⬛️ فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی را به همه شیعیان جهان تسلیت میگوییم.
⚫️ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
#مناسبتی
csri.majazi.ir | @oisc_majazi
30.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_ویژه
✳️ با پویش "Who is Hussain" آشنا شوید.
🔹عنوان «Who is Hussain» نام پویشی جهانی است که در سال ۲۰۱۲ به همت تعدادی از جوانان مقیم لندن برای معرفی امام حسین(ع) به مردم دنیا راهاندازی شد. فعالیت های این پویش را میتوان در کشورهایی مثل امریکا، فرانسه، هند، آلمان، نروژ، استرالیا و... مشاهده نمود. اعضای این جنبش را نه فقط مسلمانان که پیروان ادیان دیگر هم تشکیل میدهند و ... .
🔸جهت پیوستن به پویش به سایت whoishussain.org مراجعه نمایید.
#پویش #حسین_کیست #WhoisHussain #امام_حسین
🎦 ترجمه و تدوین: انجمن بین المللی ترنم صلح
@ThrillOfPeace
✅دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
28.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
◼️فرا رسیدن عاشورای حسینی تسلیت◼️
🏴در روایتی از امام باقر(ع) پرسیده شد که در روز عاشورا چگونه به همدیگر تسلیت بگوییم؟
حضرت فرمودند: بگوئید:
"أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ(ع)"؛
⚫️ خداوند اجر ما را به سبب مصیبتی که از حسین به ما رسیده بزرگ گرداند و ما و شما را از کسانی قرار دهد که در کنار ولی دم او، امام مهدی از خاندان محمد(ص)، به خونخواهی او برمی خیزند.
✅دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
#معرفی_کتاب
💠عنوان کتاب:
المغنی فی فقه وسایل التواصل الإجتماعی
فقه جامع شبکههای اجتماعی
✍️ نویسنده: رضوان بن أحمد العواضی
🗒 تعداد صفحات: 271
🔸 هدف نویسنده از نگارش این کتاب، بیان اصول شرعی استفاده از شبکههای اجتماعی است و کتاب خود را در قالب بیست اصل نگاشته است.
🔹 پژوهشگر در نگارش این اثر، پس از بیان هر اصل، به مستندات آن از قرآن کریم و احادیث میپردازد و سپس مسائلی را که بر هر اصل مترتب است، بیان میکند. برخی از مهمترین اصول اشارهشده در این اثر عبارتاند از: عمل در گرو نیت است، اعتبار نیت به شرعی بودن عمل است، هر نوشتهای تعهد شرعی برای منتشرکننده آن ایجاد میکند، هرگونه مزاح و شوخی برپایه لهو و لعب حرام است، و بیتوجهی عمدی به برطرف کردن نیاز دیگران حرام است.
🔸 حفظ مقاصد شریعت که در دین مطرح شده، بسیار مهم است. این مقاصد عبارتاند از: حفظ دین، آبرو، مال، عقل و نفس. بنابراین، لازم است در عصر حاضر، کاربران شبکههای اجتماعی، احکام شریعت و مسائل مرتبط با آنها را رعایت کنند. کتاب حاضر تلاش جامعی است برای آگاه کردن کاربران از مزایا و آسیبهای شبکههای اجتماعی.
#شبکههای_اجتماعی #فقه
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
🔴 طالبان و شبکههای اجتماعی
طالبانی که در اولین دوران حکومت خود اینترنت را ممنوع کرده بود حالا شبکه اجتماعی را به یک ابزار قدرتمند برای مخابره پیام و سرکوب مخالفان تبدیل کرده است. آنها که حالا کنترل افغانستان را در دست دارند از طریق هزاران حساب توییتری به دنبال جلب توجه جامعه هراسان و البته و آشنا به تکنولوژی افغانستان هستند.
با وجود مقاومت شبکههای اجتماعی از جمله فیسبوک و یوتیوب، طالبان با موفقیت بیشتر محتوای مد نظر خود را در فضای آنلاین با حسابهای جدید منتشر کرده است. البته فعالیت این گروه در توییتر مستقیما ممنوع نیست و طالبان تمرکز خاصی روی این شبکه اجتماعی دارد. امروز طالبانی که از ممنوعیت و حذف محتوا نا امید شده به دنبال تولید محتوای بیشتر و ارسال پیام خود در شبکه اجتماعی است.
طالبان خیلی زود اینترنت را به یک ابزار جدید پروپاگاندا تبدیل کرد و از آن در کنار پیامهای متنی و رادیو استفاده میکند. این گروه وبسایتهای خود را دوباره فعال کرده و از تکنیک مثل ارسال پیام جمعی استفاده میکند. گزارشی نشان داد که آنها از هشتگهایی برای اعمال نفوذ در رای گیری سال ۲۰۱۹ استفاده کردهاند. رهبران طالبان نیز در چند هفته اخیر برای کسب مقبولیت جهانی پیغامهایی را به انگلیسی ارائه کرده و رخداد زنده خبری برگزار کردهاند. وبسایت طالبان نیز به انگلیسی، پشتو، دری، اردو و عربی فعالیت میکند.
فیسبوک مدتها است که طالبان را براساس قوانینی که درمورد سازمانهای خطرناک دارد از این شبکه اجتماعی حذف و فعالیت آنها را ممنوع کرده است.
✅دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
#معرفی_کتاب
💠عنوان کتاب:
أخلاقيات التجارة الإلكترونية في الفقه الإسلامي
اصول اخلاقی تجارت الکترونیک در فقه اسلامی
✍️ نویسنده: محمد منصور ربيع المدخلي
🗒 تعداد صفحات: 123
🔸 این کتاب در قالب یک مقدمه و سه بخش اصلی نگاشته شده است: (1) بیان چند نکته اساسی درباره تجارت الکترونیک؛ (2) بررسی فقهی عقود الکترونیکی؛ (3) حقوق مالکیت معنوی و حق مشتری در تجارت الکترونیک.
🔹 نویسنده در بخش نخست به بیان چند نکته اساسی درباره تجارت الکترونیک میپردازد. (1) تجارت برای مصلحت بندگان وضع شده است که عبارت است از جلب منفعت و دفع ضرر؛ (2) مبنای تجارت بر رضایت طرفین است، ازآنجاکه ابزارهای ارتباطی جدید معامله را تسهیل کرده و رضایت را نیز دربرمیگیرد، مشکلی از این جهت ندارد؛ (3) جواز صحت تجارت الکترونیک در گرو رعایت اصول شرعی و اخلاقی تجارت اسلامی امکانپذیر است که به برخی از آنها اشاره میکند: بکاربردن غش و فریب در معامله ممنوع است. ربا در معامله جایز نیست. احتکار کالا حرام است.
🔸 در بخش دوم، نگارنده به بررسی فقهی عقود الکترونیکی همت میگمارد. بنابراین تجارت الکترونیک به شرط رعایت الزامات فقهی اسلام جایز است. تبلیغ کردن محصول مجاز است و این امر در صدر اسلام نیز مرسوم بوده است. فعالیت شرکتهایی که خدمات الکترونیک در بستر اینترنت را فراهم میآورند جایز است. در پرداخت بهای معامله در تجارت الکترونیک از کارت اعتباری استفاده میشود.
#تجارت_الکترونیک #فقه
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi
💠 بیست و ششمین نشست علمی با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران برگزار میشود.
🔹با موضوع:
«شکاف نسلی در زیستبوم فضای مجازی»
🔹 با حضور:
🔺حجتالاسلام دکتر محسن انبیائی زیدعزّه
دکترای فلسفه دین و عضو شورای فکری دفتر مطالعات اسلامی پژوهشگاه فضای مجازی
🔺حجت الاسلام اخوی زیدعزّه
روانشناس و مدیر مرکز مشاوره ماوا
📆 زمان: ۱۱ شهریور ماه (پنجشنبه)
🕰 ساعت: ۱۱ تا ۱۳
🌐 نشست به صورت حضوری بارعایت پروتکل های بهداشتی و مجازی برگزار میشود.
📲 کسب اطلاعات بیشتر و درخواست حضور و دریافت لینک ورود به نشست به
شناسه @oisc_amuzesh در پیامرسان ایتا پیام بدهید.
http://yun.ir/4osmz9
#نشست_علمی #شکاف_نسلی_در_زیست _بوم_فضای_مجازی
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
✅ ششمین همایش جهانی فتوا برگزار شد.
🔹ششمین همایش جهانی فتوا به همت دار الافتای مصر با نظارت دبیرخانه «دفاتر پاسخگویی به سؤالات شرعی در جهان»، با شرکت علمای دینی 85 کشور با محوریت «دفاتر پاسخگویی به سؤالات شرعی در عصر دیجیتال» در قاهره برگزار شد.
🔸این همایش ششمین حلقه از این سلسله همایشها بود که امسال با عنوان «نهادهای پاسخگویی به سؤالات شرعی در عصر دیجیتال، چالشهای پیشرفت و ابزارهای همکاری» به مدت دو روز و با حضور مفتیان، وزرا و شخصیتهای 85 کشور و با مشارکت رهبران دینی و نمایندگان دفاتر پاسخگویی به سؤالات شرعی در جهان، برگزار شد.
🔻در طول برگزاری این همایش، کارگاههای آموزشی با موضوعات ذیل نیز برگزار شد: فتوا و عصر دیجیتال: چگونگی ورود و تسلط بر این عرصه» ؛ آموزش از راه دور – راهی برای آموختن صدور فتوا با استفاده از فناوری دیجیتال.
🔺این همایش با رونمایی از بزرگترین دایره المعارف مصر در علوم فتوا و همچنین رونمایی از راهنما و مرجع مقابله با افراطگرایی و انحرافات فقهی افراطگرایان و اعلام برنده امسال جایزه امام القارفی به پایان میرسد.
📌 تهیه شده در واحد بین الملل
#همایش_فتوا #عصر_دیجیتال #دار_الافتای
✅ دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
🌐 @oisc_majazi
🔰 راه مقابله با جنگ نرم دشمن حمایت از حرکتهای صحیح در زمینه #فرهنگ است/ عرصه #رسانه و فرهنگ، هم میتواند یک دانشگاه بزرگ باشد و هم آوردگاه حق و باطل است
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم: با فساد اخلاقی و فساد در زمینهی فرهنگ هم بیرودربایستی مقابله کنید و مبارزه کنید. یعنی واقعاً این جوری باید برخورد بشود. راه اصلی مواجهه و مقابلهی با #جنگ_نرم دشمن هم همین است که ما از حرکت صحیح در زمینهی فرهنگ حمایت کنیم و آن را تشویق کنیم، تقدیر کنیم و در مقابل حرکتهای غلط بایستیم و عرصهی رسانه و فرهنگ، هم از یک طرف یک دانشگاه بزرگی میتواند باشد و هست و از یک طرف یک آوردگاه صلاح و فساد است، آوردگاه حق و باطل است که با این دو جهت باید نگاه کرد، عرصهی جنگ فرهنگی با کسانی است که فرهنگشان ایجاد فساد در دنیاست. ۱۴۰۰/۶/۶
#بسته_خبری | #دیدار_هیئت_دولت #رهنمود
✅دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی
@oisc_majazi