد، مطرح شد.
🔺 سعودیها نگران ازسرگیری درگیریها در غزه، پس از پایان آتشبس کنونی، و بهویژه اقدامات حوثیها علیه کشتیهای اسرائیلی در نزدیکی خط ساحلی عربستان هستند.
🔺بنابه این گزارش، نگرانی سعودیها از گسترش دامنه جنگ به یک درگیری منطقهای، آنها را واداشت تا رئیسجمهور ایران را به نشست ریاض دعوت کنند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️برنامه پنهانی عربستان برای اعتیاد کشورهای درحال توسعه به نفت!
🔺درحالی که دانشمندان بر لزوم کاهش سریع مصرف سوختهای فسیلی تأکید دارند، عربستان در روندی معکوس، برنامه گستردهای برای ایجاد و افزایش تقاضای نفت و گاز در کشورهای درحال توسعه در پیش گرفته است.
🔺بنابه گزارش گاردین، تحقیقات سرّی مرکز گزارشهای اقلیمی و شبکه خبری4 که با خبرنگاران مخفیِ در پوشش سرمایهگذار انجام شده، نشان میدهد عربستان درپی «معتاد کردن این کشورها به محصولات نفتی خود است».
🔺این طرح موسوم به «برنامه پایداری تقاضای نفت» (ODSP) زیر نظر محمد بن سلمان اجرا میشود؛ و نهادهای بزرگ سعودی، مانند صندوق سرمایهگذاری عمومی، شرکت آرامکو، شرکت پتروشیمی سابک، و نیز برخی وزارتخانهها در آن مشارکت دارند.
🔺این طرح به عنوان «رفع موانع» انرژی و حمل و نقل در کشورهای فقیر و «افزایش پایداری»، برای مثال با ارائه اجاق گاز به جای سوزاندن چوب، معرفی و ترویج میشود.
🔺این تحقیقات همچنین جزئیات مشروحی از پروژههای سعودی در آفریقا و برخی دیگر مناطق، برای افزایش کاربرد خودروها، اتوبوسها و هواپیماهایی پرده برداشته که با سوخت فسیلی کار میکنند.
🔺مقامات سعودی به خبرنگارانی که در پوشش سرمایهگذار با آنها صحبت کردهاند، تقاضای فزاینده در کشورهای درحال توسعه را، سرنخ پروژههای ریاض دانسته و تأیید کردهاند که یکی از اهداف کلان عربستان، تشویق تقاضای مصنوعی در برخی بازارهای اصلی است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️اهانت روزنامهنگار سعودی به وزیر قطری درپی بازدید از غزه!
🔺بازدید اخیر لولوة الخاطر، وزیر همکاری بینالمللی قطر از غره، واکنش تند و خشم سعودیهای همسو با رژیم صهیونیستی را برانگیخته است.
🔺عبدالعزیز الخمیس، روزنامهنگار معروف سعودی، با اهانت به «لولوة الخاطر» در صفحه ایکس خود نوشت: «تو احمق با آنچه در ۷ اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) رخ داد.. و ربودن زنان و کودکان، موافق هستی.. لولو» !
🔺این پست اهانتآمیز روزنامهنگار سعودی که به مواضع همسو با اسرائیل، و ضدیت با مقاومت فلسطین شناخته میشود، با واکنش گسترده و حمایت کاربران از وزیر قطری مواجه شده است.
#قطر #عربستان #طوفان_الاقصی
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️گفتگوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران با وزیر دفاع سعودی
🔺رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران و وزیر دفاع عربستان سعودی امروز پنجشنبه (۹ آذر) تلفنی درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند.
🔺بنابه گزارش بلومبرگ، سرلشکر باقری، با قدردانی از میزبانی عربستان از نشست فوقالعاده سران کشورهای اسلامی، از توسعه روابط دو کشور ابراز خرسندی کرد.
🔺سرلشکر باقری همچنین آمادگی نیروهای مسلح ایران را برای ارتقاء روابط نظامی بین دو کشور اعلام کرد.
🔺خالد بن سلمان نیز از ارتقاء سطح همکاریهای نیروهای مسلح دو کشور استقبال کرد.
🔺دو طرف همچنین درباره برخی مسائل مهم جهان اسلام نیز گفتگو و از یکدیگر برای دیدار از کشورشان دعوت کردند.
🔺با تشدید جنگ رژیم صهیونیستی در غزه، ارتباطات میان تهران و ریاض نیز به گونهای چشمگیر افزایش یافته است؛ چنانکه رئیسجمهوری اسلامی ایران دو هفته پیش از ریاض دیدار کرد؛ رویدادی که در بیش از یک دهه گذشته بیسابقه بود.
🔺بلومبرگ این گفتگو را «تازهترین نشانه از همگرایی بیشتر دو رقیب پیشین در سایه جنگ اسرائیل-حماس» دانسته است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ انتظار نیمساعته رئیسجمهور آلمان برای پیادهشدن از هواپیما در قطر
🔹انتظار ۳۰ دقیقهای فرانک اشتاینمایر، رئیسجمهوری آلمان، هنگام پیادهشدن از هواپیما در فرودگاه دوحه، خبرساز شده است؛ او با نگاهی خشمگین، از بالای پلهها افراد پایین را مینگریست که درپی حل مشکل بودند.
🔺برخی، دلیل این اقدام قطریها را با مواضع دولت آلمان درباره جنگ اسرائیل علیه غزه در پیوند دانستهاند.
🔺سلطان المریخی وزیر امور خارجه قطر هنگام خوشآمد به اشتاینمایر گفت: باید راهکاری برای ملت فلسطین بیابیم؛ و در اینباره واضح و صریح باشیم.
#قطر
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️فرش قرمز امارات برای رئیس رژیم صهیونیستی
🔺اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی، در نخستین سفر خارجی خود از آغاز جنگ غزه، روز پنجشنبه (۹ آذر) در دبی با محمد بن زاید، رئیس امارات دیدار و گفتوگو کرد.
🔺بنابه بیانیه دفتر هرتزوگ، وی که برای جلب حمایت بینالمللی از اسرائیل در جنگ جاری غزه به دبی رفته، در این دیدار «از دوست خود، محمد بنزاید خواست تمام توان سیاسی و دیپلماتیک خود را برای تسریع آزادی گروگانهای اسرائیلی بهکار گیرد».
🔺وی همچنین از همکاری امارات و اسرائیل ازجمله در زمینه امدادرسانی و ساخت بیمارستان در رفح تقدیر کرد.
🔺تزاخی هنگبی، رئیس شورای امنیت ملی اسرائیل، و طحنون بن زاید، رئیس شورای عالی امنیت ملی امارات نیز در این دیدار حضور داشتهاند.
🔺هرتزوگ در این سفر کوتاه، همچنین دیدارهای دیگری نیز با همین موضوع، در حاشیه نشست آب و هوایی کاپ۲۸ دبی داشته است.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️انتقاد نماینده پارلمان بحرین از حضور سفیران آمریکا، فرانسه و انگلیس در نشست همبستگی با فلسطین
🔺محمد البلوشی، نماینده پارلمان بحرین با انتقاد تند از حضور سفیران آمریکا، انگلیس و فرانسه در نشست «روز جهانی همبستگی با ملت فلسطین»، که چهارشنبه گذشته (۲۹ نوامبر /۸ آذر) در منامه برگزار شد، جلسه را ترک کرد.
🔺البلوشی پیش از ترک جلسه، مسئله فلسطین را مسئله همه آزادگان جهان دانسته و گفت اقدامات صهیونیستها علیه برادرانمان در غزه، بیسابقه و بلکه شدیدترین جنایات جنگی تاریخ است.
🔺وی افزود: شگفتانگیز است که سفیران آمریکا، فرانسه و انگلیس، که کشورهایشان از رژیم صهیونیستی حمایت کرده و میکنند نیز در این نشست حضور دارند.
🔺البلوشی پس این اظهارات که با تشویق حاضران همراه شد، در اعتراض به حضور این سفرا، جلسه را ترک کرد.
#بحرین
⭕️ویدئو به زبان عربی
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️امارات و ترکیه در صدر بزرگترین صادرکنندگان اسلامی به اسرائیل
🔺برپایه دادهنمای الخلیجآنلاین، صادرات امارات و ترکیه به اسرائیل در سال ۲۰۲۲ به ۸.۳ میلیارد دلار رسیده؛ که ۷.۷٪ کل واردات این رژیم را تشکیل میدهد.
🔺این گزارش به نقل از دادههای مرکز آمار اسرائیل افزوده: ارزش صادرات امارات به این رژیم در ۲۰۲۲ با افزایش ۷درصدی، به ۱.۹ میلیارد دلار رسیده است.
🔺ابوظبی همچنین بیش از ۶۰ توافق همکاری راهبردی با رژیم صهیونیستی امضا کرده است.
🔺بااینحال، صادرات ترکیه به اسرائیل نیز که در سال ۲۰۲۲ با ۶۰٪ افزایش، به ۶.۴ میلیارد دلار رسیده بود، از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، کاهش ۵۰ درصدی داشته است.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ تداوم تحرکات نماینده سازمان ملل در امور یمن؛ این بار در عربستان سعودی
هانس گروندبرگ، نماینده سازمان ملل در امور یمن اواخر هفته گذشته، در ادامه تحرکاتش در پرونده یمن و پس از اتمام دیدارهای فشرده در کشور عمان به ریاض رفت و با مقامات عربستان در پرونده یمن دیدار و رایزنی کرد.
در این سفر، نماینده ویژه سازمان ملل در اموریمن با خالد بن سلمان، وزیر دفاع سعودی و مسئول پرونده یمن در این کشور دیدار و در مورد مذاکرات جاری و شرایط دستیابی به مذاکرات صلح در یمن و شروع مذاکرات یمنی-یمنی رایزنی کرد.
در دیدار نماینده سازمان ملل و مسئول پرونده یمن در عربستان، مقامات متعددی از دو طرف حضور داشتند که از جمله آنها میتوان به محمد آل جابر، سفیر سعودی در یمن و همچنین 3 تن از نمایندگان ویژه هانس اشاره کرد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/30959
🏷 #جنبش_انصارالله #جنگ_یمن #سازمان_ملل #عربستان_سعودی
@PGulfStudies
♨️درگذشت «شاهزاده زاهد» سعودی
🔺دیوان پادشاهی سعودی روز گذشته آدینه (۱۱ آذر) از درگذشت «شاهزاده ممدوح»، سیوچهارمین فرزند بنیانگذار سعودی (ملک عبدالعزیز) و برادر ناتنی ملک سلمان، خبر داد.
🔺بنابه گزارش خبرگزاری دولتی سعودی (واس)، ممدوح بن عبدالعزیز پس از چندماه بیماری، در ۸۳ سالگی درگذشته است.
🔺ممدوح، در میان فرزندان عبدالعزیز به «شاهزاده سلفی»، «شاهزاده زاهد» و «زاهد آلسعود» معروف بود؛ چرا که پس از مدت کوتاهی استانداری تبوک و ریاست مرکز مطالعات راهبردی، چندین دهه از پذیرش هرگونه سِمت و منصبی خودداری کرد.
🔺ممدوح از برجستهترین رهبران جریان سنتی سلفی در عربستان به شمار میرفت؛ و سالهای گذشته، بارها به انتقاد از مبلغان سرشناس کشور، ازجمله سلمان العوده، ناصر العمر، محمد العریفی و دیگران پرداخته و آنها را به شوراندن مردم علیه حکومت متهم کرد.
🔺او همچنین امامان حرم مکی (سعود الشریم، صالح بن حمید و عبدالرحمن السدیس» را نیز با اتهام مشابه و تعلق به تفکر اخوانالمسلمین مورد حمله قرار داد.
🔺این انتقادات در سال ۲۰۱۴، بهویژه از آنجا که السدیس از حامیان سرسخت حکومت به شمار میرود، بهشدت جنجال برانگیز شد.
🔺توئیتهای جنجالی او، سرانجام کار را به جایی رساند که چند سال پیش حساب توییتری خود را حذف و کاملاً از اظهارنظر عمومی کنارهگیری کرد.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️فروش روزنامه تلگراف به امارات با مداخله دولت انگلیس لغو شد
🔺دولت بریتانیا به دلیل نگرانیهای مرتبط با آزادی بیان، از فروش گروه رسانهای تلگراف به شرکت Red Bird (تحت حمایت ابوظبی)، جلوگیری کرده است.
🔺به گزارش شبکه سعودی العربیه، وزیر ارتباطات انگلیس روز گذشته (آدینه ۱۰ آذر) در دستوری اجرایی، هرگونه انتقال بدون مجوز مالکیت تلگراف، و نیز هرگونه تغییر در ساختار یا کارکنان ارشد تحریریه این شرکت را، ممنوع اعلام کرد.
🔺پیش از این، روزنامه تایمز در گزارشی، از برخی نگرانیها درباره احتمال محدودسازی روزنامهنگاران در انتقال حقایق، درصورت فروش تلگراف به یکی از شیوخ امارات (منصور بن زاید) خبر داده بود.
🔺تایمز همچنین به چندین مورد محدودیت و سانسور اخبار در روزنامه The National ، وابسته به نهاد سرمایهگذاری ابوظبی اشاره کرده است.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️برنامه جدی کویت برای تأمین امنیت غذایی با سرمایهگذاری در خارج
🌐 العربیالجدید :
🔺کویت در چارچوب تنوعبخشی به منابع درآمدها و تأمین نیازهای غذایی و آبی، بهدنبال گسترش دایره سرمایهگذاریهای خود در خارج است.
🔺منابع مالی کویت بر دو شاخه اصلی استوار است: درآمدهای نفتی و صندوق دولتی؛ اما این صندوق در بودجه کشور منظور نمیشود و بلکه برای نسلهای آینده ذخیره میشود؛ بنابراین بودجه کشور وابستگی نزدیک به ۹۰ درصدی به درآمدهای نفتی دارد.
🔺کویت نیز مانند عموم کشورهای حاشیه خلیج، با چالش بزرگ آب مواجه است؛ که از فقیرترین کشورهای جهان از نظر منابع طبیعی آب به شمار میروند.
🔺دولت کویت ماه گذشته سازمان سرمایهگذاری را مکلف به همکاری با شرکتهای جهانی فعال در زمینه آب، غذا، دارو، برق و مسکن کرد.
🔺وزارت بازرگانی کویت نیز در ماه آگوست تشکیل سه کمیته ویژه تقویت امنیت غذایی را تصویب کرد.
🔺کویت در همین راستا، ماه گذشته پروژههایی به ارزش ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلار در زمینه امنیت غذایی با قزاقستان، و چندین توافقنامه به ارزش ۱۰ میلیارد دلار نیز با پاکستان امضا کرد.
🔺به گفته کارشناسان بورسهای خلیجی به دلیل وابستگی به بازارهای مالی غرب، دچار زیان هنگفتی شدهاند؛ از همین رو، این کشورها از یکسو نیازمند تنوعبخشی به سرمایهگذاریها، و از دیگر سو، تمرکز بر هدایت سرمایهها به کشورهای عربی و اسلامی هستند.
🔺درعین حال، این سرمایهگذاریها نباید متمرکز بر یک کشور باشد؛ و از آنجا که چالش اقتصادی آینده جهان، نه تنها تنوع و گسترش بازدهی سرمایهگذاری، بلکه تأمین مواد غذایی نیز خواهد بود، لذا این سرمایهگذاریها باید به کشورهایی با پتانسیل بالای منابع طبیعی هدایت شود.
🔺سرمایهگذاری در زمینه امنیت غذایی در کشورهای دارای پتانسیل، قابلیتها و منابع طبیعی عظیم، اولویت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است؛ و توافقات اخیر کویت با پاکستان، نقطه آغازی در این مسیر به شمار میرود.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ درگذشت «شاهزاده زاهد» سعودی
ممدوح از برجستهترین رهبران جریان سنتی سلفی در عربستان به شمار میرفت؛ و سالهای گذشته، بارها به انتقاد از مبلغان سرشناس کشور، ازجمله سلمان العوده، ناصر العمر، محمد العریفی و دیگران پرداخته و آنها را به شوراندن مردم علیه حکومت متهم کرد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/30978
🏷 #آل_سعود #شاهزاده_ممدوح #عربستان
@PGulfStudies
♨️رویداد کمسابقه در امارات؛ تجمع همبستگی با غزه همزمان با نشست COP28
🔺شهر دبی امارات صبح امروز (یکشنبه ۱۲ آذر) شاهد صحنهای نادر و کمسابقه بود؛ و شماری از افراد در تجمعی اعتراضی، خواستار پایان جنگ غزه شدند؛ برخی نیز فهرست بلندبالایی از نام و سن شهدای فلسطینی را خواندند.
🔺این تجمع نزدیک محل برگزاری نشست آبوهوایی (COP28) صورت گرفته؛ که خود، شاهد انتقادات راهبران شرکتکننده، از رژیم صهیونیستی بود.
🔺برگزاری این نشست دولت امارات را واداشته تا حدی ورود کنشگران و نیز فعالیتهای مرتبط با جنگ غزه و مسائل محیط زیستی را تحت مقررات بسیار سختگیرانه مجاز اعلام کند.
🔺همچنین برخی سازمانهایی که بیش از یک دهه ورود آنها به امارات ممنوع بود، فرصت یافتهاند برای نخستینبار به این کشور بروند؛ اگرچه بسیاری اذعان دارند که دیگر هرگز فرصت بازگشت به امارات را نخواهند یافت.
🔺سازمان ملل و امارات پیش از نشست کاپ۲۸، برای تجویز آزادی بیان، به توافق رسیده بودند.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
سلسله نشست های تخصصی:
هوشمندی در سیاست همسایگی؟!
نشست دوم:
اندیشکده سبا (سپهر بین الملل اقتصادی_اجتماعی) برگزار میکند:
دکتر علی اکبر صالحی وزیر اسبق امور خارجه و ریاست اسبق سازمان انرژی اتمی
دکتر مجید ضیائی کارشناس ارشد تاریخ و جغرافیای سیاسی بین الملل
دکتر مصطفی مصلح زاده
سفیر سابق ایران در اردن
استاد دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه
دکتر مهدی خراتیان
کارشناس ارشد مسائل بین الملل
مدیر اندیشکده احیای سیاست
بررسی ابعاد راهبردی، جغرافیای سیاسی_اقتصادی (ژئواکونومیک) و دیپلماتیک در سیاست خارجی دولت سیزدهم و عربستان سعودی
دوشنبه ۱۳ آذر ماه ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۷
📍 [خانه اندیشهورزان](https://yek.link/khana)، ساختمان شمالی، طبقه دوم
▫️کانال تلگرام و بله اندیشکده سبا:
https://t.me/Sabaacenter
https://ble.ir/sabaacenter
🔹 علاقهمندان جهت حضور در نشست به شماره ۰۹۳۶۲۲۵۶۶۳۰ پیام ارسال نمایند.
#رویداد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕹شمارش معکوس برای نابودی رژیم جعلی و کودکش صهیونیستی آغاز شده است !
خبرهای فوری وبه روز را از کانال بیسیمچی پلاس دنبال کنید
@BISIMCHIPLUS
https://t.me/bisimchiplus
ان شالله خبرهای خوشی در راه است✌️🇮🇷🇮🇷🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️دیدار وزیران خارجه ایران و عمان با موضوع غزه
🔺به گزارش خبرگزاری ایرنا، بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان که در تهران به سر میبرد، یکشنبه شب (۱۲ آذر) با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار کرد.
🔺دوطرف درباره مهمترین موضوعات مورد توجه و توسعه همکاریهای مشترک، موضوعات مهم منطقهای از جمله شرایط اسفبار مردم غزه، برقراری آتشبس دراین منطقه و ارسال کمکهای بشردوستانه گفتوگو کردند.
🔺امیر عبداللهیان و البوسعیدي روز جمعه (۱۰ آذر) نیز تلفنی گفتگو کرده بودند.
#عمان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️مفتی عمان: بازگشت جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی نابودی آن را تسریع میکند
🔺مفتی اعظم عمان در واکنش به ازسرگیری حملات رژیم صهیونیستی به غزه، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بازگشت رژیم صهیونیستی به ارتکاب جنایات وحشیانه در نوار غزه و اراضی اشغالی، نشانه سردرگمی این رژیم است و تنها نابودی این رژیم را سرعت خواهد بخشید.
🔺احمد الخلیلی همچنین با محکوم کردن این جنایات، از جامعه جهانی خواسته متوجه جدیت این موضوع و تبعات آن باشد.
🔺الخلیلی تلنگری هم به کشورهای عربی زده و نوشته است: امیدواریم کشورهای عربیِ غرق در خواب، به خود بیایند و بیدار شوند.
🔺او در پایان همچنین برای ثبات قدم مقاومت شجاع فلسطین و پیروزی آن دعا کرده است.
#عمان
#طوفان_الاقصی
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️چرخش سعودی به سمت آفریقا در سایه رکود حضور ایران در این قاره
🔹تارنمای Geopolitical Futures در یادداشتی به برنامه گسترده سعودی برای افزایش نفوذ در آفریقا در کنار رقبای خاورمیانهای و جهانی پرداخته است:
[بخش نخست]
🔺اگرچه آفریقا تا چندی پیش در اولویت اهداف سیاست خارجی و سرمایهگذاری محمد بن سلمان قرار نداشت، اما اکنون، در سایه افول نفوذ ایران در این قاره، ولیعهد سعودی بر هدایت سرمایهگذاریها به سمت آفریقا متمرکز شده است.
🔺ریاض سال گذشته با گسترش بازارهای مالی و انرژی آفریقا، درپی افزایش نفوذ خود برآمده است؛ و به تازگی نیز، میزبان سران ۵۰ کشور از سراسر آفریقا و خاورمیانه بود.
🔺سعودی یکی از فهرست فزاینده کشورهایی است که میخواهند به جای شرکای سنتی مانند روسیه، آمریکا، اروپا و چین بنشینند؛ این فهرست همچنین رقبای خاورمیانهای سعودی (ترکیه و امارات) را نیز دربر میگیرد؛ دو کشوری که سالهای گذشته روابطی قوی با مناطق مختلف قاره آفریقا ایجاد کردهاند.
🔺تمرکز آفریقا بر اعضای پیشین امپراتوری عثمانی در شمال آفریقا، و نیز شاخ آفریقا بوده است؛ اما امارات، روابط تاریخی مستحکمی با اغلب کشورهای شرق آفریقا، مانند سودان، کنیا، تانزانیا و سومالی دارد.
🔺از دیگر سو، ایران نیز از روابطی قوی با برخی دولتهای منطقه برخوردار است؛ اگرچه فرصتهای سرمایهگذاری تهران در این کشورها کاهش یافته است.
🔺ریاض در واکنش به این تحولات کند بوده، و نشست اخیر و تمرکز فزاینده چشمانداز ۲۰۳۰ بر سرمایهگذاری در آفریقا، اذعانی به نیاز به تسریع حرکت به سمت این قاره به شمار میرود.
🔺روسیه، اتحادیه اروپا، چین و ژاپن نیز به اخیراً نشستهایی مشابه با رهبران آفریقا داشتهاند.
🔺بااینحال، عربستان باتوجه به میزان سرمایهگذاری و تأمین مالی توسعه که میخواهد ارائه دهد، نسبت به دیگر کشورها مزیت دارد؛ چراکه بخشی از چشمانداز راهبری بنسلمان، متنوعسازی اقتصاد سعودی و کاهش وابستگی به نفت است.
🔺این راهبرد همچنین توسعه انرژی تجدیدپذیر و فناوری سبز را در برمیگیرد؛ و این، نیازمند مواد معدنی است، که به راحتی از شرکای آفریقا بدست میآید.
🔺بن سلمان در این نشست اعلام کرد که صندوق توسعه سعودی تا سال ۲۰۳۰، پنج میلیارد دلار به پروژههای توسعه در کشورهای آفریقایی تخصیص خواهد داد؛ همچنین سرمایهگذاران متعهد شدند در مجموع ۲۵ میلیارد دلار در چارچوب چشمانداز ۲۰۳۰ به این قاره کمک کنند.
🔺این ابتکار عمدتاً بر سرمایهگذاری در پروژههای انرژی غیرنفتی متمرکز بوده است؛ اما اخیراً زمینههای دیگری مانند به بیمارستانها و دیگر زیرساختها نیز گسترش یافته است.
🔺تجارت عربستان و آفریقا پیوسته رو به رشد بوده و صادرات غیرنفتی سعودی از سال ۲۰۱۸، میانگین سالانه ۶ درصد افزایش یافته است.
🔺ریاض همچنین ۱۴ قرارداد وام به ارزش ۵۳۳ میلیون دلار با ۱۲ کشور برای پروژههایی مانند آب، آموزش، ترابری و بهداشت امضا کرد؛ این وامها کشورهایی مانند بورکینافاسو، نیجر و گینه که همه تحت تحریم اتحادیه آفریقا هستند را نیز دربر گرفت.
🔺این کشورها در رابطه با سرمایهگذاری، به غیر از روسیه که بطور سنتی هیچ شرط سیاسی برای سرمایهگذاری خود قائل نشده است، از چشمانداز بسیار کمی برخوردار هستند.
🔺بااینحال، سعودیها برای تأمین مالی، رویکردی عملگرایانه اتخاذ کرده و شرایط و محدودیتهای اندکی درنظر گرفتهاند.
🔺از نگاه ریاض، منابع این کشورها، نیاز آنها به حمایت مالی و گزینههای محدودشان، باعث شده به فرصتهای سرمایهگذاری جذاب تبدیل شوند. چنانکه بسیاری از این کشورها بدهی سنگین به چین دارند و از همینرو، برای پذیرش کمکهای بیشتر از پکن، محتاط هستند.
🔺عربستان همچنین توافقات کوچکتری نیز با برخی دیگر تولیدکنندگان نفت، مانند چاد، اتیوپی، روآندا و سنگال امضا کرد؛ و از دیگر سو، به کشور غنا برای تسویه بدهیهای خود، سپرده ارزی ارائه داد.
🔺عربستان سال گذشته، برای همکاری بلندمدت، چند توافق سرمایهگذاری به ارزش نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار در آفریقای جنوبی، و در زمینههای انرژی تجدیدپذیر، صنعت، معدن، گردشگری و کشاورزی امضا کرد.
مطالعات خلیج فارس
♨️چرخش سعودی به سمت آفریقا در سایه رکود حضور ایران در این قاره 🔹تارنمای Geopolitical Futures در یاد
[بخش دوم]
🔺به گفته نویسنده، چند عامل عربستان را به این حضور در آفریقا واداشته است؛ در گذشته، مداخله سعودی در آفریقا، انگیزهها و منافع سیاسی، و اهداف اقتصادی کوتاهمدت بود؛ اما سعودیها امروز نگاهی گستردهتر دارند؛ و بر این باورند که تعامل با قاره آفریقا و خارج از آن، تسهیل کننده ظهور عربستان به عنوان یک بازیگر مسلط در خاورمیانه و در جهان چندقطبی خواهد بود.
🔺تجارت با آفریقا همچنین به توسعه منابع غیرنفتی سعودی کمک خواهد کرد؛ سعودیها میخواهند در بخش انرژی تجدیدپذیر پیشتاز باشند تا جایگاه مسلط خود در بازار انرژی را حفظ کنند.
🔺این رویکرد سعودی، دارای یک عنصر ایدئولوژی نیز است؛ عربستان خود را رهبر جهان اسلام میداند؛ و بیش از یک سوم مسلمانان جهان در آفریقا زندگی میکنند (برابر با ۴۰٪ جمعیت قاره).
🔺عربستان در این راستا، رقابتی مستقیم با ترکیه و امارات دارد؛ که در دو دهه گذشته، جای پای محکمی در آفریقا باز کردهاند. ترکیه شمار سفارتهای خود در آفریقا را از ۱۱ به ۴۴ رسانده و تمرکز سرمایهگذاری آن بر کشورهای اسلامی مشخصی مانند سومالی، نیجریه، مراکش، لیبی و الجزایر بوده است.
🔺ابوظبی نیز از سال ۲۰۱۰ با ائتلافات سیاسی، کمکها، سرمایهگذاری و همکاری دفاعی نفوذ خود در آفریقا را افزایش داده است. تنها در ماه گذشته، شرکت بنادر دبی توافقی به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار با تانزانیا امضا کرد. تمرکز امارات نیز بر شاخ آفریقا بوده، در جیبوتی دارای پایگاه است؛ و روابط خوبی نیز با اتیوپی و اریتره دارد.
🔺از دیگر سو، ایران نیز از دیرباز منافعی در آفریقا داشته است؛ اما جایگاه آن راکد مانده، و در مقایسه با رقبای خاورمیانهای، تجارت ناچیزی (کمتر از ۲ میلیارد دلار در ۲۰۲۲) با این قاره داشته است.
🔺این درحالیست که ایران پیش از این، حامی مالی و نظامی برخی کشورهای شرق آفریقا مانند سودان، اریتره، کنیا، اوگاندا و کنگو بوده است.
🔺ریاض این افول ایران را یک فرصت میبیند؛ تا چندی پیش، عربستان در جوامع اسلامی آفریقا، بازیگر بسیار کوچکتری تلقی میشد؛ اما بن سلمان در چارچوب پروژه فراگیرتر ایجاد یک نقش رهبرانه برای ریاض در جهان اسلام، امیدوار است این وضعیت را دگرگون کند.
🔺از همینرو بود که اعلامیه ریاض، در پایان نشست عربی-افریقایی، خواستار توقف جنگ بین اسرائیل و مقاومت فلسطین و حمایت غیرنظامیان شد.
🔺ریاض در تعامل با آفریقا، درپی گسترش نفوذ فرهنگی و سیاسی و کسب منافع اقتصادی، و نیز تقویت امنیت خود با ایجاد شراکت با کشورهای ساحلی دریای سرخ است؛ و اکنون ابزارهای اقتصادی و اراده سیاسی برای این اهداف را دارد.
[پایان]
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کاهش ۴۰ درصدی کسری تراز تجاری کویت با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس
🔺کسری تراز تجاری کویت با ۵ کشور عربی حاشیه خلیج فارس در سهماهه دوم ۲۰۲۳ درپی افزایش صادرات و کاهش واردات، با ۴۰.۳۳٪ کاهش، به کمترین سطح از سه ماهه نخست سال گذشته رسید.
🔺بنابه گزارش تارنمای «الرأي»، کسری تراز تجاری کویت با کشورهای شورای همکاری در سهماهه دوم سال گذشته ۴۷۲.۳ و در سهماهه دوم امسال ۹۱۴.۳ میلیون دلار بوده است.
🔺آمار بانک مرکزی کویت همچنین نشان میدهد، ارزش صادرات کویت به این پنج کشور در سهماهه دوم ۲۰۲۳، با افزایش ۱۵.۷۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۵۹۸.۹ میلیون دلار رسیده است.
🔺برپایه این آمار، امارات با ۳۳۸.۴ میلیون دلار در صدر، و بحرین با ۱۸.۲ میلیون دلار در انتهای فهرست واردکنندگان خلیجی از کویت قرار داشته است.
🔺از دیگر سو، واردات کویت از این کشورها نیز رقم ۱.۵۱ میلیارد دلار را ثبت کرده که نسبت به سال گذشته، ۲۶.۱۸٪ کاهش نشان میدهد.
🔺در جدول صادرکنندگان خلیجی به کویت نیز، امارات با ۸۹۱.۸ میلیون دلار و بحرین با ۵۲.۹ میلیون دلار، صدر و قعر جدول را به خود اختصاص دادهاند.
#کویت
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روزنامهنگار سعودی: اسرائیل اولین کشور تروریست جهان است
🔺درحالیکه سیاست رسمی و غیر رسمی سعودی همچنان روی خوشی به حماس نشان نمیدهد، خالد المالک نویسنده و روزنامهنگار، و رئیس تحریریه روزنامه "الجزیره" در یادداشتی با عنوان «مقایسه نادرست آمریکا»، مقایسه ایالات متحده بین مقاومت فلسطین و داعش را مردود دانسته و تأکید کرده است: اسرائیل اولین کشور تروریست جهان است و تنها در صورتی روی صلح، امنیت و ثبات را خواهد دید که سرزمینهای اشغالی به صاحبانش بازگردد و کشور فلسطین در آن برپا شود.
🔺المالک همچنین آمریکا را به عنوان شریک اسرائیل، مسئول تمام اتفاقات [در جنگ غزه] دانسته؛ و افزوده: تفاوت است بین ملتی که خواستار بیرون راندن اشغالگران و آزادی مسلحانه سرزمین خود است؛ و یک گروه تروریست مانند داعش که جنایاتش، با آنچه اسرائیل، اولین دولت تروریست جهان انجام میدهد، همخوانی دارد.
🔺این نویسنده سعودی در پایان خاطرنشان کرده: درسی که اسرائیل و دولت نژادپرست آن باید از ۷ اکتبر بیاموزد تا بزرگتر از آن تکرار نشود، این است که هرچه زودتر سرزمینهای اشغالی را به فلسطینیان بازگرداند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ مورخ یهودی: بنی اسرائیل به مکه و مدینه باز خواهد گشت
محقق یهودی دنیس آوی لیپکین، نویسنده کتاب «بازگشت به مکه»، در این کلیپ ویدئویی قدیمی که اخیرا بازنشر شده و جنجال گستردهای را برانگیخته، میگوید: بهار عربی به پادشاهی عربستان سعودی خواهد رسید و جنگ داخلی بزرگی در عربستان سعودی آغاز خواهد شد. بر اساس ادعای وی، در این جنگ شیعیان با اهل سنت درگیر میشوند و اهل سنت نیز با یکدیگر میجنگند.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31041
🏷 #اسرائیل #رژیم_صهیونیستی #عربستان #یهودیان
@PGulfStudies
♨️بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس با سه بند ضد ایرانی
🔺چهل و چهارمین نشست شورای همکاری خلیج فارس درحالی روز گذشته (سهشنبه ۱۴ آذر) به کار خود پایان داد که بیانیه آن، شامل سه بند ضدایرانی بود.
🔺بنابه گزارشها، این شورا در بیانیه پایانی خود مدعی شده میدان گازی «الدره» (آرش) کاملاً در آبهای سرزمینی کویت قرار دارد؛ و مالکیت منابع طبیعی آن نیز تنها متعلق به کویت و عربستان است.
🔺این بیانیه همچنین با ابراز نگرانی از تحولات پرونده هستهای ایران، از آمادگی کشورهای شورا برای همکاری و تعامل فعالانه با این مسئله خبر داده؛ و بر لزوم مشارکت این کشورها در تمامی مذاکرات تأکید کرده است.
🔺ادعای بیاساس امارات درباره جزایر ایرانی خلیج فارس از دیگر بندهای مداخلهجویانه این بیانیه بود.
🔺کشورهای شورای همکاری درعین حال از توافق ازسرگیری روابط ایران و عربستان استقبال و ابراز امیدواری کردند این توافق گام مثبتی در جهت حل اختلافات و پایان دادن به همه درگیریهای منطقهای باشد.
#عربستان #امارات #بحرین #کویت #قطر #عمان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies