♨️امارات در فهرست متهمان حمله تروریستی عمان؟!
🔻حمله تروریستی به مسجدی در منطقه الوادی الکبیر در مسقط، جنجال گستردهای در رسانهها و فضای مجازی عمان به پا کرد.
🔻در این حمله که گروه تروریستی داعش آن را برعهده گرفت، ۵ نفر جان باخته و ۲۸ تن دیگر نیز زخمی شدند؛ همچنین هر سه مهاجم نیز به هلاکت رسیدند.
🔻اکنون هویت و تابعیت این سه تروریست زیر ذرهبین قرار گرفته است؛ اگرچه دولت عمان تاکنون تابعیت آنها را اعلام نکرده است؛ برخی گمانهزنیها مدعی شدند آنها پاکستانی هستند؛ که به دنبال آن، سفیر پاکستان در عمان واکنش نشان داد و این ادعاها را رد کرد.
🔻در این میان، برخی اشارات به نقش امارات در این حمله تروریستی نیز جنجالبرانگیز شده است؛ بهویژه که پیش از هرگونه بیانیه رسمی از سوی پلیس عمان، برخی کاربران و اکانتهای سرشناس اماراتی، داعش را عامل این حمله معرفی کردند؛ اقدامی که این ابهام و پرسش را درپی داشت که آنها چگونه به چنین اطلاعاتی دست یافتهاند؟!؛ از سویی، همین کاربران با انتشار ویدئویی جعلی از حمله، جنجال گستردهای به پا کردند.
🔻به رغم این جنجالهای گسترده، امارات به این اتهامات واکنشی نشان نداد، اما حمله را محکوم و با عمان ابراز همبستگی کرد.
🔻روابط عمان و امارات از چندین سال پیش، به طور مشخص درپی بازداشت یک تیم جاسوسی اماراتی در عمان در سال ۲۰۱۱، که از دولت و ارتش این کشور جاسوسی میکردند، شاهد تنش -پشت پرده- بوده است؛ با اینکه رسانههای رسمی عمان، رسماً از امارات نام بردند، اما دولت ابوظبی هرگونه ارتباط با جاسوسان را رد کرد.
🌐 Watan
#امارات #عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ابراز همبستگی شیعیان بحرین با مردم مظلوم غزه/ پرچم اشغالگران صهیونیست زیر پای عزاداران بحرینی
🔻با گذشت نزدیک به سه سال از عادیسازی علنی بحرین با رژیم صهیونیستی، مردم این کشور همچنان مخالفت و دشمنی خود با این رژیم کودککش را به اَشکال مختلف نشان میدهند.
🔻همزمان با عزاداریهای محرم امسال نیز، ویدئوهایی از عبور عزاداران حسینی، ازجمله علمای بحرینی از روی پرچم رژیم صهیونیستی، در نقاط مختلف این کشور فراگیر شده است؛ و بحرینیها اینگونه همبستگی خود را با مردم مظلوم فلسطین، و بهویژه غزه نشان دادند.
#بحرین
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سفر محرمانه وزیر اسرائیلی به امارات با محوریت غزهٔ پساجنگ
🔻روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» امروز (پنجشنبه) به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد «ران درمر» وزیر امور راهبردی اسرائیل -که نزدیکترین وزیر به نتانیاهو به شمار میرود-، کمتر از یک ماه پیش مخفیانه به امارات رفته تا مقامات این کشور را برای مشارکت در روز پس از جنگ در غزه، متقاعد و ترغیب کند.
🔻این روزنامه افزود درمر پیامی به اماراتیها داده مبنی بر این که اسرائیل مایل به مشارکت نیروهای اماراتی در غزه به عنوان بخشی از راهکار «روز بعد» است.
🔻در راستای این دیدار، قرار است دو تن دیگر از مقامات بلندپایه نهاد امنیتی اسرائیل نیز امروز برای پیش برد طرح «روز بعد» با امارات، از این کشور دیدار کنند.
🔻به گزارش اسرائیل هیوم، این طرح، مبتنی بر ساخت مناطق مسکونی انسانی در نوار غزه است که غیرنظامیانی محلی از خودِ غزه آن را اداره کنند.
🔻اسرائیل خواستار حمایت و مشارکت امارات در این طرح، و نیز تأمین پوششی امنیتی برای این مناطق است.
🔻بنابه این گزارش، نتانیاهو موضع «یوآو گالانت» وزیر امنیت و نهادهای امنیتی مبنی بر مخالفت با حاکمیت نظامی در غزه را پذیرفته است. در سایه مشکلاتی که ائتلاف حاکم نتانیاهو با آن مواجه است و مخالفت با ورود تشکیلات خودگردان به غزه، اسرائیل امارات را برای تأمین پوشش امنیتی و اداره غیرنظامی در کنار طرفهای محلی در غزه، مناسب میبیند.
#امارات
🌐 Israel Hayom
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️تیراندازی به عزاداران حسینی در عمان 🔻تیراندازی به سمت عزاداران حسینی در حسینیه امام علی (ع) در پا
♨️انگشت اتهام سیاستمدار اماراتی به سمت ایران! / داعش را ایرانیها ساختند نه نهادهای اطلاعاتی غرب!
🔻یک کنشگر سیاسی اماراتی تلویحاً ایران را به نقش داشتن در تشکیل گروه داعش و نیز حمله تروریستی روز عاشورا به عزاداران حسینی در عمان متهم کرد.
🔻عبدالخالق عبدالله، استاد علوم سیاسی و مشاور رئیس امارات در شبکه اجتماعی X نوشت:
داعش که مسئولیت حمله تروریستی اخیر در عمان را بر عهده گرفت، ساخته نهادهای اطلاعاتی خارجی نیست، بلکه از بطن سخنان نفرتپراکن و افراطگرایی دینی افراطگرایان اسلامی.. متولد شده است؛ آنها این روزها در شمال و جنوب خلیج [فارس] حضور گستردهای دارند؛ و دولتهای خلیج باید سکوهای آنها را ببندد و با آنها مدارا نکنند.
🔻دونالد ترامپ آگوست ۲۰۱۶ باراک اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا را «بنیانگذار» گروه داعش دانست و گفت آنها برای اوباما احترام قائلند. ترامپ همچنین هیلاری کلینتون را نیز «شریک در تأسیس» داعش خواند.
🔻خود کلینتون نیز در کتاب «گزینههای دشوار» اذعان کرده که داعش در واقع ساخته دست آمریکا با هدف تقسیم خاورمیانه بود.
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️واکنش کنشگر عمانی به حمله پهپادی یمن به تلآویو
🔻درحالی که طی ساعات گذشته بسیاری کاربران عمدتاً سعودی و اماراتی، حمله پهپادی انصارالله یمن به قلب تلآویو را به سخره گرفتهاند؛ دکتر حمود النوفلی، استاد دانشگاه سلطان قابوس عمان با انتشار تصویری از این حمله در شبکه X، در واکنش به این حمله و نیز کنایهای تلویحی به سعودیها نوشت:
صحنهای که برای آزادگان، شادیبخش و برای خائنان فاجر، دردآور است:
بله، در اثر پهپاد ساخت اصل یمن.. دود از پایتخت رژیم صهیونیستی بلند میشود... به یمن عربی بابت این دستاورد تبریک میگوییم..
🔻النوفلی در ادامه -در اشاره تلویحی به سعودیها و اماراتیها- افزود:
«ذلت و شرم بر کسانی که تسلیحات و ارتشهایشان را برای جنگ با مسلمانان همسایه ذخیره میکنند».
#عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روایت متفاوت امارات و سودان از تماس بنزاید و عبدالفتاح برهان / بالاخره چه کسی تماس گرفت؟
🔻اعلام خبر تماس تلفنی بین محمد بن زاید رئیس امارات، و عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیت سودان، جنجال گستردهای به دنبال داشت.
🔻خبرگزاری دولتی امارات (وام) اعلام کرد که محمد بن زاید آل نهیان روز پنجشنبه تماسی تلفنی از عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت سودان دریافت کرد.
🔻بنابه گزارش این خبرگزاری، دو طرف در این تماس که نخستین تماس پس از بحران شدید بین سودان و امارات در پی اتهامات خارطوم به ابوظبی مبنی بر حمایت از نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) به شمار میرود، درباره «راههای حمایت از سودان برای برونرفت از بحران کنونی» گفتوگو کردند.
🔻بنزاید تلویحاً عدم حمایت کشورش از RSF را تأیید، و بر «علاقه امارات به حمایت از همه راهکارها و ابتکارات با هدف توقف تنشها و پایان بحران در سودان برای تقویت ثبات و امنیت.. این کشور» تأکید کرد.
🔻وی همچنین بر لزوم گفتوگوی مسالمتآمیز، حمایت از منافع عالی سودان و حفظ امنیت و ثبات آن تاکید کرد.
🔻بنزاید همچنین به «تعهد امارات به ادامه حمایت خود از تلاشهای بشردوستانه برای کاهش درد و رنج مردم برادر سودان» اشاره کرد.
🔻با این حال، شوک این رویداد، بیانیه بامداد جمعه شورای حاکمیت سودان بود که نشان میداد این بنزاید بوده که با البرهان تماس گرفت و نه بالعکس.
🔻شورا -با تشدید جنجالها-، افزود: «البرهان به محمد بنزاید گفته که امارات از سوی سودانیها متهم است و شواهد و مدارک زیادی مبنی بر حمایت ابوظبی از شورشیان و کسانی که سودانیها را میکشند، کشورشان را نابود کرده و آنها را آواره میکنند، وجود دارد و امارات باید دست از این کار بردارد.»
🔻نماینده سودان ماه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل، امارات را به تامین سلاح و حمایت از RSF در درگیری ۱۵ ماهه این کشور متهم کرد.
🔻«ادریس الحارث محمد» گفت: تجاوز نظامی RSF با حمایت تسلیحاتی امارات آغاز شد، عمدا و سیستماتیک روستاها و شهرها را هدف قرار میدهد.
🔻 درگیریها میان ارتش سودان به رهبری البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع به رهبری محمد حمدان دقلو، که آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد، تاکنون نزدیک به ۱۵ هزار کشته و ۱۰ میلیون آواره و پناهنده برجای گذاشته است.
#امارات
🌐 WAM | X
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️بازداشت و محاکمه معترضان بنگلادشی در امارات!
🔻دهها تن از بنگلادشیهای مقیم امارات که همزمان با اعتراضات ضد دولتی در کشورشان، دست به تظاهرات در خیابانهای ابوظبی و دبی زده بودند، بازداشت و با انبوهی از اتهامات مواجه شدهاند.
🔻دادستانی کل امارات امروز شنبه دستور تحقیقات و محاکمه فوری این افراد را صادر کرده است.
🔻این افراد به «تجمع در اماکن عمومی و تظاهرات با قصد آشوب و اخلال در اجرای قوانین و مقررات»، «اخلال در منافع افراد و ایجاد خطر برای آنها»، «اخلال در عبور و مرور»، «آسیب و اتلاف املاک عمومی و شخصی»، «اخلال در کار وسایل حملونقل»، «دعوت و تشویق به تظاهرات»، و «فیلمبرداری از این اقدامات و انتشار آن در اینترنت» متهم شدهاند.
🔻بنابه گزارشها، تیمی از اعضای دادستانی کل، تحقیقات از این افراد را برعهده داشته و آنها اکنون در بازداشت هستند.
🔻دولت امارات هرگونه تجمع، تظاهرات، راهپیمایی و کوچکترین حرکت و اقدام اعتراضی -حتی مسالمتآمیز- را جرم میداند و به شدت سرکوب میکند؛ خفقانی که همواره انتقاد گسترده نهادهای حقوق بشری را به همراه داشته است.
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️توجیه عجیب کنشگر کویتی برای محدودیتهای عزاداری محرم
🔻تیسیر الرشیدان، کنشگر کویتی در توجیه محدودیتها و مقررات سختگیرانه محرم در این کشور نوشت:
نخستوزیر بریتانیا میگوید:
وقتی پای امنیت بریتانیا در میان است، با من درباره حقوقبشر صحبت نکنید.
آمریکا، کشور آزادیها، برای حفظ امنیت، تظاهراتکنندگان را با خشونت سرکوب میکند.
بنابراین کویت حق دارد برای حفظ امنیت و ثبات هر اقدامی انجام دهد.
🔻الرشیدان که مواضعی همسو با سعودی و امارات دارد، این پست خود را با آیه «وإذ قال إبراهيم رب اجعل هذا بلدا آمنا» آغاز کرده است.
🔻دولت کویت همزمان با آغاز ماه محرم، محدودیتهای گسترده و بیسابقهای، ازجمله ممنوعیت راهاندازی دستههای عزاداری، ممنوعیت برافراشتن پرچم و... به اجرا گذاشته؛ و در این راستا چندین تن از منتقدان را نیز بازداشت و زندان کرده است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
هدایت شده از مطالعات خلیج فارس
♨️واکنش مفتی عمان به حمله رژیم صهیونیستی به یمن: حمایت از آنان بر همه مسلمانان واجب است
🔻بهدنبال حمله رژیم صهیونیستی به بندر الحدیده یمن، شیخ احمد الخلیلی، مفتی اعظم عمان در بیانیهای، این حمله را «تجاوز به همه مسلمانان» دانست و خواستار حمایت همهجانبه از یمن شد.
🔻در این بیانیه که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده، آمده است:
🔻از تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به کشور برادر، یمن، به دلیل یاری حق در سرزمینهای اشغالی، شگفتزده شدیم. همه مسلمانان باید از برادران خود حمایت، و آنها را یاری کنند؛ چرا که این یک تجاوز به همه امت اسلامی است.
🔻خداوند به برادران یمنی بابت مواضع شجاعانهشان علیه اشغالگران و یاری حق، جزای خیر دهد.
🔻تسلیت به همه برادران در یمن، و به خود ما و همه امت اسلامی.
خداوند شهدا را غرق رحمت خویش کند و آنان را در بهشت جای دهد.
#عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️تظاهرات مردم بحرین علیه رژیم صهیونیستی
🔻صدها تن از مردم بحرین در تظاهرات شبانه با شعار علیه رژیم صهیونیستی، بار دیگر خواستار لغو توافق عادیسازی کشورشان با این رژیم شدند.
#بحرین
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️حاشیهنشینان خلیجفارس بالاخره واکنش نشان دادند/ سعودی: با نگرانی شدید دنبال میکنیم؛ همه خویشتنداری کنند
🔻سکوت کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس در برابر حمله شب گذشته رژیم صهیونیستی به یمن، سرانجام از سوی عربستان شکسته شد؛ که باتوجه به تجربه تلخ شکست سعودیها در جنگ ۸ ساله یمن، و تهدیدات پیوسته از سوی همسایه جنوبی، چندان هم دور از انتظار نبود.
🔻وزارت خارجه عربستان در بیانیهای گفت: با نگرانی شدید تحولات تنش نظامی در یمن درپی حملات روز شنبه اسرائیل به استان الحدیده، که به تنش کنونی منطقه دامن میزند و به تلاشها برای پایان جنگ در غزه آسیب میرساند را، دنبال میکنیم.
🔻..از همه طرفها خواستار حداکثر خویشتنداری و دور نگهداشتن منطقه و ملتهای آن از خطر جنگ، و از جامعه جهانی و بازیگران مؤثر خواستار ایفای نقش و مسئولیتشان برای پایان دادن به درگیریها در منطقه هستیم.
🔻عربستان همچنین بر تداوم تلاشهایش برای پایان دادن به جنگ در غزه، و حمایت دائم از تلاشها برای صلح در یمن، و دور نگه داشتن ملت برادر آن از درد و رنج بیشتر و دستیابی به امنیت و صلح در منطقه تأکید دارد.
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️حاشیهنشینان خلیجفارس بالاخره واکنش نشان دادند/ سعودی: با نگرانی شدید دنبال میکنیم؛ همه خویشتندا
♨️دومین بیانیه را کویت صادر کرد: با نگرانی شدید حملات بیسابقه اسرائیل به خاک یمن و پیامدهای آن را دنبال میکنیم
🔻وزارت خارجه کویت در بیانیهای گفت با نگرانی شدید بازتاب حملات بیسابقه اسرائیل به خاک جمهوری یمن، و پیامدهای آن -یعنی وخامت اوضاع امنیتی منطقه و تضعیف تلاشهای بینالمللی برای پایاندادن به خشونتها- را دنبال میکنیم.
🔻وزارت خارجه کویت بر موضع این کشور مبنی بر ضرورت دور نگهداشتن منطقه و ملتهای آن از خطرات خشونت و ویرانی، و همچنین بر اهمیت احساس مسئولیت جامعه بینالمللی و شورای امنیت درباره پایان دادن به همه درگیریها، و نیز ادامه حمایت کویت از تلاشها برای تحقق امنیت و ثبات در یمن و جلوگیری از درد و رنج بیشتر ملت برادر آن، تأکید دارد.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روزنامه سعودی از اسرائیل با عنوان صاحب سرزمینهای اشغالی یاد کرد!
🔻تعبیر از رژیم صهیونیستی به عنوان صاحبان سرزمینهای اشغالی در گزارش ورزشی روزنامه سعودی الشرقالاوسط خبرساز شده است.
🔻الشرق الاوسط در گزارشی درباره جام ملتهای آسیا ۱۹۶۴، که در سرزمینهای اشغالی برگزار شد؛ و با انصراف همه کشورهای عربی، اسرائیل به مقام قهرمانی رسید، چند بار از این رژیم با عنوان «أصحاب الأرض» یاد کرده است.
🔻این گزارش (به تاریخ دسامبر ۲۰۲۳ -سومین ماه جنگ غزه) که همزمان با حمله ظالمانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه منتشر شده، انتقاداتی را درپی داشته است.
🔻روند عادیسازی سعودی با رژیم صهیونیستی که پیشرفت بسیاری نیز کرده بود، با عملیات طوفانالاقصی با چالشی جدی روبرو شد؛ با این حال، دولت سعودی در اوج جنگ غزه نیز تمایل خود به سازش با این رژیم را پنهان نکرده است.
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رایزنی با مقامات سعودی برای آزادی حجاج ایرانی
🔻علیرضا عنایتی، سفیر ایران در عربستان امروز (دوشنبه) در شبکه اجتماعی X نوشت:
سخن از ادامه بازداشت یک حاجى ايرانى در عربستان است. براى آزادى ايشان تلاش شد و مىشود. البته دو حاجی مانده از بازگشت به ایران داریم. دیگرانى هم بودند که به لطف خدا و زحمات سركنسولگری جده و سازمان حج مشکل آنها در طول حج، حل شد. اقدام وزارت خارجه و سفارت و كنسولگرى ادامه دارد.
🔻در همین راستا، خبرگزاری ایسنا نیز از دیدار علیرضا محمودی، مدیر کل کنسولی وزارت خارجه با سعود العنزی، سفیر عربستان در تهران، برای پیگیری آزادی «محمد خزائی» حاجی ایرانی خبر داد.
🔻محمودی با اشاره به اتمام مراسم حج و بازگشت همه حجاج با عنایت به نگرانی خانواده، خواستار آزادی وی شد.
🔻همزمان با ایام حج شماری از هموطنان ایرانی به دلایلی، با مشکلاتی مانند بازداشت، عدم اجازه ورود و مواردی از این دست مواجه شدند که با پیگیری سفارت و سرکنسولگری کشورمان در عربستان مشکلات آنان حلوفصل گردید.
🌐 X | ISNA
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️از اصرار صهیونیستها تا انکار سعودیها / آیا عربستان در حمله اسرائیل به یمن دست داشت؟
✍🏻مهدی کمالی
🔻علیرغم انکار دولت سعودی اما، چندین رسانه از دست داشتن این پادشاهی حاشیه خلیجفارس در حمله چند روز پیش رژیم صهیونیستی به بندر حدیده یمن خبر دادند؛ که جنجال گستردهای نیز به دنبال داشته است.
🔻البته این نخستین رویداد از این دست نیست؛ و به ویژه از آغاز جنگ غزه به اینسو، و در سایه پیشرفت چشمگیر گفتوگوهای سازش (سعودی-اسرائیل)، بارها گزارش کمکهای پنهان سعودیها به این رژیم، خبرساز شده است.
🔻رادیو ارتش اسرائیل با افشای دست داشتن عربستان در این حمله (شنبه ۳۰ تیر)، گزارش داد سعودی از پیش در جریان حمله قرار گرفته بود؛ و جنگندههای اسرائیلی برای رسیدن به اهداف موردنظر، از حریم هوایی عربستان عبور کردند.
🔻دورون کادوش، گزارشگر امور نظامی این رسانه گفت: جنگندههای اسرائیلی بخش قابلتوجهی از مسیر پروازی خود به سمت یمن را از حریم هوایی عربستان عبور کردند؛ و میتوان تخمین زد که این امر مستلزم بهروزرسانی مستقیم سعودیها پیرامون حمله بوده است.
🔻از دیگر سو، روزنامه «یدیعوت آخرونوت» نیز فاش کرد ارتش اسرائیل حملات خود به الحدیده را با سعودیها هماهنگ کرده؛ و این حمله به دلیل فاصله زیاد، شامل سوختگیری هوایی با هواپیماهای «رام» و نیز پرواز در ارتفاع پایین بوده است.
🔻همچنین سازمان رادیو و تلوزیون اسرائیل نیز گزارش داد جنگندهها از حریم هوایی عربستان و مصر عبور کرده اند.
🔻با اینحال، دولت سعودی در واکنش به این گزارشها، دست داشتن در حمله به یمن را رد کرد.
🔻وزارت دفاع سعودی «هرگونه پیوند با حمله به الحدیده یا مشارکت در آن» را رد کرده و گفت عربستان به هیچکس اجازه نقض حریم هوایی خود را نخواهد داد.
🔻عربستان سعودی ۱۰ سال پیش به بهانه حمایت از دولت یمن، ائتلافی عربی علیه این کشور راه انداخت؛ و در این راستا، متهم به ارتکاب جنایات جنگی، غارت ثروتها و نقض حاکمیت یمن است. با این حال، ائتلاف به رهبریِ ثروتمندترین کشور عربی نتوانست فقیرترین کشور عربی را به زانو درآورد؛ و سعودیها سرانجام تن به گفتوگوی آتشبس دادند.
🔻از دیگر سو، سعودی روابطی قوی نیز با رژیم صهیونیستی دارد؛ افزون بر گفتوگوهای سازش، گزارشهای متعددی نیز از کمک این پادشاهی به اسرائیل همزمان با جنگ غزه (از کمک به رهگیری حملات موشکی و پهپادی ایران به سرزمینهای اشغالی و سرنگونی برخی موشکها و پهپادهای یمنی گرفته تا امدادرسانی اقتصادی و...) منتشر شده است.
🔻وجه مشترک همه این رویدادها، اصرار صهیونیستها و انکار -یا دستکم سکوت- سعودیهاست؛ در واقع آرزوی سازشی که عربستان سالها در سر پرورانده، اکنون با چالشهایی جدی از سوی گروههای مقاومت -بهطور مشخص انصارالله یمن و حماس با طوفانالاقصی - روبروست.
🔻از سویی، تجربه تلخ ۱۰ سال ناتوانی و تلاش نافرجام برای شکست انصارالله، عملاً دست سعودیها را برای اقدام یا مشارکت علنی علیه یمن بسته، و چارهای جز پنهانکاری و انکار برایشان نگذاشته است. آنها به خوبی آموختهاند که دستکم گرفتن یا رویارویی با یمن، چه فجایعی میتواند برایشان درپی داشته باشد.
🌐 X | Ynet | SPA
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تلوزیون کویت کوچکتر میشود؛ توقف پخش ۳ شبکه دیگر
🔻وزارت ارتباطات و رسانه کویت از توقف پخش سه شبکه وابسته به تلویزیون دولتی این کشور خبر داد؛ بر این اساس، شبکههای «القرین»، «العربي» و «اِثراء» از ۲۸ ژوئیه کنونی، تنها در کانال دیجیتال «51» وابسته به دولت کویت در دسترس خواهند بود.
🔻وزارت ارتباطات کویت در بیانیه خود به دلایل اتخاذ این تصمیم اشارهای نکرده است، اما پیش از این پخش چند شبکه، ازجمله «أطفال الکویت» را بیسروصدا و بدون اعلام، متوقف کرده بود.
🔻از سوی دیگر، وزارت ارتباطات کویت در حال آمادهسازی برای راهاندازی آزمایشی یک شبکه خبری تخصصی است. بدر العنزی، سخنگوی رسمی این وزارتخانه، ماه مه گذشته گفت: این شبکه که قرار است در ماه ژوئیه راهاندازی شود، علاوه بر «اخبار» شامل «بولتنهای خبری ۲۴ ساعته»، «اخبار کوتاه و برنامههای فرهنگی و گفتوگو محور» و همسو با «سیاست خارجی کویت در زمینه مسائل خارجی» خواهد بود.
🔻تلویزیون کویت اکنون افزونبر سه شبکهای که توقف فعالیت آنها اعلام شده، دارای پنج شبکه شامل شبکه یک، شبکه دو (به زبان انگلیسی)، شبکه ورزش، شبکه ورزش۲ و شبکه نمایش است.
🔻شبکه "القرین" ویژه میراث کویت بود و آرشیو تلویزیونی را پخش میکرد و به نام دیرین کشور کویت نامگذاری شده بود؛ همچنین شبکه "العربي" در زمینه فرهنگ و شبکه "إثراء" در زمینه محتوای مذهبی برنامه پخش میکردند.
🔻وزارت ارتباطات کویت ۱۲ مه گذشته سکوی دیجیتالی «51» را روی دستگاههای هوشمند راهاندازی کرد؛ که محتوای آرشیوی عظیمی از شش دهه گذشته برنامهها، سریالها، فیلمها و نمایشنامهها را در خود جای داده است.
#کویت
🌐 القدس العربي
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️دعوای اعراب بر سر غزهٔ پساجنگ، اتحاد فلسطینیان در چین!
🔻شبکه عبری «کان» از اختلاف دیدگاه کشورهای عربی پیرامون غزهٔ پساجنگ خبر داد؛ بنابه این گزارش یکی از نقاط اختلافی مهم، مسئله ترکیب و چینش دولت و حاکمیت آینده نوار غزه و نیز جایگاه حماس در آن است.
🔻مصر، اردن، عربستان، امارات، قطر و تشکیلات خودگردان سه ماه پیش سندی به دولت آمریکا ارائه دادند که شامل خطوط کلی روز پساجنگ بود. اما به گفته یک مقام بلندپایه عربی از یکی از همین کشورها، توافق و همسویی آشکاری پیرامون جزئیات ریز این مسئله دیده نمیشود.
🔻در حالی که مصر و اردن چینش کنونی دولت فلسطین را تأیید میکنند، اما عربستان و امارات خواستار انجام تغییراتی مهم در چینش آن هستند.
🔻مسئله دیگر جایگاه حماس در دولت آینده غزه است؛ به گفته این مقام عربی، قطر، نزدیکترین کشور به حماس، مایل نیست به این زودی به نقش خود در غزه پایان دهد؛ اما عربستان سعودی و امارات خواستار نابودی کامل حماس هستند.
🔻بنا به گزارش «کان» امارات چند روز پیش، از حمایت خود از تاسیس یک نیروی موقت چندملیتی در غزه خبر داده بود.
🔻روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» پنجشنبه گذشته از دیدار محرمانه «ران درمر» وزیر امور راهبردی اسرائیل -که نزدیکترین وزیر به نتانیاهو به شمار میرود-، از امارات به منظور متقاعدسازی مقامات این کشور برای مشارکت در روز پس از جنگ در غزه خبر داده بود.
🔻در همین راستا، برخی مقامات آمریکایی برای ایجاد اجماع و توافق میان کشورهای عربی یادشده، سفرهایی به منطقه داشتهاند.
🔻از دیگر سو، رسانههای چین امروز (سهشنبه) از توافق ۱۴ گروه فلسطینی ، ازجمله حماس و فتح، برای تشکیل دولت وحدت ملی در پکن خبر دادند.
🔻این توافق که با میانجیگری پکن تسهیل شد، شرایط «حکمرانی مشترک» را پس از دوران جنگ در غزه فراهم خواهد کرد.
🔻نمایندگان ۱۴ جناح فلسطینی برای امضای این توافق به چین سفر کردند.
🔻به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی چین، در این توافق به ویژه ایجاد «دولت موقت آشتی ملی» پیشبینی و تصریح شده که «خود فلسطینیها» باید «فلسطین را اداره کنند».
🌐 Kan | AP
#امارات #عربستان #قطر
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روند پرشتاب افزایش آمار طلاق در کویت
🔻انجمن پیشگیری از فروپاشی خانواده در کویت میگوید از یک ژانویه تا ۳۱ مه ۲۰۲۴، آمار ازدواج در این کشور به ۱۱۰۲ و آمار طلاق نیز به ۷۴۹ رسیده است؛ آماری که نشاندهنده تداوم بحران بزرگ طلاق در این کشور ثروتمند حاشیه خلیجفارس است.
🔻به دیگر سخن، نسبت آمار طلاق به آمار ازدواج در این مدت ۶۸٪ است!
🔻این رقم از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ تقریبا ۴۰ تا ۵۲ درصد بوده است.
🔻دادههای سال ۲۰۲۲ نشان میداد آمار طلاق (از ۸۰۴۱ در ۲۰۲۱) به ۸۴۰۰ رسیده؛ که ۱۱۰۰ مورد آن در کمتر از یک سال زندگی مشترک رخ داده است.
🔻همچنین سال گذشته (۲۰۲۳) نسبت آمار طلاق به آمار ازدواج، ۴۵.۵٪ عنوان شد.
🔻این آمارها کویت را به صدر کشورهای عربی در معضل طلاق برده است؛ به گونهای که یک مطالعه رسمی که سال گذشته انجام شده نشان میدهد طی ۵ سال گذشته، میانگین آمار طلاق در این کشور به ۲۰ مورد در روز (۱۵ زن کویتی / ۵ غیرکویتی) میرسد.
🔻كارشناسان به عوامل متعددی مانند خیانت زناشویی، عدم تفاهم و گفتوگو، شرایط دشوار مالی، رویآوردن مردان به همسر دوم، سوم و..، لجاجت، بیتوجهی و... برای این روند پرشتاب آمار طلاق در کویت اشاره کردهاند.
🌐 X | alraimedia | wikikuwait | الخلیج أونلاین
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️از نونو تا سوسو! عقب نشینی سعودی از انتقام چنددهه تصویرسازی منفی سینمای مصر از شیوخ خلیجی؟!
🔻«شیاد» و «هرزه» کلیشههایی منفی در دنیای هنر هستند که هرازگاهی ناخرسندی ملیتهای عرب را بر میانگیزد.
🔻اعلام چند روز پیش سازمان تفریح و سرگرمی سعودی مبنی بر آغاز فیلمبرداری فیلمی کمدی که «احمد حلمی» ستاره مصری در آن نقش یک شیاد و کلاهبردار از حجاج در عربستان را بازی میکند، جنجال گستردهای درپی داشت.
🔻سخن از فیلمی کمدی به نام «النونو» است؛ که ترکی آل الشیخ رئیس این سازمان سعودی روز 3 جولای، در حضور جمعی از بازیگران، ازجمله احمد حلمی، از آغاز تولید آن خبر داد.
🔻به گفته آلالشیخ، [النونو] داستان مردی شیاد را روایت میکند به عربستان رفته و دست به دو عملیات کلاهبرداری بزرگ -یکی در جام گیمینگ و دیگری از حجاج و زائران- میزند.
🔻برخی کاربران کارزاری برای تحریم این فیلم راه انداختند؛ به گفته منتقدان، این فیلم "عمدا" درپی به تصویر کشیدن مصریها به عنوان افرادی «کلاهبردار» یا قانونگریز است؛ بهویژه که پیش از این نیز عربستان هزینه تولید فیلم دیگری را تأمین کرده بود که انجام یک عملیات سرقت بزرگ در ریاض را روایت میکند.
🔻محمد صبحی، هنرمند پیشکسوت، با انتقاد از ایده این فیلم، در پستی کنایه آمیز در شبکههای اجتماعی نوشت: زشت است، زشت.. شنیدم فیلم جدیدی در قاهره با نام «سوسو» فیلمبرداری میشود و داستان مردی سعودی را روایت میکند که در ماه رمضان به قاهره میآید؛ در هتلها و کابارهها مست میشود، قماربازی میکند و وقتی همه پولهایش را از دست میدهد، شروع به کلاهبرداری و سرقت از مصریها میکند.
🔻این فشارها و انتقادات تا جایی پیش رفت که سرانجام رئیس سازمان تفریح و سرگرمی سعودی از تصمیم خود برای بازنگری در تولید یکی از فیلمهای مصری خبر داد که بودجه آن را «صندوق فیلمسازی» (Big Time ) وابسته به این سازمان تأمین میکند.
🔻ترکی آلالشیخ، روز سهشنبه در فیسبوک نوشت: صندوق فیلمسازی برای حمایت و تقویت محتوا و فیلمسازی در جهان عرب راهاندازی شده است.
🔻وی افزود: باتوجه به سوءتفاهم پیش آمده درپی تبلیغ یکی از فیلمها، تصمیم به بازنگری در آن فیلم یا تلاش برای تغییر سناریو، دیالوگ و روایت آن گرفتیم.
🔻آلالشیخ تأکید کرد این اقدام به منظور گرفتن بهانه از دست کسانی است که تلاش دارند از آب گلآلود ماهی بگیرند.
🔻این رویداد تازگی ندارد؛ و پیش از این نیز برخی کارهای سینمایی و هنری جنجالهای گستردهای برانگیخته و به اهانت به ملتهای عربی متهم شدهاند.
🔻مثلاً سریال خلیجی «یک زن کافی نیست» خشم گسترده افکار عمومی کویت را برانگیخت؛ و به دلیل پرداختن به خیانت زناشویی، چند همسری و ازدواج عرفی، مورد انتقاد قرار گرفت.
🔻با اینحال، شیوه به تصویرکشیدن خلیجیها در فیلمهای مصری اما همواره انتقاد این شیخنشینان را برانگیخته است؛ همچنانکه این گمانه را به همراه دارد که چه بسا «النونو» در انتقام از چند دهه تصویرسازی منفی از شیوخ حاشیه خلیجفارس در سینمای پرآوازه مصر بوده باشد!
🔻طارق الشناوی، منتقد هنری مصری میگوید ارائه تصویری منفی و کلیشهای از اعراب دیگر چیز تازهای نیست؛ به ویژه در سینمای مصر دهه هفتاد و هشتاد قرن گذشته.
🔻وی افزود: ما عادت کردهایم در بسیاری از فیلمهای مصری، شخصیتهایی ثروتمند از حاشیه خلیجفارس را -بدون ذکر ملیت- در حالت مستی و با رفتارهای بیپروا در کابارهها ببینیم.
🔻به گفته او، آثاری نیز وجود داشته که مرد خلیجی را مردی متمول و مسن معرفی میکرد که برای ازدواج عرفی با دختران زیر سن قانونی آمدهاند و سپس دختر نوجوانی را با فرزندی از خود رها کرده و به کشورش بازگشته است.
🔻طارق البحار، منتقد بحرینی نیز میگوید: همانگونه که مکزیکیها در سینمای هالیوود افرادی سادهلوح و یا بسیار عقبمانده معرفی میشدند، برخی فیلمهای عربی نیز عمداً کلیشههایی منفی درباره اعراب خلیجفارس ارائه کردند.
🔻وی افزود: اگرچه برخی آثار، تصاویر مثبتی از مردم خلیجفارس ارائه میکردند، اما بیشتر آثار آنها را افرادی ثروتمند و هوسباز نشان میداد. همچنان که برخی از بازیگران مصری نیز لباس و لهجه آنها را به صورت کمدی به تصویر میکشیدند.
🌐 X | FB | الحـرة | X
🔻دادگاه کیفری کویت امروز پنجشنبه «حسین القلاف» روحانی شیعه و نماینده پیشین پارلمان این کشور را از اتهام به چالش کشیدن اختیارات و هجمه به مقام امیر تبرئه کرد.
🔻بنابه گزارشها، دادگاه در یک پرونده امنیت ملی، تصمیم به تبرئه القلاف گرفت.
🔻دادگاه پیشتر حسین القلاف نماینده پیشین پارلمان را متهم کرده بود، اما وی در سخنرانی ضبطشدهای در شبکههای اجتماعی و پیامرسان واتساپ، اتهامات را رد و تاکید کرد که منظورش نه امیر، بلکه دولت بود.
🔻دادستانی عمومی کویت ۱۱ ژوئیه کنونی، حسین القلاف را به اتهام به چالش کشیدن حقوق و اختیارات امیر و حمله به مقام امیری، به ۲۱ روز زندان محکوم کرده بود.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روحانی شیعه کویتی تبرئه شد!
🔻حسین القلّاب روحانی شیعه کویتی که دو هفته پیش به اتهام انتقاد از امیر این کشور بازداشت و زندان شده بود، تبرئه شده است.
🔻دادگاه کیفری کویت امروز پنجشنبه «القلاف» روحانی شیعه و نماینده پیشین پارلمان این کشور را از اتهام به چالش کشیدن اختیارات و هجمه به مقام امیر تبرئه کرد.
🔻بنابه گزارشها، دادگاه در یک پرونده امنیت ملی، تصمیم به تبرئه القلاف گرفت.
🔻دادگاه پیشتر حسین القلاف نماینده پیشین پارلمان را متهم کرده بود؛ اما او در سخنرانی ضبطشدهای در شبکههای اجتماعی و پیامرسان واتساپ، اتهامات را رد، و تاکید کرد که منظورش نه امیر، بلکه دولت بوده است.
🔻دادستانی عمومی کویت ۱۱ ژوئیه کنونی، حسین القلاف را به اتهام به چالش کشیدن حقوق و اختیارات امیر و حمله به مقام امیری، به ۲۱ روز زندان محکوم کرده بود.
🔻اعمال محدودیتهای سختگیرانه ویژه آیینهای عزاداری شیعیان در محرم از سوی دولت، انتقاد و اعتراض برخی شهروندان و چهرههای دینی و سیاسی را برانگیخته است. با اینحال ، دولت با هرگونه انتقاد برخورد کرده است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بازار پررونق و جذاب پادکستها در کشورهای حاشیه خلیجفارس
🔻محبوبیت پادکستها در منطقه خلیجفارس روز به روز درحال افزایش است؛ و به عنوان روشی مدرن برای رفع نیاز به یادگیری، فرهنگ و سرگرمی، جوانان بیشتری را به خود جذب میکند.
🔻علاقه به این نوع سکوها در منطقه خلیجفارس خیلی زود آغاز شد؛ و بهطور مشخص به سال ۲۰۰۹ برمیگردد؛ که به دلیل شور و اشتیاق حاکم بر جوانان در آن دوره بود.
🔻بسیاری از برنامههای پادکست خلیجی محبوبیتشان از جغرافیای خلیجفارس فراتر رفته و به سطح جهانی رسیده است؛ مانند، «پادکست فنجان» که توسط عبدالرحمن ابومالح، روزنامهنگار سعودی ارائه میشود؛ و یکی از قسمتهای ویدیویی آن در یوتیوب ۱۰۸ میلیونبار تماشا شده است.
🔹پیشاهنگی خلیجفارس
🔻در سال ۲۰۰۹، محمد قاسم، استاد کویتی، یکی از قدیمیترین برنامههای پادکست عربی به نام «Sciware» را راهاندازی کرد؛ یک گفتوگوی صوتی درباره دانش و پیشرفت علمی، که هنوز هم پابرجاست، و محتوای آن بهطور گسترده در بین جوانان خلیجفارس محبوبیت دارد.
🔻در همان سال «مشهور الدبیان» و «جمیل عبدالاحد» پادکست «گیمر سعودی» را راهاندازی کردند؛ که در آن زمان، در زمینه بازیهای الکترونیک و اخبار آن بود.
🔻سرآغاز پادکست در منطقه خلیجفارس، متمرکز بر جوانان و عمدتاً با محوریت سرگرمی بود؛ سپس به ابزاری برای آموزش، انتقال ایدهها و بیان مشکلات جامعه گرایید؛ و پا به موضوعاتی گذاشت که برای رسانههای سنتی یا حتی شبکههای اجتماعی دسترسی به آن یا بررسی آن با کیفیت عالی دشوار است.
🔻پدیده پادکست از کویت به دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس مانند امارات، عمان و بحرین نیز گسترش یافت؛ اما عربستان سعودی به جذابترین بازار برای این نوع برنامههای نوین تبدیل شده است.
🔹آمار خلیجی
🔻محتوای عربی در رسانههای جدید، و حتی در پادکستها، همچنان ضعیف است؛ اما به نظر میرسد تلاشهای پیشگامانه، در کشورهای خلیجفارس، بهویژه عربستان سعودی متمرکز شده است.
🔻برپایه آمار رصدشده از نیمه سال ۲۰۲۳، عربستان با بیش از ۵ میلیون شنونده پروپاقرص، بزرگترین بازار پادکست خلیجفارس به شمار میرود؛ امارات نیز ۲.۳ میلیون دنبالکننده پادکست دارد؛ اما آمار دقیقی از دیگر کشورهای خلیجفارس در دست نیست.
🔻دهها برنامه پادکست متنوع و تخصصی خلیجی وجود دارد که در بررسی موضوعاتی که پرداختن به آنها در رسانههای سنتی و شبکههای اجتماعی دشوار است، موفق شدهاند.
🔻برجستهترین موضوعات پادکستهای خلیجی مربوط به امور مالی و تجارت، تجربیات زندگی، اندیشه، فرهنگ، ایجاد روابط، توسعه و جنبههای روانی، روابط اجتماعی و خانوادگی، و همچنین سیاست و ادبیات است.
🔻آمارها نشان میدهد که از هر ۱۰ نفر ۳ نفر به پادکست گوش میدهند؛ که در این میان، کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس سهم اصلی تولید و گوشدادن را به خود اختصاص دادهاند.
🔻در بازار جهانی پادکست، ایالات متحده آمریکا در صدر فهرست قرار دارد؛ آمارها نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۷ بازار پادکست از حدود ۶۶ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.
📎ادامه دارد...
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies