♨️روند پرشتاب افزایش آمار طلاق در کویت
🔻انجمن پیشگیری از فروپاشی خانواده در کویت میگوید از یک ژانویه تا ۳۱ مه ۲۰۲۴، آمار ازدواج در این کشور به ۱۱۰۲ و آمار طلاق نیز به ۷۴۹ رسیده است؛ آماری که نشاندهنده تداوم بحران بزرگ طلاق در این کشور ثروتمند حاشیه خلیجفارس است.
🔻به دیگر سخن، نسبت آمار طلاق به آمار ازدواج در این مدت ۶۸٪ است!
🔻این رقم از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ تقریبا ۴۰ تا ۵۲ درصد بوده است.
🔻دادههای سال ۲۰۲۲ نشان میداد آمار طلاق (از ۸۰۴۱ در ۲۰۲۱) به ۸۴۰۰ رسیده؛ که ۱۱۰۰ مورد آن در کمتر از یک سال زندگی مشترک رخ داده است.
🔻همچنین سال گذشته (۲۰۲۳) نسبت آمار طلاق به آمار ازدواج، ۴۵.۵٪ عنوان شد.
🔻این آمارها کویت را به صدر کشورهای عربی در معضل طلاق برده است؛ به گونهای که یک مطالعه رسمی که سال گذشته انجام شده نشان میدهد طی ۵ سال گذشته، میانگین آمار طلاق در این کشور به ۲۰ مورد در روز (۱۵ زن کویتی / ۵ غیرکویتی) میرسد.
🔻كارشناسان به عوامل متعددی مانند خیانت زناشویی، عدم تفاهم و گفتوگو، شرایط دشوار مالی، رویآوردن مردان به همسر دوم، سوم و..، لجاجت، بیتوجهی و... برای این روند پرشتاب آمار طلاق در کویت اشاره کردهاند.
🌐 X | alraimedia | wikikuwait | الخلیج أونلاین
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️از نونو تا سوسو! عقب نشینی سعودی از انتقام چنددهه تصویرسازی منفی سینمای مصر از شیوخ خلیجی؟!
🔻«شیاد» و «هرزه» کلیشههایی منفی در دنیای هنر هستند که هرازگاهی ناخرسندی ملیتهای عرب را بر میانگیزد.
🔻اعلام چند روز پیش سازمان تفریح و سرگرمی سعودی مبنی بر آغاز فیلمبرداری فیلمی کمدی که «احمد حلمی» ستاره مصری در آن نقش یک شیاد و کلاهبردار از حجاج در عربستان را بازی میکند، جنجال گستردهای درپی داشت.
🔻سخن از فیلمی کمدی به نام «النونو» است؛ که ترکی آل الشیخ رئیس این سازمان سعودی روز 3 جولای، در حضور جمعی از بازیگران، ازجمله احمد حلمی، از آغاز تولید آن خبر داد.
🔻به گفته آلالشیخ، [النونو] داستان مردی شیاد را روایت میکند به عربستان رفته و دست به دو عملیات کلاهبرداری بزرگ -یکی در جام گیمینگ و دیگری از حجاج و زائران- میزند.
🔻برخی کاربران کارزاری برای تحریم این فیلم راه انداختند؛ به گفته منتقدان، این فیلم "عمدا" درپی به تصویر کشیدن مصریها به عنوان افرادی «کلاهبردار» یا قانونگریز است؛ بهویژه که پیش از این نیز عربستان هزینه تولید فیلم دیگری را تأمین کرده بود که انجام یک عملیات سرقت بزرگ در ریاض را روایت میکند.
🔻محمد صبحی، هنرمند پیشکسوت، با انتقاد از ایده این فیلم، در پستی کنایه آمیز در شبکههای اجتماعی نوشت: زشت است، زشت.. شنیدم فیلم جدیدی در قاهره با نام «سوسو» فیلمبرداری میشود و داستان مردی سعودی را روایت میکند که در ماه رمضان به قاهره میآید؛ در هتلها و کابارهها مست میشود، قماربازی میکند و وقتی همه پولهایش را از دست میدهد، شروع به کلاهبرداری و سرقت از مصریها میکند.
🔻این فشارها و انتقادات تا جایی پیش رفت که سرانجام رئیس سازمان تفریح و سرگرمی سعودی از تصمیم خود برای بازنگری در تولید یکی از فیلمهای مصری خبر داد که بودجه آن را «صندوق فیلمسازی» (Big Time ) وابسته به این سازمان تأمین میکند.
🔻ترکی آلالشیخ، روز سهشنبه در فیسبوک نوشت: صندوق فیلمسازی برای حمایت و تقویت محتوا و فیلمسازی در جهان عرب راهاندازی شده است.
🔻وی افزود: باتوجه به سوءتفاهم پیش آمده درپی تبلیغ یکی از فیلمها، تصمیم به بازنگری در آن فیلم یا تلاش برای تغییر سناریو، دیالوگ و روایت آن گرفتیم.
🔻آلالشیخ تأکید کرد این اقدام به منظور گرفتن بهانه از دست کسانی است که تلاش دارند از آب گلآلود ماهی بگیرند.
🔻این رویداد تازگی ندارد؛ و پیش از این نیز برخی کارهای سینمایی و هنری جنجالهای گستردهای برانگیخته و به اهانت به ملتهای عربی متهم شدهاند.
🔻مثلاً سریال خلیجی «یک زن کافی نیست» خشم گسترده افکار عمومی کویت را برانگیخت؛ و به دلیل پرداختن به خیانت زناشویی، چند همسری و ازدواج عرفی، مورد انتقاد قرار گرفت.
🔻با اینحال، شیوه به تصویرکشیدن خلیجیها در فیلمهای مصری اما همواره انتقاد این شیخنشینان را برانگیخته است؛ همچنانکه این گمانه را به همراه دارد که چه بسا «النونو» در انتقام از چند دهه تصویرسازی منفی از شیوخ حاشیه خلیجفارس در سینمای پرآوازه مصر بوده باشد!
🔻طارق الشناوی، منتقد هنری مصری میگوید ارائه تصویری منفی و کلیشهای از اعراب دیگر چیز تازهای نیست؛ به ویژه در سینمای مصر دهه هفتاد و هشتاد قرن گذشته.
🔻وی افزود: ما عادت کردهایم در بسیاری از فیلمهای مصری، شخصیتهایی ثروتمند از حاشیه خلیجفارس را -بدون ذکر ملیت- در حالت مستی و با رفتارهای بیپروا در کابارهها ببینیم.
🔻به گفته او، آثاری نیز وجود داشته که مرد خلیجی را مردی متمول و مسن معرفی میکرد که برای ازدواج عرفی با دختران زیر سن قانونی آمدهاند و سپس دختر نوجوانی را با فرزندی از خود رها کرده و به کشورش بازگشته است.
🔻طارق البحار، منتقد بحرینی نیز میگوید: همانگونه که مکزیکیها در سینمای هالیوود افرادی سادهلوح و یا بسیار عقبمانده معرفی میشدند، برخی فیلمهای عربی نیز عمداً کلیشههایی منفی درباره اعراب خلیجفارس ارائه کردند.
🔻وی افزود: اگرچه برخی آثار، تصاویر مثبتی از مردم خلیجفارس ارائه میکردند، اما بیشتر آثار آنها را افرادی ثروتمند و هوسباز نشان میداد. همچنان که برخی از بازیگران مصری نیز لباس و لهجه آنها را به صورت کمدی به تصویر میکشیدند.
🌐 X | FB | الحـرة | X
🔻دادگاه کیفری کویت امروز پنجشنبه «حسین القلاف» روحانی شیعه و نماینده پیشین پارلمان این کشور را از اتهام به چالش کشیدن اختیارات و هجمه به مقام امیر تبرئه کرد.
🔻بنابه گزارشها، دادگاه در یک پرونده امنیت ملی، تصمیم به تبرئه القلاف گرفت.
🔻دادگاه پیشتر حسین القلاف نماینده پیشین پارلمان را متهم کرده بود، اما وی در سخنرانی ضبطشدهای در شبکههای اجتماعی و پیامرسان واتساپ، اتهامات را رد و تاکید کرد که منظورش نه امیر، بلکه دولت بود.
🔻دادستانی عمومی کویت ۱۱ ژوئیه کنونی، حسین القلاف را به اتهام به چالش کشیدن حقوق و اختیارات امیر و حمله به مقام امیری، به ۲۱ روز زندان محکوم کرده بود.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️روحانی شیعه کویتی تبرئه شد!
🔻حسین القلّاب روحانی شیعه کویتی که دو هفته پیش به اتهام انتقاد از امیر این کشور بازداشت و زندان شده بود، تبرئه شده است.
🔻دادگاه کیفری کویت امروز پنجشنبه «القلاف» روحانی شیعه و نماینده پیشین پارلمان این کشور را از اتهام به چالش کشیدن اختیارات و هجمه به مقام امیر تبرئه کرد.
🔻بنابه گزارشها، دادگاه در یک پرونده امنیت ملی، تصمیم به تبرئه القلاف گرفت.
🔻دادگاه پیشتر حسین القلاف نماینده پیشین پارلمان را متهم کرده بود؛ اما او در سخنرانی ضبطشدهای در شبکههای اجتماعی و پیامرسان واتساپ، اتهامات را رد، و تاکید کرد که منظورش نه امیر، بلکه دولت بوده است.
🔻دادستانی عمومی کویت ۱۱ ژوئیه کنونی، حسین القلاف را به اتهام به چالش کشیدن حقوق و اختیارات امیر و حمله به مقام امیری، به ۲۱ روز زندان محکوم کرده بود.
🔻اعمال محدودیتهای سختگیرانه ویژه آیینهای عزاداری شیعیان در محرم از سوی دولت، انتقاد و اعتراض برخی شهروندان و چهرههای دینی و سیاسی را برانگیخته است. با اینحال ، دولت با هرگونه انتقاد برخورد کرده است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بازار پررونق و جذاب پادکستها در کشورهای حاشیه خلیجفارس
🔻محبوبیت پادکستها در منطقه خلیجفارس روز به روز درحال افزایش است؛ و به عنوان روشی مدرن برای رفع نیاز به یادگیری، فرهنگ و سرگرمی، جوانان بیشتری را به خود جذب میکند.
🔻علاقه به این نوع سکوها در منطقه خلیجفارس خیلی زود آغاز شد؛ و بهطور مشخص به سال ۲۰۰۹ برمیگردد؛ که به دلیل شور و اشتیاق حاکم بر جوانان در آن دوره بود.
🔻بسیاری از برنامههای پادکست خلیجی محبوبیتشان از جغرافیای خلیجفارس فراتر رفته و به سطح جهانی رسیده است؛ مانند، «پادکست فنجان» که توسط عبدالرحمن ابومالح، روزنامهنگار سعودی ارائه میشود؛ و یکی از قسمتهای ویدیویی آن در یوتیوب ۱۰۸ میلیونبار تماشا شده است.
🔹پیشاهنگی خلیجفارس
🔻در سال ۲۰۰۹، محمد قاسم، استاد کویتی، یکی از قدیمیترین برنامههای پادکست عربی به نام «Sciware» را راهاندازی کرد؛ یک گفتوگوی صوتی درباره دانش و پیشرفت علمی، که هنوز هم پابرجاست، و محتوای آن بهطور گسترده در بین جوانان خلیجفارس محبوبیت دارد.
🔻در همان سال «مشهور الدبیان» و «جمیل عبدالاحد» پادکست «گیمر سعودی» را راهاندازی کردند؛ که در آن زمان، در زمینه بازیهای الکترونیک و اخبار آن بود.
🔻سرآغاز پادکست در منطقه خلیجفارس، متمرکز بر جوانان و عمدتاً با محوریت سرگرمی بود؛ سپس به ابزاری برای آموزش، انتقال ایدهها و بیان مشکلات جامعه گرایید؛ و پا به موضوعاتی گذاشت که برای رسانههای سنتی یا حتی شبکههای اجتماعی دسترسی به آن یا بررسی آن با کیفیت عالی دشوار است.
🔻پدیده پادکست از کویت به دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس مانند امارات، عمان و بحرین نیز گسترش یافت؛ اما عربستان سعودی به جذابترین بازار برای این نوع برنامههای نوین تبدیل شده است.
🔹آمار خلیجی
🔻محتوای عربی در رسانههای جدید، و حتی در پادکستها، همچنان ضعیف است؛ اما به نظر میرسد تلاشهای پیشگامانه، در کشورهای خلیجفارس، بهویژه عربستان سعودی متمرکز شده است.
🔻برپایه آمار رصدشده از نیمه سال ۲۰۲۳، عربستان با بیش از ۵ میلیون شنونده پروپاقرص، بزرگترین بازار پادکست خلیجفارس به شمار میرود؛ امارات نیز ۲.۳ میلیون دنبالکننده پادکست دارد؛ اما آمار دقیقی از دیگر کشورهای خلیجفارس در دست نیست.
🔻دهها برنامه پادکست متنوع و تخصصی خلیجی وجود دارد که در بررسی موضوعاتی که پرداختن به آنها در رسانههای سنتی و شبکههای اجتماعی دشوار است، موفق شدهاند.
🔻برجستهترین موضوعات پادکستهای خلیجی مربوط به امور مالی و تجارت، تجربیات زندگی، اندیشه، فرهنگ، ایجاد روابط، توسعه و جنبههای روانی، روابط اجتماعی و خانوادگی، و همچنین سیاست و ادبیات است.
🔻آمارها نشان میدهد که از هر ۱۰ نفر ۳ نفر به پادکست گوش میدهند؛ که در این میان، کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس سهم اصلی تولید و گوشدادن را به خود اختصاص دادهاند.
🔻در بازار جهانی پادکست، ایالات متحده آمریکا در صدر فهرست قرار دارد؛ آمارها نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۷ بازار پادکست از حدود ۶۶ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.
📎ادامه دارد...
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️بازار پررونق و جذاب پادکستها در کشورهای حاشیه خلیجفارس 🔻محبوبیت پادکستها در منطقه خلیجفارس رو
🔹پادکست خلیجی
🔻هنگامی که صحبت از پادکست در حاشیه خلیجفارس میشود، «فنجان» از شرکت «ثمانیة» (هشت) نمونه زندهای از پیشاهنگی در این زمینه است؛ که نه تنها در خلیجفارس، که در جهان عرب نیز پرآوازهترین است؛ و چه بسا در سطح جهانی نیز رقابت کند.
🔻پادکست «فنجان» با اجرای روزنامهنگار سعودی، «عبدالرحمن ابومالح»، بهویژه در محافل عرب و خلیجفارس بسیار محبوب است؛ و از زمان راهاندازی آن در سال ۲۰۱۵، میزبان صدها نفر از اینفلوئنسرها، کارآفرینان، متخصصان، کارشناسان، بازرگانان، سیاستمداران، اندیشمندان، روشنفکران، روحانیون، ادبا، جامعهشناسان، روانشناسان، پزشکان، نوآوران و دیگران بوده است.
🔻موفقیت «فنجان»، گروه پژوهش و رسانه عربستان را بر آن داشت تا در سال ۲۰۲۱ پلتفرم «ثمانیة»» (تولیدکننده این برنامه) را خریداری کند.
🔻جمانا الراشد، مدیر عامل این گروه، گفت: این خرید افقهای جدیدی را در زمینه محتوای صوتی دیجیتال که شاهد رشد چشمگیری در سطح منطقهای و جهانی است، خواهد گشود.
🔻«ثمانیة» همچنین پادکست «السوق» (بازار) را دارد، که در بین علاقمندان به دنیای مالی و سرمایهگذاری محبوبیت بسیاری پیدا کرده است؛ و افزون بر این، به موضوعات مرتبط با سرمایهگذاری، کارآفرینی، تحولات بازار و غیره میپردازد.
🔻«سوالف» به لهجه سعودی و دیگر لهجههای خلیجفارس نیز از دیگر برنامههای «ثمانیة» است.
🔻یکی از پادکستهای معروف خلیجفارس، پادکست «حروب الأعمال» (جنگهای تجاری) تولید شبکه «الجزیره» است؛ که در فهرست بهترین برنامههای صوتی تولید شده در سالهای اخیر قرار دارد؛ و به پشت صحنه رقابت بین شرکتها و موسسات جهانی میپردازد.
🔻همچنین پادکست کویتی «بدون ورق» (بی کاغذ) نیز در بررسی موضوعات حساس، و پادکست سعودی «أبجورة» و مجموعهای دیگر از برنامهها در عمان، امارات، قطر و بحرین نیز موفق بودهاند.
🔻در قطر، برنامههای پادکست الجزیره به طور گسترده رایج بوده؛ که با راهاندازی پلتفرم تخصصی «اثیر» ویژه این نوع برنامهها در سال گذشته، افزایش نیز یافت.
📎ادامه دارد...
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
🔹پادکست خلیجی 🔻هنگامی که صحبت از پادکست در حاشیه خلیجفارس میشود، «فنجان» از شرکت «ثمانیة» (هشت) نم
🔹محبوبیت گسترده
🔻شاید آنچه این برنامهها را متمایز میکند، سهولت تولید و جذابیت آنها برای جوانان باشد؛ به گفته «لیلا القحطانی» وبلاگنویس کویتی و عضو تحریریه روزنامه بوبیاننیوز، پادکستها در خلیجفارس به لطف نسلهای جوانتر، محبوبیت بسیاری پیدا کردهاند.
🔻او افزود: «نسلهای جوان با هر چیز دیجیتالی و الکترونیکی ارتباط برقرار میکنند؛ چرا که سهولت طراحی و تولید، و همچنین در دسترس بودن، آنها را به خود جذب میکند.
🔻به گفته القحطانی، پادکست به یک سرگرمی برای جوانان و متخصصانی که از فناوری استفاده میکنند تبدیل شده؛ و بنابراین محبوبیت بسیاری پیدا کرده است، به ویژه که یکی از ابزارهای انتقال سریع نظرات و دیدگاهها، و نیز یکی از ابزارهای آزادی و دموکراسی بهویژه در کویت به شمار میرود».
🔻القحطانی افزود: در حاشیه خلیجفارس، قشر جوان در میان گروههای سنی، بیشترین استفاده را از این برنامه دارند... این گروه سنی انرژی لازم برای تحمل مطالعه را ندارند؛ به ویژه سبک قدیمی مطالعه، روزنامههای کاغذی و مطالعه کتاب و ضمیمهها که ممکن است ساعتها طول بکشد؛ این زمان و عصر سرعت که ما در آن زندگی میکنیم است که استفاده از پادکستها را اینگونه تشویق و جذاب میکند.
🔹آزادی و عدم تشریفات
🔻این روزنامهنگار کویتی بر این باور است که حتی روزنامهها، و همچنین کارشناسان ارشد رسانه، نویسندگان و صاحبنظران سالخورده نیز شروع به استفاده از پادکستها کردهاند؛ زیرا آن را راه بسیار سریعی برای انتقال نظرات خود یافتهاند.
🔻به گفته القحطانی، حتی دولتها از پادکستها بهرهبرداری میکنند و همراه با جامعه و جوانان، به تولید کلیپهایی برای مخاطبان میپردازند. در کویت، بخاطر فضای وسیع دموکراسی و آزادی عقیده، بسیاری از نمایندگان پارلمان و بسیاری از کنشگران از پادکستها بهره بردهاند؛ که معروفترین آنها برنامه «بین قوسین» خلیفه المزین است که نقش عمدهای در افشای بسیاری از حقایق در سطح سیاسی کشور داشت.
🔻«بدر المدیفع»، محتواساز بحرینی و شریک برنامه «خوش فکرة» نیز میگوید مزیت پادکست این است که بدون تشریفات و بدون تعارف، به موضوعات میپردازد.
🔻وی افزود که موج بزرگی از جوانان عاشق رسانههای غیرسنتی هستند و امروزه شاهد گرایش به پادکستها هستیم، زیرا "آزادتر از رسانههای سنتی" هستند.
🔘پایان🔘
🌐 الخلیج أونلاین
#امارات #بحرین #عربستان #عمان #قطر #کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بازگشایی سفارت کویت در سوریه.. به زودی
🔻یک هیئت از شخصیت های سیاسی و دیپلماتیک کویتی به تازگی برای بررسی بازگشایی سفارت این کشور در دمشق، از سوریه دیدار کرده است.
🔻بنابه گزارش رسانه های سوریه به نقل از برخی منابع، هیئت کویتی چند روز پیش برای مقدمات و آمادگی بازگشایی سفارت، در دمشق با برخی مقامات سوریه، دیدار کرده اند.
🔻«تمیم مدنی» سفیر سوریه در کویت، که این دیدار را از نزدیک یک ماه پیش ترتیب داده بود نیز، در دیدارها حضور داشته است.
🔻اعضای این هیئت همچنین از ساختمان سفارت نیز بازدید کرده اند.
🔻به گفته منابع سوری، این دیدار قرار بوده یکم ماه جولای کنونی انجام شود، اما درپی برخی دلایل فنی به تأخیر افتاد؛ و هیئت کویتی در هتل «فورسیزن» دمشق اقامت کرده اند؛ که تحت حفاظت امنیتی شدید دولت سوریه قرار دارد.
🔻به دنبال آغاز ناآرامی ها در سوریه در سال 2011، روابط این کشور با کویت نیز تیره شد؛ دولت کویت سال 2012 سفیر سوریه را اخراج کرد، و سفارت خود در دمشق را نیز بست. کویت پس از قطر، دومین کشور عربی بود که سفیر خود را از سوریه فراخواند.
🔻گفتنی است درپی زمین لرزه فوریه 2023 در شمال سوریه و جنوب ترکیه، «سالم عبدالله الصباح» وزیرخارجه پیشین کویت تأکید کرد کشورش برنامه ای برای ازسرگیری روابط با دولت سوریه ندارد.
🔻اوایل سال جاری (2024)، درپی تشکیل دولت جدید کویت، بشار اسد، رئیس جمهوری، حسین عرنوس، نخست وزیر، و فیصل المقداد، وزیرخارجه سوریه پیام های تبریکی فرستادند؛ اما رسانه های رسمی کویت این پیام ها را نادیده گرفتند.
🌐 SyriaTV
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️استقبال نماینده پیشین پارلمان کویت به بازگشایی سفارت این کشور در سوریه
🔻عبدالحمید دشتی، سیاستمدار و نماینده پیشین پارلمان کویت، در واکنش به بازگشایی سفارت کشورش در سوریه، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
به سوریه❤️، قلب تپنده عرب خوش آمدید🙏.. دیر برسی بهتر از این است که هرگز نرسی!
🔻دشتی همچنین در پست دیگری نیز نوشت:
مژده؛ سفارت کویت در دمشق حتی پیش از رسیدن سفیر، آغاز به کار کرد... بنابراین همه هموطنان به محض ورود به فرودگاه بینالمللی دمشق، این پیام را دریافت میکنند. تبریک💐
🔻وی تصویری از این پیام را منتشر کرده که حاوی شماره تلفن سفارت کویت برای مواقع اضطراری است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رشد چشمگیر تجارت ایران و کشورهای عربی خلیج فارس
🔻تحولات سیاسی منطقه و به ویژه میان ایران و عربستان امیدها را به رشد تجارت میان ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس افزایش داده است.
🔻اگرچه مبادلات تجاری ایران با برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، به میلیون ها دلار می رسد، اما برخی دیگر از این کشورها، همچنان فاقد روابط تجاری قابل توجه با ایران هستند.
🖇️بیشتر بخوانید...
#امارات #بحرین #عربستان #عمان #قطر #کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️رشد چشمگیر تجارت ایران و کشورهای عربی خلیج فارس 🔻تحولات سیاسی منطقه و به ویژه میان ایران و عربستا
رشد چشمگیر تجارت ایران و کشورهای عربی خلیج فارس/1
🔻روابط تجاری بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران در سالهای اخیر شاهد تحولات مهمی بوده؛ و این روابط مبنای مهمی برای مبادلات تجاری و اقتصادی در منطقه است.
🔻این الگوی جدید روابط دیپلماتیک و اقتصادی بازتاب دهنده پتانسیل بسیاری برای همکاری و تحریک رشد اقتصادی در هر دو طرف است.
🔘رشد چشمگیر
ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس به برداشتن گامهای همگرایی ادامه میدهند؛ و در این راستا، طرفها به سمت حل بحرانها در منطقه و عادی سازی روابط، برای دستیابی به منافع سیاسی و اقتصادی دوجانبه هستند.
🔻از زمان لغو تحریم ها، تجارت و ارزش مبادلات تجاری بین کشورهای خلیج فارس و ایران شاهد رشد قابل توجهی بوده است.
🔻با توجه به چالشهای اقتصادی و سیاسی کنونی، همکاریهای اقتصادی میان کشورهای شورای همکاری خلیجفارس و ایران فرصتی واقعی برای دستیابی به ثبات اقتصادی و سیاسی در منطقه است.
🔻اما این امر مستلزم تعهد به تقویت روابط تجاری و مبادلات اقتصادی بین طرفین است، به گونه ای که فرصت های رشد و شکوفایی پایدار را هم برای خلیج فارس و هم برای ایران افزایش دهد.
🔘اهمیت همگرایی
🔻دکتر احمد ذكرالله، کارشناس اقتصادی می گوید: عوامل متعددي در رشد تجارت كشورهاي خليج فارس با ايران در سالهاي اخير نقش داشته است كه مهمترين آنها عوامل سياسي و عاديسازي روابط میان کشورهای عربی خلیج فارس - و در صدر آنها امارات و عربستان - با تهران است.
🔻وی افزود این نزدیکی افزایش محسوسی در آمار تجارت دوجانبه میان امارات و ایران و همچنین قطر، عمان و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس درپی داشت؛ و در این میان، بزرگترین جهش، در تجارت بین ایران و امارات بود.
🔻ذکرالله بر این باور است که عوامل دیگری مانند همگرایی ترکیه و ایران، توافق بر سر مبادلات تجاری و قراردادهای تجاری، و آزادسازی تجارت با کشورهای خلیج فارس در این راستا نقش داشته است.
🔻این کارشناس اقتصادی خاطرنشان می کند: ترکیه در این زمینه گام های موثرتر و فعال تری برداشته است، اما این توافقات چند جانبه در رشد روابط تجاری ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس به ثمر نشسته است.
🔻وی در خصوص موانع تقویت روابط تجاری بین خلیج فارس و ایران نیز می گوید: شاید تحریم های بین المللی ادامه دار علیه ایران، نخستین مانع برای ادامه رشد سهم تجارت دوجانبه میان دو طرف برای دوره آتی باشد.
🔻به گفته او، قراردادهای جدید ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس - در صورت انعقاد - این تحریم ها را، چه در مورد کالاها و چه شرکت ها، در نظر می گیرد تا در دام مجازات های مربوطه نیافتد.
🔻ذکرالله می افزاید: کشورهای عربی حوزه خلیج فارس می توانند با توسل به تامین نیازهای خلیج فارس به دارو، غذا و غیره، از کالاهای ایرانی تحت تحریم دوری کنند؛ و این امر یک پیشرفت بزرگ در تحکیم روابط با ایران خواهد بود.
📎ادامه دارد..
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️رشد چشمگیر تجارت ایران و کشورهای عربی خلیج فارس/2
🔘حجم تجارت
🔻کشورهای حوزه خلیج فارس و ایران بازارهای بزرگی در منطقه هستند که باعث شده همکاری اقتصادی بین آنها فرصتی مهم برای گسترش تجارت و افزایش سودآوری باشد.
🔻صادرات ایران به امارات در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد رشد داشته است.
🔻گزارش دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران در سه ماهه نخست سال جاری نشان داد که ارزش صادرات ایران به امارات بالغ بر یک میلیارد و 774 میلیون دلار بوده، که نشان دهنده افزایش 411 میلیون دلاری است.
🔻واردات ایران از امارات نیز 4.491 میلیارد دلار بوده است که نشان دهنده افزایش 361 میلیون دلاری است؛ که بسیاری از کالاهای مهم از جمله تلفن همراه، فلزات گرانبها، ذرت، صنایع تولیدی، خوراک دام و طیور، آبزیان و ... را شامل می شود.
🔻عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران نیز اعلام کرد: بهار امسال 392 میلیون دلار کالا به عمان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 40 درصد افزایش داشته است.
🔻وی افزود: واردات ایران از عمان 104 میلیون دلار و سال گذشته نیز 198 میلیون دلار بوده است.
🔘مبادلات میلیاردی
🔻ربیهاوی در خصوص تجارت با قطر اظهار داشت: صادرات ایران به قطر در سه ماهه نخست سال جاری حدود 30 میلیون دلار بوده است و ارزش صادرات ایران به قطر حاکی از اهمیت تجارت دو کشور در این مدت نسبت به سال گذشته است؛ که رشد 16 درصدی نشان می دهد.
🔻وی گفت: گوجه فرنگی، دام، طیور، محصولات پروتئینی، قیر، آبزیان، شوینده ها، هندوانه، پسته و زعفران 10 کالای مهم صادراتی ایران به قطر هستند.
🔻ابراهیم غلام زاده، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت نیز با بیان اینکه ارزش صادرات ایران به کویت به 300 میلیون دلار میرسد، گفت: دو طرف درپی مبادلات تجاری یک میلیارد دلاری هستند.
🔻وی افزود: مبادلات تجاری ایران و کویت برابر است و حدود 300 میلیون دلار به این کشور صادرات داریم اما دو کشور باید مبادلات خود را افزایش دهند.
🔻ابراهیم زاده تصریح کرد: مصالح ساختمانی و صنایع غذایی از جمله کالاهای صادراتی ایران به کویت است.
🔻در ابتدای سال جاری، علیرضا عنایتی سفیر ایران در عربستان از تمایل کشورش برای تقویت روابط اقتصادی خود با ریاض و افزایش سطح مبادلات تجاری و سرمایه گذاری با هدف تبدیل شدن به بزرگترین مبادلات منطقه خبر داد.
🔻این در شرایطی است که علیرغم قدرت تجارت خارجی عربستان و بحرین اما، بین ایران و این دو کشور، مبادلات تجاری وجود ندارد.
🔻بنابه داده های مرکز آمار شورای همکاری خلیجفارس، مبادلات تجاری ایران و کشورهای حوزه خلیجفارس در سال 2022 به 8.5 میلیارد دلار رسیده؛ که از این مقدار، سهم صادرات خلیج فارس 7.3 میلیارد دلار و واردات آن نیز 1.2 میلیارد دلار بوده است.
🔘پایان🔘
#امارات #بحرین #عربستان #عمان #قطر #کویت
🌐الخلیج أونلاین
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️تلاش کنشگر اماراتی برای توجیه اهانت به حضرت عیسی (ع) در المپیک پاریس
🔻عبدالخالق عبدالله استاد علوم سیاسی اماراتی در تلاش برای توجیه اهانت به حضرت عیسی (ع) در المپیک پاریس، در شبکه اجتماعی X نوشت:
شاید این صحنهها به مذاق عدهای ناخوشایند باشد، اما مراسم افتتاحیه المپیک پاریس ۲۰۲۴ که ۳ ساعت به طول انجامید، شگفتانگیز، حیرتانگیز و خلاقانه بود؛ و بر ارزشهای عدالت، برابری، آزادی و برادری تمرکز داشت؛ که سرچشمه نشاط جامعه فرانسه و منشأ برتری الگوی لیبرال و مدرنیسم غرب بر هر مدل فکری گیرکرده در گذشته است.
🔻این تلاش چهره نزدیک به بنزاید، انتقاد و واکنش «وسیم یوسف» روحانی جنجالی اماراتی را نیز برانگیخت؛ او در پاسخ به پست عبدالخالق نوشت:
بلکه لعنت خدا بر هر الگویی که به هر دینی توهین کند.
بلکه صحنههای مشمئزکننده و زنندهای برای هر صاحب فطرت سالم است.
نفرین بر (آزادی)ای که همراه با تحقیر ادیان است..
لعنت خدا بر (برابری)ای که باعث تعرض پلیدترین موجودات به ارجمندترین مخلوقات میشود.
لعنت خدا بر «الگوی لیبرال مدرنی» که پیامبران را مورد تمسخر قرار میدهد.
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بلومبرگ: نگرانی فزاینده سعودی از انصارالله
🔘تارنمای خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی نوشت:
🔻عربستان سعودی بهطور فزایندهای نگران وضعیت یمنِ همسایه است؛ جایی که شبهنظامیان حوثی مورد حمایت ایران خصومتها را با اسرائیل تشدید کردهاند و با ادعاهایی مبنی بر این که سعودی درحال راهاندازی جنگ اقتصادی علیه آنهاست، تهدید به حمله به این پادشاهی نفتخیز کردهاند.
🔻به گفته چندین منبع آشنا با استراتژی دولت سعودی که به دلیل حساسیت موضوع خواستند نامشان فاش نشود، ریاض میترسد وارد درگیری مستقیم جدید با حوثیها شود. سعودی پیش از این، از سال ۲۰۱۵ به مدت هفت سال با این گروه شبهنظامی جنگید؛ که درپی آن نزدیک به ۳۷۰ هزار نفر بر اثر جنگ و قحطی جان باختند.
🔻مقامات سعودی از دولتِ به رسمیت شناختهشده یمن و رئیس بانک مرکزی میخواهند که در محدودیتهای مالی بر حوثیها بازنگری کنند؛ آنها همچنین تهدید کردهاند در صورت اجرای این اقدامات علیه حوثیها، حمایتهای اقتصادی و نظامی از دولت یمن را کاهش داده و آن را کنار میگذارند.
🌐 Bloomberg
#عربستان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️انتصاب سفیر جدید قطر در ایران
🔻امیر قطر سفیران جدید دوحه در ایران و چند کشور دیگر را منصوب کرد.
🔻شیخ تمیم بنحمد آلثانی، امروز دوشنبه با صدور حکمی سفیران جدید این کشور در ایران، آذربایجان، آلمان و قبرس را تعیین کرد.
🔻بنابه بیانیه دیوان امیری قطر، «سعد عبدالله سعد آلمحمود الشریف» به عنوان سفیر فوقالعاده و تامالاختیار در جمهوری اسلامی ایران منصوب شده است.
🔻الشریف که از سال ۲۰۱۸ به مدت ۶ سال سفیر قطر در استرالیا بوده، اکنون جانشین محمد بن حمد الهاجری شد؛ که ماه مه گذشته، پس از شش سال، مأموریتش در تهران پایان یافت؛ و اکنون سفیر دوحه در جمهوری آذربایجان شده است.
🔻امیر قطر همچنین «عبدالله الحمر»، و «یوسف لرم» را به عنوان سفیران فوقالعاده و تامالاختیار این کشور در آلمان و قبرس منصوب کرد.
#قطر
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️سفیر ایران در کویت خبر داد: برگزاری نشست کمیته مشترک کنسولی به زودی در تهران
🔻سفیر ایران در کویت گفت کمیته مشترک کنسولی دو کشور به زودی در تهران تشکیل جلسه خواهد داد.
🔻محمد توتونچی در گفتوگو با روزنامه کویتی «الرأي»، خاطرنشان کرد: دیدارهای دیگری نیز از سوی هیئتهای رسمی در حال هماهنگی است و دولت جدید ایران به همکاری با کشور خلیجفارس ادامه خواهد داد.
🔻توتونچی با اشاره به سخنان مسعود پزشکیان رئیسجمهور جدید مبنی بر اهمیت تقویت روابط با کشورهای همسایه به منظور ایجاد منطقهای قوی، تأکید کرد که دولت جدید رویکرد مبتنی بر حسن همجواری را ادامه خواهد داد.
🔻وی اظهار داشت: سفارت ایران در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ هزار روادید برای بازدیدکنندگان و گردشگران کویتی به شهرهای مختلف ایران صادر کرده است؛ و طرح لغو روادید برای شهروندان کویتی نیز در ماه فوریه گذشته اجرایی شد.
🔻توتونچی افزود: در حال حاضر پنج شرکت هواپیمایی ایرانی و کویتی از کویت به تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، لار و اهواز پرواز دارند.
🔻وی با بیان اینکه پتانسیل عظیمی برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف ایران از جمله هتلها، اقامتگاهها، صنایع دستی و کارخانههای مواد غذایی و کشاورزی وجود دارد، خاطرنشان کرد: این فرصتها مورد توجه سرمایهگذاران کشورهای همسایه از جمله کویت است.
🌐 الـرأي
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️احیای روابط کویت با سوریه.. قطر تنها کشور خلیجی باقیمانده
🔻رسانههای سوریه فاش کردند که یک هیئت کویتی در اقدامی با هدف احیای روابط دیپلماتیک با دمشق پس از ۱۲ سال گسست دیپلماتیک بین دو کشور، به جمع اکثریت کشورهای عربی پیوست که سفارتهای خود در سوریه را بازگشایی کردند.
🔻روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابعی تأیید کرد که یک هیئت کویتی اخیراً برای تسهیل بازگردانی روابط دیپلماتیک بین دو کشور «در بالاترین سطح و در سریعترین زمان» به دمشق سفر کرده است؛ همچنین تیمی از بازرگانان کویتی نیز برای بررسی درباره فرصتهای همکاری بین دو کشور با همتایان سوری خود گفتوگو کردند.
🔻کویت سال ۲۰۱۲، همسو و همراه با اکثر کشورهای عربی، در واکنش به شیوه برخورد دولت بشار اسد با معترضان، سفیر سوریه را اخراج کرد. کویت بیش از یک دهه از مخالفان سوری حمایت کرده؛ و میزبان چندین کنفرانس درباره وضعیت انسانی در سوریه بوده است. کویت موضع خود مبنی بر رد هرگونه بازگشت دولت سوریه به نهادهای عربی را حفظ کرد، اما اجماع نزدیک عربی را در سال گذشته نقض نکرد؛ و در نشستی که ماه می در شهر جده برگزار شد، با بازگشت دولت سوریه به اتحادیه عرب موافقت کرد.
🔻کویت بهرغم گسست سیاسی با دولت سوریه، از سال ۲۰۱۲ پروازهای مبدأ و مقصد دمشق را برای خدمت به جامعه سوری خود حفظ کرد.
🔻امارات نخستین کشور شورای همکاری خلیج فارس بود که روابط دیپلماتیک خود را با سوریه احیا کرد، این کشور نوامبر ۲۰۲۰ برخلاف اجماعِ وقت اعراب، سفارت خود را در دمشق افتتاح کرد. در پایان آن سال، وزارت امور خارجه بحرین نیز در بیانیهای از ادامه کار سفارت خود در سوریه خبر داد و گفت «پروازها بین دو کشور بدون وقفه ادامه دارد». اگرچه عمان روابط خود را با دولت سوریه قطع نکرد، اما سال ۲۰۱۲ نمایندگی دیپلماتیک خود را کاهش داد و در سال ۲۰۲۰ سفیر خود را به دمشق بازگرداند.
🔻عربستان سعودی نیز سال گذشته روابط خود را با دولت سوریه احیا کرد؛ و بدین ترتیب قطر تنها کشور شورای همکاری خلیجفارس شد که روابط خود را با دولت دمشق عادی نکرده است.
🔻وائل علوان، تحلیلگر سیاسی گفت که این اقدام در راستای مسیر سعودیها برای تغییر شکل موجودیت عرب پس از انقلابهای بهار عربی است.
🔻وی افزود: «عربستان سعودی بر عربها تأثیر میگذارد؛ تا موفقیت عادیسازی با تهران را تضمین کند، چرا که ریاض به این عادیسازی برای تأمین امنیت خود از سمت یمن و دریای سرخ نیاز دارد.» .
🔻محمد سالم، مدیر مطالعات مرکز "أبعاد"، گفت که «اقدام کویت در چارچوب سرایت عادیسازی با دولت دمشق صورت میگیرد» وی افزود: «کشورهایی هستند که بنابه رفتار برخی کشورهای دیگر، رفتارهایی مشخص انجام میدهند؛ بنابراین تصمیم کویت برای احیای روابط با دولت سوریه، پس از عادیسازی عربستان و امارات و پس از عزم ترکیه برای برداشتن همین گام است.
🔻در طول سالهای گذشته و کنونی، موضع کشورها در قبال دولت سوریه پس از بیش از یک دهه انزوا و تحریم از سوی بیشتر کشورهای جهان، تغییر کرده است.
🔻ترکیه نیز با وجود خصومت آشکاری که از سال ۲۰۱۲ گسترش یافته، با فشار روسیه، همگرایی با دمشق را آغاز کرد.
🌐 العربي الجديد
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بازار داغ حبس نمایندگان پارلمان منحلّه کویت/ انور الفکر به ۳ سال زندان محکوم شد
🔻دادگاه کیفری کویت روز گذشته (دوشنبه) «انور الفکر»، نماینده پیشین پارلمان را به اتهام «به چالش کشیدن حقوق و اختیارات امیر» و «توهین به جایگاه امیر» در شبکه اجتماعی X، به سه سال زندان با اعمال شاقه محکوم کرد.
🔻انور الفکر ۳۰ ژانویه گذشته در گفتوگویی مطبوعاتی با یکی از رسانههای الکترونیکی در کویت، از برکناری نخستوزیر سابق شیخ احمد نواف الاحمد الصباح، و انتصاب شیخ محمد صباح السالم الصباح به جای او انتقاد کرد و گفت این نخستوزیر جدید نیز احتمالاً کنار میرود؛ و چنین اتفاقی نیز افتاد؛ و دولت محمد الصباح کوتاهترین دولت تاریخ کویت شد.
🔻الفکر افزود: مردم «منطقِ» چراییِ آمدن نخستوزیر جدید و کنار رفتن دیگری؛ و اینکه چرا سه نخستوزیر در سه سال منصوب شدند را درک نمیکنند؛ و این، تهدیدی برای نظام سیاسی است که مانع توسعه آن و اصلاحات سیاسی میشود.
🔻دادگاه رای خود را بر اساس تحقیقات وزارت کشور و دادستانی صادر کرده؛ که مستند به همین سخنان انور الفکر بوده؛ و در حساب کاربری او در ایکس نیز بازنشر شده است.
🔻دادگاه اظهارات این نماینده پیشین را، تعرض به اختیارات امیر کویت، به چالش کشیدن علنی حقوق، اختیارات و جایگاه امیر دانسته است؛ که «نمیتواند زیر چتر آزادی بیان مذکور در قانون اساسی قرار گیرد».
🔻این نخستینبار نیست که شهروندان، کنشگران و نمایندگان پیشین پارلمان کویت از سوی دادگاه این کشور به اتهام اهانت به شیخ مشعل از زمان اعلام انحلال پارلمان و تعلیق برخی اصول قانون اساسی محکوم میشوند؛ پیش از این، «حمد العلیان» دیگر نماینده پیشین پارلمان کویت نیز ۲۰ ژوئن گذشته، به ۲ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شده بود؛ ۴ روز پس از آن نیز، «ولید الطبطبائی» همکار او، به ۴ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شد.
🔻پس از این دو نیز، «محمد الحشان العجمی» کنشگر و فعال شبکههای اجتماعی به همین اتهام به ۲ سال زندان محکوم شد.
🔻همچنین ۲۲ مه گذشته نیز «مساعد القریفه» کنشگر سیاسی به اتهامات مشابه، به ۴ سال زندان محکوم شده بود.
🔻دادگاه کیفری کویت ششم ژوئن گذشته نیز «عبدالله فهاد العنزی» نماینده پیشین را به اتهام اهانت به دستگاه قضایی در یک شبکه تلوزیونی، به ۶ ماه زندان با اعمال شاقه محکوم کرد.
🔻العنزی چهارمین نماینده پیشین پارلمان بود که از ۱۰ مه (انحلال پارلمان) به این سو، به زندان محکوم میشد. «محمد المطیر» دیگر نماینده پیشین نیز، که با اتهامی مشابه روبرو بود؛ روز دوم ژوئن با وثیقه ۵ هزار دیناری (بیش از ۱۶ هزار دلار)، و ممنوعیت از سفر آزاد شده بود.
🌐 العربي الجدید
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کشورهای شورای همکاری خلیجفارس در چه سطحی در آیین سوگند رئیس جمهوریاسلامی ایران شرکت کردند؟
🔻کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نیز هیئتهایی برای شرکت در مراسم تحلیف دکتر مسعود پزشکیان، به ایران فرستادند:
کویت 🇰🇼 »عبدالله الیحیا، وزیر امور خارجه
عربستان 🇸🇦 » عبدالعزیز بن سعود بن نایف، وزیر کشور
امارات 🇦🇪 » حمدان بن محمد معاون نخستوزیر و وزیر دفاع
قطر 🇶🇦 » سلطان بن سعد سلطان المریخی وزیر مشاور در امور خارجی
عمان 🇴🇲 » سعید الصقری، وزیر اقتصاد و شیخ خلیفه بن علی الحارثی، معاون وزیر امور خارجه
بحرین 🇧🇭 » عبداللطیف بن راشد الزیانی، وزیر امور خارجه
#امارات #بحرین #عربستان #عمان #قطر #کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️تلاش کنشگر اماراتی برای توجیه اهانت به حضرت عیسی (ع) در المپیک پاریس 🔻عبدالخالق عبدالله استاد عل
♨️واکنش وزیر قطری به اهانت به حضرت عیسی (ع) و مسیحیان در المپیک پاریس
🔻لولوة الخاطر، وزیر همکاری بینالمللی قطر در واکنش به صحنههای اهانتآمیز به حضرت عیسی (ع) و مسیحیان در افتتاحیه المپیک پاریس، در پستی به زبان انگلیسی نوشت:
من به عنوان یک مسلمان رفتار اهانتآمیز در توصیف عیسی مسیح علیهالسلام را کاملاً مردود و محکوم میدانم؛ و همبستگی خود را با همتایان مسیحی که آزردهخاطر شدند، ابراز میدارم.
آنچه دیدیم کاملاً منزجر کننده است، اما شوربختانه این نخستینبار نیست که شاهد نمایش شرمآور عیسی مسیح در برخی رسانهها و تولیدات هنری غربی هستیم.
برخی دوست دارند ادعا کنند که از دین "رهایی" یافتهاند، اما واقعیت این است که آنها فقط اسیر خواستههای کنترلنشده خود شدهاند؛ تا زمانیکه ماشین پول در حال شمارش است، انسانها دیگر اهمیتی ندارند.
🔻این پست وزیر قطری استقبال گسترده کاربران را درپی داشته است.
#قطر
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ ♨️احیای روابط کویت با سوریه
روزنامه الوطن سوریه به نقل از منابعی تأیید کرد که یک هیئت کویتی اخیراً برای تسهیل بازگردانی روابط دیپلماتیک بین دو کشور «در بالاترین سطح و در سریعترین زمان» به دمشق سفر کرده است؛ همچنین تیمی از بازرگانان کویتی نیز برای بررسی درباره فرصتهای همکاری بین دو کشور با همتایان سوری خود گفتوگو کردند. کویت سال ۲۰۱۲، همسو و همراه با اکثر کشورهای عربی، در واکنش به شیوه برخورد دولت بشار اسد با معترضان، سفیر سوریه را اخراج کرد. کویت بیش از یک دهه از مخالفان سوری حمایت کرده؛ و میزبان چندین کنفرانس درباره وضعیت انسانی در سوریه بوده است. […]
🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/33802
🏷 #سوریه #کویت
@PGulfStudies
♨️نماینده پارلمان کویت: پاسخ به ترور شهید هنیه باید برابر و بلکه بزرگتر باشد!
🔻«صالح عاشور»، نماینده پیشین پارلمان کویت، در واکنش به ترور رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران نوشت:
با ترور شهید اسماعیل هنیه در خاک ایران، حیثیت جمهوریاسلامی با یک آزمون و چالش بزرگ روبروست؛ واکنش باید برابر با کنش و حتی بزرگتر باشد، وگرنه دشمن اسرائیلی به تجاوزات خود ادامه خواهد داد، و همه رهبران، از جمله آقای خامنهای، آقای نصرالله و دیگران، هدف قرار خواهند گرفت. اسرائیل فقط زبان زور را میفهمد.
🔻گفتنی است صالح احمد عاشور، از نمایندگان شیعه پارلمان کویت بوده، و دارای گرایش نزدیک به جریان شیرازی، و همچنین مدیر یکی از بزرگترین حسینیههای کویت (حسینیه عاشور) است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️قطر ترور رئیس دفتر سیاسی حماس را به شدت محکوم کرد
🔻وزارت خارجه قطر در بیانیهای ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس را به شدت محکوم کرد.
🔻در این بیانیه آمده است:
قطر ترور دکتر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در تهران را به شدت محکوم میکند و آن را جنایتی فجیع، تشدید تنش خطرناک و نقض آشکار قوانین بینالمللی و بشردوستانه میداند.
وزارت خارجه قطر تأکید میکند این ترور و رفتار بی پروای اسرائیل در حمله مستمر به غیرنظامیان، به آشوب در منطقه و تضعیف فرصتهای صلح خواهد انجامید.
قطر همچنین بر موضع ثابت خود در رد خشونت، تروریسم و جنایت، ازجمله ترورهای سیاسی با هر انگیزهای، تأکید کرده و به بستگان رئیس دفتر حماس و محافظ وی، و همچنین کشور و ملت برادر فلسطین تسلیت میگوید.
🔻محمد بن عبدالرحمن، وزیرخارجه قطر نیز در پستی نوشت:
رویکرد ترور سیاسی و تشدید تنش علیه غیرنظامیان در غزه، در همه مراحل مذاکرات [آتشبس]، این پرسش را به همراه دارد که چگونه میتوان مذاکراتی انجام داد که در آن، یکی از طرفین، همزمان طرف مقابل را میکشد؟
#قطر
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️توضیح جالب کنشگر عمانی درباره تحولات امروز
🔻«حمود النوفلی»، کنشگر عمانی و استاد دانشگاه سلطان قابوس، در مطلبی پیرامون تحولات چند ساعت گذشته منطقه درپی ترور شهید اسماعیل هنیه، از رهبران مقاومت فلسطین در تهران نوشت:
🔹برخی از نفوذ و ترور در ایران تعجب میکنند؛ در اینجا به همه یادآوری میکنیم که ایران و رژیم صهیونیستی دهههاست که درگیر جنگ غیرمستقیم بودهاند؛ رژیم صهیونیستی میداند که جنگی که در غزه، لبنان، یمن و عراق دامنگیرش شده، با برنامهریزی و حمایت ایران است؛ بنابراین در گذشته نیز، بسیاری از دانشمندان هستهای و دیگران را در تهران ترور کرده است. نفوذ امنیتی در همه کشورها هست؛ و شمار بسیاری از جاسوسان موساد و نهادهای اطلاعاتی غربی بازداشت شدهاند؛ اما طبیعی است که تعداد بیشتری هنوز شناسایی نشدهاند.
🔹برخی میپرسند چرا [در ترور هنیه] موشک رهگیری نشد؛ باید یادآور شویم که چند هفته پیش پهپادی یمنی توانست نیروهای آمریکایی، انگلیسی، مصری و صهیونیستی را دور بزند و وارد عمق تلآویو شود؛ درحالی که آنها همه در حالت آمادهباش و جنگ با یمن بودند! این در حالیست که ایران نه در جنگ، بلکه در حالت صلح است؛ اگرچه این احتمال که ترور به صورت دستی و با یک وسیله یا موشک قابلحمل قاچاق به عوامل داخل انجام شده باشد نیز، نباید نادیده گرفته شود.
🔹همچنین حادثه ترور ترامپ که علیرغم حضور قدرتمندترین دستگاه حفاظتی و اطلاعاتی جهان رخ داد و با این وجود، تیراندازی و تلفات جانی داشت.
🔹بنابراین، این رویداد قابل انتظار بود؛ او [هنیه] در ترکیه نیز تهدید به ترور شده بود، اما ترکیه به رژیم صهیونیستی اطلاع داد که اگر این اتفاق بیفتد، به منزله اعلان جنگ است.
🔹اما ما میگوییم شاید خداوند میخواست آن خونهای پاک را با شهادت گرامی بدارد تا به عزیزانش - اعم از رهبران و فرزندان و نوهها- بپیوندد.
🔹پاسخ ایران در قالب حمایت از جبهههای مقاومت با انواع سلاحها، قوی خواهد بود؛ هر اتفاقی میافتد پیروزی را نزدیکتر میکند و این ترورها، تنها عبارت از دستوپازدن رژیمی است که نتوانسته مقاومت نظامی را در میدان شکست دهد؛ لذا به ترور رهبران سیاسی در خانههایشان متوسل شده؛ و این اقدامی بزدلانه و نفرتانگیز است.
#عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️بیانیه عمان در محکومیت ترور رئیس دفتر سیاسی حماس
🔻وزارت خارجه عمان نیز در بیانیهای، ترور اسماعيل هنیه را «نقض آشکار قوانین بینالمللی و بشردوستانه، و تضعیف آشکار تلاشها برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه» دانسته و قویاً محکوم کرد.
🔻عمان با تاکید بر موضع قاطع خود در رد هرگونه تروریسم، با هر انگیزه و عللی، و نیز رد نقض حاکمیت و حریم کشورها، خواستار مداخله فوری جامعه جهانی برای مجازات عاملان این جنایات و ترورهای سیاسی شد.
🔻عمان همچنین خواستار اقدام فوری برای توقف تجاوزات اسرائیل و ادامه اشغال غیرقانونی اراضی فلسطین و سیاست کشتار، افراطگرایی و سوءاستفاده علیه مردم بیدفاع فلسطین در نوار غزه، کرانه باختری و بیتالمقدس شد.
🔻وزارت خارجه عمان در پایان به خانوادههای شهید اسماعیل هنیه و همراهش تسلیت گفته و برای ملت برادر و رهبری فلسطین صبر و آرامش آرزو کرد.
#عمان
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️کویت ترور اسماعیل هنیه را به شدت محکوم کرد
🔻وزارت خارجه کویت در واکنش به ترور بامداد امروز اسماعیل هنیه در تهران بیانیهای صادر کرد؛ که در آن آمده است:
وزارت خارجه کویت حمله به جمهوری اسلامی ایران که منجر به ترور دکتر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش فلسطینی "حماس" شد را به شدت محکوم میکند.
کویت با ابراز نگرانی عمیق از این اقدام مجرمانه و غیرمسئولانه رژیم اسرائیل، تأکید میکند که چنین رفتار خصومتآمیزی، تحولی خطرناک و نقض آشکار مبانی قانون بینالملل، و در صدر آنها، احترام به حاکمیت کشورهای مستقل است.
کویت همچنین از سازمان مل و جامعه بینالمللی میخواهد قاطعانه و فوری برای جلوگیری از تشدید تنش نظامی که میتواند منطقه و جهان را به گرداب خشونت سوق دهد، و فرصتهای صلح را تضعیف کند، اقدام نماید.
کویت همچنین بار دیگر خواستار فشار بر دولت اشغالگر اسرائیل برای توقف تجاوزات و قتلوعام ملت برادر فلسطین است؛ و [این حادثه] را به ملت و دولت فلسطین تسلیت میگوید.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️ابراز نگرانی امارات از تشدید تنش در منطقه
🔻وزارت خارجه امارات در بیانیهای، بدون هیچ اشارهای به ترور اسماعیل هنیه، از تشدید تنشها در منطقه به شدت ابراز نگرانی کرده و خواستار خویشتنداری شد.
🔻در این بیانیه آمده است:
امارات تحولات پرشتاب منطقه را از نزدیک دنبال میکند؛ و نگرانی عمیق خود را از تداوم تشدید تنشها و پیامدهای آن بر امنیت و ثبات منطقه ابراز میدارد.
امارات بر اهمیت حداکثر خویشتنداری و عقلانیت برای جلوگیری از خطرات و گسترش دامنه درگیری تأکید دارد.
امارات باور دارد که تقویت گفتوگو و پایبندی به قوانین بینالمللی کشورها، پایهٔ کلیدی حل بحرانهای کنونی است؛ و در این راستا، امارات بر لزوم حل اختلافات از راههای دیپلماتیک و بهدور از زبان رویارویی و تنش، تأکید میکند.
🔻برخلاف عمان، کویت و قطر، بیانیه امارات بسیار کلی بوده و هیچ نامی از اسماعیل هنیه، حماس، ایران، یا اسرائیل نبرده و حتی حمله را محکوم نیز نکرده است.
#امارات
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies