✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«رَدُّالشَّمس،فضیلتی اِنکارناپذیر!»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠٣/٠٧
✍️ مناسبت روز: ایام نیمه ماه شوال، یادآور یکی از فضائل و کرامات انکارناپذیر حضرت امیرالمؤمنین (ع) بهنام «رَدُّ الشَّمس» است که در این واقعه به دعای حضرت علی (ع)، خورشید که در حال غروب بود، دوباره به آسمان بازگشت!
💠 شیخ مفید(ره) در روایتی از اسماء بنت عمیس، ام سلمه همسر پیامبر، جابربن عبدالله انصاری، ابوسعید خدری و برخی دیگر از صحابه پیامبر (ص) نقل کرده است: «روزی رسول خدا (ص) در منزل خویش تشریف داشتند و علی(ع) نیز در محضر ایشان بود، ناگاه جبرئیل(ع) نازل شد و به ابلاغ پیام الهی از طریق وحی پرداخت؛ در همان حال پیامبر (ص) پای امیرالمؤمنین (ع) را تکیه گاه خویش ساختند وسر بر آن نهادند، این وضعیّت تا غروب خورشید ادامه یافت، امیرالمؤمنین (ع) (که نماز ظهر را در وقت فضیلتش خوانده بودند و می خواستند نماز عصر را نیز در وقت فضیلت آن، اقامه نمایند) به ناچار در همان حالت نشسته، نماز عصر را خوانده و رکوع و سجود را با اشاره به جای آوردند، (ولی از خواندن اینگونه نماز ناراحت شدند)، وقتی که وحی پایان یافت و پیامبر (ص) به حالت عادی برگشتند، رو به علی (ع) نموده و فرمودند: آیا نماز عصرت را خواندی؟ علی (ع) عرضه داشت: ای رسول خدا، به علّت وضعیّت خاصّ شما که در حال دریافت وحی بودید نتوانستم نمازم را ایستاده بخوانم!
پیامبر (ص) فرمودند: یاعلی، دعا کن و از خدا بخواه که خورشید را برایت برگرداند تا نمازت را ایستاده و در وقت مخصوصش بخوانی، چون تو در حال فرمانبرداری از خدا و رسول خدا بودهای!
پس دعای امیرالمؤمنین (ع) مستجاب و خورشید برای حضرت برگردانده شد تا اینکه نماز عصر را به صورت کامل و در وقت مخصوصش خواندند، آنگاه بار دیگر خورشید بجای خود بازگشت و غروب کرد! (الارشاد، شيخ مفید، ج۱، ص۳۴۵.)
✍️ این معجزه نه فقط در منابع شیعه، بلکه در منابع اهل سنت نیز تصریح شده و عالمانی همچون طحاوی، قاضی عیاض و ابنحجر عَسقلانی، ماجرای ردالشمس را در کتب خود نقل کردهاند! [فتح الباری، ج۶، ص۲۲۱و ۲۲۲] و علامه امینی(ره) نیز در کتاب «الغدیر» نام بسیاری از علمای اهل سنت را آورده که درباره حدیث رد الشمس، کتاب مستقل نوشته یا آن را در کتابهای خود نقل کردهاند! [الغدیر، ج۳، ص۱۸۳-۱۸۸]
👈 اما متأسفانه علیرغم تأکید علمای شیعه و سنی، برخی از وهابیون، نواصب و دشمنان امیرالمؤمنین (ع)، این فضیلت حضرت را نیز مانند دیگر فضائل ایشان انکار نموده و در ماجرای «ردّالشمس» شبهه وارد کردهاند که:
❓چگونه ممكن است ناگهان در گردش منظم کائنات و کرات عظيم آسمانی، خلل وارد شود و زمین و یا خورشید از مسير گردش خود خارج شوند؟!
✅ در جواب به این شبهه:
👈 اولاً بايد توجه داشته باشيم كه اين مسأله به صورت كرامت و اعجاز انجام گرفته است و پس از مدت کوتاهی خورشید به جای قبلی برگشته و خللی در سیستم هستی ایجاد نگردیده است!
👈 وثانیاً طبق اسناد موجود در عهد عتیق و برخی از منابع اسلامی، «ردالشمس» مسبوق به سابقه بوده و برای سه تن از پیامبران الهی نیز اتفاق افتاده است، از جمله:
🔹 حضرت داود (ع)؛ [بیان المعانی، ج۶، ص۳۱۸]
🔹 حضرت سلیمان (ع)؛ [تفسیر البرهان، ج۴، ص۶۵۳-۶۵۴ و تفسیر المیزان، ج۱۷، ص۲۰۳-۲۰۴ ذیل آیات ۳۰-۳۳ سوره ص]
🔹 حضرت یوشع(ع)؛ [من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۲۰۳]
👈 در کتاب مقدس نیز آمده که در یکی از جنگهای بنیاسرائیل، حضرت یوشع (ع) به آفتاب دستور دادند که غروب نکند و در آسمان ثابت بایستد تا بنیاسرائیل بتوانند از دشمنان خود انتقام بگیرند! [کتاب مقدس، کتاب یوشع، باب ۱٠]
✍️ البته دوباره تأکید مینمائیم که «ردالشمس» یک معجزه است و در قرآن كريم نیز، وقوع امر خارق العاده و معجزه، تصديق شده و به بعضی از مصاديق آن نیز اشاره گردیده است، مانند:
✅ داستان اژدها شدن عصای حضرت موسی و بلعيدن سِحر ساحران و داستان يد بيضا؛ [سوره اعراف، آيه ۱۱۷ ـ ۱۰۷]
✅ ماجرای خون شدن آشاميدنی ها و تسلط بيماری بر قوم فرعون؛ [سوره نمل، آيه ۱۲؛ سوره اعراف، آيه ۳۳؛ سوره اسرا، آيه ۱۰۱]
✅ ویا سخن گفتن حضرت عيسی (ع) در گهواره و شفا دادن افراد نابینا و زنده كردن مُردگان،توسطِ حضرت! [سوره بقره، آيه ۲۳؛ سوره مائده، آيه ۱۱]
بنابراین «رَدُّالشَّمس» نیز همچون دیگر معجزات الهی، اتفاق افتاده و یکی از فضائل غیرقابل انکار امیرالمؤمنین (ع) است!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
1️⃣2️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (مدظلّهالعالی):
🗳 «انتخابات در كشور ما يك حركت نمايشى نيست! پايهى نظام ما همين انتخابات است؛ يكى از پايهها، انتخابات است؛ مردمسالارى دينى با حرف نمیشود؛ مردمسالارى دينى با شركت مردم، حضور مردم، ارادهى مردم، ارتباط فكرى و عقلانى و عاطفى مردم با تحولات كشور صورت میگيرد؛ اين هم جز با يك انتخابات صحيح و همگانى و مشاركت وسيع مردم ممكن نيست! اين مردمسالارى، عامل پايدارى ملت ايران است؛ اينكه شما توانستهايد در طول اين سالها از نهيب ابرقدرتها نترسيد، اينكه ابرقدرتها هم غير از نهيب، نتوانستند ضربهى اساسى به شما بزنند، اينكه جوانان كشور در ورود به ميدانهاى گوناگون اين شجاعت و اخلاص را نشان میدهند، ناشى از مردمسالارى دينى است...»
🗒 سخنان معظمله روز اول فروردین ١٣٨٨.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٠٨ خرداد ١۴٠٠
🌙 السبت، 17 شوال 1442
Saturday 29 May 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز جنگ احزاب (خندق) ۵ ه.ق
🔹 روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز جنگ احزاب (خندق)
موضوع: «#احکام_دفاع»
✅ دفاع از اساس اسلام و بلاد مسلمین بر تمامی مسلمانان واجب است و انسان مسلمان، باید با بذل مال و جان خود و به هر وسیله ممکن، برای دفاع برخیزد و دفاع، مشروط به حضور امام معصوم علیه السلام و اذن ایشان و اذن نایب خاص یا عام ایشان نیست!
👈 بر هر مکلفی بدون هیچ قید و شرطی، واجب است به هر وسیله ای که می تواند از اسلام و قلمرو آن در برابر تهاجم نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... دشمن، دفاع نماید.
📚 فتوای تمامی مراجع عظام تقلید (دامت برکاتهم)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«جنگ تمامی احزاب با مسلمانان»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠٣/٠٨
✍️ مناسبت روز: امروز ١٧ شوال سالروز جنگ خندق، در سال پنجم هجری است؛ جنگی که با اتحاد همه قوای کُفر از مشرکان مکه تا یهودیان مدینه و خیبر شکل گرفت و به همین دلیل آن را جنگ «احزاب» با اسلام نامیدند!
در این جنگ، دشمنان اسلام، سه لشکر بزرگ با حدود ٢۴ هزار نفر را فراهم نمودند که دست کم پنج هزار و پانصد مرد جنگی؛ سه هزار شتر و ششصد اسب را همراه داشتند و فرماندهی کل آنها بهعهده ابوسفیان پدر معاویه بود!
👈 در برابر لشگریان تا دندان مُسلح دشمن، شمار رزمندگان اسلام، تنها حدود سه هزار نفر ثبت شده که فقط سی و شش اسب داشتند و بقیه پیاده نظام بودند!
با نگاه اولیه در این جنگ نابرابر، امکان پیروزی مسلمانان، غیرممکن مینمود! لذا آنها به دور رسول اللّه (ص) گرد آمدند تا چاره ای بیاندیشند! و پس از مشورتهای فراوان، حضرت سلمان فارسی (ره) پیشنهاد داد تا راه نفوذ دشمن را با کندن خَندق ببندند!
پیامبر اکرم (ص) این شیوه دفاعی را پسندیدند و با دستور ایشان، کار کندن خندق آغاز و پیش از آن که سپاه کفر به مدینه برسد، خندق آماده شد!
کفار که به سپاهیان عظیم خود، مغرور شده بودند و خود را برای یک حمله شدید و رعدآسا برای نابودی همهی مسلمانان آماده کرده بودند، ناگهان با دیدن خندقی بزرگ، بهت زده شدند! چرا که اعراب، چنین روش جنگی را، هرگز ندیده بودند!
دشمنان که با وجود خندق به بن بست رسیده بودند ، شهر را محاصره و نزدیک یک ماه پشت خندق ماندند و به جز تیراندازی کور و بدون هدف، نتوانستند، کاری از پیش ببرند!
✍️ بالاخره پس از حدود یک ماه اضطراب و انتظار، سرمای هوا و کمبود آذوقه و تدارکات بر دشمن فشار آورد و تصمیم گرفتند به هر صورت ممکن، حمله را آغاز نمایند؛ بنابراین با عملیاتی متهوّرانه، پنج پهلوان اسب سوار دشمن از خندق گذشتند! که شجاع ترین آنها، «عمرو بن عبدود» بود که به او «فارس یلیل» میگفتند! و در بین عرب، شایع بود که او با هزار سوار جنگی برابر است و هیچ کس، یارای مقابله با او را ندارد!
عمرو، که از خندق گذشته بود، مرتّب نعره می کشید و صدای هَلْ مِنْ مُبارِزش، گوش فلک را کَر می کرد!
شرایط بسیار سخت و حسّاسی بود! نفس ها در سینه ها حبس شده بود! پیامبر اسلام با صدای بلند فرمودند: «آیا کسی نیست که جواب او را بدهد؟
امّا کسی جرأت پاسخ نداشت مگر حیدر کرار، لذا حضرت علی (ع) فرمودند: یا رسول اللّه! من به جنگ او می روم!
پیامبر (ص) به حضرت اشاره نمودند که بنشیند و دوباره رو به صحابه بزرگ کردند و چند بار، کلام خود را تکرار نمودند، ولی هر بار فقط حضرت علی (ع) از جا برمیخاستند و اعلام آمادگی می کردند!
بالاخره رسول خدا (ص) ، حضرت امیر (ع) را پیش خود خواندند و عمامه خود را به سر او بسته و شمشیر خود را بر دوش وی آویخته و ایشان را دعا نموده و به میدان فرستادند!
چون حيدر کرار (ع) روبروی عمروبن عبدود قرار گرفتند، پیامبر (ص) فرمودند: «بَرَزَ الاِْسْلامُ کلُّهُ إلی الشِّرْک کلِّهِ»: «اینک همه اسلام، در برابر همه کفر ایستاده است!»
پهلوان عرب، که در مقابل خود جوان بیست و چند ساله ای را میدید، با غرور و تکبّر بیش از حدّ، وبا تحقیر و تمسخر پرسید: ای جوان تو کیستی؟! جوانی چون تو، هنوز زود است که کشته شود! برگرد تا مردی به رزم من بیاید که در شأن من باشد!
در آن حال امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: من علی پسر ابوطالبم؛ و آمدهام چنان ضربتی به تو زنم که آوازهاش در روزگاران باقی بماند، امّا شنیدهام که تو گفتهای: که هرکس از من سه خواسته داشته باشد، یکی را در هر حال می پذیرم!
عمرو گفت: آری، چنین است! حضرت فرمودند: نخستین خواسته من از تو این است که دست از شرک و کفر برداری و به یگانگی خدا و نبوّت پیامبر (ص) شهادت دهی!
عمرو گفت: از این پیشنهاد درگذر!
حضرت ادامه دادند: اگر آن را می پذیرفتی برای خودت بهتر بود،اما خواسته دوّم من این است: حالا که اسلام را نمی پذیری دست کم با آن نستیزی؛ جانِ خود را برداری و از این معرکه بیرون رَوی!
عمرو گفت: هرگز این کار را نخواهم کرد تا زنان عرب بگویند از جنگ ترسید و فرار کرد!
پس حضرت فرمودند: آخرین خواسته من این است که از اسب خود فرود آیی تا به صورت برابر و جوانمردانه با هم بجنگیم!
عمرو، با خشم بسیار از اسب پیاده شد و هر چهار دست و پای اسبش را زد و بلافاصله دست به شمشیر بُرد و آن را به سر علی(ع) فرود آورد!
حضرت با تسلّط کامل، سپرشان را حایل نمودند اما شمشیر عمرو، سپر را شکافت و زخم کوچکی به سر حضرت نشاند!
سپس امیرالمؤمنین (ع) به او حمله کردند و چنان گرد و خاکی به پا شد که دیگر چیزی دیده نمی شد...
ادامه دارد... 👇👇👇
... هر دو لشگر منتظر بودند تا ببینند عاقبت این جنگ به کجا ختم می شود تا این که صدای رسای اللَّه اکبرِ امیرالمؤمنین (ع) بلند شد و همه دانستند که عمرو کشته شده است!
در این هنگام، رسول خدا (ص) و همه مسلمانان با هم چنان یکصدا تکبیر گفتند که از صدای آنها، مشرکان در آن سوی خندق به خود لرزیدند و آن چهار پهلوانی که همراه عمرو از خندق گذشته و به این سوی آمده بودند به سوی خندق دویدند تا بگریزند که در این میان یکی دیگر از آنها به نام نوفل نیز به دست حضرت علی (ع) به دَرک واصل شد و سه جنگجوی دیگر به هر زحمتی بود به آن سوی خندق گریختند!
کشته شدن عمرو و شکست و فرار قهرمانان عرب، ضربهای بسیار سهمگین بر مشرکان بود بهگونهای که ترس، بر آنها چیره شد و در آن روز از ادامه جنگ خودداری نمودند!
👈 شب هنگام سرمای بسیار شدید هوا تبدیل به طوفانی سهمگین شد، به گونهای که خیمههای آنها را از جا کنده و آتشها را خاموش و دیگ های غذا را از روی آتش پرتاب می نمود، و این جنود الهی، شکست دشمن را کامل کرد!
💠 خداوند در آیه ٩ سوره احزاب، درباره این امداد غیبی می فرماید:
«یَاَیهَُّا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اذْکُرُواْ نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَیْکمُْ اِذْ جَاءَتْکُمْ جُنُودٌ فَاَرْسَلْنَا عَلَیهِْمْ رِیحًا وَ جُنُودًا لَّمْ تَرَوْهَا وَ کَانَ اللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرًا»: «ای کسانی که ایمان آوردهاید! نعمت خدا را بر خود به یاد آورید در آن هنگام که لشکرهایی (عظیم) به سراغ شما آمدند ولی ما باد و طوفان سختی بر آنان فرستادیم و لشکریانی که آنها را نمیدیدید (و به این وسیله آنها را در هم شکستیم) و خداوند همیشه به آنچه انجام میدهید، بینا است!»
✍️در نتیجه، جنگ نابرابر احزاب با همراهی جنود الهی و شجاعت غیر قابل وصف امیرالمؤمنین (ع) با پیروزی کامل مسلمانان به پایان رسید و رسول خدا (ص) درباره آن فرمودند:
«مُبارِزَةِ عَلِیٍّ بنِ اَبِی طالِب عَلیهِ السََّلام لِعَمرِو ابن عَبدِوَد یَومَ الخَندَق اَفضَلُ مِن اَعمالِ اُمَّتی الی یَومِ القِیامَة»: «مبارزه علی بن ابیطالب (ع) با عمرو بن عبدود در روز خندق از همه اعمال اُمَّت من تا روز قیامت برتر است! » [المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۳۴]
📚منبع:
١. دانشنامه جهان اسلام - بنیاد دائرة المعارف اسلامی، مقاله«خندق»، ص۵۹۴۰.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
0️⃣2️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای (مدظلّهالعالی):
🗳 «انتخاب رئيس جمهور يعنى انتخاب رئيس قوهى مجريه و كسى كه اغلب امكانات كشور در اختيار اوست! و اگر چنانچه رئيس جمهورى شور و نشاط و شوق و اراده داشته باشد، خدمات بزرگى را براى اين كشور انجام میدهد؛ میخواهند اين نباشد! من عرض میكنم: همه بايد اصرار داشته باشيد كه در انتخابات شركت كنيد! (البته) به نظر من مسئلهى اول در انتخابات، مسئلهى انتخاب اين شخص يا آن شخص نيست؛ مسئلهى اول، مسئلهى حضور شماست! حضور شماست كه نظام را تحكيم میكند؛ پايههاى نظام را مستحكم میكند؛ آبروى ملت ايران را زياد میكند؛ استقامت كشور را در مقابل دشمنىها زياد میكند و دشمن را از طمع ورزيدن به كشور و از فكر ضربه زدن و توسعه و فساد و فتنه منصرف میکند؛ اين يك مسئلهى بسيار مهم است! پس مسئلهى اول، شركت در انتخابات است...»
🗒 سخنان معظمله روز ٢٢ اردیبهشت ١٣٨٨.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG