فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ٢٨ اسفند ١۴٠٢
🌙 الإثنين ٠٧ رمضان ١۴۴۵
🌲 مارس 2024 Monday 18
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشود:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 وفات حضرتابوطالب(ع) بنابهروايتی (١٠بعثت)
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب هشتم ماه رمضان، دو رکعت نماز وارد شده که در هر رکعت بعد از حمد، یازده بار سوره توحید را قرائت کرده و بعد از نماز، هزار مرتبه تسبیح خدا (سبحان الله) گفته میشود.
🔻دعای روز هفتم ماه رمضان:
«اللهمّ اعنّی فیهِ علی صِیامِهِ و قیامِهِ، و جَنّبنی فیهِ من هَفَواتِهِ و آثامِهِ، و ارْزُقْنی فیهِ ذِکْرَکَ بِدوامِهِ، بتوفیقِکَ یا هادیَ المُضِلّین»
«خدایا یاری کن مرا در این روز بر روزه گرفتن و عبـادت، و برکنارم دار در آن از بیهودگی و گناهان، و روزیم کن در آن یادت را برای همیشه، به توفیقت ای راهنمای گمراهان»
💠 حدیث روز:
💎 رسول خدا (ص): «الصَّوْمُ جُنَّةُ مِنَ النَّار»
«روزه سپر در برابر آتش (جهنم) است»
📚 الکافی، ج ۴، ص ۱۶۲
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
IMG_20230406_165427_8101.mp3
2.39M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ اگر روزهدار به گفتن يا به نوشتن يا به اشاره و مانند اينها، به خدا و پيغمبر اسلام و جانشينان آن حضرت، عمداً نسبت دروغ بدهد، اگر چه فوراً بگويد دروغ گفتم، يا توبه كند، روزه او باطل میشود و احتياط واجب آن است كه حضرت زهرا سلام الله عليها و ساير پيغمبران الهی و جانشينان آنان نیز در اين حكم فرقى ندارند.
⬅️ اگر روزهدار چيزى را به اعتقاد اين كه راست است از قول خدا يا پيغمبر نقل كند و بعد بفهمد دروغ بوده، روزهاش باطل نمىشود.
⬅️ اگر روزهدار از قول خدا يا پيغمبر حرف راستى را بگويد، بعد بگويد دروغ گفتم، يا در شب دروغى را به آنان نسبت دهد و فرداى آن روز كه روزه مىباشد بگويد آنچه ديشب گفتم راست است، روزهاش باطل مىشود.
⬅️ اگر از روزهدار بپرسند كه آيا پيغمبر (ص) چنين مطلبى فرمودهاند و او جايى كه در جواب بايد بگويد نه، عمداً بگويد بلى! يا جايى كه بايد بگويد بلى، عمداً بگويد نه، روزهاش باطل مىشود.
📚 توضیح المسائل مراجع عظام تقلید
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#قرآن و #جهانبینی_توحیدی»
روز دوشنبه ١۴٠٢/١٢/٢٨
✍️ مناسبت روز: امروز هفتمین روز از ماه مبارک رمضان «#ماه_بهار_قرآن» است و انشاالله طبق روزهای قبل به تبیین یکی دیگر از آیات قرآن کریم با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان درسال ١٣۵٣ تهیه شده، میپردازیم؛
✅ جزء ٧، سوره انعام، آیه ١٠٢
«ذَٰلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ ۖ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ فَاعْبُدُوهُ ۚ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ»
خداوند در این آیه میفرماید: «ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُم»: خدایی با این عظمت، پروردگار شماست (و شما را رها نکرده است)؛ «لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ»: (بدانید) «غیر از خدای متعال، هیچ کس دیگری این شأنیت را ندارد» (که حیران و خاضع دربرابر او شوید)؛ «خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ فَاعْبُدُوهُ»: «اوست که همه چیز را آفریده (و بقیه همه مخلوق او هستند) پس باید او را بپرستید»؛ «وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ»: (چراکه) «او عهدهدار و نگهبان همه چیز است» و همه میتوانند بدون ترس از وجود معارض یا شریک و با خیال راحت به او تکیه کنند.
نکته قابل توجه در این آیه این است که خداوند بر معرفی خود و ایجاد نگرش توحیدی اصرار فراوان نموده:
ذَلِكُمُ اللَّهُ: این است خدا؛
رَبُّكُمْ: پروردگار شما؛
لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ: جز او معبودی نیست؛
خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ: آفریننده همه چیز است؛
فَاعْبُدُوه: پس تنها او را بپرستید؛
وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ وَكِيل: و او کارساز و نگهبان همه چیز است.
❓حالا به نظر شما، فهم، پذیرش و باور این جملات چه تأثیری در زندگی فردی و اجتماعی ما دارد؟ و آیا گرهای از مشکلات امروز ما باز میکند؟
✅ برای پاسخ به این سؤال به یکی از داستانهای قرآنی اشاره میکنیم:
«حضرت یوسف (ع) در زندان پس از اینکه زندانیان متوجه ویژگیهای خاص ایشان شدند و دو نفر از آنها تعبیر خواب خود را از حضرت پرسیدند؛ به نصیحت زندانیان پرداخته و تصریح میکنند که من فردی موحدم و خودم و پدرانم از شرک به دور بودهایم؛ و سپس به تبیین وضعیت زندانیان پرداخته و میفرمایند: مشکل اساسی شما در این نیست که امروز زندانی هستید چون بالاخره این زندان تمام میشود! ولی گرفتاری اصلی شما، شرک و پرستیدن خدایان دیگر است که باعث میشود همواره زیر سلطه و برده آنها باشید! و سپس راه حل این مشکل را در ایمان به «خدای واحد قهار» دانستند تا خدایان دروغین را به زیر کشیده و برای همیشه از چنگال آنها آزاد شوند! و در ادامه فرمودند: «إنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ»؛ بدانید حکومت جز برای خدا نیست و به همین دلیل شما نباید در برابر طاغوتها و فراعنه سر تعظیم فرود آوريد»
بنابراین اگر به حکومت غیر خدا تن دهیم، همواره زجرها و زندانها و بدبختیها دامنگیرمان خواهد شد.
بر اساس سخنان حضرت یوسف (ع)، نتیجه میگیریم که ایجاد نگرش توحیدی و خداپرستی، زیربنای رهایی واقعی انسانها و آزادی و آزادگی جوامع بشری از یوغ اسارت همهی طاغوتهاست؛
❓حالا شاید برخی بگویند این حرفها مسائل امروز زندگی ما و مشکل آب و نان ما را حل نمیکند!
✍️ در جواب عرض میکنیم اتفاقاً حل تمامی مشکلات بشریت و حتی حل مشکل نان و آب هم در همین نگرش توحیدی است! چراکه وقتی بفهمیم خالق و مؤسس؛ و مدیر و مدبر؛ و همه کاره این جهان، فقط خدای یگانه است و دیگران همه مخلوقات و بندگان او هستند و فقط او قادر است در زندگی ما تأثیر بگذارد و کارسازی کند و به ما آب و نان و رزق دهد؛ دیگر به آدرسهای اشتباه نمیرویم و در خانه دیگری را نمیزنیم!
ولی متأسفانه بسیاری از ما، عمری است که به آدرس اشتباه رفته و به غیر از«خالق قادر» متمسک شدهایم و سررشتهٔ کار و امور زندگیمان را به دیگران سپردهایم و به جای خداوند متعال، آنها را مؤثر دانسته و بنده آنها شده و در برابر آنها تعظيم کردهایم!
✍️ به همین دلیل مهم، خداوند در آیه ۱۰۲ سوره انعام بر خالق بودن، رب بودن، لایق پرستش بودن، نگهبان و کارساز بودن و قادر بودن خود بر همه چیز، تأکید مینماید تا آدمی را از یوغ بندگی دیگران آزاد کرده و راه آزادگی و سعادت را به او بشناساند.
اما با کمال تأسف باید عرض کنیم که بسیاری از انسانها، اگرچه به زبان و ادعا، این موضوع را قبول دارند که خدای متعال، قادر به همه چیز است اما در عمل به این موضوع، ایمان و اعتقاد و اعتماد ندارند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇
✅ ادامه #روزبرگ_شیعه 👇
✍️ آوردهاند که اهالی قریهای به دلیل بیآبی تصمیم گرفتند برای نزول برکت الهی، نماز باران بخوانند؛ آنها نزد عالم بزرگی رفته و از او خواستند تا زمانی برای نماز باران مشخص کند؛ در روز موعود همه اهالی با پای برهنه در نقطهای بیرون آبادی برای نماز باران جمع شدند؛ عالِم، نگاهی به جمعیت کرد و متوجه شد که فقط پسربچه کوچکی با چتر در میان جمعیت است! لذا مردم را رها کرده و به طرف خانه بازگشت؛ مردم از او پرسیدند: پس چرا نماز باران را نخواندید؟ عالم جواب داد چون به جز این پسربچه، هیچ کدام از شما اعتقاد به توکل و استجابت دعا برای بارش باران ندارید!
این واقعیت زندگی خیلی از ماست! ما کُمیت اعتقادمان به باریتعالی به عنوان خالق و پروردگار و قادر مطلق عالم هستی، لنگ میزند! حتی خداوند را به رزّاقیت هم قبول نداریم!
ببینید وقتی به زوجهای جوانی که چندین سال از ازدواجشان میگذرد؛ میگوئیم چرا فرزند نمیآورید؟ میگویند: با این وضعیت مسکن و با این گرانی و مشکلات عدیده اقتصادی، بچه را کجای دلمان بگذاریم؟!
در جواب آنها باید عرض کنیم که مگر نه این است که خدا کفیل روزی است پس قرار نیست ما با منطق ناقصمان برای قادر متعال دو دو تا چهارتا کنیم! مگر تاکنون خوراک و پوشاک و مسکن خودت و همسرت را چه کسی مهیا ساخته که الآن برای هزینههای فرزندت به خداوند اعتماد نداری!
در روایتی آمده که یکی از اصحاب امام کاظم (ع) در نامهای برای حضرت نوشت که پنج سال است که از بچهدار شدن خودداری میکنم و همسرم بچه دارشدن را ناپسند میشمارد و میگوید هزینه او به سبب فقر، برای ما بسیار دشوار است! نظر شریف شما چیست؟
امام برای او نوشتند: «فرزند بیاورید که روزی او به عهده خداوند است» (الکافی، ج ۶، ص۳)
✍️ در پایان این مبحث باید عرض کنیم که درست است که وضعیت اقتصادی در کشور ما خوب نیست و مسئولین باید اقدام فوری در این زمینه نمایند؛ اما این موضوع دلیل اصلی مشکلات ما در زندگی نیست! بلکه اشکال اساسی در عدم وجود ایمان واقعی به خدا و توکل ما به او؛ و در یک کلام، نداشتن زندگی قرآنی است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
25.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #ماه_مبارک_رمضان
موضوع: «#قرآن و #جهانبینی_توحیدی»
روز: دوشنبه ١۴٠٢/١٢/٢٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ٢٩ اسفند ١۴٠٢
🌙 الثلاثاء ٠٨ رمضان ١۴۴۵
🌲 مارس 2024 Tuesday 19
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق (ع)
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشود:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ روز ملی شدن صنعت نفت (١٣٢٩ش)
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه گرفتن واجب است؛
🔹 در شب نهم ماه رمضان، شش رکعت نماز وارد شده که به صورت سه نماز دو رکعتی خوانده میشود و در هر رکعت بعد از حمد، هفت بار آیةالکرسی قرائت شده و بعد از سلام پایان ۶ رکعت، پنجاه مرتبه صلوات بر پیامبر و آل ایشان فرستاده میشود.
🔻دعای روز هشتم ماه رمضان:
«اَللّهُمَّ ارْزُقْنی فیهِ رَحْمَةَ الاْیتامِ، وَ اِطْعامَ اْلطَّعامِ، وَ اِفْشآءَ السَّلامِ، وَ صُحْبَةَ الْکِرامِ، بِطَوْلِکَ یا مَلْجَاَ الاْمِلینَ»
«خدایا روزیم گردان در این ماه مهرورزی نسبت به یتیمان؛ و خوراندن طعام؛ و آشکار کردن سلام؛ و همنشینی با کریمان؛ به فضل و کرمت ای پناه آرزومندان»
💠 حدیث روز:
💎 رسول خدا (ص): «لِکُلِّ شیئ زَکَاةُ وَ زَکَاةُ الابدان الصِّیَامِ»
«برای هر چیزی زکاتی است و زکات بدنها، روزه است»
📚 الکافی، ج ۴، ص ۶۲، ح ۳
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
✍️ با عنایت به آغاز سال نو شمسی و عید نوروز؛ لطفاً جهت دسترسی به محتوای اسلامی با عنوان «#عيد_نوروز، #عيد_ولایت» در این زمینه به فایل «روزبرگ شیعه» در لینکهای زیر مراجعه بفرمائید:
https://eitaa.com/ROOZBARG/10633
IMG_20230407_140607_911.mp3
2.37M
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو ببرد، بنابر احتیاط واجب روزهاش باطل است و باید روزهی آن روز را قضا نماید؛
⬅️ در حکم مسألهی قبل، فرقی ندارد که در هنگام فرو بردن سر در آب، بدن او نیز در آب باشد یا این که بدن او در بیرون باشد و فقط سر را در آب فرو ببرد؛
⬅️ اگر نصف سر را در آب فرو ببرد و سپس بیرون بیاورد و نصف دیگر سر را در آب فرو کند روزهاش باطل نمیشود؛
⬅️ اگر تمام سر زیر آب برود ولی مقداری از موها بیرون بماند روزه باطل میشود؛ ولی اگر شک کند که تمام سر زیر آب رفته یا نه، روزهاش صحیح است؛
⬅️ اگر روزهدار بیاختیار در آب بیفتد و تمام سر او را آب بگیرد روزهاش باطل نمیشود، ولی باید فوراً سر را از زیر آب خارج کند، همچنین اگر فراموش کند که روزه است و سر در آب فرو ببرد، روزهی او باطل نمیشود؛ ولی هرگاه یادش آمد باید فوراً سر را بیرون بیاورد؛
⬅️ آب ریختن روی سر توسط ظرف و مانند آن به صحت روزه ضرر نمیرساند.
✅ رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#توحید_در_زندگی»
روز سهشنبه ١۴٠٢/١٢/٢٩
✍️ مناسبت روز: امروز هشتمين روز از ماه مبارک رمضان «#ماه_بهار_قرآن» است و انشاالله طبق روزهای قبل به تبیین یکی دیگر از آیات قرآن کریم با بهرهگیری از کتاب ارزشمند «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن کریم» که بر اساس سخنان رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان درسال ١٣۵٣ تهیه شده، میپردازیم؛
✅ جزء ٨، سوره انعام، آیه ١۶٢
«قُلْ إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُكِی وَمَحْيَایَ وَمَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ»
خداوند در این آیه شریفه میفرماید: «بگو ای پیامبر؛ همانا نماز من و عبادات و مناسک من و زندگى من و مرگ من (فقط) براى خداوند، پروردگار جهانيان است» (به عبارت دیگر همۀ افعال فردی و اجتماعی ام را فقط به خاطر خدا و در جهت رضایت او انجام می دهم)؛
✍️ در ابتدای این مبحث به یک حدیث تربیتی از امام باقر (ع) اشاره میکنیم که حضرت فرمودند: «چون کودک سه ساله شود، هفت بار بخواند: «لا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»؛ بعد او را واگذار تا به سه سال و هفت ماه و بیست روز برسد؛ سپس هفت بار بگوید: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ»؛ و بعد تا چهار سالگی او را واگذار و چون چهار سالش تمام شد، هفت بار بگوید: «صلی الله علی محمد و آل محمد» و سپس رها شود تا در پنج سالگی که به او دست راست و چپ را تعلیم داده و چون یاد گرفت، باید او را رو به قبله وادار به سجده کرد و باز او را واگذار تا شش ساله شود؛ پس به او گویند که نماز بخواند و رکوع و سجود بیآموزد تا هفت سالش شود و در این سن، دست و صورت را بشوید و وضو بگیرد و بعد به نماز بایستد...» (من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۲۸۱)
❓حالا به نظر شما آنچه از تأمل در این روایت برای جهت دهی به مسیر زندگی
انسان به دست میآید، چیست؟
اینکه دقیقاً امام میفرمایند که کودک در چه زمانی و در چه سنی و به چه شکلی با مباحث اعتقادی آشنا شود، خیلی مهم است! اما متأسفانه بیاطلاعی و بیتوجهی به این نکته تربیتی، اشتباه بزرگ بسیاری از پدر و مادرهای مذهبی و مکتبی ما در قبال فرزندانشان است و چهبسا که در این مسیر، دچار افراط و تفریط میشوند!
آنچه مسلم است آشنایی کودکان از سنین پایین با ادبیات توحیدی در آینده زندگی آنها بسیار اهمیت دارد و این روایت به ما یاد میدهد که چگونه با کودکان تمرین دینداری کنیم تا همانطور که کودک ما وقتی میخواهد راه رفتن بیاموزد، ابتدا خود را روی زمین میکشد؛ بعد شروع به چهار دست و پا راه رفتن میکند؛ در مرحله بعدی کم کم توانایی ایستادن پیدا کرده و سپس چند قدم به سمت پدر و مادر حرکت میکند و پس از طی تمام این مراحل، بالاخره کودک راه رفته و میدود؛ همانطور هم در دایرهٔ فراگیری مباحث توحیدی قرار گیرد و از کودکی، دین در ذهن و روح او شکل گرفته تا در آینده در زندگی فردی و اجتماعی، نقش خود را به درستی ایفا نماید؛
البته نباید فراموش کنیم که فهم کودکان در آن دوران صرفاً عینی است و مباحث توحیدی، انتزاعی و ذهنی و عقلی است لذا اگر بخواهید در آن زمان برای کودکان توضیح دهید، اساساً توانایی درک مباحث توحیدی را ندارند! به همین دلیل صرفاً به الفاظ توحیدی بسنده کرده و برای جذاب شدن کودک به این آموزش، میبایست از جوایز عینی برای کودک استفاده شود؛ مثلاً بابت اینکه سوره توحید را یاد بگیرد، یک اسباب بازی زیبا به او هدیه بدهیم؛ اما پس از رسیدن به ایام نوجوانی، کمکم او را با مفاهیم توحیدی نیز آشنا کنیم تا بالاخره در ابتدای جوانی تمامی اعمال فردی و اجتماعی او با نگاه توحیدی شکل گیرد و در این دوران زندگی علاوه بر توحید ذهنی و فکری به توحید در افعال و رفتار برسد؛ چرا که اگر فردی، خداوند عالم را فقط در ذهن خود، رب و خالق و قادر و مدیر و مدبر و کارساز و نگهبان و همه کاره عالم بداند اما توحید او در حیطه عملی زندگی فردی و اجتماعیش تبلور پیدا نکند، هیچ فایدهای برای او ندارد!
لذا خداوند در آیه ١۶٢ سوره انعام فرموده: «إِنَّ صَلَاتِی وَنُسُكِی وَمَحْيَایَ وَ مَمَاتِی لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ» یعنی توحید نه تنها باید در عبادت و مسائل فردی همچون نماز جریان داشته باشد، بلکه باید به تمام زندگی اجتماعی و مدیریتی و حاکمیتی انسان نیز جهت دهد...
https://eitaa.com/ROOZBARG
ادامه دارد 👇