بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز:
«نیكیواحسان از نگاه قرآن و روایات»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٢۶
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما پس از ایام عید فطر و تمام شدن ماه مبارک رمضان، برخی از مردم، تصور میکنند که فرصت نیکوکاری هم به اتمام رسیده است!
غافل از اینکه با چشیدن یکماه گرسنگی و تشنگی، و ایجاد آمادگی معنوی، این روزها بهترین فرصت برای نیکی و احسان است، لذا سخن امروز را با این موضوع آغاز مینمائیم؛
احسان و نیکوکاری، گرچه معنای وسیعی دارد، اما آنچه در برداشتهای عمومی از آن اراده میشود، مفهومی نزدیک به خدمت رسانی و گرفتن دست نیازمندان بویژه در خصوص امور اقتصادی و امدادی است! که مصادیق بارز آنها در متون دینی ما به ویژه قرآن کریم و سیره اهل بیت (ع) در قالب واژههایی همچون امداد، انفاق و حمایت از محرومان و مظلومان و نیازمندان و همچنین ضرورت، شرایط و پاداش احسان وارد شده است، که در این مجال کوتاه به گوشهای از آنها اشاره مینمائیم:
✅ ضرورت نیكوكاری:
👈 «نیكی كنید كه خداوند نیكوكاران را دوست می دارد»: «أحْسِنُوا إنَّ اللهَ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (بقره/١٩۵)
👈 «نیكی كن همان گونه كه خداوند به تو نیكی كرد»: «أحْسِنْ كَما أحْسَنَ اللهُ إلَیكَ»؛ (القصص/٧٧)
👈 «به درستی كه خداوند بر عدالت و نیكوكاری فرمان می دهد»: «إنَّ اللهَ یأمُرُ بِالعَدْلِ وَالاحْسانِ»؛ (نحل/٩٠)
✅ بعضی از شرایط نیكوكاری:
👈 «هر گاه مورد لطف و نیکی قرار گرفتید، با نیكی برتری، پاسخ گویید»: «وَإذا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأحْسَنَ مِنها»؛ (نساء/٨۶)
👈 امیرالمؤمنین (ع): «احسان با دوری از منت گذاشتن [بر دیگران] كامل می شود»: «تَمامُ الاحسانِ تَرْكُ المَنِّ بِهِ» ؛ (غرر الحكم، باب حسن)
👈 امیرالمؤمنین (ع): «نیكوكار كسی است كه همگان را مورد احسان و مهربانی قرار دهد»: «المُحسِنُ مَنْ عَمَّ النَّاسَ بِالْاِحْسانِ»؛ (غرر الحكم، باب حسن)
✅ بخشی از پاداش نیكوكاران:
👈 «خداوند نیكوكاران را دوست دارد»: «واللهُ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (آل عمران/ ١۴٨)
👈 «برای كسانی كه احسان میكنند در همین دنیا پاداشی است»: «لِلَّذین أَحْسَنُوا فی هذِه الدُّنیا حَسَنَة»؛ (زمر/١١)
👈 «هر کس (کار) نیکی بجا آورد، برایش ده برابر مثل آن (پاداش در آخرت) است»: «مَن جَاءَ بِالحَسنَةِ فَلَهُ عَشرُ أَمْثَالِهَا» (انعام/١۶٠)
👈 «كيست كه به خداوند وامى نيكو دهد تا خداوند آن را براى او چندین برابر بيفزايد؛ (چراکه) خداوند (روزى شما را) محدود و گسترده مىسازد، و به سوى او بازگردانده مىشويد»: «مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثِيرَةً وَ اللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْصُطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ». (بقره/٢۴۵)
👈 « همانا خداوند همراه با نیكوكاران است»: «إنَّ اللهَ لَمَعَ المُحسِنینَ»؛(عنكبوت/۶٩)
✅ نمونه ای از احسان در سیره اهلبیت (ع):
👈 روزی «انس» نزد امام مجتبی (ع) نشسته بود كه كنیزی بر امام وارد شد و شاخه گلی را به امام مجتبی (ع) هدیه داد؛
امام گُل را گرفتند و لبخندی زده و فرمودند: «تو آزادی!»
انس عرض كرد: «یا بن رسولالله! او فقط یك شاخه گل به شما هدیه كرد و شما او را آزاد میكنید؟»
حضرت فرمودند: «خداوند میفرماید: «وَإذا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأحسَنَ مِنهَا»: «هرگاه با نیكی، مورد لطف قرار گرفتید، با نیكی بهتر، آن را پاسخ گویید!» این كنیز به من احسان كرد و من نیز به او احسان كردم و بهترین احسان به او، آزادیاش بود!» (مناقب آل ابیطالب (ع)، ج۴، ص٨۶)
✍️ البته مسلماً همهی ائمه اطهار (ع) جلوه کرامت و احسانند، چنانچه در زیارت جامعه کبیره میخوانیم: «وَ شَانِکُم الحَق وَ الصِدقِ وَ الرِفقِ»؛ بنابراین رفتار و گفتار و سیره آنها بر اساس صداقت و مهربانی است، لذا اگر ما نیز بخواهیم از آنها الگو گرفته و بر اساس سیره آنها عمل نماییم، باید چنین رفتاری داشته باشیم!
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٢٧ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 05 شوال 1442
Monday 17 May 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 ورود مسلم بن عقیل (ع) به کوفه
🔹 روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
موضوع: «#احکام_نماز_جماعت»
❓کسی که به رکعت سوم نماز جماعت برسد و به خیال اینکه امام در رکعت اول است، چیزی نخواند، آیا اعاده نماز بر او واجب است؟
✅ اگر قبل از رکوع متوجه شود قرائت (حمد) واجب است، ولی اگر بعد از اینکه داخل رکوع شد متوجه شود، نماز او صحیح است و چیزی بر او واجب نیست؛ هرچند احتیاط مستحبّ این است که دو سجده سهو برای ترک سهوی قرائت بهجا آورد.
❓اگر مأموم، سهواً پیش از امام جماعت به رکوع رود، در این صورت میتواند منتظر باشد تا امام به رکوع برسد؟
✅ باید سر از رکوع بردارد و دوباره همراه با امام به رکوع رود و نماز را با امام جماعت تمام کند و نمازش صحیح است و اگر برنگشت نیز نمازش صحیح است، ولی فرادی است.
❓اگر هنگام نماز جماعت از امام عقب و یا جلو بیافتیم، نماز به جماعت صحیح است یا خیر؟
✅ مأموم باید افعال نماز را با امام یا کمی دیرتر از امام به جای آورد و اگر عمداً از امام پیش افتد یا مدتی پس از او به جای آورد، نمازش به فرادا صحیح بوده ولی جماعت محسوب نمیشود.
📚استفتائات امام خامنه ای(مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#والعصر
🎁 شما هم میتوانید یکی از برندگان ۵٩ جایزه نفیس مسابقه بزرگ مجازی والعصر باشید، فقط کافی است انگشت خود را روی کلمه «والعصر» بزنید:🔻
👈👈👈 والعصر 👉👉👉
2️⃣ برای پاسخ گویی به سؤالات میتوانید از متن و صوت «آیات المهدی» استفاده کنید:
📚 متن محتوای مسابقه
🎧 صوت جلسات دوره
3️⃣ تمامی عزیزانی که حداقل به ۱۴ سؤال از ۳۰ سؤال مسابقه پاسخ صحیح بدهند در قرعه کشی شرکت داده می شوند.
4️⃣ مهلت شرکت در مسابقه تا روز جمعه ۱۴۰۰/۲/٣١ می باشد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز:
«مسلم بن عقيل(ره)، سفير شهید كربلا»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٢٧
✍️ مناسبت روز: امروز پنجم ماه شوال و سالروز ورود سفير انقلاب جهانی كربلا، حضرت مسلم ابن عقیل (ع) در سال ۶۰ هجری قمری به کوفه است؛ بیشک مسلم (ع) را باید الگوى حماسه و وفاداری و ايثار دانست، اما متأسفانه، ما کمتر درباره شخصیت بالا و والای ایشان، سخن گفتهايم، لذا در این مجال کوتاه، به گوشه ای از جلوه های عظمت حضرت مسلم (ع)، میپردازیم؛
خاندان با شرافت «بنىهاشم»، چهرههاى تابناك و شخصيتهاى ارزشمندى را به عنوان «الگو و اسوه» به جامعه بشرى تقديم كرده است!
یکی از چهرههای پرفروغ این خاندان، «مسلم بن عقيل» است، قهرمانی که با ايمان و شجاعت مثالزدنی، نام خود را بهعنوان سفیر شهید کربلا ثبت کرد!
او پسر عموى حضرت سيد الشهدا (ع) است که در ميان جوانان بنىهاشم، يكى از رشيدترين و مؤمنترين چهرهها به شمار میرفت و افتخار دامادی اميرمؤمنان (ع) و همسری يكى از دختران آن حضرت به نام «رقيه» نصیبش شد! (نفسالمهموم، ص٣۶)
پيامبر خدا (ص)، او و پدرش را ستودهاند و در سخنى، خطاب به امیر مؤمنان فرمودند: «(مسلم) فرزند برادرت (عقيل)، كشته راه محبت فرزند تو (حسین) خواهد شد؛ (بهگونهای که) چشم مؤمنان بر او اشك می ريزد و فرشتگان مقرّب پروردگار بر او درود میفرستند!» (تنقيح المقال، ج ٣، ص ٢١۴)
به شهادت مورخین، حضرت مسلم (ع) در دوران خلافت امیرالمؤمنین (ع)، عهده دار برخى مناصب مهم نظامى در سپاه آن حضرت و شجاعت فراوانی از خود نشان داد و پس از شهادت حضرت امیر (ع)، نیز به عنوان سربازى وفادار، در خدمت امام حسن (ع) و سپس از جمله یاران فداکار حضرت سیدالشهدا (ع) بود؛
بیشک همین وفاداری، شجاعت، دلاورى، كاردانى، ايمان قوى و ثبات قدم او، باعث شد که امام حسين (ع)، ایشان را به عنوان نماینده و امین خود به کوفه اعزام نمایند؛ (ارشاد، ص ٢٠۴)
✍️ حضرت مسلم (ع) پس از رسیدن به کوفه در خانه جناب مختار ثقفی (ره) مستقر گردیدند و کوفیان دسته به دسته برای بیعت، نزد ایشان آمدند تا بالاخره نزدیک به هجده هزار نفر با وی بيعت كردند و ایشان نیز، طى نامهاى، اوضاع بسیار مناسب کوفه را به امام حسین (ع) گزارش دادند! (مقتل الحسين، ص ١۶۶)
اما ناگهان وضع كوفه دگرگون شد و يكى از چهرههاى پلید تاریخ به نام «ابن زیاد» به امارت كوفه منصوب، و رعب و وحشت در میان کوفیان پدیدار گردید؛ بهگونهای که حضرت مسلم (ع)، مجبور به نقل مکان از خانهی مختار شده و در منزل «هانى بن عروه» از چهرههاى سرشناس شيعه در كوفه، مخفی شدند؛ اما ابن زیاد ملعون، محل اختفای ایشان را شناسایی و جناب هانى را که مریض بود، به دارالاماره احضار كرد و پس از بازخواستى تند و خشن، او را زخمی و به زندان افكند؛
در این زمان، حضرت مسلم، مصمم به قيام و نجات هانی شدند و هرچند برخی از بزرگان بیعت کننده با ایشان مانند سلیمانبنصرد خزائی، حاضر به قیام نشدند! اما حضرت با حدود چهار هزار نيروی جنگی، قصر «ابن زياد» را محاصره نمودند! (ابن اثير، كامل، ج ۴، ص ٣٠)
متأسفانه بعد از اندك زمانى، مَکر و حیله ابن زياد و سرازیر نمودن بیتالمال به جیب رؤساى قبايل و چهرههاى سرشناس کوفه و نيز ايجاد وحشت در دل زنان، باعث تسلط ابن مرجانه، بر اوضاع شد و همهی کوفیان بیوفا را از گِرد حضرت مسلم پراكنده نمود! بهگونهای که پس از اقامه نماز مغرب و عشاء، حتى يك نفر هم، همراه ایشان نبود! (بحارالانوار، ج ۴۴، ص ٣۵٠)
داستان غريبى و گمشدن مسلم بن عقيل (ع) در کوچههای كوفه و پناه بردن ایشان به خانه پیرزنى به نام «طوعه» و جاسوسی فرزند ناخلف وی و بالاخره جنگ شجاعانه و غریبانه با انبوه سپاه دشمن، و محاصره و دستگیری ایشان، ماجراى غمانگيزِ تاریخِ بیوفاییِ بشر است!
طبق ثبت مورخین، پس از اینکه حضرت مسلم را نزد ابن زياد ملعون بردند، گفت و گوی تندى ميان اين اسير آزاده و حاكم سنگدل كوفه در گرفت و حضرت شجاعانه از امام حسین (ع) دفاع کردند تا جایی که ابن زياد ملعون، دستور داد با تيغ جور، گردن ایشان را زده و بدن مقدس ایشان را از بالای دارالاماره به زير افكندند! (ارشاد، ج ٢، ص ۶٢)
شهادت ایشان در روز عرفه، نهم ذىالحجه سال شصت هجرى قمری واقع شد و زمانى که خبر شهادت مسلم بن عقیل (ع) در راه کوفه به حضرت سيد الشهدا (ع) رسید، آن حضرت، به شدت محزون شدند و فرمودند: «خدا مسلم را رحمت كند، او به رحمت و رضوان خدا شتافت و تكليفش را ادا كرد و آنچه بر دوش ماست، هنوز باقى مانده است! » (جلاء العيون، ج ٢، ص ۵٢)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG