🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
پ.ن :
البته اینها دلیل نمیشود که مسولین جمهوری اسلامی مشکل اجاره نشین ها را بی خیال بشوند انصافا مردم مشکل دارند وباید این مسأله در دستور کار قرار بگیرد ودراسرع وقت حل بشود !
مسکو: دلار در آینده روسیه جایی ندارد
دبیر کمیته بازارهای مالی دومای روسیه: اگر ما نتوانیم دلار را خرج کنیم، دیگر به آن نیازی نداریم. ما همین حالا گازمان را به روبل میفروشیم. دلار در آینده روسیه هیچ کاربردی نخواهد داشت.
امروز بانکهای روسی هم افتتاح حسابهای دلاری و یورویی را متوقف کردند.
⛔️ چراغقرمز بر چهارراه دیپلماسی
⏪ هرچند سفر بورل به تهران مانند سفر همکارش انریکه مورا، خبر جدیدی نیست ولی همزمانی آن با دو موضوع میتواند بر اهمیت سفر بیفزاید:
1⃣ _ شام کاری انریکه مورا و جوزپ بورل با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا و رسانهای کردن آن از سوی اروپاییها قبل از این سفر، فرستادن این پالس بود که جوزپ بورل حامل پیام آمریکاییها به ایران است.
2⃣ _ سفر بورل قبل از سفر بایدن به منطقه و دیدار از رژیم صهیونسیتی و سعودی صورت می گیرد ظاهراً آقای بایدن میخواهد با دست پر به منطقه بیاید و یکی از الزامات دست پر سفر کردن، گذاشتن توافق با ایران بر میز مذاکرات است.
✅ اما واقعیت آن است که اروپاییها در این سفر باید به چند فهم و نکته کلیدی برسند؛
👈 اول اینکه برخلاف ادعایشان مبنی بر میانجیگری و پیام رسانی، آنها همیشه بخشی از پازل پلیس خوب - پلیس بد آمریکاییها را تکمیل میکنند. رفتار اروپاییها در قطعنامه شورای حکام پاسخ قاطع به اروپاییها نباید ادامه یابد.
👈 نکته دوم اینکه بورل باید بفهمد که جمهوری اسلامی نمیخواهد شمشیر بزم دموکراتها و آقای بایدن در انتخاباتهای پیش رو و سفرهای منطقهایاش باشد لذا اگر بدنبال توافق هستند باید آمد و شدهای بی حاصل را تمام کنند و به میز برگردند.
✅ ایران راهبردش را در مذاکرات، مشخص؛ و بارها اعلام کرده است و موارد اعلام شده نه یک تاکتیک، بلکه یک حرف قطعی است و آن عبارتاند از؛ برداشتن تحریمها، پایبندی به یک پروسه راستی آزمایی معتبر و دادن تضمینهای اعتباری. غربیها باید صادقانه بگویند میخواهند با این سه موضوع کنار بیایند و یا همچنان بر بازی یک بام و دو هوای خود اصرار دارند. در رکورد سفرهای دیپلماتیک به ایران غربی ها باید بین پشت چراغ قرمز ماندن یا تغییر رفتار دوگانه خود یکی را انتخاب کنند.
♦️ماجرای تهدید پیامکی وزیر صمت برای انتصاب یک مدیر
👤خبرگزاری فارس نوشت :
🔹به تازگی موضوع استیضاح وزیر صمت از سوی تعداد محدودی از نمایندگان مجلس مجددا مطرح شده و دنبال میشود.
🔹فارس با خبر شده دو نفر از نمایندگان مجلس که از طراحان و پشت صحنههای استیضاح وزیر صمت هستند پس از فشارهای متعدد آخرینبار در قالب پیامکی تهدید آمیز، اتمام حجت کردهاند که باید گزینه آنها در شرکت صنعتیومعدنی چادرملو که در طول یک سال گردش مالی سنگینی دارد بهعنوان مدیر منصوب شود.
🔹بهزودی اسامی نمایندگانی که در حال اعمال فشار برای مهره چینی در دستگاههای اجرایی هستند پس از بررسیهای بیشتر و گزارش به مراجع ذیصلاح منتشر خواهد شد.
🔴 آیا تشکیل ناتوی عربی ممکن است؟/1
🔻این روزها منطقه ما شاهد ترافیک سفرهای مختلف دیپلماتیک است که نشان میدهد تحولات سیاسی و امنیتی در سطوح بالایی در حال شکلگیری است. اگر نگاهی به روندهای دیپلماتیک در منطقه داشته باشیم و سفرهای صورت گرفته در طول یکی دو هفته گذشته را بررسی کنیم شاهد شکلگیری افق جدیدی در سطح تحولات دیپلماتیک هستیم. نخست باید به سفر محمد بن سلمان به مصر، اردن و ترکیه اشاره کرد. بن سلمان در حالی به اردن و ترکیه رفت که در هر دو کشور متهم به حمایت از کودتا شده بود. از سوی دیگر، امیر قطر هم در سفری مهم و قابل توجه راهی مصر شد. صهیونیستها هم سفرهایی به امارات، عربستان و ترکیه داشتند و دست آخر هم شاهک اردن سفری به ابوظبی داشت.
🔻در سطوح غیرعلنی و در حوزه امنیتی هم سفرهای اعلامنشده متعددی در سطح منطقه صورت گرفته که همه نیازمند بررسی دقیق هستند. در ادامه این سفرها باید به سفر وزیر امور خارجه روسیه به تهران و امروز هم به سفر مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران اشاره داشت. در طول روزهای آینده شاهد ملاقاتهای سطح بالای دیپلماتیک هم در منطقه خواهیم بود، اما آنچه در این سفرها قابل توجه بود، سفر بن سلمان به ترکیه و سفر تمیم بن حمد به مصر بود که این طرفها به مدت هفت سال در یک جنگ سرد و گاه گرم با هم در منطقه درگیر بودند.
🔻هر چند به نظر میرسد که آشفتگی اقتصادی در کشورهای مصر، اردن و ترکیه عاملی شده تا سران سه کشور ثروتمند امارات، قطر و عربستان با رهبران این سه کشور دیدار کرده و در بالاترین سطح ممکن هم مورد استقبال قرار بگیرند، اما شواهد و قرائن به ما میگوید که منطقه شاهد یک جابجایی سخت و پیچیده در حوزه راهبردی است و این سفرها در واقع مقدمهای برای رسیدن به مرحله جدید در راستای ایجاد ساختاری امنیتی در منطقه با مدیریت امریکا جهت برجسته کردن نقش رژیم صهیونیستی در معادلات امنیتی، اقتصادی، نظامی و سیاسی آسیای غربی است. این سفرها پیش از سفر تعریف شده رئیس جمهور امریکا صورت میگیرد و نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
🔻آنچه در این سفرها (به جز سفر امیر قطر به مصر) مورد کاوش قرار گرفته و ابعاد آن نیز تا حدودی رسانهای شده، موضوع بحث تقابل این کشورها با ایران است. طرف امریکایی پیش از سفر به منطقه با گسیل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران آخرین برگه شانس خود برای رسیدن به توافق را به آزمون گذاشت اما خوشبینترین تحلیلگران هم نمیتوانند برآورد کنند که آیا آنچه طرف امریکایی مطرح میکند قابلیت توافق دارد یا نه. به صورت مشخص، چون طرف مشورت امریکاییها لابی صهیونیستی، لابی سعودی و امارات است و آنها اطلاعات خود را از این محور میگیرند، هیچ انتظاری از رسیدن به توافق با شرایط امریکاییها نمیتوان داشت.
🔻با این حال، آنچه از تبلیغات این روزهای محور عربی – عبری در منطقه میتوان برداشت کرد، حرکت آنها در یک فضای تعریفشده مبتنی بر تعیین یک راهبرد جدید توسط اتاقهای فکر در واشنگتن است که این اتاقهای فکر هم معمولا از تلآویو موارد خود را دریافت میکنند و به همین دلیل همیشه در نهایت ناکام میمانند. تازهترین راهبرد این اتاقهای فکر، تشکیل یک محور نظامی(به قول خودشان دفاعی!) در برابر ایران است. حرف نهایی این فکر را میتوان در سخنان شاه اردن پیدا کرد که در دیدار با محمد بن زاید خواهان تشکیل ناتوی عربی شد اما اگر به پیشینه این راهبرد نگاه کنید باید نوشتههای رسانههای رژیم صهیونیستی را به یاد بیاورید که پیشتر مدعی ایجاد یک سپر دفاعی با مشارکت کشورهای عربی در برابر ایران شده بودند.
🔻اینکه تا چه اندازه این سپر دفاعی کارآ و قابل اتکا باشد، خود یک مساله است اما ایده تشکیل یک ناتوی عربی!! یک موضوع و مساله تازه نیست و بیش از چهار دهه است که توسط کشورهای مختلف عربی مطرح شده اما هیچوقت به نتیجه نرسیده و هیچگاه هم به سرانجام نخواهد رسید. با این حال، این سوال مطرح میشود چرا آنها در چنین شرایط زمانی اقدام به طرح این موضوع کرده و دنبال چه چیزی هستند؟ پاسخ به این سوال حلال بسیاری از مسائل دیگر خواهد بود. اگر بپذیریم که کشورهای عربِ قرار گرفته در محور امریکا و رژیم صهیونیستی از خود اختیاری در حوزه دفاعی و نظامی ندارند، آنگاه نتیجه را متوجه خواهید شد. در واقع، این موضعگیریها و این سخنان به اعتبار اتاقهای فکر امریکایی-اسرائیلی برای تحت تاثیر قراردادن ایران در سیاستهای منطقهای خود و همچنین ایجاد یک ابزار جدید چانهزنی در اختیار طرف امریکایی جهتِ نتیجهگیری در مذاکرات هستهای است.⬇️
🔴 آیا تشکیل ناتوی عربی ممکن است؟/ 2
🔻بنابراین به نظر میرسد 18 ماه پس از به قدرت رسیدن جو بایدن در امریکا، همه تحلیلها، برداشتها و انتظارات او از آینده آسیای غربی اشتباه از آب درآمده و به نظر میرسد او بناچار در حال تغییر راهبردها و ایجاد یک فضای جدید در منطقه است. به باور بایدن و نزدیکان او، فشار حداکثری ترامپ به ایران و تداوم یک ساله این فشار در دوره او ایران را به زانو درآورده و باعث شده تا هر چه که امریکا در خلال مذاکرات درخواست کند، ایران با شوق و اشتیاق پذیرفته برجام با با همان مواردی که ترامپ میخواست و نشد، با ایران امضا میشود. در واقع، بایدن انتظار داشت آنچه ترامپ در قبال ایران نتوانسته بود انجام دهد را به نتیجه برساند تا بتواند با استفاده از آن علیه رقبایش موضعگیری کند.
🔻اما ایران برخلاف انتظار بایدن و نزدیکانش مقاومت کرد، چه در حوزه فشار حداکثری و چه در حوزه دادن امتیازات مدنظر امریکا. بر اساس آنچه من میدانم ایران در خلال مذاکرات وین امتیازات بیشماری را به طرف امریکایی داد و امریکاییها به اشتباه به این نتیجه رسیدند که اگر بیشتر بخواهند میتوانند به دست بیاورند و در نهایت هم برجام مدنظر خود را با طرف ایرانی امضا کنند و هم در حوزه راهبردی ایران را با گرفتن کشتیهای حامل نفت یا اعمال تحریمهای جدید یا محکومیتهای حقوقبشری و .... تحقیر کنند. اما این انتظار آنها با واکنش به موقع و سریع طرف ایرانی به مانند بازی بردهای به یک باخت تمام معنا تبدیل شد. در حقیقت امریکاییها همه امتیازاتی را که در وین به دست آورده بودند با «خریت» محض خود از دست دادند.
🔻تمام تلاشهای صورت گرفته در طول چهار ماهه پس از مذاکرات وین برای بازگردان ایران به میز مذاکره بینتیجه ماند. حمله روسیه به اوکراین و ایجاد تغییرات محسوس در بلوکبندیهای سیاسی و اقتصادی در سطح جهان رهبران ایران را مطمئن کرد که آزادی عمل بیشتری برای فشردن گلوی امریکا دارند. در حالی که تحلیل امریکاییها در مورد موقعیت، وضعیت، قدرت و اقتدار ایران به شکل کلی اشتباه از آب درآمد – نعمت تعطیلی سفارت امریکا در ایران را اینجا میتوان درک کرد – اما تحلیل رهبر ایران از موقعیت امریکا بسیار بهتر و دقیقتر بود. این مساله باعث شد تا ایران باوجود طرح ایدههای جدید برای رسیدن به نتیجه در برجام و امضای توافق، حاضر به عقبنشینی از مواضعش و دادن امتیازات مفت و مجانی به امریکایی که به شدت گرفتار بحران داخلی است، نشود.
🔻به صورت خلاصه باید گفت، تمام انتظار امریکاییها برای شکستن ایران با تحریمهای حداکثری اشتباه از آب درآمد و ایران نشان داد که مانند همیشه دنبال احیای برجام به آن شکل گذشته نیست. تلاشهای صورت گرفته در شکلدهی به طرحهای قدیمی ناتوی عربی یا ناتوی منطقهای (باحضور رژیم صهیونیستی) هم اصولا راه به جایی نخواهد برد، کما اینکه شورای همکاری خلیج فارس به عنوان یک واحد کوچک سیاسی متشکل از قومی و قبیلهایترین کشورهای عرب در حاشیه خلیجفارس که وابستگی 100درصدی به انگلیس و امریکا داشتند هیچ وقت موفق عمل نکردند و کارشان به اختلاف، درگیری و در جدایی کشید.
🔻طرحهای نظامی عربی البته مربوط به این روزگار نیست و برخی از آنها سابقهای بیش از 30 ساله دارند و اگر بخواهیم حقیقت امر را نگاه کنیم، شاید به اندازه عمر رژیم منحوس صهیونیستی که برخی از کشورهای عربی در قالب ائتلافهای نظامی چندین رشته جنگ با رژیم صهیونیستی داشتند اما هیچوقت موفقیتی در این زمینه کسب نکردند. پیروزی انقلاب اسلامی هم با وجود آنکه کشورهای عربِ منطقه محکم پشت سرِ صدام حسین معدوم ایستادند، در نهایت ضرری جز حمله ارتش بعث به کویت نداشت. در طول سالهای گذشته و همزمان با روی کار آمدن محمد بن سلمان در عربستان، ایدههای مختلفی مانند ارتش اسلامی هم ظهور و بروز کردند، اما آن اندازه غیرواقعی بودند که جز در کلام، حتی روی کاغذ هم نمانند.
🔻اظهارنظر شاه اردن در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی امریکایی مبنی بر دفاع از تشکیل یک ناتوی عربی یا منطقهای هم وابسته به نظریات و دیدگاههایی است که اردنیها معمولاً از ارتباط با نهاد امنیتی انگلیس دریافت میکنند. همین عبدالله اردنی بود که پس از حمله امریکا به عراق، از ایده ایران برای تشکیل هلال شیعی گفت و امروز از تشکیل ناتوی منطقهای صحبت میکند. با این حال، به دلیل ساختار حکومتهای عرب هیچ وقت چنین ایدههایی به سرانجام نخواهند رسید، چرا که تعارضها و اختلافات میان کشورهای عربی در کنار منافع متضاد آنها در رابطه با سایر کشورهای منطقه –ایران و ترکیه- باعث به حاشیه رفتن چنین طرحهایی میشود. طرف امریکایی هم به خوبی میداند که در ایران کسی وقعی به این دیدگاهها و نظریات شاذ که جنبه اجرایی ندارند، نخواهند گذاشت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️️ رسوایی مفتضحانه نیروی هوایی اسرائیل مقابل بنت و دیگر مقامات
🔹 جنگندههای نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در یک نمایش مفتضحانه و ناموفق در حضور نخست وزیر، رئیس و رئیس ستاد کل ارتش این رژیم، در انهدام هدف تعیین شده ناکام ماندند.
💗 #پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله:
🍃برترین ایمان آن است که
بدانی خداوند همه جا با توست.🌻
📚میزان الحکمه، ج۱
🔰 #سخن_نگاشت | رهبر انقلاب: دشمن ملّت ایران، تکیهاش امروز به #جنگ_نرم است.
🌹
💠گاهی اوقات دستهای قلدر و قدرتمند، ملتهای ضعیف را به جایی میرسانند که امیدشان را از دست میدهند. وقتی امید را از دست دادند، دیگر هیچ اقدام نمیکنند؛ میگویند چه فایدهای دارد؟ ۱۳۷۶/۰۹/۲۵
☀️#امامخامنهای
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 درآمدهای نفتی دولت چه میشود
🇮🇷
📝#صرفا_جهت_اطلاع | رابطه با رژیمصهیونیستی به معنای دور شدن از ایران است
🍃🌹🍃
🔻علیاکبر ولایتی:
🔸رابطه ما با آذربایجان رابطه حسن همجواری است ولی این معنایش آن نیست که دو کشور روابط خود را بر هم منطبق کنند.
🔹ما نمیپذیریم که کشورهای اسلامی با رژیمصهیونیستی رابطه داشته باشند و اگر کسی رابطه دارد، به همان نسبت از ما دور است.
🔸عاملی که باعث میشود ما و آذربایجان به هم نزدیک شویم، دین، تاریخ، مذهب، فرهنگ و زبان مشترک است.
🔹مشترکات میان ما و آنها کم نیست؛ همجواری از همه مهمتر است. آنچه موجب جدایی راه ما از آنها میشود، دیدگاه آنها نسبت به صهیونیستها است.
🔺ما میخواهیم جهان، عاری از صهیونیستها باشد ولی آنها با صهیونیستها رابطه برقرار میکنند. ما بارها مخالفت خودمان را به آنها اعلام کردهایم.
/ثامن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹حجــاب
یه بحث منطقیه فقط نیاز داره دقیقه ای بهش فکر کنیم
🔺مبـاحثــه
علــی زکـریایـی
با یک #بدحجــاب
🔹#جهــاد_تبییـن
⭕️عیـــــدالله الاکبـــــر
🔻حضرت #امام_خامنه_ای:
🌱مسئلهى غدیر مسئلهى بسیار مهمّى است در تاریخ اسلام.
۱۳۹۳/۷/۲۱
#عید_غدیر
تـــــــا غدیـــــــــر
🌱🌹ـــــــــــــــــــ