eitaa logo
SEIR
15 دنبال‌کننده
887 عکس
3 ویدیو
2 فایل
سیر مطالعاتی ارتباط با ادمین @zainab_moradi
مشاهده در ایتا
دانلود
با امام عصر علیه السلام از تکالیف مومنان است که بر سه قسم است. اول نگهداری و اسب و مانند اینها در انتظار ظهور و به امید یاری ایشان دوم در نقاطی از بلاد اسلامی که احتمال نفوذ دشمن می رود. کمترین این مرابطه سه روز و بیشترین آن چهل روز است. اگر از چهل روز بگذرد ثواب آن شخص برابر ثواب مجاهدین فی سبیل الله است. سوم اینکه مومن با امام زمان خود مرابطه داشته باشد یعنی خود را به ریسمان ولایت او ببندد و متعهد به و از او شود. این عمل نیابت نمی پذیرد و نمی توان کسی را در آن ، از طرف خود نایب نمود. و از ارکان ایمان است و بدون آن از انسان نیست.
مرابطه با امام عصر علیه السلام از تکالیف مومنان است مرابطه از ربط، به معنای بستن است و مصدر آن رباط به معنای ملازم و مراقب بودن مرزهای دشمن است و به معنای کلی ملازم و مواظبت بودن است مرابطه در اصطلاح کتاب خدا و سنت عبارت از سه امر که همان سه قسم مرابطه تشکیل می دهد: ۱. نگه داشتن سلاح و اسب و مانند آنها در انتظار ظهور امام زمان علیه السلام و به امید یاری ایشان و استفاده از آن به نفع آن حضرت در زمان ظهور است ( از مستحبات دین) ۲. همان چیزی است که فقها در کتاب جهاد خود ذکر کردند و آن عبارت است از اینکه فرد مومن در یکی از مرزها در نقطه‌ای که احتمال نفوذ دشمن در آن می‌رود با مرکب و سلاح خود نگهبانی دهد تا بلاد اسلام را از هجوم و تجاوز احتمالی دشمنان اسلام حفظ نماید و در صورت حمله دشمنان به مقابله با آنان برخیزد کم ترین ۳ روز بیشترین ۴۰ روز بیش از آن ثواب مجاهدان فی سبیل الله خواهد بود (چه در ظهور و چه در غیبت مستحب است) ۳. پذیرش و التزام به ولایت حق و برپا ماندن و ایستادگی با امام زمان علیه السلام است. در اینجا مرابطه با امام زمان علیه السلام به معنای آن است که فرد مومن به ریسمان و رشته ولایت او چنگ زند و یاری و تبعیت از او را ملتزم و متعهد شود (بر هر فرد مومن واجب است و واجبات عینی به شمار می آید) در این معنا از مرابطه ، بر خلاف معنای اول و دوم مرابطه ، جایی براب نیابت نیست و نمی توان کسی را در آن ، از طرف خود نایب نمود. این نوع رابطه مهم و از ارکان ایمان است و خداوند متعال بدون آن هیچ عملی از انسان نمی پذیرد.
از جمله تکالیف مومنان در عصر غیبت اینست که و طریق به سوی امام ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) را باز و دانسته و با او کنندو خواسته های خویش را از او بخواهند. راوی می گوید به ابی الحسن (علیه السلام) نامه نوشتم: مردی دوست دارد مطلب خود را به امام برساند ، هم آنچه را دوست دارد به خدا جل جلاله برساند. آن حضرت نوشتند: اگر تو را حاجتی است لب های خود را حرکت بده که جواب تو خواهد آمد.
مومنان باید در هنگام گرفتاری‌ها، شداید، بلایا، امراض و مانند آنها و حتی در شبهات و فتنه‌های معنوی که می‌توانند آفت دین و ایمان افراد باشند به امام زمان علیه السلام متمسک شده و از او استمداد و استعانت جویند و فریاد استغاثه و یاری خود را به سوی آن حضرت بلند کنند. روایت از امام رضا علیه السلام در تفسیر آیه ۱۸۰ سوره اعراف، هست که هرگاه بر شما گرفتاری و شدتی وارد شد به وسیله ما از خداوند بلند مرتبه بزرگوار کمک بخواهید و این همان است که خداوند بلندمرتبه بزرگوار فرمود است:《وَ لله الأسماء الحسنی فادعوه بها》 آری، مردم باید به سرور و امام خود که ولی نعمت آنهاست مراجعه نمایند و از او کمک بخواهند زیرا در غیر این صورت در مهمات و حوائج و گرفتاری‌های خود باقی مانده و ذلت و زبونی در امان نخواهند ماند.
باید برای عرض حوائج خود و رفع مشکلات از دعاها نمازها وسایل و اسبابی که ائمه خدا علیهم السلام برای راهیابی توسل به آن حضرت معرفی کردند استفاده نمود و از آنها غفلت نورزید برخی از آنها مانند👇 👈یک نماز: شب پنجشنبه یا شب جمعه زیر آسمان و بر روی بام در حالی که سرت پوشیده نیست دو رکعت نماز بگذار و بعد از نماز ۵۹۵ مرتبه بگو 《یا حجه القائم》 👈یک دعا : این دعای امام زمان علیه السلام به شخصی که زندانی بود تعلیم نمودند و او خلاص شد 《 دعای عظم البلاء》 👈یک رقعه(نامه) : در روایت هست که هر کسی حاجتی دارد دعا و کلامی را که در ادامه ذکر می‌گردد در رقعه و نامه بنویسد و در مزار یکی از ائمه علیه السلام بیاندازد و یا آن را ببندد و مهر را کند با خاک پاکی گل بسازد و آن را در میان آن گل بگذارد و در نهر یا چاهی عمیق یا غدیر آبی بیاندازد این صورت نامه به حضرت صاحب علیه السلام می‌رسد و آن حضرت شخصاً متولی برآوردن آن حاجت می‌شود. 《بسم الله الرحمن الرحیم ، کتب (الیک) یا مولای صلوات الله علیک مستغیثا...》 👈یک زیارت : بهترین زیارت آن حضرت برای عرض حوائج زیارت آل یاسین است 👈یک ذکر: زمان حاجت رو به قبله بایستد در حالی که سرت پوشیدده نیست ۵۷۰ مرتبه بگو 《یا حجه القائم》 👈یک توسل: می توان با این توسل جلیل القدر با آن حضرت متوسل شد : 《و اسئلک اللهم بحق ولیک و حجتک ...》 البته ممکن است بعضی از دوستداران آن حضرت راه دیگری برای توسل و عرض حوائج به درگاه خدا داشته باشند که مربوط به خود آنان است به عنوان مثال ممکن است فردی حاجت خود را در خواب یا در بیداری به صورت شفاهی از آن حضرت طلب کند یا در خلوت خویش دهان خود را برای بیان حاجت خود بگشاید و پاسخ امام علیه السلام را به طور شفایی و به گونه دیگر به او برسد و یا سوال خود را بنویس از زیر و جانماز خود بگذارد سپس جواب آن حضرت را در نامه و کاغذ ببیند
(تکلیف ۲۸ ) یکی دیگر از وظایف منتظران دعا برای حفظ وجود مبارک امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از بلاها وآفات زمین وآسمان واز شر شیاطین انس وجن است امام صادق علیه السلام فرمودند سه ویژگی که واجب است یاران واصحاب زمامداران ومردم باید آن ها را رعایت نمایید ۱.فرمانبرداری از آن حضرت ۲.خیر خواهی برای آن حضرت در غیاب وحضور ۳.دعا برای پیروزی ونیک بختی وصلاح آن حضرت در امور مومن ومحب آن حضرت باید دعای (( اللهم کن لولیک الحجه بن الحسن....)) را هر روزوشب وهر صبح وشام ودر نهایت هر زمان که دعا مقرون به اجابت هست را تلاوت کند وصال تکلیف ۲۸ اللهم عجل الولیک الفرج
تکلیف بیست و نهم (تابع تکلیف بیست و هشتم) تکلیف دیگر مومن، خواندن این دعا است که در روایات ائمه معصومین علیه السلام به خواندن آن سفارش شده است. پس از ستایش خداوند متعال و صلوات بر محمد و آل او بگو:اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ (فلان بن فلان ، به جای فلان بن فلان بگو) :الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا خداوندا در این هنگام و برای همیشه ولی امرت حجت بن حسن را که درودهایت بر او و پدرانش باد سرپرست و نگهدار و رهبر و یاور و رهنما و نگهبان باش تا گیتی را به فرمان او درآوری و تا زمانی طولانی بهره‌مندش گردانی. به خواندن این دعا در تمام طول عمر و در هر حالی و در هر زمان و مکانی که امکان آن باشد سفارش شده است به ویژه در ماه مبارک رمضان و بالاخص در شب بیست و سوم آن. اللهم عجل لولیک فرج صلوات بر محمد و آل محمد و بر دشمنان آنها لعن و نفرین باد.
از تکالیف مومن صدقه دادن برای سلامتی امام مبین است. مقدار و کیفیت صدقه چندان مهم نیست و خلوص نیت مهم‌است. صدقه میتواند هر هفته یا هرروز یا هر ماه باشد. هنگام صدقه دادن میتوان برای سلامتی حضرت ،و همچنین دیگر عزیزان خود را نیز یاد کنید. امام صادق علیه السلام میفرمایند:" صدقه بلا را دفع میکند و محکم ترین و قطعی ترین قضای الهی را دفع میکند"
اینکه امام زمان عجل الله را به کار نگیرند و بیان ننمایند و در این امر تقیه کنند و حتی المقدور از القاب و کنیه ایشان استفاده کنند. منظور از نام آن حضرت ، همان « م ح م د » است که نام واسم پیامبر اسلام (ص) می‌باشد. ذکر نام شریف آن حضرت در محافل و مجامع دشمنان دین و هرجا که خوف ضرر یا شماتت و مثل آن است و جای تقیه می باشد قطعاً حرام است. حتی ذکر لقب و نیز نام باقی ائمه و القاب آنان در صورت خوف ضرر و لزوم تقیه ، حرام است. (صل الله علیه وآله وسلم) می فرمایند: او کسی است که قبل از ظهورش نام او را آشکارا نمی برد مگر شخص کافر. علیه السلام می فرماید: قبل از ظهورش برای احدی حلال نیست او را با نامش ( م ح م د) یا کنیه اش ( ابوالقاسم) یاد نماید و بنامد. بدون شک ذکر نام آن حضرت در دعا و مناجات ، آنجا که آشکارا و در محافل و مجامع نباشد جایز است هرچند احتیاط مستحب ترک آن می باشد. ذکر نام حضرت در نیز بدون اشکال بنظر می رسد ، زیرا از زمان مرحوم (ره) تا کنون علمای اعلام ،نام حضرت را در کتاب های خود برده اند و کسی آنان را رد و انکار ننموده است. یکی دیگر از نام های آن حضرت است که احتیاط در ترک بردن این نام نیز هست.
رعایت ادب و احترام نسبت به ساحت مقدس امام زمان علیه السلام، تکلیف دیگر مومن است. شرکت در مجالس و محافلی که در آنها، امام عصر علیه السلام به بدی یاد می‌شوند و یا مورد انکار قرار می‌گیرند و یا ذکر و یاد آن حضرت به تمسخر گرفته می‌شود، از مصادیق موجبات بی‌ادبی در حق آن حضرت است که باید به شدت از آن پرهیز کرد. اقتضا ادب اینکه بپرهیزید از مجالسی که: 👈 یاد خدا و یاد امام عصر علیه السلام خالی است 👈اهل آن از یاد حضرت غافلند از دیگر مصادیق بی حرمتی به حضرت👇 👈عدم رعایت تکالیف و وظایفی که نسبت به امام زمان علیه السلام وجود دارد یا سهل انگاری و کوتاهی در انجام آنها 👈توسل به غیر آن حضرت و یا به غیر خاندان او در گرفتاری‌ها و هجوم سختی‌ها و مشکلات و همچنین 👈اشکال به احکام دین آنچه پیامبر آورده است و سبک شمردن آنها 👈دشمنی با دوستان امام زمان علیه السلام و دوستی با دشمنان او و دشمنان دین و... همچنین از تمام اسباب و موجبات دیگر بی حرمتی به ساحت حضرت نیز باید پرهیز کرد.
تکلیف ۳۴ (تابع تکلیف ۳۲) با سلام یکی دیگر از تکالیف مردم آن هست که هنگام شنیدن ودیدن اسم مبارک حضرت ولی عصر (ع) والقاب وکنیه آن حضرت احترام لازم را مبذول داشته وبرای تعظیم وتکریم آن بزرگوار از جای خود برخاسته وبایستند به ویژه اسم مبارک "قایم" روزی در مجلسی حصرت امام صادق اسم مبارک امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) ذکر شد وحضرت برای تکریم ایستادند روزی دعبل قصیده ای نزد امان رضا (ع) خواند وقتی به اسم مبارک حجه رسید امام رضا ایستادند ودست به سر گذاشتند حضرت رضا در حدیثی در مورد حضرت خضر فرمودند او در هر جا نامش برده شود حاضر می‌شود پس وقتی نامش برده شد به اوسلام کنید حال با توجه به این که حضرت خضر در خدمت امام زمان است باید به تعظیم وتکریم حضرت پی برد واز طرف دیگر هر جا نام مبارک امام عصر برده می‌شود آن وجود مقدس متوجه شده وحضور معنوی پیدا می‌کند وگوینده را مورد توجه قرار می‌دهد پس سزاوار است به خاطر حضور نورانی حضرت قیام کنیم وبایستیم اللهم عجل الولیک الفرج وصال تکلیف ۳۴
تکلیف سی و پنجم تکلیف دیگر مردم خشوع فروتنی و خشیت دل هنگام یاد و ذکر آن حضرتقالب الله تعالی: أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ آیا زمان آن نرسیده است تا دل‌های آنان که ایمان آورده‌اند از یاد خدا و آنچه از حق نازل شده است خاشع گردد و دل بسپارند. امام باقر می‌فرمایند: ذکر ما و یاد ما همانا ذکر و یاد خداست. پس چون ذکر و یاد امام زمان علیه السلام یاد خداست بنابراین باید در یاد و ذکر آن حضرت قلوب مومنان خاشع و فروتن باشد. امام صادق در دعای روز جمعه می‌فرمایند پروردگارا به درستی که من به سوی تو با قلبی خاضع و به سوی ولی تو با بدنی فروتن و به سوی امامان هدایتگر با قلبی متواضع تقرب می‌جویم