فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٢٧ مرداد ١۴٠٢
🌙 الجمعة، ٠١ صفر ١۴۴۵
🌲م Friday 18 August 2023
👈 امروز متعلق است به حضرت ولیعصر(عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّصَلِّعَلیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلالوالاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 شروع جنگ صفين (۳۷ ق)
🌙 ورود اسرای کربلا به شام (۶١ ق)
☀️ سالروز حماسه خونین پاوه (١٣۵٨ش)
🤲 اعمال روز:
🔹 انجام غسل جمعه؛
🔹 گرفتن ناخنها؛
🔹 پوشیدن لباس تمیز و خوشبو؛
🔹 خواندن نماز جمعه؛
🔹 دادن صدقه؛
🔹 فرستادن زیاد صلوات؛
🔹 دعای بسیار برای تعجیل فرج؛
🔹 زیارت اهل قبور؛
🔹 خواندن دعای ندبه؛
🔹 خواندن دعای سمات؛
🔹 خواندن ده مرتبه: «یَا دَآئِمَ الْفَضْلِ عَلی الْبَریِّه...»؛
🔹خواندن نماز اول ماه قمری و دادن صدقه که خداوند او را از جمیع بلایای این ماه، محفوظ بدارد.
🔹 همچنین دیگر ادعیه و اعمال روز اول ماه قمری که در مفاتیحالجنان آمده است.
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «مَن صلَّى الخَمسَ في الجَماعةِ، وَ حافَظَ عَلَى الجُمُعةِ فَقَدِ اكتالَ الاَجرَ بِالمِكيالِ الأَوفى»
«کسی که نمازهای پنجگانه خود را به جماعت بخواند و همواره در #نماز_جمعه شرکت کند، اجر و پاداش خود را تا سرحد کمال رسانیده است»
📚جامع احادیثالشیعه، ج ٦، ص ۳۸۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
389.6K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز اول ماه صفر
موضوع: #اعمال_روز_اول_ماه_صفر
✅ ماه صفر دومین ماه از سال قمری است و برای روز اول آن اعمالی به شرح زیر وارد شده است:
1️⃣ خواندن نماز اول ماه، که دو رکعت است؛ در رکعت اول بعد از حمد، سی مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد، سی مرتبه سوره قدر را خوانده و بعد از نماز صدقه ای در راه خدا داده شود تا خداوند او را از جمیع بلایای این ماه، محفوظ بدارد.
2️⃣ خواندن هفت مرتبه سوره حمد؛
3️⃣ گرفتن سه روز، روزه در این ماه در پنجشنبهی اول ماه؛ پنجشنبه آخر ماه و چهارشنبه اول از دهه وسط ماه؛
4️⃣ محدث بزرگ مرحوم «فیض کاشانی»، دعای ویژهای برای ماه صفر نقل کرده که مستحب است هر روز ده مرتبه خوانده شود:
«یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ»
✍️ برای آشنایی با دیگر اعمال این ماه به کتاب شریف مفاتیحالجنان مراجعه فرمائید.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#معجزه_فرمان_امام (ره)»
روز جمعه، ١۴٠٢/٠۵/٢٧
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم شمسی برابر با سالروز وقوع حماسه #پاوه در سال ١٣۵٨ است، لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند شهدای این حماسه خونین آغاز مینمائیم؛
در مرداد ماه سال ١٣۵٨، هزاران نفر از عناصر حزب بعث عراق و گروهكهای ضدانقلاب وابسته به بيگانگان، همچون: احزاب مارکسیست، سلطنتطلبها، كومله، فداييان خلق و در رأس آنها حزب دموكرات كردستان در یک عملیات مشترک به شهر پاوه در منطقه كردنشين استان كرمانشاه هجوم برده و آن را محاصره نموده و بخشی از اين شهر را تصرف كردند و دست به جنايتهای فجیعی زدند، از جمله اینکه به بيمارستان این شهر حمله کرده و همهی مجروحان حاضر در آنجا را سَر بُریدند؛
آنها با دامن زدن به اختلافات قدیمی قومیتی، زمینه تجزیه ایران را فراهم کرده و در واقع، شهر پاوه آخرین نقطهای بود که اگر بر آن مسلط کامل میشدند، میتوانستند ادعا کنند، کل مناطق کردنشین را در اختیار گرفته و با کمک حامیان خارجی، اعلام استقلال نمایند!
دکتر مصطفی چمران (معاون وقت نخست وزیر) بیدرنگ به همراه سرتیپ فلاحی (فرمانده نیروی زمینی ارتش) و ابوشریف (فرمانده عملیات سپاه پاسداران انقلاب) به پاوه رفتند و بالگردشان زیر رگبار توپ و گلوله دشمنان به سختی روی زمین نشست؛
چمران، ابتدا به بزرگان احزاب کُرد، پیشنهاد مذاکره و بررسی مشکلات را داد، اما آنها نه تنها از پیشنهاد او استقبال ننمودند؛ بلکه با حمله همهجانبه در همآن شب، یک فروند بالگرد و یک فروند هواپیمای اف ۴ نیروی هوایی ارتش را سرنگون نموده و خلبان آن «محمد نوژه» را به شهادت رساندند و سپس با تسخیر ژاندارمری پاوه، از طریق رسانههای خارجی، شایعه سقوط پاوه و شهادت دکتر چمران را پخش نمودند تا روحیه رزمندگان را کاملاً تضعیف نمایند و سپس به خانه و کاشانه مردم بیپناه حملهور شده و آنها را به خاک و خون کشیدند!
در این موقعیت خطیر، امام راحل (ره) با بصیرت کامل، بلافاصله فرمان پیامبرگونه خود را براى آزادسازی فوری و بدون قید و شرط پاوه صادر نمودند و در آن تأکید فرمودند: «به دولت و ارتش و ژاندارمری اخطار میکنم، اگر با توپها و تانکها و قوای مجهز تا ۲۴ ساعت دیگر حرکت به سوی پاوه نشود، من همه آنها را مسئول میدانم! من به عنوان ریاست کل قوا به رئیس ستاد (مشترک) ارتش دستور میدهم که بیانتظار دستور دیگر و بدون فوت وقت با تمام تجهیزات به سوی پاوه حرکت کند و به دولت (نیز) دستور میدهم وسایل حرکت پاسداران را فوراً فراهم کند! و تا دستور ثانوی، من مسئول این کشتار وحشیانه را قوای انتظامی میدانم و در صورتیکه تخلف از این دستور نمایند با آنان عمل انقلابی میکنم...» (صحیفه امام؛ ج ٩، ص ٢٨۵)
فرمان با صلابت فرمانده کل قوا، ساعت هفت بامداد ٢٧ مرداد ماه ١٣۵٨ از رادیو در سراسر کشور پخش شد و چنان تأثیر معجزهآسا داشت که از یکسو به از دست رفتن روحیه دشمنان و فرار ضدانقلاب از منطقه؛ و از سوی دیگر، به تشجیع اندک رزمندگان باقیمانده در پاوه، و حرکت فوری قوای مشترک ارتش و سپاه و بسیج منجر شد.
✍️ شهید چمران در رابطه با آن روز چنین میگوید: «حدود چهار صبح ٢٧ مرداد آنچنان قتل و غارت همه شهر پاوه را فراگرفته بود که گویی هیچ نیرویی قادر نبود مهاجمین را از قتل و غارت خانههای مردم بیگناه بازدارد و به سمت معرکه اصلی نبرد، برگرداند! دشمنان چند ماشین با بلندگو آوردند و در وسط شهر ندا میدادند: هر کس وفاداری خود را به حزب دموکرات اعلام کند، در امن و امان است! ما فقط آمدهایم که پاسداران و دکتر چمران را سَر بِبُریم!
هنگام صبح بر بالای دیوار خانه پاسداران بودم که یکباره فریاد اللهاکبر رزمندگان به هوا بلند شد! پرسیدم چه شده؟ گفتند: امام اعلامیهای صادر کردهاند؛ اعلامیهای تاریخی که اساس بزرگترین تحولات انقلابی کشور به شمار میرود؛
بله، امام، فرماندهی قوا را شخصاً به دست گرفته و فرمان داده بودند که ارتش و ژاندارمری باید در عرض ۲۴ ساعت خود را به پاوه برساند و ضدانقلاب را قلع و قمع کنند...» (خاطرات چمران)
چمران نیز با استفاده از روحیه انقلابی حاصل شده از فرمان امام امت، بدون فوت وقت، نیروهایش را برای باز پس گرفتن مواضع قبلی، بسیج کرد و تا ساعت ۱۰ صبح همان روز به صورت معجزهآسا همه بلندیهای پیرامون پاوه را آزاد نمود و در ادامه با رسیدن نیروهای مشترک ارتش، سپاه و بسیج، و با نبردی سخت و درگيری خونين، همه شهرها، راهها و مواضع استراتژيك منطقه آزاد شد و كردستان از سقوط حتمی نجات پیدا کرد و یکبار دیگر دشمنان ایران اسلامی، قدرت معنوی و معجزهآسای فرمان ولیّ زمان و امام امت را با تمام وجود، احساس کردند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز حماسه خونین #پاوه
موضوع امروز: «#معجزه_فرمان_امام (ره)»
روز جمعه، ١۴٠٢/٠۵/٢٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢٨ مرداد ١۴٠٢
🌙 السبت، ٠٢ صفر ١۴۴۵
🌲م Saturday 19 August 2023
👈 امروز متعلق است به پیامبراکرم (ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ بار)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ بار)
- يا غنی (١٠۶٠ بار) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اسرای کربلا در مجلس يزيد ملعون (۶١ ق)
🌙 شهادت حضرت «زيد» فرزند امام سجاد (ع) در قيام عليه دولت بنیاميه (١٢١ ق)
☀️ کودتای انگلیسی_آمریکایی و سقوط دولت مصدق (١٣٣٢ ش)
☀️ فاجعه آتش سوزی سینما رکس آبادان توسط عُمّال رژیم پهلوی (١٣۵٧ ش)
☀️ سالروز تشکیل نخستين مجلس خبرگان قانون اساسی (١٣۵٨ ش)
🤲 اعمال روز:
🔹 مستحب است در ایام ماه صفر هر روز ۱۰ مرتبه این دعا قرائت شود: «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ»
🔹همچنین حزن و اندوه بر امام حسین (ع) و اهل بیت و یارانشان و خواندن دعا، تلاوت قرآن و روزهداری از دیگر اعمال سفارش شده برای این ماه است.
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «كُن لِلعَدُوِّ المُكاتِمِ أشَدَّ حَذَراً مِنكَ لِلعَدُوِّ المُبارِزِ»
«از دشمن پنهانكار، بيشتر از دشمن آشكار ، برحذر باش»
📚 شرح نهجالبلاغه، ج٢٠، ص٣١١
https://eitaa.com/ROOZBARG
349.9K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_رکوع
١٠٣٩. اگر بعد از رسيدن به حد ركوع و آرام گرفتن بدن سر بردارد و دو مرتبه به قصد ركوع به اندازه ركوع خم شود نمازش باطل است...
١٠۴٠. بعد از تمام شدن ذكر ركوع بايد راست بايستد و بعد از آنكه بدن آرام گرفت به سجده رود، و اگر عمداً پيش از ايستادن يا پيش از آرام گرفتن بدن، به سجده رود نمازش باطل است.
١٠۴١. اگر ركوع را فراموش كند و پيش از آنكه به سجده برسد يادش بيايد، بايد بايستد بعد به ركوع رود و چنانچه به حالتخميدگى به ركوع برگردد نمازش باطل است.
📚 توضیح المسائل امام خمینی (ره)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#سقوط_دولت_مصدق نتیجه جدایی از دین و روحانیت»
روز شنبه، ١۴٠٢/٠۵/٢٨
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز كودتای آمريكایی-انگلیسی عليه #نهضت_ملی ايران و سرنگونی دولت «دكتر #مصدق» در سال ١٣٣٢ شمسی است، لذا سخن امروز را به این واقعهی تلخِ عبرتآموز اختصاص میدهیم؛
نهضت ملى ايران با رهبرى آيتاللَّه سيدابوالقاسم #كاشانی (ره) و مبارزات قهرمانانه ملت مسلمان ايران در ٣٠ تير ١٣٣١ به اوج خود رسيد و طومار استبداد و استعمار درهم پيچد و دکتر مصدق دولت را به دست گرفت، اما متأسفانه در طول نزدیک به سیزده ماه اتفاقاتی رخ داد كه نهضت مردمى ایران از مسير اصلى خارج شد و بالاخره با یک کودتای نظامی، دولت مصدق سقوط کرد؛
هرچند که اين واقعه بسیار تلخ تاريخی، خیلی زود شیرینی نهضت ملی شدن صنعت نفت را از بین برد، اما درسهای فراوانی برای ملت ايران به همراه داشت که بسیاری از مورخین و سیاستمداران داخلی و خارجی آن را بررسی و تحلیل نمودهاند؛
یکی از برجستهترین شخصیتها و اندیشمندانی که این واقعه تاریخی را نقد کردهاند، حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) هستند که در سخنرانیهای مختلف به علل و عوامل شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت پرداختهاند، که در ادامه به بخشی از یکی از سخنرانیهای معظمله دراینباره اشاره مینمائیم:
«من به جوانان عرض میکنم، با تاریخ گذشتهی نزدیک کشورتان آشنا شوید؛ چون یکی از راههای فریب و اغواگری، تحریف تاریخ است که امروز متأسفانه این کار بهوفور صورت میگیرد؛ مرحوم کاشانی کسی است که به کمک ایشان، دکتر مصدّق و دیگر سرانِ نهضت ملی شدن صنعت نفت توانستند حمایت مردم را به این حرکت جلب کنند؛ والاّ حمایت مردم جلب نمیشد! کسی مصدّق را نمیشناخت! کسی معنای ملی شدن صنعت نفت را نمیدانست... (در این میان) مرحوم آیةاللَّه کاشانی وارد میدان شد؛ سابقهی این مرد را، علماء میشناختند و مردم ایران هم به ایشان ارادت داشتند؛ او کسی بود که به وسیلهی قشون غاصبِ مداخلهگرِ انگلیس در ایران، از کشور تبعید شده بود... وقتی که از تبعید به تهران برگشت، امواج احساسات و ارادت مردم نسبت به این روحانی مجاهد و مبارز، چنان توفانی به راه انداخت که همهی دشمنان را پس زد و انگلیسیها و دیگران حساب کار خود را کردند و فهمیدند که مبارزه با این عالم روحانی به جایی نخواهد رسید؛ بعد (از آن) مرحوم آیةاللَّه کاشانی به عنوان نمایندهی مردم تهران و رئیس مجلس آن روز، از طرح ملی شدن صنعت نفت حمایت کرد... او چنان دلهای مردم را مثل مغناطیس به خود جذب میکرد که هیچ عامل دیگری نمیتوانست جای این حرکت را بگیرد و به این ترتیب در سال ۱۳۲۹ شمسی... مردم طرفدار ملیشدن صنعت نفت ایران شدند و علیرغم اینکه محمدرضا (شاه) موافق نخستوزیری مصدّق نبود، به پشتیبانی حمایت مردمی، مصدّق نخستوزیر شد؛ (بیشک) اگر مرحوم آیةاللَّه کاشانی این حمایت عظیم مردمی را برای مصدّق به وجود نمیآورد، او نخستوزیر نمیشد... اینها جزو واضحات تاریخ است..؛
(اما نکته) بسیار مهم این ماجرا این است که... دشمن (در این زمان) فهمید که راز پیروزی ملت ایران چیست! لذا درصدد برآمد تا سیاسیّون و سردمداران دولتی را از «روحانیت و دین» جدا کند و متأسفانه موفّق هم شدند..؛
(از شروع نهضت تا سرنگونی دولت مصدق) یک سال و یک ماه بیشتر طول نکشید؛ در این مدت با وساطت ایادی ضدّ استقلال این کشور و با توطئهی دشمنان این ملت، دکتر مصدّق مرتّب فاصلهی خود را با آقای کاشانی زیاد کرد، تا اینکه آیةاللَّه کاشانی چند روز قبل از ماجرای ۲۸ مرداد نامه نوشت که من میترسم با این وضعی که دارید، علیه شما کودتا کنند... (اما) دکتر مصدّق گفت: من مستظهر (متکی) به پشتیبانی مردم ایران هستم! اشتباه او همینجا بود؛ ملت ایران را سرانگشت روحانیت، کسی مثل آیةاللَّه کاشانی وادار میکرد که صحنهها را پُر کند و به میدان بیاید و جان خود را به خطر بیندازد؛ (لذا) در ۲۸ مرداد که... دولت مصدّق او (مرحوم کاشانی) را منزوی و از خود جدا کرده بود... مردم نیز در صحنه حضور نداشتند؛ و کودتاچیان مأمور مستقیم آمريکا... مصدّق را سرنگون کردند؛ پس از آن هم دیکتاتوریِ محمدرضاشاهی به وجود آمد که بیستوپنج سال این ملت زیر چکمههای دیکتاتوری او لگدمال شد و ملی شدن صنعت نفت هم در واقع هیچ و پوچ گردید... (همهی اینها) به خاطر جدا شدن از «روحانیت و دین» بود، اینها عبرت است؛ شبیه همین قضیه در صدر مشروطیت اتفاق افتاد..؛ من از اینکه میبینم جوانان ما از این قضایا بیاطّلاعند، رنج میبرم! همیشه اطّلاع از آنچه که دشمن در گذشته عمل کرده است، موجب میشود که انسان ترفندهای دشمن را در زمان خودش هم بداند...» (سخنان معظمله مورخ ۱۳۸۰/۰۸/۲۰)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز #شکست_نهضت_ملی شدن صنعت نفت و سقوط دولت #مصدق
موضوع امروز: «#سقوط_دولت_مصدق، نتیجه جدایی از دین و روحانیت»
روز شنبه، ١۴٠٢/٠۵/٢٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ٢٩ مرداد ١۴٠٢
🌙 الأحد ٠٣ صفر ١۴۴۵
🌲م 2023 Sunday 20 August
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز ولادت امام باقر (ع) به روایتی (۵٧ ق)
🌙 اسرای کربلا در شام (۶١ ق)
🤲 اعمال روز:
🔹 مستحب است در ایام ماه صفر هر روز ۱۰ مرتبه این دعا قرائت شود: «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ...» که در مفاتيحالجنان آمده است؛
🔹همچنین خواندن دعا، تلاوت قرآن و روزهداری از دیگر اعمال سفارش شده برای این روز است.
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق (ع): «منْ أَحَبِّ اَلْأَعْمَالِ إِلَى اَللَّهِ تَعَالَى زِيَارَةُ قَبْرِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ»
«از محبوبترين كارها نزد خداوند متعال، زيارت قبر امام حسين عليهالسلام است»
📚كاملالزيارات، ص۱۴۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
534.2K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_رکوع
١٠٢٨. انسان هر ذكرى در ركوع بگويد، كافى است؛ ولى احتياط واجب آن است كه به قدر سه مرتبه "سبحان الله" و يا يك مرتبه "سبحان ربى العظيم و بحمده" كمتر نباشد.
١٠٣٠. در ركوع بايد به مقدار ذكر واجب، بدن آرام باشد و در ذكر مستحب هم اگر آن را به قصد ذكرى كه براى ركوع دستور دادهاند بگويد بنابر احتياط واجب، آرام بودن بدن لازم است.
١٠٣١. اگر موقعى كه ذكر واجب ركوع را مىگويد، بىاختيار به قدرى حركت كند كه از حال آرام بودن بدن خارج شود بايد بعد از آرام گرفتن بدن بنابر احتياط واجب دوباره ذكر را بگويد ولى اگر كمى حركت كند كه از حال آرام بودن بدن خارج نشود، يا انگشتان را حركت دهد اشكال ندارد.
١٠٣٢. اگر پيش از آن كه به مقدار ركوع خم شود و بدن آرام گيرد عمداً ذكر ركوع را بگويد نمازش باطل است.
١٠٣٣. اگر پيش از تمام شدن ذكر واجب، عمداً سر از ركوع بردارد، نمازش باطل است؛ ولی اگر سهوا سر بردارد چنانچه پيش از آنكه از حال ركوع خارج شود، يادش بيايد كه ذكر ركوع را تمام نكرده، بايد در حال آرامى بدن دوباره ذكر را بگويد؛ اما اگر بعد از آنكه از حال ركوع خارج شد، يادش بيايد، نماز او صحيح است.
📚 توضیح المسائل امام خمینی (ره)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#شکافنده_علوم_الهی»
روز یکشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٢٩
مناسبت روز: سوم ماه صفر به روایتی سالروز میلاد باسعادت پنجمین اختر آسمان ولایت و امامت، حضرت باقرالعلوم (ع) است، لذا سخن امروز را به این امام همام اختصاص میدهیم؛
«#باقرالعلوم» به معنای شکافندهی علم و دانش است، که طبق روایات، این لقب را پیامبر اکرم (ص) قبل از میلاد امام پنجم، به ایشان عطاء نمودهاند؛ چنانچه جابربن عبداللّه انصاری (ره) نقل میکند که حضرت رسول (ص) به من فرمودند: «ای جابر! انشاالله تو در دنیا خواهی ماند، تا زمانی که ملاقات کنی فرزندی از اولاد حسینم را که نامش «محمّد» است، او علم دین را میشکافد، شکافتنی! پس هرگاه او را ملاقات کردی، سلام مرا به او برسان» (إرشاد شیخ مفید، ج۲، ص ۱۵۹)
اما با وجود اینکه این لقب، توسط پیامبر خدا به حضرت باقر (ع) نسبت داده شده، و طبق آیه ٣و۴ سوره نجم، تمامی کلام رسول خدا برگرفته از وحی الهی و قطعاً صحیح است؛ متأسفانه نواصب، وهابیون و دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) شبههای را در رابطه با لقب «باقرالعلوم» مطرح کردهاند که:
❓اگر امام پنجم شیعیان، واقعاً باقرالعلوم و شکافنده دانشهاست، پس چرا در تاریخ، هیچ اثر و اختراعی از ایشان به ثبت نرسیده است؟
✅ هرچند از نوع این پرسش، غرضورزی پرسشگران، کاملاً نمایان است، اما اگر فرض کنیم که این سؤال از روی جهالت و نادانی باشد، همچنان که متأسفانه امروزه جایگاه علوم دینی و الهی، برای بسیاری از مردم تبیین نشده و تصور میکنند که تنها علومی برای بشریت مفید است که دارای آثار مادی و دنيوی باشند و ثمره آن با ابتکار و اختراع محصولی کاربردی در دنیا ملموس باشد؛ و به همین دلیل، این سؤال نیز در زمان حاضر زیاد شنیده میشود که اصلاً اگر حوزههای علمیه و علماء و طلاب علوم دینی نباشند، چه اتفاقی برای کشور و جامعه میافتد؟!
✍️ در جواب به این پرسش، باید بدانیم که طبق آیات و روایات اسلامی، «علوم الهی» بسیار با اهمیتتر از علوم مادی و دنیوی میباشند، چنانچه رسول خدا (ص) فرمودند: «أَفْضَلُ الْعِلْمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» (بحارالأنوار، ج٧۵،ص ٧) یعنی بالاترین دانش، علم به توحید و اصول عقاید است؛ و همچنین در روایتی از امام کاظم (ع) آمده که: روزی پيامبر اكرم (ص) وارد مسجد شده و دیدند که مسلمانان به دور مردی جمع شده و میگویند او داناترين انسانها نسبت به نَسَب عرب است؛ پس حضرت فرمودند: اين علم برای او و مردم سودی ندارد! و در ادامه مهمترین علوم سودمند را به شرح زیر برشمردند:
1️⃣ «آيَةٌ مُحْكَمَةٌ» يعنی «اصول دين» و اعتقادات؛
2️⃣ «فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ» يعنی «علماخلاق»؛
3️⃣ «سُنَّةٌ قَائِمَةٌ» يعنی «فروع دين» و علم به احكام شريعت و مسائل حلال و حرام الهی. [اصول كافی، ج١، ص٣٢]
در اهمیتِ آموختن این علوم و تأثیر آن در زندگی مردم، همین بس که بدانیم که خداوند علیرغم اهمیت بسیار جهاد و مبارزه با دشمنان اسلام، در «آیه نَفْر» (توبه/۱۲٢) به پیامبر (ص) دستور میدهد که تمامی مسلمانان را به جهاد و میدان جنگ نَبَرَد و گروهی را باقی گذارد تا به تحصیل علوم الهی و احکام دینی بپردازند و پس از بازگشت مجاهدین، علوم و معارف دینی را به آنها یاد بدهند؛ «تفسیر نمونه، ج۸، ص۱۸۹»
بر این اساس، باید اذعان کنیم که حضرت باقرالعلوم (ع) در طول عمر بابرکت خود، و در شرائط بسیار نامساعد، به نشر و اشاعه حقایق و معارف و احکام الهی پرداخته و جنبش علمی دامنهداری را به وجود آوردند که باعث تأسیس بزرگترین «دانشگاه اسلامی» در دوران امام صادق (ع) شد؛ لذا آن حضرت، شکافنده با اهمیتترین علوم، يعني «علوم الهی» بودهاند، که طریق هدایت و راه سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت را به بشریت نشان میدهد؛ و به همین دلیل امروزه، تمامی کتب مهم شیعه و اهلسنت، پُر است از سخنان پرمغز و ادله علمی پیشوای پنجم شیعیان؛ و جملهی «قال محمد بن علی (ع)» و «قال الباقر (ع)»؛ و همچنین شاگردان برجستهای در زمینههای مختلف علمی در مکتب آن حضرت تربیت شدهاند که هر کدام، وزنه علمی بزرگی در تاریخ به شمار میروند؛ (سیره پیشوایان، ص٣٠۶ به بعد)
✍️ بنابر آنچه گذشت باید عرض کنیم که اگرچه امروزه، اختراع و یا آثاری در زمینه علوم مادی و دنیوی، از امام باقر (ع) به ما نرسیده است، اما آن حضرت با تفسیر آیات قرآن و تبیین علوم الهی، و تعلیم و تربیت شاگردان مؤثر در عرصههای مختلف علمی، به معنای واقعی، دانش را شكافته و اسرار علوم الهی را برای بشریت آشكار ساخته و جلوی هرگونه تحریف در دین را گرفتهاند؛ و بدیهی است که براساس همین ادله و نکات، در زمان حاضر نیز اهمیت وجود حوزههای علمیه و روحانیت معزز و مراجع و علمای معظم دینی اثبات میگردد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «سالروز ولادت #امام_باقر (ع) به روایتی»
موضوع: «#شکافنده_علوم_الهی»
روز یکشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٢٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ٣٠ مرداد ١۴٠٢
🌙 الإثنين ٠۴ صفر ١۴۴۵
🌲م 2023 Monday 21 August
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اسرای کربلا در شام (۶١ ق)
☀️ سالروز به آتش کشیده شدن مسجدالاقصی قبله اول مسلمین جهان توسط صهیونیستها (١٣۴٨ش)
☀️ #روز_جهانى_مسجد
☀️ روز بزرگداشت «علامه محمد باقر #مجلسی (ره)»
🤲 اعمال روز:
🔹 مستحب است در ایام ماه صفر هر روز ۱۰ مرتبه این دعا قرائت شود: «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ...» که در مفاتيحالجنان آمده است؛
🔹همچنین خواندن دعا، تلاوت قرآن و روزهداری از دیگر اعمال سفارش شده برای این روز است.
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق (ع): «كَانَ يَوْمُ اَلْقِيَامَةِ جَمَعَ اَللَّهُ عَزَّوَجَلَّ اَلنَّاسَ فِي صَعِيدٍ وَاحِدٍ وَ وُضِعَتِ اَلْمَوَازِينُ فَتُوزَنُ دِمَاءُ اَلشُّهَدَاءِ مَعَ مِدَادِ اَلْعُلَمَاءِ فَيَرْجَحُ مِدَادُ اَلْعُلَمَاءِ عَلَى دِمَاءِ اَلشُّهَدَاءِ»
«آن هنگام که روز رستاخیز شود، خدای بزرگ، مردمان را در سرزمینی گرد هم آورد و ابزارهای سنجش بر نهند؛ و چون خون شهیدان را با مرکب قلم علماء و دانشمندان بسنجند، مرکب قلم آنها بر خون شهیدان برتری یابد»
📚 منلایحضرهالفقیه، ج۴، ص۳۹۸
https://eitaa.com/ROOZBARG
#هادی_امت
#مسجد_ابتکار_اسلام
🔰 امام خامنهای (مدظلهالعالی): اوّلین مسئله، اهمّیّت خود #مسجد است و این ابتکاری که اسلام در آغاز ولادت خود برگزید و محلّ تجمّع مردم را بر محور ذکر و دعا و توجّه به خدای متعال قرار داد؛
اجتماعات مردم بهطور طبیعی دارای تأثیراتی است؛ خب، یک عدّهای دُور هم جمع میشوند، میگویند، میشنوند، تصمیم میگیرند، ارتباطات فکری برقرار میکنند، دادهها و گرفتههای فکری بین خودشان دارند؛ این در کجا اتّفاق بیفتد؟
مثلاً در باشگاههای اشرافی و اعیانی برای کارهای مختلف اتّفاق بیفتد که در غرب معمول است، یا در قهوهخانهها تشکیل بشود؛ [یا مثل] روم باستان که در حمامها آنوقت یک چنین اجتماعاتی تشکیل میشد و دُور هم مردم جمع میشدند و رفتن حمّام بهانه بود برای اینکه بگویند و بشنوند؛
یا در جایی تشکیل بشود که محور آن اقامهی نماز است؛ این خیلی فرق میکند، وقتی اجتماع بر محور نماز و ذکر به وجود آمد، آنوقت یک معنای دیگری پیدا میکند، یک جهت دیگری پیدا میکند، دلها را به سمت دیگری میکشاند؛ این ابتکار اسلام بود...
📚 بیانات رهبر فرزانه انقلاب ١٣٩۵/٠۵/٣١
🕌 #هفته_جهانی_مسجد گرامی باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «هفته جهانی مسجد»
موضوع: «#احکام_مسجد ١»
✅ مراعات شأن و منزلت و جایگاه مسجد واجب است، و از کارهایی که با شأن و منزلت مسجد منافات دارد باید پرهیز شود؛
✅ نجس کردن زمین، سقف، دیوار و بام مسجد حرام است، و اگر نجس شد واجب است فوراً آن را تطهیر کنند؛
✅ خراب کردن تمام یا قسمتی از مسجد، جایز نیست، مگر در صورت مصلحتی که اهمیت ندادن و بی توجهی به آن ممکن نباشد.
📚 رساله آموزشی احکام امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#علامه_کبیر»
✍️ مناسبت روز: امروز به عنوان روز بزرگداشت فقیه و محدث بزرگ شیعه در قرن یازدهم هجری قمری، علامه کبیر ملا محمد باقر #مجلسی (ره) است، لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این مرجع عظیمالشأن جهان تشیع آغاز مینمائیم؛
#محمد_باقر_مجلسی در سال ١٠٣٧ قمری در خانوادهای معروف به علم و تقوا در اصفهان چشم به جهان گشود؛ پدرش «محمد تقی مجلسی(ره)» مرجع بزرگ جهان تشیع و از شاگردان ویژه شیخ بهائی (ره) در علوم اسلامی و از سرآمدان روزگار خود در علم و فضیلت به شمار میرفت؛ مادر ایشان نیز دختر "صدرالدین محمد عاشوری" از خاندان علم و عمل بود؛
#علامه_مجلسی درس و بحث، و تعلیم و تربیت را از کودکی نزد پدر و مادر آغاز کرد، و به سبب هوش سرشار و شگفتآورش، در پایان سیزده سالگی از فیلسوف بزرگ اسلام مرحوم ملاصدرا (ره) اجازه روایت گرفت؛ او که به علمآموزی عشق میورزید، در اندک زمانی در علوم گوناگون حوزه درسی آن زمان، مثل صرف و نحو، معانی و بیان، منطق و ریاضی، تاریخ و فلسفه، حدیث و رجال، درایه و اصول، و همچنین فقه و کلام، به درجه استادی رسید؛ و در بسیاری از این دانشها کتابهای ارزشمندی را به رشته تحریر در آورد؛
علامه مجلسی در دوران جوانی خود علاوه بر دانشمندان و علمای بزرگ اصفهان از محضر عالمانی عالیقدر همچون فقیه و حکیم و محدث نامی ملا محسن فیض کاشانی (ره) بهره کافی برد؛
همچنین مورخین آوردهاند که بیش از یک هزار نفر از طلاب و دانش پژوهان از محضر پرفیض ایشان استفاده نمودهاند که بسیاری از آنها از دست علامه مجلسی (ره) اجازهى اجتهاد کسب نمودهاند؛
برخى از بزرگان عرصه علم و فضیلت، علامه مجلسى (ره) را در طول تاریخ اسلامى از حیث جامعیت در علوم و فنون گوناگون بىنظیر دانستهاند و لقب پرافتخار «علامه کبیر» را به ایشان دادهاند؛ بزرگانى همچون حضرات آیات عظام وحید بهبهانى، علامه بحرالعلوم و شیخ اعظم انصارى (ره) که هر یک از آنها، دریایى متلاطم از علوم و معارف اسلامى بودهاند، اما با دیدن مقام و منزلت والای علامه مجلسی (ره) لقب علامه را در مورد ایشان به کار بردهاند؛
البته مقام بلند علمی علامه مجلسی (ره) آن چنان شهرتى در جهان اسلامى دارد که محتاج هیچ بیان و توضیح دیگری نیست؛ چنانچه در زمان حاضر نیز همچون آفتابی فروزان بر آسمان فقاهت و اجتهاد مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) مىدرخشد و در بسیاری از علوم اسلامى، فضلا و اندیشمندان در جهان اسلام از آثار ارزشمند به جای مانده از آن عالم فرزانه، مخصوصاً مجموعه عظیم «بحارالأنوار» بهره میبرند؛
البته علامه مجلسى (ره) همزمان با طى مدارج عظیم علمى، مدارج معنوى و کمالات اخلاقی را نیز پیموده تا آنجا که او را مصداق واقعى «#عالم_ربانى» دانستهاند که پرداختن به آن مقامات، نیاز به مجال دیگری دارد و در این کلام کوتاه نمیگنجد؛
✍️ دانستن این موضوع نیز بسیار ضروری است که علامه مجلسی (ره) علاوه بر شخصیت ویژه اخلاقی و علمی و فرهنگی، قهرمان عرصه سیاست هم بوده است؛ چنانچه بعد از فوت عالم بزرگ محمد باقر سبزواری (ره) در سال ١٠٩٠ هجری قمری، علامه به منصب «شیخ الاسلامی» در دولت صفویه دست یافت و در این منصب، خدمات بسیاری را در مقولههای گوناگون سیاسی و اجتماعی به ایران و جهان تشیع نمود، که در پایان سخن به برخی از آنان به صورت فهرستوار اشاره مینمائیم:
⬅️ در هم شکستن هيبت و صولت «صوفيه» که در آن دوران قدرتى فراگير بدست آورده بود؛ و جایگزین کردن معارف پربار اهل بيت عصمت و طهارت (ع) به جای آن؛
⬅️ رونق دادن به مساجد و نمازهای جمعه و جماعات در سطح کشور؛ و جايگزين ساختن مجالس وعظ و معارف اهلبیت (ع) به جای محافل قهوهخانهای و میخانهای که متأسفانه در آن روزگار بسيار شايع و محل تجمع مردم آن عصر شده بود؛
⬅️ ترجمه و نشر کتب دینی و معارف اهل بيت (ع) به زبان فارسی و با بیان ساده و درخور فهم عامه مردم، و پاسخگویی به سؤالات و حل مشکلات آنان در این زمینه؛
⬅️ استفاده از موقعيّت و نفوذ خود در دربار صفویه، و پشتيبانی از فقرا، و دفاع از ستمديدگان در برابر ستمکاران و اغنياء، و استيفاء حقوق مظلومان؛ و...
✍️ و بالاخره آن عالم عامل و پرکار، پس از عمرى پر برکت که سراسر آن، وقف خدمتگزارى به مردم و مکتب انسانساز اهلبیت (ع) گردید، در سن ۷۳ سالگى و در آخرین روزهاى ماه مبارک رمضان سال ۱۱۱۱ ه.ق در شهر علم وفضیلت اصفهان، چشم از جهان فرو بست و در مسجد جامع این شهر در کنار پدر بزرگوارش آرام گرفت که امروزه یکی از مهمترین زیارتگاههای مردم متدین اصفهان است؛
روحش شاد، یادش گرامی، نامش جاودان و راهش همواره پررهرو باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: روز بزرگداشت علامه محمد باقر #مجلسی (ره)
موضوع امروز: «#علامه_کبیر»
روز دوشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٣٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ٣١ مرداد ١۴٠٢
🌙 الثلاثاء ٠۵ صفر ١۴۴۵
🌲م 2023 Tuesday 22 August
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق (ع)
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اسرای کربلا در شام (۶١ ق)
🌙 سالروز #شهادت_حضرت_رقیه (س) بنابر مشهور (۶١ق)
☀️ #هفته_جهانى_مسجد
🤲 اعمال روز:
🔹 مستحب است در ایام ماه صفر هر روز ۱۰ مرتبه این دعا قرائت شود: «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ...» که در مفاتيحالجنان آمده است؛
🔹همچنین عزاداری برای امام حسین (ع) و اهلبیت مظلوم ایشان و خواندن دعا، تلاوت قرآن و روزهداری از دیگر اعمال سفارش شده برای این روز است.
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص) خطاب به امیرالمؤمنین (ع): «إنَّ اللّهَ جَعَلَ قَبرَكَ و قَبرَ وُلدِكَ بِقاعا مِن بِقاعِ الجَنَّةِ... و لكِنَّ حُثالَةً مِنَ النّاسِ يُعَيِّرونَ زُوّارَ قُبورِكُم بِزِيارَتِكُم كَما تُعَيَّرُ الزّانِيَةُ بِزِناها، اُولئِكَ شِرارُ اُمَّتي، لا نالَتهُم شَفاعَتي، ولا يَرِدونَ حَوضي»
«(یاعلی) خداوند، قبر تو و قبر فرزندانت را مكانهايى از بهشت قرار داده است...؛ امّا بخشى از مردمان پست، زائران قبور شما را بر زيارتشان خُرده مىگيرند، آن گونه كه زن زناكار را بر زنايش عيب مىگيرند؛ اينان، بَدان امّتم هستند، شفاعتم به آنان نمىرسد و بر حوض من، در نخواهند آمد».
📚 تهذيبالأحكام، ج ٦، ص ٢٢، ح ٥٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
#هادی_امت
#مسجد_سنگر_اسلام
🔰 امام خامنهای (مدظلهالعالی): «مساجد، اصلیترین پایگاه دین و معنویت و اخلاق است؛ شک نیست که حفظ قداست مساجد و تقویت هماهنگ جنبههای معنوی و انقلابی و تعلیمی و تبلیغی آن نیازمند سلامت و امنیت محیط آن و دور ماندن از منازعات و مناقشات داخلی در آن است...»
«باید در مساجد سه وعده نماز جماعت برگزار شود و ائمه جماعات سر وقت و بدون تعطیلی، نمازهای جماعت را اقامه کنند و پس از آن، ضمن سخن گفتن با مردم به سؤالات آنها پاسخ دهند؛
مسجد سنگر است و امام جماعت به عنوان صاحب این سنگر باید با حضور همیشگی خود در مسجد برای جذب مردم به سوی آن تلاش کند...»
🎙️ گلچینی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب ۱۳۷۳/۰۸/۰۴ و ۱۳۶۸/۰۷/۳۰
🕋 #هفته_جهانی_مسجد گرامی باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
301.6K
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#هفته_جهانی_مساجد»
موضوع: «#احکام_مسجد»
✅ خوابیدن در مسجد کراهت دارد.
✅ فضیلت خواندن نماز در مسجد، مختص مردان نیست و شامل زنها نیز میشود.
✅ اثاث و لوازم مسجد، اگر مورد استفاده در آن مسجد نباشد، بردن آنها به مساجد دیگر برای استفاده از آنها اشکال ندارد.
✅ تکیهها و حسینیهها حکم مسجد را ندارند و تبدیل حسینیهیی که به عنوان حسینیه، وقف صحیح شرعی شده به مسجد و یا ضمیمه کردن آن به عنوان مسجد جایز نیست.
📚 احکام آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، ج ١.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «شهادت مظلومانه حضرت #رقیه (س)، حقیقت یا افسانه؟!»
روز سهشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٣١
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم قمری بنا بهمشهور بهنام سالروز #شهادت_حضرت_رقیه (س) دختر خردسال امام حسین(ع) که در شام به شهادت رسیده است ثبت گردیده لذا سخن امروز را با تسلیت و تعزیت، و با سلام و صلوات به روح بلند شهدای حماسه حسینی آغاز مینمائیم؛
طبق تاریخ یکی دیگر از اهلبیت امام(ع) که نتوانسته سفر اسارت شام را به پایان ببرد، نازدانه حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، خانم حضرت رقیه (س) است.
اما متأسفانه اصل وجود و شهادت مظلومانه این نازدانه در طول زمان، مواجه با شبهاتی شده، بهگونهای که برخی به طور کامل داشتن دختری خردسال برای امام حسین (ع) را منکر شدهاند! و برخی دیگر نیز حضور و شهادت دختری با این نام در شام و جنایت یزید را زیر سؤال بردهاند!
البته این شبهات اصولاً از طرف دو دسته افراد متفاوت صادر گردیده؛ که عدهای از آنها از نواصب و وهابیت و باقیماندگان از بنیامیه ملعون و دشمنان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) هستند و با طرح این شبهه به دنبال تطهیر یزید و و یزیدیان و محو کردن یاد و خاطره مظلومیت حضرت رقیه (س)، و همچنین ایجاد تردید در رابطه با وقایع عاشورا و اصل حماسه حسینی میباشند! لذا بدون ارائه هیچ مستندی این ادعا را مطرح و سعی در القاء این شبهه نمودهاند که در جواب آنها باید عرض کنیم که «جواب ابلهان، خاموشی است».
✍️ اما عدهای دیگر، افرادی هستند که فکر میکنند، میبایست دقتهای که در فقه و اصول به کار میرود را در منابع تاریخی این مصیبت به کار برد! لذا مرتکب این اشتباه بزرگ شدهاند تا جایی که برخی از آنها این موضوع را کاملاً رد کرده و گفتهاند که چرا نام این دختر و چنین نقلی در منابع اولیه تاریخی شیعه وارد نشده است؟!
✅ که باید در جواب این افراد گفت:
🔹اولاً اگر این دقتهای فقهی را در منابع تاریخی بکار بریم، اصلاً چیزی از تاریخ اسلام، باقی نخواهد ماند!
🔹ثانیاً این واقعه تلخ تاریخی به صورت مبسوط در کتاب «کاملبهائی» اثر عمادالدین طبری شیعی در قرن هفتم آمده است که ایشان از بزرگان متکلمین و فقهای شیعه به شمار می رود و از جانب علمای بزرگ شیعه توثیق شده و فتاوای او را در کتب مختلف خود نقل کردهاند؛
🔹ثالثاً وجود اختلاف بين دانشمندان اسلامی در نام حضرت «رقيه» یا «فاطمه صغیره»، دلیلی برای نفی اصل موضوع نیست!
🔹رابعاً با توجه به فشارها و سرکوب و ارعاب و تحریفات شدید در زمان بنیامیه و بنیالعباس تا سال ۶۵۶ قمری و همچنین غارتها و کتابخانهسوزیهایی که در طول تاریخ اسلام رخ داده و از بین رفتن بسیاری از کتب اولیه شیعه که در جلد یک دانشنامه امام حسین(ع) به نام برخی از آنها اشاره شده و یکی از این کتب مفقوده کتابی به نام «حاویة» است که طبری، روایت حضرت رقیه (س) را از این کتاب نقل کرده؛ بر این اساس نمیتوان ادعا کرد که نیافتن سند برخی از وقایع مشهور تاریخی در کتب اولیه شیعه، نشانه نبودن آن واقعه است! چنانچه در کتاب «لهوف» سید بن طاووس (ره) نیز که با طبری هم دوره میباشد، مطالبی وجود دارد که در کتب پیش از او، این موارد دیده نمیشود!
✍️ البته مسلماً اگر متنی و یا روضهای با شئون ائمه اطهار (ع)، اعتقادات شیعه و عقل و منطق بشری و مسلمات تاریخ سازگار نباشد، باید آن را کنار گذاشت! اما موضوع شهادت این نازدانه با هیچ یک از این موارد مخالف نیست!
✍️ در پایان تذکر این نکته نیز ضروری است که برخی افراد در نفی این موضوع، به کتاب «حماسه حسینی» استاد مطهری (ره) استناد نموده و این واقعه را از تحریفات ماجرای کربلا و شام دانستهاند! در حالی که ناشرِ محترمِ این اثر در مقدمه کتاب تذکر داده که در این کتاب ارزشمند، متأسفانه يادداشتهای خام حضرت استاد که هنوز در آنها تحقيق صورت نگرفته بوده است را در کنار سخنرانیهای استاد که ديدگاههای نهايی ايشان است، به چاپ رسانده! که اين بخش از کتاب حماسه حسينی نیز مربوط به همان يادداشتهای استاد است که در واقع فيشهای تحقيقاتی ايشان بوده که قصد داشتهاند بعدها راجع به آنها تحقيق نمايند تا به نتيجه نهايی و قطعی برسند؛ چنانچه در ميان اهل پژوهش و تحقيق این روش مرسوم است؛ اما متأسفانه اين اشتباه ناشر، دستاويزی برای برخی اشخاص کم اطلاع و بعضاً معاند گردیده است؛ لذا ملاحظه مینمائیم که در هیچ یک از سخنرانیهای استاد شهيد مطهری (ره)، شهادت مظلومانه دختر خردسال امام حسین (ع) نفی نگردیده؛ بنابراین با عنایت به آنچه گذشت شکی نيست که طفل کوچک امام در شام از دنيا رفته و در آنجا دفن شده است و حرم فعلی منسوب به این دردانه است، چنانچه مراجع عظام تقلید معاصر نیز همگی این موضوع را تأیید نمودهاند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز #شهادت_حضرت_رقیه (س) بنا به مشهور
موضوع امروز: «شهادت مظلومانه حضرت #رقیه (س)، حقیقت یا افسانه؟!»
روز سهشنبه، ١۴٠٢/٠۵/٣١
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه ٠١ شهریور ١۴٠٢
🌙 الأربعاء ٠۶ صفر ١۴۴۵
🌲م 2023 Wednesday 23 August
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، امام جواد و امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل ( ١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اسرای کربلا در شام (۶١ ق)
☀️ #هفته_جهانى_مسجد
☀️ بزرگداشت #بوعلی_سینا
☀️ #روز_پزشک
☀️ ترور شهید سید اسداللَّه #لاجوردی توسط منافقین (١٣٧٧ ش)
🤲 اعمال روز:
🔹 مستحب است در ایام ماه صفر هر روز ۱۰ مرتبه این دعا قرائت شود: «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ...» که در مفاتيحالجنان آمده است؛
🔹همچنین عزاداری برای امام حسین (ع) و اهلبیت مظلوم ایشان و خواندن دعا، تلاوت قرآن و روزهداری از دیگر اعمال سفارش شده برای این روز است.
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «مَن تَطَبَّبَ فَلْيَتَّقِ اللّه َ و ليَنصَحْ و لْيَجتَهِدْ»
«هر كس طبابت مىكند بايد از خدا بترسد و خيرخواه باشد و تمام سعى خود را به كار برد»
📚 دعائمالاسلام، ج٢، ص١۴۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
#هادی_امت
#مسجد_پایگاه_دین_عبودیّت_معرفت
🔰 امام خامنهای (مدظلهالعالی): «یک مطلبِ لازم در باب مسأله مساجد... این است که مسجد، نه فقط در زمان ما و نه فقط در کشور عزیز اسلامی ما، بلکه در نقاط مختلف عالم و در طول تاریخ، منشأ آثار بزرگ و نهضتها و حرکتهای اسلامی بزرگی شده است؛
مثلاً قیام مردم کشورهای شمال آفریقا که مسلمان هستند - مثل الجزایر و دیگر کشورهایی که سالها در زیر سلطه نظامی استعمار فرانسویها بودند - از مساجد شروع شد، که به پیروزی هم رسید و کشورها استقلال پیدا کردند؛
انقلاب در این کشورها هم، آن روزی رو به شکست رفت و دوباره ملتها استقلال خودشان را از دست دادند که رابطه خود را با مساجد و با دین و ایمانِ مساجد قطع کردند.
در صدر اسلام هم، در زمان نبىّ مکرّم اسلام صلیاللَّهعلیهوآلهوسلّم و همچنین در زمان حکومت با برکت امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام، مسجد مرکز همه تصمیمگیریهای مهم و کارهای بزرگ بود...
بهطور کلّی مسجد به عنوان پایگاه دین، عبودیّت و معرفت، میتواند برای جوامع اسلامی منشأ و سرآغاز حرکات بزرگ و برکات ماندگار باشد...»
🎙️ گلچینی از بیانات رهبر فرزانه انقلاب ۱۳۷۵/۱۰/۱۹
🕌 #هفته_جهانی_مسجد گرامی باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز پزشک و بزرگداشت بوعلی سینا
موضوع: #احکام_پزشکی
❓حکم مراجعه زن به پزشک مرد یا رادیولوژی، سونوگرافی، تزریقات و جراحی زنان توسط مردان با وجود پزشک زن چیست؟
🔹امام خمینی (ره):
✅ اگر ضرورت دارد مراجعه به مرد مانع ندارد، ولی بدون ضرورت با وجود دکتر زن به مرد مراجعه نکنند.
(استفتائات، ج٣، ص٢٧٩، س٨۵)
🔹امام خامنهای (مدظلهالعالی):
✅ اگر معاینه و درمان منوط به نظر و لمس حرام باشد جایز نیست مگر در صورتی که مراجعه به پزشک زن حاذق و متخصص غیرممکن باشد.
(اجویة الاستفتائات، ص ٣١١، س١٣٠٢)
🔹آیةالله العظمی سیستانی (دامت برکاته):
✅ اگر مستلزم نگاه یا لمس حرام است با بودن متخصص زن جایز نیست مگر اینکه به متخصص زن در انجام صحیح کار اعتماد نباشد. (مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج١، ص١٨۴)
🔹آیةالله العظمی مکارم شیرازی (دامت برکاته):
✅ در صورتی که پزشک هم جنس به قدر کافی وجود داشته باشد و احساس ضرورتی به غیر هم جنس نشود به غیر هم جنس در جائی که مستلزم نظر و لمس حرام است، جایز نیست. (همان)
https://eitaa.com/ROOZBARG