💢 پیشنهاد مطالعه نوروزی معصومه یزدانی:
کتابهای مقابله با کرونا را در ایام نوروز بخوانیم
✅ معصومه یزدانی در یادداشتی که در اختیار ایبنا قرار داده تعدادی کتاب را برای مطالعه نوروزی به کودکان و نوجوانان پیشنهاد کرده است. بخشهایی از این یادداشت را میخوانیم:
✅ رمان «تابستان من با خرس سیاه و شعر نو» نوشته مهسا تکاپومنش است. داستان در تابستانی اتفاق میافتد که پدر و مادر سام برای واکسیناسیون کودکان به آفریقای جنوبی میروند. او بعد از سالها به خانه عمهاش در رودان (استان هرمزگان) بازمیگردد. وقتی شب اول تعطیلاتش، توله خرسی را در مرغدانی میبیند، تصمیم میگیرد خرس را نجات دهد. غافل از اینکه شوهرعمهاش نقشه دیگری برای خرس دارد...
✅ «رئیس باغ مادام خلچه» نوشته زهرا شاهی و با تصاویری زیبا از غزاله بیگدلو است. در این کتاب با داستان طنز جذابی درباره یک پسربچه و گربهاش مواجه میشویم. پسربچهای که از یک هلفدونی یک گربه پیدا کرده و تصمیم گرفته مراقبش باشد. او برای مراقبت از گربهاش روشی دارد؛ اما گربه هم شگردهای خودش را دارد...
✅ نویسنده کتاب تصویری «چه کسی اژدها را کور کرد؟» فریدون عموزاده خلیلی و تصویرگر آن غزاله بیگدلو است. کتاب با نگاهی به فلسفه اشراق و افکار سهروردی نوشته شده است. داستان درباره اژدهایی است که کور شده؛ اما خودش نمیداند. خفاشها میخواهند از تاریکی دنیای اژدها به نفع خودشان استفاده کنند؛ اما...
✅ مجموعه هشتجلدی «فه فه زرافه» با نویسندگی لاله جعفری و تصویرگری غزاله بیگدلو، مجموعه کتاب شیرین و جذابی برای خردسالان است که مهارتهای اولیه زندگی را در داستانی ساده و صمیمی به آنها آموزش میدهد. شخصیت فهفه زرافه نمونه کاملی از کودکی نوپاست که همه چیز جهان اطرافش برایش تازگی دارد...
✅ کتابهای «دست شستن» نوشته شهرام شفیعی و تصویرگری سام سلماسی، «عروس و داماد ماسکی» سروده زهرا موسوی و تصویرگری میثم موسوی، کتاب «گرگه به خونهاش نرسید» سروده زهرا موسوی و تصویرگری فاطمه زمانهرو و «مواظب باشید کوویجتان نوزده نشود» نوشته نسترن فتحی و تصویرگری میثم موسوی مجموعه کتابهایی هستند که از طریق ادبیات و طنز سعی کردهاند استرس کرونا را برای مخاطبان کودک خود کمتر کرده و رفتار صحیح را بدون ایجاد اضطراب به آنها بیاموزند...
📝 لینک مطلب در خبرگزاری ایبنا:
https://b2n.ir/d57571
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
#معرفی_کتاب
💠ته کلاس ردیف آخر صندلی آخر💠
.
🔸سختترین کار دنیا چیست؟ #برادلی_چاکرز تا دلت بخواهد #دروغ میبافد؛ آن هم دروغهای شاخدار! او توی مدرسه #دعوا راه میاندازد و از درس و #مشق متنفر است. آیا کسی پیدا میشود که برادلی را دوست داشتهباشد؟ دوست داشتن برادلی به نظرم سختترین کار دنیاست.
🔸خلاصه اینکه روند تبدیل برادلی از شخصیتی #منفور به نوجوانی دوست داشتنی سیر کلی کتاب را تشکیل میدهد و کتابی را میسازد که برای #نوجوانان ، معلمان، #والدین و البته #مشاوران گزینه بسیار مناسبی است. این کتاب برنده ۱۹ جایزه مختلف شده است. #لوئیس_سکر نویسنده کتاب نیز جوایز ارزشمندی مانند مدال طلای نیوبری و کتاب سال #کتابخانههای_آمریکا را دریافت کردهاست.
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
💢 «اقلیم هشتم» محسن هجری از سوی کانون بازنشر شد
✅ رمان «اقلیم هشتم» به نویسندگی محسن هجری برای سومین بار از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازنشر شد.
✅ این کتاب از مجموعه «رمان نوجوان امروز» نحوه شکلگیری آرا و افکار منحصر به فرد شیخ شهابالدین سهروردی در زمینه فلسفه را برای نوجوانان بالای ۱۵ سال روایت میکند.
✅ رمان «اقلیم هشتم» که برای اولین بار در سال ۱۳۹۴ منتشر شد، با توصیف حمله مجدد لشکر صلیبیها به خاورمیانه آغاز میشود و در همان حال و هواست که سهروردی به اتهام همکاری با صلیبیها در حلب به بند کشیده میشود.
✅ فقهای حلب که به دنبال تسویه حساب با سهروردی هستند، فضای دو قطبی جامعه در حال جنگ را موقعیت مناسبی برای تحریک سلطان صلاحالدین ایوبی میبینند تا بهرغم میلش برای دستگیری سهروردی اقدام کنند، اما از آنجا که ملک ظاهر، پسر صلاحالدین حامی و دوستدار سهروردی است، ماجرا به همین سادگی پیش نمیرود...
✅ هجری در چهار فصل (تولد، کودکی، بلوغ و مرگ) زندگی ۳۸ ساله سهروردی، شرح سفرها، شیوه تفکر و رفتار شیخ اشراق را بیان میکند.
✅ «اقلیم هشتم» گویای جهانی متفاوت از هفت اقلیم است که در این اقلیم، عشق، حرف اول و آخر را میزند و چنان است که اگر کسی در جستوجوی حقیقت، از هفت اقلیم ناامید باشد، میتواند به اقلیم هشتم رهسپار شود.
✅ این رمان ۱۸۴ صفحهای با قیمت ۲۲هزار تومان در فروشگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و فروشگاههای محصولات فرهنگی هنری و فروشگاه اینترنتی محصولات کانون به نشانی shop.kpr.ir در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
✅ کتاب «اقلیم هشتم» با شمارگان ۲ هزار و ۵۰۰ نسخه از سوی کانون منتشر شد. پیشتر نیز ۹هزار و ۵۰۰ نسخه از این رمان به چاپ رسیده است.
📝 لینک مطلب در خبرگزاری پانا:
https://b2n.ir/r84315
🔹 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
کتاب «یکتکه زمین کوچک» از نگاه و زبان یک نوجوان فلسطینی نوشتهشده، نوجوانی که عمر خود را در سایهی سیاه و شوم جنگی ناروا سپری میکند و مانند همهی همسنوسالهایش تلاش میکند که باوجود مشکلات به زندگیاش ادامه بدهد و هرطور شده زنده بماند. یکی از بزرگترین آرزوهای کریم در کنار زنده ماندن، تبدیلشدن به فوتبالیستی فوقالعاده است، هرچند که خیلی دور از دسترس به نظر میآید.
«اليزابت لرد» در این #رمان_نوجوان، با چيرهدستی صحنههايی دردناک و تأثیرگذار را به تصوير میكشد كه تنها گوشهای از دشواریهای زندگی در اين گوشهی دنیاست.
همهی كودكان و نوجوانان جهان حقدارند در فضايی آرام و امن، با استفاده از بهترين امكانات، درس بخوانند و بازی كنند و بزرگ شوند. هرساله در جنگهای سراسرِ جهان، ميليونها كودك قربانی میشوند، جانشان را از دست میدهند يا آواره میشوند يا زخمی. به اميد روزی كه همهی كودكان در جهانی پُر از صلح و آرامش زندگی کنند.
این کتاب در #هشتمین_دوره_جایزه_کتاب_مهر برندهی جایزهی ویژهی بخش ترجمه شده است.
نام کتاب: #یک_تکه_زمین_کوچک
نویسنده: #الیزابت_لرد
مترجم: #پروین_علی_پور
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
💌 سعديا، این همه فریاد تو بی دردی نیست...
🌱امروز اول اردیبهشت ماه جلالی و روز شیخ مصلح الدین #سعدی است.
یک بار پیش از این از حضور سعدی در کتاب ها و برنامه های درسی سخن به میان آمده بود.
🔸الان توجه شما را به جملاتی از #توران_میرهادی در کتاب #گذری_در_ادبیات_کودکان جلب می کنم:
"در گذشته، در #مکتب های ایران، پس از خواندن جزوه قرآن و مسلط شدن بر الفبا، #گلستان_سعدی را به عنوان مطلب خواندنی به کودکان خردسال می دادند.
خواندن نثر و نظم زیبا، اما سنگین سعدی، مطالب اجتماعی و حکمت های زندگی او را به هر زحمتی بود، به طریقی به کودکان یاد می دادند.
اما در چه هنگامی همین کودکان به آموخته های گذشته خود استناد می کردند و آن ها را مثال می آوردند؟
زمانی که مردان بالغ، با تجربه و دنیا دیده ای شده بودند.
بدون شک آشنایی با #گلستان_سعدی در دوران کودکی و نوجوانی مفید است، اما سن استفاده و لذت از آن بعد از بیست سالگی است."
#کتاب
#ادبیات_فارسی
🔻🔻🔻
یادگیرنده مادام العمر باشیم:
@TeacherasLLL
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
چراغ مطالعه
از یک داستان خوب چه انتظاری دارید؟
داستانهایی هستند که شما را تسخیر میکنند و قهرمانهایشان را به زندگیتان میفرستند. قهرمانهایی که شبیه خودتان هستند، با همان احساسها، آرزوها، رنجها و امیدها. شما اجازه میدهید پای قهرمان به زندگیتان باز شود و بعد، داستان در زندگیتان ادامه پیدا میکند. فضاها و مکانهای ماجرا را در شهر میبینید و گاهی حرفها و پیامهای شخصیتهای داستانی را از زبان آدمهای اطرافتان میشنوید.
داستانهای خوب در ذهن و زندگی ما ادامه پیدا کرده و فراموش نمیشوند.
یکی از داستانهای خوبی که #نشرافق منتشر کرده و هم نوجوانان، هم والدین و هم کارشناسان و منتقدان ادبی از آن خوششان آمده، مجموعهی #دروازه_مردگان نوشتهی #حمیدرضا_شاه_آبادی است که برندهی نشان نقرهای #لاک_پشت_پرنده، جایزهی #کتاب_سال 1398، برگزیدهی جشنوارهی کتابهای آموزشی رشد شده و به #فهرست_کلاغ_سفید 2019 راه یافته.
تاکنون جلد اول و دوم از این مجموعه با نامهای #قبرستان_عمودی و #شب_خندق منتشر شده و خوشبختانه انتظار برای انتشار جلد سوم آن به شمارش معکوس رسیده است.
مژده میدهیم که بهزودی میتوانید ادامهی ماجرای پر از هول و هراسِ مجید و رضاقلی در هزارتوی تاریخ را بخوانید.
در این کتاب که با نام #چاه_تاریکی منتشر خواهد شد، شگفتی و وحشت ادامه دارد و مشخص میشود یکی دیگر از شخصیتهای داستان هم از جهان مردگان آمده است.
دروازهی مردگان داستانی در ژانر وحشت است که ویژگیها و عناصر یک اثر ایرانی را دارد و کپی و تکرار آثارِ بیشمار ترجمه نیست. به عقیدهی داوران جایزهی #لاکپشت_پرنده این مجموعه نمونهی مناسب و موفقی از تلاش برای نوشتن یک اثر کاملاً ایرانی در این ژانر است که با ارائهی توصیف و تصویر قابل لمس و زنده از وضعیت زندگی ایرانیان در دورهی قاجار به ویژه فرهنگ و ساختار اجتماعی و معماری تهران در آن دوره برای مخاطب نوجوان از دو سرگذشت در دورهی مختلف زمانی میگوید و به نقش و ارزشِ توجه به تاریخ و اهمیت مطالعهی آن در درک وضعیت کنونی و رفع مشکلات و چالشهای روز اشاره دارد.
#فانتزی_ایرانی #رمان_نوجوان #رمان_ترسناک
@ofoqkidsandteens
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
💢 مصطفی خرامان و خلق سه کتاب با موضوع زندگی پیامبر (ص)
✅ مصطفی خرامان نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، با این توضیح که مجموعه سه جلدی با محوریت زندگی پیامبر اکرم (ص) را در دست انتشار دارد به هنرآنلاین گفت: عنوان جلد نخست «پسری به نام کلب» است که به دوران جوانی، ازدواج ایشان با حضرت خدیجه (س) تا بعثت اختصاص دارد. همچنین در این کتاب زید بن حارثه فرزندخوانده ایشان را میشناسیم و این که چگونه به پیامبر (ص) میرسد.
✅ او با بیان اینکه جلد دوم «مردی از ربذه» نام دارد، افزود: این کتاب از دوره بعثت آغاز میشود و تا هجرت ادامه دارد. به اتفاقات دوران بعثت و این که پیامبر (ص) مجبور میشوند از مکه خارج شوند و به مدینه بروند پرداختهام. دوستان و دشمنان پیامبر (ص) معرفی میشوند. بخشی از داستان در مورد ابوذر غفاری صحابی پیامبر است که چگونه به مکه میآید و مسلمان میشود.
✅ خرامان در مورد جلد سوم با عنوان «شاهزادهای از ایران»، اظهار داشت: این کتاب در مدینه میگذرد تا رحلت پیامبر (ص). ضمن این که بخشی از آن به سلمان فارسی اختصاص پیدا کرده است.
✅ او این مجموعه را سیر تاریخ اسلام با تاکید بر زندگی رسول اکرم (ص) دانست و ادامه داد: به اشخاص مهم و تاثیرگذار در زندگی ایشان هم پرداختهام. این که پیامبر (ص) دنبال صلح بودند نه جنگ و نگاه ایشان به زندگی چگونه بوده است. کتابها با زبان ساده برای مقطع نوجوان نوشته شدهاند و از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر میشوند.
✅ «خوب، بد، زشت»، «روز تولد»، «حادثه چهارم»، «فصل زرد»، مجموعه داستان «سنگ و شیشه»، «شبگرد ناشی»، «صلح بدون آشتی»، «آرزوی سوم»، «دختران علیه دختران»، «کلاه حصیری» و مجموعه «پسر سرکار عبدی» از جمله کتابهای نشر یافته این نویسنده محسوب میشوند.
https://b2n.ir/e13040
📝 لینک مطلب در هنرآنلاین:
https://b2n.ir/g07880
🔹 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
💢 قصههای مهدی آذریزدی در ایتالیا
✅ کتاب «سی حکایت از گنجینه ادبیات کهن پارسی»، گزیده مجموعه هشتجلدی «قصههای خوب برای بچههای خوب» نوشته مهدی آذریزدی به زبان ایتالیایی منتشر شد.
✅ به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کتاب «سی حکایت از گنجینه ادبیات کهن پارسی» (Trenta racconti dallo scrigno della letteratura antica persiana) توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا در قالب طرح حمایت از ترجمه آثار فارسی به سایر زبانها (تاپ) منتشر شده است.
✅ در معرفی کتاب منتشرشده آمده است: محتوای این کتاب ۳۰ حکایت گزیده از مجموعه هشتجلدی «قصههای خوب برای بچههای خوب» به قلم مهدی آذریزدی (۱۳۸۸ - ۱۳۰۰ ه.ش) است که توسط گروه مترجمان زیر نظر بیانکا ماریا فیلیپینی (Bianca Maria Filippini) از زبان فارسی به ایتالیایی ترجمه شده و با مقدمه او و محمدتقی امینی، رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا در قالب ۱۵۵ صفحه در شمارگان هزار نسخه توسط انتشارت ایل چرکیو (Il Cerchio) منتشر شده است.
✅ در کتاب «سی حکایت از گنجینه ادبیات کهن پارسی» چهار حکایت از جلد یک، ۱۲ حکایت از جلد دو، شش حکایت از جلد سه، شش حکایت از جلد چهار و دو حکایت از جلد شش مجموعه هشتجلدی «قصههای خوب برای بچههای خوب» ترجمه شده که چهار حکایت آن برگرفته از کتاب «کلیله و دمنه»، ۱۲ حکایت برگرفته از کتاب «مرزبان نامه» (اثر اسپهبد مرزبان ـ ترجمه سعدالدین وراوینی)، سه حکایت برگرفته از کتاب «سندبادنامه» (ترجمه ظهیری سمرقندی)، سه حکایت برگرفته از کتاب «قابوسنامه» (اثر قابوس پسر وشمگیر)، شش حکایت برگرفته از کتاب «مثنوی معنوی» (اثر مولانا جلال الدین بلخی)، یک حکایت برگرفته از کتاب «منطق الطیر» (اثر عطار نیشابوری) و یک حکایت نیز برگرفته از کتاب «مصیبتنامه» (اثر عطار نیشابوری) است.
✅ اِلِنا اِسکارینچی (Elena Scarinci) با ترجمه پنج حکایت، فِدِریکا پونزو (Federica Ponzo) با ترجمه هفت حکایت و کارولینا کورتونِئو (Carolina Cortoneo)، مِلیسا فِدی (Melissa Fedi) و لِتیتزیا پافومی (Letizia Pafumi) از دانشآموختگان زبان فارسی دانشگاههای رُم و ناپل، اعضای گروه مترجمان این کتاب، زیر نظر بیانکا ماریا فیلیپینی (Bianca Maria Filippini) بودهاند و طراحی جلد این کتاب را نیز ونوس شکری بر عهده داشته است.
📝 لینک مطلب کامل در خبرگزاری ایسنا:
https://www.isna.ir/news/1400021308936/
🔹 کانال انجمن نویسندگان کودک و نوجوان
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
دوره آموزشی گلستان سعدی
آموزگارا برگزار می کند:
در این دوره ی مجازی دکتر اسماعیل آذر با تسلطی کم نظیر و کلامی شیرین شما را با ظرایف و دقایق گلستان سعدی بیش از پیش آشنا می کند.
دکتر اسماعیل آذر دکترای زبان و ادبیات فارسی، استاد دانشگاه و مجری تلوزیون و رادیو است. کلاس های آموزشی او به واسطه اشراف کم نظیرش به ادبیات فارسی و شیوایی و شیرینی بیان مورد استقبال قرار گرفته است.
همچنین برنامه مشاعره با اجرای او یکی از پربینندهترین برنامه های تلویزیونی سالهای اخیر بوده است.
⏳۸ جلسه ( ۱و نیم ساعته)
🕗زمان برگزاری:
روزهای پنجشنبه ساعت 19 الی 20:30
مهلت ثبتنام: 31 اردیبهشت ماه
شروع کلاس: 6 خرداد ماه
لینک ثبتنام:
https://amozegara.com/product/golestan/
🔻 با توجه به محدود بودن ظرفیت کلاس، اولویت با علاقهمندانی است که زودتر ثبتنام خود را انجام دهند.
تماس از طریق واتسآپ :
09108523100 باشگاه فرهیختگان
09369790098بخش فنی
✅ نکات مهم:
▪️ جلسه از طریق کامپیوتر و تلفن همراه و نرم افزار گوگل کروم قابل دسترسی خواهد بود.
▪️ارسال فایل صوت جلسه بعد از هر جلسه
@amozegara
#چراغ_مطالعه (کانالی برای کتابخوانهای نوجوان)
https://eitaa.com/ParvazBaKetab
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 توصیهای مفید برای چگونگی قرائت قرآن
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir