شمیم افق
#بصیرت_عاشورایی_1400
#سبک_زندگی_حسینی
#پیامهای_تاریخی
#پیامهای_تاریخی_عاشورا
#جواد_محدثی
رها كردن تكلیف
مقام معظم رهبری در تحلیل مسأله كوتاهی ها و سستی ها و سهل انگاری ها، ضمن تقسیم بندی افراد جامعه به خواصّ و عوام و اینكه عوام، پیوسته دنباله رو خواصّند و نقش خواص در جامعه بسیار مهمّ است و اگر خواص به خاطر دنیاگرایی و حفظ موقعیت و جایگاه خود، به وظیفه حساس خویش عمل نكنند، گاهی جریان تاریخ به گونه ای دیگر پیش می آید،
می فرماید:
«اگر كسانی كه برای جانشان راه خدا را ترك می كنند، آنجا كه باید حق بگویند نمی گویند، چون جانشان به خطر می افتد، یا برای مقامشان یا برای پولشان یا برای محبّت به اولادشان برای محبّت به خانواده شان برای محبّت به نزدیكان و دوستانشان راه خدا را رها می كنند، اگر عدّه اینها زیاد بود، آن وقت دیگر واویلاست. آنوقت دیگر حسین بن علی ها به مسلخ كربلا خواهند رفت، به قتلگاه كشیده خواهند شد، یزیدها می آیند سركار و بنی امیه هزار ماه بر كشوری كه پیغمبر صلّی الله علیه و آله به وجود آورده بود، حكومت خواهند كرد و امامت به سلطنت تبدیل خواهد شد...
وقتی خواصّ طرفدار حق در یك جامعه آن چنان می شوند، یا اكثریّت قاطع شان آن چنان می شوند كه برای دنیای خودشان اهمیّت پیدا می كند، از ترس جان و از ترس از دست دادن مقام و پست، از ترس منفور شدن، از ترس تنها ماندن، حاضر می شوند حاكمیت باطل را قبول كنند و در مقابل باطل نمی ایستند و از حق طرفداری نمی كنند و جانشان را به خطر نمی اندازند.وقتی كه اینطور شد، اولش با شهادت حسین بن علی علیه السلام با آن وضع آغاز می شود، آخرش هم می رسد به بنی امیّه و بعد بنی عباس و بعد از بنی عباس هم سلسله سلاطین در دنیای اسلام تا امروز... وضع آن زمان این بوده است، خواصّ تسلیم بودند و حاضر نبودند حركتی بكنند.
لذا وقتی یزید بر سر كار آمد و یزید كسی بود كه می شد با او جنگید و كسی كه در جنگ با یزید كشته می شد، چون یزید خیلی وضعش خراب بود، خونش پایمال نمی شد. برای همین امام حسین علیه السلام قیام كرد... .
وقتی امام حسین علیه السلام قیام كرد، با آن عظمتی كه امام حسین علیه السلام در جامعه اسلامی داشت، همین خواص خیلی ها نیامدند پیش امام حسین علیه السلام تا به او كمك كنند.
ببینید چقدر وضعیّت در یك جامعه خراب می شود بوسیله این خواصّ، خواصّی كه حاضرند دنیای خودشان را براحتی بر سرنوشت دنیای اسلام در قرن های آینده ترجیح بدهند...
همه اینها وقتی كه مواجه می شوند با شدت عمل دستگاه حاكم، می بینند بناست جانشان به خطر بیفتد، سلامتی شان، راحتی شان، مقامشان، خودشان، پس می زنند. اینها كه پس زدند، عوام مردم هم رو می كنند به آن طرف. كسانی كه به امام حسین علیه السلام از كوفه نامه نوشتند و دعوت كردند، اسم هایشان را نگاه كنید، اینها كه نامه نوشتند، خواصّ هستند، اینها هم جزء آن طبقه خواصّ هستند، طبقه زبدگان و برجستگان اند...
تصمیم گیری خواصّ در وقت لازم، تشخیص خواصّ در وقت لازم، گذشت خواصّ از دنیا در لحظه لازم، اقدام خواصّ برای خدا در لحظه لازم، اینهاست كه تاریخ را نجات می دهد، ارزش ها را نجات می دهد، ارزش ها را حفظ می كند. در لحظه لازم باید حركت لازم را انجام داد. اگر گذاشتید وقت گذشت، دیگر فایده ندارد... این سنت الهی است.
وقتی كه از خون ترسیدی، از آبرو ترسیدی، از پول ترسیدی، به خاطر خانواده ترسیدی، به خاطر دوستان ترسیدی، به خاطر راحتی و عیش خودمان ترسیدیم، به خاطر پیدا كردن كاسبی، به خاطر پیدا كردن خانه یك اتاق بیشتر از خانه قبلی، برای این چیزها وقتی حركت نكردیم، خوب بله، معلوم است ده تا امام حسین علیه السلام هم بیایند سر راه قرار بگیرند، همه شهید خواهند شد، همه از بین خواهند رفت، كما اینكه امیرالمؤمنین علیه السلام شهید شد، كما اینكه امام حسین علیه السلام شهیدشد. خواصّ! خواصّ! طبقه خواصّ، عزیزان من، ببینید كجایید شما؟...»
[گزیده هایی از سخنرانی مبسوط وتاریخی رهبر معظم انقلاب، آیة الله خامنه ای در جمع فرماندهان وبسیجیان لشكر 27 محمد رسول الله (ص) در20 / 3 / 75].
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#مشاوره
#کلیدهای_تربيت
#اشتباهات_تربیتی
#موعظه_پاشی
⛔️ موعظه پاشیدن ممنوع
💠 اگر یک کشاورز در زمین کوچک چند کیلو گندم بپاشد یقیناً همه دانهها سبز نمیشوند و شاید بعد از جوانه زدن، یکدیگر را خفه کنند. به همین جهت گاهی برخی از آنها که مزاحم رشد بقیه هستند وجین میشوند.
💠 موعظهی زیاد به همسر یا فرزند، فرد را لجباز و سرخورده میکند. و گاه عزّت او را زیر سوال برده و شما را از رسیدن به هدفتان محروم میسازد.
💠 وقتی نصیحتِ شما زیاد و طولانی شود، همسرتان جملات ناب و گوهری را که در بین سخنانتان وجود دارد به علّت کثرت و حجم موعظه نمیبیند و یا اهمیّت و ارزش آن را متوجّه نمیشود در نتیجه همسرتان به توصیههای با ارزش شما به علّت ندیدن آن، آنطور که باید ترتیب اثر نمیدهد که خود عامل کدورت و اختلاف جدید در آینده خواهد شد.
💠 آسیب دیگر موعظهی زیاد این است که ابهّت و شخصیتِ نصیحتگرانه و دلسوزانهی شما در نزد همسرتان از بین خواهد رفت.
✅بنابراین سعی کنید نکاتی را که به ذهنتان می رسد به مرور و به صورت جملات کوتاه خبری یا سوال و یا حتی تلنگری بیان کنید.
🆔 @ShamimeOfoq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرت_عاشورایی_1400
#راسخون
#سخنرانی
🔹 اشک واجب
🔸جوانهای ما خیال نکنند که مسأله، مسأله «ملتِ گریه» است! این را دیگران القا کردند به شماها که بگویید «ملت گریه»! آنها از همین گریهها میترسند، برای اینکه گریهای است که بر مظلوم است؛ فریاد مقابل ظالم است. اینها شعائر مذهبی ماست که باید حفظ بشود. اینها یک شعائر سیاسی است که باید حفظ بشود.
✍️ امام خمینی(ره) ۳۰ مهر ۱۳۵۸
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#راسخون
#شعر
شامیان! من داغدارم، هلهله کمتر کنید
خارجی نه! زاده ی پیغمبرم باور کنید🥀
کف زدن پایِ سر فرزند زهرا خوب نیست
نامسلمانان! حیا از دخت پیغمبر کنید🥀
با چه جرمی عمهام را پیش چشمم میزنید
نه حیا از فاطمه، نه شرم از حیدر کنید🥀
گشته جای شیر جاری اشک از چشم رباب
جای خنده، گریه با آن مهربان مادر کنید🥀
میهمانم، زاده ی پیغمبرم، آیا رواست
جای عطر گل، نثارم خاک و خاکستر کنید🥀
#سازگار
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#سبک_زندگی_حسینی
#پیامهای_تاریخی
#پیامهای_تاریخی_عاشورا
#جواد_محدثی
بی طرفی نسبت به جریان حق و باطل
تقابل حق و باطل پیوسته و دائمی است. وظیفه مسلمان متعهّد نیز ایستادن در كنار حق و مبارزه با باطل است. نمی توان نسبت به جریان حق و باطل بی تفاوت بود و به اسم اینكه دو گروه با هم به نزاع و جدال پرداخته اند و حق بر ما روشن نیست، خود را كنار كشید. نتیجه این سكون و بی طرفی، تضعیف جبهه حق و تقویت ظلم است.
🆔 @ShamimeOfoq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرت_عاشورایی_1400
#راسخون
#استوری
🥀چه راحت می رفتیم حرم یادته . . .
🥀کفران نعمت کردیم . . .
ببخش آقااا..
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#عترت
#ماه_صفر
#خرافات
🔰ماه صفر نحس نیست
⛔️معمولا در آغاز ماه صفر بعضی ها در فضای مجازی مطلبی را پخش می کنند که ماه صفر نحس است فلان دعا را بخوانید و تخم مرغ بشکنید و صدقه بدهید و...
در صورتی که مطلبشان هیچ سندیتی ندارد و ماه صفر هم نحس نیست. اگر نحسی بود عمل بنی امیه و یزیدیان بود که نحس بود نه شب و روز و ماه، در قرآن کریم هم اگر روز عذاب برخی اقوام را نحس خوانده منظور عمل آن قوم است و الا روز و شب که ظرف زمانی بیش نیست. اگر در این ظرف کارهای خوب پر کنی مبارک است و اگر کارهای بد پر کنی شر و نحس می شود.
💠 ضمنا اگر کسی مدام تلقین کند که فلان ماه نحس است ممکن است به خاطر این منفی بافی ها اثر بد ببیند❗️ چرا برخی ها با القاء منفی روح و روان خود و دیگران را به هم می ریزند و آرامش خود و بقیه را به هم می زنند؟!
جالب اینجاست که لقب ماه صفر، صفرالخیر و صفرالمظفر است ولی به عکس آن را نحس و شر می خوانند. به هر حال ماه صفر قطعا نحس نیست و مرحوم شیخ عباس قمی ره نیز نفرموده نحس است بلکه نوشته معروف است به نحوست، که این فقط به خاطر اعمال زشت بنی امیه و یزیدیان در این ماه است.
البته صدقه و نماز و دعای اول ماه در هر ماهی خوب است و مخصوص ماه صفر نیست.
اما تخم مرغ شکستن خرافات و اسراف و گناه است.
سعی کنیم عقل خود را در مسیر دین به کار بیندازیم و هر مطلبی را پخش نکنیم.
📙کتاب زیبای فرار از خرافات نوشته ابوالفضل سبزی
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#عترت
#ماه_صفر
#خرافات
موضوع : عقاید، احکام ، ماه صفر
پاسخ گو : کارشناس دینی ابوالفضل سبزی
📝سوال شما
سلام از پیامتون در رابطه با ماه صفر ممنونم، ببخشید پس این که می گویند ماه صفر ماه سنگینی است مفهومی ندارد؟!
📝پاسخ ما
سلام علیکم، البته این معنا در روایات نیست بلکه شاید از این جهت نسبت سنگینی به این ماه داده اند که در این ماه اتفاقات دردناکی همچون شهادت رسول خدا صلی الله علیه وآله و اسارت خاندان عصمت علیهم السلام روی داده است که به یقین این مصائب سنگین است.
اما گذشته از این مصیبت ها کسی که بنده ی خدا باشد هیچ روز و ماهی برایش سنگین نیست و کسی که خودش نحس نباشد و عمل نحسی نداشته باشد هیچ روزی برایش نحس نخواهد بود و بلکه طبق فرموده آقا علی بن موسی الرضا علیه السلام کل یوم لایعصی الله فیه فهو عید، هر روزی که در آن گناه نشود عید است، یعنی مبارک و گرامی است. پس این خود ما هستیم که لحظه هایمان را می سازیم، یا زیبا می سازیم یا زشت، به همین جهت امام هادی علیه السلام فرمودند: به روزگار بد نگویید که گرداننده روزگار خداست، آنچه بدگویی دارد عمل بد خود شماست.
به هر حال ما حتی یک روایت نداریم که گفته باشد ماه صفر نحس است، و این دعایی را هم که در گروه ها پخش می کنند که برای رفع نحوست صفر بخوانید ساختگی است و سندی ندارد. مرحوم علامه مجلسی رضوان الله علیه نیز در کتاب زادالمعاد به صراحت نوشته است : "من در احادیث امامیه چیزی که دلالت بر نحوست این ماه داشته باشد نیافته ام."
بنابراین این که می گویند این ماه نحس است یا خرافاتی همچون تخم مرغ شکستن و این حرفها را مطرح می کنند از صراط مستقیم خارج است.
📙توضیح بیشتر در کتاب فرار از خرافات، نوشته ابوالفضل سبزی
🆔 @ShamimeOfoq
ببخش آقا.mp3
3.65M
#بصیرت_عاشورایی_1400
#راسخون
#مداحی
🥀 رفیق اربعین فصلِ غم یادتہ؟
🥀 تو جاده مے رفتیم باهم یادتہ؟
🥀 کفرانِ نعمت کردم ببخش آقا ..
با مداحی #حسن_عطایی
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#سبک_زندگی_حسینی
#پیامهای_تاریخی
#پیامهای_تاریخی_عاشورا
#جواد_محدثی
بی طرفی نسبت به جریان حق و باطل
در حادثه جنگ صفین كه درگیری روشن و بی ابهام حق و باطل بود، عدّه ای به بهانه اینكه در فتنه نباید وارد شد از جبهه حق عقب نشستند تا دستشان به خونی آلوده نشود! امیرالمؤمنین آنان را نكوهش كرد و فرمود:
«خَذَلُوا الْحَقَّ وَ لَمْ یَنْصُرُوا الْباطِلَ؛ حق را خوار كردند و باطل را یاری نكردند.» [نهج البلاغه، صبحی صالح، حكمت 18].
یعنی گرچه آنان در جبهه معاویه به یاری باطل نپرداختند، ولی با نجنگیدن در ركاب آن حضرت، مایه سستی و ضعف در جبهه حق گشتند. كسانی همچون: عبدالله بن عمر، سعد بن ابی وقّاص، سعید بن زید، انس بن مالك، محمد بن مسلمه و... [شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج 18، ص 115] در جنگ شركت نكردند و برای خود، عذر و بهانه هایی تراشیدند. ابوموسی اشعری نیز از این گروه بود.
در حركت امام حسین علیه السلام نیز كسانی با همین گونه توجیهاتِ عافیت طلبانه با امام همراه نشدند و او را تنها گذاشتند. حتی برخی علی رغم دعوتِ صریح امام حسین علیه السلام از آنان نسبت به مشاركت در نهضت و یاری كردن او، راه خود را به سوی دیگر كشیدند تا شاهد آن برخورد نباشند!
🆔 @ShamimeOfoq