فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه ٢۴ اسفند ١۴٠٢
🌙 الخمیس ٠٣ رمضان ١۴۴۵
🌲 مارس 2024 Thursday 14
✍️ امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
- 🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشوند:
- لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 نزول انجيل بر حضرت عيسی (ع)
🌙 سالروز رحلت شيخ مفيد (۴١٣ ق) و علامه محمدحسين نجفی (١۴٠٩ق)
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 هشت رکعت نماز (چهار نماز دو رکعتی) در شب چهارم ماه رمضان وارد شده که در هر رکعت بعد از حمد، بیست مرتبه سوره قدر خوانده میشود.
🔹 همچنین اعمال شب جمعه که در مفاتیحالجنان آمده.
🔻دعای روز سوم ماه رمضان:
«اللّهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاهة و التّمْویهِ و اجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ»
«خدایا روزی کن مرا در این روز هوش و خودآگاهی را، و دور بدار در آن از نادانی و گمراهی، و قرار بده مرا بهره و فایده از هر چیزی که فرود آوردی در آن به بخشش خودت، ای بخشندهترین بخشندگان»
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «شَهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ یُضاعِفُ اللّهُ فیهِ الحَسَناتِ وَ یَمحو فیهِ السَّیِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَكَةِ»
«ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مىافزاید و گناهان را پاك مىكند و آن ماه بركت است»
📚 بحارالأنوار، ج٩۶، ص٣۴٠
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام روزه ۵.mp3
2.07M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓آیا استفاده از #اسپری_تنفسی که گازی را وارد فضای حلق و ریه میکند و مانع از تنگی نفس میشود، باطل کننده روزه است؟
✅ استفاده از اسپری مذکور اگر صرفاً برای باز کردن راه تنفسی و بدون دارو باشد و یا اینکه همراه با دارویی باشد که به صورت پودر به ریهها پاشیده میشود، روزه را باطل نمیکند.
❓آیا #قرص_زیرزبانی با توجه به اینکه چیزی از حلق پائین نمیرود و صرفاً از طریق زیر زبان، جذب میشود، باعث باطل شدن روزه میگردد؟
✅ اگر آب دهان که با آن قرص آغشته شده، بیرون ریخته شود و چیزی از آن وارد حلق نشود، روزه باطل نمیشود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «ایمان آگاهانه»
روز پنجشنبه ١۴٠٢/١٢/٢۴
✍️ مناسبت روز: امروز سومین روز از ماه مبارک رمضان «#ماه_بهار_قرآن» است و انشاالله به تبیین یکی از آیات جزء سوم قرآن با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان در سال ١٣۵٣ شمسی تهیه شده، میپردازیم؛
✅ آیه ٢٨۵ سوره بقره:
أعوذ باللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّحِيمِ
«آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ ۚ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ ۚ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا ۖ غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ»
خداوند در این آیه شریفه میفرماید: «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ»: رسول خدا به آنچه بر او از سوی پروردگارش نازل شده، ایمان و اعتماد کامل دارد؛ «وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ»: و همهٔ مؤمنان نیز به خدا و ملائکه او و کتابها و پیامبران الهی ایمان دارند؛ «لَا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ»: (و براساس ایمانشان گفتند:) ما میان هیچ یک از پیامبران خدا فرق نمیگذاریم (چراکه همۀ پیامبران در یک مسیرند)؛ «وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا»: و مؤمنان گفتند به گوش جان شنیدیم و آگاهانه فهمیدیم و اطاعت کردیم؛ «غُفْرَانَكَ رَبَّنَا»: (پس) پروردگارا، ما آمرزش تو را خواستاریم؛ «وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ»: و (میدانیم که) سرانجام همه به سوی توست.
✍️ در دو روز گذشـته، در تبییـن آیات ٢ و ٢١٨ سوره بقره از جـزء اول و دوم قـرآن کریـم، محضر مبارک شـما بزرگواران عرض کردیم که قرآن، «کتاب زندگی»
اسـت و برای تمام مباحث مورد نیاز زندگی دنیوی و اخروی انسان، برنامه و سخن دارد و سپس گفتیم که یکی از مهمترین مباحث زندگی مؤمنانه این است که ایمان همواره باید همراه با عمل باشد و همانطور که از برق بدون چراغ، روشنایی حاصل نمیشود، از ایمان بدون عمل صالح هم نتیجهای حاصل نمیشود.
امروز نیز انشاالله در تبیین آیه ٢٨۵ سوره بقره به نکتـە مهم دیگـری در رابطه با چگونگی ایمان خلق به خالق اشاره خواهیم کرد.
معـروف اسـت کـه روزی پيامبر اکرم (ص) بـا تعدادی از اصحاب از کنـار پیرزنی عبور میکردند کـه مشـغول نخریسـی بـود و در همـان حـال خـدا را شـکر میکرد و مرتب
الحمدلله میگفت؛ رسـول خـدا بـه او فرمودند: خـدا را چگونه شـناختی که
اینگونه او را سـتایش میکنی؟ پیرزن در پاسخ به حضرت، به چرخ نخریسی خود اشاره کرده و گفت: همانطور کـه ایـن چرخ، بدون کمک دسـت من نمیچرخد، چرخ ایـن عالم نیز بدون ارادە خداوند نخواهد چرخید!
در این هنگام رسـول خدا رو بـه اصحـاب کرده و فرمودنـد: «شما را به دين این پیرزن توصيه میکنم» (تفسير آسان، ج١، ص۵٩)
در این حکایت مـراد ایـن است کـه وقتـی رابطـۀ ایمانـی بیـن مؤمـن و خداونـد متعـال برقرار میشود، او باید در حد وسع و فهم خود بـرای ایمانش به پروردگار، دلیل و برهان داشته باشد و هـر کـس کـه خود را در خیمـۀ ایمانی ذات مقـدس باریتعالی قـرار میدهد، باید این سؤال را از خود بپرسد که آیا دلیلی برای خداباوری خود دارد؟
خداوند در آیه ٢٨۵ سوره بقره به همین موضوع، یعنی ایمان با فهم و درک اشاره نموده و میفرماید: «وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا» یعنی مؤمنان گفتند ما با تمام وجود آنچه را که خدا برای ما معین کرده و فرستاده شنیدیم، فهمیدیم و سپس اطاعت کردیم؛ یعنی اطاعت و ایمان ما کورکورانه نبوده؛ بلکه از روی روشنی و آکاهی بوده است؛
در اینجا باید عرض کنیم که متأسفانه ایمان بسیاری از ما، ایمان آگاهانه نیست! بلکه ایمان مقلدانه یا متعصبانه است! و اگر از ما بپرسند: چرا خدای یگانه و پیغمبر اسلام را بر حق میدانیم؟ تنها جوابمان این است که چون پدر و مادر و معلم توی کلاس و مردم کوچهبازار میگویند که پیامبر اسلام برحق است! یعنی ایمان بسیاری از ما، ایمان مقلدانه است! و حتی در بعضی از مواقع هم، ایمان ما متعصبانه است و العياذبالله در روبروی پیروان ادیان دیگر چهبسا به پیامبران الهی دیگر، بیاحترامی میکنیم و فکر میکنیم با این کار باعث خشنودی خدا و پیامبر اکرم (ص) شدهایم!
لذا عمل کردن از روی این نوع ایمانها، نه تنها از نظر خدا ارزشی ندارد، بلکه دارای پیامدهای سوء میباشد!
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇
✅ ادامه #روزبرگ_شیعه 👇
1️⃣ اولین پیامد این نوع ایمانهای جاهلانه، «درجازدن» است! چنانچه امیرالمؤمنیـن (ع) میفرمایند: «عبادتکننـده و عملکننـدەی بـدون علـم و آگاهـی مثل الاغ در آسياب است که مرتب دور مىزند و از جاى خود حرکت نمىکند» (الاختصاص، ج١، ص٢۴۵)
بدیهی است که این الاغ اگر هفتاد سال هم دور بزند، همیشه در همان نقطۀ اول است! لذا ایمان جاهلانه و متعصبانه نیز همینطور است و هرگز باعث حرکت و کمال و سعادت نمیشود!
2️⃣ دومین پیامد ایمان مقلدانه یا متعصبانه، «سستی ایمان» و از دست دادن آن با کوچکترین بهانه است؛
حتماً شنیدهاید که میگویند: «بـادآورده را بـاد میبرد!» یعنی وقتـی کسـی بـرای به دست آوردن ایمانش هیچ تلاشی نکرده و هرچه در دایرۀ ذهنی خود دارد، تقلیدی و متعصبانه است بـا کوچکترین اتفاقی نیز ایمانش را به باد میدهد! و مانند درخت بدون ریشه از جا کنده میشود؛
متأسفانه این خطر در جامعۀ امروز ما بسـیار به چشـم میخورد؛ و چون ایمان بسیاری از مردم، ایمان آگاهانه نیست، لذا میبینیم که برخی افراد با به دست آوردن کوچکترین مقام و قدرت و یا ثروت و... همه ایمان خود را به باد میدهند و همچنین باعث میشوند دیگرانی هم که مثل آنها ایمانشان آگاهانه نیست، با دیدن ریا و تزویر و اختلاسهای ریز و درشت آنها، ایمانشان مثل برف در چلە تابستان آب شود! تا جایی که وقتـی بـه اینگونه افراد میگویی: چـرا خواندن نمـاز را رها کردی؟! میگویند: مگر اختلاس چای دبش و... را نشـنیدهای؟!
بنابراین اگر ایمان آگاهانه نباشد مثل ساختمان بدون پی و شناژ با کوچکترین زلزلهای ویران میشود.
3️⃣ «فساد»، سومین پیامد مهم ایمان مقلدانه یا متعصبانه است؛ چنانچه حضرت صـادق (ع) میفرمایند: «کسـى که عمل بدون علـم انجـام دهـد، افسـادش بيشـتر از اصلاحـش اسـت» (کافی، ج١، ص۴۴)
این ایمان جاهلانه، گاهی فسادش به قدری بزرگ است که یک کشور و یا حتی کل جهان را درگیر خود میکند مانند «داعش»؛
داعشیها، مصداق بارز ایمان مقلدانه و متعصبانه هستند؛ ایمانی که ذرهای تفکر و معرفت در آن نیست؛ آنها میخواهد جهاد فی سبيلالله انجام دهند ولی نتیجهاش میشود عملیات انتحاری در کرمان
و کشـتن زنـان و بچههای بیگناهی که راهی مرقد مطهر شهدا و حاج قاسم عزیز بودنـد و یا قتل عام مردم بیگناه در حرم حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز!
✍️ بنابر آنچه گذشت مـا بایـد اعتقـاد و ایمانمـان را نسبت بـه مقدسـات اسلامی و انقلابی آگاهانه و با تحقیق و مطالعه کنیم و اگر سـؤال یا شبههای برایمان وجود داشت، از اهل معرفت و آگاهی بپرسیم؛ و بدانیم که دشمنان، امـروزه اعتقـاد و ایمـان مـا را مـورد هـدف قـرار دادهاند؛ پس باید خودمان را در برابر آنها به علم و آگاهی مسلح کنیم؛ به همین دلیل مقام معظم رهبری اینقدر بر «جهاد تبیین» در زمان حاضر تأکید مینمایند.
لذا اگـر بخواهیـم بر اساس قـرآن، زندگـی کنیـم و سعادت دنیا و آخرت را به دست بیاوریم، «جهـاد تبییـن» راه پیـش روی ماسـت تـا ابتدا خودمان بفهمیم و سپس به دیگران بفهمانیم تا بالاخره ایمانِ آگاهانه جای ایمانهای مقلدانه و متعصبانه را در دلهای ما بگیرد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
30.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #ماه_مبارک_رمضان
موضوع: #ایمان_آگاهانه
روز: پنجشنبه ١۴٠٢/١٢/٢۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ٢۵ اسفند ١۴٠٢
🌙 الجمعة ٠۴ رمضان ١۴۴۵
🌲 مارس 2024 Friday 15
✍️ امروز متعلق است به امام زمان (عج)
- 🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشوند:
- اَللّهُمَّصَلِّعَلیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلالوالاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ روز بزرگداشت پروین اعتصامی
☀️ ارتحال یادگار امام، سید احمد خمینی (١٣٧٣ش)
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب پنجم ماه رمضان، دو رکعت نماز وارد شده که در هر رکعت بعد از حمد، پنجاه بار سوره توحید را خوانده و بعد از سلام نماز، صد بار صلوات فرستاده شود؛
🔹 ضمناً اعمال روز جمعه فراموش نشود.
🔻دعای روز چهارم ماه رمضان:
«اللَّهُمَّ قَوِّنِی فِیهِ عَلَى إِقَامَةِ أَمْرِکَ وَ أَذِقْنِی فِیهِ حَلاَوَةَ ذِکْرِکَ وَ أَوْزِعْنِی فِیهِ لِأَدَاءِ شُکْرِکَ بِکَرَمِکَ وَ احْفَظْنِی فِیهِ بِحِفْظِکَ وَ سِتْرِکَ یَا أَبْصَرَ النَّاظِرِینَ»
«خدایا مرا در این روز براى اقامه و انجام فرمانت، قوتبخش؛ و حلاوت و شیرینى ذکرت را به من بچشان؛ و براى اداى شکر خود به کرمت مهیا ساز؛ و در این روز به حفظ و پرده پوشی، مرا از گناه محفوظ دار؛ اى بصیرترین بینایان عالم»
💠 حدیث روز:
💎 امام باقر (ع): «إنَّ لِجُمَعِ شَهرِ رَمَضانَ عَلى جُمَعِ سائِرِ الشُّهورِ فَضلاً كَفَضلِ شَهرِ رَمَضانَ عَلى سائِرِ الشُّهورِ»
«فضيلت جمعههاى ماه رمضان بر جمعههاى ديگر ماهها همچون فضيلت ماه رمضان بر ماههاى ديگر است»
📚 الكافی، ج٣، ص٤٢٩، ح٨
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
✍️ امروز روز بزرگداشت #پروین_اعتصامی است، لطفاً جهت دسترسی به محتوای لازم در این زمینه تحت عنوان «#پروین، #شاعر_انقلابی» به فایل «روزبرگ شیعه» در لینکهای زیر مراجعه بفرمائید:👇
https://eitaa.com/ROOZBARG/10601
https://eitaa.com/ROOZBARG/10602
✍️ امروز سالروز ارتحال یادگار امام حجتالاسلام والمسلمین سید احمد خمینی (ره) است، لطفاً جهت دسترسی به محتوای لازم در این زمینه تحت عنوان «#یادگار_یار» به فایل «روزبرگ شیعه» در لینکهای زیر مراجعه بفرمائید:👇
https://eitaa.com/ROOZBARG/10608
https://eitaa.com/ROOZBARG/10609
احکام روزه ۶.mp3
2M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ اگر روزهدار عمداً و آگاهانه چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهی او باطل میشود... خواه زیاد باشد یا کم، مانند قطرههای بسیار کوچک آب یا خردهی کوچکی از نان؛
✅ اگر روزهدار چیزی را که لای دندان مانده است عمداً فرو ببرد، روزهاش باطل میشود، اما اگر علم به وجود باقیماندهی غذا در لای دندانها و یا علم به رسیدن آن به حلق نداشته و یا فرو رفتن آن عمدی و با التفات نبوده روزه باطل نمیشود؛
✅ خوردن و آشامیدن از روی سهو و فراموشی، روزه را باطل نمیکند و تفاوتی هم بین اقسام روزه از واجب و مستحب نیست؛
✅ فرو بردن آب دهان روزه را باطل نمیکند.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: #ایمان_عامل_پیروزی
روز جمعه ١۴٠٢/١٢/٢۵
✍️ مناسبت روز: امروز چهارمین روز از ماه مبارک رمضان «#ماه_بهار_قرآن» است و انشاالله به تبیین یکی از آیات جزء چهارم قرآن با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان درسال ١٣۵٣ تهیه شده، میپردازیم؛
✅ سوره آل عمران، آیه ١٣٩:
«وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ»
خداوند در این آیه شریفه میفرماید: «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا»: سست نشوید (و دربارۀ آینده نگران و ناامید نباشید) و اندوهگین نشوید (وبرای گذشته حسرت نخورید)؛ «وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ»: چراکه شما همیشه برتر و پیروزید؛ (البته) به شرطی که مؤمن واقعی باشید.
طبق این آیه و دیگر آیات و روایات اسلامی این برتری، سنت قطعی الهی است که اگر به خدا اعتماد و ایمان واقعی داشته باشیم و طبق دستورات او عمل کنیم، هیچکس نمیتواند ما را شکست دهد و همواره پیروزیم.
در جلسـات قبل عرض کردیم که قرآن کتاب زندگی است و با عمل به آن تمامی مشکلات ما حل میشود و در ادامه گفتیم که ایمان به عنوان مهمترین مبحث در زندگی مؤمنانه، باید آگاهانه و همراه با عمل صالح باشد تا از نور هدایت قرآن بهرهمند شویم، انشاالله امروز نیز درباره اثر ایمان واقعی در وجود انسان با شما سخن خواهیم گفت؛ و در تبیین این موضوع در محضر آیه ١٣٩ سـوره آلعمران هسـتیم و ابتدا برای توضیح و تبیین این آیه شریفه، خاطرهای عجیب از یکی از شهدای دفاع مقدس که در کتاب «خاکهای نرم کوشـک» نوشـتۀ آقـای «سـعید عاکف» آمده را تقدیم شما مینمائیم:
«رژیم بعثی تدارک عملیات سنگینی را دیده و تعداد زیادی از تانکهای پیشرفته T 72 را وارد منطقه کــرده بــود؛ سه گردان مأمور شدند تا قبل از عملیات دشمن، با عملیات ایذایی و فریبنده جلو عملیات آنها را بگیرند؛ فرمانده گردان ما، شهید عبدالحسین برونسی بود.
عراقیها روی این خط، با تجهیزات مدرن خود، دژ محکمی درست کرده بودند تا جایی که حمله دو گردان اول و دوم راه به جایی نبرد و عقبنشینی نمودند؛ حالا فقط چشم امید همه به گــردان ما بود؛ گردان در تاریکی شب آرام حرکت کرد ولی سی چهل متر مانده به خط، یکدفعه با منوّرهای دشمن، تاریکی دشت به هم ریخت و پشتبندش هم شلیکهای پیدرپی دشمن، منطقه را جهنم کرد! همه خیز رفته بودیم روی زمین و میدانستیم که با این وضع، عملیات غیرممکن و یکجور خودکشی به حساب میآید!
به حاجی عبدالحسین گفتم: باید برگردیم! او سکوت کرد و صورتش را روی خاکهای نرم منطقه گذاشت و شروع به گریه کرد؛ آنقدر اشک ریخت که خاک زیر صورتش گل شد! اما یکدفعه سرش را بلند کرد و گفت: سیدکاظم! اوضاع که آرام شد، به سر ستون برو و بیستوپنج قدم به سمت راست بشمار و همانجا را علامت بگذار و بچهها را با خودت آهسته به آنجا ببر؛ سپس رو به عمق دشمن، چهل متر جلو بروید و منتظر من بشوید؛
خیلی تعجب کردم؛ اما دقیقاً همان
کارها را انجام دادم و گــردان را به آنجا بــردم؛ پشت سر ما حاجی با چند آرپیجیزن آمدند و به آنها گفت: به مجردی که من اللهاکبر گفتم، شما به همان سمتی که اشاره میکنم شلیک کنید و گردان هم بلافاصله عملیات را شروع کند؛
بعد از دقایقی با فریاد اللهاکبر شهید برونسی، گلولههای آرپیجی شلیک شد و به اهدافی برخورد کردند و منفجر شدند! پشتبندش صدای تکبیر بچهها زمین را به لرزه درآورد و حمله غافلگیرانه ما آغاز شد و قبل از اینکه دشمن به خودش بیاید، همه آنها را تارومار کردیم؛ آن شب، دو گردان زرهی تا بن دندان مسلح دشمن را کاملاً منهدم کردیم و بر کل منطقه مسلط شدیم؛
فردا صبح رفتم تا منطقە عملیاتی را ببینیم؛ خیلی عجیب بود، ما دیشب دقیقاً از بین انبوه سیم خاردارها، از یک معبر که در واقع عراقیها برای رفتوآمد خودشان آماده کرده بودند، گذشته بودیم! و سپس آرپیجیزنهای ما نفربر فرماندهی دشمن و همچنین سنگر فرماندهی آنها را منهدم کرده بودند! و هشت، نه نفر از فرماندهان اصلی دشمن را در داخل همان سنگر به درک واصل کرده بودند!
همه چیز عجیب بود! لذا یکراست رفتم سراغ شهید برونسی و از او جریان را پرسیدم؛ او طفره رفت؛ ولی من محکم گفتم: تا قضیه را نگویی از جایم تکون نمیخورم! حاجی شروع به گریه کرد وگفت: به شرط آنکه تا زندهام برای کسی نقل نکنی، برایت میگویم! و ادامه دارد: دیشب وقتی عملیات گره خورد، توی همان حالوهوا متوسل به وجود مقدس حضرت زهـــرا شدم و در حالی که صورتم روی خاک بود، یکدفعه صدای بانویی به گوشم رسید و تمام چیزهایی را که دیشب به تو گفتم را به من فرمود!
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇
✅ ادامه #روزبرگ_شیعه 👇
✍️ این همان بیــان پــروردگار در آیــۀ ١٣٩ ســورۀ آلعمران اســت که میفرماید: «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ»؛ ای بندگان من! سستی نکنید و ناراحت نباشید! شما برتر و پیروز هستید، البته اگر ایمان و اطمینان کامل به خدا داشته باشید.
شـهدا این آیۀ قرآن کریم را زندگی کردند و چون شـهید برونسـی این نصرت الهـی را بارها به چشم دیدنـد؛ هرچند که مصادیق این نصرت و مدد الهی در تاريخ بسیار است و از جنگ احزاب گرفته تا جنگ ٣٣ روزه حزبالله لبنان در برابر ارتش بزرگ رژیم صهیونیستی!
این نصرت، وعــده و نوید حتمی الهی است که البته تحقق آن، مشروط به ایمانی است که در دو روز گذشته در قرآن معرفی کردیم؛ یعنی ایمان آگاهانه همراه با عمل به تعهّدات آن ایمان؛
کسـى که ایمان واقعی دارد و میداند خدا با اوسـت، هرگز احساس تنهايى و ضعف و سستى نمیکند: «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا»؛ او ایمان دارد که دستی بالاتر از دستهاست: «یَدُاللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ» (فتح/١٠)
❓اما شـاید سـؤال شـود پس چرا این وعده و نوید الهی در زندگی بسیاری از ما دیده نمیشود؟ و آیا ما مورد خطاب آیه نیسـتیم؟
✅ در جواب باید عرض کنیم: ایراد را باید در وجود خودمان جستجو کنیم!
بعضـی از مـا نـه «إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» را زندگـی کردهایم! نـه «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا» را در وجودمان ایجاد نمودهایم! آنوقت توقع داریم «وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ» برای ما باشـد! اینطور نمیشود!
خیلی از ماها، متأسفانه به قدرت پول و پارتی بیشـتر از قدرت خداوند مقتدر ایمان و اعتقاد داریم؛ قطعاً در چنین اوضاعی، دست یاری خداوند را نخواهیم دید! چون ما برای پیروزی به سمت کسی یا چیزی غیر از پروردگار، دست دراز کردهایم!
یکی از مصادیق بارز این موضوع ازدواج جوانان ما و فرزند آوری ما نمایان است؛ چنانچه اگـر امروز رئیـس بانـک مرکزی بـه جوانی بگوید: اگـر ازدواج کنی، به تو یک وام دومیلیارد تومانی بلاعوض میدهم! او قبول میکند و چهبسا در اسرع وقت ازدواج کند؛ اما متأسفانه قول خداوند که خالق همـە عالـم است را به انـدازۀ رئیـس بانک مرکـزی قبول نداریم! مگر خدا در آیه ٣٢ سوره نور نفرموده که اگر ازدواج کنید، من از فضل خود، شما را بینیاز میکنم: «یُغنِهِمُ اللهُ مِن فَضلِه»، پس چرا ایمان و اعتماد نداریم!
✍️ در پایان سـخن عرض میکنیم که اگر همین یک آیه از قرآن را زندگی کنیم و به پروردگار بیهمتا و قادر ایمان واقعی و اعتماد کامل داشته و به ملزومات آن هم پایبند باشیم و البته سسـتی هم نکنیم و با امید به کار خود ادامه دهیم، مطمئناً کمک و نصرت الهی به سراغ ما میآید و به پیروزی و سعادت خواهیم رسید.
https://eitaa.com/ROOZBARG
27.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #ماه_مبارک_رمضان
موضوع: #ایمان_عامل_پیروزی
روز: جمعه ١۴٠٢/١٢/٢۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ٢۶ اسفند ١۴٠٢
🌙 السبت ٠۵ رمضان ١۴۴۵
🌲 مارس 2024 Saturday 16
👈 امروز متعلق است به پیامبراکرم (ص)
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشوند:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ بار)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ بار)
- يا غنی (١٠۶٠ بار) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ولادت حضرت جوادالائمه (ع) به قولی؛ اما مشهور دهم رجب است.
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب ششم ماه رمضان، چهار رکعت نماز وارد شده که به صورت دونماز دورکعتی خوانده میشود و در هر رکعت بعد از سوره حمد، سوره ملک قرائت میشود. (مفاتیح الجنان)
🔻دعای روز پنجم ماه رمضان:
«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِیهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ، وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ عِبَادِکَ الصَّالِحِینَ الْقَانِتِینَ، وَاجْعَلْنِی فِیهِ مِنْ أَوْلِیائِکَ الْمُقَرَّبِینَ، بِرَأْفَتِکَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ»
«خدایا در این روز مرا از آمرزشجویان درگاهت قرار ده، و مرا در این روز از بندگان شایسته و فرمانبردار قرار ده و در این روز مرا از دوستان نزدیکت قرار ده، به حق مهربانیات، ای مهربانترین مهربانان»
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق (ع): «أَنَّما فَرَضَ اللَّهُ الصِّیَامَ لیستوی بِهِ الْغِنَی وَ الْفَقِیرِ»
«خداوند روزه را واجب کرده تا بدین وسیله دارا و ندار (غنی و فقیر) مساوی گردند»
📚 منلایحضرهالفقیه، ج ۲، ص ۴۳
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام روزه ٧.mp3
1.98M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓آیا مسافرت عمدی در ماه رمضان به قصد افطار و فرار از روزه گرفتن، جایز است؟
✅ مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، و در صورت مسافرت، ولو اینکه برای فرار از روزه باشد، افطار بر او واجب است.
❓اگر کسی در صبح ماه مبارک رمضان به مسافرت برود و پیش از #اذان_ظهر مجددا به #وطن و یا جایی که #قصد_ اقامت_ده_روز دارد برسد، حکم روزهاش چگونه است؟
✅ اگر مبطلی انجام نداده باشد، لازم است #نیت_روزه نماید و #روزه آن روز صحیح میباشد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: #ایمان_همیشگی
روز شنبه ١۴٠٢/١٢/٢۶
✍️ مناسبت روز: امروز پنجمین روز از ماه مبارک رمضان «#ماه_بهار_قرآن» است و انشاالله طبق روزهای قبل به تبیین یکی دیگر از آیات قرآن کریم با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان درسال ١٣۵٣ تهیه شده، میپردازیم؛
✅ سوره نساء، آیات ١۵٠ و ١۵١
«إِنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيُرِيدُونَ أَنْ يُفَرِّقُوا بَيْنَ اللَّهِ وَرُسُلِهِ وَيَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ وَيُرِيدُونَ أَنْ يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَٰلِكَ سَبِيلًا»
خداوند در این آیات میفرماید: «إِنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ»: همانا کسانی که به خدا و پیامبرانش کفر میورزند (هرچند در ظاهر ادعای ایمان دارند اما واقعاً مؤمن نیستند)؛ «وَيُرِيدُونَ أَن يُفَرِّقُوا بَيْنَاللَّهِ وَرُسُلِهِ»: و میخواهند بین خدا و پیامبرانش دوگانگی ایجاد کنند (یعنی بعضی از دستورات پیامبران را از سوی خدا نمیدانند؛ تا بتوانند از بعضی دستورات دین اطاعت نکنند)؛ «وَيَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ»: (و در نتیجه) میگویند به بعضی از دستورات دین ایمان میآوریم و به بعضی کفر میورزیم! (و هرجا دین به مذاقشان خوش نیاید آن را کنار میزنند!)؛ «وَيُرِيدُونَ أَن يَتَّخِذُوا بَيْنَ ذَلِكَ سَبِيلًا»: و به این صورت میخواهند بین ایمان و کفر مسیری برای خودشان دست و پا کنند؛ «أُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ حَقًّا»: اينان در حقيقت کافرند (چون راهی میان ایمان و کفر وجود ندارد؛ یا انسان باید بنده خدا باشد و دین را در هر حالتی اطاعت کند و یا کافر است)؛ «وَأَعْتَدْنَا لِلْكَافِرِينَ عَذَابًا مُهِينًا» و برای (این) کافران عذابی ذلیل کننده آماده کردهایم.
✍️ نقل است که حکیمی فرزندی پرخور داشت و پیوسته او را از بسیار خوردن نهی کرده و نصیحت مینمود که سیری زیاد، شخص را رنجور میکند! فرزند گفت: ای پدر! نشنیدهای که خداوند در قرآن چنین دستور فرموده: «كُلُوا وَاشْرَبُوا»: «بخورید و بیاشامید» و اهل دقت و ظرافت هم گفتهاند: «به سیری، مُردن؛ بِه که، گرسنگی بُردن»؛ پدر گفت: ای فرزند! اندازه نگه دار و دستور خدا را به طور کامل تلاوت کن، که فرموده: «وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا»: «بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید». (اعراف/٣١)
كُلوا واشربوا، حلقهٔ گوش کرد؛ و لاتُسرفوا را فراموش کرد!!!
آری! ایمان گزینشی نداریم! انسان نمیتواند خود را در دایره ایمان به خدا قرار دهد و مدعی ایمان آگاهانه به همراه عمل باشد اما فقط در برابر بخشی از دستورات خداوند سر تسلیم فرود آورد؛ آنجا که ایمان برای او منفعت دارد، مؤمن باشد! ولی آنجا که به ظاهر نفعی از ایمانش نمیبرد و ایمان دست و پای او را برای به دست آوردن خواستههای نفسانیش میبندد، آن را نادیده بگیرد؛ اصلاً مؤمنِ گاه به گاهی و دل بخواهی در اسلام معنا ندارد و تعهدات مؤمن، بر اساس منفعتطلبی نیست!
مؤمنی که میخواهد قرآنی زندگـی کنـد و از نتایج ایمانش بهـره بـرده و به سعادت دست یابد، باید در مقابـل همـۀ احکام خدا و در همهجا احسـاس تعهـد کند و به عبارت دیگر: تعهد مؤمن، همگانی، همهجایی و همیشگی است.
نمیشود انسان نماز اول وقت بخواند، روزه بگیرد؛ حتی مستحباتی چون صدقه و نماز شب بجا بیاورد و حتی مجالس حسینی برپا کند اما تا به دستور الهی در زمینه خمس و زکات برسد بگوید من اینها را قبول ندارم!
و یا بانویی همهی دستورات الهی را عمل کند ولی حجاب را که از ضروریات دین و از دستورات قرآنی است را قبول نداشته باشد!
و یا فردی خودش را مؤمن به انقلاب و آرمانهای امام راحل و شهدای جلیلالقـدر نشـان بدهد، امـا آنجا که باید از آبرویش برای دفاع از نظام هزینه کند، خبری از ایمانش نباشد! و آنجـایی کـه دفاع از نظام اسلامی و آرمانهای انقلابی، میز ریاستش را تهدیـد میکند، به یکباره همـۀ ایمان انقلابیش فراموش شود!
و یا برخی از ما، خدای در مسجد را میبینیم ولی خدای در منزل را نمیبینیم! نماز جماعت اول وقتمان در مسجد ترک نمیشود و رفتارمان در بیرون با مردم، بسیار مؤمنانه است، اما در خانه، چنان بداخلاق هستیم که همسر و فرزندانمان از اخلاق بد ما به ستوه آمده و چه بسا مثل گرگ از ما میترسند! بدیهی است چنین ایمانهای ناقصی در فرهنگ قرآنی، یک ریال هم ارزش ندارد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇
✅ ادامه #روزبرگ_شیعه 👇
✍️ یکی دیگر از مصادیق خطرناک این آیه یعنی «نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ» بحث جدایی دین از سیاست است! خیلیها میخواهند بخش سیاسی و اجتماعی اسلام را از این برنامه و سبک زندگی دقیق قرآنی جدا کنند و دین را فقط به مباحث عبادی و فردی تقلیل دهند؛ آنها اسلام را فقط مسئلهٔ فردی دانسته و مسائل اجتماعی و سیاست را از اسلام گرفتهاند! متأسفانه این همان چیزی است که امروزه در برخی از افراد به اصطلاح مذهبی و اهل مسجد و هیئت دیده میشود! این افراد در اصل دارند اسلام و قرآن را تحریف میکنند! اصلاً اگر اسلام و قرآن برای تمام مراحل و جنبههای زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و... انسان برنامه دقیق نداشته باشد که دین کاملی نیست و نمیتواند به انسان سبک زندگی آموخته و او را هدایت و سعادتمند نماید! این افراد چگونه میخواهند آیاتی که درباره حکومتداری و سیاست در قرآن کریم آمده را توجیه کنند؟!
آنها قطعاً مصداق این آیه یعنی «نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ» و همچنین مصداق آیه ٩١ سوره حجر: «الَّذِينَ جَعَلُوا الْقُرْآنَ عِضِینَ» هستند که خداوند میفرماید: بعضی افراد قرآن را تکه پاره میکنند!!!
بیشک اینگونه مقدس مآبانی که عبایشان را جمع کرده و میگویند: ما به سیاست کاری نداریم و به عبادت خود میپردازیم! نه تنها مؤمن نیستند، بلکه دانسته یا نادانسته در لشکر کافران و دشمنان اسلام قرار دارند! دشمنانی که مروّج نگاه جدایی دین از سیاست هستند؛ چراکه از حکومت ظلمستیز اسلامی وحشت دارند! چنانچه فردی نقل میکرد که در ماه محرم، مجلس روضهای در کنار سفارت انگلیس برپا شده بود؛ خبرش را به سفیر انگلستان رسانده بودند؛ او هم در جواب گفته بود: اگر از این مجالسی است که مسائل سیاسی را در آن میگویند با دسیسهای جلوی برگزاری آن را بگیرید؛ اما اگر با سیاست کاری ندارند بگذارید تا صبح بخوانند و گریه کنند؛ چون برای ما هیچ خطری ندارند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #ماه_مبارک_رمضان
موضوع: #ایمان_همیشگی
روز: شنبه ١۴٠٢/١٢/٢۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ٢٧ اسفند ١۴٠٢
🌙 الأحد ٠۶ رمضان ١۴۴۵
🌲 مارس 2024 Sunday 17
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س)
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشوند:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 نزول كتاب مقدس تورات
🌙 وفات شیخ جعفر مجتهدی (١۴١۶ ق)
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب هفتم ماه رمضان، چهار رکعت نماز وارد شده به صورت دو نماز دو رکعتی خوانده میشود و در هر رکعت بعد از حمد، سیزده بار سوره قدر قرائت میگردد.
🔻دعای روز ششم ماه رمضان:
«اَللّهُمَّ لا تَخْذُلْنی فیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ، وَ لاتَضْرِبْنی بِسِیاطِ نَقِمَتِکَ، وَ زَحْزِحْنی فیهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِکَ، بِمَنِّکَ وَ اَیادیکَ یا مُنْتَهی رَغْبَةِ الرّاغِبینَ»
«خدایا در این ماه به خاطر دست زدن به نافرمانیت خوارم مساز؛ و تازیانههای عذابت را بر من فرو نیاور؛ و از موجبات خشمت دورم بدار؛ و با منت و بخششت بر من ببخش؛ ای نهایت آرزوی آرزومندان»
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمومنین (ع): «فَرَضَاللَّهُ . . . الصِّیَامَ ابْتِلَاءً لَاخَلَاصِ الْخُلُق»
«خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید»
📚 نهجالبلاغه، حکمت ۲۵۲
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
✍️ امروز سالروز نزول کتاب مقدس «#تورات» است، لطفاً جهت دسترسی به محتوای لازم در این زمینه تحت عنوان «تورات، کتابی آسمانی یا زمینی؟!» به فایل «روزبرگ شیعه» در لینک زیر مراجعه بفرمائید:👇
https://eitaa.com/ROOZBARG/2013
احکام روزه ٨.mp3
1.98M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓شخصی هنگام روزه #خون_دماغ شده و تلاش کرده است که خون به حلقش فرو نرود اما از روی بی احتیاطی خون وارد حلقش شده، آیا #روزه او باطل شده است؟
✅ اگر قصد فرو بردن خون را نداشته و بیاختیار وارد حلق شده است، روزه صحیح است.
❓آیا #ترش_کردن_معده باعث باطل شدن روزه می شود؟
✅ صرف ترش کردن، باطل کننده روزه نیست ولی چنانچه موجب شود چیزی به فضای دهان آمده و عمداً و از روی اختیار فرو برده شود، روزه باطل میگردد اما اگر سهوا و بیاختیار فرو رود، #روزه باطل نمیشود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#قرآن #نور_هدایت»
روز یکشنبه ١۴٠٢/١٢/٢٧
✍️ مناسبت روز: امروز ششمین روز از ماه مبارک رمضان «#ماه_بهار_قرآن» است و انشاالله طبق روزهای قبل به تبیین یکی دیگر از آیات قرآن کریم با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان درسال ١٣۵٣ تهیه شده، میپردازیم؛
✅ جزء ششم، سوره نساء، آیه ١٧۴
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا»
َ
خداوند در این آیه میفرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ» ای مردم! دليل قاطعی از سوی پروردگارتان برای شما آمد؛ (برای اتمام حجت و هدایت شدنتان) «وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا» و نور مورد نیاز برای روشن ساختن مسیر زندگیتان را نازل کردیم؛
«مُبِينًا» یعنی نوری واضح و روشن کننده که خداوند در این آیه، هدایت قرآن را به چنین نوری تشبیه کرده است که البته مسلماً این هدایت و نور که راه رسیدن به قله سعادت را روشن میسازد برای کسانی است که ایمان واقعی داشته باشند.
✍️ بـرای ورود بـه بحـث امـروز، داسـتانی را زبان همسـر لبنانی شـهید
دکتـر مصطفـی چمـران، خانـم «غـاده جابـر» برایتان نقـل میکنیم:
«روزی امام موسی صدر از من برای همکاری در مدرسە صنعتی جبلعامل در شهر صور لبنان که مدیریتش با دکتر مصطفی چمران بود دعوت به همکاری کرد؛ من هم جواب دادم هیچ علاقهای به همکاری با ایشان ندارم و کلاً از جنگ و خون و کشتار و شخصیتهای جنگی بیزارم! آقای صدر فرمودند: زود تصمیم نگیرید و ابتدا نزد دکتر چمران بروید و از نزدیک با مدرسه و کارهای خیر ایشان آشنا شوید؛
من ذهنیتی جز خشونت و جنگ از دکتر چمران نداشتم، لذا از رفتن به آن مدرسه و دیدار با ایشان سر باز زدم؛ بعد از مدتی یکی از دوستان خانوادگی، تقویمی را که سازمان «اَمَل» منتشر کرده بود به من هدیه کرد؛ شبهنگام تقویم را نگاه کردم؛ در هر صفحه آن، نقاشی زیبایی کشیده شده بود و در یکی از این صفحات نقش شمع کوچکی در تاریکی رسم شده بود که توجهم را به خود جلب کرد؛ نور کوچکی از آن شمع میتابید و در زیر آن با خطی زیبا نوشته شده بود: «من ممکن است نتوانم همه این تاریکیها را از بین ببرم، ولی با همین روشنایی اندک، فرق «ظلمت و نور» و «حق و باطل» را نشان میدهم! تا کسی که به دنبال نور است، با همین نور کوچک، در قلبش نوری بزرگ ایجاد شود»؛ این تصویر بر من تأثیر عجیبی گذاشت و ناخداگاه شروع به گریه کردم؛
چند روز بعد برای نخستین بار دکتر چمران را دیدم، لبخندی بر لب داشت و آرامش و پاکی در چشمان او موج میزد؛ دقیقاً بر خلاف تصویری که در ذهنم از خشونت و جنگطلبی او نقش بسته بود! او چنان با تواضع و تبسم سخن میگفت که گویا مدتهاست من را میشناسد!
وقتی متوجه شدم آن نقاشی و جمله زیر آن کار شخص دکتر چمران است، بیشتر حیرت کردم! چطور ممکن است فردی که در جنگ و خون شناور است، چنین روحیه هنرمندانه و عارفانهای داشته باشد؟!
بالاخره همکاری در مدرسه صنعتی که بخشی از جمعیت نیکوکاری برای آموزش و ایجاد اشتغال برای ایتام و فقرا بود را پذیرفتم؛
من در آن زمان، حجاب درست و حسابی نداشتم! یادم هست روزی که برای آموزش بچهها به یکی از روستاهای اطراف رفته بودیم، دکتر چمران یک روسری گلدار زیبا به من هدیه کرد و با لبخند همیشگیاش گفت: بچهها خیلی دوست دارند معلم خودشان را با روسری ببینند؛ من هم بلافاصله آن روسری را سر کردم و از اینگونه امربهمعروف دکتر لذت بردم؛ کمکم حس کردم یک جاذبۀ خدایی در وجود دکتر چمران است که مرا به سوی خود جذب میکند و پس از گذشت چند ماه با ایشان ازدواج کردم!»
آری، یک نور کوچک در یک صفحه تاریک نقاشی و یک دست نوشته کوچک، میتواند جریان زندگی یک انسان را دگرگون کند تا جایی که همسر شهید چمران شده و یک زندگی عارفانه و عاشقانه الهی را تجربه کند!
✍️ حالا به نظر شما اگر خالق هستی بخواهد نوری مانند آن شمع در نقاشی را در تاریکی دنیا برای ما قرار دهد تا جریان زندگی ما تغییر کند! آن نور چیست؟
خداوند آن نور را در آیه ١٧۴ سوره نساء به ما معرفی کرده است: «وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا»؛ علامه طباطبائی در تفسیر این آیه در «المیزان» مینویسد: مراد از نور نمایان، چیزی به جز قرآن کریم نمیتواند باشد؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) در خطبه ۱۹۸ نهجالبلاغه در بیان ویژگیهای قرآن میفرمایند: «قرآن نوری است که خاموشی ندارد و چراغی است که درخشندگی آن زوال نپذیرد..»
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇