✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«امام خوبیها (٢)»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠٣/١۴
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز رحلت امام امت است امامی که انقلاب اسلامی را با قیام مردم انقلابی ایران در ١۵ خرداد ١٣۴٢ شمسی آغاز و ضمن ثبت، بزرگترین انقلاب جهان معاصر و «معجزه قرن»، تفکر و جرأت نهضت اسلامی را به جهانیان آموخت! لذا ضمن عرض تسلیت رحلت آن امام خوبیها، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روزبرگ گذشته از اصالت، علم و ادب، عبادت و تهجد، و محبوبیت فقیه، عارف، فیلسوف، استاد اخلاق و مرجع دینی و رهبر آزادگان جهان، سخن گفتیم و امروز باز هم از خمینی کبیر خواهیم گفت!
یکی دیگر از خصوصیات ویژه امام راحل، شجاعت و روحیه مبارزهطلبی و جهاد در راه خدا بود، که این روحیه، ریشه در بینش اعتقادی، تربیتی حضرت امام (ره) داشت؛
امام، مبارزات خود با حکومت شاهنشاهی را، از اوایل نوجوانی، آغاز و سپس به موازات اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی ایران و جوامع اسلامی، به صورت علنی ادامه دادند، تا اینکه در سال ١٣۴٠ شمسی در ماجرای لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، که به موجب آن، شرط مسلمان بودن و سوگند به قرآن کریم، تغییر می یافت، به همراه علمای بزرگ قم و تهران، دست به اعتراضات همه جانبه زدند که منجر به عقبنشینی شاه در این ماجرا شد؛
اما امام، مبارزه خود در برابر «انقلاب سفید شاه»، را ادامه دادند و بالاخره پس از سخنرانی آتشین ایشان در ١٣خرداد ١٣۴٢ شمسی و دستگیری امام، قیام سراسری ملت ایران در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ آغاز شد که در این مجال کوتاه به گوشهای از این حماسه تاریخی میپردازیم؛
✍️ ماه محرم سال ۱۳۴۲ شمسی فرا رسید و امام (ره) در عصر عاشورا، در مدرسه فیضیه در نطق تاریخی خویش با صدای بلند، خطاب به شاه هشدار دادند: «ای جناب شاه! من به تو نصیحت میکنم، دست بردار از این کارها، آقا، اغفال میکنند تو را! من میل ندارم که یک روز اگر بخواهند تو بروی، همه شکر کنند... اگر دیکته میدهند دستت، و میگویند بخوان، در اطرافش فکر کن.... نصیحت مرا بشنو... ربط مابین شاه و اسرائیل چیست که سازمان امنیت میگوید از اسرائیل حرف نزنید... مگر شاه اسرائیلی است؟!»
👈 شاه بلافاصله فرمان خاموش کردن امام را صادر کرد و در سحرگاه پانزده خرداد ۴۲، صدها کماندوی اعزامی از تهران، منزل حضرت امام را محاصره کرده و ایشان را در حالیکه مشغول نماز شب بودند، دستگیر و سراسیمه به تهران منتقل و زندانی نمودند!
صبح پانزده خرداد، خبر دستگیری امام، به تهران، مشهد، شیراز ودیگر شهرهای ایران رسید و مردم تمامی این شهرها مانند قم، قیام کرده و به خیابانها ریختند!
شاه از ترس مردم، دیوانهوار فرمان کشتار آنها را صادر کرد و بالاخره با به خاک و خون کشیدن حدود ١۵ هزار نفر در روز ۱۵ خرداد ۴۲، قیام مردم، ظاهراً سرکوب شد!
اما شاه پس از چند ماه با فشار روزافزون مردم و علماء و از ترس قیام دوباره، در شامگاه ۱۸ فروردین سال ۱۳۴۳، مجبور به آزادی امام شد؛ که این موضوع، باعث شادمانی مردم در سراسر شهرهای ایران گردید!
👈 اما این پایان مبارزه امام نبود و ایشان در کمتر از دو ماه پس از آزادی در اولین سالگرد قیام ۱۵خرداد در سال ۱۳۴۳ با صدور بیانیه مشترک با دیگر مراجع تقلید، این روز را به عنوان روز عزای عمومی معرفی نمودند و سپس درآبان ماه ۱۳۴۳، علیه تصویب پیمان وین «کاپیتولاسیون»، دست به افشاگری دیگری بر علیه حکومت زده و فرمودند: «عزت ما پایکوب شد، عظمت ایران از بین رفت، عظمت ارتش ایران را پایکوب کردند! قانونی را به مجلس بردند که در آن، ما را ملحق کردند به پیمان وین... که تمام مستشاران نظامی آمریکا با خانوادههایشان...با خدمهشان... از هر جنایتی که در ایران بکنند، مصون هستند! ملت ایران را از سگهای آمریکا، پستتر کردند... اگر شاه ایران، یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، مؤاخذه میکنند! اما چنانچه یک آشپز آمریکایی، شاه ایران را زیر بگیرد... هیچکس حق تعرض ندارد...»
✍️ شاه با دستپاچگی، دستور دستگیری مجدد امام را صادر کرد و در سحرگاه ۱۳ آبان ۱۳۴۳، امام را تحتالحفظ مأمورین امنیتی و نظامی به ترکیه فرستاد!
با افشای خبر تبعید امام، علیرغم فضای خفقان در کشور، مجدداً موجی از اعتراضها به صورت تظاهرات در بازار تهران، تعطیلی طولانی مدت دروس حوزهها و ارسال طومارها و نامهها به سازمانهای بین المللی و مراجع تقلید جلوهگر شد!
رژیم شاه نیز با شدت عمل بی سابقهای، مقاومت مجدد مردم ایران را در هم شکست و در غیاب امام به سرعت دست به اصلاحات آمریکایی پسند خود زد!
✍️ اما بند و تبعید هم، پایان مبارزه خمینی کبیر نبود!!! که انشاالله به شرط حیات و توفیق الهی، این مبحث در روز بعد ادامه دارد...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ١۵ خرداد ١۴٠٠
🌙 السبت، 24 شوال 1442
Saturday 05 June 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 قیام خونین ١۵ خرداد؛ (١٣۴٢شمسی)
🔹 اولین روز رهبری امام خامنهای (مدظلهالعالی)؛ (١٣۶٨ شمسی)
🔹 روز جهانی محیطزیست
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز قیام ١۵ خرداد به حمایت از امام راحل (ره)
موضوع: «#احکام_ولایت_فقیه»
❓کلمه ولایت مطلقه در عصر پیامبر اکرم(ص) به این معنی استعمال شده است که اگر رسول اکرم(ص) شخصی را به انجام کاری امر کنند، انجام آن حتی اگر از سخت ترین کارها هم باشد بر آن فرد واجب است! حال سؤال این است که آیا ولایت فقیه در عصر ما با توجه به این که پیامبر اکرم(ص) معصوم بودند و در این زمان ولیِّ معصوم، وجود ندارد، به همان معنای عصر پیامبر(ص) است؟
✅ مراد از ولايت مطلقه فقيه جامعالشرايط اين است که دين حنيف اسلام که آخرين دين آسمانى است و تا روز قيامت استمرار دارد، دين حکومت و اداره امور جامعه است، لذا همه طبقات جامعه اسلامى ناگزير از داشتن ولى امر و حاکم و رهبر هستند تا امت اسلامى را از شر دشمنان اسلام و مسلمين حفظ نمايد، و از نظام جامعه اسلامى پاسدارى نموده و عدالت را در آن برقرار و از ظلم و تعدّى قوى بر ضعيف جلوگيرى نمايد، و وسائل پيشرفت و شکوفايى فرهنگى، سياسى و اجتماعى را تأمين کند. اين کار در مرحله اجرا ممکن است با مطامع و منافع و آزادى بعضى از اشخاص منافات داشته باشد، حاکم مسلمانان پس از اين که وظيفه خطير رهبرى را طبق موازين شرعى به عهده گرفت، بايد در هر مورد که لازم بداند تصميمات مقتضى بر اساس فقه اسلامى اتخاذ کند و دستورات لازم را صادر نمايد. تصميمات و اختيارات ولى فقيه در مواردى که مربوط به مصالح عمومى اسلام و مسلمين است، در صورت تعارض با اراده و اختيار آحاد مردم، بر اختيارات و تصميمات آحاد امّت مقدّم و حاکم است، و اين توضيح مختصرى درباره ولايت مطلقه است.
📚 اجوبه الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
3️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت امام خمینی (ره):
🗳 «از مسائلی که ما در پیش داریم، الان قضيهی انتخابات رئیس جمهور است. من کار ندارم کی رئیس جمهور می شود، به من مربوط نیست، من خودم یک رأی دارم به هرکه دلم می خواهد می دهم، شما هم همین طور. اما اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید که بگویید ما بعد از گذشتن چندین سال زنده هستیم، باید مشارکت کنید! اگر خدای نخواسته از عدم مشارکت شما یک لطمه ای بر جمهوری اسلامی وارد بشود، بدانید که آحاد ما که این خلاف را کرده باشیم خدای نخواسته، مسئول هستیم؛ مسئول پیش خدا هستیم! مسئله، مسئلهی ریاست جمهور نیست؛ مسئله، مسئلهی اسلام است؛ مسئله، مسئلهی قواعد اسلام است؛ مسئله، مسئلهی حیثیت اسلام است...»
📚 صحیفة امام، ج ١٩، ص ٣٢٨.
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«امام خوبیها (٣)»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠٣/١۵
✍️ مناسبت روز: ١۵ خرداد سالروز قیام مردم ایران در سال ١٣۴٢ شمسی در اعتراض به دستگیری امام راحل و حمایت از مبارزات انقلابی ایشان بود که ماجرای این قیام خونین را در روزبرگ روز گذشته تقدیم نمودیم و انشاالله در روزبرگ امروز نیز این مبحث را ادامه میدهیم؛
✍️ تبعید امام به ترکیه و عراق
بعد از گذشت حدود یازده ماه از تبعید امام به ترکیه، در روز ۱۳ مهرماه ۱۳۴۳شمسی، حضرت امام از ترکیه به تبعیدگاه دوم، یعنی کشور عراق، منتقل شدند.
👈 «مشکلات امنیتی و روانی دولت ترکیه»، «افزایش فشارهای داخلی جامعه مذهبی ایران» و همچنین «فضای ساکت و سیاست ستیزِ آن ایام در حوزه نجف و وجود علمای بزرگ در آن حوزه و کمرنگ شدن احتمالی برتریهای امام در عرصههای علمی و اجتماعی»، و نیز «وضعیت رژیم بعثی حاکم بر بغداد» که خود مانعی بزرگ برای فعالیتهای سیاسی حضرت امام به شمار میآمد، از جمله دلایل شاه برای تغییر محل تبعید امام بود.
دوران اقامت ۱۳ ساله امام خمینی (ره) در نجف در شرایطی آغاز شد که هر چند در ظاهر فشارها و محدودیتهای مستقیم، در حدّ ایران و ترکیه وجود نداشت، اما اینبار مخالفتها و کارشکنیها و زخم زبانها نه از جبهه دشمن و شاه، بلکه از ناحیه روحانی نمایان و شیاطین مخفی شده در لباس دین، آنچنان گسترده و آزاردهنده بود که امام با همه صبر و بردباری معروفشان، بارها از سختی شرایط مبارزه دراین سالها، به تلخی تمام، یاد کردهاند!
امام در این دوران سخت، علیرغم دشواریهای پدید آمده، هیچگاه دست از مبارزه نکشیدند، وبا سخنرانیها و پیامهای خویش، امید به پیروزی را در دل مردم، همچنان زنده نگاه میداشتند.
در همین دوران، شاه در ادامه سیاستهای مذهب ستیز خود، وقیحانه تاریخ رسمی کشور را از مبدأ هجرت پیامبر (ص) به مبدأ سلطنت شاهان هخامنشی، تغییر داد! و امام بلافاصله در واکنشی سخت، فتوا به حُرمت استفاده از تاریخ بی پایه دادند، که با استقبال شدید مردم ایران روبرو گردید و تبدیل به افتضاحی مجدد برای رژیم شد، بهگونهای که شاه ناگزیر از عقب نشینی و لغو تاریخ شاهنشاهی شد و یکبار دیگر قدرت و نفوذ حضرت امام، در ایران نمایان گردید!
✍️ اوجگیری مجدد قیام
عوامل شاه در اول آبان ۱۳۵۶ در اشتباهی بزرگ، حاج آقا مصطفی خمینی (ره) فرزند ارشد امام را مسموم و به شهادت رساندند که این موضوع، نقطه آغاز دوباره قیام جامعه اسلامی ایران شد!
شهادت حاج آقا مصطفی، نه تنها در عزم و اراده خمینی کبیر تأثیری نگذاشت، بلکه امام این واقعه را از الطاف خفیه الهی دانستند!
👈 رژیم شاه در این زمان، دوباره دست به اشتباه بزرگ دیگری زد و مقالهای توهین آمیز علیه امام در روزنامه اطلاعات منتشر نمود که همین موضوع، منجر به قیام ۱۹ دی ١٣۵۶ مردم قم شد که طی آن جمعی زیادی از مردم به خاک و خون کشیده شدند!
اما گویی اینبار حکومت نظامی و گلوله اثری نداشت! و در چهلم مردم قم، مردم شجاع و متدین تبریز و سپس شهرهای دیگر ایران یک به یک به پا خواستند و آتش انقلاب دیگر به سرد نگرایید!
✍️ هجرت امام از عراق به پاریس
شاه که از حضور امام در عراق و دخالت و ارتباط مستمر ایشان با ایران، بسیار نگران شده بود، امام را مجبور به ترک عراق نمود و حضرت امام، به قصد کویت، نجف را ترک کردند؛ اما دولت کویت نیز با اشاره رژیمایران از ورودامام بهاین کشور جلوگیری کرد، لذا امام، راهی پاریس گردیدند!
امام، با حضور در فرانسه، آزادی عمل بیشتری یافتند و فعالیت انقلابی خود در ایران را پررنگتر نموده و در دیماه ۵۷، رسماً، شورای انقلاب را تشکيل دادند!
ایران در این زمان، یکپارچه شعار مرگ بر شاه، شده بود و شاه با ترس از وضعیت خطیر کشور، پس از تشکیل شورای سلطنت و اَخذ رأی اعتماد برای کابینه بختیار در روز ۲۶ دیماه از کشور خارج شد و با فرار او، موجی از شادی و سرور در ایران به راه افتاد!
✍️ بازگشت امام خمینی به ایران و پیروزی انقلاب
امام در اوایل بهمن ۵۷ تصمیم به بازگشت به کشور گرفتند تا در روزهای سرنوشت ساز و خطیر در کنار ملت قهرمان ایران باشند!
دولت بختیار، ضمن تهدید، فرودگاههای کشور را بست، ولی با فشار مردم، بالاخره هواپیمای امام خمینی (ره)، بامداد ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ وارد کشور شد و انقلاب اسلامی ایران در ٢٢ بهمن به پیروزی رسید و امام به حکومت ٢۵٠٠ ساله شاهنشاهی در ایران پایان دادند!
✍️ در پایان، ضمن گرامیداشت نام و یاد امام شهیدان و شهدای دوران انقلاب، با آنها پیمان میبندیم که آرمان و انقلاب خونین آنها را حفظ کرده و بار دیگر با حضور حماسی خود در انتخابات، رئیس جمهوری انقلابی و ولایتمدار را برای ادامه این مسیر نورانی انتخاب نماییم!
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ١۶ خرداد ١۴٠٠
🌙 الأحد، 25 شوال 1442
Sunday 06 June 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 شهادت امام صادق (ع)؛ (١۴٨ هق)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز شهادت امام صادق (ع)
موضوع: «#احکام_ولایت_فقیه»
❓آیا رسانه های گروهی در نظام حکومت اسلامی باید تحت نظارت ولی فقیه یا حوزه های علمیه و یا نهاد دیگری باشند؟
✅ اداره رسانه هاى گروهى بايد تحت امر و اشراف ولى امر مسلمين باشد و در جهت خدمت به اسلام و مسلمين و نشر معارف ارزشمند الهى به کار گمارده شود، و نيز در جهت پيشرفت فکرى جامعه اسلامى و حل مشکلات آن و اتحاد مسلمانان و گسترش اخوت و برادرى در ميان مسلمين و امثال اينگونه امور از آن استفاده شود.
❓آیا ولی فقیه ولایتی دارد که بر اساس آن بتواند احکام دینی را به هر دلیلی، مانند مصلحت عمومی، نَسخ نماید؟
✅ بعد از وفات پيامبر اکرم(ص) امکان نسخ احکام دين اسلام، وجود ندارد، و تغيير موضوع يا پيدايش حالت ضرورت و اضطرار يا وجود مانع موقتى براى اجراى حُکم، نَسخ محسوب نمى شود.
📚 اجوبه الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
2️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🗳 «اما دربارهی انتخابات که مسئلهی حساس و زندهی این روزهای ما است، برادران و خواهران عزیزم! ملت عزیز ایران! انتخابات مظهر هر سه باوری است که در امام وجود داشت و باید در ما هم وجود داشته باشد: «مظهر خداباوری است»، چون تکلیف است، وظیفهی ما است، تکلیف ما است که در سرنوشت کشور دخالت کنیم؛ تکتک آحاد ملت این تکلیف را دارند؛ «مظهر مردمباوری است»، چون انتخابات مظهر ارادهی آحاد مردم است، مردمند که مسئولان کشور را به این وسیله انتخاب میکنند؛ و «مظهر خودباوری است»، چون هر کسی که رأی در صندوق میاندازد، احساس میکند که به سهم خود در سرنوشت کشور دخالت کرده است، به سهم خود تعیین کرده است؛ این خیلی چیز مهمی است! پس «انتخابات» هم مظهر خداباوری است، هم مظهر مردمباوری است، هم مظهر خودباوری است...»
📚 بيانات معظمله در ١٣٩٢/٠٣/١۴
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«صادق آل محمد (ع)» 1️⃣
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٣/١۶
✍️ مناسبت روز: در سالروز شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت، امام صادق (ع) قرار داریم، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت به همه مسلمانان جهان، روزبرگ امروز را با عنوان «نهضت علمی صادق آل محمد (ع)»، آغاز مینماییم؛
👈 بدیهى است هر نهضت و انقلابی نیازمند به مجموعهای از امکانات است و نهضت علمی نیز از این موضوع، مستثنی نیست، که متأسفانه در دوران قبل از امام صادق (ع)، این امکانات، برای ائمه اطهار (ع) مهیا نبوده است، ولی در عین حال هر کدام از اهلبیت (ع) در فرصت هاى مناسبى که پیش میآمد، در ترویج علوم و معارف اسلامى در ابعاد مختلف، کوشیدهاند! اما امام صادق(ع) در دوره اى مى زیستند که شرایط اجتماعى و فرهنگى آن دوره، در زمان هیچ یک از امامان معصوم، وجود نداشته است! زیرا آن دوره از نظر سیاسى، دوران تزلزل حکومت بنیامیه و فزونى قدرت بنى عباس بود و این دو گروه دنیاپرست، در مدت چندین سال در کشمکش و مبارزه شدید با هم بودند و فرصت ایجاد فشار و اختناق نسبت به امام (ع) و شیعیان را نداشتند!
لذا این دوران را میتوان، دوران آرامش و آزادى نسبى شیعیان دانست که حضرت صادق (ع) از این فرصت مغتنم، براى ایجاد نهضت علمی، کمال استفاده را نمودند!
✍️ نهضت علمی امام صادق(ع):
این نهضت که از اواخر دوران امام باقر (ع)، آغاز گردیده بود، شور و شوق علمى بىسابقهاى در جامعه به وجود آورد و کُرسیهای علوم مختلفى چون قرائت، تفسیر، حدیث، کلام، طب، فلسفه، نجوم، ریاضیات، شیمی و... شکل گرفت!
حضرت صادق (ع) در این دوران، بزرگترین دانشگاه اسلامى را در مدینه بازگشایی نمودند و مسجد پیامبر(ص) را محل تدریس خویش قرار دادند و باب علوم مختلف را گشودند و بالغ بر چهار هزار شاگرد تربیت کردند؛ شاگردانی همچون: «مفضل بن عمرو، مؤمن الطاق، هشام ابن حکم و هشام ابن سالم در علم کلام»؛ و «زراره، محمد ابن مسلم، جمیل ابن دراج، حمران بن اعین، ابوبصیر و عبدالله بن سنان در فقه و اصول و تفسیر»؛ و «جابر ابن حیان را در ریاضیات و شیمى و علوم غریبه»؛ که هر کدام از این شاگردان، در سالهای بعد، کرسیهای درسی بزرگی راهاندازی نمودند تا حدی که، جرج زیدان تاریخ نگار مسیحی درباره یکی از شاگردان حضرت، مى گوید: «جابر ابن حیان، حُجَّت است از شرق در برابر غرب تا ابد!» (معجم الرجال الحدیث، ج ۴، ص ١٠٠)
✍️ گستردگى دانش اهلبیت (ع):
با مطالعه سیره و تاریخ ائمه اطهار (ع) و توجه به آثار علمى که از آنان به جای مانده است، به دست میآوریم که آن بزرگواران در تمام علوم و رشته هاى مورد نیاز بشرى، تَبحُّر داشتهاند! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) در توصیف دانش آل محمد (ص) میفرمایند: «هُمْ مَوْضِعُ سِرِّهِ وَ لَجَأُ اَمْرِهِ وَ عَیبَه عِلْمِهِ وَ مَوْیلُ حُکْمِهِ وَ کُهُوفُ کُتُبِهِ وَ جِبَالُ دِینِهِ»: «آنان جایگاه سِرّ خداوندى و پناهگاه فرمان الهى و مخزن علم خدا و مَرجَع حُکم او و نگهبان کتاب هاى آسمانى و کوه هاى همیشه استوارِ دین خداوندند». (نهج البلاغه، خطبه دوم)
امام صادق(ع) نیز، عترت رسول خدا(ص) را مرکز حکمت و رحمت الهى دانسته و مى فرمایند: «نَحْنُ شَجَرَه النُبُوَّه وَ بَیتُ الرَّحْمَه وَ مَفَاتِیحُ الْحِکْمَه وَ مَعْدِنُ الْعِلْمِ»: «ما خاندان پیامبر(ص) درخت نبوت و خانه رحمت و کلیدهاى حکمت و سرچشمه دانش هستیم». (الکافی، ج۱، ص۲۲۱)
در پایان روزبرگ امروز، باید اذعان کرد که هرچند بى شک تمامی ائمه(ع) در عرصههای مختلف علم و دانش، سرآمد و برخواردار از علوم بیپایان بودهاند، اما امام صادق(ع) که امکانات و فرصت بیشتری برای تعلیم و ترویج این علوم یافتند، علاوه بر علوم فقه و حدیث و تفسیر، دانش هایی بسیاری را برای بشریت، بنیانگذاری و یا بسط و گسترش دادند، دانشهایی همچون: علم کلام، فلسفه، تربیت، اخلاق، عرفان، پزشکی، شیمى، روانشناسى، حیوان شناسى، لغت، ادبیات، سیاست، حکومت و...؛ بنابراين میتوان آن حضرت را «مغز متفکر جهان اسلام» نامید!
✍️ آنچه گذشت بخش کوچکی از خدمات صادق آل محمد (ع) به بشریت بود، که انشاالله به شرط حیات در روز آینده این مبحث را ادامه میدهیم...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ١٧ خرداد ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 26 شوال 1442
🌲م Monday 07 June 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام شهادت امام صادق (ع)
موضوع: «#احکام_ولایت_فقیه»
❓وظیفه ما در برابر کسانی که اعتقادی به ولایت فقیه جز در امور حسبیه ندارند، با توجه به اینکه بعضی از نمایندگان آنان این دیدگاه را ترویج میکنند، چیست؟
✅ ولايت فقيه در رهبرى جامعه اسلامى و اداره امور اجتماعى ملت اسلامى در هر عصر و زمان از ارکان مذهب حقّه اثنىعشرى است که ريشه در اصل امامت دارد، (اما) اگر کسى به نظر خود بر اساس استدلال و برهان به عدم لزوم اعتقاد به آن رسيده باشد، معذور است، ولى ترويج اختلاف و تفرقه بين مسلمانان براى او جايز نيست.
❓گاهی از بعضی از مسئولین، مسألهای به عنوان «ولایت اداری» شنیده میشود که به معنای لزوم اطاعت از دستورات مقام بالاتر، بدون حق اعتراض است! نظر جنابعالی در اینباره چیست؟ و وظیفه شرعی ما کدام است؟
✅ مخالفت با اوامر ادارى که بر اساس ضوابط و مقررات قانونى ادارى صادر شده باشد، جايز نيست؛ ولى در مفاهيم اسلامى چيزى به عنوان ولايت ادارى وجود ندارد.
❓آیا اطاعت از دستورات نماینده ولی فقیه در مواردی که داخل در قلمرو نمایندگی اوست، واجب است؟
✅ اگر دستورات خود را بر اساس قلمرو صلاحيت و اختياراتى که از طرف ولى فقيه به او واگذار شده است، صادر کرده باشد، مخالفت با آنها جايز نيست.
📚 اجوبه الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزشمار_انتخابات
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
1️⃣1️⃣ روز مانده تا انتخابات و تشکیل #دولت_جوان_حزباللهی_تحولآفرین
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🔆 حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🗳 « مردم از دعواهاى سياسى و اختلافات سياسى و من خوبم و تو بدى خستهاند؛ مردم اين چيزها را دوست نمىدارند! در كشور كارهاى زيادى هست كه بايد انجام بگيرد؛ (البته) كارهاى زيادى هم انجام گرفته است؛ (اما) مشكلات فراوانى وجود دارد كه بايد برطرف شود؛ گرههايى هست كه بايد باز شود! در كشور بايد فساد ريشهكن شود؛ تبعيض نباشد؛ به طبقهى مستضعف و محروم - بهخصوص مستضعفينِ بىدست و پا - بهطور ويژه توجه شود؛ اينها وظايف اسلامى ماست؛ وظايفى است كه قانون اساسى بر دوش همهى مسؤولان كشور گذاشته است؛ هيچكس نمىتواند خود را از اين كارها بركنار بدارد! دعواهاى لفظى، شعارهاى لفاظىگونه، اسم از مفاهيم مبهم و بىسروته آوردن، مشكل مردم را حل نمىكند؛ مردم احتياج دارند به اينكه در ميدان عمل و كار، با لجنهايى كه نمىگذارد اين درياچهى مصفا، طراوت لازم را داشته باشد، مبارزه شود...»
📚 بيانات معظمله در ١٣٨۴/٠٣/٢۵
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
🚨 تا فرصت باقیست برای افزایش آمادگی، بصیرت و هوشیاری خود و دیگران بکوشیم...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«صادق آل محمد (ع)» 2️⃣
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٣/١٧
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم، اما در روز گذشته، به مناسبت سالروز شهادت صادق آل محمد (ع)، از نهضت علمی حضرت، سخن گفتیم و انشاالله امروز از «تفکر» و «حسن خلق» بعنوان دو عنصر سعادتمندی بشر از دیدگاه آن امام همام سخن خواهیم گفت؛
✅ تفکّر و تعقل:
یکی از سفارشات ویژه اهلبیت (ع)، تفکر و تعقل است که در مکتب اسلام از بالاترین عبادات دانسته شده؛ چنانچه امام صادق(ع) در مقام و منزلت جناب ابوذر غفارى(ره) فرمودهاند: «بیشترین عبادت ابوذر، اندیشه کردن و عبرت اندوزى بود!» (بحارالانوار، ج۷، ص۳۲۳)
امام صادق (ع)، در سیره رفتارى و عملى خود، براى اندیشه و تفکّر، ارزش والایى قائل شدهاند و زیباترین و رساترین سخنان را درباره ارزش تعقّل و تفکّر بیان نمودهاند؛ که به دو نمونه از این احادیث نورانی اشاره مینمائیم:
🔹«از دوستان ما کسى که در دین خود، اندیشه و فهم عمیق نکند، ارزش و خِیری ندارد! و اگر یکى از دوستان ما در دین خود، تفکر و اندیشه نکند و به مسایل و احکام دینی آشنا نباشد، به دیگران (مخالفین ما) محتاج مى شود و هر گاه به آنها نیاز پیدا کرد، آنان او را در خط انحراف و گمراهى قرار مى دهند در حالى که خودش نمى داند!» (اصول کافى، ج ١، ص ٢۵)
🔹«اگر به جوانى از جوانان شیعه برخورد نمایم که در دین، تفکر و فهم عمیق نمىکند، او را تأدیب خواهم کرد!» (بحارالانوار، ج ١، ص ٢۶١)
✅ حُسن خُلق:
سفارش به اخلاق حَسَنه، یکی دیگر از ویژگیهای مکتب اهلبیت (ع) است؛ چنانچه امام صادق(ع) «حسن خلق» را یکی از ده صفت انبیای الهی برشمرده و در عظمت و ارزش آن، سخنان بسیاری را فرمودهاند که به چند نمونه از آنها اشاره مینمائیم:
🔹«حُسن خلق، یافت نمیشود مگر در وجود دوستان و برگزیدگان خداوند!» (بحار الانوار، ج ۶٨، ص ٣٩٣)
🔹«بیشترین چیزی که امت من به سبب آن وارد بهشت میشوند، تقوا و حسن خلق است» (اصول کافی، ج٢، ص۱۰۰)
🔹«عنوان و سرلوحه نامه عمل انسان مؤمن، حُسن خُلق اوست» (بحارالانوار، ج۷۱، ص۳۹۲)
🔹همچنین وقتی از رئیس مکتب جعفرى، از مکارم اخلاق سؤال شد، فرمودند: «مکارم اخلاق، یعنی گذشت از کسى که به تو ستم روا داشته است و ارتباط داشتن با کسى که با تو قطع رابطه کرده و عطاء نمودن به کسى که تو را محروم ساخته و گفتن سخن حق، هر چند به ضرر تو باشد!» (معانىالاخبار، شیخ صدوق، ص ١٩١)
🔹و در حدیثی دیگر نیز در تفسیر آیه «قولوا للناس حسنا» فرمودهاند: «به مردم بهترین سخنانی را بگوئید که دوست دارید به شما گفته شود!» (تفسیر برهان، ج۱، ص۲۶۳)
✍️ اثرات حُسن خُلق:
امام صادق (ع) در سخنان ارزشمند خود به ثمرات بسیار و فواید ارزشمند حسن خلق نیز، اشاره نمودهاند که در این مجال کوتاه به چند نمونه از آنها اشاره مینمائیم:
🔹«حسن خلق باعث افزایش روزى مىشود» (بحارالانوار، ج ٧١، ص ٣٩۵)
🔹«هر کس با خانواده خود، خوش رفتارى کند، عمرش طولانى مىشود» (کشف الغمّه، ج ٢، ص ٢٠٨)
🔹«گاهی بنده در مراتب عبادت، دارای کمبودهایی است اما خداوند بواسطه خوشخلقی، بنده را به درجۀ شبزندهداران و روزهداران میرساند!» (الکافی، ج۲، ص۱۰۲)
🔹«خداوند برای حسن خلق بنده، ثواب و اجر مجاهدی را عطاء میکند که همواره از بامداد تا شامگاه در راه خدا مجاهده میکند» (الکافی، ج۲، ص۱۰۱)
✍️ بنابراین در سیره و کلام نورانی صادق آل محمد (ع)، تفکر و تعقل و یادگیری احکام دینی، و همچنين رعایت اصول اخلاقى و توجه به آداب انسانى و خوش اخلاقی، از ویژگى هاى اصلی مکتب تشیّع بیان شده، چنانچه در روایات، جهل و نادانی و بَدخلقى از نشانههای مخالفین و دشمنان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #والعصر
با تشکر و قدردانی از شرکت ارزشمند شما عزیزان در «مسابقه مجازی والعصر» در ماه مبارک رمضان و راهیابی بیش از دو هزار و چهارصد نفر از شرکت کنندگان به بخش قرعه کشی این مسابقه؛ به حمد الهی مراسم قرعهکشی با حضور مدیران دستگاههای مشارکت کننده در روز دوشنبه مورخ ١٧ خرداد در ساعت ١١ صبح در محل بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان برگزار شد و اسامی برندگان ۵٩ جایزه ٢۵٠ هزارتومانی این مسابقه مشخص گردید؛
برای دسترسی به اسامی برندگان و چگونگی تحویل جوایز به یکی از کانالهای زیر مراجعه فرمایید👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
@bonyadmahdaviatesf
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ١٨ خرداد ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 27 شوال 1442
🌲م Tuesday 08 June 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG