کانال قرآن و اهلبیت علیهم السلام
💠 دعای روز دوم ماه مبارک رمضان💠 اللَّهُمَّ قَرِّبْنِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ وَ جَنِّبْنِي فِيه
✅شرح #دعای_روز_دوم ماه مبارک رمضان.
💫ایت الله مجتهدی تهرانی(ره)
✍در دعای روز دوم ماه مبارك رمضان:
' *اللَّهُمَّ قَرِّبْنِی فِیهِ إِلَی مَرْضَاتِكَ وَجَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِكَ وَنَقِمَاتِكَ وَوَفِّقْنِی فِیِه لِقِرَاءَةِ آیَاتِكَ بِرَحْمَتِكَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین*.'
✍️ اگر كسی میخواهد زنگار دلش پاك بشود، هنگام سحر قرآن بخواند.
👌در دعای روز دوم ماه مبارك رمضان میخوانیم:
❇️چگونه بدانیم خدا از ما راضی است؟
🔹در روایت وارد شده، اگر میخواهی بدانی خدا از تو راضی است، ببین كه تو از خدا راضی هستی یا نه ؟!
🔸بعضیها از خدا راضی نیستند و به درگاه الهی گله میكنند كه خدایا چرا همه دارا هستند و من چیزی ندارم، یا چرا همه سالمند و من مریضم؟
👌 نباید این طور #حالتی داشت، بلكه باید در هر حالتی كه هستی از خدا راضی باشی.
🔹 ملاك رضایت خدا با اشاره به صفحه 186 جلد سوم تفسیر 'روض الجنان و روح الجنان': یكی از اولیا الهی 30 سال مریض بود، از ایشان سوال كردند آیا دوست نداری خوب شوی و از این مساله #بیماری ناراحت نیستی؟
👌ایشان اصلا ابراز ناراحتی نكرده بود، چون رضایت خدا را ملاك قرار داده بود و نمیخواست خلاف خواست خدا بخواهد.
🔸پس اگر میخواهی بدانی خدا از تو راضی است یا نه، به #دلت مراجعه كن! ببین در زندگی از خدا راضی هستی؟
👌 اگر راضی هستی؛ بدان كه خدا هم از تو راضی است و اگر در گوشه دلت از خدا ناراضی هستی. متوجه باش كه خدا هم از تو ناراضی است.
🔹📌خداوند از سه گروه #تعجب میكند
🔸 در روایات اسلامی آمده است كه خداوند از سه گروه تعجب میكند، در بیان این سه گروه گفت:
1ـ كسی كه #نماز میخواند و میداند مقابل چه خدایی ایستاده است، ولی در نماز حضور قلب ندارد و حواسش به نماز نیست.
2ـ كسی كه عمری است #روزی خدا را میخورد و غصه روزی فردا را دارد.
3ـ كسی كه #میخندد در حالی كه نمیداند خدا از او راضی هست یا نه!
🔹مرحوم مجتهدی :در مورد دسته اول، استادی داشتیم كه معتقد بود؛ ما باید از نماز خواندن خود نیز استغفار كنیم. آنچنان كه در گلستان سعدی میخوانیم: 'عاصیان از گناه توبه كنند / عارفان ار عبادت استغفار'
🔸در بیان حالات گروه دوم یك بیت شعر اكتفا هست: 'غم روزی مخور بر هم مزن اوراق دفتر را / كه قبل از طفل ایزد پر كند پستان مادر را.'
به نیت امام زمان (عج) یا پدر و مادر یا اموات، یكبار قرآن را ختم كنید
🔹تبیین عبارت 'وَجَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِكَ وَ نَقِمَاتِكَ' گفت: خدایا یك كاری كن كه از غضب تو اجتناب كنم؛ و كاری نكنم كه در ماه رمضان از من ناراضی باشی.'وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِقِرَاءَةِ آیاتِكَ بِرَحْمَتِكَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین' یعنی؛ خدایا مرا موفق به خواندن قرآن كن.
🔸در قدیم رسم بود كه در ماه مبارك رمضان چند ختم قرآن میكردند، ولی طلبهها چون درس دارند، حداقل یك ختم قرآن به نیت امام زمان (عج) داشته باشند، یا به نیت پدر و مادر و امواتتان حداقل یك بار قرآن را ختم كنند.
🔹كسی كه در ماه رمضان موفق به یك ختم قرآن نمیشود، دچار #خسارت بزرگی میشود، ماه رمضان ماه قرآن است و باید قرآن خواند؛ اگر كسی می خواهد زنگار دلش پاك بشود، باید موقع سحر قرآن بخواند.
🔸 پاك كردن زنگار دل را از چند طریق امكانپذیر هست .با توجه به روایت 'همانا این دلها زنگار میگیرد، همانطوری كه آهن زنگار میگیرد و همانا جلای دلها، بهخواندن قرآن است' از رسول خدا (ص) كه در 'ارشاد القلوب' آمده است، بنابراین باید در سحرها قرآن خواند.
🔹وی یكی دیگر از عوامل از بینبردن زنگار دل را 'استغفار' هست .پیامبر (ص) میفرماید:'پنج چیز دل را صفا دهد و سختی قلب را برطرف میكند: همنشینی علما، دست به سر یتیم كشیدن، نیمهشب استغفار كردن،كم خوابیدن در شب و روزهداری.'
🔹 خدایا در روز دوم ماه رمضان ما را موفق كن كه آیات تو را بخوانیم. ای خدایی كه از همه رحمكنندهها رحمتت بیشتر است!
@Quranahlebayt
❇️ #حق_روزه در رساله حقوق
#امام_سجاد علیه السلام
💠أمَّا حَقُّ اَلصَّوْمِ فَأَنْ تَعْلَمَ أَنَّهُ حِجَابٌ ضَرَبَهُ اَللَّهُ عَلَى لِسَانِكَ وَ سَمْعِكَ وَ بَصَرِكَ وَ فَرْجِكَ وَ بَطْنِكَ لِيَسْتُرَكَ بِهِ مِنَ اَلنَّارِ وَ هَكَذَا جَاءَ فِي اَلْحَدِيثِ اَلصَّوْمُ جُنَّةٌ مِنَ اَلنَّارِ - فَإِنْ سَكَنَتْ أَطْرَافُكَ فِي حَجَبَتِهَا رَجَوْتَ أَنْ تَكُونَ مَحْجُوباً وَ إِنْ أَنْتَ تَرَكْتَهَا تَضْطَرِبُ فِي حِجَابِهَا وَ تَرْفَعُ جَنَبَاتِ اَلْحِجَابِ فَتَطَّلِعُ إِلَى مَا لَيْسَ لَهَا بِالنَّظْرَةِ اَلدَّاعِيَةِ لِلشَّهْوَةِ وَ اَلْقُوَّةِ اَلْخَارِجَةِ عَنْ حَدِّ اَلتَّقِيَّةِ لِلَّهِ لَمْ تَأْمَنْ أَنْ تَخْرِقَ اَلْحِجَابَ وَ تَخْرُجَ مِنْهُ وَ لاٰ قُوَّةَ إِلاّٰ بِاللّٰهِ
🔹اما حق روزه پس بدان که آن حجابی است که خداوند متعال بین زبان و گـوش و چشم و عورت و شکم تو و آتش جهنم آویختـه است؛
🔹تا تو را از آتش و عذاب حفــظ نماید؛ چنانچه از حضرت رســول صلیالله علیه واله و سلم واردشده است که “ روزه سپری در برابر آتش جهنم است ” پس اگر اعضا و جوارحت را با این حجاب پوشانیدی امیدوار باش که از آتش و عذاب نیز در امانخواهی بود.
🔹اما اگـر اعضایت را مطلقالعنان و آزاد گذاشتی و از این حجاب استفاده نکردی یا آن را کاملاً رعایت نکردی و از حدی که خدا برای اعضایت تعیین نموده بود تجاوز کردی؛ با نگاهی شهوتانگیز و بدون ترس از خداونـد و عذاب او؛ پس در این صورت؛ از پاره شدن حجاب و خروج از آن در امان مباش و هیچ قوتی نیست مگر به قوت خداوند.
📚تحف العقول ص258
@Quranahlebayt
📌 خوش سخن
🔸 پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله و سلم):
از جمله اخلاق فرد با ایمان این است که وقتی سخن می گوید، خوش سخن است و زمانی که دیگران سخن می گویند، خوب گوش می دهد. هنگام دیدار، خوشرو است و اگر وعده ای می دهد، وفادار است.
📚 الفردوس/ج3/ص637/ح5997
🔹 حدیث روز
@Quranahlebayt
💢نکوهش تجمل گرایی
💕 مردى از كارگزاران كاخى شكوهمند برافراخت امیرالمومنین علی علیهالسلام فرمود:سکه های نقره سرهای خود را بیرون کردند همانا ساختمان از ثروت تو میگوید.
🍁 و بنى رجل من عمّاله بناءً فخماً فقال الامام عليه السلام :أَطْلَعَتِ الْوَرِقُ رُؤُوسَهَا!إِنَّ الْبِنَاءَ لَيَصِفُ عَنْكَ الْغِنَى.
🍂 مكرر در نهج البلاغه ديده ايم كه اميرمومنان على علیه السلام درباره وضع خانه هاى مختلف سخن گفته و انگشت روى جزئيات گذاشته است و رهبرى و هدايت خود را از اين طريق كامل كرده است.اينگونه حوادث نشان مى دهد كه تا چه اندازه پيشوايان اسلام به مسائل تربيتى و اخلاقى اهميت مى دادند و به اصطلاح از هر سوژه اى براى طرح يكى از مسائل اخلاقى بهره مى گرفتند، با موشكافى به اطراف خود مى نگريستند و هر انحرافى را تذكر مى دادند.
🔹️حکمت 355 نهج البلاغه
@Quranahlebayt
💢♦️#رشوه با هر عنوان #ممنوع
🔶» وَ لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِلِ وَ تُدْلُوا بِها إِلَى الْحُكَّامِ لِتَأْكُلُوا فَرِيقاً مِنْ أَمْوالِ النَّاسِ بِالْإِثْمِ وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ(188بقره)
🔹واموال يكديگر را به باطل (و ناحقّ) در ميان خودتان نخوريد و اموال را به (عنوان رشوه، به كيسه) حاكمان وقاضىها سرازير نكنيد تا بخشى از اموال مردم را به گناه بخوريد، در حالى كه خود مىدانيد (كه خلاف مىكنيد).
💢 #رشوهخوارى #بلاى بزرگ جامعه ها!
یکى از بلاهاى بزرگى که از قدیمترین زمانها دامنگیر بشر شده و امروز با شدت بیشتر ادامه دارد بلاى رشوه خوارى است که یکى از بزرگترین موانع اجراى عدالت اجتماعى بوده و هست. و سبب مىشود قوانین که قاعدتا باید حافظ منافع طبقات ضعیف باشد، به سود مظالم طبقات نیرومند که باید قانون آنها را محدود کند به کار بیفتد.
👈بدیهى است که اگر باب رشوه گشوده شود قوانین درست نتیجه معکوس خواهد داد و قوانین بازیچهاى در دست اقویا براى ادامه ظلم و ستم و تجاوز به حقوق ضعفا خواهد شد. لذا در اسلام رشوه خوارى یکى از گناهان کبیره محسوب مىشود.
ولى قابل توجه است که زشتى رشوه سبب مىشود که این هدف شوم در لابلاى عبارات و عناوین فریبنده دیگر انجام گیرد و رشوه خوار و رشوه دهنده از نامهایى مانند هدیه، تعارف، حق الزحمه و انعام استفاده کنند. ولى این تغییر نامها به هیچ وجه تغییرى در ماهیت آن نمىدهد و در هر صورت پولى که از این طریق گرفته مىشود حرام و نامشروع است.
🔶در نهج البلاغه در داستان هدیه آوردن «اشعث بن قیس» مىخوانیم که: او براى پیروزى بر طرف دعواى خود در محکمه عدل على علیه السّلام متوسل به رشوه شد و شبانه ظرفى پر از حلواى لذیذ به در خانه على علیه السّلام آورد و نام آن را هدیه گذاشت
🌹على علیه السّلام برآشفت و فرمود: «سوگواران بر عزایت اشک بریزند، آیا با این عنوان آمدهاى که مرا فریب دهى و از آیین حق باز دارى؟ ... به خدا سوگند اگر هفت اقلیم را با آنچه در زیر آسمانهاى آنها است به من دهند که پوست جوى را از دهان مورچهاى به ظلم بگیرم هرگز نخواهم کرد، دنیاى شما از برگ جویدهاى در دهان ملخ براى من کم ارزشتر است على را با نعمتهاى فانى و لذتهاى زود گذر چه کار؟ ...»
🚫اسلام #رشوه را در هر شکل و قیافهاى #محکوم کرده است، در تاریخ زندگى پیغمبر اکرم صلّى اللّه علیه و اله مىخوانیم که: به او خبر دادند یکى از فرماندارانش رشوهاى در شکل هدیه پذیرفته، حضرت برآشفت و به او فرمود: کیف تأخذ ما لیس لک بحقّ:
❓«چرا آن که حق تو نیست مىگیرى»؟ او در پاسخ با معذرتخواهى گفت: «آنچه گرفتم هدیهاى بود اى پیامبر خدا» پیامبر صلّى اللّه علیه و آله فرمود: «اگر شما در خانه بنشینید و از طرف من فرماندار محلى نباشید آیا مردم به شما هدیه مىدهند؟! سپس دستور داد هدیه را گرفتند و در بیت المال قرار دادند و وى را از کار بر کنار کرد».
👌چه خوبست مسلمانان از کتاب آسمانى خود الهام بگیرند و همه چیز را پاى بت رشوه خوارى قربانى نکنند.
📚 تفسیر نمونه
@Quranahlebayt
عمیق خوانی قرآن.mp3
4.34M
🔰 در کنار #ختم_قرآن ، #عمیق_خوانی قرآن هم داشته باشیم
👌 بیائیم امسال این شیوه رو آزمایش کنیم ، اینقدر شیرین و لذت بخش هست که قطعا بعد #ماه_رمضان هم ادامه اش میدیم
🎤 احسان عبادی
⬅️ فهم خودمون از آیات قرآن رو بالا ببریم ، به این شیوه ای که در صوت توضیح دادیم
━━━━◈❖🔹🔆🔹❖◈━━━
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_اَدْرِکنی»
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_أغِثنی»
@Quranahlebayt
🍎 استحباب خواندن نماز مغرب قبل از افطار
۱) عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: يُسْتَحَبُّ لِلصَّائِمِ إِنْ قَوِيَ عَلَى ذَلِكَ أَنْ يُصَلِّيَ قَبْلَ أَنْ يُفْطِرَ. (بحارالأنوار، ج98، ص8- 9 به نقل از اقبال الأعمال)
حضرت صادق علیه السلام فرمود: مستحبّ است که اگر روزه دار توانایی داشت، قبل از افطار ، نماز خود را بخواند.
۲) رجاء بن أبی ضحّاک نقل می کند که حضرت رضا علیه السلام در مسیر خراسان، هرگاه روزه می گرفت، قبل از افطار، نماز می خواند. (بحارالأنوار، ج96، ص314 به نقل از عیون اخبارالرضا علیه السلام)
۳) مرحوم سید بن طاووس در «اقبال الأعمال» می نویسد:
در روایات ائمه علیهم السلام آمده است که در ماه رمضان ، افطار کردن بعد از نماز خواندن مستحبّ است و به قبولی عبادت نزدیک تر می باشد. البته اگر عده ای بودند که نمی توانند صبر کنند تا نماز خوانده شود و سپس افطار نمایند، و از کسانی می باشند که افطار را مقدّم می شمارند، به خاطر رضای خدا و تعظیم مراسم افطار و کامل کردن عبادت الهی با ایشان افطار نمایید. امّا اگر قومی هستند که می توانند به افطار مشغول شوند و شما نسبت به تأخیر خود عذری بیاورید، نماز را قبل از افطار بخوانید. (بحارالأنوار، ج 98، ص8- 9 به نقل از اقبال الأعمال)
اللّهم عجّل لولیک الفرج
اللهم العن الجبت و الطاغوت و ابنتیهما
@Quranahlebayt