eitaa logo
راه آسمان
1هزار دنبال‌کننده
374 عکس
5 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨رَاعِ أَبَاكَ يَرْعَك ابنُك✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 «پدرت را رعایت کن، پسرت تو را رعایت خواهد کرد.» 📚نثر اللآلئ، ترجمه شیخی، ص 70 این روایت حکمت‌آمیز از امیرالمومنین علی (علیه السلام) بر اهمیت احترام و مراقبت از والدین تأکید دارد. پیام اصلی این روایت این است که احترام و رعایت حال پدر، تأثیر مستقیم بر رفتار فرزندان در آینده خواهد داشت. به عبارتی، کسی که پدر خود را تکریم کند، شاهد تکریم و احترام از سوی فرزندانش خواهد بود. بدیهی است که این امر مختص به پدر نیست و در مورد مادر نیز این مسئله تطبیق دارد کسی که احترام مادر خود را نگه دارد فرزندانش نیز احترام او را رعایت خواهند کرد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید. 🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«بَلاءُ الإِنسانِ مِنَ اللِّسانِ»✨ 🌹امیرالمؤمنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌«بلا و گرفتاری انسان از زبان اوست.» 📚نثر اللآلئ، ص ۵۴ 🔹این روایت معنای دقیق‌تری دارد که توضیح آن مفصل است، ولی معنای ظاهری آن را چنین می‌توان تبیین کرد که اکثر بلاهایی که برای انسان به وجود می‌آید به سبب زبان است که در ادامه به برخی از مصادیق آن اشاره می شود. بددهنی با زیردستان: شخصی که با زیردستان بد حرف می‌زند، حمایت آن‌ها را در روزهای سخت از دست می‌دهد و این رفتار به مرور زمان باعث تنهایی و کاهش قدرت او می‌شود. سیاستمداری که زبان خود را کنترل نمی‌کند: سیاستمداری که نداند چگونه و کجا حرف بزند، ممکن است مشکلات بزرگی برای مردم خود ایجاد کند. گفتار نادرست او می‌تواند باعث بحران‌های سیاسی و اجتماعی شود. فاش کردن اسرار: انسانی که اسرار خود یا دیگران را فاش می‌کند، به خودش و اعتماد اطرافیانش آسیب می‌زند و در نهایت خودش در معرض خطر و مشکلات قرار می‌گیرد. سخن‌چینی: سخن‌چینی که بین دیگران فتنه ایجاد می‌کند، علاوه بر اینکه حداقل دو نفر را به جان هم می‌اندازد، در نهایت خود او نیز در دنیا و آخرت خوار و خفیف می‌شود. غیبت و تهمت: کسی که پشت سر دیگران غیبت می‌کند یا به آن‌ها تهمت می‌زند، نه تنها به شخصیت دیگران، بلکه به اعتبار و جایگاه خود نیز آسیب وارد می‌کند. این رفتارها در آخرت نیز کیفر سختی دارد. وعده دروغ دادن: شخصی که وعده‌ای می‌دهد و به آن عمل نمی‌کند، اعتماد دیگران را از دست می‌دهد و در ارتباطاتش دچار مشکل می‌شود. این بی‌اعتمادی می‌تواند به روابط اجتماعی و حرفه‌ای او آسیب برساند. نقد بی‌ادبانه: وقتی انسان نقدی می‌کند ولی با لحن تند و بی‌احترامی حرف می‌زند، حتی اگر سخن او درست باشد، دیگران از او دوری می‌کنند و روابط اجتماعی‌اش به خطر می‌افتد. شوخی‌های ناپسند و آزاردهنده: شوخی‌هایی که موجب رنجش و ناراحتی دیگران می‌شود، می‌تواند به تخریب روابط دوستانه و خانوادگی منجر شود و انسان را از دوستان و اطرافیانش دور کند. پیش‌داوری و قضاوت نادرست: قضاوت عجولانه بدون شنیدن تمام حقایق می‌تواند باعث ایجاد کدورت و قطع رابطه با دیگران شود و به آبروی افراد لطمه بزند. سوء‌تفاهم‌های ارتباطی: استفاده نادرست از کلمات یا بیان نادرست احساسات می‌تواند موجب سوءتفاهم و اختلافات شدید میان افراد شود و روابط شخصی و اجتماعی را تخریب کند. انتقال اخبار نادرست (شایعات): انتشار شایعات بدون تحقیق باعث تشویش و نگرانی در جامعه می‌شود و شخصی که چنین اطلاعات نادرستی را منتقل می‌کند، به اعتبار خود آسیب می‌زند. بی‌اعتباری در میان مردم: کسی که در ارتباطات خود بدون فکر صحبت می‌کند یا بی‌موقع حرف می‌زند، در نظر دیگران بی‌اعتبار و نامطمئن جلوه می‌کند و این امر به روابط اجتماعی و شغلی او آسیب می‌رساند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الْعَفَافُ زِينَةُ الْفَقْرِ 🌸وَ الشُّكْرُ زِينَةُ الْغِنَى 🍃وَ الصَّبْرُ زِينَةُ الْبَلَاءِ 🌿وَ التَّوَاضُعُ زِينَةُ الْحَسَبِ 💬وَ الْفَصَاحَةُ زِينَةُ الْكَلَامِ ⚖️وَ الْعَدْلُ زِينَةُ الْإِمَارَةِ 🕊وَ السَّكِينَةُ زِينَةُ الْعِبَادَةِ 📜وَ الْحِفْظُ زِينَةُ الرِّوَايَةِ 🤲وَ خَفْضُ الْجَنَاحِ زِينَةُ الْعِلْمِ 🎓وَ حُسْنُ الْأَدَبِ زِينَةُ الْعَقْلِ 😊وَ بَسْطُ الْوَجْهِ زِينَةُ الْحِلْمِ 🤲وَ الْإِيثَارُ زِينَةُ الزُّهْدِ ✨وَ بَذْلُ الْمَجْهُودِ زِينَةُ الْمَعْرُوفِ 🙏وَ الْخُشُوعُ زِينَةُ الصَّلَاةِ ⛔️تَرْكُ مَا لَا يَعْنِي زِينَةُ الْوَرَعِ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌عفت و مناعت طبع، زینت فقر است 🌸شکر، زینت ثروت است 🍃صبر، زینت بلا است 🌿تواضع، زینت حسب و نسب است 💬فصاحت، زینت سخنوری است ⚖️عدالت، زینت حکومت است 🕊آرامش، زینت عبادت است 📜دقت در حفظ، زینت نقل کلام است 🤲فروتنی، زینت علم و دانش است 🎓حسن ادب، زینت عقل است 😊گشاده‌رویی، زینت بردباری است 🤲ایثار، زینت زهد است ✨بذل تلاش و کوشش در انجام کارهای نیک، زینت معروف است 🙏خشوع، زینت نماز است ⛔️ترک آنچه که به انسان مربوط نیست، زینت ورع و تقوا است 📚بحار الأنوار، ج‏75، ص91 ✅توضیح: قاعده این است که هر عمل، به خودی خود ممکن است نیکو یا زشت نباشد، اما وقتی با ویژگی اخلاقی مناسب خود همراه شود، آن عمل زیبا جلوه می‌کند و فاعل آن قابل تحسین می‌گردد. به‌عنوان مثال، فقیری که مناعت طبع دارد، از دیگران درخواست نمی‌کند و به کم قانع است و عفیفانه زندگی می‌کند، نه تنها در زندگی خود آرامش دارد، بلکه مورد تحسین مردم نیز واقع می‌شود. صبر فقیر و عفیفانه زندگی کردن، فقر او را زیبا و قابل احترام می‌سازد و به او شخصیت و اعتبار می‌دهد. موارد دیگر نیز همین طور هستند و با اعمالی خاص زیبا جلوه داده می شوند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
🌹قال الإمام الصادق علیه السلام: ✨ «إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَكَّةُ، أَلَا إِنَّ لِرَسُولِ اللَّهِ حَرَماً وَ هُوَ الْمَدِينَةُ، أَلَا وَ إِنَّ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ حَرَماً وَ هُوَ الْكُوفَةُ، أَلَا وَ إِنَ‏ قُمَ‏ الْكُوفَةُ الصَّغِيرَةُ، أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ، ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ، تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخِلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ» ✨ 🌹امام صادق علیه السلام فرمودند: «خداوند حرمی دارد که مکه است، رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) حرمی دارد که مدینه است، امیرالمومنین (علیه السلام) حرمی دارد که کوفه است، و قم، کوفه کوچک است. بهشت هشت در دارد که سه تا از آنها به سوی قم باز می‌شود. در آنجا زنی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی (علیهما السلام) از دنیا می‌رود و به شفاعت او، همه شیعیان من وارد بهشت می‌شوند.» 📚بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۲۸ 🔹 توضیح: این روایت به دو محور مهم اشاره دارد: 1. جایگاه والای شهر قم: طبق فرمایش امام صادق علیه السلام، قم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. چرا که به عنوان یکی از دروازه‌های ورود به بهشت بیان شده است. 2. جایگاه والای حضرت معصومه سلام الله علیها: حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) جایگاه بسیار ویژه ای در میان امام زادگان دارند که به حسب این روایت با شفاعت ایشان به شیعیان امتیاز ورود به بهشت بخشیده می شود. این جایگاه معنوی والای ایشان و نقش شفاعت ایشان برای شیعیان، بیانگر عظمت این بانوی بزرگوار است. البته قبلا نیز اشاره شده است که شفاعت شرایطی دارد ولی حق شفاعت در این وسعت گسترده حکایت از جایگاه بسیار والای این بانوی بزرگوار دارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨مَنْ أَكْثَرَ ذِكْرَ الْمَوْتِ رَضِيَ مِنَ الدُّنْيَا بِالْيَسِيرِ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌هر کس زیاد به یاد مرگ باشد، به اندک از دنیا راضی می‌شود. 📚کنز الفوائد، ج‏1، ص63 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الدَّاعِي بِلَا عَمَلٍ كَالرَّامِي بِلَا وَتَر✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 «دعاکننده بدون عمل، مانند تیرانداز بدون زه است.» 📚تحف العقول، ص 221 🔹 توضیح: «زه» نخی است که دو انتهای شاخه‌های کمان را به هم متصل می‌کند. این زه است که هنگام کشیدن و رها شدن، انرژی را به تیر منتقل می‌کند. امیرالمومنین علی (علیه السلام) در این روایت، دعای بدون عمل را به تیراندازی بدون زه تشبیه می‌کنند. همان‌طور که زه نقش اصلی در پرتاب تیر دارد، عمل نیز لازمه تأثیر دعا است. بدون عمل، دعا مانند کمان بدون زه بی‌اثر است. از این رو دعا باید با تلاش و عمل همراه باشد تا نتیجه‌بخش باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الإمام علي عليه السلام: ✨ أيُّها النّاسُ إنَّما عَقَرَ ناقةَ صالِحٍ واحدٌ، فأصابَهُمُ اللَّهُ بعذابِهِ بالرِّضا لِفِعلِهِ، وآيةُ ذلكَ قولُهُ عزَّ وجلَّ: "فَنَادَوا صَاحِبَهُمْ فَتَعَاطَى فَعَقَرَ" (الشمس: 29)، فَكَيْفَ كانَ عَذَابِي وَنُذُرِ ✨ 🌹 أمیرالمومنین علی علیه‌السلام می‌فرمایند: 🖌 ای مردم! شتری که صالح (علیه‌السلام) فرستاده بود را یک نفر پی کرد(پی کردن: قطع کردن پای حیوان)، اما خداوند به دلیل رضایت دیگران به این عمل، عذابش را بر همه آن‌ها نازل کرد. و نشانه این مطلب، آیه‌ای است که خداوند عز و جل می‌فرماید: «آنان یار خود را صدا زدند تا او دست به کار شد و شتر را پی کرد» (سوره شمس: 29). پس [خداوند می‌فرماید:] «عذاب و هشدارهایم چگونه بود!» 📚 فضائل أمیرالمؤمنین علیه‌السلام، ص 122 🔹توضیح: یکی از مراتب امر به معروف و نهی از منکر این است که انسان قلبا از منکر متنفر باشد و نسبت به معروف محبت و اقبال داشته باشد. امروزه که متاسفانه برخی از حرام های الهی شایع یافته است کم ترین کاری که همه باید انجام دهند این است که قلبشان نسبت به آن کار انزجار داشته باشند. به عنوان مثال کسی دزدی می کند و مال زیادی می برد اگر کسی که می شنود در قلبش بگوید که ای کاش این مال هر چند از راه دزدی برای من می بود طبق این فرمایش در عذاب همان عمل شریک است. مثال دیگر که امروزه شیوع نسبت بیشتری دارد مسئله حجاب است. افرادی که حجاب دارند اما در قلبشان دوست دارند بی حجاب باشند ولی به دلایلی نمی توانند اینگونه باشند مشمول این روایت هستند. حتی مردانی نیز که راضی به فعل بی حجابی هستند مشمول این روایت می گردند و همین طور در دیگر منکرات و حرامهای الهی. آنچه که مهم است این است که انسان با خدای خودش معامله کند و هر آنچه که او بدان امر کرده را دوست داشته و از آنچه که او نهی کرده است متنفر باشد. تذکر این نکته نیز لازم است که گناهان اجتماعی که دایره آنها وسیع تر است رضایت به آن تبعات سنگین تری نسبت به گناهان غیر اجتماعی دارد. به عنوان مثال شخصی که از بیت المال دزدی می کند و افراد دیگری می گویند ای کاش این مال هر چند از همین راه مال من می شد تبعات سنگین تری دارند نسبت به شخصی که گناهش شخصی است. مثل اینکه کسی در خلوت مبتلا به روزه خواری می گردد. این فرد گناه می کند ولی گناه او مثل دزدی از بیت المال نیست و کسی که این کار روزه خوار را تایید می کند مبتلا به تبعات آن می شود ولی شخصی که دزدی از بیت المال را دوست دارد وضعیت بدتری از او دارد. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠 @RAHEASEMAN_ARAMESH 💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الامام علی علیه السلام: ✨"الزَّاهِدُ فِي الدُّنْيَا مَنْ لَمْ يَغْلِبِ الْحَرَامُ صَبْرَهُ وَ لَمْ يَشْغَلِ الْحَلَالُ شُكْرَهُ"✨ 🌹 امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 "زاهد در دنیا کسی است که حرام بر صبرش غلبه نکند و حلال او را از شکرگزاری مشغول نسازد." 📚بحار الأنوار، ج‏75، ص 37 🔹توضیح: در این روایت امام علی علیه السلام توضیح می‌دهند که زهد واقعی در دو جنبه مشخص می‌شود: اول، زمانی که انسان توانایی مقابله با حرام را داشته باشد و اجازه ندهد که لذت‌های حرام بر صبر و استقامت او غلبه کنند؛ و دوم، این که حلال‌های دنیا او را آنقدر مشغول نکنند که از شکرگزاری نعمت‌های الهی غافل شود. به بیان دیگر، زاهد کسی است که نسبت به لذت‌های حلال، همیشه شکرگزار و مقاوم در برابر لغزش‌ها باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠 @RAHEASEMAN_ARAMESH 💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨يَنْبَغِي لِلْمُسْلِمِ أَنْ يَتَجَنَّبَ مُوَاخَاةَ ثَلَاثَةٍ: الْمَاجِنِ الْفَاجِرِ وَ الْأَحْمَقِ وَ الْكَذَّابِ. فَأَمَّا الْمَاجِنُ الْفَاجِرُ فَيُزَيِّنُ لَكَ فِعْلَهُ وَ يُحِبُّ أَنَّكَ مِثْلُهُ وَ لَا يُعِينُكَ عَلَى أَمْرِ دِينِكَ وَ مَعَادِكَ، وَ مُقَارَبَتُهُ جَفَاءٌ وَ قَسْوَةٌ، وَ مَدْخَلُهُ وَ مَخْرَجُهُ عَارٌ عَلَيْكَ. وَ أَمَّا الْأَحْمَقُ فَإِنَّهُ لَا يُشِيرُ عَلَيْكَ بِخَيْرٍ وَ لَا يُرْجَى لِصَرْفِ السُّوءِ عَنْكَ وَ لَوْ أَجْهَدَ نَفْسَهُ، وَ رُبَّمَا أَرَادَ مَنْفَعَتَكَ فَضَرَّكَ، فَمَوْتُهُ خَيْرٌ مِنْ حَيَاتِهِ، وَ سُكُوتُهُ خَيْرٌ مِنْ نُطْقِهِ، وَ بُعْدُهُ خَيْرٌ مِنْ قُرْبِهِ. وَ أَمَّا الْكَذَّابُ فَإِنَّهُ لَا يَهْنَأُ لَكَ مَعَهُ عَيْشٌ، يَنْقُلُ حَدِيثَكَ وَ يَنْقُلُ إِلَيْكَ الْحَدِيثَ، كُلَّمَا أَفْنَى أُحْدُوثَةً مَطَرَهَا بِأُخْرَى مِثْلِهَا، حَتَّى إِنَّهُ يُحَدِّثُ بِالصِّدْقِ فَمَا يُصَدَّقُ، وَ يُفَرِّقُ بَيْنَ النَّاسِ بِالْعَدَاوَةِ، فَيُنْبِتُ السَّخَائِمَ فِي الصُّدُورِ. فَاتَّقُوا اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ انْظُرُوا لِأَنْفُسِكُمْ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌سزاوار است که مسلمان از دوستی با سه گروه دوری کند: افراد گستاخ و فاسد، افراد نادان و افراد دروغگو. گستاخ فاسد اعمال بد خود را برای تو زیبا جلوه می‌دهد و می‌خواهد تو نیز مانند او باشی و نه در دین و نه در آخرت یاریت نمی‌دهد. هم‌نشینی با او فقط باعث سنگدلی و قساوت می‌شود و رفت‌وآمد با او ننگ است. نادان نیز نه تو را به خیر راهنمایی می‌کند و نه می‌تواند از رسیدن ضرر به تو جلوگیری کند، حتی اگر تمام تلاشش را بکند. گاهی نیز قصد نفع رساندن به تو دارد اما از روی حماقت به تو زیان می‌رساند؛ مرگ او بهتر از زندگی‌اش و سکوتش بهتر از سخن‌گفتنش و دوری از او هم بهتر از نزدیکی‌اش است. اما دروغگو، زندگی با او همراه با آرامش نیست. او سخنان تو را به دیگران منتقل می‌کند و سخنان دیگران را برای تو بازگو می‌کند. هرگاه داستانی را به پایان می‌رساند، آن را با داستان دیگری پیوند می‌دهد. به حدی که حتی اگر راست بگوید، دیگر کسی او را باور نمی‌کند. این فرد در میان مردم بذر دشمنی می‌کارد و کینه‌ها را در دل‌ها می‌رویاند. از خدا بترسید و خود را از چنین افرادی دور نگه دارید. 📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏2، ص639-640. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨إِذَا رَأَيْتَ فِي غَيْرِكَ خُلُقاً ذَمِيماً فَتَجَنَّبْ مِنْ نَفْسِكَ أَمْثَالَه‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 هرگاه در دیگری خُلقی ناپسند دیدی، از همان خُلق در خودت پرهیز کن. 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص324 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨شُغِلَ مَنْ كَانَتِ النَّجَاةُ وَ مَرْضَاةُ اللَّهِ مَرَامَه‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌هرکس که نجات و رضایت خداوند هدف او باشد، مشغول می‌گردد. 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص204 🔹توضیح: هرکس که نجات نفس خویش از هلاکت و کسب رضایت خداوند را هدف خود قرار دهد، چنان در مسیر بندگی و اصلاح نفس غرق می‌شود که دیگر فرصتی برای پرداختن به عیوب دیگران یا تجسس در امور دیگران پیدا نمی‌کند. چنین شخصی از بی‌هدفی و سرگردانی نجات می‌یابد، زیرا تمام توجه و تلاش او بر به دست آوردن رضایت خداوند متمرکز است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎لزوم تولی و تبری در کلام امیرالمومنین علی علیه السلام 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ إِيَّاكَ أَنْ تُحِبَّ أَعْدَاءَ اللَّهِ أَوْ تُصْفِيَ وُدَّكَ لِغَيْرِ أَوْلِيَاءِ اللَّهِ فَإِنَّ مَنْ أَحَبَّ قَوْماً حُشِرَ مَعَهُم‏. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 بپرهیز از اینکه دشمنان خدا را دوست بداری یا محبت خود را به غیر از دوستان خدا ابراز کنی، چرا که هر کس گروهی را دوست داشته باشد، با آنها محشور خواهد شد. 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص204 ✅توضیح: تولی و تبری از مهم ترین آموزه های اسلام است. برخی از مردم -هرچند که حقیقتا در مقیاس کل کشور کم هستند- دلباخته سران آمریکا و اسرائیل و انگلیس و دیگر کشورهایی هستند که هیچ شکی در رذالت آنها نسبت به اسلام وجود ندارد با این حال سران آنها را دوست دارند. این افراد باید بدانند که این کار علاوه بر خود تحقیری و ذلت دنیوی در آخرت نیز تبعات سخت و سنگینی دارند. در این روایت امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند اگر محبت به غیر اولیا الهی داشته باشی، با آنها محشور خواهی شد. کسانی که طبق آموزه های قطعی اسلام در جهنم خواهند بود. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید. 🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.