🔴 در محضر قرآن کریم/ ۱۲۴۸
✅ وَ قُرْءَاناً فَرَقْنَاهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلَى مُكْثٍ وَ نَزَّلْنَاهُ تَنزِيلاً (اسراء/۱۰۶)
🔹و قرآنى كه آن را بخشبخش كردیم تا آن را با تأنّى و درنگ بر مردم بخوانى و آن را آنگونه كه باید به تدریج نازل كردیم.
🔸یكى از اعتراضهاى كفّار این بود كه چرا قرآن یكباره نازل نمىشود: «لولا نُزّل القرآن جُملةً واحدة»(فرقان/۳۲) این آیه پاسخى به گفتهى آنان است. آیات قرآن چون با حوادث مختلف ارتباط دارد و براى رفع نیاز همهى طبقات در طول تاریخ است، بخشبخش نازل شده تا با رویدادهاى گوناگون، تطبیق داشته و براى منتظران دلچسبتر باشد. مثلاً اگر آیات جهاد در زمان صلح نازل مىشد، در جایگاه واقعى خود نبود. یکی از مباحث علوم قرآنی که در پی موضوع تنزیل و نزول تدریجی آیات و سور مطرح میشود، مسأله اسباب النزول و شأن نزول آیات است.
🔸تدریج، یكى از سنّتهاى الهى است، چه در آفرینش، كه جهان را در شش روز آفرید و چه در نزول قرآن، با آنكه مىتوانست یكباره نازل كند یا بیافریند. نزول تدریجى آیات قرآن براى آن بود كه علم به آن با عمل به آن توأم شود. قرآن تنها جنبه تعلیمی ندارد که فقط مردم بخواهند آن را بخوانند، بلکه یک دستورالعمل و قانون برای زندگی است و لازمه آن اجرایی شدن فرمانهای آن است و اگر همه قرآن یکجا نازل میشد باید یکجا عمل هم میشد و این امری محال بود. البتّه از نزول تدریجى قرآن، ارتباط دائمى پیامبر صلى الله علیه و آله با مبدأ وحى نیز استفاده مىگردد.
❇️ از پيامهای آیه
▫️بخش بخش شدن قرآن به اراده خداوند است. «فَرَقناه»
▫️تعلیم و تربیت و ارشاد، باید تدریجى باشد. «فرقناه، على مُكثٍ»
▫️تلاوت تدریجى قرآن، شنونده را براى آیات دیگر تشنه و منتظر مىكند. «على مُكثٍ» «مُكث» آرامش همراه اطمینان است.
▫️یک مربّى و مصلح، باید براى دراز مدّت برنامه داشته باشد و از زمان و نیازمندىهاى جدید غافل نباشد. «على مُكثٍ»
▫️گرچه روح بزرگ پیامبر اکرم(ص) ظرفیّت دریافت همهى وحى را یكجا دارد، امّا مردم كم ظرفیّتند و باید به تدریج آن را دریابند. «لتقرأه على النّاس على مُكثٍ»
▫️قرآن، علاوه بر جنبهى تعلیمى، جنبهى اجرایى هم دارد كه باید به تدریج اجرا شود. اجراى صدها دستور در جامعهاى كه صدها فساد دارد، یكباره محال است. «نزّلناه تنزیلا»
@Quranahlebayt
❇️ «راه بهشت از #تربيت صحيح خانوادگي👨👩👧👦 ميگذرد»
💠 وَ أَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلى بَعْضٍ يَتَساءَلُونَ «25طور»
🌱و بعضى بهشتيان رو به ديگرى نموده و از يكديگر سؤال مىكنند (كه رمز اين همه كاميابى در اينجا چيست)؟
💠 قالُوا إِنَّا كُنَّا قَبْلُ فِي أَهْلِنا مُشْفِقِينَ «26/طور»
🌱گويند: ما پيش از اين (در دنيا) نسبت به خانواده خويش خيرخواه بوديم (و آنان را از عذاب الهى هشدار مىداديم).
🔷جامعه را #خانواده ميسازد،
هيچ دانشگاهي به اندازه دانشگاه هفت سالهٴ پدر و مادر نيست، چون عاطفه و محبت، سفارشي نيست كه دوست يكديگر باشيد و با هم مهربان باشيد! اينها با سفارش حل نميشود. بهشت از راه خانواده تأمين می شود. 👌
🔷 تا جایی که طبق فرموده قرآن کریم، برخی از بهشتی ها از دیگر بهشتیان سؤال كردند از چه راه وارد بهشت شديد؟
گفتند از راه خانواده صحيح؛ با شفقت در خانه زندگي ميكرديم، خدا به ما فرمود اعضاي خانواده ات را مثل خودت از آتش حفظ بكن و ما هم اين كار را كرديم، با شفقت مواظب رفتار و كردار فرزندان و خانواده خود بوديم و با شفقت مواظب دوستان بچههايمان بوديم.
👈 در نتیجه راه بهشت از تربيت صحيح خانواده مي گذرد.
📚آیت الله جوادی آملی
@Quranahlebayt
علّامه مروجی سبزواری:
✔توبه سالکان شش مرحله دارد، و با توبه عوام فرق می کند. این توبه از ۳ مرحله ی ۲ تایی تشکیل می شود؛ ۲ مرحله ی اول، پشیمانی قلبی و عزم بر عدم ارتکاب معصیت است. برای محقق شدن این دو مرحله پیش نیاز هایی لازم است. باید بدانیم که اموری همچون تنفّر و محبت و کینه و پشیمانی و... اختیاری نیست و این حالات، قهراً بر انسان حاکم می شود. برای ایجاد پشیمانی قلبی، لازم است در خلوت، به گناهانی که مرتکب شده ایم و اینکه این گناهان چه خسارتی بر نفس ما و قلب ما وارد کرده است و آن را آلوده و سیاه نموده، فکر کنیم، تا بر اثر فکر زیاد ، این مطالب از عقل ما به قلب ما وارد شود و یک پشیمانی قلبی برای ما حاصل شود، وقتی پشیمانی قلبی حاصل شد، عزم بر ترک معصیت هم کنارش می آید و ۲ مرحله ی اول محقق می شود.(مراحل دیگر، در پست های بعدی قرار می گیرد، ان شاءالله)
جلسات عرفان عملی منازل السّائرین
@Quranahlebayt
SAMERI-15.mp3
2.54M
داستان#گوساله_سامری
قسمت5⃣1⃣
بر اساس روایات قرآن
با روایتگری زیبای #آقای_پورولی
پنجاه برابر ثواب و پاداش
روزگار سخت دینداری
مانند آتشی در کف دست نگه داشتن
━━━━◈❖🔹🔆🔹❖◈━━━
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_اَدْرِکنی»
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_أغِثنی»
@Quranahlebayt
💠 دشمن بی رحم
🔸 این مارهای سمّی این عقرب های سمّی، بدترین دشمن انسان هستند؛ ولی دیدید خیلی ها با آنها كنار می آیند، بعضی ها با مار سمّی زندگی می كنند، چندین عقرب را در سر و صورت خود جا می دهند!
با عقرب می شود كنار آمد، با مار سمّی می شود كنار آمد؛ اما با این #نفس نمی شود كنار آمد، با #غرور نمی شود كنار آمد، با #شیطان نمی شود كنار آمد.
🔸 آدم یك مقدار با این مار سمّی كنار بیاید، این نیشی به آدم نمی زند؛ اما این اگر یک بار آدم به حرف او گوش بدهد، او بگوید به این نامحرم نگاه كن، اگر آدم نگاه كرد، مگر رها می كند؟! می گوید بار دیگر، بار دیگر! می گوید این مال حرام را بگیر، اگر آدم گرفت مگر رها می كند؟! هر اندازه كه انسان از این #نفس اطاعت كند، او یك قدم جلوتر می آید.
🔸 این #غرور و #خودخواهی، نه تنها مثل مار و عقرب نیست _ بلکه بدتر است _ نظیر شیطان های استكباری هم نیست، برای اینكه آنها از آدم آب و خاك می خواهند، نفت و گاز می خواهند، جان آدم را می خواهند، بیش از این كه کاری با آدم ندارند! می خواهند آدم را بكشند، منابع را هم ببرند، دیگر غیر از این نیست؛ اما این نفس كه نمی خواهد منابع ما را ببرد، این نفس كه نمی خواهد ما را بكشد، این می خواهد آبروی ما را ببرد!
🔸تمام تلاش و كوشش نفس امّاره این است كه ﴿لِیسُوؤُا وُجُوهَكُمْ﴾؛ كارش این است كه آدم را بی آبرو كند. #آدم_بی_آبرو چطور زندگی كند؟! یك #عذاب_الیم است!
#رمضان
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#کلیپ
📚 سوره مبارکه زمر جلسه 20
@Quranahlebayt
.#سحرتبخیرمولایمن
🏝سحر سرزده
و این قلب بیقرار
برای سلامی دوباره به آستان معطرتان،
مهیا شده است
به شما سلام میکنم
و جان میگیرم،
غرق نور میشوم،
امید مییابم،
زنده میگردم ...
به شما سلام میکنم
و روزم را
با انوار پدرانهی پاسختان،
روشن و پربرکت
آغاز میکنم
چون شما نهایت خیرید،
تمامِ عنایتید🏝
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#امام_زمان
. ❣الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْبحق حضࢪٺزینبڪبرۍسلاماللهعلیها🕊❣
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_اَدْرِکنی»
«#یاصَاحِبَ_الزَّمان_أغِثنی»
@Quranahlebayt
دو شـب مجال گدایے برای ما مانده
هنوز بند گناهـان بہ پاے ما مانده
شبے میان حـرم پاگشایمان بڪنید
ڪه روزے سفر ڪربلای ما مانده
💫شبهای پایانی #ماه_رمضان،
اللّهُمَ اَرزُقنـٰا فِی اَلْدُنْیٰا زیٰارَۃ اَلْحُسَیْن
وَ فِی اَلْاٰخِرَۃ شِفٰاعَة اَلْحُسَیْن
@Quranahlebayt